Με δικαστική απόφαση: Ακυρη η άδεια Μελισσανίδη! - Έκθετη η κυβέρνηση και οι υπηρεσιακοί παράγοντες



Γράφει ο Κακός ο Γαύρος
 
Για κάποιους η είδηση είναι ΒΟΜΒΑ. Κάποιους  (υπάλληλους του τίγρη των φρίσκις, αλλά και τον ίδιο τον τιγρούλι) τους ανασκολόπισε κυριολεκτικά . Εμείς ήμασταν σίγουροι, τόσο από νομικής όσο και από τεχνικής άποψης ότι το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ έκδοσης οικοδομικής άδειας για το γήπεδο του Μελισσανίδη, θα κατέληγε έτσι.  Έχουμε άλλωστε αναφερθεί με σειρά άρθρων από το 2014 τουλάχιστον από το 2014.
 
 
Ήταν τόσο ΣΚΑΣΤΕΣ οι έκνομες ενέργειες, τόσο προφανείς, που απορούσαμε για το ΘΡΑΣΣΟΣ πολιτικών και υπηρεσιακών, που  ΕΝΩ ΓΝΩΡΙΖΑΝ , προχώρησαν στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.
Υπομονή και κουράγιο στα υπάκουα παιδιά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της ΔΑΟΚΑ. Είμαστε περίεργοι να δούμε πόσος χρόνος θα τους χρειαστεί να ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ την άδεια. Τους θυμίζουμε ότι είναι υπόδικοι κι ότι οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι καλύπτονται προς το παρόν από ΑΣΥΛΙΑ. Για αυτούς θα πρέπει να κινηθεί ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών. Σίγουρος είναι ο Σπίρτζης και βλέπουμε.
 
Ας δούμε αναλυτικά το ρεπορτάζ από το www.eksegersi.gr που πρωτοστάτησε στον αγώνα κατά του ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ (ξεκίνησε από την Κυβέρνση Σαμαρά με την ένταξη του Γηπέδου στα fast track έργα και στο νόμο για το νέο Ρυθμιστικό και συνεχίστηκε από τους ΡΟΖ ΛΑΘΡΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ).
Περαστικά στα yellow sheep και περιμένουμε να αντιγράψουν τα non paper τα κίτρινα ΑΡΔακια.
 
 
 
 
Στις 20 Σεπτέμβρη, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με δικαστή την πρωτοδίκη Μαγδαληνή Σακέτου, εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 8648/2017 απόφασή του, με την οποία έκανε δεκτές στο σύνολό της την αγωγή και την πρόσθετη παρέμβαση που κατέθεσαν μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, απέρριψε τις πρόσθετες παρεμβάσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ και της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ και έκρινε ως ανυπόστατη την απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου στις 3-2-2015, επομένως και το παράνομο παραχωρητήριο του οικοπέδου της ΑΕΚ προς τη συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία.
 
Σε μια αναλυτικότατη και με πλήρη νομική επιχειρηματολογία απόφαση, έκτασης 21 σελίδων, η δικαστής αναφέρεται στα πραγματικά περιστατικά, απορρίπτει όλους τους ισχυρισμούς της πλευράς Μελισσανίδη και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γενική συνέλευση (αυτή που εμείς χαρακτηρίσαμε από την πρώτη στιγμή παρωδία) συγκλήθηκε από αναρμόδιο όργανο, διότι από τα δεκαπέντε μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ είχαν μείνει πέντε (πέντε είχαν παραιτηθεί και πέντε ήταν έκπτωτα) και επομένως μαζί με τα πέντε αναπληρωματικά μέλη δεν συμπλήρωναν τον απαιτούμενο αριθμό των δεκαπέντε μελών. Επιπλέον, από τα εννιά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που αποφάσισαν να συγκαλέσουν αυτή τη γενική συνέλευση, τα τέσσερα  ήταν έκπτωτα, με συνέπεια να μην υπάρχει η απαιτούμενη για λήψη απόφασης απαρτία των οχτώ μελών.
 
Ετσι, η γενική συνέλευση-παρωδία κρίθηκε ανυπόστατη, όπως και οι αποφάσεις που πήρε, στην εξέταση των οποίων δεν μπήκε το δικαστήριο, δεδομένου πως όταν κρίνεται ανυπόστατη η γενική συνέλευση, θεωρούνται ανυπόστατες και οι αποφάσεις της.
 
Ετσι, το παραχωρητήριο που εγκρίθηκε από εκείνη τη γενική συνέλευση-παρωδία είναι άκυρο. Ακυρη είναι και η οικοδομική άδεια που εκδόθηκε στις 25 Ιούλη του 2017, με συγκύριο του έργου τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.
 
Ανεξάρτητα από τη δικαστική απόφαση, η έκδοση αυτής της οικοδομικής άδειας υπήρξε σκάνδαλο, όπως αναλυτικά γράψαμε όταν εκδόθηκε (δείτε εδώ). Νομιμοποιήθηκε ως συγκύριος του έργου μια ανώνυμη εταιρία, στην οποία ένα σωματείο παραχώρησε δωρεάν, για μισό αιώνα, ένα οικόπεδο που το κράτος παραχώρησε σ’ αυτό το σωματείο για κοινωφελείς σκοπούς και το οποίο αποτελεί «πράγμα εκτός συναλλαγής», που σημαίνει ότι απαγορεύεται να μεταβιβαστεί σε οποιονδήποτε τρίτο, πολλώ δε μάλλον σε μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία. Νομιμοποιήθηκε μια συμβολαιογραφική πράξη (καθορισμός θέσεων στάθμευσης), εμφανέστατα παράνομη, γεγονός το οποίο οι έμπειροι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ δεν μπορεί παρά να διαπίστωσαν με την πρώτη ματιά. Εκδόθηκε μια άδεια με συγκύριους την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και την ίδια στιγμή σφραγίστηκαν όλα τα σχέδια με μοναδικό κύριο τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ!
 
Πλέον, το σκάνδαλο είναι επιβεβαιωμένο και με δικαστική βούλα. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ, που υπάκουσαν στα κελεύσματα των Φλαμπουράρη-Σταθάκη και υπέγραψαν αυτό το ανοσιούργημα, γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν και ενήργησαν απολύτως ενσυνείδητα.
 
Γνώριζαν ότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΕΝ, στο οποίο οι ίδιοι προσέφυγαν από τα τέλη του 2014, ουδέποτε αναγνώρισε τη νομιμότητα του παραχωρητήριου.
 
Δέχτηκαν, όμως, να παρακάμψουν την άρνηση του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, νομίζοντας πως βρήκαν τη σολωμόντεια λύση: νομιμοποίησαν μεν το παραχωρητήριο και δέχτηκαν ως κύριο του έργου τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, αλλά έβαλαν ως συγκύριο και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ, συμφωνώντας με την πλευρά Μελισσανίδη να κατατεθεί καινούργια αίτηση, στο όνομα των δύο νομικών προσώπων, στις 20 Ιούλη του 2017 (η αρχική αίτηση είχε κατατεθεί στις 14 Αυγούστου του 2014 και έφερε ως κύριο του έργου μόνο τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, στο όνομα της οποίας εκδόθηκαν στο μεταξύ και όλες οι απαιτούμενες άδειες και εγκρίσεις, όπως ΜΠΕ, Μελέτη Υψομέτρων, έγκριση ΚΕΣΑ κτλ.).
 
