Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 6.12 έως 12.12.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους!
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε και πάλι πολλά και ενδιαφέροντα, με σημαντικότερο γεγονός όλων την κατάκτηση του πρώτου ομαδικού τίτλου για φέτος, που δεν ήταν άλλος από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών! Μεγάλες εμφανίσεις και νίκες είχαμε ωστόσο και στα υπόλοιπα τμήματα, με τους αθλητές μας να συνεχίζουν να κρατούν τη σημαία του συλλόγου μας ψηλά!
 
 
Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα νέα των τμημάτων μας.
 
 
 
Μπάσκετ γυναικών: Ξεκινάμε με μια εξωαγωνιστική αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντική είδηση, καθώς στις 8 Δεκεμβρίου ο Ερασιτέχνης μας ανακοίνωσε την πρόσληψη του σπουδαίου Παναγιώτη Φασούλα στο πόστο του general manager. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον κ. Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του General Manager της ομάδας Μπάσκετ Γυναικών.
 
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
 
Ο κ. Παναγιώτης Φασούλας γεννήθηκε στις 12 Μαΐου του 1963, αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους καλαθοσφαιριστές που ανέδειξε η Ελλάδα όντας και εκ των κορυφαίων σέντερ της Ευρώπης. Ηταν μέλος της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ ανδρών της Ελλάδας για 17 χρόνια και εκ των πρωταγωνιστών της «γαλανόλευκης» στην κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 1987 και το 1989 ήταν μέλος της «ασημένιας» Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό από το από το 1993 έως και το 1999 και κατέκτησε με την ερυθρόλευκη φανέλα τέσσερα πρωταθλήματα Ελλάδος (1994, 1995, 1996, 1997), δύο Κύπελλα Ελλάδος (1994,1997) και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών (1997). Από τις 27 Αυγούστου του 2016 αποτελεί μέλος του Hall Of Fame της FIBA, γνωρίζοντας μία τεράστια τιμή για όσα έκανε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Μακριά από τα παρκέ, ο κ. Παναγιώτης Φασούλας αποτελεί συνιδρυτή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητών Καλαθοσφαίρισης, στον οποίο διατέλεσε και πρόεδρος. Έχει σπουδάσει Διοίκηση επιχειρήσεων και μπάσκετ στις ΗΠΑ στο πανεπιστήμιο της North Carolina και στο Τμήμα Γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εκλέχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης το 1990. Το 2000 εκλέχθηκε βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ,ενώ το 2004 αν και ήρθε πρώτος σε σταυρούς και πάλι στην Α’ Περιφέρεια Πειραιά, δεν συμπεριλήφθηκε στο κοινοβούλιο λόγω του εκλογικού νόμου. Στο 2006 εκλέχθηκε Δήμαρχος Πειραιά."
 
 
Στα αγωνιστικά, παρότι δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο, ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου με 82-64 στο πλαίσιο της 8ηςαγωνιστικής του πρωταθλήματος και συνεχίζει αήττητος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Θρύλου παρά το κακό του πρώτο δεκάλεπτο, γύρισε το ματς στην δεύτερη περίοδο (28-14 υπέρ του επιμέρους) και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω στο σκορ. Ο Ολυμπιακός πλέον στρέφει το βλέμμα του στο παιχνίδι με την Σέπσι στη Ρουμανία την Πέμπτη για το μπαράζ του Eurocup. Πρώτη σκόρερ των «ερυθρόλευκων» η Ιβόν Αντερσον με 18 πόντους ενώ την ακολούθησε η Βικτόρια Μακόλι με 16 πόντους.
 
 
Σημαντική είδηση έκρυβε η 10η Δεκεμβρίου, καθώς ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ανακοίνωσε την αντικατάσταση της μέχρι πρότινος αρχιπροπονήτριας του τμήματος Ελένης Καπογιάννη από τον Κώστα Μίσσα, πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Ανδρών. Η λιτή ανακοίνωση ανέφερε τα εξής:
"Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει πως η Ελένη Καπογιάννη αντικαταστάθηκε από τον Κώστα Μίσσα, ο οποίος ήταν ήδη Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας και πλέον αναλαμβάνει  πρώτος προπονητής του γυναικείου τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού, μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου."
 
