Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 31.01 έως 06.02.2018



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Από την πλούσια ειδησεογραφία της περασμένης εβδομάδας ξεχώρισε φυσικά η πανηγυρική πρόκριση του τμήματος βόλει γυναικών στα προημιτελικά του Challenge Cup. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τα νέα όλων όλων των ερασιτεχνικών μας τμημάτων.
 
 
Μπάσκετ γυναικών: Σε μία ιδιαίτερη μέρα, στην οποία στο γήπεδο Καραϊσκάκη τελέστηκε το μνημόσυνο για τα αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα των Εσπερίδων  με 100-37, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι αθλήτριες του Κώστα Μίσσα ήταν συγκεντρωμένες και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης, δεν άφησαν  κανένα απολύτως περιθώριο στην ομάδα της Καλλιθέας και παράμειναν αήττητες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Πρώτη σκόρερ τον Θρύλο ήταν η Βικτόρια Μακόλι με 16 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Καλτσίδου, Μάλτση, Αντερσον και Σταμάτη που πέτυχαν αμφότερες από 13 πόντους.
 
 
Στις 5 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών για το Final 4, στο οποίο συμμετέχουν οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αθηναϊκός και Φάρος Κερατσινίου. Τις «ερυθρόλευκες» εκπροσώπησαν στα γραφεία της ομοσπονδίας ο General Manager της ομάδας, Παναγιώτης Φασούλας, και η Team Manager, Εύη Δημητράτου. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον Φάρο Κερατσινίου στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» 23-25 Μαρτίου.
Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε το ΠΑΟΚ-Αθηναϊκός και  ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι ώρες που θα γίνουν οι δύο αναμετρήσεις.
 
 
Βόλεϊ Ανδρών:  Θρύλος πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Challenge Cup αφού επικράτησε ξανά με 3-0 σετ της Λοκομοτίβ Μπακού, στο Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.  Η τρίτη διαδοχική πρόκριση των «ερυθρόλευκων» στη διοργάνωση, μετά από αυτές που προηγήθηκαν επί της Ινεγκόλ και της Τουρ στο χρυσό σετ, ήρθε με μεγαλύτερη ευκολία για τον Ολυμπιακό που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στις διπλές αναμετρήσεις με τη Λοκομοτίβ Μπακού, από την οποία δεν έχασε σετ. Επόμενος αντίπαλος των Πειραιώτων στη φάση των «8» της διοργάνωσης η Μενέν από το Βέλγιο η οποία απέκλεισε με ισάριθμες νίκες την Παρνού από την Εσθονία. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί το διάστημα 13-15 Φεβρουαρίου στο Βέλγιο και ο επαναληπτικός που θα κρίνει την πρόκριση στους «4» του Challenge Cup, στο Ρέντη το διάστημα 27-28/2-1/3.
 
 
Με κεκτημένη ταχύτητα από την πρόκριση στους «8» του Challenge Cup κόντρα στη Λοκομότιβ Μπακού, η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού,πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Νίκης Αιγινίου με 3-0σετ (18-25, 22-25, 19-25) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Volleyleague. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων της Θύρας 7, μετά από σχετικό αίτημα των ανθρώπων του Ολυμπιακού. Από κει και πέρα ο Θρύλος έχοντας τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών του που έδωσαν δυναμικό παρών στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγινίου, πανηγύρισε τη 15η νίκη σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα και πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα προς την εξασφάλιση της 1ης θέσης στην κανονική διάρκεια που ισοδυναμεί με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Οι Πειραιώτες  στρέφουν πλέον την προσοχή τους στο παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου (10/2,17:00) με τον ΠΑΟΚ στο Ρέντη στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. ΜVP της αναμέτρησης με τη Νίκη Αιγινίου, αναδείχθηκε ο Γιάννης Ρουμελιωτάκης.
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Τη νίκη-πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η ομάδα βόλεϊ των Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 3-0 (17-25, 16-25, 18-25) σετ, της Νέας Γενεάς στη Θεσσαλονίκη. Για τη 1η αγωνιστική της Γ' Φάσης (Top 16) του Κυπέλλου Ελλάδας ο Θρύλος χρειάστηκε μόλις 64 λεπτά για να πάρει με χαρακτηριστική άνεση το εισιτήριο στην επόμενη φάση. Στα προημιτελικά της διοργάνωσης, που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Ηλιούπολης.   Οι «ερυθρόλευκες» διεύρυναν το αήττητο σερί τους στις εγχώριες διοργανώσεις και μάλιστα χωρίς να έχουν χάσει σετ. Κόντρα στην ομάδας της Νέας Γενεάς, η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς πρόσθεσε μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό της και δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των γηπεδούχων. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έδωσε χρόνο συμμετοχής στις Αλίκη Κωνσταντινίδου και Κωνσταντίνα Βλαχάκη που αγωνίστηκαν σε όλο το παιχνίδι και είδε τις παίκτριες του να παίρνουν τη νίκη με χαρακτηριστική άνεση. Πρώτη σκόρερ για τον Θρύλο αναδείχθηκε η Σάσκια Χίππε που σημείωσε 14 πόντους και ακολούθησαν η Στέφανι Νιεμέρ και η Κωνσταντίνα Βλαχάκη που σημείωσαν αμφότερες από 10.
 