Γνώριζαν ότι το ζήτημα της νομιμότητας του παραχωρητηρίου εκκρεμεί και δικαστικά. Επέλεξαν, όμως, να παρέμβουν ωμά και βάναυσα στην εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία, βγάζοντας αυτοί απόφαση για τη νομιμότητα του παραχωρητηρίου, προτού αποφασίσει το αρμόδιο δικαστήριο. Τώρα, που το δικαστήριο κήρυξε ως ανυπόστατο το παραχωρητήριο, είναι δύο φορές έκθετοι.
 
Η ΔΑΟΚΑ είναι τώρα υποχρεωμένη να ανακαλέσει και να ακυρώσει ΑΜΕΣΑ την οικοδομική άδεια για το γήπεδο Μελισσανίδη.
 
Αυτό δεν πρόκειται να διαγράψει τις ποινικές ευθύνες των υπηρεσιακών της παραγόντων για την έκδοση της άδειας, θα τους προστατέψει όμως από την περαιτέρω επιβάρυνση της θέσης τους.
 
Επειδή ξέρουμε ότι παρακολουθούν τα δημοσιεύματά μας, τους καλούμε να ανακαλέσουν την άδεια άμεσα, χωρίς καμιά καθυστέρηση. Σε κάθε περίπτωση, θα τους το διαμηνύσουμε και εγγράφως.
 
ΥΓ1. Η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε στις 20 Σεπτέμβρη και πήγε στη γραμματεία στις 21 Σεπτέμβρη. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι η πλευρά Μελισσανίδη έλαβε γνώση της απόφασης πριν από εμάς. Επικράτησε πανικός και επιλέχτηκε –ως συνήθως- η τακτική της μούγκας. Εύλογο από πλευράς τους, όμως κανείς δε σώθηκε βουτώντας το κεφάλι του στην άμμο σαν τη στρουθοκάμηλο.
 
ΥΓ2. Ο υπουργός Σπίρτζης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που ενέκριναν την άδεια της Υψομετρικής Μελέτης στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, επιχειρηματολογώντας μάλιστα υπέρ της νομιμότητας και εγκυρότητας του παραχωρητηρίου, εν γνώσει τους ότι υπάρχει και δικαστική εκκρεμότητα για τη νομιμοποίηση του παραχωρητηρίου, βρίσκονται τώρα ακόμα πιο έκθετοι, διοικητικά και ποινικά. Η δικαστική απόφαση έρχεται να δικαιώσει τη μηνυτήρια αναφορά που εμείς υποβάλαμε εναντίον τους. Και ο μεν Σπίρτζης καλύπτεται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, όμως οι «απρόσεκτοι» (και αλαζόνες) υπηρεσιακοί παράγοντες θα πρέπει τώρα να δώσουν εξηγήσεις στην ποινική υπόθεση που έχει ανοίξει (ο φάκελος έχει διαβιβαστεί από τον εισαγγελέα στο Πταισματοδικείο Αθηνών για τη διεξαγωγή επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης).
 
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Σχόλια

Εικόνα REDHERAKLIO

Αεκτζης.....άλλα λόγια να αγαπιόμαστε .Ομως στα δικαστήρια (ακόμα και επι νιαουκρατίας) δεν έχει τετοια.Ας είστε σίγουροι ότι οι αντίδικοι δικηγόροι ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΙΑΣΕΙ "ΛΑΣΤΙΧΟ"-(ξέρετε εσείς)

Εικόνα Romain

Αυτή είναι η πρώτη απόφαση δικαστηρίου που δείχνει την παρανομία η οποία χαρακτηρίζει τις ενέργειες του Νιάου όσον αφορά το γήπεδο.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ.

Υ. Γ. Υπάρχουν όμως και αληθινοί ΑΕΚτζίδες που τον έχουν πάρει χαμπάρι και δεν υποτάσσονται στις υπόγειες και παράνομες ενέργειες του.

Εικόνα Kratistos_

Αυτό που με ηδονή ευχαριστιέμαι περισσότερο από όλα είναι να χτυπηθεί ο νιαου (και να αποκατασταθει η νομιμοτητα) με τη χρήση μιας γλώσσας τεχνικής.. Δείχνει πόσο βρωμιάρηδες είναι..

Εικόνα andre

οι Κουλες λένε οτι δεν ανησυχούνε...
ολα προχωράνε κανονικά και θα το λύσουν (λένε) το προβληματάκι στην προσεχή γενική συνέλευση και ΟΛΑ ΟΚ....
έτσι λένε...
οι κούλες!!

Εικόνα aektzis

Καλά κάνουν και δεν ανησυχούν οι ...Κούλες. Το Δικαστήριο έκρινε ότι η γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής για την παραχώρηση του οικοπέδου είναι ανυπόστατη για ΤΥΠΙΚΟΥΣ λόγους (διότι έλαβαν μέρος κάποια μέλη που δεν είχαν δικαίωμα). Όποιος έχει στοιχειώδεις έστω νομικές γνώσεις ξέρει ότι τα τυπικά ελαττώματα μπορούν πάντοτε να θεραπευτούν. Θα υπήρχε ίσως πρόβλημα εάν το Δικαστήριο είχε κρίνει αρνητικά επί της ουσίας, κάτι που φυσικά δεν συντρέχει στην περίπτωσή μας. Αυτό που θα γίνει από εδώ και πέρα είναι να επαναληφθεί η γενική συνέλευση, με όλους τους τύπους, και να ληφθεί μία νέα απρόσβλητη απόφαση παραχώρησης της έκτασης.

Σχετικά με τον τίτλο της σημερινής ανάρτησης του Κακού Γαύρου περί "άκυρης" οικοδομικής άδειας, φοβάμαι ότι αυτό αποτελεί μόνο ευσεβή πόθο των ακροαριστερών - αναρχοαυτόνομων τύπων της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ που πολεμούν με μανία το γήπεδο και όλων όσων άκριτα υιοθετούν και αναπαράγουν τις θέσεις τους. Τούτο διότι η δικαστική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 20/9 είναι ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ και ουδεμία συνέπεια έχει ακόμα. Τούτο ενδεχομένως να συμβεί το νωρίτερο σε ενάμισυ με δύο χρόνια από τώρα (εάν δεν υπάρξει κάποια αναβολή - που πάντα υπάρχει), όταν θα εκδοθεί ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ απόφαση από το Εφετείο Αθηνών με το ίδιο περιεχόμενο. Μέχρι τότε, όμως, θα έχουν συμβεί τα εξής: Πρώτον, η κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ (και όχι του Μελισσανίδη) θα έχει ολοκληρωθεί, οπότε όλη η κουβέντα θα είναι άνευ αντικειμένου. Δεύτερον, τα τυπικά ελαττώματα της γενικής συνέλευσης θα έχουν θεραπευτεί, με τη διενέργεια νέας γενικής συνέλευσης. Ας σημειωθεί, επίσης, ότι η οικοδομική άδεια δεν μπορεί να επηρεαστεί καθ' οιονδήποτε τρόπο από το ζήτημα της παραχώρησης της έκτασης του γηπέδου στη ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ, διότι αυτή (η οικοδομική άδεια) έχει εκδοθεί ΚΑΙ στο όνομα της ερασιτεχνικής, οπότε η τελευταία συνεχίζει σε κάθε περίπτωση τις εργασίες, ο,τιδήποτε και αν συμβεί με τον παραχωρησιούχο.