Τέλος, να πούμε πως σήμερα έφτασε στη Ρουμανία ο Ολυμπιακός όπου και θα αντιμετωπίσει τη Σέπσι (14/12, 18:30), στον πρώτο αγώνα για τα μπαράζ του Eurocup. Οι αήττητες νταμπλούχες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις, ταξίδεψαν το πρωί της Τετάρτης αεροπορικώς για το Βουκουρέστι και στη συνέχεια οδικώς για το Σφάντου Γκεόργκε, όπου θα λάβει χώρα η αναμέτρηση με τη ρουμάνικη ομάδα. Ο General Manager του Θρύλου, Παναγιώτης Φασούλας, ηγήθηκε της αποστολής με τον Κώστα Μίσσα να έχει επιλέξει τις: Μίρνα Μάζιτς, Εβίνα Σταμάτη, Εβίνα Μάλτση, Στέλλα Καλτσίδου, Όλγα Χατζηνικολάου, Αγγελική Νικολοπούλου, Τάνια Χαλιβέρα, Κατερίνα Σωτηρίου, Ιβόν Άντερσον, Βικτόρια Μακόλι, Άννα Σπυριδοπούλου, Ανθή Μπαλτά.
 
 
Σε επίπεδο υποδομών, στο πρωτάθλημα μπάσκετ των Κορασίδων στην Α κατηγορία ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εκτός έδρας με 47-41 από την Ελευθερία Μοσχάτου για την 10η αγωνιστική και την επόμενη εβδομάδα η ομάδα μας αγωνίζεται εντός έδρας απέναντι στον Πρωτέα Βούλας (16/12 09:30 ΣΕΦ Αίθουσα Β).
 
Για την Β κατηγορία οι «ερυθρόλευκες» επικράτησαν με 50-38 του ΓΑΣ Μάνδρας και την επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τη Μεγαρίδα (16/12 18:15). Στο πρωτάθλημα της Β κατηγορίας έγινε αλλαγή έδρας μετά από αίτημα της ομάδας της Μάνδρας, λόγω των καταστροφών από τις πλημμύρες. Κάθε μια αθλήτρια του Ολυμπιακού προσέφερε στο τέλος του αγώνα ένα κουτί με γλυκά στις αθλήτριες της Μάνδρας, με ευχές για καλές γιορτές και καλή δύναμη για τη δυσκολία που περνούν.
 
 

Βόλεϊ Ανδρών: Στις 6 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, ενδεικτική των δυνατοτήτων της, η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, επικράτησε με 3-0 σετ (26-24, 25-21, 25-23) της Τουρ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων για τη φάση των «32» του Challenge Cup. Oι Πειραιώτες έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης απέναντι σε μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα κάτοχο του CEV Cup, από το ισχυρό Γαλλικό πρωτάθλημα και απέκτησαν προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, η οποία θα κριθεί στον επαναληπτικό. Στο δεύτερο παιχνίδι που θα διεξαχθεί στη Γαλλία την Τρίτη (19/12) ο Ολυμπιακός χρειάζεται δυο σετ για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.
 
 
Μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Τουρ για το Challenge Cup, η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού συνεχίζει αήττητη την πορεία της στο πρωτάθλημα, κάνοντας το «7Χ7» επικρατώντας με 3-0 του Ηρακλή Χαλκίδας, στο Γυμναστήριο Κανήθου Χαλκίδας «Τάσος Καμπούρης», για την 7η αγωνιστική της Volley League. Κόντρα στην ομάδα της Χαλκίδας ο Θρύλος έφτασε στην τελική επικράτηση αγωνιζόμενος με σοβαρότητα και συγκέντρωση από την αρχή μέχρι το φινάλε. Οι «ερυθρόλευκοι» διεύρυναν τη νικηφόρα πορεία τους και εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος.
 