 
Στις 6 Φεβαρουαρίου πραγματοποιήθηκε άλλη μια μάγκικη ερυθρόλευκη ανατροπή σκηνικού καθώς η ομάδα μας, η οποία προερχόταν από ήττα στο πρώτο παιχνίδι και μάλιστα μέσα στην έδρα μας με 2-3 από την Ταργκοβίστε, οι παίκτριές μας κατάφεραν να δείξουν τεράστια ψυχικά αποθέματα και να ανατρέψουν τα δεδομένα καθώς επικράτησαν της ρουμανικής ομάδας με τελικό σκορ 1-3 με αποτέλεσμα να πάρουν αυτές το εισητήριο για την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης όσον αφορά το Challenge Cup. Aξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια σε αυτές τις ψυχάρες οι οποίες απέδειξαν ότι η περσινή εκπληκτική πορεία δεν ήταν απλά ένα πυροτέχνημα αλλά η βάση για πολλές ακόμα ευρωπαϊκές πορείες.
 
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι προπονήσεις του τμήματος Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά συνεχίζονται κανονικά υπό τις οδηγίες του Ιωάννη Μαμάη. Κανονικά συνεχίζονται και οι εγγραφές οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. 
 
 
 
Πόλο Ανδρών: Συνέχεια στην απολύτως νικηφόρα πορεία στο πρωτάθλημα έδωσε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 20-4 του Πανιωνίου για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων της ΘΥΡΑΣ 7.  Στην πρώτη περίοδο ο Θρύλος προηγήθηκε με 4-0 χάρη στα τέρματα των Ομπράντοβιτς, Γούνα (2) και Γενηδουνιά και με το επιμέρους 6-1 του 2ου οκταλέπτου προηγήθηκε με 10-1 στο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν τον ίδιο ρυθμό στο 3ο οκτάλεπτο και χάρη στο επιμέρους 4-0 από τα τέρματα των Δελακά, Γενηδουνιά, Μπούσλιε, Δερβίση έφτασαν στο 14-1. Ο Ολυμπιακός έφτασε με ευκολία στην τελική επικράτηση με 20-4 και τη Δευτέρα αναχώρησε για την Κροατία ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης της Τετάρτης (07/02) με τη Γιουγκ στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Champions League.
 
 
Πόλο Γυναικών: Υπενθυμίζουμε πως στις 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την συνέχεια της LEN Euroleague στην Ιταλία, με τον Ολυμπιακό να έχει την πιο δύσκολη αποστολή, μιας και θα βρει απέναντι του την Κίνεφ Κίρισι από την Ρωσία, κάτοχο του τίτλου την περασμένη σεζόν. Ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων θα διεξαχθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου στην Ρωσία και η ρεβάνς το Σάββατο 17 Μαρτίου στον Πειραιά. Όλων η προσοχή στρέφεται σε αυτά τα πολύ σημαντικά παιχνίδια, αλλά εγώ ξαναλέω, ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ LEN TROPHY ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!!
 