Το γήπεδο της ΑΕΚ έχει ξεκινήσει και ΔΕΝ μπορεί πλέον να σταματήσει. Και όσο και αν κάποιοι είναι τυφλωμένοι από οπαδικό πάθος, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική, εφόσον φυσικά θέλουμε ένα ποδόσφαιρο και ένα πρωτάθλημα με δυνατές ομάδες, σε ωραία γήπεδα και με καλό ανταγωνισμό και όχι καφρίλες, χωράφια και παρασκήνιο. Όπως ο Ολυμπιακός έφτιαξε τη γηπεδάρα του το 2004, τώρα είναι επιτέλους η σειρά της ΑΕΚ που είναι 14 χρόνια άστεγη. Και μακάρι αύριο να φτιάξει και ο βάζελος και ο Μπαοκ και όποιος άλλος θέλει και μπορεί. Εγώ τουλάχιστον έτσι το βλέπω. Ένας ΑΕΚτζής.

Εικόνα thita

Φίλε καταρχάς μπράβο για την guest star (και ήπια) συμμετοχή σου εδώ μέσα. Με αναγκάζεις, επειδή θεωρώ έχω, όπως λες, κάποιες στοιχειώδεις νομικές γνώσεις, να ασχοληθώ συνοπτικά με ό,τι γράφεις. Αν είσαι δικηγόρος ή δικαστής (δεν φαίνεται κάτι τέτοιο), πιστεύω θα καταλάβεις ακόμη καλύτερα τα πιο κάτω. Πάμε λοιπόν.

Το ανυπόστατη είναι χειρότερο από το άκυρη, διότι ισχύει αναδρομικά και όχι από την δια της δικαστικής απόφασης ακύρωση (κάνε google το ex nunc και το ex tunc, για να μην σε παραπέμπω σε βαριά νομικά) και καταργεί όλα τα έκτοτε έννομα αποτελέσματα. Δηλαδή, αναδρομικά επάγεται την άνευ νομίμου ερείσματος συμμετοχή της δικέφαλος στην διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο και καθίσταται έτσι η άδεια και πάντως η συνέχιση της κατασκευής από την δικέφαλος μη σύννομη.

Επίσης η απόφαση είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ (διάβασε το διατακτικό) και όχι καταψηφιστική (δηλαδή δεν παίζει το «δεν εκτελείται αν δεν καταστεί τελεσίδικη») και αναγνωρίζει ΕΞΥΠΑΡΧΗΣ το πρόβλημα/ανυπόστατο.

Ότι εκδόθηκε για «τυπικούς λόγους» και όχι για τα ουσιαστικά επιχειρήματα (οπότε και θα υπήρχε ίσως πρόβλημα όπως λες) είναι και πάλι εναντίον σου και όχι υπέρ σου, αν διαβάσεις τα υπογραμμισμένα με κόκκινο στο τέλος του σκεπτικού, θα δεις πως αναφέρει ότι παρέλκει ως αλυσιτελής η εξέταση των άλλων λόγων. Αυτό σημαίνει πως δεν εξέτασε καν, και φυσικά δεν απέρριψε, τα ουσιαστικά επιχειρήματα των εναγόντων που αφορούν το παραχωρητήριο, κ.λπ., κάτι που σημαίνει πως τα επιχειρήματα αυτά (κυρίως οι επαχθείς όροι, το ότι δεν ετέθη υπόψη των μελών και το ότι δεν επιτρέπεται παραχώρηση, ίσως και άλλα) παραμένουν στην φαρέτρα τους, σε νέα αγωγή εάν και εφόσον επιχειρήσει, όπως λες, η ερασιτεχνική νέα διαδικασία γενικής συνέλευσης (για το ίδιο άραγε παραχωρητήριο?). Παρεμπιπτόντως, ποιος σου είπε πως μια νέα γενική συνέλευση μπορεί να θεραπεύσει αναδρομικά το θέμα? Η σύννομη παραχώρηση είναι διαδικαστικά ουσιώδης τύπος της διαδικασίας έκδοσης άδειας, κ.λπ., άρα θεωρώ πως πρέπει να ζητηθεί νέα άδεια, ενόψει νέων στοιχείων (νέα απόφαση γενικής συνέλευσης).

Στην δε ουσία της, η υπόθεση, αποκλείω να ανατραπεί από το Εφετείο έτσι κι αλλιώς (είναι τόσο, μα τόσο προφανές το ανυπόστατο) αλλά εντάξει, προσωπική άποψη, το ζήτημα εξάλλου της έφεσης, όπως σου είπα πιο πάνω, δεν ασκεί και ιδιαίτερα σημαντική νομικά επιρροή σε ό,τι πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον. Το να λες πως παρά την παράνομη, ως καταρχάς διαγνώστηκε, διαδικασία «παραχώρησης», θα εκμεταλλευτείτε το δικονομικό περιβάλλον (καθυστερήσεις, αναβολές, κ.λπ., στην έφεση) ώστε το γήπεδο να τελειώσει πριν συμβεί το οτιδήποτε, πάνω από όλα είναι ανήθικο (εκτός από μη σύννομο) και έρχεται και σε αντίθεση με την άποψή σου ότι έλα μωρέ, κάνουμε μια νέα γενική συνέλευση, τυπικά/διαδικαστικά ορθή και τα διορθώνουμε όλα.

Παρένθεση: Να σε ενημερώσω πως μπορεί να προσπαθήσει ο εν τοις πράγμασι διοικητής να κάνει μια νέα γενική συνέλευση τυπικά/διαδικαστικά ορθή, πλην όμως αυτό δεν θα είναι εύκολο, είναι πολλοί, βλέπεις, μέσα στην ερασιτεχνική που διαφωνούν με την εν λευκώ παραχώρηση, και η όποια απόφαση προσβάλλεται όπως είδες, άσε που μπορεί να «αποκαλυφθούν» οι όροι της παραχώρησης και θα γελάσει, από ό,τι λένε τα κουτσομπολιά, ο κάθε δουλέμπορος.

