Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 13.12 έως 19.12.2017



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους!
 
Την εβδομάδα που μας πέρασε, τα περισσότερα ερασιτεχνικά μας τμήματα συνέχισαν με σημαντικές νίκες που μας διατηρούν σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας των αντίστοιχων πρωταθλημάτων. Σημαντικότερη νίκη όλων αυτή του πόλο γυναικών έναντι της Βουλιαγμένης, καθώς αποκτήσαμε ήδη ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. 
 
Σημαντικά νέα είχαμε όμως και στα υπόλοιπα ερασιτεχνικά μας τμήματα, τα οποία και θα δούμε αμέσως τώρα, στο τελευταίο μας άρθρο του 2017.
 
 
Μπάσκετ γυναικών: Ξεκινάμε με τις ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις, όπου παρά την καλή του προσπάθεια για 36 λεπτά, ο Ολυμπιακός πλήρωσε ένα κακό τετράλεπτο στο τέλος της αναμέτρησης και ηττήθηκε από τη Σέπσι στη Ρουμανία με 59-55 στο πρώτο μπαράζ του Eurocup. Οι «ερυθρόλευκες» είχαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού το προβάδισμα, όμως έχασαν με 4 πόντους και πλέον, για να μπορέσουν να προκριθούν στους «16», πρέπει να νικήσουν στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας, στο δεύτερο μπαράζ της διοργάνωσης (21/12, 18:00) με παραπάνω από τη συγκεκριμένη διαφορά. Πρώτη σκόρερ του Θρύλου ήταν η Ιβον Αντερσον με 19 πόντους, ενώ την ακολούθησε στο σκορ η Εβίνα Μάλτση με 15 πόντους.
 
 
Λίγα 24ωρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 17 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός φιλοξένησε τον Αθηναϊκό στο ΔΑΚ Γλυφάδας για την 9η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Απόλυτα θετικός στην πρόβα του ο Ολυμπιακός για το ματς με τη Σέπσι την Πέμπτη (21/12, 18:00), με την ομάδα του Πειραιά να διαλύει τον Αθηναϊκό με 101-42 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και να παραμένει αήττητος σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Ο Θρύλος πλέον κοιτάει το παιχνίδι για το Eurocup τη ρουμάνικη ομάδα, με τις αθλήτριες του Κώστα Μίσσα να θέλουν τη νίκη με πάνω από 4 πόντους, για να περάσει στη φάση των «16» της διοργάνωσης. Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού η Βικτόρια Μακόλι με 20 πόντους και ακολούθησε η Μίρνα Μάζιτς με 15 πόντους.
 
 
Σε επίπεδο υποδομών, στο πρωτάθλημα μπάσκετ των Κορασίδων στην Α κατηγορία ο Ολυμπιακός ηττήθηκε εντός έδρας με 66-40 από τον Πρωτέα Βούλας για την 11η αγωνιστική και την επόμενη εβδομάδα η ομάδα μας αγωνίζεται εντός έδρας απέναντι στον Πρωτέα Βούλας (16/12 09:30 ΣΕΦ Αίθουσα Β). Για την Β κατηγορία οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετώπιζαν την Μαγούλα η οποία ωστόσο αποσύρθηκε και ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με 20-0 χωρίς αγώνα. 
 
 

Βόλεϊ Ανδρών: Στις 14 Δεκεμβρίου ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση όσον αφορά την ΑΙΣΧΡΗ ένσταση της Τουρ. Η ανακοίνωση έλεγε τα εξής:
 
"Εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (CEV) σχετικά με τη διαμαρτυρία του σωματείου της Τουρ, για τα όσα ισχυρίστηκε ότι συνέβησαν στη διάρκεια του πρώτου σετ της  μεταξύ μας αναμέτρησης, που διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» στις 6 Δεκεμβρίου.
 
Βάσει της απόφασης αυτής:
* Η διαμαρτυρία της Τουρ, απορρίπτεται.
* Το υπέρ της ομάδας μας αποτέλεσμα, με 3-0 σετ, επιβεβαιώνεται.
* Η αποβολή του αθλητή της Τουρ, Νέϊθαν Γουνεμπάϊνα, επιβεβαιώνεται.
 
Τα παραπάνω αποτελούν την απόλυτη δικαίωση του συλλόγου μας, στην αναίτια επίθεση που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες τόσο από τους ιθύνοντες της Τουρ, όσο και από μερίδα του Γαλλικού Τύπου. Μια επίθεση που αδιανόητα ενστερνίστηκαν και αναπαρήγαγαν, ακόμα και Ελληνικά μέσα και ιστοσελίδες (και κάποιοι... «επαΐοντες» του αθλήματος) στη «λογική» της «λάσπης» που εκτοξεύουν διαρκώς προς το σύλλογο μας.
 