 
Στις 12 Δεκεμβρίου, την νικηφόρα πορεία του στο πρωτάθλημα της Volleyleague διεύρυνε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 3-0 σετ (25-21, 29-27,25-17) της Κηφισιάς στο Ρέντη στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν το «8Χ8» στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας μια ακόμα νίκη χωρίς να χάσουν σετ και στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι της Παρασκευής με τον Φοίνικα Σύρου, που προηγείται του επαναληπτικού με την Τουρ στη Γαλλία (19/12) για την πρόκριση στους «16» του Challenge Cup.
 
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Στις 9 Δεκεμβρίου, την 8η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 3-0 σετ (25-18, 25-11, 25-13) του Αίαντα Ευόσμου στο Ρέντη, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Volleyleague. Οι «ερυθρόλευκες» διεύρυναν τη νικηφόρα πορεία τους χωρίς να χάσουν σετ και εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Από κει και πέρα στην αναμέτρηση με τον Αίαντα, η Σάσκια Χίπε και η Τζίνα Λαμπρούση σημείωσαν διψήφιο αριθμό πόντων, σκοράροντας από 10 η καθεμία και ακολούθησαν με 9 η Νιεμέρ και η Χριστοδούλου και με 8 η Γιώτα και η Πολ.
 
 
Στις 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο Challenge Cup καθώς επικράτησε με 3-2 σετ της Λογκρόνιο. Οι «ερυθρόλευκες» στην πρεμιέρα των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων έδειξαν τις τεράστιες δυνατότητες τους επιβεβαιώνοντας ότι θα έχουν και φέτος πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 3-2 σετ που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης εν όψει της δεύτερης αναμέτρησης που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέντη στις 9 Ιανουαρίου 2018. Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν η Σάσκια Χίππε με 20 πόντους.
 
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, τρεις νίκες σε πέντε αναμετρήσεις ήταν ο απολογισμός της Ακαδημίας βόλεϊ του Ολυμπιακού στους αγώνες για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α το Σαββατοκύριακο 09-10 Δεκεμβρίου.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα  των αγώνων της «ερυθρόλευκης» Ακαδημίας Βόλεϊ  έχουν ως εξής:
 
Σάββατο 9/12/2017
 
Κορασίδες Γ' 
ΑΟΝΣ Μίλων  - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  3 - 1
Απέργη Αφροδίτη, Ζουλίνου Νικολέτα, Ηλιάδη Μαρία, Μαραγκού Καλιόπη, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαρία
 
Κορασίδες Α' 
ΟΦΑ Απολλώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 3 - 1
Δελή Θωμαϊς, Ζίγκιρη Νεκταρία, Κορνέλη Αμαλία, Λαναρά Μαρκέλα, Λιόλιου Γεωργία, Λυχναρά Λυδία, Μερακλή Μαριέτα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή, Ψαρράκη Αφροδίτη.
 
Κυριακή 10/12/2017
 
Νεάνιδες
ΑΠΣ Αλίμου - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  0 - 3
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Αρβανίτη Ηλιάνα, Ζίγκιρη Νεκταρία, Ζουμίδη Έρικα, Λαναρά Μαρκέλα, Λιόλιου Γεωργία, Λυχναρά Λυδία. Μικέλη Μαρία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μερακλή Μαριέτα,  Πετροπούλου Δήμητρα, Ψαρράκη Αφροδίτη 
 
Έφηβοι
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π - ΔΑΣ Δραπετσώνας  3 - 0
Δασκαλέρος Γιώργος, Δημούδης Κων/νος, Ζωγραφάκης Δημήτρης, Θεοδώρου Σταύρος, Καγιαλής Μιχάλης, Κοβάτσεφ Νικόλαος, Μαγγανάς Πέτρος, Μαζωνάκης Κων/νος, Μπεζάνι Τζούλιο, Σαπουτζής Μάριος, Στράτος Απόστολος, Συναδινός Σωτήρης
 
Κορασίδες Β'
ΠΟΚ Έσπερος  -  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 0 - 3
Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μελιάδη Μαρία, Μουγιάκου Ελένη, Παπαποστόλου Βασιλική, Πετρίδη Αννέτα, Στύλιου Νικολίνα, Στεργίου Περσεφώνη, Τσιακμάκη Μαρία, Τσιρογιάννη Γιάννα
 
 
Μπιτς Βόλεϊ:  Ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό οι εγγραφές στο τμήμα Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. Η έναρξη των μαθημάτων υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Μαμάη, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για κάθε γκρουπ.
 