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε το ντέρμπι της προημιτελικής φάσης με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός που επικράτησε δια...περιπάτου με 26-18 και προκρίθηκε πανηγυρικά στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Πειραιώτες έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγώνα με τους «κιτρινόμαυρους», έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και απέκλεισαν με χαρακτηριστική ευκολία την ΑΕΚ, στην οποία δεν επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι ουσιαστικό σε κανένα σημείο. Η εντυπωσιακή εμφάνιση των παικτών του Γιώργου Ζαραβίνα, οι οποίοι είχαν τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών του Ολυμπιακού που έδωσαν δυναμικό παρών στο κλειστό του Ρέντη, έφερε τη δεύτερη φετινή νίκη κόντρα στην ΑΕΚ και μια ακόμα σε ντέρμπι με την οποία διεύρυναν την εντυπωσιακή και αήττητη πορεία τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Αντίπαλος στον ημιτελικό του Final 4 που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 10-11 Μαρτίου στο ΔΑΚ Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» ο ΠΑΟΚ.
 
 
Μια ακόμα νίκη, πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα Χάντμπολ Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 26-17 του Φοίβου Συκεών εκτός έδρας στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Handball Premier. Μετά την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην ΑΕΚ, οι Πειραιώτες διεύρυναν το αήττητο σερί τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Έτσι συνεχίστηκε ο εξαιρετικός απολογισμός των 13 νικών σε 14 ματς (μετρούν και μια ισοπαλία) για τον Ολυμπιακό που εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής. Στην αναμέτρηση με το Φοίβο Συκεών δεν αγωνίστηκαν οι Αλέξανδρος Αλβανός και Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης, ωστόσο ο Θρύλος δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση των Θεσσαλονικέων και στρέφει πλέον την προσοχή του στο επόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (7/2, 17:15) στο Ρέντη.
 
 
Κολύμβηση: Στους Χειμερινούς Αγώνες Παμπαίδων/Παγκορασίδων Α' & Β΄ που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α έλαβε μέρος ο Ολυμπιακός. Το «ερυθρόλευκο» τμήμα Κολύμβησης συμμετείχε με 12 αθλητές (11 αθλητές, 1 αθλήτρια) στη διοργάνωση που ξεκίνησε την Παρασκευή στις 17:00 και ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Πρόκειται για την πρώτη αγωνιστική υποχρέωση των Πειραιωτών για το 2018 στην οποία ο αρχιπροπονητής του Θρύλου, Νίκος Γέμελος είχε την ευκαιρία να τσεκάρει την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών του και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας της σεζόν. Στο επόμενο άρθρο θα δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα
 
 
Στίβος: Κορυφαία απόδοση στο αγώνισμα των 60μ για το 2018 είναι σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ το 6.68 του αθλητή του Ολυμπιακού Τριβυζά, επίδοση την οποία είχε πετύχει ο αθλητής μας στις 20 Ιανουαρίου σε αγώνες που διεξήχθησαν στον Άγιο Κοσμά. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον αθλητή μας ο οποίος διατηρεί τη φανέλα του συλλόγου μας ψηλά!
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Το περασμένο χρονικό διάστημα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο. Οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών του τμήματος κανόε καγιάκ συνεχίζονται κανονικά εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Θυμίζουμε πως οι ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζουν το τμήμα, βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Κωπηλασία: Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.
 
 
Πινγκ Πονγκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.
 
 
 
Ξιφασκία: Το διάστημα 1-4 Φεβρουαρίου διεξήχθη το παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης, στο οποίο συμμετείχε και ο αθλητής του ερυθρόλευκου τμήματός μας, Γιώργος Τσουρούτας. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν μας είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της εν λόγω διοργάνωσης.
 
 
 
Πυγμαχία: Μια ιδιαιτέρως σημαντική διάκριση που καθιστά πιο επιτυχημένη από κάθε άλλη χρονιά, τη σεζόν 2017 σημείωσε το τμήμα Πυγμαχίας του Ολυμπιακού, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Ο σύλλογός μας ανακηρύχθηκε 1ος στη Γενική Βαθμολογία Ανδρών, Πρωταθλητής και Πολυνίκης  Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών Elite. Η πρωτιά αυτή εξασφαλίστηκε από τις επιτυχίες σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα όλων των ηλικιακών κατηγοριών (Άνδρες, Έφηβοι, Παίδες, Παμπαίδες) όπου οι αθλητές του Ολυμπιακού κατέγραψαν σημαντικές επιδόσεις  και πρωτιές χάρη στις οποίες σημειώθηκε αυτή η πολύ σημαντική διάκριση.  Παράλληλα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο αθλητής του Ολυμπιακού, Αλέξανδρος Τσανικίδης για τις διακρίσεις του στις διεθνείς διοργανώσεις στις οποίες έλαβε μέρος. 
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ταε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 20ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-1 της ΑΕΚ. Η ομάδα του Βασίλη Βούζα έπαιξε κατά διαστήματα ωραίο ποδόσφαιρο και με οργανωμένες προσπάθειες κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της κούπας. 
 
 
Σ' εξ' αναβολής αγώνα της 11ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου Αθηνών. Η ομάδα μας αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 55' λόγω της κόκκινης στον Τασιά κατάφερε να πάρει τη νίκη και να στείλει το μήνυμα ότι η ήττα από τον Πανιώνιο ήταν μια κακή παρένθεση και πως είναι έτοιμη για τον 3ο γύρο και την πρόκριση της στο Final-4. 
 
 
Σ' αγώνα της 14ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0 και παράμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα μας που ήταν καλύτερη σ' όλο το παιχνίδι και είχε πολλές ευκαιρίες για γκολ σκόραρε στο 17'. Μετά από ασίστ του Κίτσου ο Σταμούλης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 
 
 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Τέσσερις συνεντεύξεις και πλούσιο ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες του συλλόγου, αλλά και χρηστικές πληροφορίες για τα μέλη του Ερασιτέχνη περιελάμβανε η επίσημη εκπομπή του Ολυμπιακού ΣΦΠ, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (5/2) από το Κανάλι 1 του Πειραιά και με Live Streaming από το OSFP TV.Στο στούντιο φιλοξενήθηκε η αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, Μαρία Χριστοφοράκη, η οποία μίλησε στη «Μεγάλη μου αγάπη» για τη συμμετοχή της στο νικηφόρο ντέρμπι με τον ΔΑΟ Ταύρου, όπου αγωνίστηκε με σπασμένο χέρι. Η εκπομπή «μεταφέρθηκε» στη Ρουμανία απ’ όπου η βολεϊμπολίστρια, Αλίκη Κωνσταντινίδου σχολίασε τη ρεβάνς της Τρίτης με την Ταργκόβιστε, ενώ ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του συλλόγου, Μανώλης Τσιρογιάννης εξήγησε ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα υποδομής του Ερασιτέχνη. Επίσης, η «Μεγάλη μου αγάπη» μετέδωσε αφιέρωμα των δράσεων της Ενωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων στις οποίες πρωταγωνιτικό ρόλο έχει ο Ολυμπιακός τον οποίο εκθείασε μιλώντας στην εκπομπή  ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης και αντιπρέδρος της Ερασιτεχνικής Λάτσιο Φεντερίκο Εϊτσμπεργκ.  
 
 

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΘΥΡΑΣ 7: ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!!
 
 
Πέρασαν 37 ολόκληρα χρόνια… Και αυτά, όμως, μοιάζουν σαν μια ανάσα. Σαν μια στιγμή. Από τότε που ο μεγαλύτερος αθλητικός Σύλλογος της χώρας, χτυπήθηκε από τη μεγαλύτερη τραγωδία που γνώρισε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός. Όσα χρόνια και αν περάσουν, όμως, δεν είναι ικανά να σβήσουν από τη μνήμη τους 21 ήρωες, οι οποίοι την 8η Φεβρουαρίου του 1981, έχασαν τόσο τραγικά τη ζωή τους, για την ΙΔΕΑ που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ... Στο μνημόσυνο, το οποίο τελέστηκε το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στο μνημείο μπροστά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, ήταν όλοι παρόντες. Και πρώτα τα 21 παιδιά μας!
 
Πως να ξεχαστούν οι 21 δικοί μας άνθρωποι, όταν ζουν για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας; Όταν είναι πάντα εκεί, σε κάθε αγώνα; Όταν πανηγυρίζουν, μαζί με εμάς, για κάθε γκολ, κάθε καλάθι, κάθε μεγάλη επιτυχία, κάθε τρόπαιο, κάθε πρωτάθλημα; Δεν ξεχνιούνται. Και δεν θα ξεχαστούν ποτέ!
 
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι φίλοι της ομάδας μας κρέμασαν τα πανό τους, πανό τα οποία έστελναν τα δικά τους μηνύματα: «Δεν φύγατε ποτέ από κοντά μας»... «Θρύλε θυμήσου, πρωταθλητή σε θέλουνε ακόμα και οι νεκροί σου»... «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε»... Αλλά και ένα μεγάλο πανό, με ζωγραφισμένα τα 21 παιδιά μας!
 
Παρόντα στην επιμνημόσυνη δέηση ήταν όλα τα αγωνιστικά τμήματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Η ποδοσφαιρική ομάδα, με πρώτο τον ηγέτη του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Αντιπρόεδρος κ. Σάββας Θεοδωρίδης, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, ο κ. Μπαταγιάννης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Παύλου, σύσσωμη η Διοίκηση και στελέχη της ΠΑΕ, όλη η ομάδα, ο κ. Όσκαρ Γκαρία με το προπονητικό επιτελείο, ο κ. Κοβάσεβιτς, ο κ. Μοδέστο, ο κ. Κώστας Καραπαπάς. Ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κ. Μιχάλης Κουντούρης, ήταν εκεί και φυσικά παρόντα ήταν και όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη! Παρόντες και οι αθλητές του τμήματος μπάσκετ, ο προπονητής κ. Σφαιρόπουλος, με τη Διοίκηση και τον κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλο να δίνουν επίσης το παρών. Η Ακαδημία του Ολυμπιακού ήταν επίσης εκεί! Η ομάδα Κ20 του Συλλόγου μας και Σχολές του Ολυμπιακού!
 
Παρόντες, όμως, ήταν και οι φίλοι του Ολυμπιακού. Πλήθος κόσμου. Φώναξε δυνατά «ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!». Οι οικογένειες των θυμάτων, πάντα εκεί. Και φυσικά, δίπλα τους, ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης. Η κα. Λόλα Νταϊφά πήρε τον λόγο και κάλεσε ένα-ένα τα ονόματα των 21 θυμάτων της Θύρας 7. Κάλεσε τον κόσμο συσπειρωμένο γύρω από τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ και τον Σύλλογο να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ! Το ίδιο και η κα. Τουμανίδου, αλλά και ο εκπρόσωπος της Θύρας 7, ο Θύμιος, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να κρατά για πάντα στην καρδιά τα 21 παιδιά μας. Παράλληλα, να γίνει ασπίδα και δόρυ για τον Ολυμπιακό, ενάντια σε όσους με λύσσα τον πολεμούν καθημερινά. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή. Περισυλλογή, λύπη.
 
Μετά το πέρας της επιμνυμόσυνης δέησης, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου, Σεβασμιότατος κ.κ. Σεραφείμ, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δήμου Πειραιά, απέναντι από το γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, κ. Μαρινάκης, στάθηκε δίπλα στον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη και άκουσαν με προσοχή τον πύρινο λόγο του προέδρου της ΠΕΦΟ, κ. Κώστα Μπαρμπή, ο οποίος όπως πάντα, συγκίνησε.
 
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διεξήχθη αιμοδοσία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7. Στον χώρο του Μουσείου του Ολυμπιακού που βρίσκεται στην εμπορική στοά του «Γ. Καραϊσκάκης» ο κόσμος μπορούσε να δώσει αίμα για να βοηθήσει συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Από το πρωί, ως και την ώρα που άρχισε το Μνημόσυνο, πολλοί άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν αίμα, τιμώντας με έναν ακόμα τρόπο, τη μνήμη όσων χάθηκαν τον Φλεβάρη του 1981! Εκείνων που χάθηκαν, για την ΙΔΕΑ, που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
 
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει έναν (1) ομαδικό τίτλο:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει οκτώ (8) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 91kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 69kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 64kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας Γυναικών 
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου Boca U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων "Κων/νος Ξανθάκος" (Πόλο Εφήβων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων "Γιάννης Ματζουράνης" (Πόλο Νεανίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων "Νηρέας Christmas Cup" (Πόλο Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων "Α.Γαρύφαλλος" (Πόλο Παίδων)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
· International Tournament "G1 Greece Open 2017" (Τάε Κβο Ντο)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει πενήντα πέντε (55) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που  διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό  Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 8 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (τα κατέκτησαν αθητές του τμήματος κολύμβησης Msters του Ολυμπιακού στην ημερίδα ταχυτήτων που διεξήχθη στο Βόλο)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
6 Χρυσά Μετάλλια Καγιάκ (τα κατέκτησαν αθλητές μας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων που διεξήχθη στον Ισθμό Κορίνθου)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό  Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
· 10 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο Γκραν Πρι κολύμβησης  που διεξήχθη στο Βόλο) 
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να  εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Στις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρώτου γύρου ήμασταν στο -5! Την 15η αγωνιστική ήμασταν 1οι...Στις 5 πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου είμαστε στο -4. Άρα? ΤΙΠΟΤΑ δεν τελείωσε ρε μάγκες... Μη μηδενίζουμε τα πάντα...
ΥΓ4: Ό,τι και να κάνετε, ποτέ δε θα μας φτάσετε... Ποτέ και πουθενά...
ΥΓ5: Στα τοπικά κι ακόμα παρακάτω... 
ΥΓ6: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα takis xwsiar

H καργιολα που μεταδιδει τον αγωνα στο βολει με τον παοκ,τον πληρωνουν στην ΕΡΤ,μονο οι παοκτζηδες η τον πληρωνω και εγω? Αρε Μπογρης που σας χρειαζεται!

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ο συγκεκριμένος κρατικοδίαιτος μαλάκας έχει και ονοματεπώνυμο. Νίκος Λιώλης λέγεται. Βάζελος, αντιολυμπιακός, δουλεύει στην ΕΡΤ για πάνω από 30 χρόνια. Αν θες να ξανακούσεις την εμετική του περιγραφή, ορίστε το link από το WEB TV της ΕΡΤ. Λες και έπαιζε ο ΠΑΟΚ με ξένη ομάδα.:
http://webtv.ert.gr/athlitika/athlitikoi-agwnes/volley/10fev2018-volley-...

Κι ο άλλος μαλάκας, που περιέγραφε για την ΕΡΤ το ματς του Θρύλου με τη Βουλιαγμένη για το πόλο ανδρών, ο Νίκος Γκομώλης είπε για την αγκωνιά του Βάσιτς στο 4ο οκτάλεπτο ότι "τέτοια πράγματα συμβαίνουν στο πόλο". Ναι, συνέχεια συμβαίνει να φεύγει αιμόφυρτος παίκτης.
http://webtv.ert.gr/athlitika/10fev2018-polo-a1-andron-vouliagmeni-olybi...

Σας πληρώνουν και γαύροι εκεί στην ΕΡΤ ρε ξεφτίλες.

Εικόνα MakTheBet

Χαχαχα γεια σου ρε Τάκαρε...

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ο συγκεκριμένος κρατικοδίαιτος μαλάκας έχει και ονοματεπώνυμο. Νίκος Λιώλης λέγεται. Βάζελος, αντιολυμπιακός, δουλεύει στην ΕΡΤ για πάνω από 30 χρόνια. Αν θες να ξανακούσεις την εμετική του περιγραφή, ορίστε το link από το WEB TV της ΕΡΤ. Λες και έπαιζε ο ΠΑΟΚ με ξένη ομάδα.:
http://webtv.ert.gr/athlitika/athlitikoi-agwnes/volley/10fev2018-volley-...