Οι απαράδεκτοι ισχυρισμοί και χαρακτηρισμοί προς τον σύλλογο μας, αλλά και τη χώρα μας, για ρατσιστικές συμπεριφορές δεν υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Το γεγονός ότι δεν επιβλήθηκε καμία ποινή για ρατσιστική συμπεριφορά στον Ολυμπιακό και απορρίφθηκε η διαμαρτυρία της Τουρ, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τον αναίτιο χαρακτήρα και τον παραλογισμό των ισχυρισμών των Γάλλων, οι οποίοι ξέφυγαν από τα ανεκτά όρια συμπεριφοράς για να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος. Η προσπάθεια σπίλωσης του συλλόγου μας σε διεθνές επίπεδο και ταύτισής του, με ρατσιστικές συμπεριφορές, έπεσε στο κενό και όσοι αναλώθηκαν σε αυτές οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη, για τις κακοήθειες που υποστήριζαν.
 
Τέλος επειδή όπως προαναφέρθηκε, οι ισχυρισμοί των Γάλλων ξεπέρασαν τα ανεκτά όρια, ενημερώνουμε ότι ως διοίκηση θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, εναντίον όλων αυτών που επιχείρησαν να σπιλώσουν το όνομα του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., για την πλήρη αποκατάσταση της υστεροφημίας, του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου."
 
 
Στα αγωνιστικά, τΤην νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα της Volleyleague διεύρυνε η ομάδα βόλεϊ των Ανδρών του Ολυμπιακού, που επικράτησε με 3-0 σετ ( 24-26, 21-25, 21-25), του Φοίνικα Σύρου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το «9Χ9», πετυχαίνοντας μια ακόμα εμφατική νίκη, χωρίς να χάσουν σετ και στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο δεύτερο παιχνίδι με την Τουρ, στη Γαλλία, για την πρόκριση στους «16» του Challenge Cup. Το πρώτο σετ κατέληξε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι στα κρίσιμα σημεία έδειξαν την εμπειρία τους. Ο Ράουβερντινκ έδωσε στον Ολυμπιακό τον πόντο του σετ μπολ (24-25) και στη συνέχεια ο Πετρέας, με άσσο, διαμόρφωσε το 26-24, κάνοντας το 1-0 στα σετ για την ομάδα του Πειραιά. Σοβαροί και αποτελεσματικού οι παίκτες του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ πήραν και το δεύτερο σετ με 25-21, με το τρίτο σετ να εξελίσσεται σε μονόλογο των Πειραιωτών, που δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους γηπεδούχους και πανηγύρισαν μια ακόμα επικράτηση, διευρύνοντας το αήττητο τους στις εγχώριες διοργανώσεις.
 
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Πρώτος, αήττητος και χωρίς απώλεια σετ συνεχίζει την πορεία του, στο Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, ο Ολυμπιακός. Στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής οι  «ερυθρόλευκες» επικράτησαν άνετα με 3-0 σετ (13-25, 16-25, 15-25) του Ηρακλή Κηφισιάς στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο Ζηρίνειο. Σε κανένα από τα τρία σετ που παίχτηκαν οι γηπεδούχες δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τις Πρωταθλήτριες Ελλάδας περισσότερο από το δεύτερο τεχνικό τάιμ-άουτ, με τη συνέχεια να είναι μονόλογος για τις παίκτριες του Mπράνκο Κοβάτσεβιτς και το 3-0 να έρχεται φυσιολογικά. Πρώτη σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν η Σάσκια Χίππε με 11 πόντους και την ακολούθησε η Βλαχάκη με 10. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας συνεχίζονται την Τετάρτη (20/12 18:00) στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», στο Ρέντη με τον Πανναξιακό.
 
 
Σε επίπεδο υποδομών, τέσσερις νίκες σε πέντε αναμετρήσεις ήταν ο απολογισμός της Ακαδημίας βόλεϊ του Ολυμπιακού στους αγώνες για τα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου.
 
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
 
Σάββατο 16/12/2017
 
Κορασίδες Α'
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Πορφύρας   2 - 3
Δελή Θωμαϊς, Ζίγκιρη Νεκταρία, Κορνέλη Αμαλία, Λαναρά Μαρκέλα, Λιόλιου Γεωργία, Λυχναρά Λυδία, Μερακλή Μαριέτα, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Παπαδιά Δανάη, Ρέκα Αθηνά, Χριστοπούλου Ζωή, Ψαρράκη Αφροδίτη.
 