Η κουβέντα, by the way, δεν είναι ποτέ άνευ αντικειμένου. Για να μην πλατειάζω (έχω ήδη μιλήσει αρκετά), να πω κάποιες ιδέες/τίτλους: Η γνήσια αναδρομικότητα της περί ανυπόστατου απόφασης δικαιολογεί καταρχάς και ασφαλιστικά μέτρα για να σταματήσει η κατασκευή, προς αποτροπή ανεπανόρθωτης/δυσχερώς επανορθώσιμης κατάστασης (κτίσιμο γηπέδου, όπως λες). Επίσης, παράλληλα, μπορεί να υποβληθεί στην Διοίκηση αίτηση ανάκλησης της οικοδομικής άδειας και αν την απορρίψει η Διοίκηση, ρητά ή σιωπηρά, να ακολουθήσει προσφυγή. Ακόμη, η οικοδομική άδεια είναι εκτελεστή πράξη και άρα προσβάλλεται, λογικά (δεν το ξέρω) κάποιοι έχουν ασκήσει ήδη προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια όπου θα έχουν περιλάβει και αυτό το επιχείρημα (της παράνομης παραχώρησης), οπότε η απόφαση αυτή του μονομελούς θα ληφθεί ΣΟΒΑΡΩΣ υπόψη (η απόφαση δεν παράγει δεδικασμένο αφού δεν τελεσιδίκησε, παράγει όμως προσωρινό δεδικασμένο). Τέλος, στην έφεση που λες πως θα ασκήσουν οι θιγόμενοι για να καθυστερήσουν το ζήτημα (κατ’ εμέ δεν ισχύει, αλλά ΟΚ), υπάρχει και δυνατότητα αίτησης προτίμησης των εφεσίβλητων για να φέρουν το τόσο σημαντικό αυτό θέμα σε ΠΟΛΥ σύντομη δικάσιμο. Βλέπεις πως δεν ακουμπάω την ποινική διάσταση για τους υπηρεσιακούς παράγοντες που συνέπραξαν για την έκδοση της άδειας, που οι προσφεύγοντες βλέπω να κινούν έντονα.

Ελπίζω καταλαβαίνεις πως το ζήτημα δεν είναι καθόλου απλό, όπως προσπαθούν δηλαδή να σου παρουσιάσουν οι χορηγούμενοι από τον Ο.Π.Α.Π. και τον Καράμπαμπα (κατά Κετσπάγια) δημοσιογράφοι. Το ανυπόστατο καταργεί (εξαφανίζει είναι η πιο σωστή λέξη) όλα τα έκτοτε έννομα αποτελέσματα, λόγος για τον οποίο κάθε έργου προηγείται το γνωστό diligence (έλεγχος τίτλων, κ.λπ.). ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ είναι ναι, η Α.Ε.Κ. να κάνει γήπεδο, με λεφτά δικά της όμως και όχι της Περιφέρειας. Και με τον αφανή ιδιοκτήτη και διοικητή μπροστά, όχι στις σκιές. Οι πιθανότητες είναι μαζί σου, αφού έχεις ολόκληρο το Κράτος και το παρακράτος να σε στηρίζει βέβαια (όπου δεν λύνεται το θέμα νομοθετικά, απλά θα πέφτει ξύλο γιατί κάποιος «ξέρει που μένουν» όλοι ως γνωστό), πρόσεχε όμως μην αλλάξει καμιά κυβέρνηση γιατί δεν σε βλέπω καλά. Μήπως πιστεύεις πως κάποια τράπεζα θα χρηματοδοτήσει το έργο αυτό με αυτά τα δεδομένα? Μόνο με πολλαπλάσιο collateral (μην σου πω ούτε καν). Θα εγγυηθεί λοιπόν ο αφανής αρχηγός των ινδιάνων ή μήπως θα βάλει ως ασφάλεια π.χ. τα έσοδα του γηπέδου για τα επόμενα 35 χρόνια? Ποιος τραπεζικός θα υπογράψει τέτοια σύμβαση δανείου? Μόνο αν περάσουν το νόμο που συζητάνε για απαλλαγή των τραπεζικών στελεχών από ποινικές ευθύνες, μπορεί να βρεθεί κανένας (οι ελληνικές τράπεζες ανήκουν πλέον σε ξένους, το γνωρίζεις). Τώρα, αν πιάσει καμιά βέλγικη τράπεζα μαλάκα ο δικός σου, ΟΚ, απλά στας Ευρώπας έχουν το κακό συνήθειο να αναζητούν ευθύνες (ρώτα τον Μπατατούδη) και δεν ψαρώνουν από εν τοις πράγμασι διοικητές, αφανείς/αόρατους, κ.λπ.

Κι όλα αυτά ξέρεις άδικα ε, το θέμα λύνεται πολύ εύκολα: Το γήπεδο μπορεί να αναγερθεί απευθείας από την ερασιτεχνική, οπότε δεν έχει σημασία ούτε το παραχωρητήριο, ούτε τίποτα (αφήνω τα υπόλοιπα προβλήματα όπως πάρκινγκ, δόμηση, κ.λπ.). Λεφτά μπορεί να δώσει είτε ως εισφορά/ενίσχυση στην ερασιτεχνική, που είναι ως γνωστό σωματείο, είτε ως άτοκο π.χ. εικοσαετές δάνειο, αυτός ο αόρατος που σας λέει πως αγαπάει την ομάδα, κ.λπ. Μπορεί επίσης ό ίδιος τύπος (ξεχνάω το όνομά του) να εγγυηθεί ατομικά, υπό την εκδοχή πως έχει περιουσιακά στοιχεία στο όνομά του ε… (έτσι έκανε ο Κόκκαλης). Μετά η ερασιτεχνική μπορεί να ιδρύσει μια α.ε. για την διαχείριση του γηπέδου και θα είναι όλα/όλοι καλά (εκτός από αυτόν που πλήρωσε). Πιστεύεις μπορεί να συμβεί αυτό?

Να είσαι καλά, να ελπίζεις, ζω λίγο την αγωνία σας ξέρεις ε, ο πατέρας μου είναι αεκτζής και ενώ δεν πάει γήπεδο, ψήθηκε να πάει Φιλαδέλφεια, φαντάσου. Το οπαδικό πάθος δεν εμποδίζει αναγκαστικά την έλλογη σκέψη (μόνο το θυμικό πιάνει).

Υ.Γ. Το γήπεδο, όπως έχει σήμερα, θα είναι τυπικά της Α.Ε.Κ. αλλά ουσιαστικά ξέρεις ποιανού. Σαν να λέμε εγώ την ψιλή κυριότητα, αλλά εσύ την επικαρπία, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Το να συνεχίσει τις διαδικασίες κατασκευής η ερασιτεχνική, όπως λες, είναι αδύνατο, διότι απλά δεν υπάρχουν κεφάλαια, νομίζω το ξέρεις και εσύ αυτό, σε έναν έλεγχο π.χ. των συνεργείων θα αναδειχθεί το πρόβλημα (η νομιμοποίηση εσόδων κ.λπ., το γνωστό δηλαδή ξέπλυμα, δεν παραγράφεται εφόσον οι καρποί διατηρούνται, το είδες με τον Τσοχατζόπουλο αυτό ε, που μπήκε φυλακή επειδή είχε το σπίτι ακόμη).

Εικόνα George_Str

ΠΕΤΑΣ ΕΝΑ ΑΝΑΡΧΟΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ...ΕΤΣΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΝΙΑΟΥ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΕΝΑΙ ΤΟΥ ΝΙΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙ Τ 100 ΦΟΡΕΣ.Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΑΠΙΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΕ ΕΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣΚΛΠ.....ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ ΑΛΛΛΗΛΟΥΙΑ ΛΕΝΕ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ..ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΗΠΕΔΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ ΟΠΩΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ ....ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟΙΧΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΟΥΛΕΣ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ..ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΩ ΡΑΧΟΥΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ.....ΜΕ ΞΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΑΤΑΚΣΗΔΕΣ ΜΟΝΙΜΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΤΑΞΙ Ο ΕΚΠΡΩΣΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ.

