Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 15.11 έως 5.12.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους!
 
Μετά από μια σχεδόν ... αναγκαστική διακοπή τριών εβδομάδων για καθαρά οικογενειακούς λόγους, επιτρέψαμε και πάλι, πιο δυνατοί, προκειμένου να δούμε την ειδησεογραφία όλων των τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού μας! Τις ημέρες που λείψαμε έγιναν πολλά! Είχαμε κατακτήσεις τουρνουά, πολλές νίκες, σπουδαίες ευρωπαϊκές εμφανίσεις και αρκετές ατομικές διακρίσεις. 
 
Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα νέα των τμημάτων μας.
 
 
 
Μπάσκετ γυναικών: Στις 18 Νοεμβρίου και έχοντας αντίσταση για ένα μόνο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με σκορ 115-56 στο κλειστό «Μάκης Λιούγκας» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι νταμπλούχες Ελλάδος συνέχισαν απτόητες το αήττητο σερί τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό η Βικτόρια Μακόλι με 21 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Σπυριδοπούλου και Χαλιβέρα με 14.
 
 
Λίγες μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 22 Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός έκανε στροφή στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και αγωνίστηκε απέναντι στην Μπεσίκτας. Παίζοντας συγκεντρωμένα από το πρώτο λεπτό και χωρίς να νιώσει πίεση παρά μόνο για ένα δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός θριάμβευσε επί της Μπεσίκτας, επικρατώντας στο Δ.Α.Κ.  Γλυφάδας με σκορ 68-45 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Α Ομίλου στο Eurocup. Ο Θρύλος μετά από αυτή τη νίκη «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό η Στέλλα Καλτσίδου με 20 πόντους, ενώ ακολούθησε η Ιβόν Αντερσον με 19.
 
 
Στις 26 Νοεμβρίου η ομάδα μας επέστρεψε στην ... ελληνική πραγματικότητα και αγωνίστηκε με αντίπαλο τον Φάρο Κερατσινίου. Για ένα ημίχρονο δέχθηκε σθεναρή αντίσταση, όμως μέσω της άμυνά του ο Ολυμπιακός επικράτησε του Φάρου στο Κερατσίνι με 70-58 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας το αήττητό του στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι νταμπλούχες  έτρεξαν 22-12 επιμέρους σκορ στην Τρίτη περίοδο και έθεσαν τη βάση για μία ακόμα επικράτηση στην Ελλάδα. Την πρωτιά στο σκοράρισμα μοιράστηκαν οι Εβίνα Μάλτση και Στέλα Καλτσίδου, πετυχαίνοντας από 19 πόντους αμφότερες.
 
 
Λίγα 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 30 Νοεμβρίου, η ομάδα μας έδωσε τον πιο σημαντικό φετινό της αγώνα με αντίπαλο τη λετονική Ρίγα. Ο Ολυμπιακός «πλήρωσε» το κακό του διάστημα στην τρίτη περίοδο και ηττήθηκε με 74-70 από τη Ρίγα στη Λετονία στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Eurocup. Ένα 14-0 σερί των γηπεδούχων  ήταν η κύρια αιτία για το χαμένο παιχνίδι. Για τον Ολυμπιακό πρώτη σκόρερ ήταν η Στέλλα Καλτσίδου με 21 πόντους, ενώ την ακολούθησε η Βικτόρια Μακόλι με 15 πόντους.
 
 
Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννης κατέκτησαν λοιπόν τη 10η θέση στην κατάταξη και θα αγωνιστούν στην επόμενη φάση με την Σέπσι από τη Ρουμανία που ήταν 23η από τις 24 ομάδες που προκρίθηκαν από τους ομίλους. Η πρώτη αναμέτρηση θα λάβει χώρα στην Sepsi Arena στο Σφάντου Γκεόργκε της Ρουμανίας στις 14 Δεκεμβρίου και η δεύτερη αναμέτρηση θα γίνει στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας  στις 21 Δεκεμβρίου. Ο νικητής του ζευγαριού από το μπαράζ, θα τεθεί αντιμέτωπος με την Τζιρόνα (5 νίκες και 1 ήττα), η οποία προκρίθηκε απευθείας στη φάση των «16», παίρνοντας την 7η θέση στην κατάταξη.
 
 
Τέλος, στις 3 Δεκεμβρίου, μόλις για ένα δεκάλεπτο ένιωσε πίεση ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας, της Δάφνης Αγίου Δημητρίου, με σκορ 100-58 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» παρέμειναν αήττητες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, με τη νίκη να έρχεται εξαιτίας του φοβερού τρίτου δεκαλέπτου, όπου και πέτυχαν 30 πόντους!Τρεις παίκτριες έφτασαν τους 20 πόντους, με την Βικτόρια Μακόλι να έχει 21 και τις Καλτσίδου και Αντερσον να σκοράρουν από 20 αμφότερες.
 
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, είχαμε αρκετή αγωνιστική δράση όσον αφορά τα τμήματα υποδομών μας. Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων τους.
 