Παίδες
ΔΑΣ Δραπετσώνας  -  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π   0 - 3
Αθανασίου Μιχάλης, Δασκαλέρος Γιώργος,  Ζωγραφάκης Δημήτρης, Μαζωνάκης Κων/νος, Μάρτος Κώστας, Μπαραμπάτης Δημήτρης, Μπακοδήμος Σπύρος,  Ρούσσας Γιάννης, Σαπουτζής Μάριος, Στράτος Απόστολος, Στράτος Αθανάσιος, Χατζηκλημάνογλου Γιάννης.
 
Κορασίδες Β'
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  -  ΓΣ Πανιώνιος  3 - 0
Δήλερη Δήμητρα, Δημητροπούλου Νεφέλη, Καλακίδη Θεοδώρα, Καλλιγά Κων/να, Μαλατρά Δήμητρα, Μελιάδη Μαρία, Μουγιάκου Ελένη, Παπαποστόλου Βασιλική, Πετρίδη Αννέτα, Στύλιου Νικολίνα, Στεργίου Περσεφώνη, Τσιακμάκη Μαρία, Τσιρογιάννη Γιάννα
 
Κορασίδες Γ'
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.  -  ΓΣ Πετρούπολης  3 - 2
Απέργη Αφροδίτη, Ζουλίνου Νικολέτα, Ηλιάδη Μαρία, Μαραγκού Καλιόπη, Παπαμιχαήλ Ζωή, Πολυχρονίδη Μαρία, Τσιούστα Παναγιώτα, Τσίτουρα Δήμητρα, Τσουμπρή Μαρία
 
Κυριακή 17/12/2017
 
Νεάνιδες
ΠΟΚ Εσπερος  -  Ολυμπιακός Σ.Φ.Π 0 - 3
Αδαμοπούλου Χριστίνα, Αρβανίτη Ηλιάνα, Ζίγκιρη Νεκταρία, Ζουμίδη Έρικα, Λαναρά Μαρκέλα, Λιόλιου Γεωργία, Λυχναρά Λυδία. Μικέλη Μαρία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μερακλή Μαριέτα,  Πετροπούλου Δήμητρα, Ψαρράκη Αφροδίτη 
 
Μπιτς Βόλεϊ:  Ξεκίνησαν εδώ και αρκετό καιρό οι εγγραφές στο τμήμα Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. Η έναρξη των μαθημάτων υπό τις οδηγίες του προπονητή Γιάννη Μαμάη, έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για κάθε γκρουπ.
 
 
 
Πόλο Ανδρών: Tην 8η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα σημείωσε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε άνετα με 21-5 του Παλαιού Φαλήρου στο Παπαστράτειο. Οι Πειραιώτες που αγωνίστηκαν υπό την καθοδήγηση του βοηθού προπονητή, Χέρβο Κόλιανιν (ο Θοδωρής Βλάχος βρίσκεται στη Βαρκελώνη συνάντηση μεταξύ 4 προπονητών και διαιτητών της LEN και της FINA για το μέλλον του αθλήματος) έκαμψαν με χαρακτηριστική ευκολία την αντίσταση των φιλοξενούμενων και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο Champions League και συγκεκριμένα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την O.S.C Βουδαπέστης την προσεχή Τετάρτη (20/12).
 
 
 
Πόλο Γυναικών: Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε εύκολα με 16-6  της Βουλιαγμένης στο Παπαστράτειο και προκρίθηκε με πλεονέκτημα στη Γ' Φάση του πρωταθλήματος στην οποία θα ξεκινήσει με 6 βαθμού έναντι 3 του Ν.Ο.Β. Ο Θρύλος αντέδρασε ως πρωταθλητής και πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση έκαμψε με χαρακτηριστική άνεση την αντίσταση της Βουλιαγμένης. 
 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Έμολο να ανοίγει στο σκορ, στην παίκτρια παραπάνω και την Ξενάκη να ισοφαρίζει στην επόμενη φάση. Ο Αλεξάνδρα Ασημάκη με φοβερή εκτέλεση από το φουνταριστό, μετά από ωραία συνεργασία με την Έμολο έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με τη συμπλήρωση των τριών πρώτων λεπτών του αγώνα. Η Βουλιαγμένη ισοφάρισε με πέναλτι της Κούλχαας αλλά η Χριστίνα Τσουκαλά σκόραρε από την περιφέρεια (1:39) για να βάλει ξανά τον Θρύλο σε ρόλο οδηγού, διαμορφώντας το 3-2 με το οποίο ολοκληρώθηκε  η 1η περίοδος.
 