Εικόνα REDHERAKLIO

Δεν σου τά είπανε καλά φίλε.Μόνο το παραχωρητήριο της δημόσιας έκτασης στην ερασιτεχνική ΑΕΚ από το υπουργείο ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ (2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1934)να διαβάσεις φτάνει,ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΊ ότι όλη η ιστορία είναι παράνομη, κάτι που σιγά-σιγά θα αποκαλύπτεται,μέσα από δικαστήρια(αυτό ήταν το πρώτο χρονικά-ακολουθούν τα πολλά και σοβαρότερα που περιλαμβάνουν την ουσία) στα οποία πρωτοστατούν μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ ,που δεν θέλουν η ομάδα τους να χάσει την προνομιακή χρήση ΔΗΜΟΣΙΑΣ έκτασης που έχει από το 1934 ΤΖΑΜΠΑ,επειδή έτσι γουστάρουν οι υποτακτικοί του "εν τοις πράγμασι" στην κυβέρνηση.(Αυτό το "εν τοις πράγμασι πρόεδρος" που καθιέρωσε η αθλητική δικαιοσύνη του εκ Ζακύνθου υποτακτικού αποτελεί μοναδικό παγκοσμίως "νομικό"όρο).Επιτέλους εκεί στο ΑΕΚ ΠΛΗΡΏΣΤΕ ΚΑΙ ΚΆΤΙ-όπου τράκα και τζάμπα,μέσα είστε...ΔΩΡΟ ΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΝΑ ΤΟ ΧΤΙΣΕΤΕ-ΑΡΘΡΟ 44-ΑΡΘΡΟ 99-ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΧΡΕΗ-ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΓΗΠΕΔΟ(και δεν είναι μόνο αυτά).ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΚΑ ΤΗΣ ΚΛΑΨΑΣ ή ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΨΑ ΤΗΣ ΤΡΑΚΑΣ
ΥΓ Καλά νικήσατε την Κυριακή, δεν πιστεύω να θέλετε και πρωτάθλημα;

Εικόνα ΔΙΑΣ

Κατ αρχήν είναι όντως θετικό να έχουν οι ομάδες σύγχρονα γήπεδα ώστε να ανέβει επίπεδο το πρωτάθλημά μας. Για αυτό , κι επειδή περνάς ένα προφίλ αστικής ευγένειας, θα έπρεπε να ξεκινήσεις την απάντησή σου με ένα ΣΥΓΝΩΜΗ για όσα πούστικα και συκοφαντικά ξερναγαν τα κιτρινόμαυρα ΑΡΔακια περί δήθεν ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ και ΧΑΡΙΣΜΕΝΟΥ Καραϊσκάκη.
Στην ουσία τώρα. Κανένας δεν είχε αντίρρηση για το γήπεδο της ΑΕΚ. Οι αντιρρήσεις ξεκίνησαν για δυο λόγους.
Πρώτον γιατί κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου που γνωρίσαμε μέχρι το 2013, ΧΑΡΙΣΤΗΚΑΝ επί πλέον 9 στρέμματα από το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας , λες και δεν έφταναν τα 29 στρέμματα που σας είχαν παραχωρηθεί.
Δεύτερον, εξαγγέλθηκε από τον τότε Περιφερειάρχη Σγουρό , 20 εκατομμύρια ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ώστε να κατασκευάσει γήπεδο η Δικέφαλος 1924. Αυτά τα περί ΕΣΠΑ κλπ είναι παπαριές καμαρωτές και το ξέρετε πολύ καλά.
ΝΑ θυμίσω τι λέγανε οι σημερινοί κυβερνώντες όταν ήταν αντιπολίτευση; Τα ξέρεις . Θα κουράσουμε. Το Δούρου καργιόλα η αεκ πανω απ όλα ακόμα ακούγεται στο ΟΑΚΑ. Να θυμίσω τι πέρασε νύχτα η παραχώρηση των 9 στρεμμάτων στο νόμο για το ρυθμιστικό? Να θυμίσω ότι τον έκρινε το παραδικαστικό Ντογιάκου συνταγματικό αφού ο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ο Σαμαράς έκανε το χατίρι του φίλου του ΝΙΑΟΥ;
Να θυμίσω τι άκουσε και τι έπαθε ο Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι, επειδή έκανε το αυτονόητο , δηλαδή να προστατεύσει το άλσος της πόλης του;
Να θυμίσω πόσο εύκολα άλλαξαν γνώμη οι σημερινοί κυβερνώντες (ο μπαμπάς φλαμουρταρης έκανε καλή δουλειά) για το θέμα του άλσους και την κρατική χρηματοδότηση που μάλιστα έγινε 30.000.000 ευρώ? 20 για το γήπεδο και 10 για τα περιφερειακά έργα. Άλλο ένα τεράστιο ψέμα που πλασάρουν τα κίτρινα ΑΡΔακια. ¨ότι και καλά τα 20.000.000 είναι για έργα πέριξ του γηπέδου, ενώ ξεκάθαρα αφορούν έργα της δεύτερης φάσης κατασκευής του γηπέδου.
Για να μη τα κουράζουμε. Η άδεια είναι παντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΗ όχι μόνο λόγω της απόφασης του πρωτοδικείου για τη συνέλευση της ερασιτεχνικής. έχει παραβιαστεί τεχνική νομοθεσία ενός αιώνα για να εκδοθεί η άδεια. Τα έχουμε γράψει κι εμείς σε σειρά κειμένων. Οκ. Βρήκατε πρόθυμους δεξιούς και αριστερούς και μετά από πέντε χρόνια την εκδώσατε. Τώρα όμως πρέπει να ανακληθεί ΑΜΕΣΑ. Φυσικά στα φρύδια σας που οι υπάλληλοι θα τραβηχτούν. Στα φρύδια μας και μας. Ας πρόσεχαν.
ΦΤΙΑΞΤΕ ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ. ΜΕ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΦΡΑΓΚΑ. ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ. Αλλά και να το φτιάξετε τελικά η λέζα του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ θα σας κυνηγά. Ξεπεράσατε και το βάζελο σε ΑΒΑΝΤΕΣ.
ΥΓ. αλήθεια με τη μούφα του ισοζυγίου πρασίνου, ότι και καλά τα 9 στρέμματα πρασίνου θα βρίσκονταν αλλού και θα αποδίδονταν στο λαό της ΝΦ βρέθηκαν? Τέτοιες παπαριές λέγανε τα λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψουν την αβάντα στον «διοικητή».

Εικόνα aektzis

Φίλε Δία, για την ιστορία και μονο, η επιπλέον έκταση άλσους που παραχωρήθηκε είναι μόλις 2,4 στρέμματα (μία στενή λωρίδα γης με 50 δέντρα) και με αυτά η συνολική έκταση του οικοπέδου έφτασε τα 29.121,61 τ.μ. Η παραχώρηση έγινε αποκλειστικά για να μεγαλώσει το πλάτος του οικοπέδου και να μπορεί να χτιστεί γήπεδο μεγαλύτερο από 22.000 θέσεις. Όσο για τις οικολογικές ευαισθησίες ορισμένων, ορίζεται στο νόμο της παραχώρησης η υποχρέωση της ΑΕΚ να φυτέψει περί τα 20.000 φυτά (δέντρα, θάμνους κλπ) στα μεγάλα κενά του Αλσους, το οποίο αυτή τη στιγμή είναι πλήρως εγκαταλειμμένο από το Δήμο.