Κορασίδες Α
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - Πανιώνιος - 43-47
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - Δάφνη Αγίου Δημητρίου - 48-40
 
Κορασίδες Β
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - Φιλοθέη Μαγούλας - 47-28
Προοδευτική Νεολαία - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ - 45-19
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Πλούσια αγωνιστική δράση είχαμε και όσον αφορά το βόλει ανδρών, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ξεκινάμε από τις 18 Νοεμβρίου, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 3-0 σετ της Νίκης Αιγινίου στο Ρέντη για την 4η αγωνιστική της Volleyleague Ανδρών και διεύρυνε την νικηφόρα πορεία του στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ πρόσθεσε μια ακόμα καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ όμορφο βόλεϊ. Οϊβάνεν, Μπέμε και Αλεξίεφ τελείωσαν τον αγώνα με 18, 17 και 15 πόντους αντίστοιχα. 
 
 
Φτάνουμε στις 22 Νοεμβρίου, όπου πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Challenge Cup καθώς επικράτησε με 3-0 σετ της Ινεγκόλ! Οι Πειραιώτες μέσα στην κατάμεστη και δύσκολη έδρα της Ινεγκόλ, φανέρωσαν τις αρετές τους στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων και πραγματοποιήσαν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με πρωταγωνιστές τους Μίκο Οϊβάνεν (12 πόντοι, 11/12 επ., 1 μπλοκ), Μάρκους Μπέμε 7 (4/7 επ., 2 μπλοκ, 1 άσσο) και Φαμπιάν Ντρζίζγκα και συνολικά εξαιρετική ομαδική δουλειά ο Θρύλος έφυγε με μια σπουδαία νίκη, από την έδρα της Ινεγκόλ.
 
 
Πριν τον επαναληπτιοκό με την τουρκική ομάδα προηγείτο το παιχνίδι κορυφής με τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία. Στις 25 Νοεμβρίου λοιπόν, η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Ινεγκόλ στην Τουρκία στην πρεμιέρα του Challenge Cup, πέτυχε μια ακόμα μεγάλη και «καθαρή» νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Γυμναστήριο Πυλαίας με 3-1 σετ. Οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ παίζοντας πολύ όμορφο βόλεϊ έφτασαν στην επικράτηση μέσα σε μια ώρα και σαρανταεννιά λεπτά διευρύνοντας το απόλυτο νικηφόρο σερί τους σε όλες τις διοργανώσεις. 
 
 
Και φτάνουμε στην 29η Νοεμβρίου όπου την πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV Challenge Cup πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, χάρη στο χρυσό σετ που πήρε κόντρα στην Ινεγκόλ στον επαναληπτικό που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη». Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη ματς, για γευρά νεύρα, οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα ωστόσο η νίκη με 3-0 σετ στην Τουρκία σε συνδυασμό με τα ψυχικά αποθέματα που επέδειξαν στο χρυσό σετ οι Πειραιώτες, ήταν ικανά για να τους δώσουν το εισιτήριο για τους «32» της διοργάνωσης. Επόμενος αντίπαλος η Γαλλική Τουρ την οποία θα υποδεχτεί ο Θρύλος την Τετάρτη (6/12) στις 18:00 στο Ρέντη (ο επαναληπτικός στη Γαλλία θα διεξαχθεί την Τρίτη 19/12).
 
 
Τέλος, στις 2 Δεκεμβρίου η ομάδα μας έκανε στροφή στα εγχωρια και διεύρυνε τη νικηφόρα πορεία της στο Πρωτάθλημα καθώς επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ (25-14, 25-17, 25-12) του Ηρακλή στο Ρέντη. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν την έκτη νίκη σε ισάριθμα ματς και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο πρώτο παιχνίδι με την Τουρ για την φάση των «32» του Challenge Cup που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (6/12) στις 18:00 στο Ρέντη. Από κει και πέρα κόντρα στον Ηρακλή ο Θρύλος έφτασε εύκολα στην τελική επικράτηση αγωνιζόμενος με σοβαρότητα και συγκέντρωση από την αρχή μέχρι το φινάλε. Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Μάρκους Μπέμπε παρέλαβε το βραβείο, από το γενικό αρχηγό του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., κ. Γιάννη Δαλέζιο, για την ανάδειξη του ως ΜVP της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
 
 
Μετά την πρόκριση επί της Ινεγκόλ στη φάση των «32» του CEV Challenge Cup, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού συνεχίζονται. Αντίπαλος στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους «16» της διοργάνωσης η Γαλλική Τουρ, την οποία υποδέχεται, ο Θρύλος την Τετάρτη (6/12) στις 18:00 (CosmoteSport6 HD) στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη, «Μ.Μερκούρη» στην πρώτη «μονομαχία» των δυο ομάδων. Οι Πειραιώτες συνέχισαν με απογευματινή προπόνηση (5/12) την προετοιμασία τους για το σημαντικό και δύσκολο αγώνα με την Τουρ και θα την ολοκληρώσουν με πρωινό χαλάρωμα ανήμερα του αγώνα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ ο οποίος υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των αθλητών του.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Στις 15 Νοεμβρίου, την απολύτως νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα της Volleyleague διεύρυνε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 3-0 σετ  (16-25, 16-25, 12-25) της Ηλιούπολης εκτός έδρας. Οι «ερυθρόλευκες» για ένα ακόμα ματς δεν έχασαν σετ, αφού έδειξαν την απαιτούμενη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική τους ανωτερότητα.  Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Στέφανι Νιεμέρ με 13 πόντους, έχοντας 6/18 επιθέσεις, 6 άσσους και 1 μπλοκ. Ακολούθησε με διψήφιο αριθμό, η Τζίνα Λαμπρούση που σημείωσε 11 πόντους ενώ η Σάσκια Χίπε και η Γιάνα Φραντζίσκα Πολ πέτυχαν αμφότερες από 8 πόντους.
 
 
Τρεις μέρες αργότερα, η νικηφόρα πορεία της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Volleyleague συνεχίστηκε. Ο Θρύλος επικράτησε άνετα με 3-0 σετ  (25-9, 25-17, 25-11) της Κορίνθου στο Ρέντη. Οι «ερυθρόλευκες» για ένα ακόμα ματς δεν έχασαν σετ, δείχνοντας την απαιτούμενη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν έτσι άνετα στην τελική επικράτηση, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική τους ανωτερότητα.  Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Μαρία Νομικού με 11 πόντους και την ακολούθησε η Κατερίνα Ζακχαίου με 9 πόντους έχοντας 3 άσσους και 2 μπλοκ. 
 
 
Η εξαιρετική πορεία της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στο «Π. Σαλπέας», όπου επικράτησε με 3-0 σετ του Πορφύρα, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague και διεύρυνε το αήττητο της. Οι «ερυθρόλευκες» πέτυχαν την 6η νίκη σε ισάριθμα ματς (είχαν και ένα ρεπό), σε ακόμα ένα παιχνίδι που δεν έχασαν σετ παίζοντας όμορφο και ουσιαστικό βόλεϊ. Ο Πορφύρας εμφανίστηκε ανταγωνιστικός ωστόσο δεν μπορούσε να απειλήσει περισσότερο τις Πρωταθλήτριες Ελλάδας. Οι παίκτριες του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς με σταθερά καλή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, χάρισαν όμορφες φάσεις και θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο της αναμέτρησης φτάνοντας άνετα στην τελική επικράτηση, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική τους ανωτερότητα. Ο Θρύλος είχε και τη συμπαράσταση του κόσμου του ο οποίος δεν σταμάτησε λεπτό να τραγουδάει και να είναι. Η 7η αγωνιστική ήταν αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και οι αθλήτριες όλων των ομάδων της Volleyleague κράτησαν πανό με μήνυμα «STOP Violence against women, Σπάσε τη σιωπή!» 
 
 
Το περασμένο Σάββατο, την νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα της Volleyleague διεύρυνε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 3-0 σετ  (10-25, 4-25, 11-25) του Μαρκόπουλου εκτός έδρας, για την 8η αγωνιστική, κάνοντας  το «7Χ7». Οι «ερυθρόλευκες» για ένα ακόμα ματς δεν έχασαν σετ και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση, δείχνοντας την απαιτούμενη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα την ίδια ώρα που είχαν την Στέφανι Νιέμερ σε εκπληκτική μέρα από τη γραμμή του σερβίς. Η Αμερικανίδα πέτυχε 17 άσσους και τελείωσε τον αγώνα συνολικά με 26 πόντους.
 
 
Σε επίπεδο υποδομών, το περασμένο χρονικό διάστημα που μας πέρασε είχαμε αρκετές αγωνιστικές υποχρεώσεις για τα περισσότερα ακαδημαϊκά μας τμήματα.  Για εξοικονόμηση χώρου και χρόνου θα κάνουμε μια απλή καταγραφή των αποτελεσμάτων:
 
Παίδες:
ΑΓΟΓ Ευρυάλη - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π   0 - 3
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π  -  ΓΣ Πανιώνιος  3 - 0
Α.Σ. Ακάδημος  -  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π    0 - 3
 
Έφηβοι:
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π  -  ΑΟΝΣ Μίλων  2 - 3
Εθνικός  -  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π  1 - 3
ΓΣ Ηλιούπολης   -  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π  0 - 3
 
Κορασίδες Α'
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - ΔΑΣ Δραπετσώνας  3 - 0
ΑΣ Περιστέρι  -  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  3 - 1
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Αίολος Ταύρου   3 - 0
 
Κορασίδες Β'
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης  3 - 0
ΑΕ Ίκαρου Καλλιθέας Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  0 - 3
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  -  ΟΦΑ Απολλώνιος  3 - 1
 
Κορασίδες Γ'
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - A.O.N, Αργυρούπολης   3 - 2
ΑΠΣ Άμιλλα  -  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.   0 - 3
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  -  ΟΦΑ  Απολλώνιος  3 - 2
 
Νεανίδες:
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. -  Έσπερος   3 - 0
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. -  ΔΑΣ Δραπετσώνας   3 - 0
 
 
Μπιτς Βόλεϊ:  Ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό οι εγγραφές στο τμήμα Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. Η έναρξη των μαθημάτων υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Μαμάη, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για κάθε γκρουπ.


 
Πόλο Ανδρών: Στις 23 Νοεμβρίου, τη δεύτερη νίκη με αντίπαλο την Εθνική Κίνας στο φιλικό που διεξήχθη στο πλαίσιο του «Challenge Cup» πραγματοποίησε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν των Κινέζων με 13-5 στο Παπαστράτειο, σε ένα ματς που έλεγχαν από την αρχή ως το τέλος. Πρώτος σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς που σημείωσε 5 τέρματα.
 
 
Λίγες μέρες αργότερα, η  ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, επικράτησε με 21-4 του ΝΟ Χανίων στο Παπαστράτειο και έκανε το «6Χ6» στο πρωτάθλημα της Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση, λίγες ημέρες πριν από μια ακόμα σπουδαία ευρωπαϊκή αναμέτρηση κόντρα στη Μπρέσια για την 3η αγωνιστική του Champions League.
 