 
Με την έναρξη του 2ου οκταλέπτου, η Αλεξάνδρα Ασημάκη πέτυχε το δεύτερο προσωπικό της τέρμα και διεύρυνε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο +2 (4-2). Ακολούθησε το γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου για το 5-2 αλλά στο 3-0 σερί του Ολυμπιακού, απάντησε η Βουλιαγμένη που μείωσε σε 5-4 με τις Χυδηριώτη και Ξενάκη. Στη συνέχεια η Άλκηστη Αβραμίδου με πολύ ωραία προσπάθεια από την περιφέρεια ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 6-4 και η Τζούλια Έμολο επανέφερε το προβάδισμα των τριών τερμάτων (7-4) με πέναλτι, 3 λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Η αρχηγός του Θρύλου, Φιλιώ Μανωλιουδάκη με δυο διαδοχικά τέρματα αύξησε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +4 (8-4) αρχικά και στο +5 στη συνέχεια για το 9-4 με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.  
 
Στην 3η περίοδο οι «ερυθρόλευκες» διατήρησαν τον έλεγχο και το υπέρ τους προβάδισμα, φτάνοντας στο 10-4 με την Ασημάκη, στο 11-5 με την Μ. Πλευρίτου  και στο 12-6 με την Β. Πλευρίτου, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το οκτάλεπτο. Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί απόλυτα, αποδίδοντας πολύ ωραίο πόλο και να φτάνει με άνεση στο τελικό 16-6.
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Η ασταμάτητη πορεία του «Ολυμπιακού Σ.Φ.Π.»-Ομίλου Ξυνή στη Handball Premier συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από όλες τις δυνατές έδρες, επικρατώντας και του Δούκα με 28-19 στο Αθλητικό Κέντρο «Δαΐς», στο φινάλε του 1ου Γύρου. Οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν δείχνοντας σταθερότητα σε όλα τους τα παιχνίδια. Οι Πειραιώτες συνεχίζουν να οδηγούν ως αήττητοι, την κούρσα του πρωταθλήματος απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής έχοντας 10 νίκες και 1 ισοπαλία.Ο 2ος Γύρος αρχίζει με την εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Πανελλήνιο, στην Κυψέλη, στις 20 Ιανουαρίου.
 
 
Κολύμβηση: Ο Απόστολος Χρήστου έσπασε τα χρονόμετρα στο 19ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης 25αρας πισίνας που διεξάγεται στην Κοπεγχάγη και κατέλαβε την 8η θέση στα 100μ. ύπτιο. Ο Πρωταθλητής του Ολυμπιακού κατέλαβε την 8η θέση στα 100μ. ύπτιο σπάζοντας τρεις φορές το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Απόστολος Χρήστου είχε 52.07 από το 2016, στα προκριματικά του 19ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης 25αρας πισίνας κολύμπησε σε 50.99 μπαίνοντας στην 16άδα. O 21χρονος κολυμβητής, πραγματοποιώντας τρομερή κούρσα στα ημιτελικά έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ και προκρίθηκε στον τελικό κάνοντας 50.67. Εκεί ολοκλήρωσε την καταπληκτική παρουσία του στη διοργάνωση με 50.66 καταλαμβάνοντας την 8η θέση.
 
 
 
Στίβος: Κορυφαία απόδοση στο τριπλούν για το 2017 συνεχίζει να είναι αυτή του αθλητή του τμήματος Δημήτρη Τσιάμη σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ, επίδοση την οποία είχε πετύχει ο αθλητής μας στις 27 Μαϊου σε αγώνες που διεξήχθησαν στην Καλαμάτα. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον αθλητή μας ο οποίος διατηρεί τη φανέλα του συλλόγου μας ψηλά!
 
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο. Οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών του τμήματος κανόε καγιάκ συνεχίζονται κανονικά εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Θυμίζουμε πως οι ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζουν το τμήμα, βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Κωπηλασία: Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι, κάτω από το βλέμμα του αρχιπροπονητή Τάσου Μαρίνου αλλά και του προπονητή των ακαδημιών μας, Δημοσθένη Κούβαρη.
 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Την περασμένη εβδομάδα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.
 
 
 
Πινγκ Πονγκ: Με το απόλυτο των νικών συνεχίστηκαν οι υποχρεώσεις του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα της Α1 Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης των Ανδρών. Στο ντέρμπι που διεξήχθη το Σάββατο το πρωί οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-0 του ΑΣ Πέρα και λίγο αργότερα του ΑΟ Πεύκης με το ίδιο σκορ. Το πρωτάθλημα συνεχίστηκε την Κυριακή με την διεξαγωγή της 12ης αγωνιστικής όπου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας
 
 
 
Ξιφασκία: Οι δύο αθλητές που απαρτίζουν την αγωνιστική ομάδα του τμήματος, η Βάσω Βουγιούκα και ο Γιώργος Τσουρούτας συνεχίζουν κανονικά τα ατομικά τους προγράμματα και προπονήσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, την ερχόμενη εβδομάδα δε θα υπάρχει κάποια διοργάνωση στην οποία να συμμετέχουν οι δύο ερυθρόλευκοι αθλητές μας. 
 
 
 
Πυγμαχία: Διαβάστε τι δήλωσαν στο osfp.gr οι θριαμβευτές αθλητές και προπονητές του τμήματος Πυγμαχίας του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τη συνολική παρουσία στη διοργάνωση  σε Άνδρες και Γυναίκες.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις:
 
Λειβάδης: «Το επιστέγασμα των προσπαθειών»
 
Ο επικεφαλής προπονητής του τμήματος Πυγμαχίας, Λευτέρης Λειβάδης δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Το αποτέλεσμα αυτό, είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που έγιναν από τον πρόεδρο και την ομάδα του, που  με θυσίες έκαναν τις καλύτερες μεταγραφές στο σύλλογο και τον δυνάμωσαν. Φτιάξαμε το χώρο μας ώστε να μπορούμε να γυμναστούμε χωρίς προβλήματα, μας παρείχαν ό,τι χρειαστήκαμε και έκαναν οι αθλητές μας απερίσπαστοι και ξεκούραστοι την προσπάθειά τους χωρίς κανένα εμπόδιο με τελικό αποτέλεσμα την ημέρα όπου αναδείχθηκε ο σύλλογός  μας πρωταθλητής και πολυνίκης. Κατακτήσαμε 4 χρυσά μετάλλια, είχαμε τρία χάλκινα στους Άνδρες,  ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο στις Γυναίκες. Θα μπρούσαμε να έχουμε άλλους δυο αθλητές στους τελικούς τον Καρούκη και τον Μαγκανάρη».
 
Γεωργοβρεττάκος: «Βάλαμε τις βάσεις για ένα δυνατό Ολυμπιακό»
 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέτρος Γεωργοβρεττάκος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Βάλαμε τις βάσεις για ένα δυνατό Ολυμπιακό και στην Πυγμαχία για πολλά χρόνια. Ήμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι γιατί εκτός από τις μεταγραφές είχαμε και παιδιά από τα σπλάχνα μας που διακρίθηκαν στη διοργάνωση. Πήγαμε πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε στα μετάλλια και πετύχαμε το στόχο μας που ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος».
 
Τσανικίδης: «Ο σύλλογος δίνει κίνητρο και εφόδια στους αθλητές»
 
Ο πρωταθλητής της κατηγορίας των 64 κιλών, Αλέξανδρος Τσανικίδης δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Είχαμε το καλύτερο αποτέλεσμα και αυτό που προσδοκούσαμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για αυτό και με αυτές τις διακρίσεις κλείνουμε εξαιρετικά τη χρονιά. Κερδίσαμε το πρωτάθλημα που ήταν ο μεγάλος μας στόχος και η κατάκτησή του αποτελεί μια πολύ καλή εμπειρία αλλά και μια νέα αρχή για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Είχε προγραμματιστεί ο Ολυμπιακός για να κάνει ένα νέα ξεκίνημα, ώστε να φέρει διακρίσεις. Αυτός ο σύλλογος δίνει κίνητρο και εφόδια στους αθλητές για να ξεχωρίσουν και να φτάνουν στην κορυφή».
 
Πουλίκος Τσαγκράκος: «Έχουμε και συνέχεια»
 
Ο πρωταθλητής της κατηγορίας των 69 κιλών, Πουλίκος Τσαγκράκος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Είχα κάνει πολύ καλή προετοιμασία, χάρη στην οικονομική στήριξη του κ. Μαρινάκη και του κ. Κούβελου. Τους ευχαριστώ θερμά και αυτοί ήταν ο λόγος που ήρθα στον Ολυμπιακό. Χαίρομαι που ήρθα στον Ολυμπιακό και φυσικά ευχαριστώ το σύλλογο μου, τον πρόεδρο Μιχάλη Κουντούρη τον έφορο του τμήματος και τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Ευχαριστώ επίσης την Gold Touch Nutrition και την Percani για τον εξοπλισμό και τη στήριξη, τον πατέρα μου και προπονητή μου και την οικογένειά μου που με στήριξε. Έχουμε και συνέχεια».
 
Παύλος Τσαγκράκος: «Είχα μια δουλειά να κάνω για την ομάδα»
 
Ο πρωταθλητής της κατηγορίας των 75 κιλών Παύλος Τσαγκράκος δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Ως ομάδα είχαμε κάνει όλοι πολύ σωστή δουλειά. Κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα έβγαλα ένα τραυματισμό στο καλό μου χέρι, το αριστερό αλλά πήρα τη νίκη. Στα ημιτελικά έπαιξα με έναν, συναθλητή μου στον Ολυμπιακό, τον Φώτη Τζότζο. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και έπρεπε να είμαστε μαζί στον τελικό. Παρά τις δυσκολίες με το χέρι μου, πάλεψα γιατί είχα μια δουλειά να κάνω για την ομάδα. Η δουλεία έγινε, πήρα το χρυσό, η ομάδα το πρωτάθλημα και είμαι πολύ χαρούμενος».
 
Κυρίμης: «Έχουμε ανέβει επίπεδο»
 
Ο πρωταθλητής της κατηγορίας των 91 κιλών, Παναγιώτης Κυρίμης δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Καταρχήν έπαιξα με δυο δυνατούς συλλόγους και περσινούς πρωταθλητές με χρόνια εμπειρία στο άθλημα και χαίρομαι που είχα τέτοιους αντιπάλους. Ήταν μια καλή προετοιμασία για εμένα ώστε να προχωρήσω μπροστά και να βγάλω την δουλειά που έκανα τόσο καιρό στην προετοιμασία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι και το εξωτερικό. Θέλω  να ευχαριστήσω τον Λευτέρη Λειβάδη τον δάσκαλό μου, που με μεγάλωσε με τα χέρια του και είμαι παιδί του και τον Πέτρο Γεωργοβρεττάκο που σε όλες τις προπονήσεις και σε όλη την προετοιμασία δεν με άφησε στιγμή από τα μάτια του και του χρωστάω πολλά. Έχουμε πολύ καλούς αθλητές, έχουμε ανέβει επίπεδο και έχουμε οργανωθεί. Σαν αθλητές είμαστε οι καλύτεροι αυτοί τη στιγμή στην Ελλάδα και προχωράμε για την επόμενη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω τους σπόνσορές μου, τον Βαγγέλη Βουγιουκλάκη με το Massagio, τον Νίκο Φρονιάδη με τα συμπληρώματα διατροφής Bioenergy τον Πέτρο Γεωργόπουλο και το Cartel στο Μικρολίμανο, τα Crepemania με τον Νίκο Δημητρόπουλο και Γιάννη Σμαραγδάκη, τον κ. Θεόφιλο Κοντομήτρο με τη Γενική Κλινική Ιάσειο Καλλιθέας. Και φυσικά τον Ολυμπιακό που με στήριξε και χωρίς αυτούς η προετοιμασία μου δεν θα ήταν τέτοια ώστε να έχω αυτό το αποτέλεσμα».
 
 Τζότζος: «Απέδωσα όσο καλύτερα μπορούσα»
 
Ο Φώτης Τζότζος που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 75 κιλών και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος αθλητής των αγώνων δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Αν και είμαι πολύ αυστηρός κριτής με τον εαυτό μου είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Ήξερα ότι είχα να αντιμετωπίσω έναν πάρα πολύ καλό αθλητή και συναθλητή μου στον Ολυμπιακό, με μεγάλη εμπειρία και πιστεύω απέδωσα όσο καλύτερα μπορούσα. Πιστεύω ότι ήταν ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας και ευχαριστήθηκε το κοινό ωραία πυγμαχία»
 
Χορβαλάκος: «Ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα»
 
Ο Γιώργος Χορβαλάκος ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 64 κιλών δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Η συγκεκριμένη διοργάνωση είχε πολλά χρόνια να γίνει. Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα και ο μόνος τρόπος να μην συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, ήταν οι αγώνες μεταξύ μας. Κοιτάμε μπροστά και του χρόνου να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα».
 
Καρούκης: «Χάρηκα για τη δουλειά και τις καλές εμφανίσεις»
 
Ο Γιώργος Καρουκής ο οποίος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 60 κιλών δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Προσωπικά αισθάνομαι ότι μου στερήθηκε η δυνατότητα να βγω πρωταθλητής και ότι αδικήθηκα. Η άποψή μου είναι ότι το άξιζα, ωστόσο χάρηκα για τη δουλειά και τις καλές εμφανίσεις των συναθλητών μου, χάρη στις οποίες αναδείχθηκε πρωταθλητής ο Ολυμπιακός. Αυτό κρατάω από τη διοργάνωση».
 