Τώρα, το εάν η οικοδομική άδεια είναι παράνομη, αποκλειστικά αρμόδια να κρίνει είναι η δικαιοσύνη. Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια και να ζητήσει την ακύρωσή της. Μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί αυτό παρά τα όσα ισχυρίζονται οι λεβέντες της Εξέγερσης. Η δε πρόσφατη απόφαση για τη γενική συνέλευση της ερασιτεχνικής και το παραχωρητήριο θα μας απασχολήσει όταν με το καλό ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ. Μέχρι τότε ΔΕΝ επηρεάζει το κύρος της οικοδομικής άδειας. Άλλωστε, η τελευταία έχει εκδοθεί ΚΑΙ στο όνομα της ίδιας της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, η οποία σε κάθε περίπτωση μπορεί να συνεχίσει το έργο. Αντί, λοιπόν, ορισμένοι να αυτοδιορίζονται υπερασπιστές της νομιμότητας, ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κρίνει και να αποφασίσει. Μέχρι τώρα τουλάχιστον, η κρίση της (βλ. ΣτΕ) έχει αποστομώσει πλήρως όσους ψάχνουν να ανακαλύψουν περιβαλλοντικά σκάνδαλα, παρανομίες, αντισυνταγματικότητες κλπ κλπ. Το γήπεδο της ΑΕΚ χρίζεται επειδή είναι νόμιμο, είτε αυτό αρέσει σε ορισμένους, είτε δεν αρέσει...

Εικόνα takis xwsiar

Το να φτιαξει οποιαδήποτε ομαδα ,ένα δυο η και παραπανω γήπεδα είναι κατι που δεν μας αφορα ΕΜΑΣ! Να κανει ότι θελει με τα λεφτα της (Αφου νοικιασει πρωτα το "οικοπεδο,φανταζομαι).Περα από αυτό μην αγωνιας "φιλε μου",για το τι λεει ο καθενας!Να σε νοιαζει μονο τι λεει ο νομος,και η τσεπη σου!

Εικόνα Kratistos_

Η αμφισβήτηση που δημιουργείται σχετικά με τη νομιμοτητα του παραχωρητηρίου δικαιολογεί, ή μάλλον επιβάλλει, την ανάκληση της οικοδομικής άδειας η οποία δόθηκε. Παράλληλα, τρέχουν και άλλες παρεμφερείς νομικές διαδικασίες επί της ουσίας όπως λές, καθότι το αντίκειμενο της δίκης που δημοσιεύθηκε ήταν μονο το τυπικό.

Εικόνα aektzis

Μια οικοδομική άδεια, δηλαδή μια διοικητική πράξη, δεν ανακαλείται έτσι απλά επειδή υπάρχει κάποια "αμφισβήτηση", ακόμα και αν αυτή προκαλείται από κάποια πρωτόδικη (και επομένως μη εκτελεστή ακόμα) απόφαση που αφορά ένα επιμέρους θέμα της άδειας. Η οικοδομική άδεια προβάλλεται στα διοικητικά δικαστήρια και αν εκεί κριθεί παράνομη ακυρώνεται. Όλα τα άλλα είναι για να βρισκόμαστε σε κουβέντα. Όποιος, λοιπόν, έχει έννομο συμφέρον, ας κάνει την κίνησή του και θα δούμε...

Εικόνα Kratistos_

H διοικηση ειναι ταγμενη στην προστασια της αντικειμενικής νομιμοτητας. Αφ ης στιγμής υπάρχει νέο νομικο-πραγματικο στοιχείο, ήτοι ανυποστατη απόφαση με βαση την οποια μεταβιαβστηκε η εκταση, η διοικηση οφειλει να προστατευσει τη νομιμοτητα και να ανακαλεσει την πραξη. Ενοψει του ότι υπάρχει το νεο αυτό στοιχείο, οποιαδήποτε αίτηση απο οποιονδηποτε προς τη Διοικηση να την ανακαλεσει (κατι που θα γινει όπως μαθαμε) συνιστά νέα εκτελεστή διοικητική πράξη η οποία και αυτή θα προσβληθεί.
Πέραν απο αυτή την πράξη, η 60ημερη προθεσμία για προσβολή της οικοδομικής άδειας ξεκίνησε την 16/9/2017 και ειναι ακομα ανοιχτό το ζήτημα.

Το ζήτημα ειναι ότι προκειται για την πρωτη απο τις πολλές αποφάσεις που θα ακολουθησουν.. Θα σας ταραξουμε στη νομιμοτητα, αν σου θυμιζει κατι! Αλλά στην αληθινή νομιμοτητα..

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Καλησπέρα φίλε μου.Θα μπορούσες να μας πληροφορήσεις για το κόστος του γηπέδου , ποιός το καλύπτει και με πόσα χρήματα?

Εικόνα aektzis

Αντιλαμβάνομαι ότι το σχόλια αφορά τα 20 εκ της Περιφέρειας. Δεν θα διαφωνήσω ότι ενοχλεί πολλούς αυτή η κίνηση. Από την άλλη όμως, η ΑΕΚ έχει να λέει ότι είναι η μοναδική ομάδα που δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από την υπόθεση των Ολυμπιακών του 2004. Ενδεικτικά, ο ΠΑΟΚ πήρε γύρω στα 10 εκ ευρώ και ανακατασκεύασε την Τούμπα στη σημερινή της μορφή, ο Άρης γύρω στα 8 εκ και έφτιαξε την καινούργια διώροφη κεντρική κερκίδα του Χαριλάου (αμφότερα γήπεδα χρησιμοποιήθηκαν ως Ολυμπιακά προπονητήρια) ενώ στο Καραϊσκάκη δόθηκε ανάλογο ποσό για τις λεγόμενες "Ολυμπιακές προσαρμογές", οι οποίες στη πράξη περιλάμβαναν μεγάλο μέρος του υπάρχοντος ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η ΑΕΚ αντιθέτως είδε τη Φιλαδέλφεια να μένει, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, εκτός Ολυμπιακού σχεδιασμού και τη θέση της να παίρνει το Καραισκάκη.