 
 
Πόλο Ανδρών: Μετά την ευρωπαϊκή του επικράτηση επί της Μπρέσια και πριν από μια ακόμα δυνατή αναμέτρηση για το Champions League ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα του Υδραϊκού με 13-5 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Παπαστράτειο, οι τυπικά φιλοξενούμενοι «ερυθρόλευκοι» δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, με την ανωτερότητα τους να είναι αδιαμφισβήτητη, και έφτασαν άνετα στην τελική επικράτηση κάνοντας το  «7Χ7» στο πρωτάθλημα (έχει αναβληθεί η αναμέτρηση με τον ΟΦΗ της 7ης αγωνιστικής). Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Γιάννης Φουντούλης με τρία γκολ φτάνοντας τα 23 στο πρωτάθλημα.
 
 
Λίγες μέρες αργότερα, είχαμε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση για την ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 16-8 της Παρτιζάν για την 4η αγωνιστική του Champions League και συνεχίζει αήττητη την ευρωπαϊκή της πορεία. Απόλυτοι κυρίαρχοι στην πισίνα του Παπαστράτειου κολυμβητηρίου οι «ερυθρόλευκοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας τους και για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξαν ότι είναι ομάδα για πολύ μεγάλα πράγματα και τη φετινή χρονιά.

 
 
Τέλος, να πούμε πως σήμερα, την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, εξασφάλισε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού μετά την άνετη νίκη με 19-2 κόντρα στο Ν.Ο. Πατρών στο Κολυμβητήριο «Αντ. Πέπανος». Οι Πειραιώτες που αγωνίστηκαν με αρκετές αλλαγές αφού δεν ταξίδεψαν στην Πάτρα οι  Γιόζιπ Πάβιτς, Πάουλο Ομπράντοβιτς, Άντρο Μπούσλιε, Βαγγέλης Δελακάς, Γιάννης Φουντούλης, Μανώλης Μυλωνάκης, Κώστας Μουρίκης επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και έκαμψαν με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση των Πατρινών.  Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, στην αναμέτρηση με το Ν.Ο. Πατρών αναδείχθηκε ο Σπύρος Γαβαλάς με 5 τέρματα. Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση των «ερυθρόλευκων» είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (16/12, 15:30) με αντίπαλο το Φάληρο στο Παπαστράτειο για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
 

 
 
Πόλο Γυναικών: Νικηφόρα μπήκε στη σειρά των αγώνων για το πλεονέκτημα, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 10-7 της Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο για την Β' φάση του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» βρέθηκαν πίσω στο σκορ ωστόσο αντέδρασαν σαν πρωταθλήτριες και μέσα σε δεκατρία δευτερόλεπτα έβγαλαν δυο κόντρες και με τέρματα των Αβραμίδου και Ελευθερίας Πλευρίτου προηγήθηκαν 2-1. Το παιχνίδι ήρθε στα ίσα (3-3) για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό η Αβραμίδου με το δεύτερο προσωπικό της γκολ λίγο πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η Αλεξάνδρα Ασημάκη με εξαιρετικό γύρισμα από τη θέση του φουνταριστού διεύρυνε το  «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στα δυο γκολ. Η ίδια διαμόρφωσε και το 6-3, εκμεταλλευόμενη την επαναφορά της μπάλας μετά από δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 6-4. Οι δυνατές μονομαχίες συνεχίστηκαν και στο τρίτο οκτάλεπτο με τον Ολυμπιακό να διατηρεί το προβάδισμα με 7-6. Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου Ασημάκη και Αβραμίδου έδωσαν διαφορά τριών γκολ στο Θρύλο (9-6), προβάδισμα που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με το τελικό 10-7 να δίνει την πρώτη νίκη στον Ολυμπιακό σε αυτή τη σειρά των αγώνων. Η ομάδα που θα πάρει δυο νίκες σε αυτή τη σειρά θα μπει στην επόμενη φάση με έξι βαθμούς. 
 