 
Λίγα 24ωρα αργότερα, τη νίκη μέσα σε μια από τις πιο δυνατές έδρες της Ευρώπης πήρε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού. Ο Θρύλος με γκολ του Ομπράντοβιτς τρία δευτερόλεπτα  πριν τη λήξη του αγώνα επικράτησε με 7-6 της Μπρέσια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α' ομίλου και πλέον είναι μόνος πρώτος με επτά βαθμούς. Σε ένα ακόμα ματς οι νταμπλούχοι Ελλάδας φανέρωσαν τις μεγάλες προοπτικές που έχουν τη φετινή σεζόν παίζοντας άμυνα για σεμινάριο. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και πήραν τη νίκη με σπουδαία ανατροπή στο 4ο οκτάλεπτο, όπου έκαναν το 5-4, 6-7 στο φινάλε της αναμέτρησης. 
 
 
Τέλος, να πούμε πως σε αναβολή οδηγήθηκε η προγραμματισμένη για τις 2 Δεκεμβρίου ναμέτρηση της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.  Η αποστολή του Ολυμπιακού και οι διαιτητές του αγώνα δεν κατέστη δυνατό να ταξιδέψουν, καθώς ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ο συγκεκριμένος αγώνας θα οριστεί σε νέα ημέρα και ώρα από την ΚΟΕ.
 
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, ξεκινάμε χρονολογικά από την ομάδα εφήβων, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά «Κωνσταντίνος Ξανθάκος» που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας φτάνοντας στην πρωτιά αήττητος σε τέσσερις αγώνες. 
 
 
Τα αποτελέσματα του τουρνουά:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ- Πανιώνιος ΓΣΣ 13-4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ-Ολυμπιάδα Πετρούπολης 13-4
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ- Ν.Ο.Χαλκίδας 14-12
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ-Ν.Ο.Ιτέας 15-11

Πρωτιά κατέλαβε και η ομάδα Νεανίδων του Ολυμπιακού, η οποία κατέκτησε το τουρνουά που διοργάνωσε ο Εθνικός Πειραιώς, προς τιμήν του Γιάννη Μαντζουράνη, στο δημοτικό κολυμβητήριο Πειραία. Οι «ερυθρόλευκες» αγωνίστηκαν στον Β Όμιλο και έφτασαν αήττητες στην κατάκτηση της πρωτιάς.

 
Τα αποτελέσματα του τουρνουά:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π – Πανιώνιος 15-9
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π – ΝΕ Πατρών 18-13
Εθνικός – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π  7 - 17
ΝΕ Πατρών- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π  4 - 14
 
 
Σε άλλα νέα, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων των νέων ανδρών (δείτε εδώ: http://www.osfp.gr/content/akadhmia-polo/8934-h-klhrwsh-newn-andrwn-kai-...) και των εφήβων: (http://www.osfp.gr/content/akadhmia-polo/8996-oi-klhrwseis-twn-prwtathlh...).
 
 

Πόλο Γυναικών: Την πέμπτη νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκες» πέρασαν νικηφόρα με 16-5 από το Κολυμβητήριο του ΑΝΟ Γλυφάδας στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής και διεύρυναν την απόλυτα νικηφόρα πορεία τους. Οι πρωταθλήτριες αγωνίστηκαν σε ένα ακόμα ματς με σοβαρότητα και συγκέντρωση, έφτασαν άνετα και δίκαια στην τελική επικράτηση και πλέον στρέφουν την προσοχή της στο ντέρμπι του Σαββάτου με τη Βουλιαγμένη στο Παπαστράτειο. Την τεχνική καθοδήγηση των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι με τη Γλυφάδα ανέλαβε ο βοηθός του Χάρη Παυλίδη, Κώστας Χατζηδάκης αφού ο προπονητής του Ολυμπιακού, έχει υποχρεώσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Καναδά.
 
 
Λίγες μέρες αργότερα, αήττητη και κυρίαρχη συνέχισε η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 10-9 της Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο για την 6η αγωνιστική της Ά φάσης του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δυο γκολ της Ξενάκη ωστόσο αντέδρασαν σαν πρωταθλήτριες. Ένα σερί 5-0 του Ολυμπιακού, που εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και με άμυνα που κράτησε τη Βουλιαγμένη χωρίς γκολ για 12 λεπτά διαμόρφωσε το 5-2 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.  Με σοβαρότητα και συγκέντρωση, το σκορ έφτασε στο 7-4 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Οι παίκτριες του Θρύλου διατήρησαν το προβάδισμα και το μόνο που κατάφερε η Βουλαιγμένη ήταν να μειώσει το σκορ για να γραφτεί το τελικό 10-9. Την τεχνική καθοδήγηση των «ερυθρόλευκων» στο παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη είχε ο βοηθός του Χάρη Παυλίδη, Κώστας Χατζηδάκης αφού ο προπονητής του Ολυμπιακού, έχει υποχρεώσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Καναδά. Αλεξάνδρα Ασημάκη και Άλκηστη Αβραμίδου πέτυχαν από δυο γκολ για τον Ολυμπιακό. 
 
 
Μετά την κλήρωση της Β’ Φάσης του 20ού πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην αγωνιστική δράση στις 9 Δεκεμβρίου με αντίπαλο τη Βουλιαγμένη. Στα παιχνίδια του Β’ Γύρου που θα διεξαχθούν αντίστοιχα: 9/12, 13/12 και 16/12 όλες οι ομάδες ξεκινούν με μηδέν (0) βαθμούς και απαιτούνται 2 νίκες. 
 
