Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 8.11 έως 14.11.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους.
 
Και αυτή η εβδομάδα μας βρίσκει όπως μας άφησε η προηγούμενη. Με νίκες, χαρές, συγκινήσεις... Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά όλα τα νεότερα των τμημάτων του ερασιτέχνη Ολυμπιακού μας.
 
 
 
Μπάσκετ Γυναικών: Μετά το διήμερο ρεπό,  το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού επέστρεψε στις προπονήσεις στο κλειστό "Μάκης Λιούγκας". Εν τη απουσία των διεθνών αθλητριών της, οι οποίες βρίσκονται στην Εθνική Ελλάδος για να συμμετάσχουν στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, η Ελένη Καπογιάννη είχε στην διάθεσή της τις: Τάνια Χαλιβέρα, Ανθή Μπαλτά, Ιβόν Αντερσον, Βικτόρια Μακόλι και Μίρνα Μάζιτς. 
 
 
Οι παίκτριες του Θρύλου ακολούθησαν το πρόγραμμα του τεχνικού τιμ,  ενώ την αποθεραπεία της συνεχίζει και η Αφροδίτη Κοσμά.  Η Ελληνίδα φόργουορντ των αήττητων νταμπλούχων Ελλάδος,  προέρχεται από επέμβαση στον ώμο και κάνει την προσπάθειά της για την επανένταξή της στην ομάδα του Πειραιά.
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, στο πρωτάθλημα των Κορασίδων στην Α κατηγορία ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Πανελευσινιακό για την 6η αγωνιστική και την επόμενη εβδομάδα η ομάδα μας θα υποδεχτεί εντός έδρας (18/11 09:30 ΣΕΦ Β) τον Κορυδαλλό. Για την Β κατηγορία οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν άνετα του Φοινιξ ΑΣ και την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τον Ιωνικό στο κλειστό της Νίκαιας (18/11 18:15).
 
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: «Ερυθρόλευκο» «βάφτηκε» το πειραιώτικο ντέρμπι κορυφής της 3ης αγωνιστικής της Volleyleague Ανδρών. Ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 σετ του Εθνικού στο Κλειστό Εσπέρου στην Καλλιθέα και διεύρυνε την νικηφόρα πορεία του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ πρόσθεσε μια ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο βόλεϊ. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα παίρνοντας από νωρίς ένα προβάδισμα 3-4 πόντων με την μεγαλύτερη διαφορά να είναι 5, στο δεύτερο τεχνικό ταιμ αουτ με σκορ 11-16. Ο Εθνικός με υπερπροσπάθεια κατάφερε να μειώσει στους 2 (21-23 και 22-24) αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω με το σετ να καταλήγει στον Ολυμπιακό με 22-25.
 
 
Στο δεύτερο σετ, οι κυανόλευκοι μπόρεσαν να ακολουθήσουν στο σκορ μέχρι το πρώτο τεχνικο ταιμ (5-8) αφού από εκεί και πέρα το σετ εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο με τον θρύλο να παίρνει προβάδισμα 9 πόντων στο δεύτερο τεχνικό ταιμ άουτ (7-16) και να κλείνει το σετ με 15-25. Στο τρίτο σετ οι ερυθρόλευκοι μπήκαν το ίδιο σοβαροί από τον πρώτο πόντο κάνοντας σαφές στους αντιπάλους τους ότι θέλουν να τελειώσουν τον αγώνα χωρίς απώλειες. Προηγήθηκαν στο πρώτο τεχνικο ταιμ με 6-8 και καθ’ όλη την διάρκεια του σετ κατάφεραν να κρατήσουν μια διαφορά 4ων πόντων τελειώνοντας έτσι με 21-25, κατακτώντας την τρίτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Χωρίς να συναντήσει την παραμικρή δυσκολία η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, επικράτησε με 3-0 σετ (25-18, 25-14, 25-18) των Μακεδόνων στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ.Μερκούρη» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Volleyleague. Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς σημείωσε την 3η νίκη σε ισάριθμα ματς, μετά το ρεπό που είχε την προηγούμενη αγωνιστική και συνέχισε με θετικό πρόσημο την πορεία της στο πρωτάθλημα. Πρώτη σκόρερ στην αναμέτρηση με τους Μακεδόνες αναδείχθηκε η Σάσκια Χίπε με 18 πόντους (16/28 επ., 2 μπλοκ) και ακολούθησε με 13 η Μαρία Νομίκου.
 
