Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 25.10 έως 7.11.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Μετά από ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων λόγω .... ανωτέρας βίας (όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν), επιστρέψαμε για να δούμε την πλούσια ειδησεογραφία όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μας. Τα νέα πολλά, οι νίκες ακόμα περισσότερες και -πρώτα ο Θεός- πάμε και φέτος να κάνουμε νέο ρεκόρ κατακτήσεων τίτλων και μεταλλίων!
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Στις 29 Οκτωβρίου, η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού συνεχίζει αήττητη στις εγχώριες διοργανώσεις και μετά τις νίκες επί του Παναθηναϊκού και της Νίκης Λευκάδας επικράτησε εκτός έδρας και των Εσπερίδων με 102-59 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Θρύλος που αγωνίστηκε χωρίς τις τραυματίες, Εβίνα Μάλτση και Αφροδίτη Κοσμά, δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση της νεοφώτιστης ομάδας της Καλλιθέας. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Μίρνα Μάζιτς με 23 πόντους. 
Οι "ερυθρόλευκες" έδειξαν την ανωτερότητα τους από την αρχή τρέχοντας στον αιφνιδιασμό και με υψηλά ποσοστά ευστοχίας εντός παιδιάς προηγήθηκαν με 30-18 στο πρώτο δεκάλεπτο και 53-29 στο ημίχρονο με τις Σταμάτη και Μάζιτς να έχουν πετύχει από 11 πόντους. Ίδια η εικόνα του αγώνα και στο δεύτερο μισό. Τη σκυτάλη επιθετικά πήρε η Άννα Σπυριδοπούλου έχοντας 18 πόντους με απόλυτα ποσοστά ευστοχίας (3/3 2π, 4/4 3π) στη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (43-81). Με το πόδι πατημένο στο γκάζι οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στο τελικό 102-59 συνεχίζοντας αήττητες την πορεία τους στο πρωτάθλημα. 
 
 
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 2 Νοεμβρίου, οντας αποφασισμένος από το πρώτο λεπτό για μεγάλη εμφάνιση, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 56-85 της Γκορζόβ στην Πολωνία, πραγματοποιώντας ένα τεράστιο βήμα για την πρόκριση του στην επόμενη φάση του Eurocup! Οι «ερυθρόλευκες» από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, κυριάρχησαν απόλυτα, είχαν την Στέλλα Καλτσίδου σε φοβερή ημέρα, την Βικτόρια Μακόλι θετική στο πρώτο ημίχρονο και τις Νικολοπούλου-Σπυριδοπούλου, κομβικότατες για να έρθει το παιχνίδι στα μέτρα τους. Στο τέλος η Ολγα Χατζηνικολάου πρόσθεσε τις τελευταίες και απαραίτητες πινελιές, για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να φύγει από την Πολωνία, με μία νίκη που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στον εξ αρχής του στόχο, την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
 
 
Μετά την επιστροφή της ομάδας στην Ελλάδα, στις 5 Νοεμβρίου ένα εύκολο μεσημέρι είχε η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού στο Βόλο, επικρατώντας του τοπικού Ολυμπιακού με 106-50 στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας το αήττητο σερί της και φτάνοντας στις τέσσερις νίκες. Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη δεν είχαν κανένα πρόβλημα απέναντι στις αντίστοιχες του Μιχάλη Καπουρνιώτη, επέβαλλαν από την αρχή το ρυθμό τους και παρά τις απουσίες των Εβίνα Μάλτση, Αφροδίτη Κοσμά και Κατερίνα Σωτηρίου, έφτασαν σε ένα ακόμα ροζ φύλλο αγώνα, δίνοντας θέαμα στους φίλους της ομάδας που μαζεύτηκαν από όλη την Ελλάδα για να τις δουν από κοντά. Πρώτη σκόρερ του Θρύλου η Ιβόν Αντερσον με 20 πόντους ενώ ακολούθησε η Σπυριδοπούλου με 19.
 
 
Σε άλλα νέα, χωρίς τις διεθνείς του παίκτριες είναι από χθες ο Ολυμπιακός, καθώς οχτώ αθλήτριες των νταμπλούχων Ελλάδος έχουν κληθεί για τις να αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδος με την Πορτογαλία εκτός έδρας (11/11, Αλμάδα) και την Μεγάλη Βρετανία εντός (15/11, Κοζάνη) για την προκριματική φάση του Ευρωμπάσκετ. Ο  ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Κεραμιδάς, κάλεσε από τον Θρύλο τις: Όλγα Χατζηνικολάου, Εβίνα Σταμάτη, Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Κατερίνα Σωτηρίου, Αγγελική Νικολοπούλου, Αννα Σπυριδοπούλου, Αφροδίτη Κοσμά. Οι υπόλοιπες «ερυθρόλευκες», μετά τις νίκες επί της Γκορζόβ και Ολυμπιακού Βόλου και με την ευκαιρία της διακοπής του πρωταθλήματος, θα έχουν διήμερο ρεπό και από την Τετάρτη θα επιστρέψουν στις προπονήσεις της ομάδας.
 
Στα νέα των ακαδημιών, με εντός έδρας νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους τα τμήματα μπάσκετ των κορασίδων του Ολυμπιακού.
 
Στην Α κατηγορία η ομάδα μας επικράτησε, στα βοηθητικά του ΣΕΦ, με 51-26 της Τερψιθέας Γλυφάδας για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των παικτριών της Μάρθας Αργυρίου στη φετινή διοργάνωση. Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει, εκτός έδρας, τον Πανελευσινιακό το Σάββατο 11 Νοεμβρίου (20:30 κλειστό Ελευσίνας). Στην Β κατηγορία ο Ολυμπιακός επικράτησε της Δραπετσώνας με 39-28 και την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται το Φοίνικα Πειραιά (11/11 09:30 ΣΕΦ Β). 
 
 

Βόλεϊ Ανδρών: Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα της Volleyleague η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού η οποία επικράτησε με 3-0 σετ (18-25, 14-25, 16-25) του Παμβοχαϊκού στο Κλειστό Γυμναστήριο Βόχας στο Βραχάτι. Οι Πειραιώτες έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους φτάνοντας εύκολα στην τελική επικράτηση. Στην αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή μέχρι το φινάλε και έπαιξαν πολύ ωραίο βόλεϊ σε αρκετά σημεία.
 
 
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 4 Νοεμβρίου, τη δεύτερη  νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα της Volleyleague πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού η οποία επικράτησε με 3-0 σετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Στην κεκλεισμένων των θυρών αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής που διεξήχθη στο Ρέντη, οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και μετά το νικηφόρο πέρασμα από την έδρα του Παμβοχαϊκού, ντούμπαλαραν τις νίκες τους. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τον οποίο έλεγχε από την αρχή ως το φινάλε. Ο Ολυμπιακός επέβαλε το παιχνίδι του από την έναρξη του πρώτου σετ, αποκτώντας μεγάλες διαφορές και έφτασε εύκολα στο 25-12 με το οποίο προηγήθηκε με 1-0 στα σετ. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο 2ο σετ το οποίο ο Θρύλος πήρε και πάλι με 25-12  κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη. Στο τελευταίο σετ το σκηνικό παρέμεινε ίδιο με τους «ερυθρόλευκους» να οδηγούν στο σκορ και να φτάνουν εύκολα στο 25-16 και την τελική επικράτηση. Πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Μίκο Οϊβάνεν με 15 πόντους (12/17 επ.,2 άσσους, 1 μπλοκ), και ακολούθησαν οι Μπέμε, Αλεξίεφ που σημείωσαν αμφότεροι από  8 πόντους ενώ στους 7 σταμάτησε ο Γιώργος Πετρέας.
 
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Ο Ολυμπιακός διπλασίασε τις νίκες του στο πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ των Γυναικών επικρατώντας με 3-0 σετ (25-15, 25-10, 25-17) του Άρη στο κλειστό γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη». Μετά το νικηφόρο πέρασμα από τη Σαντορίνη  και το άνετο 3-0 κόντρα στον Α.Ο Θήρας η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση και της ομάδας της Θεσσαλονίκης χωρίς να χάσει σετ. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης σε αρκετά σημεία της οποίας έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Πρώτη σκόρερ ήταν η  Γιάνα Φραντζίσκα Πολ με 21 πόντους.
 
 
Τέσσερις νίκες σε έξι αναμετρήσεις ήταν ο απολογισμός της Ακαδημίας βόλεϊ του Ολυμπιακού στους αγώνες για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων της «ερυθρόλευκης» ακαδημίας όσον αφορά το περασμένο Σαββατοκύριακο έχουν ως εξής:
 
Σάββατο 04/11/2017
 
Παίδες
ΑΕ Αρμενική  -  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π          3 - 0
Αθανασίου Μιχάλης, Δασκαλέρος Γιώργος,  Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μαζωνάκης Κων/νος, Μάρτος Κώστας, Μπαραμπάτης Δημήτρης, Μπακοδήμος Σπύρος,  Ρούσσας Γιάννης, Σαπουτζής Μάριος, Στράτος Απόστολος, Στράτος Αθανάσιος, Χατζηκλημάνογλου Γιάννης.
 
Κορασίδες Γ'
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.   -  ΓΣ Πανιώνιος    0 - 3
Απέργη Αφροδίτη, Ζουλίνου Νικολέτα, Ηλιάδη Μαρία, Μαραγκού Καλιόπη, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαρία 
 
Κορασίδες Β'
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Περιστέρι          3 - 1
Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μελιάδη Μαρία, Μουγιάκου Ελένη, Παπαποστόλου Βασιλική, Πετρίδη Αννέτα, Στύλιου Νικολίνα, Στεργίου Περσεφώνη, Τσιακμάκη Μαρία, Τσιρογιάννη Γιάννα .
 
Κορασίδες Α'
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. -  ΓΣ Πανιώνιος         3 - 1
Δελή Θωμαϊς, Ζίγκιρη Νεκταρία, Κορνέλη Αμαλία, Λαναρά Μαρκέλα, Λυχναρά Λυδία, Μερακλή Μαριέτα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή, Ψαρράκη Αφροδίτη.
 
Κυριακή 05/11/2017
 
Νεάνιδες
Νέα Πέραμος Κυζικός  -  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.       0 - 3
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Αρβανίτη Ηλιάνα, Ζίγκιρη Νεκταρία, Ζουμίδη Έρικα, Κορνέλη Αμαλία, Λαναρά Μαρκέλα,, Λυχναρά Λυδία, Μικέλη Μαρία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μερακλή Μαριέτα, Πετροπούλου Δήμητρα, Ρέκα Αθηνά, Ψαρράκη Αφροδίτη
 
Έφηβοι
ΑΓΟΓ Ευρυάλη - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π       1 - 3
Δασκαλέρος Γιώργος, Δημούδης Κων/νος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Θεοδώρου Σταύρος, Καγιαλής Μιχάλης, Κοβάτσεφ Νικόλαος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Κων/νος, Μπεζάνι Τζούλιο, Σαπουτζής Μάριος, Στράτος Απόστολος, Συναδινός Σωτήρης.
 
 
 
Μπιτς Βόλεϊ:  Ξεκίνησαν από τις 31 Αυγούστου οι εγγραφές στο τμήμα Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. Η έναρξη των μαθημάτων υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Μαμάη, έγινε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για κάθε γκρουπ.
 
 
 
Πόλο Ανδρών: Στις 27 Οκτωβρίου, την τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς σημείωσε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 18-5 του Πανιωνίου στο Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες μετά τη θετική εκκίνηση στο Champions League κόντρα στη Μπαρτσελονέτα, διεύρυναν το νικηφόρο σερί τους εντός συνόρων. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος δεν κάθισε στον πάγκο στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο καθώς μετέβη εσπευσμένα στο Βόλο για προσωπικούς λόγους και χρέη α' προπονητή εκτέλεσε ο βοηθός του Χέρβο Κόλιανιν. Το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους τρεις νεαρούς πολίστες, Δαλμάρα, Γαβαλά, Χαλυβόπουλο.
 
 
Λίγα 24ωρα αργότερα, τη νίκη με 15-4 σημείωσε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού με αντίπαλο την Εθνική Κίνας η οποία βρέθηκε στη χώρα μας για προετοιμασία. Το συγκεκριμένο ματς ήταν μια πάρα πολύ καλή προπόνηση εν'όψει της επόμενης αγωνιστικής υποχρέωσης της ομάδας με αντίπαλο τον μοναδικό διεκδικητή (?) του τίτλου, τη Βουλιαγμένη.
 
 
Τελικά, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού επικράτησε εύκολα με 16-7 της Βουλιαγμένης και πέτυχε την 4η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες που αγωνίστηκαν χωρίς τους Γιόζιπ Πάβτις και Κωνσταντίνο Γεννηδουνιά, «ζεστάθηκαν» ενόψει της αναμέτρησης που ακολουθεί την ερχόμενη εβδομάδα με την Ντιναμό Μόσχας στο Παπαστράτειο, για τη 2η αγωνιστική του Champions League. H ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και είχε πλουραλισμό στο σκοράρισμα όπου βρήκε λύσεις με όλους τους τρόπους. Πρώτοι σκόρερ για τον Ολυμπιακό αναδείχθηκαν οι Γιάννης Φουντούλης, Μανώλης Μυλωνάκης και Αλέξανδρος Γούνας που σημείωσαν από 3 τέρματα ο καθένας, δυο φορές σκόραρε ο Ομπράντοβιτς και από μια οι Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης, Αργυρόπουλος, Πρέκας.
 
 
Για να κλείσουμε, μετά τη θετική εκκίνηση στη φάση των ομίλων του Champions League, με την εκτός έδρας ισοπαλία (7-7) κόντρα στη Μπαρτσελονέτα, η πορεία του Θρύλου με προορισμό το Final 8, συνεχίζεται με το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στη διοργάνωση. Την Τετάρτη (8/11) στις 19:30, οι Πειραιώτες υποδέχονται την ισχυρή Ντιναμό Μόσχας στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Π.Καπαγέρωφ» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α' Ομίλου. Στόχος του Θρύλου είνα η πρώτη νίκη στη φετινή διοργάνωση κόντρα σε μια δυνατή ομάδα η οποία στην πρεμιέρα υποχρέωσε σε ήττα (12-11) την Γιούγκ. 
 
Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Γιόζιπ Πάβιτς, Μανώλη Μυλωνάκη, Βαγγέλη Δελακά, Κωνσταντίνο Γεννηδουνιά, Γιάννη Φουντούλη, Άντρο Μπούσλιε, Γιώργο Δερβίση, Αλέξανδρο Γούνα, Κωνσταντίνο Μουρίκη, Πάουλο Ομπράντοβιτς, Στέφανο Γαλανόπουλο, Στέλιο Αργυρόπουλο, Μανώλη Πρέκα, Δημήτρη Νικολαϊδη.
 
*Στην αναμέτρηση με τη Ντιναμό Μόσχας, ισχύει το δικαίωμα ελεύθερης εισόδου με την επίδειξη της Κάρτας Μέλους και Κάρτας Junior.
*Τα εισιτήρια του αγώνα κοστίζουν 5 ευρώ και θα διατίθενται την Τετάρτη (8/11), στην είσοδο του Παπαστρατείου από τις 18:00, μέχρι την έναρξη της αναμέτρησης.
 