Σε άλλα νέα, τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων των νέων γυναικών (δείτε εδώ: http://www.osfp.gr/content/akadhmia-polo/8934-h-klhrwsh-newn-andrwn-kai-...) και των νεανίδων: (http://www.osfp.gr/content/akadhmia-polo/8996-oi-klhrwseis-twn-prwtathlh...).
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Έχοντας βγει αλώβητος και νικητής από τα τελευταία ντέρμπι ο Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στο πρωτάθλημα της Handball Premier επικρατώντας στις 19 Νοεμβρίου με 34-18 της Δράμας 1986 για την 7η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι», βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και είναι το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Πρώτοι σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν οι Τζηράς και Σκρόμπιτς που πέτυχαν από 6. 
 
 
Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού, που πέρασε νικηφόρα με 36-30 από την έδρα του Αερωπού Έδεσσας στις 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Οι Πειραιώτες είχαν στην Έδεσσα την θερμή συμπαράσταση των οπαδών του Ολυμπιακού που υποστήριξαν ένθερμα την ομάδα μας βοηθώντας την να φτάσει στη νίκη., Έτσι διεύρυναν την πετυχημένη πορεία τους και πλέον βρίσκονται μόνοι τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όντας η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Με τη νίκη αυτή ο Θρύλος πέρασε αλώβητος από μια ακόμα δύσκολη έδρα μετά τα θετικά αποτέλεσματα κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Διομήδη Άργους. Στο φινάλε της αναμέτρησης  ομάδα και κόσμος πανηγύρισαν μαζί τη νίκη μπροστά από την ερυθρόλευκη κερκίδα!
 
 
Από τις 3 Δεκεμβρίου, τη μοναξιά της κορυφής συνεχίζει να απολαμβάνει η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 32-27 του Φίλιππου Βέροιας, στο Ρέντη, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Ο δύσκολος χαρακτήρας της αναμέτρησης επιβεβαιώθηκε από την εξέλιξη του αγώνα. Οι Πειραιώτες, με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, διεύρυναν την πετυχημένη πορεία τους και συνεχίζουν να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα. Στο πρώτο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» δεν έπιασαν τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης και βρέθηκαν πίσω στο σκορ όμως στην επάναληψη ανέβασαν στροφές και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση πανηγυρίζοντας την 8η νίκη σε 9 αγωνιστικές.
 
 
Κολύμβηση: Στις 16 Νοεμβρίου, ο Ολυμπιακός ΣΦΠ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας του με τους Γιάννη Καρπουζλή, Κωνσταντίνο Κωνσταντινέσκου, Δημήτρη Μανιό, Γιώργο Φραγκουδάκη, Ηλία Παλαιολόγο και τις Γεωργία Παυλοπούλου, Μαρία Αργυροπούλου οι οποίοι εντάσσονται στην αγωνιστική ομάδα του τμήματος Κολύμβησης. Οι επτά νεοαποκτηθέντες αθλητές  αναμένεται να ενισχύσουν μεταξύ άλλων τη φετινή σεζόν την προσπάθεια του τμήματος Κολύμβησης στην πορεία του για την κατάκτηση του 59ου πρωταθλήματος το οποίο διεκδικεί ο σύλλογός μας για 23η διαδοχική χρονιά.
 
 
Σε άλλα νέα, μαζική θα είναι η συμμετοχή του τμήματος Κολύμβησης στη 2η προκριματική ημερίδα, Γκραν Πρι που θα διεξαχθεί στο Κολυμβητήριο Χαλανδρίου, το Σαββατοκύριακο, 18-19 Νοεμβρίου. Η αποστολή του «ερυθρόλευκου» τμήματος για την πρώτη αγωνιστική υποχρέωση της σεζόν, αποτελείται από 47 αθλητές (33 Άνδρες και 14 Γυναικές).
 
Αναλυτικά η «ερυθρόλευκη» αποστολή που θα λάβει μέρος στους αγώνες:
 
Άνδρες (33): Αντώνης Φωκαϊδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινέσκου, Ντέιαν Γιοβάνοβιτς, Δημήτρης Νέγρης, Παναγιώτης Αλογάκος, Δημήτρης Μανιός, Αντώνης Γεωργακόπουλος, Απόστολος Δημητριάδης, Γιώργος Μισίσκλης, Αναστάσης Μπούνταλης, Γιώργος Ευαγγέλου, Στέλιος Σιταρόπουλος, Κυριάκος Κυριακού, Δημήτρης Μπάρμπας, Παναγιώτης Καψοκόλης, Εμμανουήλ Πιτσάκης-Μαχαιράς, Δημήτρης Γκέλης, Σπύρος Κότσιαρης, Αθανάσιος Καραντώνης, Πέτρος Ανδρέου, Κωνσταντίνος Γαβρηιλίδης, Παναγιώτης Γεωργίου, Παναγιώτης Καμπύλης, Αθανάσιος Τσορώνης, Παναγιώτης Μπολάνος, Νικόλαος Δαγλουκιάρης, Απόστολος Χρήστου, Ανυφαντής Ρωμανός, Χρήστος Κατραντζής, Γιάννης Καρπουζλής, Ηλίας Παλαιολόγος, Παναγιώτης Καπλάνης, Γιώργος Μαυροδήμος, Γιάννης Μαυροδήμος.
 