 
Σε επίπεδο υποδομών, τέσσερις νίκες σε πέντε αναμετρήσεις ήταν ο απολογισμός της Ακαδημίας βόλεϊ του Ολυμπιακού στους αγώνες για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α το Σαββατοκύριακο 11-12 Νοεμβρίου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα  των αγώνων της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας Βόλεϊ για τις  έχουν ως εξής:
 
Σάββατο 11/11/2017
 
Κορασίδες Α'
A.O Θρίαμβος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0 - 3
Δελή Θωμαϊς, Ζίγκιρη Νεκταρία, Κορνέλη Αμαλία, Λαναρά Μαρκέλα, Λυχναρά Λυδία, Μερακλή Μαριέτα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή, Ψαρράκη Αφροδίτη.
 
Παίδες
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π - ΓΣ Ηλιούπολης 3 - 0
Αθανασίου Μιχάλης, Δασκαλέρος Γιώργος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μαζωνάκης Κων/νος, Μάρτος Κώστας, Μπαραμπάτης Δημήτρης, Μπακοδήμος Σπύρος, Ρούσσας Γιάννης, Σαπουτζής Μάριος, Στράτος Απόστολος, Στράτος Αθανάσιος, Χατζηκλημάνογλου Γιάννης.
 
Κυριακή 12/11/2017
 
Νεάνιδες
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - ΑΟΝΣ Μίλων 3 - 0
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Αρβανίτη Ηλιάνα, Ζακχαίου Κατερίνα. Ζίγκιρη Νεκταρία, Ζουμίδη Έρικα, Κορνέλη Αμαλία, Λαναρά Μαρκέλα,, Λυχναρά Λυδία, Μικέλη Μαρία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μερακλή Μαριέτα, Πετροπούλου Δήμητρα, Ψαρράκη Αφροδίτη
 
Κορασίδες Β'
ΑΟ Θρίαμβος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0 - 3
Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μελιάδη Μαρία, Μουγιάκου Ελένη, Παπαποστόλου Βασιλική, Πετρίδη Αννέτα, Στύλιου Νικολίνα, Στεργίου Περσεφώνη, Τσιακμάκη Μαρία, Τσιρογιάννη Γιάννα .
 
Κορασίδες Γ'
ΑΣ Περιστέρι - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  3 - 1
Απέργη Αφροδίτη, Ζουλίνου Νικολέτα, Ηλιάδη Μαρία, Μαραγκού Καλιόπη, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαρία
 
 
Μπιτς Βόλεϊ:  Ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό οι εγγραφές στο τμήμα Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. Η έναρξη των μαθημάτων υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Μαμάη, έγινε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για κάθε γκρουπ.
 
 

Πόλο Ανδρών: Ένας επιβλητικός Ολυμπιακός, επικράτησε με 17-9 της δυνατής Ντιναμό Μόσχας στο κατάμεστο Παπαστράτειο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α' ομίλου σε ένα ματς όπου φανέρωσε τις μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές του. Οι Πειραιώτες με ένα μαγικό σε απόδοση 1ο οκτάλεπτο και συνολικά αψεγάδιαστη παρουσία σε όλη τη διάρκεια του ματς πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στον Α' Όμιλο δίνοντας συνέχεια στο θετικό αποτέλεσμα της πρεμιέρας με τη Μπαρτσελονέτα (7-7). Με τον κόσμο του Θρύλου να γεμίζει τις εξέδρες του κολυμβητήριου, δίνοντας δυναμικό παρών, ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα δείχνοντας ότι διαθέτει μια από τις πιο δυνατές έδρες της Ευρώπης και κανένας αντίπαλος δεν θα περάσει εύκολα σε αυτήν.
 
 
Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, επικράτησε λίγες μέρες αργότερα με 16-5 του ΝΟ Χίου εκτός έδρας και πραγματοποίησε την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα της Α1. Οι Πειραιώτες που είχαν τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών τους οι οποίοι βρέθηκαν στο Ιωνικό Κολυμβητήριο της Χίου, έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση, λίγες ημέρες μετά τη σπουδαία νίκη κόντρα στη Ντιναμό Μόσχας.  Δεν αγωνίστηκαν κόντρα στο Ν.Ο. Χίου οι Άντρο Μπούσλιε και Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης η Θύρα 7 Χίου βράβευσε τον Γιώργο Ντόσκα, ο οποίος αποσύρθηκε το καλοκαίρι από την ενεργό δράση, για την πολυετή προσφορά του στον σύλλογο.
 
 

Πόλο Γυναικών: Την 4η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα, σημείωσε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 16-5 του Εθνικού ως τυπικά φιλοξενούμενη στο Παπαστράτειο στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της Β' Φάσης του Α' Γύρου. Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Εθνικού πραγματοποιώντας μια ακόμα καλή εμφάνιση. Οι «ερυθρόλευκες» έλεγχαν από την αρχή ως το τέλος το ρυθμό του αγώνα και έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στην τελική επικράτηση.
 
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα πανηγύρισε η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.-Ομίλου Ξυνή που επικράτησε με 25-24 του Διομήδη Άργους στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Handball Premier. Οι Πειραιώτες μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, την εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ, έβγαλαν ένα ακόμα ντέρμπι αλώβητοι που τους καθιστά φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Από κει και πέρα στο παιχνίδι με τον Διομήδη ο Θρύλος είχε τον έλεγχο από την αρχή ως το φινάλε με διαφορές ασφαλείας και έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση την οποία πανηγύρισαν παίκτες και τεχνική ηγεσία.
 
 
 
Κολύμβηση: Κανένα αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού. Οι αθλητές της αγωνιστικής αλλά και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.
  

 
 
Στίβος: Την Κυριακή (12/11) διεξήχθη ο 35ος Μαραθώνιος Αθηνών και παράλληλα με την διεξαγωγή του έλαβε χώρα και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου δρόμου στο οποίο ο αθλητής του Ολυμπιακού, Μιχάλης Καλομοίρης κατέλαβε την 6η θέση. Μετά απο έναν δύσκολο αγώνα που διεξήχθη υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολλή υγρασία ο δρομεάς του Ολυμπιακού, κατάφερε να τερματίσει και να δώσει τους πολύτιμους βαθμούς στο σύλλογο μας. Έτσι το τμήμα στιβου συγκέντρωσε 7 βαθμούς οι οποίοι θα συμψηφιστούν στο Πανελλήνιο Πρωταθλημα Ανοιχτού Στίβου.
 
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κανόε καγιάκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
 
Κωπηλασία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, κάτω από το βλέμμα του αρχιπροπονητή Τάσου Μαρίνου αλλά και του προπονητή των ακαδημιών μας, Δημοσθένη Κούβαρη.
 
 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
 
Ιστιοπλοϊα: Με αφορμή το 21ο συνεχόμενο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο Αιμίλιος Παπαθανασίου, ο σπουδαίος αυτός αθλητής δήλωσε τα εξής: "Για εμένα είναι πολύ σημαντικό για 21 ολόκληρα χρόνια να βρίσκομαι στην κορυφή. Δεν είναι εύκολο και απαιτούνται πολλές προσωπικές θυσίες. Πανηγύρισα το πρωτάθλημα σαν να ήταν το πρώτο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και νιώθω δυνατός να συνεχίσω για τον επόμενο τίτλο. Με τον Αντώνη Τσότρα έχουμε φτιάξει πολύ καλή ομάδα και το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε υγιείς".
 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Με το απόλυτο των νικών συνεχίστηκαν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στα πρωταθλήματα της Α1 Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα. Στο ντέρμπι που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα του Σ.Ε.Φ. ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 του Παναθηναϊκού με τους Τάσο Ρηνιώτη και Γιάννη Σγουρόπουλο να πετυχαίνουν από δύο νίκες Με τη νίκη αυτοί οι Πειραιώτες έσπασαν το αήττητο των «πράσινων», και σκαρφάλωσαν στην κορυφή της βαθμολογίας στην οποία ισοβαθμούν πλέον, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Ταταύλα με 15 βαθμούς.
 
 
Όσον αφορά τις Γυναίκες συνέχισαν με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.  Το Σάββατο οι «ερυθρόλευκες» κέρδισαν με 4-2 τον Α.Σ.Πέρα και με 4-0 τη Χ.Α.Ν.Θ. Την Κυριακή επικράτησαν με 4-0 κόντρα στις Σάρισες Φλώρινας με τον Νίκο Σγουρόπουλο να κάθεται στον πάγκο.
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, την ερχόμενη εβδομάδα δε θα υπάρχει κάποια διοργάνωση στην οποία να συμμετέχουν οι δύο ερυθρόλευκοι αθλητές μας. 
 
 
Πυγμαχία: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Λευτέρη Λειβάδη στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Το τμήμα Τae Kwon Do των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού, έλαβε μέρος στο 1st All Day Sparing που διεξήχθη στο Κλειστό Διονύσου στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Αθλητικό σύλλογο Jaguar του δασκάλου Ιωάννη Γκόβα (προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης προπονητών Τae Kwon Do και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστών). Tο 1ο ολοήμερο sparing, αποτελεί μια προσπάθεια προετοιμασίας των αθλητών, όσον αφορά των αγώνων. Πρόκειται για ένα μοντέλο προσομείωσης αγώνων που βοηθάει τους αθλητές να μην επηρεάζονται από εξωτερικούς παράγοντες και να επιτυγχάνουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι πρωτοποριακή στο χώρο του Tae Kwon Do. 
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Το περασμένο Σαββατοκύριακο αγωνίστηκαν για τα επίσημα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague τα αντίστοιχα τμήματα Κ17 και Κ15. 
Στον αγώνα της 9ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Προπονητικό Κέντρο στο Ρέντη, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 τον Πανιώνιο.  Η ομάδα μας έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και όταν στο 2ο ημίχρονο μπόρεσε να ξεκλειδώσει την δύσκολη άμυνα του αντιπάλου της κατάφερε να πετύχει τρία γκολ και ν’ επιστρέψει στις νίκες. 
 
 
Στον αγώνα της 6ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Γαλάτσι ο Ολυμπιακός παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στην ΑΕΚ. Η ομάδα μας είχε καλά διαστήματα στο παιχνίδι και είχε ευκαιρίες να πάρει τη νίκη αν ήταν πιο προσκεκτική στην τελική της προσπάθεια. Η ΑΕΚ είχε δοκάρι με τον Μιχόπουλο στο 5' αλλά στο 12' ο Συρμής με σουτ άνοιξε το σκορ (0-1) για τον Ολυμπιακό. Στο 22' η ΑΕΚ κερδίζει πέναλτι, από ανατροπή του Βαφειάδη από τον Κατσόγιαννη, ο Χριστόπουλος εκτελεί και ισοφαρίζει σε 1-1. Στο 32' και στο 40' ο Ολυμπιακός είχε δυο καλές ευκαιρίες με τον Κίτσο αλλά δεν μπορεσε να σημείωσει 2ο γκολ. Στην επανάληψη και στο 59' ο Κίτσος εκτελεί κόρνερ και η κεφαλιά του Ντόη βρίσκει στο δοκάρι! Η ΑΕΚ στο 80' χάνει δυο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Μιχόπουλο και τον Χριστόπουλο αλλά ο Γραμματικάκης κάνει σπουδαίες αποκρούσεις και σώζει την ομάδα του! Ο Ολυμπιακός είχε πολύ σημαντική ευκαιρία με τον Σταμούλη στο 82' αλλά η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα. 
 