Θέλω να είμαι ειλικρινής. Και εμένα δεν μου πολυαρέσει η συμμετοχή της Περιφέρειας στο κόστος του νεου γηπέδου της ομάδας μου. Θα προτιμούσα να το χτίζαμε εντελώς μόνοι, ώστε να μην μπορεί να μας πει κανείς τίποτα. Ωστόσο, η απόφαση της Περιφέρειας είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει. Θα μπορούσα επίσης να ισχυριστώ ότι το μεγαλύτερο μέρος του ποσού αυτού προορίζεται όχι για το ίδιο το γήπεδο αλλά για την υπογειοποίηση του δρόμου που εφάπτεται του γηπέδου, ένα μείζον έργο που θα ωφελήσει από κάθε άποψη την περιοχή. Και πάλι όμως, είναι με λεφτά της περιφέρειας που θα μπορούσαν να έχουν διατεθεί σε άλλα αθλητικά έργα. Δέχομαι, λοιπόν, ότι δικαίως μπορεί κάποιος (αντίπαλος οπαδός ή μη) να χαρακτηρίσει την όλη υπόθεση χρηματοδότησης ως σκάνδαλο. Όμως, αυτό είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ίχνος σκανδάλου σχετικά με το νέο γήπεδο. Όλα τ' άλλα με τα οποία καταπιάνονται οι λεβέντες της ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ (λ.χ. παραχωρητήριο της ερασιτεχνικής, κοπή 50 δέντρων ή αν μια υπογραφή μπήκε στις 20 ή στις 21 του μηνός) δεν είναι ούτε σκάνδαλα, ούτε παρανομίες, παρά μόνο αστείες προφάσεις για να μπορέσουν να υποστηρίξουν την ιδεολογική αντίθεσή τους στο πρότζεκτ της Αγιασοφίας (όπως και κάθε άλλο ιδιωτικό πρότζεκτ). Είναι κρίμα να υιοθετούνται αυτές οι θέσεις τους τόσο άκριτα και αβασάνιστα σε αυτό το πραγματικά ψαγμένο φόρουμ οπαδών του Ολυμπιακού. Άλλωστε, έχοντας ζήσει και εκείνοι επί χρόνια την λαχτάρα και την αγωνία της απόκτησης του δικού τους "σπιτιού", θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν την εκπλήρωση επιτέλους του ονείρου και των ΑΕΚτζήδων με άλλο τρόπο...

Εικόνα George_Str

ΤΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Η ΚΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑΔΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Η ΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΜΙΛΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ Η ΚΟΥΛΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΙΛΕΕΙ ΟΙ ΑΔΑΜΙΔΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΠΩΣ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΧΕΩΣΤΑΜΕ <<ΝΟΜΙΜΑ.>> κουλιστικα ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗΣΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΣ .....ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ...

Εικόνα el trick

Οι RATM δεν υιοθετούν τις απόψεις της εξέγερσης. Υιοθετούν όμως την ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Άλλωστε και αυτοί που κατέφυγαν στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ αεκτζίδες είναι μέλη ή πρωην μέλη της ερασιτεχνικής αεκ. Το ζητούμενο λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αν πρέπει η όχι η αεκ να έχει γήπεδο σύγχρονο (αυτό είναι αυτονόητο ότι το υποστηρίζουμε) αλλά αν το γήπεδο που πάει να δημιουργηθεί θα κτιστεί σε ΄κεταση που θα ανήκει ή που θα την διαχειρίζεται η αεκ και όχι ο Μελισσανίδης. Η δικαστική απόφαση που εκδόθηκε το λέει ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Η Γενική Συνέλευση απλά δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί όταν ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ - και όχι ότι μετείχαν κάποιοι που δεν είχαν δικαίωμα όπως προανέφερες σκόπιμα ή μη.Αυτό δεν χρειάζεται να έχει νομικές γνώσεις κάποιος για να καταλάβει αν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ή όχι.Οπότε το ζητούμενο είναι: ΘΕΣ τη νομιμότητα ή όχι;;;;
Αν θες τη νομιμότητα τότε θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να σταματήσουν οι όποιες εργασίες στο χώρο. Να ανακληθεί η ΠΑΡΑΝΟΜΗ άδεια. Και να ξεκινήσουν ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ οι διαδικασίες για έκδοση νέας άδειας με όλους τους νόμιμους τρόπους. (άλλωστε ΑΝ το γήπεδο είναι της αεκ όπως λες γιατί έπρεπε καλά και σώνει να μπεί και η συμφερόντων Μελισσανίδη δικέφαλος σαν ιδιοκτήτρια;;;;)
Φυσικά αν είσαι όπως καταλαβαίνω λάτρης της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ θα προσπαθήσεις με νομικίστικα κόλπα να καθυστερήσεις την ΕΦΑΡΜΟΓΗ της ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ προκειμένου να δημιουργήσεις ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ακριβώς όπως ο παλιός πρόεδρός σου ΠΗΡΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ για να ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ το παλιό σου γήπεδο προκειμένου με τον τρόπο αυτό να εκβιάσει την κυβέρνηση - τοτε- ώστε να ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ το κράτος το κτίσιμο του νέου γηπέδου- αφού ο ίδιος δεν μπορούσε να βρεί χρηματοδότηση. Το δε ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ έγινε γιατί ο ΘΡΥΛΟΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ κρατικά λεφτά αλλά γιατί πήρε ΔΑΝΕΙΟ από ΤΡΑΠΕΖΕΣ με την εγγυηση της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ του ΚΟΚΚΑΛΗ.

Εικόνα aektzis

Φίλε el trick,

Έχω ξαναγράψει εδώ ότι η απόφαση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα περί ανυπόστατης γ.σ. δεν είναι προσωρινώς εκτελεστή και μέχρις ότου να τελεσιδικήσει (σε 1,5 με 2 χρόνια) δεν παράγει καμία απολύτως έννομη συνέπεια. Αυτό σημαίνει ότι το καθεστώς της οικοδομικής άδειας δεν έχει μεταβληθεί και παραμένει ακριβώς το ίδιο με πριν. Άρα, οι κραυγές περί "παράνομης" άδειας είναι τουλάχιστον αστείες αλλά και κακόβουλες.

Ρωτάς: "Γιατί έπρεπε καλά και σώνει να μπεί και η συμφερόντων Μελισσανίδη δικέφαλος σαν ιδιοκτήτρια;;;;".

Πρώτον, η ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ δεν θα είναι ιδιοκτήτρια του νέου γηπέδου αλλά θα έχει μόνο την εκμετάλλευσή του για 30 ή 50 χρόνια. Η κυριότητα του οικοπέδου παραμένει στην ερασιτεχνική, υπό το ειδικό καθεστώς που της έχει παραχωρηθεί.

Δεύτερον, ακριβώς το ίδιο πράγμα συνέβη και με το γήπεδό σας. Συνεστήθη η ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΑΕ, συμφερόντων Κόκκαλη και Λαυρεντιάδη, με σκοπό να χτίσει και να εκμεταλλεύεται για 50 χρόνια το νέο γήπεδο.

Τρίτον, με εξαίρεση τα 20 εκ της Περιφέρειας (που και εγώ συμφωνώ ότι δεν έπρεπε να δοθούν), η υπόλοιπη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ (περί τα 65 εκ) θα είναι προφανώς με τραπεζικό δάνειο, με ίδια κεφάλαια (Μελισσανίδη, Παππά, Χατζηιωάννου κλπ) και εμπορικές συμφωνίες (ονοματοδοσία κλπ).

Καραισκάκη και Αγιασοφιά έχουν πολλά κοινά. Και σε επίπεδο διαδικασίας κατασκευής αλλά και σε επίπεδο παρανομιών, παρατυπιών και μεθοδεύσεων. Γιατί μπορεί να έχουν λυσσάξει ορισμένοι για μερικές δεκάδες δέντρα που κόπηκαν στο αλσος ή ότι για μια υπογραφη που μπήκε στραβά αλλά συγχρόνως υπάρχουν π.χ. και μερικες δεκάδες πειραιώτικα ερασιτεχνικά σωματεία στιβου που στεγάζονταν στο παλιό Καραισκάκη, τα οποία ξεσπιτώθηκαν για να γίνει αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο, με την υπόσχεση-δέσμευση της κατασκευής νέων εγκαταστάσεων στίβου στην περιοχή, οι οποίες ακόμα αγνοούνται...