Κι ο άλλος μαλάκας, που περιέγραφε για την ΕΡΤ το ματς του Θρύλου με τη Βουλιαγμένη για το πόλο ανδρών, ο Νίκος Γκομώλης είπε για την αγκωνιά του Βάσιτς στο 4ο οκτάλεπτο ότι "τέτοια πράγματα συμβαίνουν στο πόλο". Ναι, συνέχεια συμβαίνει να φεύγει αιμόφυρτος παίκτης.
http://webtv.ert.gr/athlitika/10fev2018-polo-a1-andron-vouliagmeni-olybi...

Σας πληρώνουν και γαύροι εκεί στην ΕΡΤ ρε ξεφτίλες.

Εικόνα MakTheBet

Δεν τους νοιάζει ρε αδερφέ...

Εικόνα takis xwsiar

Δικαιολογημενη και μια μετρια αποδοση σημερα από τα παιδια του χάντμπολ.Καναμε ευκολα λαθη στην επιθεση.Μπραβο όμως στους παικταράδες μας που εμειναν αητητοι! Ωραια ατμοσφαιρα στο γηπεδο από τους θρυλικούς οπαδους μας.Εγω πρωτη φορα πηγα στο χάντμπολ και μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση.Απο το γηπεδο είναι πολύ πιο ομορφο και συναρπαστηκο αθλημα απ'οτι στην TV.

Εικόνα MakTheBet

Μακάρι να το πάρουμε κι ας μην είναι και αήττητο... Τώρα όσον αφορά την ατμόσφαιρα, ο Θρύλος να παίζει και παντού είναι ωραία φίλε...

Εικόνα takis xwsiar

Επιτρεπεται να φτιαξουμε στον ερασιτεχνη μια ομαδα ποδοσφαιρου ώστε να τους "νικαμε" και στην αλεποτρυπα? Θελω να εχουμε σε ολες τις κατηγοριες Ολυμπιακο γιατι αρχιζουν και λακανε ενας-ενας,τωρα τελευταια!Να γινουμε ο τρομος τους,να μην μπορουν να γλιτωσουν ΠΟΥΘΕΝΑ!!

Εικόνα MakTheBet

Τους γλεντάμε και θα συνεχίσουμε να τους γλεντάμε παντού αδερφέ... Αν εκείνοι λακίζουν και δεν κατεβαίνουν στις πρώτες εθνικές κατηγορίες για να μη διευρυνθεί το σερί από τις συνεχόμενες ήττες τους, είναι δικό τους το πρόβλημα...

Εικόνα holland74

ΥΓ1: Σήμερα ανανέωσα, το κάνω πάντα αρχές Φλεβάρη, αλλά μήπως πρέπει να το κάνω κάθε Ιούλιο, επειδή η κάρτα μιλάει για σεζόν 17-18...
ΥΓ3: Δύσκολο, αλλά το έχουμε ξανακάνει το 1982 και το 2006 αν θυμάμαι..

Γιατί Μάκη, δεν μπορούμε να πάρουμε το LEN Euroleague;; Αν θυμάμαι πέρυσι πήγαμε τελικό και χάσαμε από αυτήν τη ρώσικη ομάδα εκεί μέσα και με σφαγή, αν την αποκλείσουμε, γιατί να μην το σηκώσουμε;; Είναι πιο δύσκολο φέτος;; Ομαδάρα έχουμε.. Στο πόλο ανδρών βλέπεις κούπα φέτος;;
Ελπίδες έχουμε και στο βόλλευ ανδρών και γυναικών για τελικό..

Εικόνα MakTheBet

-Ανανέωνε κάθε χρόνο και μη φοβάσαι...
-Τελείωσε για φέτος...
-Για μένα 1000 φορές να πηγαίνεις κάθε χρόνο LEN TRophy, ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ, να διεκδικεις καθε χρονο και το Super Cup και να γραψεις ιστορια με 10 συνεχομενα Ευρωπαικα σε 10 χρονια... ΜΠΟΡΕΙΣ!!!!
-Φέτος πιστεύω τελικούς σε πόλο ανδρών, πόλο γυναικών (στο len trophy) και βόλει ανδρών...