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Τάσος Ρηνιώτης  και η Σταυρούλα Αντωνάκου φιλοξενήθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Ο αρχηγός της ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης μίλησε για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με την οποία οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στην κορυφή της Α1 και για τη συνέχεια της διοργάνωσης. Η πρόεδρος του ΟΠΑΝ και παλαίμαχος παλίστρια του συλλόγου αναφέρθηκε στον φιλανθρωπικό σκοπό των Street Relays του Πειραιά, τα οποία εφέτος είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Τάκη Βεντίκου. Όπως κάθε εβδομάδα, η «Μεγάλη μου αγάπη» μετέδωσε τα ρεπορτάζ όλων των ομάδων του Ολυμπιακού ΣΦΠ καθώς και νέα από τα αντίστοιχα τμήματα υποδομής τους.

 
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει τρεις (3) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει επτά (7) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει τριάντα ένα (31) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Στόχος στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι η πρωτιά μέχρι τη διακοπή των Χριστουγέννων! Ιδιαίτερα εφικτός στόχος!
ΥΓ4: Πάλι ήττα από τον Ολυμπιακό ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός? Ρίξτε το κι αυτό το τμήμα να μειωθεί κι άλλο το σερί...
ΥΓ5: Πρωτάθλημα σε ΟΛΑ τα ομαδικά τμήματα... Αυτός είναι ο στόχος φέτος... Ξεκάθαρα!
ΥΓ6: Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Οπαδική σχετικότητα:
Μια εβδομάδα δική μας, ένας ολόκληρος αιώνας γι' αυτούς.

Αν κι εμάς μας λείπει κάποιο τρόπαιο αντίστοιχης βαρύτητας με εκείνο του Σαρατόγκα...

Εικόνα MakTheBet

Να είσαι σίγουρος πως τα καλύτερα έρχονται..

Εικόνα Eleni

Γεια σου Μακ.Δεν γίνεται να φτιάξεις μια ενότητα εδώ,να μπει στην γκαλερί,με τους τίτλους του Θρύλου σε όλα τα αθλήματα?

Εικόνα MakTheBet

Καλησπέρα Ελένη... Υπάρχει τέτοια ενότητα στο ultras.gr, όπου τα παιδιά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά καταγράφοντας τους ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟΥΣ -και μόνο- ομαδικούς τιτλους του Ολυμπιακού σε όλα τα αθλήματα.

Για να γίνει αντίστοιχη ενότητα και με τους ατομικούς τίτλους, απαιτείται τεράστια υπομονή και ατελείωτο ψάξιμο, που μόνο ο Ολυμπιακός με το πολύτιμο αρχείο του μπορεί να βοηθήσει για να βγει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να μην πάει χαμένος ο κόπος όποιου πραγματικά ασχοληθεί...

Εικόνα takis xwsiar

Μπραβο φιλε,και να ξερεις αυτή η σελιδα τους ποναει εξισου με ολες τις άλλες στο σαιτ αυτό! Δωσε πονο,ασταματητα! Και περηφανια σε μας!

Εικόνα MakTheBet

Ας είναι καλά ο Θρύλος μας που κάθε χρόνο μοιράζει χαρά σε εμάς και πόνο σε άλλους...

Εικόνα MakTheBet

Και είναι (και) στο χέρι μας για να συνεχιστεί αυτό...