Μαγκανάρης: «Πήγαμε πολύ καλά»
 
Ο Δημήτρης Μαγκανάρης που αγωνίστηκε στην κατηγορία των 91 κιλών δήλωσε στο osfp.gr: «Μετά τη νίκη την πρώτη ημέρα, αντιμετώπισα τον αθλητή της Παναχαϊκής. Ήμουν μπροστά στους δυο πρώτους γύρους, έχασα τον τρίτο και θεωρώ ότι το μέτρημα που μου έδωσαν δεν ήταν. Αγωνίστηκα με σκισμένο κεφάλι, είχα και ράμματα αλλά ακόμα και έτσι θεωρώ ότι μπορούσα να έχω περάσει στα μετάλλια. Από κει και πέρα οι αγώνες ήταν πολύ καλοί, η ομάδα πήγε πολύ καλά, πήραμε την πρώτη θέση στα 91 κιλά με τον Πάνο (σ.σ. Κυρίμη) και το πρωτάθλημα που ήταν ο βασικός μας στόχος σαν Ολυμπιακός».
 
Kανακάκης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου»
 
Ο Θοδωρής Κανακάκης που αγωνίστηκε στην κατηγορία των 91+ κιλών δήλωσε στο osfp.gr: «Όλα πήγαν πολύ καλά, ήταν μια πολύ ωραία διοργάνωση. Προσωπικά δεν είχα το προσδοκόμενο αποτέλεσμα αλλά συνολικά ήρθε η επιτυχία. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στους αντιπάλους για την παρουσία και τη συμμετοχή στη διοργάνωση».
 
Ασλανίδη: «Μπορεί να αναδείξει και τη γυναικεία Πυγμαχία ο Ολυμπιακός»
 
H πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των 75 κιλών, Κυριακή Ασλανίδη δήλωσε στο osfp.gr τα εξής:  «Νιώθω πολύ χαρούμενη και πάρα πολύ ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα. Ήταν και δίκαιο μετά από μεγάλο αγώνα προσπάθειας τον τελευταίο καιρό. Ευχαριστώ πάρα πολύ τον προπονητή μου και την ομάδα μου για τη στήριξη. Ήταν μια ανταμοιβή των κόπων μου, δεν περίμενα τίποτα λιγότερο, προσπαθήσαμε πάρα πολύ γιατί ο Ολυμπιακός πέρα από άψογη αντρική πυγμαχία μπορεί να αναδείξει και την γυναικεία ισότιμα».
 
Χόνδρου: «Ανταμοιβή για τους κόπους»
 
Η Παρασκευή Χόνδρου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 51 κιλών δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: «Είχαμε μια δύσκολη προετοιμασία και λόγω τραυματισμών. Δυστυχώς είχα την ατυχία να υποστώ έναν σοβαρό τραυματισμό στη μύτη μου ο οποίος δεν με άφησε να συνεχίσω. Το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε αλλά ωστόσο η προσπάθεια αποτελεί μια ανταμοιβή για τους κόπους. Προχωράμε μπροστά για μεγαλύτερες διακρίσεις και νέους στόχους».
 
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα τάε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε την περασμένη εβδομάδα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Στον αγώνα της 15ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα μας αν και είχε ν' αντιμετωπίσει την μαζική άμυνα του ΠΑΣ κατάφερε να σκοράρει στο α' μέρος και στο β' να "καθαρίσει" το παιχνίδι και να φτάσει στην 6η συνεχόμενη της νίκη.

Στον αγώνα της 14ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου στο Γαλάτσι ο Ολυμπιακός κέρδισε με  5-0 την ΑΕΚ. Η ομάδα του Τάσου Θέου «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο αφού πέτυχε τρία γκολ ενώ είχε και δοκάρι. Το 1-0 σημείωσε στο 4’ με σουτ o Γλυνός μετά από ασίστ του Μαρτίνη, ενώ στο 17’ είχε δοκάρι ο Μαρτίνης, Στο 23’ ο Μαρτίνης εκτελεί κόρνερ και ο Μπουλάρι με κεφαλιά  στέλνει με  τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 42’ ο Ολυμπιακός σημειώνει και 3ο γκολ. Μετά από ασίστ-τακουνάκι του Φέκκα ο Γλυνός στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.  Στο 77’ ο Φέκκας με κοντινό σουτ έγραψε το 4-0 ενώ στο 78' ο Γεωργαντής "έγραψε" το τελικό 5-0 μετά από ασίστ του Φέκκα.  

Τέλος, στον αγώνα της 10ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 από τον Ατρόμητο Αθηνών. Η ομάδα μας "αιφνιδιάστηκε" στο παιχνίδι και δέχτηκε γκολ μόλις στο 4' από τον Δαλαμήτρα ενώ στο 30' ο ίδιος παίκτης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων.Ο Ατρόμητος Αθηνών κέρδισε και πέναλτι στο 47' με τον Οικονόμου το οποίο όμως έστειλε άουτ. Ο Ολυμπιακός πίεσε στη συνέχεια για να μειώσει και να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε.

 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει έναν (1) ομαδικό τίτλο:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει επτά (7) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 91kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 69kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 64kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δέκα (10) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων "Κων/νος Ξανθάκος" (Πόλο Εφήβων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων "Γιάννης Ματζουράνης" (Πόλο Νεανίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
· International Tournament "G1 Greece Open 2017" (Τάε Κβο Ντο)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει σαράντα επτά (47) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που  διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό  Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
6 Χρυσά Μετάλλια Καγιάκ (τα κατέκτησαν αθλητές μας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων που διεξήχθη στον Ισθμό Κορίνθου)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό  Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
· 10 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο Γκραν Πρι κολύμβησης  που διεξήχθη στο Βόλο) 
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να  εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Όταν το κάνει ο Παράσχος είναι αντιποδόσφαιρο... Όταν το κάνει η Αεκ απέναντι σε 9(!) είναι "νίκη ενάντια του συστήματος"... 
ΥΓ4: Της εξυγείανσης το κάγκελο είχαμε και στα Χανιά... Με ακυρωθέντα γκολ, χαρισμένες κάρτες κλπ...Δε μιλάω για μας.. Εμάς μας ακυρώνουν καθαρά γκολ πλέον...
ΥΓ5: Πριν τη διακοπή λοιπόν, ο Βασιλιάς επέστρεψε στον θρόνο του... Όπως προέβλεψε ο Τάκαρος...
ΥΓ6: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!
YΓ7: Αυτό ήταν και το τελευταίο άρθρο για το 2017... Καλές και ερυθρόλευκες γιορτές σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα... Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τα τέλη Ιανουαρίου!! Καλά να περνάτε αλάνια μου...

Σχόλια

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ του ΘΡΥΛΟΥ ΜΑΣ στο χρυσό σετ ενάντια στην κούλα της Γαλλίας!
Πολύ μεγάλες ΜΠΑΛΕΣ στο τέλος από τον ΘΡΥΛΟ και άντε γεια κλαψιάρηδες!

ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ...

Εικόνα MakTheBet

Κορόιδα τους πιάσαμε... Καλύτερα να μαζεύεις δυνάμεις για να πάρεις το ΕΝΑ το κρίσιμο σετ, παρά να παλεύεις επί ώρες για να πάρεις δύο! Τεράστιος μάγκας και ο προπονητής μας για τη διαχείριση (ψυχολογική κυρίως) του ματς αλλά και για τις δηλώσεις του μετά...

Εικόνα thita

μπράβο στον κόπο σου αδερφέ, είσαι για Ολυμπιακό λεύκωμα

καλή επιτυχία στην ομάδα βόλλεϋ σήμερα με τους αισχρούς φράγκους

Εικόνα MakTheBet

Ευχαριστώ φίλε, αν και ο ΘΡΥΛΟΣ μας είναι αυτός που μας δίνει....τροφή για άρθρα! Καλή μας επιτυχία!

Εικόνα holland74

Μακάρι το 2018 να μας βρει πρωταθλητές σε ΟΛΑ τα τμήματα,ερασιτεχνικά και μη..

Εικόνα MakTheBet

Μακάρι φίλε... Και να έρθει και κάνα Ευρωπαϊκό φέτος... Έχουμε τις δυνατότητες...

Εικόνα Δαφνες 7

Μπραβο αδερφε για ενα ακομα κατατοπιστικοτατο αρθρο οσο αναφορα τον ερασιτεχνη Ολυμπιακο και τα τμηματα του.
Καλα Χριστουγεννα και καλη ερυθρολευκη χρονια.Το 2018 πιστευω οτι θα εχει ρεκορ τιτλων στα ομαδικα αθληματα και κατι μου λεει για 2 εως 3 Ευρωπαικα.

Και παλι μπραβο

υγ.Με 10 ευρω που πλεον μπορουμε ολοι ηλεκτρονικα να δωσουμε μπορουμε να ανεβασουμε ακομα περισσοτερο αυτα τα τμηματα.Αλλωστε ο Κουντουρης και τα υπολοιπα μελη που τρεχουν τα τμηματα εχουν αποδειξει οτι ξερουν αυτα τα χρηματα να τα επενδυσουν καταλληλα και να μας φερουν τιτλους και διακρισεις κανοντας μας περηφανος σε ολοκληρη την Ευρωπη.

Εικόνα MakTheBet

Μακάρι να έχουμε νέο ρεκόρ τίτλων... Μπορεί πέρυσι να ήταν ίσως η καλύτερή μας χρονιά με τις 360+ πρωτιές.... Όσο για τα ευρωπαϊκά, ελπίζω να έρθουν κανα δυο φέτος... Μπορουμε!!!