 
Δυστυχώς, παράταση πήρε η υπόθεση πρωτιά στη Β΄φάση του πρωταθλήματος. Το 1-1 στη σειρά των αγώνων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη έγινε μετά το 9-8 στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε τρίτο παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί στο Παπαστράτειο το Σάββατο (16/12 19:30). Ο Ολυμπιακός μπήκε νωθρά στην πισίνα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1, είχε δυο δοκάρια στο πρώτο οκτάλεπτο και δεν μπόρεσε να σκοράρει στο δεύτερο. Η αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν αρκετή στις «ερυθρόλευκες» για να ολοκληρώσουν την ανατροπή και έτσι η σειρά θα ολοκληρωθεί σε τρίτο παιχνίδι με την ομάδα που θα πάρει τη νίκη το Σάββατο να μπαίνει στην Γ΄φάση με 6 βαθμούς. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Χριστίνα Τσουκαλά με δύο γκολ. 
 

 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Έχοντας βγει αλώβητος και νικητής από όλα τα μεγάλα παιχνίδια ο Ολυμπιακός συνέχισε νικηφόρα την πορεία του στο πρωτάθλημα της Handball Premier επικρατώντας με 33-16 της ΧΑΝΘ για την 10η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι», που την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν εκτός έδρας το Δούκα, βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και παραμένουν το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ (5-1 και 7-2 στο δεκάλεπτο), έφτασαν στο ημίχρονο να προηγούνται με δώδεκα γκολ διαφορά (18-6) και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν απειλήθηκαν. Ο Έλληνας τεχνικός, βλέποντας τους αθλητές του να συνδυάζουν ουσία και θέαμα, είχε την ευκαιρία να μοιράσει το χρόνο σε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεση του και το τελικό 33-16 ήρθε φυσιολογικά. Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Κρητικός με πέντε γκολ και τον ακολούθησαν οι Σκρόμπιτς, Λιάπης και Χάλαρης που πέτυχαν από τέσσερα.  
 

 
Σε επίπεδο ακαδημιών, η ομάδα Χάντμπολ των Εφήβων του Ολυμπιακού, αφού έδωσε πέντε αγώνες ολοκλήρωσε αήττητη στον όμιλο της, στην Α’ Φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων ΕΣΧΑ.  Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος συνεχίζονται για τη Β΄Φάση του πρωταθλήματος και τις θεσεις 1-6, με την ομάδα μας να έχει ως στόχο την πρώτη θέση που δίνει την απευθείας πρόκριση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει σε διπλούς αγώνες τις υπόλοιπες 5  ομάδες που προκρίθηκαν από τους δύο ομίλους της Α΄φάσης, τον Ιωνικό Ν.Φ., τον ΑΣΕ Δούκα, τον ΓΝΟ Άρη Νικαίας, τον ΓΑΣ Καματερού και τα Βριλήσσια.
 

 
 
Κολύμβηση: Eξαιρετικός ήταν ο απολογισμός της παρουσίας του τμήματος Κολύμβησης του Ολυμπιακού, στο Γκραν Πρι που διεξήχθη στο Βόλο. Ο σύλλογός μας έλαβε μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση με 21 αθλητές οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους. Η συγκομιδή των 27 μεταλλίων εκ των οποίων 10 χρυσά, 10 ασημένια και 7 χάλκινα, επιβεβαίωσε τις πολύ καλές εμφανίσεις των αθλητών του Ολυμπιακού που άφησαν ικανοποιημένο το τεχνικό επιτελείο.Οι «ερυθρόλευκοι» αθλητές, που για ακόμα μια διοργάνωση έδειξαν τα υψηλά αγωνιστικά στάνταρ που διαθέτουν, σάρωσαν τα μετάλλια και πραγματοποίησαν πολύ καλές επιδόσεις.
 

 
Στις επιδόσεις που ξεχώρισαν, συγκαταλέγονται δυο Πανελλήνια Ρεκόρ. Ο Νίκος Δρόσος με χρόνο 23:33 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ Παίδων στα 50μ. ελεύθερο και ο Γιώργος Φύτακας με χρόνο 28:23 έκανε πανελλήνιο ρεκόρ Παμπαίδων Β΄στα 50μ ύπτιο. Επίσης ο Δημήτρης Νέγρης με χρόνο 14:59 έφτασε πολύ κοντά στο να καταρρίψει το Πανελλήνιο Ρεκόρ στα 1500 ελεύθερο που κατέχει ο Δημήτρης Μαγγανάς με 14:55:13 από το 2013.
 