 
Πόλο Γυναικών: Στις 25 Οκτωβρίου ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε καμία δυσκολία και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 17-3 της Γλυφάδας στο Παπαστράτειο.
Το παιχνίδι ήταν από την αρχή μονόλογος για τις παίκτριες του Χάρη Παυλίδη οι οποίες προηγήθηκαν με 5-0 στο πρώτο οκτάλεπτο και 13-1 στο ημίχρονο κάνοντας συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο για να έρθει το τελικό 17-3. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης η Αλεξάνδρα Ασημάκη με 5 γκολ.
Η αναμέτρηση με τη Γλυφάδα διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και με αυτή η ομάδα μας εξέτισε την ποινή των 2 αγωνιστικών που της είχε επιβληθεί.
 
 
Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού από τις 4 Νοεμβρίου όπου επικράτησε με 10-7 της Βουλιαγμένης στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Οι Πρωταθλήτριες Ελλάδας πήραν από την αρχή το προβάδισμα, εκμεταλλεύτηκαν τον παίκτη παραπάνω και με σωστές επιλογές δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας τους και κάνοντας το τρία στα τρία βρίσκονται πλέον μόνες πρώτες στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ομίλου τους.  Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Ελευθερία Πλευρίτου με 3 γκολ.
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Handball Premier σκαρφάλωσε η ομάδα Χάντμπολ του «Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.»-Ομίλου Ξυνή που επικράτησε με 29-21 του Καματερού στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη, «Μ. Μερκούρη». Οι Πειραιώτες στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή των τριών περίπου εβδομάδων, έκαμψαν την αντίσταση του Καματερού και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα του Διομήδη Άργους από τον Αλμωπό Έδεσσας σκαρφαλώνοντας στην κορυφή την οποία μοιράζονται με τον ΠΑΟΚ (έχοντας το πλεονέκτημα λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων).

 
Χθες, με χαρακτηριστική ευκολία η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.- «Ομίλου Ξυνή», εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας μετά την επικράτηση με 37-11 κόντρα στον Μακεδονικό. Οι Πειραιώτες πέρασαν ένα εύκολο απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Συκεών και έκαμψαν με άνεση την αντίσταση των Θεσσαλονικέων. Η προσοχή του Θρύλου, στρέφεται πλέον στο ντέρμπι της Παρασκευής (10/11) με τον Διομήδη στο Άργος.
 
 
 
Κολύμβηση: Κανένα αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.
 
 
 
Στίβος: Στις 19 Νοεμβρίου ο Πειραιάς παίρνει τη σκυτάλη των Street Relays. Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεολαίας Πειραιά σε συνεργασία με τον αθλητικό και πολιτιστικό σύλλογο Ερμής 1877 και τον Ολυμπιακό ΣΦΠ διοργανώνουν το “Βίκος Street Relays Πειραιάς 2017”.
 
Οι αγώνες αυτοί έχουν διπλή σημασία καθώς είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου Τάκη Βεντίκου, που πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή και υπήρξε ο ιδρυτής και επί 64 χρόνια αγόγγυστος εργάτης του τμήματος κλασικού αθλητισμού του Ολυμπιακού με τον οποίο κατέκτησε 12 πρωταθλήματα Ελλάδας, ενώ την ίδια στιγμή έχουν μία μοναδική ιδιαιτερότητα, αφού διεξάγονται με αποκλειστικό σκοπό την υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση του 17χρονου πρωταθλητή των καταδύσεων Ανδρόγεου Σαμψάκη, ο οποίος μετά το πρόσφατο ατύχημά του υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις και τώρα πρέπει να υποβληθεί σε αρκετά πολυέξοδες θεραπείες για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του και πάλι.
 
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου για την ομάδα Καγιάκ SUP του Ολυμπιακού, που κατέκτησε συνολικά 44  Μετάλλια εκ των οποίων 16 χρυσά, 14 ασημένια, 14 χάλκινα. Την αποστολή της ομάδας μας συνόδευσαν ο Έφορος των Ναυταθλητικών Τάσος Βουγίδης, η αρχηγός αποστολής Χρυσούλα Φαρακου και η προπονήτρια του τμήματος κορμού Βάλια Κόρμου. 
 
Την «ερυθρόλευκη» αποστολή αποτελούσαν οι:  Παντελής Αντωνόπουλος, Παναγιώτης Γρίβας, Αμάντα Γκέκα, Παναγιώτα Γιαννούλη, Γιάννης Γιαννούλης, Ιωάννα Βιώνη, Θανάσης Δημητρακόπουλος, Θεοφανία Δημητρακοπούλου, Αναστάσιος Καραπαναγιωτίδης, Κατιάνα Καραπαναγιωτίδη, Νικόλαος Κάτσιος, Ευαγγελία Κλαριδοπούλου, Κωνσταντίνος Λαγάκος, Ναταλία Λαγάκου, Χαράλαμπος Μυτιλήνης, Θοδωρής Μόσχος, Φραγκίσκη Μοσχάκη, Νεφέλη Παπαϊωάνου, Αλίκη Παπαϊωάνου, Μαρία-Ευαγγελία Παπαϊωάνου, Γιώργος Συρίγος, Μιχαήλ Σπάχης, Ελένη Φωτεινού, Δημήτρης Χατζής, Άρης Φετζιάν, Γιώργος Πρινέας, Βασίλης Στούμπης, Παύλος-Βασίλειος Σταματέας, Ιζαμπέλα Μποτέτσι, Βασίλης Πατελής, Γιάννης Ξαμωνάκης.
 
 
Οι αθλητές μας αγωνίστηκαν σε 73 αγωνίσματα   τα οποία και πλασαρίστηκαν όλα στους αντίστοιχους τελικούς   και διακρίθηκαν ως εξής.
 
ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ (16)
 
Κ4 παίδων αρχαρίων: Καταπαναγιωτίδης Άκης, Σταματέας Βασίλης,  Μπότσαρης Γιώργος  Συρίγος Γιώργος
Κ4 Παιδων: Καύσιος Νίκος, Φετζιάν Άρης, Αντωνόπουλος Παντελής, Γρίβας Παναγιώτης
Κ2 Κορασίδων Αρχαριων: Βιώνη Ιωάννα, Λαγάκου Ναταλία
Κ2 Προαγωνιστική Κοριτσιών:  Φωτεινού Ελένη,  Δημητρακοπούλου Θεοφανία
Κ4 Κορασίδων Αρχαρίων:  Παπαϊωάννου Αλίκη, Γιαννούλη Παναγιώτα,  Βίωνη Ιωάννα  Λαγάκου Ναταλία
Κ1 Παίδων: Φετζιάν Άρης
Κ4 Παγκορασίδων: Μποτέτσι Ιζαμπέλα,  Φρακούλη Νικόλ, Μοσχάκη Φραγκίσκη  Παπαϊωάννου Μαρίλια
Κ4 Παμπαίδων: Χατζής Δημήτρης,  Λαγάκος Κωνσταντίνος,  Στούμπης Βασίλειος,  Δημητρακόπουλος Θανάσης.
Κ2 Παγκορασίδων: Φρακούλη Νικόλ, Μποτέτσι Ιζαμπέλα.
Κ1 Προαγωνιστικη Κοριτσιών: Δημητρακοπούλου Θεοφάνια
Κ1 2010: Καραπαναγιωτίδη Κατιάνα
Κ2 Παίδων: Κάτσιος Νίκος, Φατζιάν Άρης
Κ2 Παίδων Αρχαρίων: Καραπαναγιωτιδης Ακης, Σταματέας  Βασίλης
Κ1 Κορασίδων Αρχαρίων: Λαγάκου Ναταλία
Κ2 Παμπαίδων: Στούμπης Βασίλης,  Χατζής Δημήτρης
Κ2 Εφήβων: Πρινέας Γιώργος, Μυτιλήνης Χαράλαμπος
Προαγωνιστική Κοριτσιών: Παπαϊωάννου Νεφέλη
Προαγωνιστική Αγοριών: Γιαννούλης Γιάννης
Παιδων Αρχαρίων: Μόσχος Θοδωρής
Παγκορασίδων: Μοσχάκη Φραγκίσκη
 
ΑΣΗΜΕΝΙΑ  ΜΕΤΑΛΛΙΑ (14)
 
Κ1 Εφήβων: Μυτιλήνης Χαρης
Κ2 Κορασίδων Αρχαρίων: Γιαννούλη Γιώτα, Κλαριδοπουλου Ευαγγελία
Κ1 παμπαίδων: Δημητρακόπουλος Θανάσης
Κ1 Παμπαίδων: Λαγάκος Κωνσταντίνος
Κ1 Παίδων: Κάτσιος Νίκος
Κ1 Κορασίδων: Γκέκα Αμάντα
Κ1 Παιδων Αρχαρίων:  Καραπαναγιωτίδης Άκης
Κ2 Παγκορασίδων: Παπαϊωάννου Μαρίλια, Μοσχάκη Φραγκίσκη
Κ2 Παιδων: Γρίβας Παναγιώτης, Αντωνόπουλος Παντελής
Κ4 Εφήβων: Μυτιλήνης Χάρης, Πρινεας Γιώργος, Πατελης Βασίλης, Γρίβας Παναγιώτης
Κ1 Παγκορασίδων:  Μποτέτσι Ιζαμπελα
Κ2 Παιδων Αρχαρίων:Μπότσαρης Γιωργος Μόσχος Θοδωρής
Κ1 Κορασίδων Αρχαρίων: Βιώνη Ιωάννα
Κ1 Κορασίδων Αρχαρίων: Γιαννούλη Παναγιώτα
Κ2 Παμπαίδων: Δημητρακόπουλος Θανάσης, Λαγάκος Κωνσταντίνος
Κορασίδων Αρχαρίων: Παπαϊωάννου Αλίκη
 
ΧΑΛΚΙΝΑ  ΜΕΤΑΛΛΙΑ (14)
 
Κ1 Νεανίδων: Αμάντα Γκέκα
Κ1 Εφήβων: Πρινέας Γιώργος
Κ4 Ανδρων: Μυτιλήνης  Χάρης, Πρινέας Γιώργος,  Πατέλης  Βασίλης, Γρίβας Παναγιώτης
Κ1 Παμπαίδων: Στούμπης Βασίλης
Κ1 παμπαίδων:  Χατζής Δημήτρης
Κ1 Παίδων: Αντωνόπουλος Παντελής
Κ1 Παιδων Αρχαρίων: Μόσχος Θοδωρής
Κ1 Παγκορασίδων: Παπαϊωάννου Μαρίλια
Κ1 Παγκορασίδων: Φραγκούλη Νικόλ
Συρίγος Γιώργος  Σπαχης Μιχαήλ
Κ1 Κορασίδων Αρχαρίων: Κλαριδοπούλου Ευαγγελία
Κ1 Κορασίδων Αρχαρίων: Παπαϊωάννου Αλικη
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
 
Κωπηλασία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, κάτω από το βλέμμα του αρχιπροπονητή Τάσου Μαρίνου αλλά και του προπονητή των ακαδημιών μας, Δημοσθένη Κούβαρη.
 
 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
Ιστιοπλοϊα: Μια ακόμα σημαντική επιτυχία πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι αθλητές του Ολυμπιακού, Αιμίλιος Παπαπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας οι οποίοι κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κατηγορίας Star που διεξήχθη στο Σαν Ρέμο της Ιταλίας. Οι αθλητές του τμήματος ιστιοπλοΐας του Ολυμπιακού έλαβαν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση στην οποία μετείχαν 56 σκάφη από 18 χώρες, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά από 6 ιστιοδρομίες. Πρόκειται για μια σπουδαία διάκριση, στην πιο δυνατή και ανταγωνιστική κατηγορία αγώνων στην οποία αγωνίστηκαν οι κορυφαίοι αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές.
 
 
Σε άλλα σημαντικά νέα, πρωταθλητής Ελλάδας στην Ιστιοπλοΐα στην κατηγορία Star, αναδείχθηκε για 21η διαδοχική φορά ο Αιμίλιος Παπαθανασίου. Ο πολύπειρος και πετυχημένος ιστιοπλόος του Ολυμπιακού μαζί με τον Αντώνη Τσότρα κατέκτησαν το Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Δέλτα Φαλήρου, καταλαμβάνοντας την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο μετά από 6 ιστιοδρομίες. Με 4 πρωτίες σε 4 ιστιοδρομίες και μια δεύτερη θέση στην 5η το «ερυθρόλευκο» πλήρωμα εξασφάλισε τον τίτλο του πρωταθλητή διευρύνοντας την απόλυτη και διαρκή κυριαρχία του.
 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος πρόσθεσε μια ακόμα μεγάλη στιγμή στη μέχρι τώρα καριέρα του καθώς το βράδυ του Σαββάτου σφράγισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, που θα γίνουν το 2018 στο Μπουένος Άιρες, μέσω του προ-Ολυμπιακού τουρνουά που διεξήχθη στο Σπλιτ της Κροατίας.
 
Εκεί ο 17χρονος πρωταθλητής του Θρύλου κατάφερε να κερδίσει το ένα από τα δύο διαθέσιμα εισιτήρια επικρατώντας, στον κρίσιμο αγώνα που έδινε την πρόκριση, του Σουηδού Τρουλ Μόρεγκαρντ με 4-1. Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωταθλητής, είχε νικήσει 4-2 (5-11, 6-11, 11-8, 11-4, 11-5 και 11-5) τον Αυστριακό Μασιέι Κολοτζιέτσικ (No 21) και μπήκε στην 4άδα του Α ταμπλό.
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, την ερχόμενη εβδομάδα δε θα υπάρχει κάποια διοργάνωση στην οποία να συμμετέχουν οι δύο ερυθρόλευκοι αθλητές μας.
 
 
 
Πυγμαχία: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Λευτέρη Λειβάδη στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Το τμήμα Τae Kwon Do των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού, έλαβε μέρος στο 1st All Day Sparing που διεξήχθη στο Κλειστό Διονύσου στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Αθλητικό σύλλογο Jaguar του δασκάλου Ιωάννη Γκόβα (προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης προπονητών Τae Kwon Do και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστών). Tο 1ο ολοήμερο sparing, αποτελεί μια προσπάθεια προετοιμασίας των αθλητών, όσον αφορά των αγώνων. Πρόκειται για ένα μοντέλο προσομείωσης αγώνων που βοηθάει τους αθλητές να μην επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες και να επιτυγχάνουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι πρωτοποριακή στο χώρο του Tae Kwon Do. 
 
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Στον αγώνα της 10ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του Πλατανιά. Η ομάδα μας επέστρεψε μετά από τρία συνεχή ατυχή αποτελέσματα στις νίκες και θα δώσει αγώνα έως την 30η ημέρα για την κατάκτηση του 4ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος.
 
 
Στον αγώνα της 8ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον Ολυμπιακό το μεσημέρι της Κυριακής στο Κορωπί.  
Η ομάδα μας για πρώτη φορά "έπεσε" στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα αφού ηττήθηκε για πρώτη φορά στη φετινή περίοδο από δικά της λάθη. 
 
 
Στον αγώνα της 5ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1 του Πανιωνίου. 
Η ομάδα μας επέστρεψε στις νίκες, μετά από την ήττα (5-4) από τον Παναθηναϊκό, και την επόμενη αγωνιστική παίζει εκτός έδρας με την ΑΕΚ.
 
 
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Θοδωρής Βλάχος και ο Γιώργος Ζαραβίνας φιλοξενήθηκαν τη Δευτέρα (6/11) στην εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Ο τεχνικός της ομάδας πόλο ανδρών μίλησε για το παιχνίδι της Τετάρτης με τη Δυναμό Μόσχας για τη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ για την έως τώρα πορεία των ερυθρόλευκων οι οποίοι φιγουράρουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Handball Premier.
Όπως κάθε εβδομάδα, η «Μεγάλη μου αγάπη» μετέδωσε επίσης τα ρεπορτάζ όλων των ομάδων του Ολυμπιακού ΣΦΠ καθώς και νέα από τα αντίστοιχα τμήματα υποδομής τους.

 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει τρεις (3) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει επτά (7) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει τριάντα ένα (31) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Ένα όμορφο Σαββαταοκύριακο για κάθε Παναθηναϊκό. Τι, όχι?
ΥΓ4: Το 8ο συνεχόμενο θα πονέσει πολύ και πολλούς...
ΥΓ5: Από τα Τέμπη και κάτω δεν κερδίζετε ούτε την Αναγέννηση Ιεράπετρας.
ΥΓ6: Υπάρχει στα σκαριά μια μικρή έκπληξη... Για να δούμε!
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη, όπως πάντα είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος.

1.Για το 3ο υστερόγραφο, θα ζητήσω την επόμενη φορά πνευματικά δικαιώματα. Στον λογαριασμό μου στο τουίτερ είχα γράψει τα εξής tweets την Κυριακή:

https://twitter.com/johnored7/status/927213048439496710

"Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ 1-0,ΑΕΚ-ΠΑΟ 73-69 για το κύπελλο μπάσκετ, Νίκη Αιγινίου-ΠΑΟ 3-2 σετ στο βόλεϊ ανδρών. Ωραίο Σ/Κ για έναν βάζελο.#aekpao"

https://twitter.com/johnored7/status/927281076078301188

"Φάρος Κερατσινίου-ΠΑΟ 65-36 για την Α1 μπάσκετ γυναικών.Συμπληρώθηκε το καρέ για το Σ/Κ ενός βάζελου."

Πάμε στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ 1-0.

Εδώ το γκολ:
https://www.youtube.com/watch?v=2uUskVhMcFM

http://www.superleaguegreece.net/el/game/asteras-tripolis-panathinaikos-...

http://www.sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/nea-htta-sthn-eparxia-...

Και μερικά πράγματα για το αντίστοιχο ματς των Κ20:
http://www.sport24.gr/football/omades/Panathinaikos/k20-moirasthkan-vath...

Ο βάζελος ΑΡΔ Πέτρος Παπαμακάριος γράφει:
"Μετά το τέλος του αγώνα επικράτησε ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δυο ομάδων με πρωταγωνιστές και κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά με τη παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν."

Σε τι αναφέρεται? Σε αυτό εδώ:
http://www.redking.gr/content/football/28005-aytoi-eiste-apeiles-frantze...

"Αυτοί είστε! Απειλές Φραντζέσκου σε πιτσιρικά του Αστέρα Τρίπολης!
Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017 - 16:59

Είχαμε τον Πάμπλο Γκαρσία, τώρα στην Τρίπολη είχαμε και τον Κώστα Φραντζέσκο.

Προπονητής στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού ο Φραντζέσκος. Έπαιζαν στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα σήμερα και τσακώθηκε με έναν νεαρό παίκτη της ομάδας της Αρκαδίας.

«Έλα έξω να τα πούμε...», έλεγε εμφανώς εκνευρισμένος ο παιδαγωγός του Παναθηναϊκού.

Αυτά μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου!

Και μετά, ο Φραντζέσκος έψαχνε να βρει τον μικρό. Απίστευτο!

Εμείς βέβαια, κάνουμε ρεπορτάζ και τα καταλαβαίνουμε τα νεύρα του Φραντζέσκου. Ειδικά στην Τρίπολη. Ο γιος του είχε κοπεί στα δοκιμαστικά του καλοκαιριού μέσα σε δύο ημέρες από τον Αστέρα... Μάλλον δεν θα του άρεσε και είχε τα νευράκια του με τους Αρκάδες. «Έλα έξω να τα πούμε...» όμως. Σε παίκτη κάτω των 20 ετών!

Από ποιον; Από τον προπονητή του Παναθηναϊκού..."

Πάμε στον ημιτελικό της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ ανδρών. Η ΑΕΚ κέρδισε με 73-69 τον Παναθηναϊκό και πέρασε στον τελικό μετά από 17 χρόνια.

Ολόκληρο το παιχνίδι εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=XiJdAzY1znw

http://www.basket.gr/eidhseis/7463-kypello-andron-aek-panathinaikos-74-69

http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/GreekBasketCup/thriamvos-ths-a...

Αλλιώς τα είχαν στο νου τους οι βάζελοι, αλλιώς τους βγήκε. Τι να σου κάνουν κι Η ΕΟΚ του ΒαΖΕλακόπουλου και οι γκρι?

Πάμε στο βόλεϊ ανδρών. Η Νίκη Αιγινίου κέρδισε με 3-2 σετ(με ανατροπή) τον πελάτη σ' όλα τα σπορ παντοτινό.
http://www.volleyleague.gr/index.php/news/all-news/item/6079-mavrovounio...

Κι απ' τον βάζελο ΑΡΔ Κώστα Χολίδη:
http://www.sport24.gr/Sports/Volley/sarwtikos-kai-pali-o-olympiakos-3-0-...

Για την 4η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών, ο Φάρος Κερατσινίου κέρδισε με 65-36 τον ΠΑΟ. 4 νίκες σε 4 αγώνες ο Φάρος Κερατσινίου, 0 νίκες σε 4 αγώνες ο ΠΑΟ.:
http://www.basket.gr/eidhseis/7467-a1-gynaikon-apotelesmata-4is-agonistikis

http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/A1Women/o-athhnaikos-nikhse-ti...

2. Δυστυχώς ο ΠΑΟ μας έχει κερδίσει στο ποδόσφαιρο και στο ντέρμπι του δημοτικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με 1-0 για τη Σούπερ Λίγκα, και στους Κ20, και στους Κ17 και στους Κ15.

3.Όπως λέω και στο τουίτερ,

https://twitter.com/johnored7/status/927515605799964673
"Αυτή την αγωνιστική θα παίζαμε μαζί τους στην Α1 γυναικών,το σερί νικών στα τμήματα του Ερασιτέχνη θα πήγαινε στο 32-0,αλλά αντί αυτού,ρεπό."
αναφερόμενος στον πελάτη σ' όλα τα σπορ παντοτινό που δεν κατέβασε τμήμα στο βόλεϊ γυναικών και υποβιβάστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

4. Για το 4ο υστερόγραφο συμφωνούμε απόλυτα. Θα πονέσει άπαντες τους αντιολυμπιακούς πάσης φύσεως και αποχρώσεως.

5.Για το Ολυμπιακός-Πλατανιάς 5-1 στην Σουπερλίγκα.
http://www.redking.gr/content/football/28050-ypodoxh-opws-toys-aksize

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201711/1788303.jpg

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201711/1788302.jpg?0.51308...

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201711/f97c7f_1788383.jpg?...

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201711/8b60ae_1788384.jpg?...

Και λίγα ήταν για τους ψευδομάρτυρες, τους τσάτσους του Ιβάν Σαββίδη, το παράρτημα, την ντροπή της Κρήτης.

Εμείς θα το ξαναπούμε.

ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Θέλατε να δώσετε το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ με το έτσι θέλω, κυνηγώντας την τιμωρία του Θρύλου, νούμερα. Εκεί, εκεί στη Β' Εθνική, τσάτσοι.

6.Δες τι έγραψε ανώνυμα(βεβαίως-βεβαίως)το sdna.
https://twitter.com/johnored7/status/927188676282650624

Και τους λέω:"Ζήλεψαν οι χρηματοδοτούμενοι από τον Σαββίδη ΑΡΔ του@Sdna_gr και θέλουν κι εκείνοι ρούβλια.Σας τα δίνει ο Ιβάν για να ρίχνετε λάσπη."

7. Το πρωτοσέλιδο της Παοκτσήδικης φυλλάδας(που βγάζει ο Σαββίδης), της FORZA.
http://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/cover_main/public/newspape...

Ειδικότερα έγραψαν"ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ":
https://twitter.com/johnored7/status/927517705326006272
"Απ'την παοκτσήδικη φυλλάδα FORZA.Σας θίξαμε το παράρτημα ρε ΑΡΔ του Ιβάν?Τους ψευδομάρτυρες?Τους τσάτσους σας?Τη ντροπή της Κρήτης?"

8. Αν δεις τα πρωτοσέλιδα των βόρειων φυλλάδων πριν και μετά το ματς με την ΑΕΚ(το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0), θα ρίξεις πολύ γέλιο.

-ΠΡΙΝ
Βόρεια φυλλάδα Metrosport(των Παύλου Ανδρώνη και διευθυντή τον Παοκτσλγη ΑΡΔ Στέλιο Γρηγοριαδη) 4/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171104/MetroSportI.jpg

Βόρεια Φυλλάδα Νίκου Πετρουλάκη(τώρα πια έχει φύγει απ' τον Arena FM 89.4) 4/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171104/ArenaPressI.jpg

Παοκτσήδικη Φυλλάδα FORZA 4/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171104/SForzaI.jpg

Βόρεια φυλλάδα Metrosport 5/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171105/MetroSportI.jpg

Βόρεια Φυλλάδα Νίκου Πετρουλάκη 5/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171105/ArenaPressI.jpg

-ΜΕΤΑ
Βόρεια φυλλάδα Metrosport 6/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171106/MetroSportI.jpg

Βόρεια Φυλλάδα Νίκου Πετρουλάκη 6/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171106/ArenaPressI.jpg

Παοκτσήδικη Φυλλάδα FORZA 6/11:
http://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/cover_main/public/newspape...

Ταιριάζει τέλεια με το 5ο υστερόγραφο, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.

9. Και μιας και αναφερθήκαμε στην ΑΕΚ, κάτι που πέρασε στα ψιλά από τα "αντικειμενικά" αθλητικά(και όχι μόνο)ΜΜΕ:
http://www.thetoc.gr/athlitika/article/oplismenoi-gia-polemo-oi-opadoi-a...

"Οπλισμένοι για πόλεμο οι οπαδοί ΑΕΚ-Μίλαν στα Πευκάκια
Οπλοστάσιο… πολέμου και μαχαίρια… επιβίωσης είχαν στην κατοχή τους οι χούλιγκαν της ΑΕΚ και της Μίλαν, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μέσα σε συρμό του ηλεκτρικού.

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου | 06 Νοε. 17 (07:36) | upd: 06 Νοε. 17 (07:36)

Οπλοστάσιο… πολέμου και μαχαίρια… επιβίωσης είχαν στην κατοχή τους οι χούλιγκαν της ΑΕΚ και της Μίλαν, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μέσα σε συρμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στα Πευκάκια. Όπως αναδεικνύεται από την δικογραφία, μετά την αιματηρή σύρραξη, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, εντόπισαν μεταξύ άλλων δύο μαχαίρια μήκους 25 και 18 εκατοστών αντίστοιχα, με μήκος λάμας 10 εκατοστών!

Ανάμεσα στα πολεμικά ευρήματα ήταν τέσσερα κοντάρια-ρόπαλα και τρεις πυροσβεστήρες! Το ακόμη πιο οξύμωρο, είναι πως μία μέρα πριν τον αγώνα του EUROPA LEAGUE ανάμεσα στις δύο ομάδες, έγινε σύσκεψη υπό την προεδρία του παρατηρητή του αγώνα, την συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων και της αστυνομίας, στην οποία τονίστηκε η επικινδυνότητα της μετακίνησης των Ιταλών οπαδών, χωρίς όμως να τηρηθεί τίποτα από αυτά που αποφασίστηκαν.

Αρχικά είχε οριστεί σημείο συγκέντρωσης των φιλοξενούμενων οπαδών το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και η μετακίνησή τους με λεωφορεία της ΕΘΕΛ προκειμένου να εξασφαλιστεί η αστυνομική συνοδεία ασφαλείας, κάτι που δεν έγινε. Τονίστηκαν στους εκπροσώπους της Μίλαν, στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς εντοπιστές που συνόδευαν την ξένη αποστολή αλλά και στον αστυνομικό σύνδεσμο της Ιταλικής Αστυνομίας, οι κίνδυνοι χρήσης συρμών του ΗΣΑΠ λόγω του μεγάλου αριθμού οπαδών της ΑΕΚ που θα πήγαιναν με τον ίδιο τρόπο στο γήπεδο. Και αυτό δεν τηρήθηκε. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, στις 17:30, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, περίπου 70 οπαδοί της Μίλαν, εκ των οποίων πολλοί «κατηγορίας RISK», αγνόησαν τις οδηγίες ασφαλείας για να αποφύγουν τη συνοδεία αστυνομικών και κατά ομάδες συγκεντρώθηκαν στον σταθμό της Ομόνοιας απ’ όπου επιβιβάστηκαν σε συρμό με κατεύθυνση το ΟΑΚΑ.

«Στις 17:55 και καθώς ο συρμός είχε σταματήσει στον σταθμό Πευκάκια, οπαδοί της ΑΕΚ που περίμεναν να επιβιβαστούν για να μεταβούν στο γήπεδο, αντελήφθησαν την παρουσία εντός του συρμού των οπαδών της Μίλαν και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους με ρίψεις πετρών, ξύλων και χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα αυτοί να ανταποδώσουν. Στο σημείο προσήλθε η Α-….. διμοιρία της ΥΑΤ, η οποία αφού δέχθηκε εκατέρωθεν επίθεση, με ρίψεις καδρονιών, πετρών και χρήση πυροσβεστήρων, κατάφερε να απομακρύνει από τον σταθμό τους οπαδούς της ΑΕΚ καθώς και να περιορίσει τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας εντός των βαγονιών του συρμού. Στην κίνησή τους αυτή, οι οπαδοί της Μίλαν, εκδήλωσαν επίθεση εναντίον τους χρησιμοποιώντας δερμάτινες ζώνες, ξύλινα καδρόνια και κοντάρια που έφεραν μαζί τους, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός κάποιου αστυνομικού» περιγράφονται στη δικογραφία, οι σκηνές των συμπλοκών.

Από την σύρραξη τραυματίστηκαν έξι Ιταλοί οπαδοί (5 άνδρες και μία 40χρονη δικηγόρος) ηλικίας από 30 έως 72 χρόνων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Στο νοσοκομείο πήγαν αστυνομικοί της διμοιρίας που δεχόταν τις επιθέσεις, οι οποίοι αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα, ότι όλοι οι τραυματίες συμμετείχαν στην ομάδα επιθέσεων εναντίον τους. Οι πέντε Ιταλοί συνελήφθησαν, ενώ ένας έκτος νοσηλεύτηκε φρουρούμενος εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων τους. Στην σχετική δικογραφία αναφέρεται ότι συγκατηγορούμενοι «τυγχάνουν» και άλλοι άγνωστοι δράστες, οπαδοί και των δύο ομάδων, οι οποίοι διέφυγαν τη σύλληψη. Οι συλληφθέντες αφού οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 15 Νοεμβρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις συμπλοκές και τα «ανοιγμένα κεφάλια», οι οπαδοί της Μίλαν μετά τη λήξη του αγώνα, συμμορφώθηκαν στις… υποδείξεις και επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους με τρία λεωφορεία της ΕΘΕΛ."

Αν το έκαναν οπαδοί του Θρύλου, θα ήταν πρώτο θέμα στα "αντικειμενικά"ΜΜΕ. Δεν έχει Θρύλο(αλλά ΑΕΚ), οπότε δεν πουλάει.

10. Ας δούμε τα πρόσφατα άρθρα του Σάββα.
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/171105/afairesi-3-bathmon-ap...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/171107/4-6-agonistikes-kekle...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ 3 ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ 2 ΜΕΧΡΙ 4 ΜΑΤΣ ΤΟ ΟΑΚΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

11.Για το θέμα των ημερών:
http://www.a-sports.gr/articles-165652/dikh-xwri-egklhmatikh-organwsh.ht...

"Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 - 22:21
Δίκη χωρίς εγκληματική οργάνωση…

Στο ακροατήριο παραπέμπεται η… πολυδιαφημισμένη υπόθεση διαφθοράς για στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο * Μαρινάκης και άλλοι 27 καλούνται να αποδείξουν την αθωότητά τους σε κατηγορίες που είναι σχεδόν απίθανο να αποδειχθούν * Περιέργως το βούλευμα είχε διαρρεύσει μερικώς προ ημερών σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία * Γιατί δεν κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

Στη τελική ευθεία μπαίνει πλέον η περιβόητη υπόθεση διαφθοράς με στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο που παρουσιάστηκε -για πολύ καιρό και από συγκεκριμένους εσκεμμένα- ως το σκάνδαλο του αιώνα στο χώρο του «βασιλιά των σπορ» στη χώρα μας.
Και όλα αυτά προκύπτουν από την είδηση ότι 28 πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με κατά πλειοψηφία βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, παραπέμπονται σε δίκη.
Ωστόσο, η πρώτη απογοήτευση σε όσους επένδυσαν στην υπερβολή είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά και για κανέναν η κατηγορία περί «εγκληματικής οργάνωσης».
Ανάμεσα στους 28 συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος, όπως είναι λογικό, συγκεντρώνει, λόγω της θέσης του, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Τα δεδομένα όμως για τον διοικητικό ηγέτη των πρωταθλητών (και προς απογοήτευση των ορκισμένων αντιπάλων του) είναι καλά, αφού απαλλάσσεται πριν την ακροαματική διαδικασία από βασικές κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί αρχικά στο στάδιο της προδικασίας.
Συγκεκριμένα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν υφίσταται πια κατηγορία ότι ο ίδιος υπήρξε «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης» και επίσης δεν υπάρχει η βαριά κατηγορία για ηθική αυτουργία σε βομβιστική επίθεση (υπόθεση φούρνου Κωνσταντινέα). Όπως, παράλληλα και για τις κακουργηματικές κατηγορίες της εκβίασης και της απάτης, οι οποίες πλέον δεν ισχύουν για κανέναν.
Αντίθετα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, καλείται να αποδείξει την αθωότητά του για την κακουργηματικής φύσεως κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων στο ποδόσφαιρο και την πλημμεληματικού τύπου κατηγορία της σύστασης συμμορίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων.
Αυτές οι κατηγορίες, ωστόσο, τόσο για τον Μαρινάκη όσο και για τους υπόλοιπους 27 είναι σχεδόν απίθανο να αποδειχθούν έτσι ώστε να καταδικαστούν, αφού θα πρέπει να κατατεθούν στη δίκη ποσά, λογαριασμοί, και συγκεκριμένα χώροι που τελέστηκαν τα αδικήματα.
Kαι φυσικά δεν υπάρχει και καμία προφυλάκιση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως... φώναζαν και ζητούσαν πολλοί και διάφοροι εδώ και πάνω από ένα χρόνο.
Εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη οι άλλοι 27 που παραπέμπονται σε δίκη είναι οι:
2. Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός)
3. Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος)
4. Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια)
5. Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια)
6. Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος)
7. Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
8. Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
9. Άρης Σταθόπουλος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
10. Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
11. Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
12. Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)
13. Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ)
14. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
15. Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
16. Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
17. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
18. Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
19. Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
20. Χαράλαμπος Παυλίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
21. Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
22. Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
23. Δημήτρης Αμαραντίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
24. Δημήτρης Μάνος (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
25. Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
26. Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
27. Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)
28. Γκιγιέρμο Πέρεθ (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας).
Για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας παραπέμπονται:
1. Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)
2. Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
3. Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
4. Άρης Σταθόπουλος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
5. Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
6. Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
7. Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)
8. Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ).
Όλοι οι παραπάνω πάνε σε δίκη με τις δύο ψήφους της εισηγήτριας Αριστέας Ρουσσέα και της εφέτη Αργυρώς Κανελλοπούλου, ενώ αντιθέτως ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, πρότεινε να μη παραπεμφθεί σε δίκη κανένας από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση.
Πάντως, ήδη 7 πρόσωπα που αρχικά ήταν στη δικογραφία της εν λόγω υπόθεσης απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.
Πρόκειται για τους: Παυσανία Παπανικολάου (πρώην εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ), Χρήστο Υφαντή (πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ), Γιώργο Βλάσση (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Μαρία Αναστασάκη (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Χαρίλαο Ζυγογιάννη (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β' Εθνικής), Ιωάννα Παντελοπούλου (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β' Εθνικής). Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον πρώην πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β' Εθνικής, Ελευθέριο Ζάμπρα, ο οποίος έχει φύγει από την ζωή.
Προκαλεί, βέβαια, μεγάλη εντύπωση ότι λίγες ημέρες πριν, το βούλευμα μερικώς είχε διαρρεύσει σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία, που άφηναν υπονοούμενα...
Πρακτικά, η παραπομπή σε δίκη στην περίπτωση του Μαρινάκη οδηγεί στην τυπική μη παρουσία του ως προέδρου της ΠΑΕ, αλλά και ως μετόχου (αν και για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει νομική διχονομία) εξαιτίας της κατηγορίας κακουργηματικού χαρακτήρα.
Να σημειωθεί ότι η δίκη ενδέχεται να γίνει το 2018 χωρίς να μπορεί να αποκλείστει και το 2019 (σε μια τέτοια προοπτική τα πλημμελήματα θα παραγραφούν πιθανότατα λόγω 5ετίας).
Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός στην πραγματικότητα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο υποβιβασμού, κάτι τέτοιο θα ίσχυε μόνο αν μπορούσε να αποδειχθεί ότι το ματς με τον Ατρόμητο, που εμπεριέχεται στη δικογραφία ήταν «στημένο». Αντιθέτως, το πολύ πολύ να υπάρξει άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ώστε να κινηθεί η διαδικασία και να βρεθούν οι Πειραιώτες απολογούμενοι στον Αθλητικό Δικάστη. Κάτι αντίστοιχο, πάντως, συνέβη για το ματς Ολυμπιακός - Βέροια, στο οποίο οι πρωταθλητές απαλλάχθηκαν πανηγυρικά."

Και απ' το site της εφημερίδας του Βίκτωρα Μητρόπουλου, "η Άποψη":
http://www.iapopsi.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%...

"Αλήθειες και ψέματα (ΜΜΕ και Γιώργου Βασιλειάδη)

Από Admin 22:21 - 08/11/2017 Τελευταία Ενημέρωση 22:29 - 08/11/2017

Η «Α» ήταν το πρώτο μέσον που έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες με αποκλειστικό δημοσίευμα την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων ποδοσφαιρικών παραγόντων σε δίκη, δημοσιοποιώντας τα γεγονότα με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο που λειτουργεί από την πρώτη μέρα.

Χωρίς υπερβολές και ανακρίβειες –που προστέθηκαν τις αμέσως επόμενες ώρες από ορισμένες ιστοσελίδες, που αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ της «Α»–, απεικόνισε την ουσία του βουλεύματος, το οποίο βεβαίως δεν είχε ακόμη εκδοθεί.

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, υπήρξε ον κάμερα τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη, σύμφωνα με την οποία ο κ. Μαρινάκης οφείλει εντός 15 ημερών να μεταβιβάσει τις μετοχές του σε άλλο πρόσωπο, γιατί αυτό επιτάσσει η ισχύουσα νομοθεσία. Βέβαια δεν ανέφερε το όνομα του κ. Μαρινάκη, αλλά όπως δήλωσε στο ΑΠΕ «εντός 15 ημερών όλοι όσοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία, πρέπει να παραδώσουν τις μετοχές τους».

Πριν σχολιάσουμε την δήλωση αυτή του κ. Βασιλειάδη, θα πρέπει να γνωρίσουν οι αναγνώστες μας και γενικότερα οι φίλαθλοι τι αναφέρει η ισχύουσα νομοθεσία. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Άρθρο 3

Κωλύματα εγγραφής – Περιορισμοί (2)

Δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης σωματείου, ένωσης, ομοσπονδίας, επαγγελματικού συνδέσμου ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας ή ειδικός συνεργάτης αυτών, ούτε μπορεί να αναλάβει με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση των ανωτέρω φορέων οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση, ή διαχείριση του φορέα:
β) Όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το Ν. 663/1997, όπως ισχύει κάθε φορά ή με τελεσίδικο βούλευμα.

… … … … … … … … … … … … … … … … … …

δ) «Τα κωλύματα της περίπτωσης β΄ ισχύουν και για τους μετόχους των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών (Α.Α.Ε.).

Αν διαπιστωθεί ότι συντρέχει οποιοδήποτε από τα παραπάνω κωλύματα σε οποιονδήποτε από τους μετόχους των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, δεν επιτρέπεται να χορηγηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το πιστοποιητικό της παραγράφου 3 του άρθρου 77Α.

… … … … … … … … … … … … … … … … … …

«7.α) Πρόσωπα στα οποία συντρέχει οποιοδήποτε από τα κωλύματα του παρόντος άρθρου χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητά τους.

β) Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο ή την εκτελεστική επιτροπή, κατά περίπτωση, του οικείου φορέα, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, αφότου έλαβε γνώση. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η πράξη εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία».

Μια προσεκτική ανάγνωση των παραπάνω άρθρων της ισχύουσας νομοθεσίας αναδεικνύει πολλά ερωτηματικά για την εφαρμογή της, ερωτηματικά στα οποία έσπευσε ο κ. Βασιλειάδης να απαντήσει,χωρίς ωστόσο οι απαντήσεις του να εδράζονται στην στοιχειώδη λογική.

Και εξηγούμεθα.

Βεβαίως, όποιος παραπέμπεται σε δίκη για κακουργηματική πράξη δεν πρέπει να είναι κάτοχος μετοχών. Το ερώτημα που προκύπτει και που δεν επιλύει ο νόμος –αλλά έσπευσε να ερμηνεύσει ο κ. Βασιλειάδης– είναι για ποιον αριθμό μετοχών έχει εφαρμογή ο νόμος. Π.χ., αν κάποιος έχει μία-δύο μετοχές και κάποιος άλλος έχει διακόσιες χιλιάδες μετοχές, η εφαρμογή του νόμου ισχύει και για τους δύο; Και αν κάποιος με μία μετοχή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ, ο οποίος έχει ποινικό μητρώο ή παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα, αποφασίσει να μην μεταβιβάσει την μετοχή του –ίσως μάλιστα να είναι οπαδός και άλλης ομάδας εκτός της ΠΑΕ στην οποία αναφέρεται η μετοχή του– τότε η κύρωση για ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα υπάρχει και για την περίπτωση αυτή;

Συνεχίζουμε. Ο κ. Βασιλειάδης έσπευσε να πει ότι η μεταβίβαση των μετοχών γίνεται εντός 15 ημερών από την γνωστοποίηση του παραπεμπτικού βουλεύματος, διαφορετικά το πρόσωπο που κατηγορείται εκπίπτει από την θέση του στο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Ο νόμος δεν κάνει λόγο για έκπτωση του δικαιώματος να κατέχει μετοχές εντός συγκεκριμένου χρόνου, απλά υπάρχει παράλειψη στον τομέα αυτόν λόγω ατέλειας του συγκεκριμένου νομοθετήματος.

Αλλά και αν ακόμη ο κ. Βασιλειάδης –υποθετικά πάντοτε– είχε δίκιο. Γιατί έσπευσε πριν καν πάρει το βούλευμα στα χέρια του να ζητήσει την εφαρμογή του νόμου, κάτι που δεν έκανε τους προηγούμενους μήνες από την πρώτη μέρα της θητείας του;

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
Ας μας εξηγήσει ο κ. Βασιλειάδης γιατί ενώ ο κ. Λαυρεντιάδης, που έχει παραπεμφθεί σε δίκη και έχει το 3% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν παρενέβη ο ίδιος ως υπουργός για την εφαρμογή του νόμου; Μήπως διότι ο κ. Λαυρεντιάδης προορίζεται από την παράταξη του υφυπουργού Αθλητισμού ως χρηματοδότης Μέσων Ενημέρωσης;

Ο Γιώργος Σπανός
Συνεχίζουμε. Γιατί ο κ. Βασιλειάδης δεν ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργο Σπανό να μεταβιβάσει τις μετοχές του λόγω της εμπλοκής του σε προηγούμενη ποινική υπόθεση;

Ο Γιώργος Σαχπατζίδης
Γιατί ο κ. Βασιλειάδης δεν ζήτησε να μεταβιβάσει τις μετοχές του ο έγκλειστος στις φυλακές πρώην παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος κατέχει σημαντικό αριθμό μετοχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ;

Ο Γιάννης Γούμενος
Γιατί ο κ. Βασιλειάδης δεν ζήτησε να μεταβιβάσει τις μετοχές του ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Γιάννης Γούμενος–ο οποίος είναι κάτοχος συμβολικού αριθμού περίπου 80 μετοχών–, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινικά προβλήματα από την ίδια την ΠΑΕ;

Μήπως η επιλεκτική συμπεριφορά του κ. Βασιλειάδη οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Μαρινάκης έκανε το «λάθος» να διεκδικήσει και να αποκτήσει μετοχές του MEGA και των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα»;

Και για να τελειώνουμε. Έχει την δυνατότητα ο κ. Βασιλειάδης και με ποιες διατάξεις νόμου μπορεί να ελέγξει την ποινική κατάσταση ενός μικρομετόχου; Σαν παράδειγμα αναφέρουμε την Παναθηναϊκή Συμμαχία, τα μέλη της οποίας έχουν σπεύσει για να ενισχύσουν την ΠΑΕ να αγοράσουν μικρό αριθμό μετοχών, ενδεχομένως 1-2 μετοχές ο καθένας. Αν κάποιος από τους χιλιάδες συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή έχει κώλυμα όπως αναφέρεται στην αρχή του ρεπορτάζ, τότε ποιος θα διαπιστώσει αυτό το κώλυμα, και με ποια διαδικασία η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα ανακαλέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

Και κάτι τελευταίο. Οι κ.κ. Γ. Σπανός, Β. Μαρινάκηςκαι Γ. Κομπότης απέκτησαν τις μετοχές προ του 2012, όπου ψηφίστηκε η παραπάνω τροπολογία περί κωλυμάτων των μετόχων. Ερωτάται ο κ. Βασιλειάδης ως υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά κυρίως ως νομικός, αν ο παραπάνω νόμος έχει αναδρομική ισχύ. Βεβαίως απάντηση δεν αναμένεται να δοθεί, όπως δεν δίδεται και στις εξόφθαλμες περιπτώσεις, όταν παραπέμπονται όχι μόνο σε μία κακουργηματική δίκη πρόσωπα που τυγχάνουν της προστασίας του κ. Υφυπουργού, όπως ο κ. Βασ. Γκαγκάτσης, παρά το γεγονός ότι έχουν μετατρέψει νόμους και κανονισμούς σε χαρτί… τουαλέτας.

Ψίθυροι για αναίρεση υπέρ του νόμου

ΜΜΕ τα οποία σαφώς έχουν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά στο πρόσωπο του κ. Μαρινάκη, κάνουν λόγο είτε με υπαινιγμούς είτε με διαρροές ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόκειται να ασκήσει αναίρεση για το αθωωτικό μέρος του κ. Μαρινάκη και των άλλων ποδοσφαιρικών παραγόντων. Δηλαδή, να ασκήσει αναίρεση για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της εκβίασης και της ηθικής αυτουργίας σε ενέργειες μέσω εκρηκτικών μηχανισμών.

Τυπικά, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει δικαίωμα να ασκήσει την ως άνω περιγραφόμενη αναίρεση. Μόνο που επειδή η αθωωτική απόφαση για τα ως άνω αδικήματα ήταν παμψηφεί, δηλαδή επετεύχθη με σύμφωνη γνώμη και των τριών εφετών, μια αντίθετη απόφαση θα ήταν πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά, αφού ουδέποτε κατετέθη αναίρεση σε παμψηφεί απόφαση κάποιου Συμβουλίου Εφετών. Βέβαια, εδώ είναι Ελλάδα, και είναι και παίξε και γέλασε…

Όσον αφορά τις κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπονται ποδοσφαιρικοί παράγοντες, είναι βέβαιο ότι θα ασκηθεί αναίρεση στον Άρειο Πάγο γιατί –ιδιαίτερα για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων– η αποδεικτική διαδικασία δεν είναι εύκολη, όταν μάλιστα ο κυριότερος μάρτυρας κατηγορίας είναι ο κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος με την κατάθεσή του οδήγησε τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους στο εδώλιο και στην συνέχεια υποστήριξε ότι έκανε λάθος…

Τα ΜΜΕ, η «Άποψη» και το «www.iapopsi.gr»

Το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο site της «Α» οικειοποιήθηκαν πολλά δημοφιλή αθλητικά πόρταλς, όπως το gazzetta, το sport-fm, το SDNA, αλλά και αρκετές πολιτικές ενημερωτικές ιστοσελίδες. Ορισμένα από τα μέσα αυτά το αντέγραψαν αυτολεξεί εμφανίζοντάς το σαν δικό τους!

Ας μάθουν λοιπόν όλοι όσοι προσπάθησαν να γίνουν… τζάμπα μάγκες με μια είδηση που την βρήκαν έτοιμη ότι στα ΜΜΕ υπάρχει ένας όρος ο οποίος αναγράφεται και αναφέρεται ως «δημοσιογραφική δεοντολογία». Σύμφωνα δε με τον όρο αυτόν, είθισται να αναφέρεται η πρωτογενής πηγή της αναπαραχθείσας είδησης. Μάλλον οι συνάδελφοι –κυρίως του αθλητικού ρεπορτάζ– δεν έχουν εμπεδώσει ακόμη το νόημα και το περιεχόμενο του όρου αυτού. Δεν πειράζει, «μικροί» είναι, κάποτε θα μάθουν…"

12.Απορία. Γιατί αυτή η ανακοίνωση του τμήματος βόλεϊ ανδρών του συμπολίτη ανέβηκε ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΟΝΟ στο SDNA?
https://www.ethnikospiraeus-volley.gr/index.php/el/press-center/nea-omad...

Δες εδώ:
http://www.sdna.gr/volei/volley-league/article/395652/ethnikos-peiraios-...

13. Στο Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ 0-3 σετ για το βόλεϊ ανδρών έκανε ντεμπούτο ως προπονητής του ΠΑΟΚ ο Ιταλός Ντανιέλε Ρίτσι(που έχει περάσει απ' τον ερυθρόλευκο πάγκο, όπως κι αυτόν του ΠΑΟ).

http://www.sport24.gr/Sports/Volley/ntempouto-ritsi-me-nikh-gia-paok.492...

http://www.acpaok.gr/el/article/190-o-daniele-ricci-ston-paok

14.Για το κύπελλο Ελλάδος στο χάντμπολ ανδρών ο Θρύλος κέρδισε τον Μακεδονικό(ομάδα Α2 εθνικής)στη Θεσσαλονίκη, περνώντας στους 16.
http://www.osfp.gr/content/xantmpol/8798-aneth-prokrish-kai-twra-o-diomhdhs

http://www.handball.org.gr/index.php/13-pressoffice/news/men-s-cup/673-a...

http://www.sport24.gr/Sports/Handball/prokrish-stoys-16-gia-filippo-vril...

Επόμενος αντίπαλος ο ΓΑΣ Κιλκίς, στην ομώνυμη πόλη της Μακεδονίας.

Εδώ ολόκληρο το ματς:
https://www.youtube.com/watch?v=iQ0CFsuyExg

15. Ο Ολυμπιακός στο πόλο, για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ κέρδισε με 17-9 τη Ρωσική Ντιναμό Μόσχας στο Παπαστράτειο, ματς που έδειξε σε Live Streaming η ιστοσελίδα της ΕΡΤ(ert.gr)και ο επίσημος λογαριασμός της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας(LEN)στο Dailymotion(όπως την προηγούμενη αγωνιστική με Μπαρτσελονέτα εκτός έδρας):
http://www.osfp.gr/content/polo-andrwn/8804-epiblhtikos-olympiakos

http://www.sport24.gr/Sports/Polo/eksairetikos-olympiakos-17-9-thn-ntina...

http://www.microplustiming.com/lenchampionsleague/indexCL_web.php?c=ASM&...

16. Στο πόλο γυναικών, η νίκη επί της Βουλιαγμένης που προπονεί η αντιολυμπιακή Αλεξία Καμμένου(αδερφή του Πάνου Καμμένου), είναι πάντα πολύ σημαντική. Για ευνόητους λόγους...
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170512/i-xeironomia-toy-pano...

http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/kammenos

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/171109/anel-egklimatiki-omad...

17. Παραμένουμε στο πόλο.
Απ' την επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος(ΚΟΕ).Άλλες 2 κούπες που θα καταλήξουν στο λιμάνι.Έχουμε και κάτι χρωστούμενα με τη Βουλιαγμένη στο πόλο ανδρών.ΟΙ ΚΟΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ,ΘΡΥΛΕ.
http://koe.org.gr/article/i-klirosi-tis-a-fasis-se-andres-kai-gunaikes

http://www.osfp.gr/content/genika-nea/8801-me-no-patrwn-oi-andres-me-eth...

http://www.sport24.gr/Sports/Polo/xwris-ntermpi-h-klhrwsh-toy-kypelloy.4...

Με ΝΟ Πατρών για το κύπελλο Ελλάδος στο πόλο ανδρώνδρες , με τον συμπολίτη Εθνικό για το κύπελλο Ελλάδος στο πόλο γυναικών. Ντεμπούτο για το κύπελλο Ελλάδος στο πόλο γυναικών.

Στους άνδρες, οι αγώνες της Α’ Φάσης διεξάγονται στις 13 Δεκεμβρίου.Στην Β’ Φάση (21 Φεβρουαρίου) προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες (7) συν τον Υδραϊκό. Το Φάϊναλ Φορ είναι προγραμματισμένο γα το διήμερο 9και 10 Μαρτίου

Στις γυναίκες, οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου και οι νικήτριες ομάδες (4) προκρίνονται στο 1ο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης (30-31 Μαρτίου).

18. Πάμε στην Α1 χάντμπολ ανδρών. Αύριο η ΕΡΤ2 στις 5.15 μ.μ. θα δείξει το ντέρμπι με τον Διομήδη Άργους στη Νέα Κίο Αργολίδας
http://www.handball.org.gr/index.php/29-pressoffice/news/referees/674-pr...

http://program.ert.gr/details.asp?pid=3549652&chid=49

http://program.ert.gr/Ert2/index.asp?id=49&pdate=10/11/2017

http://www.osfp.gr/content/xantmpol/8805-sto-argos-gia-to-diplo

19.Έλεος, η ΕΡΤ2

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη, όπως πάντα είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος.

1.Για το 3ο υστερόγραφο, θα ζητήσω την επόμενη φορά πνευματικά δικαιώματα. Στον λογαριασμό μου στο τουίτερ είχα γράψει τα εξής tweets την Κυριακή:

https://twitter.com/johnored7/status/927213048439496710

"Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ 1-0,ΑΕΚ-ΠΑΟ 73-69 για το κύπελλο μπάσκετ, Νίκη Αιγινίου-ΠΑΟ 3-2 σετ στο βόλεϊ ανδρών. Ωραίο Σ/Κ για έναν βάζελο.#aekpao"

https://twitter.com/johnored7/status/927281076078301188

"Φάρος Κερατσινίου-ΠΑΟ 65-36 για την Α1 μπάσκετ γυναικών.Συμπληρώθηκε το καρέ για το Σ/Κ ενός βάζελου."

Πάμε στο Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟ 1-0.

Εδώ το γκολ:
https://www.youtube.com/watch?v=2uUskVhMcFM

http://www.superleaguegreece.net/el/game/asteras-tripolis-panathinaikos-...

http://www.sport24.gr/football/ellada/SuperLeague/nea-htta-sthn-eparxia-...

Και μερικά πράγματα για το αντίστοιχο ματς των Κ20:
http://www.sport24.gr/football/omades/Panathinaikos/k20-moirasthkan-vath...

Ο βάζελος ΑΡΔ Πέτρος Παπαμακάριος γράφει:
"Μετά το τέλος του αγώνα επικράτησε ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δυο ομάδων με πρωταγωνιστές και κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά με τη παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν."

Σε τι αναφέρεται? Σε αυτό εδώ:
http://www.redking.gr/content/football/28005-aytoi-eiste-apeiles-frantze...

"Αυτοί είστε! Απειλές Φραντζέσκου σε πιτσιρικά του Αστέρα Τρίπολης!
Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017 - 16:59

Είχαμε τον Πάμπλο Γκαρσία, τώρα στην Τρίπολη είχαμε και τον Κώστα Φραντζέσκο.

Προπονητής στην ομάδα Νέων του Παναθηναϊκού ο Φραντζέσκος. Έπαιζαν στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα σήμερα και τσακώθηκε με έναν νεαρό παίκτη της ομάδας της Αρκαδίας.

«Έλα έξω να τα πούμε...», έλεγε εμφανώς εκνευρισμένος ο παιδαγωγός του Παναθηναϊκού.

Αυτά μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου!

Και μετά, ο Φραντζέσκος έψαχνε να βρει τον μικρό. Απίστευτο!

Εμείς βέβαια, κάνουμε ρεπορτάζ και τα καταλαβαίνουμε τα νεύρα του Φραντζέσκου. Ειδικά στην Τρίπολη. Ο γιος του είχε κοπεί στα δοκιμαστικά του καλοκαιριού μέσα σε δύο ημέρες από τον Αστέρα... Μάλλον δεν θα του άρεσε και είχε τα νευράκια του με τους Αρκάδες. «Έλα έξω να τα πούμε...» όμως. Σε παίκτη κάτω των 20 ετών!

Από ποιον; Από τον προπονητή του Παναθηναϊκού..."

Πάμε στον ημιτελικό της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο Ελλάδας στο μπάσκετ ανδρών. Η ΑΕΚ κέρδισε με 73-69 τον Παναθηναϊκό και πέρασε στον τελικό μετά από 17 χρόνια.

Ολόκληρο το παιχνίδι εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=XiJdAzY1znw

http://www.basket.gr/eidhseis/7463-kypello-andron-aek-panathinaikos-74-69

http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/GreekBasketCup/thriamvos-ths-a...

Αλλιώς τα είχαν στο νου τους οι βάζελοι, αλλιώς τους βγήκε. Τι να σου κάνουν κι Η ΕΟΚ του ΒαΖΕλακόπουλου και οι γκρι?

Πάμε στο βόλεϊ ανδρών. Η Νίκη Αιγινίου κέρδισε με 3-2 σετ(με ανατροπή) τον πελάτη σ' όλα τα σπορ παντοτινό.
http://www.volleyleague.gr/index.php/news/all-news/item/6079-mavrovounio...

Κι απ' τον βάζελο ΑΡΔ Κώστα Χολίδη:
http://www.sport24.gr/Sports/Volley/sarwtikos-kai-pali-o-olympiakos-3-0-...

Για την 4η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ γυναικών, ο Φάρος Κερατσινίου κέρδισε με 65-36 τον ΠΑΟ. 4 νίκες σε 4 αγώνες ο Φάρος Κερατσινίου, 0 νίκες σε 4 αγώνες ο ΠΑΟ.:
http://www.basket.gr/eidhseis/7467-a1-gynaikon-apotelesmata-4is-agonistikis

http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/A1Women/o-athhnaikos-nikhse-ti...

2. Δυστυχώς ο ΠΑΟ μας έχει κερδίσει στο ποδόσφαιρο και στο ντέρμπι του δημοτικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με 1-0 για τη Σούπερ Λίγκα, και στους Κ20, και στους Κ17 και στους Κ15.

3.Όπως λέω και στο τουίτερ,

https://twitter.com/johnored7/status/927515605799964673
"Αυτή την αγωνιστική θα παίζαμε μαζί τους στην Α1 γυναικών,το σερί νικών στα τμήματα του Ερασιτέχνη θα πήγαινε στο 32-0,αλλά αντί αυτού,ρεπό."
αναφερόμενος στον πελάτη σ' όλα τα σπορ παντοτινό που δεν κατέβασε τμήμα στο βόλεϊ γυναικών και υποβιβάστηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων.

4. Για το 4ο υστερόγραφο συμφωνούμε απόλυτα. Θα πονέσει άπαντες τους αντιολυμπιακούς πάσης φύσεως και αποχρώσεως.

5.Για το Ολυμπιακός-Πλατανιάς 5-1 στην Σουπερλίγκα.
http://www.redking.gr/content/football/28050-ypodoxh-opws-toys-aksize

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201711/1788303.jpg

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201711/1788302.jpg?0.51308...

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201711/f97c7f_1788383.jpg?...

http://www.redking.gr/photos/w_800px/articles/201711/8b60ae_1788384.jpg?...

Και λίγα ήταν για τους ψευδομάρτυρες, τους τσάτσους του Ιβάν Σαββίδη, το παράρτημα, την ντροπή της Κρήτης.

Εμείς θα το ξαναπούμε.

ΜΑΘΙΟΥΛΑΚΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ, ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.

Θέλατε να δώσετε το πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ με το έτσι θέλω, κυνηγώντας την τιμωρία του Θρύλου, νούμερα. Εκεί, εκεί στη Β' Εθνική, τσάτσοι.

