Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 27.09 έως 03.10.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...

Άλλη μια ερυθρόλευκη εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με την ειδησεογραφία των ερασιτεχνικών τμημάτων του Ολυμπιακού να είναι ιδιαίτερα γεμάτη και ενδιαφέρουσα. Πάμε να δούμε λοιπόν αναλυτικά τα νεότερα για κάθε τμήμα.

 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Την ευκαιρία να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς είχαν το Σάββατο οι αθλήτριες της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού με το φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Φάρο Κερατσινίου που πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Γλυφαδας και στο οποίο οι "ερυθρόλευκες" επικράτησαν με 60-48. Από την αρχή του αγώνα οι αθλήτριες του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά σε άμυνα και επίθεση. Έτρεξαν ένα σερί 12-0 και δεν δέχτηκαν καλάθι για περισσότερα από πέντε λεπτά. Στη συνέχεια πίεσαν σε όλο το γήπεδο, έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και διατηρούσαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων για να φτάσουν στο τελικό 60-48.
 
 
Με αρκετές δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα το προπονητικό τιμ έβγαλε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα εν όψει των επίσημων υποχρεώσεων του συλλόγου που αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα με το Κύπελλο Ελλάδας. Στην αναμέτρηση αγωνίστηκαν οι : Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Όλγα Χατζηνικολάου, Εβίνα Μάλτση, Αγγελική Νικολοπούλου, Τάνια Χαλιβλερα, Κατερίνα Σωτηρίου, Ιβόν Άντερσον, Βικτώρια Μακόλι, Άννα Σπυριδοπούλου, Αφροδίτη Κοσμά, Ανθή Μπαλτά, Στέλλα Καλτσίδου.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, αρχισαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις Κορασίδες του μπάσκετ του Ολυμπιακού που φέτος μετέχουν στην Ά Κατηγορία. Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα μας εμφανίστηκε στο γήπεδο με πολλή όρεξη αλλά και ανανεωμένη με καινούριες παίκτριες. Η περσινή πρωταθλήτρια ομάδα του Φάρου νίκησε με τελικό σκορ 57-37, ωστόσο αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις παίκτριες για την εμφάνισή τους.
 
 
Επόμενος αγώνας της ομάδας μας είναι το Σάββατο 7/10/2017 εντός έδρας με αντίπαλο τον ΑΟΝ Αργυρούπολης (ΣΕΦ Β 09:30).
 
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Στο σωστό δρόμο έδειξε ότι βρίσκεται η πορεία της προετοιμασίας της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 3-1 σετ του Παμβοχαϊκού στο πρώτο φιλικό που διεξήχθη στις 29 Σεπτεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη» στο Ρέντη. Ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του και έμεινε ικανοποιημένος από το αγωνιστικό πρόσωπο που παρουσίασαν. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν με ευκολία τα τρια πρώτα σετ με 25-18, 25-15, 25-17 και έφτασαν άνετα στη νίκη με 3-0 ενώ το τέταρτο σετ που παίχτηκε στη συνέχεια το πήρε ο Παμβοχαϊκός με 22-25. 
 
 
Λίγες ώρες αργότερα, μια ακόμα καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 4-0 σετ στο δεύτερο φιλικό της προετοιμασίας του που διεξήχθη στο Ζηρίνειο στην Κηφισιά. Ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ είδε τους παίκτες του για δεύτερη συνεχόμενη μέρα να δείχνουν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο και να παίρνουν και τα τέσσερα σετ που παίχτηκαν έχοντας σωστή αντίδραση όταν πλησίαζε στο σκορ ο αντίπαλος. 
 
 
Στο χθεσινό τρίτο φιλικό της προετοιμασίας του, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ομόνοια Λευκωσίας στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη, με τον Ισπανό κόουτς Φερνάντο Μπενίτεζ να ξεκινάει το παιχνίδι με τους Ράουβερντικ, Αλεξίεφ στα άκρα, Ανδρεάδη, Μπόμε στο κέντρο, πασαδόρο τον Ντρζίζγκα, διαγώνιο τον Οϊβάνεν και λίμπερο τον Στεφάνου. Οι ερυθρόλευκοι σε 21’ λεπτά κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Ομόνοιας και να κερδίσουν το πρώτο σετ με 25-19. Ο Οϊβάνεν με 5/6 επιθέσεις και 1 μπλοκ ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων ενώ ο Ολλανδός ακραίος Ράουντερβικ με τον Αλεξίεφ είχαν 60% στην υποδοχή και μοιράστηκαν από 5 επιθέσεις.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός ανέβασε κι άλλο ρυθμούς κερδίζοντας το 25-15 σε 18 λεπτά, με τον Ντρζίζγκα να προτιμά να παίζει από τα άκρα περισσότερο, ενώ οι κεντρικοί ήταν αλάνθαστοι με 4/4 (από δυο ο καθένας) επιθέσεις. Χρόνο συμμετοχής στο τρίτο σετ είχαν και οι Ζουπάνι (2 πόντοι), Στιβαχτής.Με κεκτημένη ταχύτητα οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να επικρατήσουν και στο τρίτο σετ της Ομόνοιας με 25-16 σε 19’. Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Φαμπιάν Ντρζίζγκα είχε πλουραλισμό στο παιχνίδι του μοιράζοντας σε όλους τους συμπαίκτες του τις επιθέσεις. Χρόνο συμμετοχής πήραν τόσο ο Χριστοφιδέλης, όσο και ο Ρουμελιωτάκης, οι οποίοι έδειξαν πανέτοιμοι να αντεπεξέλθουν όποτε χρειαστεί.
 
Στο τέταρτο σετ ο Μπενίτεθ άλλαξε όλη την ομάδα εκτός από τον Ζντρίζγκα και τον Στεφάνου, οι οποίοι έδωσαν την θέση τους στον Στιβαχτή και τον Δαρίδη στα μέσα του σετ. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασαν οι Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης, Πετρέας, Τσέλιος και Ζουπάνι. Με κορυφαίο τον Ρουμελιωτάκη που έμοιαζε ασταμάτητος στην επίθεση με 6/7 επιθέσεις και 1 άσσο, ο Θρύλος κέρδισε και αυτό το σετ με 25-16 σε 18’.
 
 
Οι δυο προπονητές, Μπενίτεζ και Καλματζίδης αποφάσισαν να παίξουν ακόμα ένα σετ, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει με την ίδια… αμιγώς Ελληνική σύνθεση. Χριστοφιδέλης, Ρουμελιωτάκης στα άκρα, Πετρέας, Τσέλιος στο κέντρο, Ζουπάνι διαγώνιος, Στιβαχτής στην πάσα και λίμπερο ο Δαρίδης. Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου, ο Ολυμπιακός επικράτησε και πάλι της Ομόνοιας 25-18 σε 20’, με τον Ρουμελιωτάκη να κάνει φανταστική εμφάνιση έχοντας συνολικά 89% στην επίθεση με 16/18 προσπάθειες και 92% στην υποδοχή με 67% άριστες!
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, πραγματοποίησε την τρίτη νίκη στα φιλικά προετοιμασίας επικρατώντας με 3-0 σετ του Πορφύρα στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μ.Μερκούρη» στο Ρέντη στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι «ερυθρόλευκες» που αγωνίστηκαν σε ένα ακόμα ματς χωρίς την Κατερίνα Γιώτα, την Αλίκη Κωνσταντινίδου και την Φραντζίσκα Πολ πέτυχαν μια ακόμα νίκη μετά τις επικρατήσεις σε βάρος της Θέτιδας Βούλας και της Ηλιούπολης.  Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με 12 άσους και 15 μπλοκ ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Στέφανι Νιεμέρ με 14 πόντους και ακολούθησαν με διψήφιο αριθμό η Νομικού με 13, η Ζακχαίου με 12 και η Χίπε με 10.
 
 
Στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας η αποστολή της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού ενόψει της συμμετοχής στο PlovdivCup2017 το οποίο ξεκίνησε σήμερα. Στην αποστολή του Ολυμπιακού, ενσωματώθηκε επί βουλγαρικού εδάφους, η Γιάνα Φραντζίσκα Πολ η οποία συνάντησε την υπόλοιπη ομάδα στο ξενοδοχείο πριν την αναχώρηση για την απογευματινή προπόνηση στην «Αrena Kolodruma». Από κει και πέρα η Γαλατάσαράϊ εξαιτίας ενός προβλήματος με την βίζα ορισμένων αθλητριών δεν μπορούσε να ταξιδέψει και ενημέρωσε ότι απόσυρεται από το Τουρνουά.
 
 

Μπιτς Βόλεϊ:  Ξεκίνησαν από τις 31 Αυγούστου οι εγγραφές στο τμήμα Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. Η έναρξη των μαθημάτων υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Μαμάη, έγινε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για κάθε γκρουπ.
 
 
Πόλο Ανδρών: Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του και να διαπιστώσει τον βαθμό ετοιμότητας του, στο πρώτο φιλικό προπονητικού χαρακτήρα, απέναντι στην AZC Alphen, μια ομάδα που συμμετέχει στο Champions League στον Β’ όμιλο που έχει επικεφαλής την Pro Recco! Στον αγώνα που δεν υπήρχε επίσημη χρονομέτρηση και σκορ, ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς ανώτερη ομάδα από τους Ολλανδούς οι οποίοι υπήρχαν στιγμές που δεν μπορούσαν να πλησιάσουν την εστία του Πάβιτς για να εκδηλώσουν επίθεση. Ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε όλους τους αθλητές της πρώτης ομάδας που ήταν στην διάθεση του, ενώ στον “πάγκο” υπήρχαν και αρκετοί νέοι αθλητές από την Πρωταθλήτρια ομάδα των εφήβων οι οποίοι γυμνάζονται καθημερινά με τους άνδρες. Επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα για την ομάδα πόλο ανδρών του Θρύλου, το τριήμερο 6-7-8 Οκτωβρίου στο τουρνουά του ΣΕΔΥ που θα διεξαχθεί στο Παπαστράτειο.
 
 
Πόλο Γυναικών: Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προπονήσεις τις ομάδας πόλο γυναικών του Ολυμπιακού υπό το βλέμμα του προπονητή του τμήματος Χάρη Παυλίδη. Θυμίζουμε πως σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου έχουμε την έναρξη του Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α1 Γυναικών, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Εθνικό ΟΦΠΦ.
 
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Hanball Premier με τον «Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.»-Όμιλο Ξυνή να μένει στο 17-17 κόντρα στον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Δ.Α.Κ. Ευόσμου. Οι Πειραιώτες έλεγχαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο και στη μεγαλύτερη διάρκεια του, θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη βάση της συνολικής τους απόδοσης και των ευκαιριών που δημιούργησαν. Ο Θρύλος ξεκίνησε δυνατά στην αναμέτρηση, άνοιξε το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλέξανδρου Αλβανού (1:35) και με τέρματα των Σανίκη και Τζηρά προηγήθηκε με 1-3 στο πρώτο πεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης είχε πραγματοποιήσει 4 αποκρούσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν αυτό το προβάδισμα μέχρι το 11ο λεπτό για να το αυξήσουν σε 4-1 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Αλέξανδρου Αλβανού (11:30), ύστερα από εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου του αγώνα οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-4 με τον Κοκκώνη, ωστόσο ο Θρύλος «απάντησε» άμεσα με τον Κανδύλα να σημειώνει το 5-2, επαναφέροντας και πάλι το προβάδισμα των 3 τερμάτων. Στο σημείο εκείνο ο αθλητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Τζηράς μετά από σπρώξιμο αντιπάλου, έπεσε στα κάγκελα και δέχθηκε χτύπημα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα. Μόλις ξεκίνησε και πάλι η αναμέτρηση οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 4-5 στο 20' αλλά με τους Τζηρά και Σανίκη ο Ολυμπιακός έφτασε στο 4-7 μέσα σε δυο λεπτά. Οι Πειραιώτες έφτασαν για πρώτη φορά στο +4 με σκόρερ τον Αλέξανδρο Αλβανό (4-8) και με το 4ο τέρμα του ίδιου παίκτη διαμορφώθηκε το 5-9 για να λήξει το ημίχρονο με  6-9 υπέρ του Θρύλου.
 
 
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 8-9, ο Σανίκης πέτυχε το 8-10 αλλά στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν για πρώτη φορά σε 10-10. Ο ΔημήτρηςΤζηράς έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό, 10-11 (39:50) και ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Βεσελίνοβιτς σε 11-11.  Με νέο τέρμα του Τζηρά διαμορφώθηκε το 11-12 αλλά οι γηπεδούχοι σκόραραν δυο σερί φορές για να πάρουν για πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Κυπραίο να σημειώνει το 13-12 (43:00) στον αιφνιδιασμό. Η απάντηση των Πειραιωτών ήταν άμεση καθώς με ένα σερί 4-0 μετέτρεψαν το 13-12 σε 13-16. Αχικά ο Τζηράς ισοφάρισε σε 13-13 και με έξοχο τέρμα του Αλέξανδρου Αλβανού ο Ολυμπιακός ανέκτησε το προβάδισμα φτάνοντας στο 14-13 (47:58).  Στη συνέχεια ο Θρύλος απέκτησε και πάλι «αέρα» τριών τερμάτων με τον Αλβανό να διαμορφώνει το 15-13 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και τον Παντελή Κωστακίδη να «γράφει» 13-16. Στο 53' ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 15-16, όμως και πάλι ο Αλέξης Αλβανός έδωσε την λύση σημειώνοντας το 15-17 (54').
 
 
Ο Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης απέκρουσε πέναλτι, ενώ είχε προηγηθεί δίλεπτη αποβολή του Αλβανού, διατηρώνοντας το 15-17. Μετά τη νέα δίλεπτη αποβολή του Τζηρά, ο Βεσελίνοβιτς μείωσε με πέναλτι του Βεσελίνοβιτς σε 16-17, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα και ο Παλάσκας ισοφάρισε σε 17-17 (56:43). Ο Πάνος Καραμπουρνιώτης κέρδισε το πέναλτι και την δίλεπτη αποβολή του Τσίλη, ωστόσο ο Αλέξανδρος Αλβανός αστόχησε και έτσι παρέμεινε το 17-17. Στην τελευταία επίθεση ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να σκοράρει όμως η προσπάθεια του Αλβανού σταμάτησε το δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ. Έτσι παρέμεινε το 17-17 στο πρώτο ντέρμπι του Ολυμπιακού με έναν εκ των διεκδικητών του τίτλου.
 
 
Κολύμβηση: Οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής όσο και της προαγωνιστικής ομάδας του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού συνεχίζονται κανονικά. Οι ομάδες μας προετοιμάζονται από νωρίς για άλλη μια ερυθρόλευκη χρονιά όπου θα σαρώσουμε και πάλι όλα τα μετάλλια σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.
 
 
 
Στίβος: Κορυφαία απόδοση στο τριπλούν για το 2017 συνεχίζει να είναι αυτή του αθλητή του τμήματος Δημήτρη Τσιάμη σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, επίδοση την οποία είχε πετύχει ο αθλητής μας στις 27 Μαϊου σε αγώνες που διεξήχθησαν στην Καλαμάτα. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον αθλητή μας ο οποίος διατηρεί τη φανέλα του συλλόγου μας ψηλά!
 
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών του τμήματος κανόε καγιάκ συνεχίζονται κανονικά εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Θυμίζουμε πως οι ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζουν το τμήμα, βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα το διήμερο 7-8 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στα Μέθανα Διασυλλογικός Αγώνας Σπριντ, ωστόσο μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχε γίνει γνωστό αν θα υπάρξουν αθλητές του συλλόγου μας που να συμμετάσχουν στην εν λόγω διοργάνωση.
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Κωπηλασία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που  βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, κάτω από το βλέμμα του αρχιπροπονητή Τάσου Μαρίνου αλλά και του προπονητή των ακαδημιών μας, Δημοσθένη Κούβαρη.

 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Το περασμένο Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου διεξήχθη στα Ιωάννινα Διασυλλογικοί Αγώνες Σπριντ-SUP, ωστόσο μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχε γίνει γνωστό αν υπήρξαν αθλητές του Ολυμπιακού που να συμμετείχαν στην εν λόγω διοργάνωση. 
 
 
Ιστιοπλοϊα: Σε διεθνές αγώνα ιστιοπλοϊας συμμετείχαν ένας αθλητής μας και δύο αθλήτριες το περασμένο Σαββατοκύριακο. Ο λόγος για τους Ηλία Τσαταλιό, Κατερίνα Αποστολάκη και Ζωή Ζούπα, οι οποίοι συμμετείχαν στο διασυλλογικό αγώνα "Αγώνας Ελευθερίας" που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό όμιλο "Λεμεσός Κύπρου". Τους αθλητές μας συνόδευσαν ο προπονητής  Ευστράτιος Βόκουρας και ο Έφορος Γρηγόρης Δέδες. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα του τουρνουά.
 
 
Πινγκ Πονγκ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Τουρνουά που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο η Ακαδημία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού με την επωνυμία «5ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μ. Μερκούρη» στο Ρέντη. Ο Ολυμπιακός πήρε μέρος με 20 αθλητές κατακτώντας συνολικά 8 μετάλλια εκ των οποίων 3 χρυσά, 1 αργυρό και 4 χάλκινα. Χρυσό μετάλλιο πήραν οι  Ελισσάβετ Τέρπου (Νεάνιδες), Ευαγγέλια Μεραμβελιωτάκη (Παγκορασίδες) και Μάλαμα Παπαδημητρίου (Κορασίδες). Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Νεφέλη Καφάτου (Παγκορασίδες) και χάλκινο μετάλλιο πήραν οι  Γεωργία Χατζάκη (Νεανίδες), οι Σωκράτης Γιαννούτσος (Παίδες), Παναγιώτης Ανδριανός (Παίδες) και η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Κορασίδες).
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα δεν υπάρχει κάποια διοργάνωση σε εγχώριο ή διεθνές επίπεδο που να αφορά το αγώνισμα στο οποίο κατατάσσονται οι δύο "ερυθρόλευκοι" αθλητές μας.
 
 
Πυγμαχία: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Λευτέρη Λειβάδη στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Με τέσσερις αθλητές έλαβε μέρος το τμήμα Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων 2017 το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή (29/9) και ολοκληρώθηκε το Σάββατο (30/9). Στη διοργάνωση που διεξήχθη στο Αθλητικό Κέντρο Κανήθου στη Χαλκίδα αγωνίστηκαν για λογαριασμό του Ολυμπιακού, οι: Κυριάκος Πολυδούλης (-55kg), Γιάννης Μπαλαγιάννης (-63kg), Μαριέττα Γαλανομάτη (-55kg), Φώτης Μπάτσης (-63kg). Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δε μας είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα του πρωτθλήματος.
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ’ αγώνα της 6ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 τον Ατρόμητο Αθηνών. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα, παρά την κούραση από το παιχνίδι της Τετάρτης με την Γιουβέντους, ανταποκρίθηκε πολύ καλά στον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αήττητη στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλές στιγμές στο παιχνίδι και εάν πίεζε περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσε να είχε πετύχει διπλάσιο αριθμό τερμάτων. 
 
 
Την περασμένη εβδομάδα η ομάδα Κ17 δεν αγωνίστηκε καθώς εξέτισε το ρεπό της. Σε άλλα νέα, την περασμένη εβδομάδα έγινε και η κλήρωση του πρωταθλήματος Κ15 της Superleague. Στα Χανιά, απέναντι στον Πλατανιά, θα δώσει τον πρώτο της αγώνα στο πρωτάθλημα η ομάδα μας, η οποία είναι στον Α' όμιλο μαζί την ΑΕΚ, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Ατρόμητο Αθηνών, τον Πλατανιά, τον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο και μετά από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Super League θ΄αρχίσει τους αγώνες της στην πόλη της Κρήτης το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου. Στον Α’ όμιλο θα διεξαχθούν τρεις (3) γύροι, ήτοι 21 αγωνιστικές ενώ στον Β’ όμιλο, στον οποίο συμμετέχουν ο ΠΑΟΚ, η Ξάνθη, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός και η Κέρκυρα θα διεξαχθούν τέσσερεις (4) γύροι, ήτοι 20 αγωνιστικές. 
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει τέσσερα (4) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει εννιά (9) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Σοβαρότητα, ψυχραιμία και όλα γυρίζουν... Έχουμε βρεθεί και σε πιο δύσκολη φάση
ΥΓ4: Δεν το έχετε ξαναγεμίσει πιο πολύ το γήπεδο σε αγώνα χάντμπολ ρε σεις... Πόσο κόμπλεξ πια?
ΥΓ5: Να ξερες πως περιμένω να ανέβεις στην Α1 πόλο... Εκεί να δεις δελφινάριο...
ΥΓ6: Κουίζ: Σε πόσα ομαδικά αθλήματα θα είναι στην Α'Εθνική ο ΠΑΟ του χρόνου?
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα.

Σχόλια

Εικόνα holland74

Εξαιρετικό άρθρο γι άλλη μία φορά...
Στο ΥΓ6 θα απαντήσω πιθανότατα 1, το μπάσκετ...

Εικόνα MakTheBet

Εγώ δε βλέπω να πέφτουν στο ποδόσφαιρο... Κάτι θα γίνει και θα μείνουν, θα με θυμηθείς...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη, όπως πάντα είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος.

1. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ γυναικών ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Νίκη Λευκάδας εκτός έδρας.
http://www.basket.gr/diorganwseis/cups/womencups

2. Πολύ καλή και σημαντική η μεταγραφή του γερμανού Μπόμε στον Θρύλο για το βόλεϊ ανδρών.

Το πρωτάθλημα του βόλεϊ ανδρών θα έχει τηλεοπτική κάλυψη. Από την ΕΡΤ:
http://www.volleyleague.gr/index.php/component/k2/item/5883/to-programma...

"Σε πανηγυρική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα». Ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της ΕΣΑΠ με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος, ενώ ανακοινώθηκε κι επίσημα η επέκταση της συνεργασίας της ΕΣΑΠ με την ΟΠΑΠ Α.Ε. "

3.Στο βόλεϊ ανδρών ο Χριστοφιδέλης είχε πει το 2009 ότι "είναι Παναθηναϊκός":
http://www.sport24.gr/Sports/Volley/article354608.ece

"Χριστοφιδέλης: "Είμαι Παναθηναϊκός"
Δημοσίευση: 03 Νοε. 2009 22:09

Για το παρόν, το παρελθόν την κόντρα με ΟΣΦΠ, μίλησε ο Χριστοφιδέλης που δήλωσε: "Είμαι Παναθηναϊκός"

Ο άσος των "πράσινων" σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην "Volley Time" εκτός από τις ερωτήσεις περί της νέας καριέρας του αλλά και το παρελθόν του απάντησε και σε προσωπικές life style ερωτήσεις.

- Τι ομάδα είσαι;

"Παναθηναϊκός."

Μπορεί να είμαι λάθος, αλλά εγώ προσωπικά δεν έδειξα και τόσο ενθουσιασμό στην επιστροφή Χριστοφιδέλη. Και δεν εννοώ ότι δεν είναι καλός ή πολύπειρος, αλλά λόγω των παραπάνω δηλώσεων.

4.Στο 3ο υστερόγραφο αναφέρεσαι στο ποδόσφαιρο του Θρύλου
Στο 4ο υστερόγραφο στους κομπλεξικούς μαλαματινομάχους παοκτσήδες που γλεμισαν το κλειστό του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη
Στο 5ο υποθέτω αναφέρεσαι στον ΠΑΟ και το τμήμα πόλο ανδρών του
Στο 6ο υποθέτω ότι εννοείς ότι θα πέσει ο ΠΑΟ στο ποδόσφαιρο? Στο βόλεϊ ανδρών? Στο μπάσκετ γυναικών που θα παίξουν με νεανίδες και 2 30άρες? Στο ότι δεν θα ανέβει το πόλο ανδρών τους? Σίγουρα δεν θα ανέβει το βόλεϊ γυναικών τους. Οπότε θα έλεγα τουλάχιστον ένα(μπάσκετ ανδρών)και θα έβαζα και την ΠΑΕ ΠΑΟ(ποδόσφαιρο ανδρών)θα είναι τα τμήματα του ΠΑΟ του χρόνου στην Α' Εθνική.

5. Πάμε στο χάντμπολ ανδρών τώρα. Εκτός από κομπλεξικοί οι παοκτσήδες, είναι και μαλάκες. Χτύπησαν τον παίκτη του Ολυμπιακού Δημήτρη Τζήρα όταν μετά από σπρώξιμο αντιπάλου, έπεσε στα κάγκελα.
http://www.redking.gr/content/sport/26753-mazepste-toys

"Μαζέψτε τους!

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 - 15:56

Αυτοί οι οποίοι νοιάζονται όπως λένε για τον αθλητισμό και κάνουν τα πάντα για την προώθησή του αποδεικνύουν συνεχώς ότι μόνο για αυτό δεν ενδιαφέρονται.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο του ντέρμπι στο πρωτάθλημα του χάντμπολ, απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, έπαιξε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Αυτή ήταν η ωραία εικόνα.

Λίγο μετά όμως αφού ξεκίνησε ο αγώνας άρχισαν οι... ομορφιές από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Με αποκορύφωμα το περιστατικό με τον Δημήτρη Τζηρά, ο οποίος ήταν κοντά στο κάγκελο του παρκέ το οποίο χώριζε τον αγωνιστικό χώρο με την κερκίδα και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τον έπιασαν και προσπάθησαν να τον βαρέσουν!

Ο διαιτητής σταμάτησε για λίγο τον αγώνα και στη συνέχεια ξεκίνησε και πάλι η αναμέτρηση...

Μόνο ντροπή προκαλούν αυτές οι εικόνες στον αθλητισμό..."

Δες τι έγραψε κι η Αεκτζού ΑΡΔ του Gazzetta, Αργυρώ Γιαννουδάκη:
http://www.gazzetta.gr/other-sports/article/1143745/paok-olympiakos-17-17

"Στο 20' σε μία διεκδίκηση της μπάλας ο Τζηράς βρέθηκε στα κάγκελα, όπου δέχτηκε χτυπήματα από οπαδούς του ΠΑΟΚ, όμως ευτυχώς κατάφερε να ξεφύγει, χωρίς να συμβεί κάτι χειρότερο. Για λίγα λεπτά οι διαιτητές Πατιός και Τσιάνας διέκοψαν το ματς, το οποίο ευτυχώς δεν είχε άλλα έκτροπα. "

Δες κι αυτά εδώ, Μάκη.:
http://www.redking.gr/content/sport/26775-apisteytes-proklhseis-apo-ton-...

"Απίστευτες προκλήσεις από τον ΠΑΟΚ!

Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017 - 00:53

Η είσοδος του Ολυμπιακού και στο χάντμπολ, έχοντας στις τάξεις του παικταράδες, που θα διεκδικήσουν όλους τους εγχώριους τίτλους, φαίνεται ότι έχει πανικοβάλει τους ΠΑΟΚτζίδες που είχαν συνηθίσει να έχουν και στο χάντμπολ συμπεριφορές που ουκ ολίγες φορές έχουμε δει και σε άλλα αθλήματα, με σουλατσαδόρους και διάφορους περίεργους τύπους να κυκλοφορούν σε αγωνιστικούς χώρους, αποδυτήρια και να συμπεριφέρονται με... όχι και τόσο αθλητικό πνεύμα…

Η αρχή έγινε με τον αθλητή του Ολυμπιακού, Τζηρά… όταν πλησίασε την εξέδρα για να μαζέψει την μπάλα και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές, προλαβαίνοντας να του ρίξουν 2-3 καλές.

Στην συνέχεια και αφού στο γήπεδο γύρω- γύρω κυκλοφορούσε κάθε καρυδιάς καρύδι, ο αθλητής του ΠΑΟΚ, Κοκώνης τρέχει πάνω στον αθλητή του Ολυμπιακού, Αλέξανδρο Αλβανό και τον πετάει βίαια και με σφοδρότητα στο έδαφος και συγκεκριμένα πάνω στον πάγκο των γηπεδούχων. Ο Αλβανός μάλιστα έκανε αρκετή ώρα να σηκωθεί μιας και εκτός από το πολύ δυνατό τράνταγμα που δέχθηκε, αιφνιδιάστηκε από αυτή την αψυχολόγητη και άνευ αιτίας επίθεση από τον αντίπαλο του, που μπορεί να τον τραυμάτιζε σοβαρά. Ίσως θεώρησε ο Κοκώνης, ότι μόνο έτσι μπορούσε να τον σταματήσει μιας και σήμερα ήταν από τους κορυφαίους του Θρύλου. Άκρως αντιεπαγγελματική και αντιαθλητική συμπεριφορά από τον Κοκώνη που δυστυχώς δεν τιμωρήθηκε από τους διαιτητές, οι οποίοι θα έπρεπε να αποβάλουν τον αθλητή του ΠΑΟΚ! Αλήθεια ούτε ο παρατηρητής του αγώνα είδε κάτι; Μπροστά στα μάτια του εξελίχθηκε όλη η φάση, φαίνεται και από το βίντεο.

Τέλος μετά τον αγώνα έχουμε το παραλήρημα του Β’ προπονητή του ΠΑΟΚ, κ. Νατσιόπουλου, ο οποίος με δημοσίευση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook καταφέρετε με ύβρεις, ψεύδη και απειλές κατά του Ολυμπιακού αλλά και του team manager της ομάδας, κ. Προδρομίδη. Δίνει μάλιστα συγχαρητήρια στον κόσμο της ομάδας του που παρά τις… προκλήσεις του Ολυμπιακού (εδώ γελάνε και οι πέτρες) έδειξαν το επίπεδο τους… Ναι κ. Νατσιόπουλε… το έδειξαν, χτυπώντας τον αθλητή του Ολυμπιακού, και πετώντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι μπορεί να φανταστεί κανείς… Όπως το δείξατε κι εσείς στην φάση του χτυπήματος του Κοκώνη στον Αλβανό.

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201710/22140063_1015509900...

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201710/22198976_1015509900...

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201710/2017_10_01__00.55.2...

Έτσι είναι όμως… ο τρόμος που νοιώθετε έχοντας τον Θρύλο του Ελληνικού αθλητισμού αντιμέτωπο και σε αυτό το άθλημα είναι κάτι που δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε, είναι κάτι που σας έχει γεμίσει θλίψη μιας και είναι θέμα χρόνου να περάσετε και πάλι σε ρόλο κομπάρσου που θα βλέπει τον Ολυμπιακό να σηκώνει κούπες… Και αφού λοιπόν το πολύ γαρ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη, έρχονται και αυτές οι κατάπτυστες “ανακοινώσεις” σας που στοχοποιούν ανθρώπους που αν πάθουν κάτι θα είστε εσείς ο υπεύθυνος…

ΥΓ. τουλάχιστον κάποιοι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν αυτογνωσία και το δηλώνουν με τα πανιά τους…"

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201710/paokgypsi.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=izKUR2loP6o

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατήγγειλε το συμβάν στην ΟΧΕ, την ομοσπονδία του χάντμπολ:
http://www.gavros.gr/blog/spor/epistoli-diamartyrias-toy-olympiakoy-omil...

"Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 - 20:18

Επιστολή διαμαρτυρίας του Ολυμπιακού-Ομίλου Ξυνή

Το περασμένο Σάββατο, διεξήχθη το πρώτο και ιστορικό από κάθε άποψη παιχνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό-Όμιλο Ξυνή και τον ΠΑΟΚ. Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η αναμέτρηση ήρθε ισόπαλη 17-17.

Ωστόσο αυτό που έμεινε τελικά από το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι τα όσα διαδραματίστηκαν, ανάμεσα στους παίκτες του Θρύλου, αλλά μεταξύ των «ερυθρόλευκων» αθλητών και των παικτών των γηπεδούχων.

Να θυμίσουμε ότι υπήρξαν δύο περιστατικά, τα οποία είναι πραγματικά άξια αναφοράς. Το πρώτο είχε να κάνει με τον Δημήτρη Τζηρά, ο οποίος σε μια φάση του ματς, ήταν κοντά στο κάγκελο του παρκέ, το οποίο χώριζε τον αγωνιστικό χώρο με την κερκίδα, και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, τον έπιασαν και προσπάθησαν να τον βαρέσουν.

Το δεύτερο περιστατικό, είχε να κάνει με τον αθλητή των γηπεδούχων Κοκώνη, να κάνει διαγώνια κίνηση, ως άλλος παλαιστής και με… τάκλιν να γκρεμίζει τον Αλέξανδρο Αλβανό, ο οποίος στη συνέχεια σοκαρισμένος προσπαθούσε να καταλάβει το τι ακριβώς είχε γίνει. Ωστόσο το θέμα είναι άλλο.

Πραγματικά είναι απορίας άξιο, το γεγονός ότι όλοι μας είδαμε το τι ακριβώς συνέβη μέσα από τα βίντεο (τα οποία σημειωτέων, δείχνουν πεντακάθαρα και τις δύο επίμαχες φάσεις) και δεν την είδαν ούτε ο παρατηρητής, ούτε οι διαιτητές, αλλά ούτε καν η γραμματεία, που τουλάχιστον όσον αφορά την φάση του Αλβανού, έγιναν ακριβώς μπροστά στα μάτια της.

Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε, ότι δεν έχει γραφτεί απολύτως τίποτα στο φύλλο αγώνα, ούτε τα δύο περιστατικά, αλλά ούτε καν η διακοπή που προέκυψε με το θέμα του Τζηρά.

Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, ο Ολυμπιακός-Όμιλος Ξυνή με επιστολή του τόσο προς την ΟΧΕ, όσο και προς ΜΔΟ και ΚΕΔ, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, για αυτά τα περιστατικά."

Τι έγραψε η (Αεκτζού ξαναλέω)Αργυρώ Γιαννουδάκη του Gazzetta:
http://www.gazzetta.gr/other-sports/article/1144657/i-kataggelia-toy-oly...

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2017 - 21:53 από Αργυρώ Γιαννουδάκη
"
Η καταγγελία του Ολυμπιακού και το κακό προηγούμενο...

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε σε ΟΧΕ και ΚΕΔ όσα συνέβησαν στο εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τις αρμόδιες αρχές να έχουν την υποχρέωση να αποδώσουν ευθύνες ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Δημήτρης Τζήρας στο 20' της αναμέτρησης κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, βρέθηκε -για λίγα ευτυχώς δευτερόλεπτα- να δέχεται χτυπήματα από οπαδούς όταν πλησίασε κοντά στο κιγκλίδωμα που χωρίζει τον αγωνιστικό χώρο από την κερκίδα, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο (45') ο Νίκος Κοκκώνης απώθησε βίαια εκτός φάσης τον πρώην συμπαίκτη του Αλέξη Αλβανό, στον πάγκο των γηπεδούχων.

Αμφότερες οι δύο φάσεις δεν καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα, παρότι ειδικά η δεύτερη έγινε μπροστά στα μάτια του παρατηρητή του αγώνα.

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας, αλλά και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας έχουν υποχρέωση να δείξει μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του αθλήματος.

Διαφορετικά το γεγονός θα αποτελέσει κακό προηγούμενο, το οποίο θα γίνει άλλοθι για τη διαιώνιση της βίας."

Θα ήθελα βέβαια να μας πει η Αργυρώ τι έλεγε για τα επεισόδια των οπαδών της ομάδας της στο ματς με τον Διομήδη Άργους το 2014 στο κλειστό της Κυψέλης.

6. Αύριο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στο μπάσκετ ανδρών, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Γ.Σ.Λάρισας Φάρο στις 5 το απόγευμα για το κύπελλο Ελλάδος. Το ματς δε θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.
http://www.basket.gr/eidhseis/7345-kypello-andron-to-programma-tis-g-fasis

Το πρωτάθλημα του μπάσκετ ανδρών θα έχει τηλεοπτική κάλυψη. Από την ΕΡΤ:
http://www.esake.gr/el/CF0503E2
Το επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ επιστρέφει στο τηλεοπτικό «σπίτι» του.

"Μετά τη συμφωνία μεταξύ ΕΡΤ και ΕΣΑΚΕ, η δημόσια ραδιοτηλεόραση εξασφάλισε τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων των 11 ομάδων της STOIXIMAN.GR Basket League (Άρης, Γυμναστικός Λάρισας Φάρος, Κολοσσός H Hotels, Κόροιβος, Κύμη, Λαύριο, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Προμηθέας, Ρέθυμνο Cretan Kings και Τρίκαλα Bc Aries) για την αγωνιστική περίοδο 2017- 2018."
(Τα εντός έδρας ματς του Ολυμπιακου, του ΠΑΟ και της ΑΕΚ θα τα δείχνει το COSMOTE TV)

7. Όσον αφορά το Υ.Γ.3 θα συμφωνήσω. Βλέπω επίσης ότι και τα άλλα...παλικάρια δεν μπορούν. Ο ΠΑΟΚ έφερε το Σάββατο 1-1 εκτός έδρας με τη Λάρισα του Κούγια και η ΑΕΚ προχθές έφαγε δίμπαλο(2-0)απ' τον Αστέρα στην Τρίπολη. Καλά, για ΠΑΟ δεν το συζητώ, ας κοιτάξει να σωθεί πρώτα. Βέβαια, ο ΠΑΟ έπεσε στον λάκκο που έσκαβε για εμάς.

Τα σχόλια σου για τα παραπάνω, όπως πάντα, ευπρόσδεκτα.
Τα σχόλια σου για τα παραπάνω, όπως πάντα, ευπρόσδεκτα.

Εικόνα MakTheBet

1) Εύκολη νίκη, άλλος ένας εύκολος τίτλος... Ειδικά με τον Παναθηναϊκό διαλυμένο και με πιτσιρίκες...

2) Πράγματι πολύ σημαντική προσθήκη. Όσο για την ΕΡΤ, είναι ο,τι καλύτερο, ειδικά για τους φιλάθλους της επαρχίας...

3) Η αλήθεια είναι πως σε αυτό το άθλημα που ο καθένας έχει περάσει απ'όλες τις ομάδες, τέτοιες δηλώσεις γίνονται και λίγο απλά "για να γίνουν", ανάλογα την ομάδα. Δεν ξέρω αν ο Χριστοφιδέλης είναι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ή ΑΕΚ. Εμένα με νοιάζει να δώσει ό,τι έχει για την ομάδα μας... Γιατί και ο Φιλίπποφ το έπαιζε Ολυμπιακάρας και έβγαινε και στην εκπομπή του Τάκη τάζοντας πρωταθλήματα και βρεθήκαμε να μετράμε 3 στα 3 από τον παοκ, αν είναι δυνατόν...

4) Εγώ πιστεύω πως στο τέλος τέλος μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ θα μείνουν στην Α' .. Αποκλείω να πέσουν στο ποδόσφαιρο για άπειρους λόγους...

5) Και οι υπέυθυνοι δε μιλάνε, δεν είδαν, δεν άκουσαν

6) Δυνατή και σοβαρή εμφάνιση... Φέτος ΠΡΕΠΕΙ να το πάρουμε το Κύπελλο... Όσο για την ΕΡΤ, είναι άλλο ένα καλό νέο για τους φιλάθλους της επαρχίας...

7) Ρε εδώ έχουμε υπάρξει με πολύ μεγαλύτερες διαφορές Ιανουάριο μήνα και το σηκώσαμε...Θα μασήσουμε στο -5 του Σεπτεμβρίου?

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μια χαρά μέχρι εδώ. Απέφυγες να απαντήσεις μια ερώτηση: Στο 5ο υστερόγραφο αναφέρεσαι στον ΠΑΟ και το τμήμα πόλο ανδρών του?

Εικόνα MakTheBet

Οχι, στους "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ" αναφέρομαι που έβγαζαν κάτι πρωτοσέλιδα με το θέατρο Δελφινάριο πριν το μεταξύ μας ματς στο οακα...Ανυπομονώ να ανεβούνε να μη σταυρώσουν νίκη για 50 χρόνια...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κι εγώ ανυπομονώ να ανέβουνε και στο πόλο ανδρών. Πλησιάζει βέβαια η μέρα που θα παίξουμε μαζί τους στο χάντμπολ. Στις 14 Οκτωβρίου.

Εικόνα MakTheBet

Με σοβαρότητα τους έχουμε πιστεύω...

Εικόνα Eleni

ΥΓ6:Σε κανένα αφού ο σύλλογος θα διαλυθεί.

Εικόνα MakTheBet

Δε θα διαλυθεί... Δε θα τον αφήσουν να διαλυθεί... Εγώ ούτε στο ποδόσφαιρο πιστεύω θα πέσουν... Ακόμα και αν πέσουν, όλο και κάτι θα γίνει και θα τους σώσουν...Όπως έγινε και τη δεκαετία του '30 που είχαν υποβιβαστεί αλλά τελικά ως εκ θαύματος την επόμενη χρονιά συμμετείχαν στην Α' Εθνική