 
Στίβος: Κορυφαία απόδοση στο τριπλούν για το 2017 συνεχίζει να είναι αυτή του αθλητή του τμήματος Δημήτρη Τσιάμη σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, επίδοση την οποία είχε πετύχει ο αθλητής μας στις 27 Μαϊου σε αγώνες που διεξήχθησαν στην Καλαμάτα. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον αθλητή μας ο οποίος διατηρεί τη φανέλα του συλλόγου μας ψηλά!
 
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών του τμήματος κανόε καγιάκ συνεχίζονται κανονικά εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Θυμίζουμε πως οι ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζουν το τμήμα, βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 

 
Κωπηλασία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, κάτω από το βλέμμα του αρχιπροπονητή Τάσου Μαρίνου αλλά και του προπονητή των ακαδημιών μας, Δημοσθένη Κούβαρη.
 
 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.
 

 
 
Πινγκ Πονγκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.
 
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, την ερχόμενη εβδομάδα δε θα υπάρχει κάποια διοργάνωση στην οποία να συμμετέχουν οι δύο ερυθρόλευκοι αθλητές μας. 
 

 
 
Πυγμαχία: Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας στην Πυγμαχία, κατακτώντας πανάξια τον τίτλο στους Άνδρες μέσα από μια συνολικά εντυπωσιακή πορεία όλων των αθλητών του που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε την Κυριακή (10/12).  Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Elite Ανδρών Γυναικών που διεξήχθη σε τέσσερις ημέρες στο «Π. Σαλπέας»  «βάφτηκε» «ερυθρόλευκο» στους Άνδρες με τους πυγμάχους του Θρύλου να διαπρέπουν! Ο εξαιρετικός απολογισμός του θριάμβου, ολοκληρώθηκε με τις τέσσερις πρωτιές του Ολυμπιακού στις τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, στα 64 κιλά με τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Τσανικίδη, στα 69 κιλά με πρωταθλητή τον Πουλίκο Τσαγκράκο, στα 75 κιλά με τον Παύλο Τσαγκράκο και στα 91 κιλά με τον Παναγιώτη Κυρίμη. Χάρη στη συνολική προσπάθεια όλων των αθλητών του Ολυμπιακού, ο τίτλος έπιασε Λιμάνι και αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών όλων των συντελεστών αυτής της επιτυχίας. Εκτός από 4 χρυσά μετάλλια κατακτήθηκαν και επίσης 3 χάλκινα από τον Γιώργο Καρούκη στην κατηγορία των 60 κιλών, από τον Γιώργο Χορβαλάκο στην κατηγορία των 64 κιλών και από τον Φώτη Τζότζο στην κατηγορία των 75 κιλών.
 
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα τάε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 

 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 

 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Στον αγώνα της 14ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Κ-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Αγρίνιο ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 0-2 του Παναιτωλικού. Η ομάδα μας πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση και πήρε τη νίκη χάρις σε γκολ των Βοϊλη (30’), Βρουσάι (81’). Η νίκη αυτή είναι η 5η συνεχόμενη για τον Ολυμπιακό ο οποίος παρά το κακό του ξεκίνημα πλησιάζει στην κορυφή. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στον αγώνα και είχε ευκαιρίες με τον Βάρκα στο 19’ και με τον Κωστανάσιο στο 21’. Το 1-0 έγινε στο 30 με σουτ του Αλέξανδρου Βοϊλη έπειτα από ασίστ του Γιάννη Βάρκα μέσα στη μικρή περιοχή. Στο 45’ ο Στάθης Λάμπρου χάνει τεράστια ευκαιρία όταν πιάνει σουτ μέσα στην μικρή περιοχή αλλά οι αμυντικοί του Παναιτωλικού «κόβουν» τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός αυξάνει την πίεση για να πετύχει και άλλα γκολ. Στο 64’ ο Θάνος Κωστανάσιος πιάνει κεφαλιά αλλά η μπάλα σταματάει στο δοκάρι ενώ ο ίδιος παίκτης χάνει και άλλες κλασσικές ευκαιρίες. Το 2-0 σημειώνει τελικά στο 81’ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ ο Μάριος Βρουσάι. Η ομάδα μας στάθηκε καλά και αμυντικά (σπουδαία απόκρουση Ράμα πάνω στη γραμμή στο 14΄) αλλά και επιθετικά.
 