Γυναίκες (14): Κέλλυ Αραούζου, Μαρία Λιώση, Μαρία Φιλοπούλου, Αναστασία Κυριλή, Χριστίνα Γεωργακοπούλου, Εύη Μενελάου, Φραγκίσκα Κιμίνου, Χριστίνα Ρώτα, Μαρίνα Πάκου, Γεωργία Παυλοπούλου, Σοφία Κλικοπούλου, Μαρία Αργυροπούλου, Μάρθα Μάτσα.
 
 
 
Στίβος: Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν και φέτος οι αγώνες δρόμου Bίκος Street Relays Πειραιά, στην πόλη του Πειραιά με την υποστήριξη του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.! Οι φετινοί αγώνες είναι ιδιαίτεροι, μιας και είναι αφιερωμένοι στον αείμνηστο Τάκη Βεντίκο, ενώ περιέχουν και έναν εξαιρετικό κοινωνικό χαρακτήρα, αφού μέρος από τα έσοδα, θα διατεθούν για την υποστήριξη και θεραπεία του 17χρονου πρωταθλητή καταδύσεων Ανδρόγεω Σαμψάκη-Μπακόπουλου.Αν και το πρωί οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, όσο πέρναγε η ώρα αυτό έφτιαχνε και ο κόσμος γινόταν όλο και περισσότερος γεμίζοντας την Πλατεία Κανάρη! Λίγο μετά τις 9:30 πραγματοποιήθηκε το πρώτο sold out στον Elite Street Run των 10.000 μ. Η συννεφιά στον ουρανό δεν επηρεάζει κανένα και η συμμετοχή είναι μαζική!
 
 
Ο Ολυμπιακός συμμετείχε στους αγώνες με τους αθλητές στίβου: Αντώνης Τριπόδης (10χλμ), Κωνσταντίνος Δημάκης, Χριστόφορος Χόντος, Χρήστος Γκολέμης, Χαράλαμπος Καμινάρης (4 χ 2.500μ), Βασίλης Παυλόπουλος, Ιωάννης Χριστοδουλάκης (2 χ 5.000μ). Αλλά και πολλούς άλλους από σχεδόν όλα τα τμήματα, που ήθελαν να πάρουν μέρος και να υποστηρίξουν την διοργάνωση αλλά και τον σκοπό αυτής.
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Η ανταμοιβή των προσπαθειών του τμήματος Κανόε Καγιάκ ήρθε με την πρόσκληση της Εθνικής Ομάδας για τέσσερις αθλήτριες του συλλόγου μας. Το τμήμα μας ξεχώρισε για τις εξαιρετικές εμφανίσεις που παρουσίασε ολο το έτος στις επίσημες διοργανώσεις με αποτέλεσμα ο Ομοσπονδιακός προπονητής να δείξει το ενδιαφέρον του για, τέσσερις αθλήτριες του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τις Μποτέτσι Ισαβέλλα,  Φρακούλη Νικόλ, Βιώνη Ιωάννα, Λαγάκου  Ναταλία.
 
 
Οι εν λόγω αθλήτριες ξεχώρισαν με τις διακρίσεις τους κατακτώντας πρωταθλήματα Ελλάδος στις κατηγορίες τους. Επιπλέον την αποστολή θα στελεχώσουν  η Γιαννούλη Γιώτα,  Χατζής Δημήτρης, Δημητρακόπουλος Θανάσης,  Μουρβλιάνη Ναταλία,  Καραπαναγιώτιδης Άκης. Το κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά το Σαββατοκύριακο, 18-19 Νοεμβρίου.
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Κωπηλασία: Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας  επέλεξαν πέντε αθλητές του Ολυμπιακού ώστε να περάσουν από εργομετρικά τεστ τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο. Οι αθλητές του Ολυμπιακού που επιλέχθηκαν ήταν οι Ηλίας Ευκαρπίδης,  Κωνσταντίνος Κοντραφούρης, Βένια Χατζή, Μαρία Σταματέα, Γεωργία Ρεβύθη ενώ την αποστολή συνόδευσαν οι προπονητές του τμήματος Τάσος Μαρίνος και Δημοσθένης Κούβαρης.
 
 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Με περισσότερους απο 30 αθλητές και αθλήτριες όλων των κατηγοριών στο καγιάκ και στο SUP οι πρωταθλητές μας διακρίθηκαν στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων στον Ισθμό Κορίνθου. Ο Αγώνας διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ.  Αξίζει να σημειωθεί η αρτιότητα των αγώνων και η ασφάλεια που παρείχε ο ΕΟΚΚ στους αθλητές μας. Η συγκομιδή για την ομάδα μας ήταν, 9 μετάλλια εκ των οποίων 6 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα. Την αποστολή της ομάδας μας συνόδευσαν ο Έφορος των Ναυταθλητικών Τάσος Βουγίδης, η αρχηγός αποστολής Χρυσούλα Φαρακου και η προπονήτρια του τμήματος κορμού Βάλια Κόρμου.
 
 

Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.
 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Εξαιρετική ήταν η παρουσία της Ακαδημίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Ολυμπιακού, στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Ηλικιακών Κατηγοριών που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 25/26-11 στη Σίνδο. 
 
 
Αναλυτικά ο απολογισμός της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας έχει ως εξής:
 
Αργυρά μετάλλια (3): Αλκιβιάδης Σταματούρος (Έφηβοι), Ντανιέλα Γραμματικοπούλου-Χρυσοπούλου (Κορασίδες), Εβελίνα Μεραμβελιωτάκη (Παγκορασίδες)
Χάλκινο μετάλλιο: Σωκράτης Γιαννούτσος (Παίδες)
5η θέση: Χρυσάνθη Κοντονικολή (Νεάνιδες)
7η θέση: Ελπίδα Οικονόμου
8η θέση: Μαίρη Κουκουτού
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, την ερχόμενη εβδομάδα δε θα υπάρχει κάποια διοργάνωση στην οποία να συμμετέχουν οι δύο ερυθρόλευκοι αθλητές μας. 
 
 
Πυγμαχία: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. με την Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, διοργανώνουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εlite Ανδρών Γυναικών το οποίο θα διεξαχθεί 7-8-9-10 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Γυμναστήριο «Παναγιώτης Σαλπέας» (Διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 522, Δήμος Πειραιώς). Η ιατρική εξέταση και η ζύγιση των αθλητών θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Πέμπτης (7/12) και ώρες 8:30 έως 10:00π.μ. στο «Π. Σαλπέας». Με την ολοκλήρωση της ιατρικής εξέτασης και ζύγισης στις 11:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση και το ζευγάρωμα των πυγμάχων.
 
 
Φυσικά το γεγονός ότι οι αγώνες θα γίνουν στον Πειραιά με συνδιοργανωτή τον Ολυμπιακό....ενόχλησε κάποιους από το Παναθηναϊκό στρατόπεδο και ο Αϊδινιώτης άφησε να εννοηθεί ότι ο ΠΑΟ δεν θα κατέβει στο εν λόγω Πρωτάθλημα. Φυσικά αυτό δεν πέρασε ασχολίαστο από τον προπονητή του τμήματός μας κ.Λευτέρη Λειβάδη ο οποίος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής:
 
«Με μεγάλη έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του προπονητή του Παναθηναϊκού κ. Αιδινιώτη ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι η ομάδα του δεν θα κατέβει στους αγώνες γιατί τους διοργανώνει ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Και θέτει θέμα ασφάλειας αναφερόμενος μάλιστα σε περιστατικά άσχετα με την Πυγμαχία. Μάλλον ο κύριος Αιδινιώτης ξεχνά ότι οι αντίστοιχοι αγώνες Πρωταθλήματος το 2014 έγιναν στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και διοργανωτής ήταν ο Παναθηναϊκός. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ φυσικά αγωνίστηκε κανονικά. Για το καλό της πυγμαχίας πρέπει να εγκαταλείψουν όλοι τέτοιες λογικές. Αυτό που όλοι πρέπει να θέλουμε είναι το καλό του αθλήματος».
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Mε μια σειρά εντυπωσιακών εμφανίσεων ο αθλητής του τμήματος Ταε Κβο Ντο του Ολυμπιακού, Φώτης Μπάτσης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο G1 Greece Open 2017.  Ο αθλητής του Θρύλου, πανηγύρισε μια πολύ σημαντική διάκριση στο βαθμολογούμενο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία πρωτάθλημα G1 στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 900 αθλητές από 30 χώρες και διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων. Ο Φώτης Μπάτσης μετά από πέντε (5) νικηφόρους αγώνες ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία -59kg, πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες, απέναντι στον κατά πολύ ψηλότερο Τούρκο αθλητή στο δεύτερο αγώνα και απέναντι στον αθλητή από την Ιορδανία στον τρίτο αγώνα!
 
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Στον αγώνα της 13ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Παρασκευής στο Προπονητικό Κέντρο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 5-1 του Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα μας πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη της στη διοργάνωση έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Αλέξανδρο Βοϊλη, που πέτυχε 3 γκολ, ενώ βρήκαν δίχτυα και οι Βάρκας, Νεοφυτίδης. 

Στον  αγώνα της 12ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησαν με 3-0 του Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα μας αν και είχε ν' αντιμετωπίσει την πολύ συμπαγή άμυνα του αντιπάλου της δεν είχε πρόβλημα να πετύχει τρία γκολ και να "φτιάξει" ωραίες φάσεις κατά την διάρκεια της αναμέτρησης.

Τέλος, στον αγώνα της 8ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Κ-15 που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου στο Ρέντη ο Ολυμπιακός κέρδισε με 5-0 τον Πλατανιά και «σκαρφάλωσε» στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα μας έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και είχε ευκαιρίες να αυξήσει το δείκτη του σκορ απέναντι σ’ ένα πολύ αδύναμο αντίπαλο. 

 
 
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OSFP-TV
 
Την περασμένη Παρασκευή, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (osfp.gr) το πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων του OSFP TV μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.osfp.gr/content/genika-nea/8982-programma-osfp-tv

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΣΦΠ
 
Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση, στην Ιστορική Λέσχη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. στην οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου 15μελούς Δ.Σ. και τριμελούς εξελεγκτικής επιτροπής.


 
Μετά τη συγκρότηση του σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως ακολούθως:
 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κουντούρης Μιχάλης
Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Υδραίος Μιχάλης
Β’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πολυκανδριώτης Γιάννης
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Τσιλιγκίρη Χριστίνα
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Νάκος Δημήτρης
ΤΑΜΙΑΣ: Λαζαρίδης Δημοσθένης
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ: Αδαμαντόπουλος Αλέκος
ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ:  Θεοδωρακάκης Λεωνίδας, Ζερβακάκης Παναγιώτης, Κάτσουνας Iωάννης, Μάρκου Παναγιώτης, Παπαηλίδας Σίμος, Παπαδόπουλος Γιώργος, Σκανδαλάκης Νίκος, Χατζηνικόλας Παναγιώτης.
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ: Μεσσάρης Βαγγέλης, Τσικούρης Γιώργος, Γούρας Κωνσταντίνος, Δέδες Γρηγόρης, Λάμπρου Σπυρίδων.
ΕΞΕΛ/ΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Κοκκοβές Βασίλης, Κουτσουρόπουλος Γιάννης, Πουβούτσης Βλάσης
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Λευτέρης Λειβάδης, ο Θοδωρής Βλάχος κι ο Γρηγόρης Σανίκης ήταν οι πρώτοι καλεσμένοι της ανανεωμένης εκπομπής του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου «μετακόμισε» στην απογευματινή ζώνη του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πειραιά (Κανάλι 1) και έχει πλέον δίωρη διάρκεια (17:00 – 19:00).Ο τεχνικός του τμήματος πυγμαχίας μίλησε για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στον Πειραιά από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου, ο κόουτς της ομάδας πόλο ανδρών, μίλησε για τη νίκη στην Μπρέσια και την προσεχή αναμέτρηση με την Παρτιζάν και ο άσσος της ομάδας χάντμπολ για την έως τώρα εντυπωσιακή πορεία του νεοσύστατου τμήματος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Όπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλα τα ερυθρόλευκα τμήματα ,καθώς και χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου.

 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει τρεις (3) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δέκα (10) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων "Κων/νος Ξανθάκος" (Πόλο Εφήβων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων "Γιάννης Ματζουράνης" (Πόλο Νεανίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
· International Tournament "G1 Greece Open 2017" (Τάε Κβο Ντο)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει τριάντα επτά (37) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
6 Χρυσά Μετάλλια Καγιάκ (τα κατέκτησαν αθλητές μας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων που διεξήχθη στον Ισθμό Κορίνθου)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017) 
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Υπάρχει λόγος που έμεινα εκτός για τόσο καιρό μάγκες... Σοβαρός, αλλά και πολύ ευχάριστος!
ΥΓ4: Θέλετε να μιλήσουμε για πυγμαχία? Αφήστε το...
ΥΓ5: Το 8ο συνεχόμενο θα είναι και το πιο γλυκό απ'όλα!
ΥΓ6: Ζήτω ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μάκη, όπως πάντα είσαι εξαιρετικός και πολύτιμος.

Να σας ζήσει και να το δείτε υγιή και ευτυχισμένο το παιδί. Αυτό είναι το σημαντικότερο.

Εικόνα MakTheBet

Ευχαριστώ φίλε, να 'σαι καλα...

Εικόνα savvas gridlock

Για τα καθαρα οικογενειακα, να σας ζήσει κι απο εδω, φιλε. Αυτα ειναι τα ευχαριστα, γιατι προστιθενται νεα μελη στην ερυθρολευκη οικογενεια.

Εικόνα MakTheBet

Να σαι καλά αδερφε μου, σ' ευχαριστω πολύ!

Εικόνα holland74

Ας αρχίσω αμέσως με συγχαρητήρια και για τη στήλη κλασικά, αλλά και για το ΥΓ3 (γεννητούρια;;;)..
Το ΥΓ4 δεν το κατάλαβα...

Εικόνα MakTheBet

Ναι γεννητούρια, κι ευτυχώς όλα πήγαν καλά και για τους δύο....

Όσο για το άλλο, απαντάει ο Σάββαρος..!

Εικόνα savvas gridlock

Εδω μιλησα εγω για πυγμαχια κι εφαγα μπαν απο ολα τα προφιλ στο facebook. Η Ιωαννα Αιδινιωτη, η προπονητρια του τμηματος πυγμαχιας του βαζελου, ειναι πιο τρυπια κι απο στρατιωτικο σουρωτηρι για μακαρονια. Τρεχει σαν πουτανα να κανει report αν την θιξουν. Θα της ριπορταρω την κωλοτρυπιδα, αντε χρονιαρες μερες βριζω κιολας με το πουστρακι, την κοτα, που δεν κατεβαινει Πειραια επειδη εχει χεστει επανω της. Ρομπα ξεκουμοπωτη, γαμω τον Παναθηναικουλη σου, Γιαννουλα.

Εικόνα holland74

A κατάλαβα, να τα γράφεις τότε εδώ μέσα..
Σύντομα η ζέλα θα έχει μόνο το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο σάλας...

Εικόνα MakTheBet

Σάββα, πλέον αντιμετωπίζουν κάποιους σαν πράκτορες της KGB...

Εικόνα MakTheBet

Ελα μωρέ, θα συγχωνευτούν εκεί πέρα κι αυτοί με κάνα άλλο σωματείο και θα συνεχίσουν να υπάρχουν... Προσωπικά δεν έχω κάτι με τις συγχωνεύσεις, αλλά αυτοί είναι που μας έκραζαν γιατί συγχωνευτήκαμε με τα Σούρμενα και το ΙΕΚ Ξυνή, και λίγους μήνες μετά έκαναν ακριβώς το ίδιο με το ποδόσφαιρο σάλας.... Με λένε Ριζο!