Καλή επιτυχία με τη Γιούβε (ειλικρινά).

Εικόνα savvas gridlock

Φίλε Αεκτζή, θελω να μου απαντήσεις ειλικρινά. Αυτό εδώ

''η υπόλοιπη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ (περί τα 65 εκ) θα είναι προφανώς με τραπεζικό δάνειο, με ίδια κεφάλαια (Μελισσανίδη, Παππά, Χατζηιωάννου κλπ) και εμπορικές συμφωνίες (ονοματοδοσία κλπ)''

το πιστεύεις; Μακάρι να έχεις δίκιο, μακάρι να βάλουν ορισμένοι πλούσιοι Αεκτζήδες λεφτά και μακάρι να φτιάξετε γήπεδο, αλλά πιστεύεις ότι θα γίνει; Όλο το πρόβλημα εκεί είναι, πουθενά αλλού.

Εικόνα el trick

Όμως δεν γραφεις ΤΙΠΟΤΕ για το αν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ η Γ.Σ. (που ΕΙΝΑΙ με δικαστικη πλεον αποφαση) άρα ΠΑΡΑΝΟΜΗ και η αδεια δόμησης γιατι αναφερει ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗ μία ιδιωτική εταιρεία (πράγμα που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ από την πράξη παραχώρησης του χώρου στην ερασιτεχνική αεκ) Για κάτι τέτοια σε ανύποπτο χρόνο έχει ήδη ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η πράξη του έγινε αποδεκτή από τον αρμόδιο υπουργό άρα είναι πλέον ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Ουσιαστικά μας λες ότι γράφεις εκεί που δεν πιάνει μελάνη τις δικαστικές αποφάσεις και προσπαθείς με νομικίστικα κόλπα να κερδίσεις χρόνο ώστε να δημιουργήσεις ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ.
Τετοιοι είστε μια ζωή.

Εικόνα George_Str

ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑΧΩ ΤΥΧΗ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕ ....ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΣ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ .....ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΔΑΝΙΜΑΡΚΕΙΑΣ..ΘΕΕ ΜΟΥ ΟΙ ΚΟΥΛΕΣ ΟΤΙ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ΄ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΟΤΥΠΟΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΚΟΥΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΛΑ ΚΟΙΝΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΡΟΛΑΠΛΑΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ .....ΟΥΣΤ ΧΟΛΕΡΑ ΑΠΟ ΔΩ.....

Εικόνα George_Str

ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΛΕΣ ΡΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΣΥΝΕΣΤΗΘΗ Η ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ ,ΚΑΙ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΡΧΝΕΙ ΤΑ<< ΜΠΕΤΑ>> ΣΕ ΣΑΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ....ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΡΠΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΧΑΝΑ....Η ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΑ....ΠΟΙΟ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΗ ΦΟΡΑΣ....ΠΟΙΟΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ.......

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Αυτά που κατασκευάστηκαν στο γήπεδο Καραισκάκη με χρήματα των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν πέριξ του γηπέδου και αφαιρέθηκαν με τη λήξη αυτών.Τα μόνα ηλεκτρονικά της εποχής είναι οι κάμερες (ναι οι γνωστές κάμερες της ερυθρότητας του Λασκαράκη) τις οποίες χειρίζεται η Ελληνική Αστυνομία.Επίσης , το Καραισκάκη κατασκευάστηκε με χρήματα του Κόκκαλη και δάνειο από τράπεζα το οποίο αποπληρώνεται κανονικά.Και τέλος ,το γήπεδο ΔΕΝ ανήκει στον Ολυμπιακό αλλά στην ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) στην οποία θα πληρώνει ενοίκιο με το πέρας της αποπληρωμής του δανείου.Τουτέστιν , κανείς δεν μας έφτιαξε γήπεδο και επί της ουσίας το φτιάξαμε μόνοι μας και ανήκει αλλού.Όσον αφορά το μύθο του Ολυμπιακού σχεδιασμού , καμία θέση δεν πήρε από τη στιγμή που κανένα από τα δύο γήπεδα δεν ήταν μέσα για πάρει χρήματα για να κατασκευαστεί (βλέπε γήπεδο Βόλου) ή να ανακατασκευαστεί(βλέπε ΟΑΚΑ κλπ) από το Ελληνικό Δημόσιο.Πέρα λοιπόν από 30 της περιφέρειας ο μεγαλοεπενδυτής πόσα θα βάλει ή θα εξασφαλίσει?

Εικόνα aektzis

Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους:

Ουδείς ισχυριστηκε ότι έφτιαξαν γήπεδο στον Ολυμπιακό. Το αν εξυπηρετείται το δάνειο που πήρε ο Κόκκαλης αυτό είναι άλλη ιστορία που δεν μας απασχολεί εδώ.

Στις Ολυμπιακές προσαρμογές του Καραισκάκη περιλαμβανόταν το μεγαλύτερο μέρος του ηλεκτρονικού-μηχανολογικού εξοπλισμού που υπάρχει και τώρα.

Στον αρχικό σχεδιασμό των ολυμπιακών αγώνων, η Φιλαδέλφεια ήταν το μοναδικό γήπεδο στην Αττική για το ποδόσφαιρο (στο Καραισκάκη θα γινόταν το χόκει επί χόρτου). Προβλεπόταν πλήρης ανακατασκευή τους με δαπάνη του Αθήνα 2004. Το καθεστώς της χρηματοδότησης άλλαξε το 2002, όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο Γρανίτσα που θα πραγματοποιείτο με τραπεζική χρηματοδότηση κατά το μεγαλύτερο μέρος. Η Φιλαδέλφεια εξακολουθούσε να παραμένει στον αρχικό σχεδιασμό, μέχρι το Μάρτιο 2003, όπου κυριολεκτικά μέσα σε ένα βράδυ αντικαταστάθηκε από το Καραισκάκη.

Τέλος, τα χρήματα της Περιφέρειας είναι 20 εκ και όχι 30, όπως διαβάζω εδώ. Τα 20 εκ. έχουν περιληφθεί στον προύπολογισμό του 2017 και 2018. Δεν νομίζω να δίνει μάυρα η Περιφέρεια, κάτω από το τραπέζι. Ο Μελισσανίδης επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση ότι η υπόλοιπη χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Θα τα βάλει αυτός; Θα πάρει δάνειο; Λίγο με ενδιαφέρει. Αυτό που ξέρω μόνο είναι ότι θα τον κυνηγήσουν όλοι οι ΑΕΚτζήδες έτσι και γίνει καμιά στραβή με την χρηματοδότηση. Το γεγονός ότι το έργο έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο με τρελούς ρυθμούς (το Νοέμβριο αρχίζουν τα μπετά ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή των προκατ τμημάτων των εξεδρών) σημαίνει ότι ήδη πέφτει χρήμα...

Εικόνα George_Str

ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΩΤΑ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΛΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣΤΟΥ ΚΟΥΡΟΛΟΠΛΑΤΗ ΧΑΜΕΝΕ Ε ΧΑΜΕΝΕ ΦΙΔΙΑ ΚΟΛΟΒΑ...ΤΗΝ 20 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΤΩ ΟΣΕΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ... ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ...ΑΕΞΑΡΑ Ε ΑΕΞΑΡΑ .