 
Τα δύο άλλα τμήματα που αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague (Κ17 και Κ15) είχαν ρεπό και δεν έδωσαν κάποιον αγώνα την εβδομάδα που μας πέρασε. Η δράση πλέον μετατίθεται για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο όπου τα τμήματά μας θα έχουν την ευκαιρία να πατήσουν κορυφή.
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει έναν (1) ομαδικό τίτλο:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει επτά (7) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 91kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 69kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 64kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δέκα (10) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων "Κων/νος Ξανθάκος" (Πόλο Εφήβων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων "Γιάννης Ματζουράνης" (Πόλο Νεανίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
· International Tournament "G1 Greece Open 2017" (Τάε Κβο Ντο)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει σαράντα επτά (47) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που  διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό  Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
6 Χρυσά Μετάλλια Καγιάκ (τα κατέκτησαν αθλητές μας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων που διεξήχθη στον Ισθμό Κορίνθου)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό  Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
· 10 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο Γκραν Πρι κολύμβησης  που διεξήχθη στο Βόλο) 
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να  εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Η καταμέτρηση στα ομαδικά φέτος ξεκίνησε από την πυγμαχία... ΑΡΧΙΣΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΑΣ!
ΥΓ4: Στο καλό και να μην ξαναγυρίσεις ποτέ, όχι στον Ολυμπιακό, αλλά στην Ελλάδα γενικότερα...
ΥΓ5: Έβγαλαν γλώσσα οι "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ" στο μπάσκετ... Θα τα πούμε στην Κρήτη με εσάς...
ΥΓ6: Μετά την τσιπίτα προτείνω να έρθει και η τσικίτα... Όλοι οι καλοί χωράνε...
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Επειδή τα μπράβο και τα συγχαρητήρια τα θεωρώ πια δεδομένα, ξεκινώ αμέσως με το ΥΓ4..Αν και υποψιάζομαι, δεν μας το κάνεις ψιλά;;;
Ξεκωλιάστε τη πουτάνα την Τουρ και εντός και εκτός γηπέδων...

Εικόνα MakTheBet

Δε θέλω καν να αναφέρω το όνομά του... Δεν αξίζει... Όσο για την Τουρ, πραγματικά αξιολύπητοι...

Εικόνα petros1979gr

Παιδιά γνωρίζουμε τίποτα με τις κατηγόριες της Τουρ για ρατσιστική επίθεση σε έναν παίκτη της; Έκανα πριν λίγη ώρα ενα γύρο απο το ιντερνετ και βλέπω ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ξεσηκωθεί αφάνταστα με το θέμα στη Γαλλια και απαιτούν μηδενισμό και αποβολή απο τα ευρωπαικά κύπελλα, χώρια τις βρισιές μέχρι και τα σκίτσα κτλ (και στο χωρό μπαινουν κάποιοι ελαχιστοι αλλόθρησκοι που βρήκαν την ευκαιρία να χύσουν το δηλητηρίο τους).
Ευχαριστώ

Εικόνα MakTheBet

Τα λέει όλα η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη μας...

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ένα αδικαιολόγητο κρεσέντο γαλλικών αναρτήσεων και δημοσιευμάτων κατά του Ολυμπιακού και των φιλάθλων του, με αφορμή την αποβολή του αθλητή της Τουρ, Νέιθαμ Βουμπεαινά.

Η ιστορία του συλλόγου μας και η πορεία του διαχρονικά αποδεικνύουν, ότι ο Ολυμπιακός, ήταν, είναι και θα είναι κατά του ρατσισμού και οποιασδήποτε συμπεριφοράς στρέφεται κατά των αξιών που πρεσβεύει ο αθλητισμός και η ευγενής άμιλλα.