6.Δες τι έγραψε ανώνυμα(βεβαίως-βεβαίως)το sdna.
https://twitter.com/johnored7/status/927188676282650624

Και τους λέω:"Ζήλεψαν οι χρηματοδοτούμενοι από τον Σαββίδη ΑΡΔ του@Sdna_gr και θέλουν κι εκείνοι ρούβλια.Σας τα δίνει ο Ιβάν για να ρίχνετε λάσπη."

7. Το πρωτοσέλιδο της Παοκτσήδικης φυλλάδας(που βγάζει ο Σαββίδης), της FORZA.
http://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/cover_main/public/newspape...

Ειδικότερα έγραψαν"ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ":
https://twitter.com/johnored7/status/927517705326006272
"Απ'την παοκτσήδικη φυλλάδα FORZA.Σας θίξαμε το παράρτημα ρε ΑΡΔ του Ιβάν?Τους ψευδομάρτυρες?Τους τσάτσους σας?Τη ντροπή της Κρήτης?"

8. Αν δεις τα πρωτοσέλιδα των βόρειων φυλλάδων πριν και μετά το ματς με την ΑΕΚ(το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0), θα ρίξεις πολύ γέλιο.

-ΠΡΙΝ
Βόρεια φυλλάδα Metrosport(των Παύλου Ανδρώνη και διευθυντή τον Παοκτσλγη ΑΡΔ Στέλιο Γρηγοριαδη) 4/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171104/MetroSportI.jpg

Βόρεια Φυλλάδα Νίκου Πετρουλάκη(τώρα πια έχει φύγει απ' τον Arena FM 89.4) 4/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171104/ArenaPressI.jpg

Παοκτσήδικη Φυλλάδα FORZA 4/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171104/SForzaI.jpg

Βόρεια φυλλάδα Metrosport 5/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171105/MetroSportI.jpg

Βόρεια Φυλλάδα Νίκου Πετρουλάκη 5/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171105/ArenaPressI.jpg

-ΜΕΤΑ
Βόρεια φυλλάδα Metrosport 6/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171106/MetroSportI.jpg

Βόρεια Φυλλάδα Νίκου Πετρουλάκη 6/11:
http://www.frontpages.gr/data/2017/20171106/ArenaPressI.jpg

Παοκτσήδικη Φυλλάδα FORZA 6/11:
http://www.sdna.gr/sites/default/files/styles/cover_main/public/newspape...

Ταιριάζει τέλεια με το 5ο υστερόγραφο, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.

9. Και μιας και αναφερθήκαμε στην ΑΕΚ, κάτι που πέρασε στα ψιλά από τα "αντικειμενικά" αθλητικά(και όχι μόνο)ΜΜΕ:
http://www.thetoc.gr/athlitika/article/oplismenoi-gia-polemo-oi-opadoi-a...

"Οπλισμένοι για πόλεμο οι οπαδοί ΑΕΚ-Μίλαν στα Πευκάκια
Οπλοστάσιο… πολέμου και μαχαίρια… επιβίωσης είχαν στην κατοχή τους οι χούλιγκαν της ΑΕΚ και της Μίλαν, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μέσα σε συρμό του ηλεκτρικού.

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου | 06 Νοε. 17 (07:36) | upd: 06 Νοε. 17 (07:36)

Οπλοστάσιο… πολέμου και μαχαίρια… επιβίωσης είχαν στην κατοχή τους οι χούλιγκαν της ΑΕΚ και της Μίλαν, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής μέσα σε συρμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου στα Πευκάκια. Όπως αναδεικνύεται από την δικογραφία, μετά την αιματηρή σύρραξη, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, εντόπισαν μεταξύ άλλων δύο μαχαίρια μήκους 25 και 18 εκατοστών αντίστοιχα, με μήκος λάμας 10 εκατοστών!

Ανάμεσα στα πολεμικά ευρήματα ήταν τέσσερα κοντάρια-ρόπαλα και τρεις πυροσβεστήρες! Το ακόμη πιο οξύμωρο, είναι πως μία μέρα πριν τον αγώνα του EUROPA LEAGUE ανάμεσα στις δύο ομάδες, έγινε σύσκεψη υπό την προεδρία του παρατηρητή του αγώνα, την συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων και της αστυνομίας, στην οποία τονίστηκε η επικινδυνότητα της μετακίνησης των Ιταλών οπαδών, χωρίς όμως να τηρηθεί τίποτα από αυτά που αποφασίστηκαν.

Αρχικά είχε οριστεί σημείο συγκέντρωσης των φιλοξενούμενων οπαδών το Καλλιμάρμαρο Στάδιο και η μετακίνησή τους με λεωφορεία της ΕΘΕΛ προκειμένου να εξασφαλιστεί η αστυνομική συνοδεία ασφαλείας, κάτι που δεν έγινε. Τονίστηκαν στους εκπροσώπους της Μίλαν, στους δύο Ιταλούς αστυνομικούς εντοπιστές που συνόδευαν την ξένη αποστολή αλλά και στον αστυνομικό σύνδεσμο της Ιταλικής Αστυνομίας, οι κίνδυνοι χρήσης συρμών του ΗΣΑΠ λόγω του μεγάλου αριθμού οπαδών της ΑΕΚ που θα πήγαιναν με τον ίδιο τρόπο στο γήπεδο. Και αυτό δεν τηρήθηκε. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις, στις 17:30, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, περίπου 70 οπαδοί της Μίλαν, εκ των οποίων πολλοί «κατηγορίας RISK», αγνόησαν τις οδηγίες ασφαλείας για να αποφύγουν τη συνοδεία αστυνομικών και κατά ομάδες συγκεντρώθηκαν στον σταθμό της Ομόνοιας απ’ όπου επιβιβάστηκαν σε συρμό με κατεύθυνση το ΟΑΚΑ.

«Στις 17:55 και καθώς ο συρμός είχε σταματήσει στον σταθμό Πευκάκια, οπαδοί της ΑΕΚ που περίμεναν να επιβιβαστούν για να μεταβούν στο γήπεδο, αντελήφθησαν την παρουσία εντός του συρμού των οπαδών της Μίλαν και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους με ρίψεις πετρών, ξύλων και χρήση πυροσβεστήρων, με αποτέλεσμα αυτοί να ανταποδώσουν. Στο σημείο προσήλθε η Α-….. διμοιρία της ΥΑΤ, η οποία αφού δέχθηκε εκατέρωθεν επίθεση, με ρίψεις καδρονιών, πετρών και χρήση πυροσβεστήρων, κατάφερε να απομακρύνει από τον σταθμό τους οπαδούς της ΑΕΚ καθώς και να περιορίσει τους οπαδούς της φιλοξενούμενης ομάδας εντός των βαγονιών του συρμού. Στην κίνησή τους αυτή, οι οπαδοί της Μίλαν, εκδήλωσαν επίθεση εναντίον τους χρησιμοποιώντας δερμάτινες ζώνες, ξύλινα καδρόνια και κοντάρια που έφεραν μαζί τους, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός κάποιου αστυνομικού» περιγράφονται στη δικογραφία, οι σκηνές των συμπλοκών.

Από την σύρραξη τραυματίστηκαν έξι Ιταλοί οπαδοί (5 άνδρες και μία 40χρονη δικηγόρος) ηλικίας από 30 έως 72 χρόνων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός. Στο νοσοκομείο πήγαν αστυνομικοί της διμοιρίας που δεχόταν τις επιθέσεις, οι οποίοι αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα, ότι όλοι οι τραυματίες συμμετείχαν στην ομάδα επιθέσεων εναντίον τους. Οι πέντε Ιταλοί συνελήφθησαν, ενώ ένας έκτος νοσηλεύτηκε φρουρούμενος εξαιτίας της σοβαρότητας των τραυμάτων τους. Στην σχετική δικογραφία αναφέρεται ότι συγκατηγορούμενοι «τυγχάνουν» και άλλοι άγνωστοι δράστες, οπαδοί και των δύο ομάδων, οι οποίοι διέφυγαν τη σύλληψη. Οι συλληφθέντες αφού οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος στις 15 Νοεμβρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τις συμπλοκές και τα «ανοιγμένα κεφάλια», οι οπαδοί της Μίλαν μετά τη λήξη του αγώνα, συμμορφώθηκαν στις… υποδείξεις και επέστρεψαν στα ξενοδοχεία τους με τρία λεωφορεία της ΕΘΕΛ."

Αν το έκαναν οπαδοί του Θρύλου, θα ήταν πρώτο θέμα στα "αντικειμενικά"ΜΜΕ. Δεν έχει Θρύλο(αλλά ΑΕΚ), οπότε δεν πουλάει.

10. Ας δούμε τα πρόσφατα άρθρα του Σάββα.
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/171105/afairesi-3-bathmon-ap...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/171107/4-6-agonistikes-kekle...

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ 3 ΒΑΘΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΓΙΑ 2 ΜΕΧΡΙ 4 ΜΑΤΣ ΤΟ ΟΑΚΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

11.Για το θέμα των ημερών:
http://www.a-sports.gr/articles-165652/dikh-xwri-egklhmatikh-organwsh.ht...

"Διοικητικά - Δικαστικά | Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 - 22:21
Δίκη χωρίς εγκληματική οργάνωση…

Στο ακροατήριο παραπέμπεται η… πολυδιαφημισμένη υπόθεση διαφθοράς για στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο * Μαρινάκης και άλλοι 27 καλούνται να αποδείξουν την αθωότητά τους σε κατηγορίες που είναι σχεδόν απίθανο να αποδειχθούν * Περιέργως το βούλευμα είχε διαρρεύσει μερικώς προ ημερών σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία * Γιατί δεν κινδυνεύει ο Ολυμπιακός

Στη τελική ευθεία μπαίνει πλέον η περιβόητη υπόθεση διαφθοράς με στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο που παρουσιάστηκε -για πολύ καιρό και από συγκεκριμένους εσκεμμένα- ως το σκάνδαλο του αιώνα στο χώρο του «βασιλιά των σπορ» στη χώρα μας.
Και όλα αυτά προκύπτουν από την είδηση ότι 28 πρόσωπα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με κατά πλειοψηφία βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, παραπέμπονται σε δίκη.
Ωστόσο, η πρώτη απογοήτευση σε όσους επένδυσαν στην υπερβολή είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά και για κανέναν η κατηγορία περί «εγκληματικής οργάνωσης».
Ανάμεσα στους 28 συμπεριλαμβάνεται και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος, όπως είναι λογικό, συγκεντρώνει, λόγω της θέσης του, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Τα δεδομένα όμως για τον διοικητικό ηγέτη των πρωταθλητών (και προς απογοήτευση των ορκισμένων αντιπάλων του) είναι καλά, αφού απαλλάσσεται πριν την ακροαματική διαδικασία από βασικές κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί αρχικά στο στάδιο της προδικασίας.
Συγκεκριμένα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν υφίσταται πια κατηγορία ότι ο ίδιος υπήρξε «επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης» και επίσης δεν υπάρχει η βαριά κατηγορία για ηθική αυτουργία σε βομβιστική επίθεση (υπόθεση φούρνου Κωνσταντινέα). Όπως, παράλληλα και για τις κακουργηματικές κατηγορίες της εκβίασης και της απάτης, οι οποίες πλέον δεν ισχύουν για κανέναν.
Αντίθετα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, καλείται να αποδείξει την αθωότητά του για την κακουργηματικής φύσεως κατηγορία της αλλοίωσης αποτελεσμάτων στο ποδόσφαιρο και την πλημμεληματικού τύπου κατηγορία της σύστασης συμμορίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελεσμάτων.
Αυτές οι κατηγορίες, ωστόσο, τόσο για τον Μαρινάκη όσο και για τους υπόλοιπους 27 είναι σχεδόν απίθανο να αποδειχθούν έτσι ώστε να καταδικαστούν, αφού θα πρέπει να κατατεθούν στη δίκη ποσά, λογαριασμοί, και συγκεκριμένα χώροι που τελέστηκαν τα αδικήματα.
Kαι φυσικά δεν υπάρχει και καμία προφυλάκιση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως... φώναζαν και ζητούσαν πολλοί και διάφοροι εδώ και πάνω από ένα χρόνο.
Εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη οι άλλοι 27 που παραπέμπονται σε δίκη είναι οι:
2. Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός)
3. Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος)
4. Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια)
5. Γιώργος Λαναρής (πρώην γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια)
6. Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος)
7. Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
8. Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
9. Άρης Σταθόπουλος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
10. Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
11. Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
12. Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)
13. Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ)
14. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
15. Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
16. Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
17. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
18. Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
19. Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Σούπερ Λίγκας)
20. Χαράλαμπος Παυλίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
21. Κώστας Μπάρμπας (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
22. Ηλίας Ιωάννου (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
23. Δημήτρης Αμαραντίδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
24. Δημήτρης Μάνος (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
25. Γιώργος Σκαθαρούδης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
26. Αλέξανδρος Καλογέρης (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας)
27. Ρικάρντο Σα Πίντο (πρώην προπονητής Ατρομήτου)
28. Γκιγιέρμο Πέρεθ (πρώην ποδοσφαιριστής Βέροιας).
Για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας παραπέμπονται:
1. Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός)
2. Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ)
3. Θεόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ)
4. Άρης Σταθόπουλος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
5. Γιάννης Παπακωνσταντίνου (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
6. Νίκος Προύντζος (πρώην μέλος ΔΣ ΕΠΟ)
7. Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ)
8. Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ).
Όλοι οι παραπάνω πάνε σε δίκη με τις δύο ψήφους της εισηγήτριας Αριστέας Ρουσσέα και της εφέτη Αργυρώς Κανελλοπούλου, ενώ αντιθέτως ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών, Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, πρότεινε να μη παραπεμφθεί σε δίκη κανένας από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση.
Πάντως, ήδη 7 πρόσωπα που αρχικά ήταν στη δικογραφία της εν λόγω υπόθεσης απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.
Πρόκειται για τους: Παυσανία Παπανικολάου (πρώην εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ), Χρήστο Υφαντή (πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της ΕΠΟ), Γιώργο Βλάσση (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Μαρία Αναστασάκη (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων), Χαρίλαο Ζυγογιάννη (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β' Εθνικής), Ιωάννα Παντελοπούλου (πρώην μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β' Εθνικής). Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον πρώην πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β' Εθνικής, Ελευθέριο Ζάμπρα, ο οποίος έχει φύγει από την ζωή.
Προκαλεί, βέβαια, μεγάλη εντύπωση ότι λίγες ημέρες πριν, το βούλευμα μερικώς είχε διαρρεύσει σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία, που άφηναν υπονοούμενα...
Πρακτικά, η παραπομπή σε δίκη στην περίπτωση του Μαρινάκη οδηγεί στην τυπική μη παρουσία του ως προέδρου της ΠΑΕ, αλλά και ως μετόχου (αν και για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει νομική διχονομία) εξαιτίας της κατηγορίας κακουργηματικού χαρακτήρα.
Να σημειωθεί ότι η δίκη ενδέχεται να γίνει το 2018 χωρίς να μπορεί να αποκλείστει και το 2019 (σε μια τέτοια προοπτική τα πλημμελήματα θα παραγραφούν πιθανότατα λόγω 5ετίας).
Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός στην πραγματικότητα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο υποβιβασμού, κάτι τέτοιο θα ίσχυε μόνο αν μπορούσε να αποδειχθεί ότι το ματς με τον Ατρόμητο, που εμπεριέχεται στη δικογραφία ήταν «στημένο». Αντιθέτως, το πολύ πολύ να υπάρξει άσκηση πειθαρχικής δίωξης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ώστε να κινηθεί η διαδικασία και να βρεθούν οι Πειραιώτες απολογούμενοι στον Αθλητικό Δικάστη. Κάτι αντίστοιχο, πάντως, συνέβη για το ματς Ολυμπιακός - Βέροια, στο οποίο οι πρωταθλητές απαλλάχθηκαν πανηγυρικά."

Και απ' το site της εφημερίδας του Βίκτωρα Μητρόπουλου, "η Άποψη":
http://www.iapopsi.gr/%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%...

"Αλήθειες και ψέματα (ΜΜΕ και Γιώργου Βασιλειάδη)

Από Admin 22:21 - 08/11/2017 Τελευταία Ενημέρωση 22:29 - 08/11/2017

Η «Α» ήταν το πρώτο μέσον που έφερε στο φως της δημοσιότητας χθες με αποκλειστικό δημοσίευμα την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη και άλλων ποδοσφαιρικών παραγόντων σε δίκη, δημοσιοποιώντας τα γεγονότα με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο που λειτουργεί από την πρώτη μέρα.

Χωρίς υπερβολές και ανακρίβειες –που προστέθηκαν τις αμέσως επόμενες ώρες από ορισμένες ιστοσελίδες, που αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ της «Α»–, απεικόνισε την ουσία του βουλεύματος, το οποίο βεβαίως δεν είχε ακόμη εκδοθεί.

Πριν αλέκτωρ λαλήσαι τρις, υπήρξε ον κάμερα τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη, σύμφωνα με την οποία ο κ. Μαρινάκης οφείλει εντός 15 ημερών να μεταβιβάσει τις μετοχές του σε άλλο πρόσωπο, γιατί αυτό επιτάσσει η ισχύουσα νομοθεσία. Βέβαια δεν ανέφερε το όνομα του κ. Μαρινάκη, αλλά όπως δήλωσε στο ΑΠΕ «εντός 15 ημερών όλοι όσοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία, πρέπει να παραδώσουν τις μετοχές τους».

Πριν σχολιάσουμε την δήλωση αυτή του κ. Βασιλειάδη, θα πρέπει να γνωρίσουν οι αναγνώστες μας και γενικότερα οι φίλαθλοι τι αναφέρει η ισχύουσα νομοθεσία. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Άρθρο 3

Κωλύματα εγγραφής – Περιορισμοί (2)

Δεν μπορεί να είναι μέλος αθλητικού σωματείου ή μέλος των οργάνων διοίκησης σωματείου, ένωσης, ομοσπονδίας, επαγγελματικού συνδέσμου ή αθλητικής ανώνυμης εταιρείας ή ειδικός συνεργάτης αυτών, ούτε μπορεί να αναλάβει με οποιονδήποτε τρόπο ή απόφαση των ανωτέρω φορέων οποιαδήποτε αρμοδιότητα ή έργο, ιδίως σχετικά με την εκπροσώπηση, διοίκηση, ή διαχείριση του φορέα:
β) Όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το Ν. 663/1997, όπως ισχύει κάθε φορά ή με τελεσίδικο βούλευμα.

… … … … … … … … … … … … … … … … … …

δ) «Τα κωλύματα της περίπτωσης β΄ ισχύουν και για τους μετόχους των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών (Α.Α.Ε.).

Αν διαπιστωθεί ότι συντρέχει οποιοδήποτε από τα παραπάνω κωλύματα σε οποιονδήποτε από τους μετόχους των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, δεν επιτρέπεται να χορηγηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το πιστοποιητικό της παραγράφου 3 του άρθρου 77Α.

… … … … … … … … … … … … … … … … … …

«7.α) Πρόσωπα στα οποία συντρέχει οποιοδήποτε από τα κωλύματα του παρόντος άρθρου χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητά τους.

β) Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο ή την εκτελεστική επιτροπή, κατά περίπτωση, του οικείου φορέα, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, αφότου έλαβε γνώση. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η πράξη εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία».

Μια προσεκτική ανάγνωση των παραπάνω άρθρων της ισχύουσας νομοθεσίας αναδεικνύει πολλά ερωτηματικά για την εφαρμογή της, ερωτηματικά στα οποία έσπευσε ο κ. Βασιλειάδης να απαντήσει,χωρίς ωστόσο οι απαντήσεις του να εδράζονται στην στοιχειώδη λογική.

Και εξηγούμεθα.

Βεβαίως, όποιος παραπέμπεται σε δίκη για κακουργηματική πράξη δεν πρέπει να είναι κάτοχος μετοχών. Το ερώτημα που προκύπτει και που δεν επιλύει ο νόμος –αλλά έσπευσε να ερμηνεύσει ο κ. Βασιλειάδης– είναι για ποιον αριθμό μετοχών έχει εφαρμογή ο νόμος. Π.χ., αν κάποιος έχει μία-δύο μετοχές και κάποιος άλλος έχει διακόσιες χιλιάδες μετοχές, η εφαρμογή του νόμου ισχύει και για τους δύο; Και αν κάποιος με μία μετοχή του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ ή της ΑΕΚ, ο οποίος έχει ποινικό μητρώο ή παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα, αποφασίσει να μην μεταβιβάσει την μετοχή του –ίσως μάλιστα να είναι οπαδός και άλλης ομάδας εκτός της ΠΑΕ στην οποία αναφέρεται η μετοχή του– τότε η κύρωση για ανάκληση του πιστοποιητικού συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα υπάρχει και για την περίπτωση αυτή;

Συνεχίζουμε. Ο κ. Βασιλειάδης έσπευσε να πει ότι η μεταβίβαση των μετοχών γίνεται εντός 15 ημερών από την γνωστοποίηση του παραπεμπτικού βουλεύματος, διαφορετικά το πρόσωπο που κατηγορείται εκπίπτει από την θέση του στο Δ.Σ. της ΠΑΕ. Ο νόμος δεν κάνει λόγο για έκπτωση του δικαιώματος να κατέχει μετοχές εντός συγκεκριμένου χρόνου, απλά υπάρχει παράλειψη στον τομέα αυτόν λόγω ατέλειας του συγκεκριμένου νομοθετήματος.

Αλλά και αν ακόμη ο κ. Βασιλειάδης –υποθετικά πάντοτε– είχε δίκιο. Γιατί έσπευσε πριν καν πάρει το βούλευμα στα χέρια του να ζητήσει την εφαρμογή του νόμου, κάτι που δεν έκανε τους προηγούμενους μήνες από την πρώτη μέρα της θητείας του;

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
Ας μας εξηγήσει ο κ. Βασιλειάδης γιατί ενώ ο κ. Λαυρεντιάδης, που έχει παραπεμφθεί σε δίκη και έχει το 3% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δεν παρενέβη ο ίδιος ως υπουργός για την εφαρμογή του νόμου; Μήπως διότι ο κ. Λαυρεντιάδης προορίζεται από την παράταξη του υφυπουργού Αθλητισμού ως χρηματοδότης Μέσων Ενημέρωσης;

Ο Γιώργος Σπανός
Συνεχίζουμε. Γιατί ο κ. Βασιλειάδης δεν ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ατρόμητος Γιώργο Σπανό να μεταβιβάσει τις μετοχές του λόγω της εμπλοκής του σε προηγούμενη ποινική υπόθεση;

Ο Γιώργος Σαχπατζίδης
Γιατί ο κ. Βασιλειάδης δεν ζήτησε να μεταβιβάσει τις μετοχές του ο έγκλειστος στις φυλακές πρώην παράγοντας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Γιώργος Σαχπατζίδης, ο οποίος κατέχει σημαντικό αριθμό μετοχών της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ;

Ο Γιάννης Γούμενος
Γιατί ο κ. Βασιλειάδης δεν ζήτησε να μεταβιβάσει τις μετοχές του ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, κ. Γιάννης Γούμενος–ο οποίος είναι κάτοχος συμβολικού αριθμού περίπου 80 μετοχών–, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινικά προβλήματα από την ίδια την ΠΑΕ;

Μήπως η επιλεκτική συμπεριφορά του κ. Βασιλειάδη οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Μαρινάκης έκανε το «λάθος» να διεκδικήσει και να αποκτήσει μετοχές του MEGA και των εφημερίδων «Βήμα» και «Νέα»;

Και για να τελειώνουμε. Έχει την δυνατότητα ο κ. Βασιλειάδης και με ποιες διατάξεις νόμου μπορεί να ελέγξει την ποινική κατάσταση ενός μικρομετόχου; Σαν παράδειγμα αναφέρουμε την Παναθηναϊκή Συμμαχία, τα μέλη της οποίας έχουν σπεύσει για να ενισχύσουν την ΠΑΕ να αγοράσουν μικρό αριθμό μετοχών, ενδεχομένως 1-2 μετοχές ο καθένας. Αν κάποιος από τους χιλιάδες συμμετέχοντες στην προσπάθεια αυτή έχει κώλυμα όπως αναφέρεται στην αρχή του ρεπορτάζ, τότε ποιος θα διαπιστώσει αυτό το κώλυμα, και με ποια διαδικασία η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα ανακαλέσει το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός;

Και κάτι τελευταίο. Οι κ.κ. Γ. Σπανός, Β. Μαρινάκηςκαι Γ. Κομπότης απέκτησαν τις μετοχές προ του 2012, όπου ψηφίστηκε η παραπάνω τροπολογία περί κωλυμάτων των μετόχων. Ερωτάται ο κ. Βασιλειάδης ως υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά κυρίως ως νομικός, αν ο παραπάνω νόμος έχει αναδρομική ισχύ. Βεβαίως απάντηση δεν αναμένεται να δοθεί, όπως δεν δίδεται και στις εξόφθαλμες περιπτώσεις, όταν παραπέμπονται όχι μόνο σε μία κακουργηματική δίκη πρόσωπα που τυγχάνουν της προστασίας του κ. Υφυπουργού, όπως ο κ. Βασ. Γκαγκάτσης, παρά το γεγονός ότι έχουν μετατρέψει νόμους και κανονισμούς σε χαρτί… τουαλέτας.

Ψίθυροι για αναίρεση υπέρ του νόμου

ΜΜΕ τα οποία σαφώς έχουν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά στο πρόσωπο του κ. Μαρινάκη, κάνουν λόγο είτε με υπαινιγμούς είτε με διαρροές ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πρόκειται να ασκήσει αναίρεση για το αθωωτικό μέρος του κ. Μαρινάκη και των άλλων ποδοσφαιρικών παραγόντων. Δηλαδή, να ασκήσει αναίρεση για τα αδικήματα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της εκβίασης και της ηθικής αυτουργίας σε ενέργειες μέσω εκρηκτικών μηχανισμών.

Τυπικά, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει δικαίωμα να ασκήσει την ως άνω περιγραφόμενη αναίρεση. Μόνο που επειδή η αθωωτική απόφαση για τα ως άνω αδικήματα ήταν παμψηφεί, δηλαδή επετεύχθη με σύμφωνη γνώμη και των τριών εφετών, μια αντίθετη απόφαση θα ήταν πρωτοφανής για τα δικαστικά χρονικά, αφού ουδέποτε κατετέθη αναίρεση σε παμψηφεί απόφαση κάποιου Συμβουλίου Εφετών. Βέβαια, εδώ είναι Ελλάδα, και είναι και παίξε και γέλασε…

Όσον αφορά τις κατηγορίες για τις οποίες παραπέμπονται ποδοσφαιρικοί παράγοντες, είναι βέβαιο ότι θα ασκηθεί αναίρεση στον Άρειο Πάγο γιατί –ιδιαίτερα για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων– η αποδεικτική διαδικασία δεν είναι εύκολη, όταν μάλιστα ο κυριότερος μάρτυρας κατηγορίας είναι ο κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος με την κατάθεσή του οδήγησε τους περισσότερους από τους κατηγορούμενους στο εδώλιο και στην συνέχεια υποστήριξε ότι έκανε λάθος…

Τα ΜΜΕ, η «Άποψη» και το «www.iapopsi.gr»

Το χθεσινό αποκλειστικό ρεπορτάζ που αναρτήθηκε στο site της «Α» οικειοποιήθηκαν πολλά δημοφιλή αθλητικά πόρταλς, όπως το gazzetta, το sport-fm, το SDNA, αλλά και αρκετές πολιτικές ενημερωτικές ιστοσελίδες. Ορισμένα από τα μέσα αυτά το αντέγραψαν αυτολεξεί εμφανίζοντάς το σαν δικό τους!

Ας μάθουν λοιπόν όλοι όσοι προσπάθησαν να γίνουν… τζάμπα μάγκες με μια είδηση που την βρήκαν έτοιμη ότι στα ΜΜΕ υπάρχει ένας όρος ο οποίος αναγράφεται και αναφέρεται ως «δημοσιογραφική δεοντολογία». Σύμφωνα δε με τον όρο αυτόν, είθισται να αναφέρεται η πρωτογενής πηγή της αναπαραχθείσας είδησης. Μάλλον οι συνάδελφοι –κυρίως του αθλητικού ρεπορτάζ– δεν έχουν εμπεδώσει ακόμη το νόημα και το περιεχόμενο του όρου αυτού. Δεν πειράζει, «μικροί» είναι, κάποτε θα μάθουν…"

12.Απορία. Γιατί αυτή η ανακοίνωση του τμήματος βόλεϊ ανδρών του συμπολίτη ανέβηκε ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΟΝΟ στο SDNA?
https://www.ethnikospiraeus-volley.gr/index.php/el/press-center/nea-omad...

Δες εδώ:
http://www.sdna.gr/volei/volley-league/article/395652/ethnikos-peiraios-...

13. Στο Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ 0-3 σετ για το βόλεϊ ανδρών έκανε ντεμπούτο ως προπονητής του ΠΑΟΚ ο Ιταλός Ντανιέλε Ρίτσι(που έχει περάσει απ' τον ερυθρόλευκο πάγκο, όπως κι αυτόν του ΠΑΟ).

http://www.sport24.gr/Sports/Volley/ntempouto-ritsi-me-nikh-gia-paok.492...

http://www.acpaok.gr/el/article/190-o-daniele-ricci-ston-paok

14.Για το κύπελλο Ελλάδος στο χάντμπολ ανδρών ο Θρύλος κέρδισε τον Μακεδονικό(ομάδα Α2 εθνικής)στη Θεσσαλονίκη, περνώντας στους 16.
http://www.osfp.gr/content/xantmpol/8798-aneth-prokrish-kai-twra-o-diomhdhs

http://www.handball.org.gr/index.php/13-pressoffice/news/men-s-cup/673-a...

http://www.sport24.gr/Sports/Handball/prokrish-stoys-16-gia-filippo-vril...

Επόμενος αντίπαλος ο ΓΑΣ Κιλκίς, στην ομώνυμη πόλη της Μακεδονίας.

Εδώ ολόκληρο το ματς:
https://www.youtube.com/watch?v=iQ0CFsuyExg

15. Ο Ολυμπιακός στο πόλο, για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ κέρδισε με 17-9 τη Ρωσική Ντιναμό Μόσχας στο Παπαστράτειο, ματς που έδειξε σε Live Streaming η ιστοσελίδα της ΕΡΤ(ert.gr)και ο επίσημος λογαριασμός της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας(LEN)στο Dailymotion(όπως την προηγούμενη αγωνιστική με Μπαρτσελονέτα εκτός έδρας):
http://www.osfp.gr/content/polo-andrwn/8804-epiblhtikos-olympiakos

http://www.sport24.gr/Sports/Polo/eksairetikos-olympiakos-17-9-thn-ntina...

http://www.microplustiming.com/lenchampionsleague/indexCL_web.php?c=ASM&...

16. Στο πόλο γυναικών, η νίκη επί της Βουλιαγμένης που προπονεί η αντιολυμπιακή Αλεξία Καμμένου(αδερφή του Πάνου Καμμένου), είναι πάντα πολύ σημαντική. Για ευνόητους λόγους...
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170512/i-xeironomia-toy-pano...

http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/kammenos

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/171109/anel-egklimatiki-omad...

17. Παραμένουμε στο πόλο.
Απ' την επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος(ΚΟΕ).Άλλες 2 κούπες που θα καταλήξουν στο λιμάνι.Έχουμε και κάτι χρωστούμενα με τη Βουλιαγμένη στο πόλο ανδρών.ΟΙ ΚΟΥΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ,ΘΡΥΛΕ.
http://koe.org.gr/article/i-klirosi-tis-a-fasis-se-andres-kai-gunaikes

http://www.osfp.gr/content/genika-nea/8801-me-no-patrwn-oi-andres-me-eth...

http://www.sport24.gr/Sports/Polo/xwris-ntermpi-h-klhrwsh-toy-kypelloy.4...

Με ΝΟ Πατρών για το κύπελλο Ελλάδος στο πόλο ανδρώνδρες , με τον συμπολίτη Εθνικό για το κύπελλο Ελλάδος στο πόλο γυναικών. Ντεμπούτο για το κύπελλο Ελλάδος στο πόλο γυναικών.

Στους άνδρες, οι αγώνες της Α’ Φάσης διεξάγονται στις 13 Δεκεμβρίου.Στην Β’ Φάση (21 Φεβρουαρίου) προκρίνονται οι νικήτριες ομάδες (7) συν τον Υδραϊκό. Το Φάϊναλ Φορ είναι προγραμματισμένο γα το διήμερο 9και 10 Μαρτίου

Στις γυναίκες, οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 7 Μαρτίου και οι νικήτριες ομάδες (4) προκρίνονται στο 1ο Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης (30-31 Μαρτίου).

18. Πάμε στην Α1 χάντμπολ ανδρών. Αύριο η ΕΡΤ2 στις 5.15 μ.μ. θα δείξει το ντέρμπι με τον Διομήδη Άργους στη Νέα Κίο Αργολίδας
http://www.handball.org.gr/index.php/29-pressoffice/news/referees/674-pr...

http://program.ert.gr/details.asp?pid=3549652&chid=49

http://program.ert.gr/Ert2/index.asp?id=49&pdate=10/11/2017

http://www.osfp.gr/content/xantmpol/8805-sto-argos-gia-to-diplo

19.Έλεος, η ΕΡΤ2

Εικόνα Γιάννης ο Red

19. Έλεος, η ΕΡΤ2 θα δείξει αύριο το Πανιώνιος-ΠΑΟΚ για την Α1 πόλο ανδρών στις 4.00 μ.μ.
http://program.ert.gr/details.asp?pid=3549651&chid=49

20. Έλεος. Αντί η ΕΡΤ2 να δείξει το Εθνικός Πειραιώς-Ολυμπιακός που θα γίνει αύριο στο κλειστό του Εσπέρου στην Καλλιθέα, θα δείξει το Ηρακλής-Παναθηναϊκός(και τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα).
http://program.ert.gr/details.asp?pid=3550005&chid=49

http://www.volleyleague.gr/index.php/news/referees/item/6083-programma-d...

21. Πάμε και στο τελευταίο που δεν έχω σχολιάσει. Τo Άρης-Ολυμπιακός 49-56 και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο μπάσκετ ανδρών.
http://www.basket.gr/eidhseis/7464-kypello-andron-aris-olympiakos-49-56

http://www.olympiacosbc.gr/el/news-el/games-el/4514-osfp.html

http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/GreekBasketCup/ta-triponta-toy...

Πάλι καλά που είχαμε Στρέλνιεκς, αλλιώς...Παραλίγο να πάρω υπογλώσσιο με το κοουτσάρισμα του Σφαιρόπουλου.

22. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στον τελικό του κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 38 χρόνια!!!
http://www.sport24.gr/Basket/ElladaBasket/GreekBasketCup/telikos-aek-oly...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140716/san-simera-167

23.Η απίστευτη ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης για τη διαιτησία!!! Νόμιζαν ότι τους έσφαξε η διαιτησία!! Προφανώς άλλο παιχνίδι έβλεπαν:
http://www.arisbc.gr/el/nea/1455/anakoinwsh-arhs-k-a-e

"ΔΕΥΤΕΡΑ, 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. εκφράζει την έντονη δυσφορία της για τη διαιτησία στον χθεσινό (05/11) αγώνα της ομάδας μας με τον Ολυμπιακό για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι αποφάσεις των διαιτητών στέρησαν τη δυνατότητα από την ομάδα μας να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στον τελικό, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι διαιτητές σφύριζαν με διαφορετικά κριτήρια για τις δυο ομάδες. Σε έναν τέτοιο αγώνα σαν τον χθεσινό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες κάθε σφύριγμα παίζει το ρόλο του κι έχει τη δική του σημασία.

Ο ΑΡΗΣ δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του συμπεριφερθεί σαν κομπάρσο και φαίνεται ότι για κάποιους λόγους η ομάδα μας...ενοχλεί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον πρωταγωνιστικό μας ρόλο με την υπομονή, την επιμονή, την αγωνιστικότητα, την προσπάθεια, το ήθος και την υπερηφάνεια μας, έχοντας στο πλευρό μας τον κόσμο μας, ο οποίος προς τιμήν του δεν έδωσε κανένα δικαίωμα και δεν συνέβη το παραμικρό παρά τον εκνευρισμό που προκάλεσαν οι διαιτητικές αποφάσεις. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας “κλέψει” αυτό που δικαιούται η ομάδα μας στο παρκέ με τον αγώνα και την προσπάθεια των παικτών μας. "

Οι RATM απάντησαν στη σελίδα τους στο facebook.
"Ρόμπες υποτακτικοί του ΒαΖΕλακόπουλου, τι ανακοίνωση βγάλατε ρε; Ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός διαιτητικά χθες...στο μπάσκετ; ΡΟΜΠΕΣ Αρούληδες."

24. Ακόμα κι εγώ έχω ξεχάσει πόσα κλαρίνα έχει φάει ο προπονητής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Ηλίας Φαπαθεοδώρου έεε Παπαθεοδώρου(αδερφός του γνωστού ΑΡΔ Βασιλάκη Golendri Παπαθεοδώρου). Έχασε με 74-79 απ' την Τενερίφη στην Πυλαία.
http://www.sport24.gr/Basket/champions-league/o-paok-glistrhse-kai-exase...

https://twitter.com/johnored7/status/925496233212473344
"Στο Τσάμπιονς Λίγκ του μπάσκετ(το μόνο Τσ.Λ. που ξέρουν)ο ΠΑΟΚ έχασε με 75-61 απ'τη Σαλόν στη Γαλλία(μετά τα Τρίκαλα).Φαπαθεοδώρου."

25.Μερικά ωραία tweets για τα επεισόδια των οπαδών της ΑΕΚ την Πέμπτη και την Κυριακή και την σχεδόν μηδαμινή κάλυψη από τους ΑΡΔ.

https://twitter.com/ind7/status/926141402559467522

https://twitter.com/johnored7/status/926394407674433536
"Σύμφωνα με τις"αντικειμενικές" φυλλάδες,δεν έγιναν επεισόδια στο σταθμό του Ηλεκτρικού στα Πευκάκια από Αεκτζήδες.Αλίμονο,τα θέλουν τα λεφτά του ΟΠΑΠ"

https://twitter.com/johnored7/status/926453196721180673
"Για τα "αντικειμενικά"αθλητικά ΜΜΕ,αν είχε οπαδούς του ΟΣΦΠ(αντί της ΑΕΚ),θα είχαμε άρθρα επί άρθρων.Τώρα,δεν πουλάει.Είναι Παρασκευή σήμερα"

https://twitter.com/johnored7/status/927249155478736896

https://twitter.com/johnored7/status/926390789260881920
"Για την Ψ-Ώρα,"ανίκητη"η ΑΕΚ που έχασε από την ΤΣΣΚΑ 2 φορές,"ευρωπαία"η ΑΕΚ των 67 νικών(έναντι 105 του ΟΣΦΠ),"κυρίαρχη"με 42%-58% κατοχή."

26. Πάμε και στο καθυστερημένο Playmobil και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον Γιώργο Σαββίδη, γιο του Ιβάν Σαββίδη.
https://twitter.com/johnored7/status/926191328811192321
"Προφανώς το Playmobil, ο Γιωργάκης ο Σαββίδης(ο γιος του Ιβάν) τις Τρίτες & τις Τετάρτες δεν είναι Έλληνας. Τίγκα στα ψυχολογικά προβλήματα."

27. Άφησα το καλύτερο για το τέλος.
https://twitter.com/johnored7/status/928357523257790469
"Εγκληματική Οργάνωση δε θέλανε τα αντιολυμπιακά πρόβατα(πράσινης, κιτρινόμαυρης και ασπρόμαυρης απόχρωσης κλπ.)? Για αυτή δε μιλούσαν συνέχεια τα τελευταία χρόνια και κατάπιαν αμάσητο το σανό που τους σερβίριζαν? Ας κάτσουν στον άξονα του z τώρα.
#ΦΙΑΣΚΟ_ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ"

https://twitter.com/redsagainst/status/928374331159273472
"''Φιλική'' συμβουλή προς τους επιδοτούμενους από το Golendri.Μην κατεβάζετε τα άρθρα σας,δεν έχει νόημα.Τα αποθηκεύουμε ΑΜΕΣΩΣ.Έχουμε ειδικό φάκελο με όλες τις ''πετυχημένες'' εκτιμήσεις σας για την υπόθεση της ''Ε.Ο.'',που δεν υπάρχει πια εγκληματική.@Sdna_gr #ΦΙΑΣΚΟ_ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ"

Έγκυρα και αντικειμενικά. Μετά το κράξιμο το κατέβασαν.

Τα σχόλιά σου για τα παραπάνω, όπως πάντα, ευπρόσδεκτα.

Εικόνα MakTheBet

1) Έχεις δίκιο φίλε, παρ'όλα αυτά δεν αλλάζει το γεγονός ότι μέτρησαν ΜΗΔΕΝ νικες...

2) Δεν πειράζει ρε φίλε, τους πάμε εμπλοκή στα Ερασιτεχνικά τμήματα εδώ και χρόνια, ας χαρούν κάπου κι αυτοί...

3) Τους κερδίσαμε στο πινγκ πονγκ, οπότε διευρύνθηκε το σερί...

4) Ε ναι ρε φίλε...

5) 5 και λίγα ήταν...

6) Πάντα ανώνυμα...

7) Καλά αυτοί και σε εκκλησία να παμε εικόνες ντροπής θα ανακαλύψουν...

8) Άφθονο γέλιο...

9) Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ...

10) Για να δούμε, για να δούμε...

11) Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση και θα γίνουν πολλές κωλοτουμπες...

12) Και η κατάληξη γνωστή...

13) Θα έχουμε υποδοχή στο Ρέντη δηλαδή?

14) Αρχίζουμε να μαθαίνουμε και το χάντμπολ σιγά σιγά...

15) Μεγάλη εμφάνιση, μεγάλη νίκη... Συνεχίζουμε...

16) Γούσταρα πολύ αυτήν τη νίκη...

17) ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΦΕΤΟΣ....

18) Μεγάλη νίκη ΚΑΙ αυτή...

19) Πρέπει να χαρούν λίγο και αυτοί οι έρμοι μωρέ... Να λένε ότι τους δείχενει και η τηλεόραση...

20) Δικαιολογείται λόγω ονόματος που ΚΑΠΟΤΕ είχαν οι δύο ομάδες στο άθλημα...

21) Τραγικό το ματς... Τραγικοί και κάποιοι εντός ομάδας.. Κρατάμε ΜΟΝΟ την πρόκριση...

22) Κάτι της χρωστάμε κι αυτής της.......Βασίλισσας!

23) Ό,τι να ναι ρε...

24) Δεν έχει ομάδα το παιδί...

25) Δεν τα ξέρεις?

26) Του αρέσει να προκαλεί ρε συ... Καλά κάνει, αφού καποιοι τσιμπάνε!

27) Θα ήταν ωραίο ένα άρθρο με όλα τα........κομμένα άρθρα!

Εικόνα Eleni

Γειά σου Μακ!Βρήκα αυτό https://imgur.com/HeEpMNn

Το έφτιαξαν ο Χριστόφορος και ένα παιδί (Νikos697276) από την Wikipedia.

Εικόνα MakTheBet

Ενδιαφέρον, αν μη τι άλλο... Με τη Wikipedia πάντως εγώ προσωπικά σταμάτησα να ασχολούμαι γιατί εκεί ο καθένας αποφασίζει τί θα κόψει και τί θα περάσει και αγανάκτησα... Ας τα βρούνε μόνοι τους... Ανέβαζα 200+ ατομικούς τίτλους σε αθλήματα όπως ο στίβος, η κολύμβηση κλπ και μου τα κατέβαζαν με πρόφαση ότι "δεν είναι δυνατό να καταγραφούν όλοι οι ατομικοί τίτλοι σε κάθε σύλλογο"... Αφού λοιπόν δε θέλουν άτομα που να ανεβάζουν εξακριβωμένους τίτλους, ας πορευτούν χωρίς αυτούς...

Εικόνα holland74

Περιττό να τονίσω ξανά τη συμβολή σου...
ΥΓ3: Χάσαμε από τη ζέλα σε όλες τις κατηγορίες την προηγούμενη αγωνιστική, τα νεύρα μου ρε μάγκες...Από την άλλη αυτό που μας πέρασε είχε τσαπού και στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ για αυτούς...Ειδικά στο μπάσκετ, μου έλεγαν στη δουλειά 2 βάζελοι: ένα μπάσκετ είχαμε, πάει και αυτό, και τα είχαν βάλει με Πασκουάλ...
ΥΓ6: ;;;;;;;;

Εικόνα MakTheBet

Κι εμένα με πείραξαν οι ήττες στους πιτσιρικάδες, βέβαια είχαμε και νίκες σε άλλα τμήματα, οι οποίες δεν αναδεικνύονται γιατί δεν υπάρχουν επίσημα πρωταθλήματα υποδομών...

Φέτος ΠΡΕΠΕΙ να πάρουμε το Κύπελλο....ΠΡΕΠΕΙ! Ειδικά μετά την τρίτη συνεχόμενη ήττα μας απ'αυτούς, ο τίτλος Π-Ρ-Ε-Π-Ε-Ι να καταλήξει λιμάνι οπωσδήποτε!