ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ''Ε.Ο.'' ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ...



Γράφει ο πρωτοετής φοιτητής Νομικής.
 
Την ιστορία δεν θα την πιάσουμε από την αρχή, όλοι έχουμε δει το EPISODE I:  Ένας «Ολυμπιακάρας» πρωθυπουργός, με κολλητό τον πιο βρώμικο λαθρέμπορα γάτο που υπήρξε στην Ελλάδα, και οι συνωμότες μπαλτάκηδες, με επίορκους εισαγγελείς (ψηλούς παναθηναϊκάκηδες και άλλους, από την Κορέα, Βόρειο ή Νότιο), με ψευδομάρτυρες και επίορκους από όλους τους κρατικούς μηχανισμούς (ΕΥΠ, λιμενικό, κ.λπ.), αλλά και την αγαστή συνεργασία εκδοτών (κάποιοι από αυτούς, εκεί που ήταν έτοιμοι να μιλήσουν, δυστυχώς, αυτανεφλέγησαν), με χρηματοδότηση δε βρώμικου χρήματος από λαθρεμπορία καυσίμων, τσιγάρων και ναρκωτικών, εξύφαναν ένα σχέδιο εξόντωσης του Ολυμπιακού, του μεγαλύτερου κοινωνικού οργανισμού στην χώρα, δια της εξόντωσης του Προέδρου και Ιδιοκτήτη του, Βαγγέλη Μαρινάκη, στον οποίο προσπαθούσαν να φορτώσουν πράγματα που ουδέποτε συνέβησαν.  Το σχέδιο αυτό ανέλαβαν στην συνέχεια ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΑΝ οι νέοι κυβερνήτες, που προσπάθησαν να διευρύνουν μάλιστα τις κατηγορίες και να δημιουργήσουν και νέες (βαπόρια με ναρκωτικά, κ.λπ.).  Γιατί;  Πολύ απλά, διότι ο Θρύλος βγάζει Πρωθυπουργό (και Περιφερειάρχη) άμα λάχει, και είναι πολύ κακό πράγμα ο Πρόεδρός του να μην είναι υπάκουος, αλλά συγκρουσιακός.
 
EPISODE II:  το βούλευμα
 
Σε όλες τις ιστορίες, πριν νικήσει το καλό και επέλθει η λύτρωση, προηγούνται δυσκολίες.  Όσο πιο μεγάλες οι δυσκολίες (π.χ., όσο πιο πολλά κωλοδάχτυλα κάνει ο Πάνος Καμμένος), τόσο πιο μεγαλειώδης και λυτρωτική η τελική επικράτηση. 
 
Εκδόθηκε, λοιπόν, το περιβόητο βούλευμα για τη δήθεν Εγκληματική Οργάνωση και, ω του θαύματος, Εγκληματική Οργάνωση δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχουν και οι περισσότερες από τις αστείες και παντελώς αστήρικτες κατηγορίες (ανατίναξη φούρνου Κωνσταντινέα κ.λπ.).  Ξεπερνάμε τα προφανώς αβάσιμα (σωστά;) κουτσομπολιά που έλεγαν εδώ και κάτι μήνες πως ήταν ΠΛΗΡΩΣ απαλλακτικό το βούλευμα και στο εξής ασχολούμαστε με τη μοναδική κακουργηματικής μορφής κατηγορία που απέμεινε: αλλοίωση αγώνα (αναφέρεται στους αγώνες του Θρύλου με Ατρόμητο και Βέροια), με μια τσόντα από πίσω, πλημμεληματικής μορφής, τη σύσταση συμμορίας (θα την έλεγε κανείς "αυτόματη" κατηγορία, όταν ένας μεγάλος αριθμός προσώπων δρα, υποτίθεται, μαζί για το ίδιο αδίκημα).

 

Για να γίνει κατανοητό ότι η προσπάθεια του παρακράτους αφορά τον Ολυμπιακό, δια του Μαρινάκη, και όχι τον Μαρινάκη μόνο του, χωρίς τον Ολυμπιακό, να πούμε πως είναι η μόνη κατηγορία που θεωρητικά αφορά και πλήττει ευθέως και τον Ολυμπιακό:  στήσιμο αγώνων για να κερδίσει η ομάδα (κόντρα στα μεγαθήρια του Ατρόμητου και της Βέροιας), όχι ο Πρόεδρος.  Είναι κατηγορία που συνέχεται με τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, και όχι τις υπόλοιπες δουλειές του Προέδρου σε Αγγλία, Αμερική, κ.λπ. και, επομένως, με βάση τα λίγα που ξέρουμε από νόμους και κανονισμούς σε Αγγλία και Αμερική (αν ξέραμε περισσότερα, θα δουλεύαμε για τον μεγαλοεφοπλιστή Νίκο Πατέρα), του κλάνουν τ' αρχίδια (αμιγώς νομικός ο όρος) οι στημένοι παλιόπουστες παρακρατικοί εκβιαστές.
 
Απλά και ξεκάθαρα, η γνώμη μας είναι πως, αν γίνει δίκη με στοιχεία δικογραφίας ό,τι διαβάζουμε στον Τύπο εδώ και τρία χρόνια, καταδίκη οποιουδήποτε από τους 28 κατηγορούμενους θα είναι θαύμα ισάξιο με το να φυτρώσουν αρχίδια στον Αυλακιώτη.  Το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας, βέβαια, είναι πιθανό ακόμη και να παραγραφεί έτσι κι αλλιώς, όπως είπε και ο Κούγιας (αποφεύγουμε παραπομπή σε διατάξεις ποινικών νόμων, για να μη βαρύνει το κείμενο), εμείς όμως επιμένουμε: σε ακροατήριο, σε δίκη δηλαδή, ΟΛΑ θα πάνε περίπατο (αθώωση).  Δικαστές δεν είμαστε (ούτε μάντεις σαν τον Πάνο Καμμένο, που πριν μήνες στο Κολυμβητήριο της Βουλιαγμένης έφαγε φαίνεται φύλλα μέντας μαζί με ενάμιση βουβάλι  και "οραματίστηκε" όχι απλώς την παραπομπή, αλλά και την καταδίκη και φυλάκιση Μαρινάκη, κάνοντας με τα χεράκια του σήμα-χειροπέδες προς τους γαύρους που τον ….. επιδοκίμαζαν), οι δίκες όμως οι κανονικές, όχι της Δευτέρας, έχουν το ..... κακό να θέλουν αποδείξεις και να μην αρκούνται σε αόριστες καταθέσεις του τύπου "κάπου, κάποιος, κάποτε, δεν θυμάμαι, νομίζω, από ό,τι κατάλαβα..." 
 
Εκτός, όμως, από το ουσιαστικό μέρος (τελική αθώωση), υπάρχει και το διαδικαστικό, οπότε πάμε να τα δούμε ένα-ένα:
 
Ποινική Διαδικασία
 
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ή και οποιοσδήποτε άλλος από τους 28, μπορεί να υποβάλει αίτηση, ώστε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος, όσον αφορά τις παραπομπές/κατηγορίες (οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να ασκήσουν μόνοι τους αναίρεση, πρέπει να απευθύνουν σχετική αίτηση, εκθέτοντας τους λόγους για αναίρεση, ώστε η Εισαγγελέας Αρείου Πάγου να κρίνει αν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση ή όχι, αν δηλαδή είναι όλα νομικώς ορθά ή όχι, και, μόνο αν κρίνει ότι είναι, τότε να την ασκήσει).
 
Η αίτηση αυτή μπορεί να απορριφθεί και να μην ασκηθεί αναίρεση, εάν η εισαγγελέας κρίνει πως το βούλευμα είναι νομικώς ορθό (η αναίρεση ελέγχει ΟΧΙ την ουσία της υπόθεσης, αλλά τη νομική ορθότητα-πληρότητα του βουλεύματος, αν έχει, δηλαδή, όλα τα στοιχεία που απαιτεί ο νόμος, όπως, λόγου χάρη, αιτιολογία, αν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία κ.α.).  Σε αυτήν την περίπτωση θα προσδιοριστεί δικάσιμος, ώστε να γίνει/ξεκινήσει η δίκη, άγνωστο το πότε, λογικά στο επόμενο εξάμηνο.
 
Η αίτηση μπορεί να ευδοκιμήσει και να ασκηθεί αναίρεση, εάν η εισαγγελέας κρίνει πως το βούλευμα ΔΕΝ είναι νομικώς ορθό.  Σε αυτήν την περίπτωση η αναίρεση άγεται ενώπιον συμβουλίου του Αρείου Πάγου, το οποίο θα αποφανθεί σχετικώς.  Χρόνος συγκεκριμένος εντός του οποίου θα πρέπει να γίνει αυτό δεν υπάρχει, έχουμε περιπτώσεις στον Άρειο Πάγο που απόφαση βγήκε σε λίγους μήνες, έχουμε και άλλες που απόφαση βγήκε σε πολλούς μήνες.
 
Αν η αναίρεση απορριφθεί, πάμε σε δίκη.  Αν, όμως, ευδοκιμήσει η αναίρεση του βουλεύματος, η υπόθεση και η κατηγορία δεν τελειώνουν εκεί, παρά επιστρέφει το πράγμα στο Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση, δηλαδή νέο  βούλευμα.  Ανάλογα με τον λόγο για τον οποίο ευδοκίμησε η αναίρεση θα επιληφθεί και το συμβούλιο. Δηλαδή, όπως υπονόησε χθες ο μεγάλος Κυριάκος Θωμαϊδης, μπορεί το δικαστικό συμβούλιο, αν η αναίρεση ευδοκιμήσει και η υπόθεση ξαναγυρίσει εκεί, και ανάλογα με τον λόγο για τον οποίο ευδοκίμησε η αναίρεση, να ασχοληθεί ξανά ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ, δηλαδή ακόμη και με τις κατηγορίες που κατέπεσαν.
 
Το τι θα κάνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, εάν δηλαδή θα επιδιώξει την άσκηση αναίρεσης ή όχι, αφορά τον ίδιο και τους δικηγόρους του, στο πλαίσιο της υπερασπιστικής τακτικής που θα ακολουθηθεί.  Μπορεί να επιδιώξει την αναίρεση, μπορεί όμως να επιδιώξει το αντίθετο, δηλαδή να πάει όσο το δυνατόν γρηγορότερα σε δίκη, ώστε να ξεμπερδέψει μια και καλή (το είπαμε και πιο πάνω: με βάση ό,τι έχουμε διαβάσει πως περιέχει η δικογραφία η άποψή μας είναι πως σε ακροατήριο οι κατηγορίες δεν στέκονται με τίποτα.
 
Διοικητική Διαδικασία
 
Σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη του αθλητικού νόμου (άρ. 3 παρ. 1, περ. β’ και τελευταίο εδάφιο ν. 2725/1999 ως ισχύει), αυτός που παραπέμπεται για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα δεν μπορεί να είναι ούτε Πρόεδρος ή μέλος Δ.Σ. αθλητικής ανώνυμης εταιρείας (τέτοιες είναι οι Π.Α.Ε.), ούτε όμως μέτοχος. Η τροποποίηση με τον Νόμο Γερουλάνου 4049/2012 στο άρθρο 19, παράγραφος 2, είναι αυτή που προβλέπει το κώλυμα με τις μετοχές.
 
 
 
 
Σημειώνουμε ότι, ως γνωστόν, με τις καλοκαιρινές εξυγιαντικές δράσεις εισήχθη, κυριολεκτικά από το παράθυρο, στο ποδόσφαιρο (που σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο είναι αυτοδιοικούμενο και υπακούει μόνο στις ομοσπονδίες του) η ελληνική νομοθεσία, άρα και ο αθλητικός νόμος, δια μνείας στο καταστατικό της Ε.Π.Ο. όπου αναφέρεται ότι πρέπει αυτή να υπακούει στην ''ελληνική έννομη τάξη''.
 
 
Για περαιτέρω λεπτομέρειες, μπορείτε να δείτε ΟΛΕΣ τις καλοκαιρινές μεθοδεύσεις της ''εξυγίανσης'' μέσα από το blog του Βάιου Μπαλάφα.
 
 
 
 
 
 
 
Τι είναι το τελεσίδικο βούλευμα;  Είναι το βούλευμα εναντίον του οποίου είτε δεν ασκήθηκε έφεση, είτε ασκήθηκε και απορρίφθηκε (αμετάκλητο είναι, κατ’ αναλογία, το βούλευμα που είτε δεν ασκήθηκε εναντίον του αναίρεση, είτε ασκήθηκε και απορρίφθηκε).  Με βάση μνημονιακές αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καταργήθηκε η δυνατότητα έφεσης κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, όπως αυτό τώρα, οπότε  τα βουλεύματα αυτά είναι εκ προοιμίου τελεσίδικα.
 
Τα πιο πάνω σημαίνουν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης οφείλει να μεταβιβάσει τις μετοχές του Ολυμπιακού σε άλλον, υπακούοντας στον νόμο (και αυτό ανεξάρτητα με το εάν στην ποινική διαδικασία ασκηθεί ή όχι αναίρεση κατά του βουλεύματος).  Ένας τέτοιος αγοραστής των μετοχών θα μπορούσε να είναι, λ.χ., (και αυτό θα ήθελα εγώ προσωπικά) ο Σωκράτης, ώστε η ομάδα να τρέχει με στελέχη και τεχνογνωσία Βαγγέλη Μαρινάκη και «εγγυήσεις» Σωκράτη. Έτσι θα περάσει και πολύ μεγάλο μήνυμα στους απέναντι.  Μια τέτοια μεταβίβαση θα μπορούσε να γίνει με μια σύμβαση που να λέει πως ο πωλητής δικαιούται να πάρει πίσω τις μετοχές του οποτεδήποτε... (αυτό είναι το "Σύμφωνο Εξώνησης" για το οποίο μιλάει από χθες ο Αλέξης Κούγιας).
 
Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η:  Οι μεταβιβάσεις μετοχών Π.Α.Ε. περνάνε από τον έλεγχο και την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (θα τη λέμε Ε.Ε.Α. εφεξής, για συντομία), δηλαδή από την Συγκυβέρνηση (εντάξει, η Ε.Ε.Α. είναι, τυπικά, ανεξάρτητη αρχή, αλλά όλοι έχουμε άποψη).  Αυτό σημαίνει πως η μεταβίβαση των μετοχών του Ολυμπιακού πρέπει να γίνει προς πρόσωπο που έχει τη δυνατότητα να τις υποστηρίξει και θα πρέπει να είναι πραγματική, όχι μαϊμού.  Η Ε.Ε.Α. δικαιούται να μην εγκρίνει τη μεταβίβαση (αν, λ.χ., ο αγοραστής είμαι εγώ, που δεν έχω πιστοληπτική ικανότητα αντάξια) ή, ακόμη χειρότερα, αν θεωρήσει πως είναι εικονική, να προκαλέσει την τιμωρία του Ολυμπιακού με υποβιβασμό, όπως έγινε πέρυσι με την Κέρκυρα.  Βεβαίως, οποιαδήποτε απόφαση της Ε.Ε.Α. θα είναι δυνατό να προσβληθεί στα Διοικητικά Δικαστήρια, αλλά καλό είναι να προλαμβάνουμε και όχι να κυνηγάμε.  Φυσικά, όλα αυτά είναι το θεωρητικά χειρότερο δυνατό σενάριο, αφού έχουμε σαφές παράδειγμα στην Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο., όπου τις μετοχές τις «αγόρασε» από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο Μάνος Παπαδόπουλος, μέχρι πρότινος μισθωτός μάνατζερ της ομάδας και πλέον ιδιοκτήτης και πρόεδρος, τα οικονομικά του οποίου, βεβαίως, δεν γνωρίζουμε, αλλά αμφιβάλλουμε πως ήταν αντίστοιχα του μεγέθους του μπασκετικού παναθηναϊκού.  Λέτε, λοιπόν, να μην μπορεί να βρεθεί ένας Μάνος Παπαδόπουλος για τον Ολυμπιακό;  Επισημαίνονται όλα αυτά διότι η Ε.Ε.Α., που έχει αφήσει ήσυχο τον Μάνο Παπαδόπουλο του χαϊδεμένου παιδιού της εξουσίας κοντά 100 χρόνια τώρα Π.Α.Ο, είμαστε σίγουροι πως στην περίπτωση του Ολυμπιακού θα διυλίσει τον κώνωπα. Παραθέτουμε και το άρθρο από τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ για τη σεζόν 2017-18, σελίδα 45 στο Παράρτημα Α, παράγραφος 1, εδάφιο β), από όπου προκύπτει η σύνδεση, η ''εναρμόνιση'' που θα έλεγε και ο Κυριάκος Θωμαϊδης, με την κείμενη νομοθεσία και την Ε.Ε.Α.
 
 
Μπορεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μην υπακούσει στον νόμο αυτόν και να μην μεταβιβάσει τις μετοχές του;  Τι θα συμβεί τότε;
 
Ο αθλητικός νόμος προβλέπει πως, εάν συντρέχει το κώλυμα αυτό (παραπομπή για κακούργημα με τελεσίδικο βούλευμα) για μέτοχο Π.Α.Ε., δεν χορηγείται από την Ε.Ε.Α. το πιστοποιητικό συμμετοχής της ομάδας σε αθλητική διοργάνωση.  Άρα, λοιπόν, η Ε.Ε.Α. δεν θα επιτρέψει την συμμετοχή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ίσως μάλιστα να ανακαλέσει ακόμη και το φετινό πιστοποιητικό, που σημαίνει θεωρητικά πως θα πρέπει να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε.  Το ίδιο άρθρο του νόμου (παράγραφος 7) προβλέπει πως τα πρόσωπα για τα οποία συντρέχει τέτοιο κώλυμα χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητά τους και εκδίδεται διαπιστωτική πράξη από τον οικείο φορέα (superleague ή ε.π.ο) ή αλλιώς από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού σε δεκαπέντε μέρες.
 
Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να προσφύγει η ομάδα και ο Πρόεδρος στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια, ώστε τέτοιες αποφάσεις να ακυρωθούν (ασκώντας παράλληλα ΚΑΙ αίτηση αναστολής, που είναι τα αντίστοιχα ασφαλιστικά μέτρα στη διοικητική δίκη, δηλαδή τα προσωρινά μέτρα για αποτροπή βλάβης κ.λπ., ώστε να καταλάβει και την χρονική περίοδο από τώρα μέχρι και την απόφαση επί της αίτησης ακύρωσης, που θα είναι το τακτικό ένδικο βοήθημα και θα ψιλο-αργήσει).  Λόγος ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ για μια τέτοια προσφυγή (αίτηση ακύρωσης) μπορεί κάλλιστα να είναι το ότι η πρόβλεψη αυτή του αθλητικού νόμου παραβιάζει προδήλως το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, περιορίζοντας πέραν του δέοντος βασικά ατομικά δικαιώματα (όπως αυτό της ιδιοκτησίας) και πλήττοντας καίρια το τεκμήριο της αθωότητας, αφού με μια απλή κατηγορία ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ (!) κάποιον να απωλέσει περιουσιακό του στοιχείο (μετοχές π.α.ε.).  Τέτοιες καταστάσεις δεν είναι ανεκτές σε Δυτικού Τύπου Δημοκρατίες και πολύ θα θέλαμε να μας υποδείξει κάθε αρμόδιος άλλη χώρα της Ε.Ε. όπου υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη.  Για να γίνει κατανοητό πόσο υπερβολική είναι η πρόβλεψη αυτή του νόμου, απλώς να επισημάνουμε πως κατ’ αντιστοιχία, ένας, λ.χ., Δήμαρχος που παραπέμπεται για το κακούργημα της υπεξαίρεσης 100 εκατομμυρίων ευρώ ΔΕΝ εκπίπτει της ιδιότητός του παρά μόνο εάν καταδικαστεί, και δη αμετάκλητα. Δηλαδή, ΔΕΝ εκπίπτει αν απλώς εκδοθεί σε βάρος του παραπεμπτικό βούλευμα για κακούργημα (εκ προοιμίου τελεσίδικο είπαμε), ΔΕΝ εκπίπτει αν ασκηθεί ή όχι αναίρεση κατά του βουλεύματος, είτε ευδοκιμήσει είτε όχι, ΔΕΝ εκίπτει αν καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση σε πρώτο βαθμό  (!) και ασκήσει έφεση, ΔΕΝ εκπίπτει αν το εφετείο διατηρήσει την καταδίκη και την ποινή  (!) και ασκήσει αναίρεση και ΕΚΠΙΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ο Άρειος Πάγος απορρίψει την αναίρεση.  Όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να μεταβιβάσει τις μετοχές της ναυαρχίδας του, του Ολυμπιακού μας, διότι οι δύο από τους τρεις δικαστές (τα μέλη, όχι ο Πρόεδρος) του συμβουλίου έκριναν πως η κατάθεση της Γραμματέως του προέδρου της Βέροιας Αρβανιτίδη (σύμφωνα με την οποία αυτός συναντήθηκε τάχα με τον Μαρινάκη και, από όσο κατάλαβε η Γραμματέας, έστησαν τον αγώνα_, ΚΑΙ η κατάθεση του Γεωργέα (σύμφωνα με την οποία ο γενικός αρχηγός της Βέροιας τούς είπε στο ημίχρονο να χάσουν τρία μηδέν και πως κάποιοι-κάπου-κάποτε παίκτες του Ολυμπιακού τού είπαν αααααα, καταλάβαμε πως κάτι τρέχει), αυτά, λοιπόν, μαζί , ασφαλώς, με την κατάθεση του Φύσσα (σύμφωνα με την οποία ο προπονητής του Ατρόμητου τού είπε πως του είπαν (!) να κρατήσει έξω δύο παίκτες) αρκούν για να κατηγορηθούν άνθρωποι για στήσιμο αγώνων με στοιχηματικό ενδιαφέρον (αυτή είναι η κακουργηματική κατηγορία).  Δεν ενδιαφέρει τις κυρίες δικαστίνες πως κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε, ούτε λεφτά ούτε τίποτε, μολονότι αυτό είναι το στοιχείο που προσδίδει τον κακουργηματικό χαρακτήρα, και δεν τις ενδιαφέρει πως στην ανακριτική διαδικασία δεν εξετάστηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ μάρτυρας υπεράσπισης (όλοι όσοι εξετάστηκαν ήταν μάρτυρες κατηγορίας).
 
Μα αυτός ο νόμος, ο αθλητικός, υπάρχει τόσα χρόνια, θα πει κάποιος.  Τώρα το θυμηθήκατε;  Απαντήσεις απλές:  Ο νόμος ΔΕΝ μπορεί να προσβληθεί ευθέως για αντισυνταγματικότητα.  Ο έλεγχος συνταγματικότητας των νόμων γίνεται παρεμπιπτόντως, στο πλαίσιο δικαστικού ελέγχου μιας διοικητικής πράξης (όπως η κατά τα ανωτέρω απόφαση της Ε.Ε.Α.) που στηρίζεται σε αυτόν τον νόμο.  Δεν γνωρίζουμε να έχει υπάρξει δικαστική απόφαση που να επιβεβαιώνει τη συνταγματικότητα του αθλητικού νόμου κατά τούτο (το κώλυμα ιδιοκτησίας).  Και το σημαντικότερο:  Όταν βγήκε ο νόμος αυτός, υπήρχε η δικονομική δυνατότητα να ασκηθεί έφεση κατά παραπεμπτικού βουλεύματος, δηλαδή να ελέγξουν ΔΥΟ συμβούλια αν κάποιος έπρεπε ή όχι να παραπεμφθεί για κακούργημα.  Ούτε αυτό ήταν σωστό. Το να πρέπει, δηλαδή, με απλή κατηγορία, έστω και τελεσίδικη, να πουλήσεις μετοχές κ.λπ., και έτσι να ανατραπεί το τεκμήριο αθωότητας. Πάντως ο νομοθέτης του αθλητικού νόμου ΤΕΤΟΙΑ περίπτωση ήθελε να ρυθμίσει:  ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ παραπομπή. Δηλαδή παραπομπή επιβεβαιωμένη από δύο δικαστικά συμβούλια: το συμβούλιο πρωτοδικών ΚΑΙ το συμβούλιο εφετών, που θα επιλαμβανόταν μετά από έφεση που θα ασκούσε ο κατηγορούμενος κατά παραπεμπτικού βουλεύματος από το συμβούλιο πρωτοδικών και θα έκρινε και αυτό πως πρέπει να γίνει παραπομπή.  Τώρα όμως που, όπως είπαμε, δεν υπάρχει έφεση κατά βουλεύματος για κακούργημα αλλά είναι εκ προοιμίου τελεσίδικο, η πρόβλεψη αυτή του αθλητικού νόμου (έτσι και αλλιώς υπερβολική) παρίσταται προδήλως ακραία.  Περισσότερα εδώ: http://sfyrigmata.blogspot.gr/2017/06/3-272599.html
 
Για να γίνει δε κατανοητό πόσο παρανοϊκή είναι η πρόβλεψη αυτή του αθλητικού νόμου, ας επισημάνουμε και αυτό: Το άρθρο 3 λέει πως το κώλυμα αυτό συντρέχει για όσους έχουν τελεσίδικα παραπεμφθεί ή τελεσίδικα καταδικαστεί για κακούργημα.  Δηλαδή, ως ισχύει ο νόμος, και εφαρμοζόμενος αυστηρά γραμματικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποχρεούται, τώρα που εκδόθηκε το βούλευμα και ο ίδιος παραπέμφθηκε, να μεταβιβάσει τις μετοχές του, αφού, όπως είπαμε πιο πάνω, η παραπομπή είναι εκ προοιμίου τελεσίδικη. Αλλά, αν γίνει η δίκη και ….. καταδικαστεί για κακούργημα, θα μπορεί να τις ξαναπάρει πίσω (!), διότι η καταδίκη του δεν θα είναι τελεσίδικη, δεδομένου ότι σε περίπτωση καταδικαστικής απόφασης θα χωρεί έφεση. 
 
Και πάλι δεν γνωρίζουμε τι θα κάνει τελικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τις μετοχές του Θρύλου. Αυτό θα το αποφασίσει ο ίδιος με τους συμβούλους του στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ που θα ακολουθήσει στην υπόθεση αυτή.  Προσωπική μας επιθυμία είναι να μη μεταβιβάσει τις μετοχές, να βγει οποιαδήποτε απόφαση από την Ε.Ε.Α. (την περί έκπτωσης απόφαση την αγνοώ, δεν θα έχει αξία, δεν «εκπίπτει» κανείς της ιδιοκτησίας του, πόσο μάλλον με αποφάσεις ε.π.ο και γενικών γραμματέων, η πρόβλεψη αυτή είναι για ιδιότητες μελών Δ.Σ., διαιτητών, παραγόντων και τέτοιες, όχι για περιπτώσεις περιουσιακών στοιχείων, δεν υπάρχει στο δίκαιό μας έκπτωση από περιουσιακό στοιχείο) και να προσφύγει ο Πρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πιστεύω θα πάρουν πολλοί ένα γερό μάθημα δημοκρατίας, όσο και αν προσπαθήσουν, λ.χ., με αποκαλύψεις προσωπικών – ερωτικών e-mails να αλλάξουν τη γνώμη δικαστών.
 
Πειθαρχική Διαδικασία
 
Φτάνουμε λοιπόν και στα της ομάδας.  Επειδή στο θέμα αυτό έχει γίνει υπερ-ανάλυση από διάφορους δημοσιογράφους, δεν χρειάζεται να πούμε άλλες πέντε σελίδες πράγματα.  Η πιο σωστή προσέγγιση είναι κατά την άποψή μας αυτή:  http://to10.gr/podosfero/21337/21337/
 
Οι υποθέσεις του ματς με τη Βέροια και τον Ατρόμητο έχουν, από πλευράς πειθαρχικού/ποδοσφαιρικού δικαίου, κριθεί οριστικά και αμετάκλητα:  Κρίθηκε πως ΔΕΝ ήταν στημένοι οι αγώνες.  Η σε εξέλιξη ποινική διαδικασία ΔΕΝ επηρεάζει, στο στάδιο που ευρίσκεται (απλή παραπομπή και όχι καταδίκη) τα πράγματα και, κυρίως, κανένα ΝΕΟ στοιχείο που να δικαιολογεί την αναψηλάφηση της υπόθεσης από τα πειθαρχικά όργανα δεν υπάρχει (το βούλευμα ΔΕΝ είναι ΝΕΟ στοιχείο, νέο στοιχείο θα ήταν, λ.χ., να εντοπιζόταν ένα έμβασμα ή ένα στοίχημα).
 
Παρά ταύτα, περιμένουμε, ασφαλώς, πως οι «εξυγιαντικές» δυνάμεις που κυριαρχούν στον χώρο του ποδοσφαίρου θα κινήσουν γη και ουρανό κατά του Θρύλου.  Περιμένουμε, ασφαλώς, τον αδέκαστο αθλητικό εισαγγελέα, που ουδέποτε μεροληπτεί όταν εμπλέκεται ο Ολυμπιακός, να ζητήσει στοιχεία και να ασκήσει διώξεις.  Περιμένουμε, ασφαλώς, παρεμβάσεις όσων κάνουν τώρα τους κυριλέ (παοκ, αεκ κ.λπ.) και, βεβαίως, των κολαούζων τους.  Περιμένουμε, ασφαλώς, πιέσεις κυβερνητικές και άλλες (πιο ….. υπόγειες) στους τακτικούς και εν ενεργεία δικαστές – μέλη των πειθαρχικών επιτροπών, ως συμβαίνει από πέρυσι. 
 
Κάτι αντίστοιχο θεωρούμε πως συμβαίνει και με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία (UEFA).  ΟΛΑ τα στοιχεία της ποινικής δικογραφίας είχαν φροντίσει και τα είχαν στείλει στην UEFA οι «εξυγιαντές» (βεβαίως, της τα είχε γνωστοποιήσει και ο ίδιος ο Ολυμπιακός, οπότε μάταιη η προσπάθεια να αναδείξουν τον Θρύλο ως «κακό») και αυτή τα είχε ελέγξει στο πλαίσιο της εξονυχιστικής διαδικασίας αδειοδότησης για συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Champions League) και είχε βρει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Είχαν, μάλιστα, μιλήσει  σχετικώς και στελέχη της UEFA πριν 1-2 χρόνια και τα είχαν πει ευθέως/ρητώς.  ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ, όπως είπαμε (το βούλευμα ΔΕΝ είναι νέο στοιχείο), άρα δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε, και αυτοί που σήμερα μας λένε με καμάρι πως «εμείς δεν είμαστε ρουφιάνοι, να σας καρφώσουμε στην UEFA» στην ουσία πουλάνε αέρα, αφού η UEFA έχει πλήρη εικόνα, τόσο διότι ο ίδιος ο Ολυμπιακός τής γνωστοποιεί τα πάντα, όσο και διότι παρακολουθεί η ίδια, με τους δικούς της ανθρώπους, καθετί που συμβαίνει.  Όμως θα προσπαθήσουν σκληρά οι απέναντι να μας κάνουν και εκεί ζημιά.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
 
Το τι θα συμβεί περαιτέρω δεν το γνωρίζουμε, γνωρίζουμε όμως πως πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο και πως η κατάσταση αυτή, επαναλαμβάνουμε, δεν αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη πρωτίστως, αλλά τον Ολυμπιακό μας.  Όσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ασχολιόταν με τον Ολυμπιακό, κανένας δεν τον πείραζε και όλοι τον συμπαθούσαν και τον περιέγραφαν ως δυναμικό επιχειρηματία.  Με το που πήρε τον Θρύλο, προσπαθούν να του φορτώσουν τον μισό ποινικό κώδικα, ώστε να τον έχουν όμηρο, ο καθένας για τους δικούς του λόγους (άλλος για να του στέλνει ο Βαγγέλας ψήφους, άλλος για να του χρηματοδοτεί το κόμμα, άλλος για «μπίζνες», άλλος για μίζες, άλλος για να παίρνει αυτός κούπες και όχι ο Βαγγέλας που έχει ξεβρακώσει τους πάντες και έχει βάλει τον Θρύλο σε διαστημική τροχιά).  Δυστυχώς, δεν ήξεραν που έμπλεξαν. Όλοι θα πάρουν ό,τι τους αξίζει, είτε στις εκλογές είτε στα δικαστήρια, πάντοτε, φυσικά, στο πλαίσιο της νομιμότητας, το διευκρινίζουμε διότι κάποιοι θα διαβάσουν πάλι ανάμεσα στις γραμμές και θα οραματιστούν προτροπή σε αθλητική βία κ.α.  Εσείς, αδέλφια γαύροι, που δεν σας αρέσει ο Βαγγέλας γιατί είναι, λ.χ., χοντρός ή έχει μούσι, παρακαλώ να συνέλθετε. Η αποτρίχωση δεν πρέπει να φτάνει και στα αρχίδια, ασχοληθείτε με την πραγματικότητα: είμαστε μέσα στη μεγαλύτερη μάχη της ιστορίας μας. Πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά βρέθηκαν απέναντι σε μία μόνο ομάδα άλλες ομάδες, κρατικοί, παρακρατικοί, επίορκοι, λαθρέμποροι, ψευδομάρτυρες, επιχειρηματίες, μαφία και πάσης φύσεως λουλούδια.  Αλληλεγγύη εμείς και δυναμική παρουσία σε γήπεδο και εκδηλώσεις, μόνο έτσι περνάμε μήνυμα.  Αυτοί που σήμερα είναι απέναντι σε λίγο καιρό θα ψάχνουν ραντεβού με τον Πρόεδρο.  Αλληλεγγύη μεταξύ μας και στήριξη και εμπιστοσύνη στον Ολυμπιακό και στον Πρόεδρο.
 
Υ.Γ.  Πριν λίγο καιρό ο "Κίτρινος Τύπος" (καλά δεν θυμάμαι; έτσι δεν λεγόταν παλαιά η εκπομπή Μάκη Τριανταφυλλόπουλου;) κατηγόρησε το σάιτ πως στοχοποιεί ανθρώπους...  Σήμερα, αντί πολλών που θα μπορούσαμε, παραθέτουμε μόνο το εξής:
 
 
Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Μάκη, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος, επιδιώκοντας την ανατροπή της απαλλαγής, δηλαδή την παραπομπή ΚΑΙ για τις άλλες κατηγορίες.  Εμείς εμπιστευόμαστε Μάκη και πιστεύουμε πως η Εισαγγελέας θα ασκήσει την αναίρεση αυτή (άρα, λογικά, ΔΕΝ θα ασκήσει αναίρεση κατά της παραπομπής, ακόμη και αν το ζητήσει ο Μαρινάκης με σχετική αίτησή του, κατά τα ανωτέρω).  Περαιτέρω, ξεπερνάμε το «ο Μάκης ξέρει άραγε πράγματα που μόνο η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η ίδια γνωρίζει; Πως!;  Θα είμαστε υπερβολικοί να υποθέσουμε πως δεν πρόκειται περί πληροφόρησης Μάκη από την Εισαγγελέα, παρά για εντολές στην Εισαγγελέα (ως μη έδει) που πληροφορήθηκε ο Μάκης;».  Δεν ξεπερνάμε, όμως, την ευθεία στοχοποίηση του Εφέτη Σταμαδιάνου, δηλαδή του Προέδρου του δικαστικού συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα, ο οποίος μειοψήφησε, θεωρώντας, προφανώς, πως τα στοιχεία της δικογραφίας ήταν ισχνά και πως από αυτά δεν προέκυπταν ενδείξεις για παραπομπή.  Ο Μάκης «προβλέπει» για τον δικαστή αυτόν (το αν είναι καλός δικαστής ή όχι και αν όλοι λένε πως πρέπει να προαχθεί στον Άρειο Πάγο είναι πράγματα που μπορούν να επιβεβαιωθούν με ερωτήσεις σε μάχιμους δικηγόρους) πως θα ελεγχθεί πειθαρχικά, διότι, όπως λέει, δεν αυτό-εξαιρέθηκε. Δεν μπορεί, λέει, ένας δικαστής να μη βλέπει τίποτε μεμπτό και να τους αθωώνει όλους (!).  Από τον Μάκη μαθαίνουμε πραγματάκια εμείς οι άσχετοι με τον χώρο της δικαιοσύνης.  Μάθαμε σήμερα, λ.χ., πως δεν μπορεί ένας δικαστής να απαλλάξει 28 άτομα, πρέπει κάποιους να παραπέμψει ντε και καλά (κάπου θα το λέει, προφανώς, η δικονομία αυτό, δεν μπορεί) και πως, αν η κρίση του δικαστή δεν ικανοποιεί κάποιους, ο δικαστής ελέγχεται πειθαρχικά.  Για να μην πει κανείς πως ο Μάκης εννοούσε πως ο δικαστής αυτός θα ελεγχθεί πειθαρχικά για απόκρυψη λόγου εξαίρεσης, να θυμίσουμε σε όλους ότι ο συγκεκριμένος είχε κάνει (κι ας μην όφειλε, λέμε εμείς) δήλωση αποχής η οποία ελέγχθηκε από άλλο συμβούλιο εφετών και απορρίφθηκε, οπότε και μετείχε κανονικά στο συμβούλιο που εξέδωσε το βούλευμα.  Είχαμε τότε απορήσει γιατί έκανε μια τέτοια κίνηση, άσκοπη (έτσι φαινόταν τότε, σιγά μην γίνονται δηλώσεις αποχής ή αιτήσεις αυτό-εξαίρεσης κάθε φορά που γράφεται κάτι σε ένα σάιτ), τώρα τα καταλαβαίνουμε όμως όλα: ο άνθρωπος αυτό-προστατεύθηκε, γιατί ήξερε, προφανώς, ότι στα μάτια του Μάκη και των φίλων και συνοδοιπόρων του, αγωνιστών με ηθική υπεροχή κ.λπ., θα ήταν υπόλογος και πειθαρχικά ελεγκτέος, εάν η κρίση του δεν ήταν αυτή που θέλανε. Ευχόμαστε στον σύντροφο Μάκη (που κατά δήλωσή του μας συμπάθησε) και εις ανώτερα, άντε και επισήμως Γενικός Επιθεωρητής Δικαστηρίων.  Αν η «πρόβλεψή» του αυτή για πειθαρχικό έλεγχο του εν λόγω δικαστή επιβεβαιωθεί, θα του ζητήσουμε να μας πει και τους αριθμούς του τζόκερ (εκεί σίγουρα θα πέσει μέσα, θα βοηθήσει ο φίλος του ο μοσχόμαγκας, που δεν έχει σχέση με τον Ο.Π.Α.Π. κ.λπ.).  Η σε άλλες περιπτώσεις λαλίστατη, βεβαίως, Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων παραμένει σιωπηλή και, προφανώς, δεν θεωρεί στοχοποίηση δικαστή τις συγκεκριμένες αναφορές.  Αλλά, όταν κάποιοι απορούν γιατί μια εισαγγελέας πήγε στα άγρια μεσάνυχτα στις φυλακές για να πάρει κατάθεση αλλά, τελικά, άγνωστο γιατί, δεν την πήρε, τότε αυτοί οι κάποιοι δεν κάνουν άλλο από το να στοχοποιούν εισαγγελείς και να πλήττουν την δημοκρατία.  Αυτά, δεν μεταδίδω άλλο.
 
TO BE CONTNUED (EPISODE III)

Σχόλια

Εικόνα el trick

Όσον αφορά για το αν η όποια δίωξη στον Μαρινάκη γίνεται για να χτυπηθεί ο ΘΡΥΛΟΣ, αυτό ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ από την ανακοίνωση στην επίσημη σελίδα των ΑΝΕΛ, την οποία ήδη η ομάδα μας χαρακτήρισε ΧΥΔΑΙΑ (και είναι επιεικής ο χαρακτηρισμός αυτός)

Εικόνα holland74

Μιλάμε για φασισμό....Υπάρχει πράγματι ΕΟ και αυτή είναι η ΣΑΝΕΛ....

Εικόνα chris71

καλησπέρα
όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο δυστυχώς μάλλον ζει σε άλλο πλανήτη.
Υπάρχει ξεκάθαρη κατάλυση του συντάγματος σε όλα τα επίπεδα.
Στο υποτιθέμενο αυτό κράτος δικογραφίες γίνονται κουρελόχαρτα και φει βολάν, πολίτες διασύρονται από πουλημένους αρδ, εισαγγελείς εφορμούν κατ' εντολή, νύχτα σε φυλακές για να "εκμαιεύσουν" μαρτυρίες, υπουργοί δείχνουν χειροπέδες σε πολίτες υπονοώντας "προφυλακίσεις", εισαγγελείς και λιμενικοί παραμένουν αμέτοχοι σε λαθρεμπόρια τσιγάρων, ενώσεις "χορηγούνται" με εκατομμύρια και αυτό ανακοινώνεται- καταγγέλλεται στα ραδιόφωνα επωνύμως αλλά δεν κουμιέται φύλο, δεν ανοίγει μύτη, ουδείς συγκινείται....
και εμείς οι καλομαθημένοι από Σωκράτη και Βαγγέλη νεόπλουτοι γαύροι, όλο το προηγούμενο διάστημα ασκούσαμε υψηλή κριτική για μεταγραφές, προπονητή και όποιο ευκαιριακό ή συγκυριακό αποτέλεσμα λες και ο Θρύλος είναι μια νίκη ή μια ήττα...
Ελπίζω ότι αυτές οι απίστευτες καταστάσεις έχουν ήδη συσπειρώσει τον κόσμο μας ώστε όλοι αυτοί οι συμμορίτες, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΉ ΟΡΓΆΝΩΣΗ να καταλάβουν ότι είναι νάνοι μπροστά του ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΟΥΣ.

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Τι να πω φίλε μου σύγαβρε,με εντυπωσίασες με το κείμενο σου και κατάλαβα ότι μ'αυτά τα σιχαμερά φασιστικά σκουλήκια που 'χουμε μπλέξει,με την καταστρατήγηση των νόμων, τις υπουργικές θέσεις που κατέχουν και την τρομερή διαπλοκή μαζι με το αντιολυμπιακό τους μένος, πολύ φοβάμαι ότι δύσκολα θα καθαρίσουμε.Ανησυχώ για τον πρόεδρο και τον ΘΡΥΛΟ μας.Εχουμε φτάσει σε σημείο που όποιος δεν καταλαβαίνει τι πουστιές παίζονται σε βάρος της μοναδικής μας αγάπης να πάει στο διάολο και ακόμα παρα πέρα.Για πάντα ΘΡΥΛΟΣ ΜΟΥΝΙΑΑΑ.Ζητώ συγγνώμη για τα νεύρα μου.Μόνοι μας και όλοι τους παλιόπουστες.

Εικόνα el trick

Δεν είναι καταστρατήγηση νόμων. Είναι καταστρατήγηση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ. Το οποίο μεταφράζεται σε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Μέχρι πρότινος γνώριζα ότι το ΔΙΚΑΙΟ στη χώρα μας προστατεύει την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του καθενός μας. Όμως αποδεικνύεται ότι αυτό πλέον ΔΕΝ ΙΣΧΫΕΙ επειδή έτσι θέλησε η ΠΑΡΟΥΣΑ κυβέρνηση (ο ισχύων νόμος είναι δικό της επιτευγμα). Με μιά απλή κατηγορία η οποία ΔΕΝ χρειάζεται να αποδεικνύεται παίρνεις την περιουσία κάποιου (μπορεί σήμερα να είναι μετοχές αύριο μπορεί κάτι άλλο)
Επιπλέον έγινε "ηλίου φαεινότερον" ότι τελικός στόχος είναι ο ΘΡΥΛΟΣ και όχι ο Μαρινάκης. Ο Μαρινάκης ακόμη και αν καταδικαστεί δεν πρόκειται να "πτωχεύσει" επειδή έχασε τις μετοχές του ΘΡΥΛΟΥ . Τον ΘΡΥΛΟ θέλουνε να σταματήσουν και μάλιστα να τον υποβιβάσουν με το ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΩ.
Υ.Γ. 1. Αν κάποιος (βάζελος ή χανούμης) έχει ΜΙΑ μετοχή του ΘΡΥΛΟΥ και του ασκηθεί δίωξη για κάποιο κακούργημα και αυτός δεν πουλήσει ή μεταβιβάσει την μετοχή τότε ο ΘΡΥΛΟΣ υποβιβάζεται;;;;; Σύμφωνα με το νόμο κοντονή ΝΑΙ.
Υ.Γ. 2 Ο "εν τοις πράγμασι ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ" της κούλας που ΕΠΙΣΗΜΩΣ είναι και μικρομέτοχος στον ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ στοιχηματισμό του ΟΠΑΠ - Αυτός είναι απλώς φίλαθλος ε;;;; Δεν επιρρεάζει στο παραμικρό τα πράγματα της κουλίτσας. Απλά και μόνο του αρέσει να είναι ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ.

Εικόνα matrasimca

Ατυχως για τους κατσαπλιαδες του Συριζα, εσχατη λυση ειναι το Ευρωπαικο δικαστήριο των ανθρωπινων δικαιωματων.
Θα φαει η χωρα ενα τεραστιο προστιμο αν τολμησουν να κλεψουν περιουσια, πολλαπλασιο αυτου που θα πανε να επιβαλλουν και θα αναγκαστουν να δωσουν αποζημιωση ολα αυτα με ευθυνη Συριζα.
Δεν ειναι μονο πως την περιουσια προστατευει το Συνταγμα και οτι αυτοι παρανομουν αλλα και οτι η Ελλαδα ειναι η μονη χωρα που σου συμπεριφερονται σαν να εισαι ενοχος πριν καν εκδικαστει μια υποθεση που σε αφορα.
Στην χωρα μας σου αφαιρουν το τεκμηριο της Αθωότητας.
Αν θελει καποιος να σε ταλαιπωρησει ειναι το πιο ευκολο και ατιμωρητο πραγμα σε αυτην την χωρα.
Για αυτο θα πρεπει συνεχως να τους καταγγελουμε και εμεις για την πραγματικη εγκληματικη οργανωση που εχουν στησει, οποτε και οταν μας δινεται η ευκαιρια.
Πολυ καλα εκανε η ομαδα και κατηγγειλε την ΑΕΚ.
Μαχαιραν εδωκες μαχαιραν θα λαβεις οπως λεει στη Βιβλο.

Εικόνα Romain

Εξαιρετικό κείμενο από την αρχή ως το τέλος. Με σοβαρά στοιχεία, τεκμήρια και νομικό υπόβαθρο. Το πιό σημαντικό και περιεκτικό που έχω διαβάσει σχετικά με την υπόθεση της "Εγκληματικής Οργάνωσης" ή "Ε.Ο." για τους μυημένους.

Της περιβόητης "Εγκληματικής Οργάνωσης" πού δέν υπάρχει.

Αλλά ούτε και υπήρξε.

Υπήρξε όμως το παραμύθι που το ασπάστηκαν οι μή έχοντες κρίση, οι αιωνίως στερημένοι και οι πληρωμένοι με μπλέ πλαστικές σακούλες και/ή σουβλάκια από Colendri/OPAP.

Αναμένω το επόμενο EPISODE.