Τα παραπάνω έχουν αποδειχθεί κατ' επανάληψη σε εκδηλώσεις όλων των τμημάτων μας, με επικεφαλής το ποδοσφαιρικό. Τα όσα ισχυρίζονται και καταγράφονται από μερίδα του Τύπου στη Γαλλία, αποτελούν προϊόν παρεξήγησης αφού ουδείς άλλος πλην του αθλητή άκουσε το παραμικρό. Το αποδεικνύει το βίντεο του αγώνα, αλλά και η στάση του προπονητή και των συμπαικτών του, που τον ρωτούσαν γιατί έφυγε από τη θέση του σερβίς.

Στο 24-24 λοιπόν του πρώτου σετ, σε ένα κρίσιμο σημείο για την εξέλιξη του αγώνα, ο αθλητής της Τουρ πήγε στο σερβίς και μερικοί από τους οπαδούς μας τον υποδέχθηκαν με αποδοκιμασίες και σφυρίγματα, όπως συμβαίνει σε όλα τα γήπεδα του κόσμου, σε ανάλογες περιπτώσεις. Πέραν τούτου ουδέν.

Έχει τεράστια απόσταση η αποδοκιμασία από τα ρατσιστικά συνθήματα, τα οποία καταδικάζει απερίφραστα ο σύλλογος μας όπου κι αν συμβαίνουν και μάλιστα υπήρξε πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του ρατσισμού, με επικεφαλής τον Γάλλο πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Κριστιάν Καρεμπέ"

Εικόνα MakTheBet

ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

"Εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (CEV) σχετικά με τη διαμαρτυρία του σωματείου της Τουρ, για τα όσα ισχυρίστηκε ότι συνέβησαν στη διάρκεια του πρώτου σετ της μεταξύ μας αναμέτρησης, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» στις 6 Δεκεμβρίου.

Βάσει της απόφασης αυτής:

* Η διαμαρτυρία της Τουρ, απορρίπτεται.

* Το υπέρ της ομάδας μας αποτέλεσμα, με 3-0 σετ, επιβεβαιώνεται.

* Η αποβολή του αθλητή της Τουρ, Νέϊθαν Γουνεμπάϊνα, επιβεβαιώνεται.

Τα παραπάνω αποτελούν την απόλυτη δικαίωση του συλλόγου μας, στην αναίτια επίθεση που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες τόσο από τους ιθύνοντες της Τουρ, όσο και από μερίδα του Γαλλικού Τύπου. Μια επίθεση που αδιανόητα ενστερνίστηκαν και αναπαρήγαγαν, ακόμα και Ελληνικά μέσα και ιστοσελίδες (και κάποιοι... «επαΐοντες» του αθλήματος) στη «λογική» της «λάσπης» που εκτοξεύουν διαρκώς προς το σύλλογο μας.

Οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί και χαρακτηρισμοί προς τον σύλλογο μας, αλλά και τη χώρα μας, για ρατσιστικές συμπεριφορές δεν υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκε καμία ποινή για ρατσιστική συμπεριφορά στον Ολυμπιακό και απορρίφθηκε η διαμαρτυρία της Τουρ, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον αναίτιο χαρακτήρα και τον παραλογισμό των ισχυρισμών των Γάλλων, οι οποίοι ξέφυγαν από τα ανεκτά όρια συμπεριφοράς για να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος.

Η προσπάθεια σπίλωσης του συλλόγου μας σε διεθνές επίπεδο και ταύτισής του, με ρατσιστικές συμπεριφορές, έπεσε στο κενό και όσοι αναλώθηκαν σε αυτές οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη, για τις κακοήθειες που υποστήριζαν.

Τέλος επειδή όπως προαναφέρθηκε, οι ισχυρισμοί των Γάλλων ξεπέρασαν τα ανεκτά όρια, ενημερώνουμε ότι ως διοίκηση θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εναντίον όλων αυτών που επιχείρησαν να σπιλώσουν το όνομα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., για την πλήρη αποκατάσταση της υστεροφημίας, του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου."