Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 07.02 έως 20.02.2018



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα δύο εβδομάδων λόγω σοβαρού οικογενειακού θέματος -ευτυχώς όλα καλά- επιστρέψαμε και πάλι για να δούμε την ειδησεογραφία των τμημάτων του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Το προηγούμενο διάστημα λοιπόν είχαμε μεταξύ άλλων κατακτήσεις τίτλων σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο, σπουδαίες εμφανίσεις εντός κι εκτός συνόρων και πολλά ακόμα.
 
Πάμε λοιπόν να τα δούμε όλα αναλυτικά.
 
 
Μπάσκετ γυναικών: Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερη αντίσταση, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ιδανική επιστροφή στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά τη διακοπή ελέω του δεύτερου «παραθύρου» για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2019  και επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας με το ευρύ 102-56 στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι αθλήτριες του Κώστα Μίσσα έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους, δεν είχαν κάποιο πρόβλημα απέναντι σε εκείνες της ομάδας από την πόλη της Θεσσαλίας και συνέχισαν αήττητες σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις. Πρώτη σκόρερ του Θρύλου η Άννα Σπυριδοπούλου με 20 πόντους, ενώ η Εβίνα Μάλτση είχε 16 πόντους και οι Στέλλα Καλτσίδου και Βικτόρια Μακόλι ακολούθησαν με 13.
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Με το ίδιο σκορ, με το οποίο είχε επικρατήσει στη Θεσσαλονίκη, ο Ολυμπιακός  νίκησε και πάλι τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής της Volleyleague. Οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με 3-1 σετ (25-13, 24-26, 25-20, 25-18) των Θεσσαλονικέων στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» αύξησαν τη μεταξύ τους διαφορά στους 10 βαθμούς και έκαναν ένα ακόμα βήμα για την εξασφάλιση της 1ης θέσης στην κανονική διάρκεια της σεζόν που ισοδυναμεί με το απόλυτο πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πανηγύρισε την 16η νίκη σε ισάριθμα ματς στη Volleyleague, χωρίς να έχει καμία απώλεια βαθμών. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, ο Μίκο Οϊβάνεν με 16 πόντους (12/18 επ.), ακολούθησαν με 14 οι Αλεξίεφ (12/15 επ.) και Ραουβέρντικ (12/20 επ.) ενώ με διψήφιο αριθμό σημείωσε και ο Πετρέας με 11 (6/6 επ.). 
 
 
H εντυπωσιακή πορεία της ομάδας βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, συνεχίστηκε με την εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Μενέν με 3-1 σετ στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8» του Challenge Cup. Οι Πειραιώτες πέρασαν νικηφόρα από το Βέλγιο, με την υποστήριξη περίπου 50  οπαδών τους που έδωσαν δυναμικό παρών και πραγματοποιήσαν το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ο Θρύλος με την καθαρή νίκη με 3-1, απέκτησε σημαντικό πλεονέκτημα για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι και στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στο Ρέντη (Πέμπτη 1/3) θέλει να το διασφαλίσει (του αρκούν δυο σετ), για να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «4».
 
 
Μετά τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Μενέν στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8» του Challenge Cup, η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού επικράτησε με 3-2 σετ του Ηρακλή στο Κλειστό της Μίκρας στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Volleyleague. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν τη 17η νίκη τους σε ισάρριθμα ματς στο πρωτάθλημα και πραγματοποίησαν ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη κανονική διάρκεια της σεζόν που ισοδυναμεί με το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ που θα κρίνουν τον τίτλο. Από κει και πέρα το παιχνίδι με τον Ηρακλή ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη και ο Ολυμπιακός που προηγήθηκε με 1-0 στα σετ, το πήρε με ανατροπή στο τάι μπρέικ από το 2-1 με το οποίο βρέθηκε να χάνει στη συνέχεια. Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Οϊβάνεν με 22 πόντους (19/35 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) και ακολούθησε ο Μπέμε με 17 (10/15 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ). 
 
 
Βόλεϊ Γυναικών: Η Πφέφιγκεν θα είναι η αντίπαλος της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού στη φάση των «8» του CEV Challenge Cup. Η ομάδα από την Ελβετία επικράτησε με 3-1 σετ της Μπακάου από τη Ρουμανία την Τετάρτη το απόγευμα και ανέτρεψε την ήττα με 3-2 που είχε γνωρίσει στο πρώτο ματς στην έδρα της. Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στην Ελβετία και ο επαναληπτικός στο Ρέντη.
 
Μετά την πανηγυρική, εκτός έδρας, πρόκριση στους «8» του Challenge Cup, η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού έκανε «στροφή»  στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι  «ερυθρόλευκες» επικράτησαν, με χαρακτηριστική άνεση, 3-0 (25-14, 25-14, 25-12) σετ της Ηλιούπολης, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague. Λίγες μέρες αργότερα επικράτησαν με το ίδιο σκορ της ίδιας ομάδας αλλά αυτήν τη φορά στο θεσμό του Κυπέλλου, κλείνοντας έτσι θέση για την τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη στις αρχές Μαρτίου. Ενημερωτικά να πούμε πως ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τον ΑΟ Θήρας, ενώ το άλλο ζευγάρι του final-4 είναι το Ηλυσιακός-Πανναξιακος
 
 
Την αήττητη και χωρίς απώλεια σετ πορεία της στο πρωτάθλημα της Volleyleague, συνεχίζει η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού. Ο Θρύλος επικράτησε άνετα, σε μόλις 55 λεπτά, με 3-0 σετ  (5-25, 11-25, 8-25), εκτός έδρας, της Κορίνθου. Οι «ερυθρόλευκες», λίγες μέρες πριν αντιμετωπίσουν την Ελβετική Πφέφιγκεν, στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Challenge Cup, συνέχισαν την αήττητη πορεία τους στις εγχώριες διοργανώσεις και μάλιστα για ένα ακόμα ματς δεν έχασαν σετ. Οι παίκτριες του  Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, έδειξαν την απαιτούμενη συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν έτσι άνετα στην τελική επικράτηση, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική τους ανωτερότητα. 
 
 
Σε επίπεδο ακαδημιών, ην 2η θέση στο Final 4 της ΕΣΠΕΔΑ, κατέλαβαν οι Νεάνιδες της Ακαδημίας βόλεϊ του Ολυμπιακού, μετά την ήττα με 3-0 σετ από το Αιγάλεω στον τελικό της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκες» του Σπύρου Σαραντίτη χάρη στην πολύ καλή πορεία τους και τη συμμετοχή τους στον τελικό, εξασφάλισαν την παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. MVP της διοργάνωσης αναδείχθηκε η αθλήτρια του Ολυμπιακού, Χριστίνα Αδαμοπούλου και καλύτερη μπλοκέρ η Αφροδίτη Ψαρράκη.
 
Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Αδαμοπούλου Χριστίνα, Αρβανίτη Ηλιάνα, Δελή Θωμαΐς, Ζίγκιρη Νεκταρία, Ζουμίδη Έρικα, Λιόλιου Γεωργία, Λυχναρά Λυδία. Μικέλη Μαρία, Μπακιρτζόγλου Μαριλία, Μιλεντίγιεβιτς Έλενα, Μερακλή Μαριέτα, Πετροπούλου Δήμητρα, Ρέκα Αθηνά, Ψαρράκη Αφροδίτη
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι προπονήσεις του τμήματος Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά συνεχίζονται κανονικά υπό τις οδηγίες του Ιωάννη Μαμάη. Κανονικά συνεχίζονται και οι εγγραφές οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. 
 
 
Πόλο Ανδρών: Μετά από οκτώ αγωνιστικές και εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, με έξι νίκες και μια ισοπαλία, η ομάδα πόλο των Ανδρών του Ολυμπιακού γνώρισε την πρώτη της ήττα στη σεζόν από τη φιναλίστ της διοργάνωσης, Γιούγκ, μέσα στην Κροατία, με 10-8. Παρά το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρώτου ομίλου της διοργάνωσης μόνη πρώτη και σε απόσταση τριών βαθμών από τη δεύτερη Μπρέσια. Οι Πειραιώτες, που πλήρωσαν το κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι, στο 8-4 αντέδρασαν, επέστρεψαν στο παιχνίδι και ενάμισι λεπτό πριν την λήξη του αγώνα ήταν σε απόσταση ενός γκολ και θα μπορούσαν να φύγουν με θετικό αποτέλεσμα από το Ντουμπρόβνικ,  ωστόσο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή. 
 
 
Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την αδιαμφισβήτητη ανωτερότητα του και πέρασε νικηφόρα από το Κολυμβητήριο του Λαιμού επικρατώντας στο...ντέρμπι με 11-3 της Βουλιαγμένης στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες ήταν κυρίαρχοι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση του Ν.Ο.Β., ελέγχοντας το ματς από την αρχή μέχρι το φινάλε. Δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τη Βουλιαγμένη οι Πάουλο Ομπράντοβιτς και Αλέξανδρος Γούνας.
 

Σε επίπεδο υποδομών, το εισιτήριο για τη Β' Φάση του πρωταθλήματος εξασφάλισαν οι Έφηβοι της Ακαδημίας Υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες με απολογισμό τριών νικών σε ισάρριθμα ματς στα πλαίσια του Γ' Ομίλου Αττικής που διεξήχθησαν στο Κολυμβητήριο Αλίμου, κατέλαβαν την πρώτη θέση και θα δώσουν το παρών στους αγώνες της Β' Φάσης που θα διεξαχθεί 13-15 Απριλίου.

 

 
Πόλο Γυναικών: Μια ακόμα νίκη προσέθεσε στο ενεργητικό της η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 25-3 του Ρεθύμνου στο Παπαστράτειο στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Γ’ Φάσης. Οι «ερυθρόλευκες» που επέστρεψαν στις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα μετά τις 24 Ιανουαρίου όταν επικράτησαν του Εθνικού, δεν δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της ομάδας του Ρεθύμνου.
 
 
Νικηφόρα συνεχίστηκε η πορεία της ομάδας πόλο των γυναικών του Ολυμπιακού που για την 5η αγωνιστική της Γ φάσης του πρωταθλήματος επικράτησε, στο Παπαστράτειο, με σκορ 9-6 της Βουλιαγμένης. Ο Ολυμπιακός, που σε μια εβδομάδα αγωνίζεται στη Ρωσία, κόντρα στην Κίνεφ Κίρισι, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για την προημιτελική φάση της Ευρωλίγκα, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στην άμυνα, πρόσθεσε μια ακόμα νίκη στο ενεργητικό του. Οι «ερυθρόλευκες» οδηγούν την κούρσα του Α' ομίλου έχοντας ήδη εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα μέχρι και τους τελικούς του πρωταθλήματος. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη που πέτυχε πέντε τέρματα. 
 
 
Χάντμπολ Ανδρών: Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος, 25-25 με την ΑΕΚ στο ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Handball Premier. Οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο στις εγχώριες διοργανώσεις και αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ισοπαλία στο πρωτάθλημα αφού είχε προηγηθεί και η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας για τη 2η αγωνιστική. Από τότε ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 12 διαδοχικών νικών στο  πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή με ένα παιχνίδι περισσότερο, πέντε βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.
 
 
Τη 14η νίκη στο πρωτάθλημα της Handball Premier πανηγύρισε η ομάδα Χάντμπολ του Ολυμπιακού, που επικράτησε άνετα με 27-16 του ΓΑΣ Καματερού, εκτός έδρας στο πλαίσιο της 16ηςαγωνιστικής. Οι Πειραιώτες διεύρυναν την αήττητη πορεία τους στις εγχώριες διοργανώσεις και έκαμψαν την αντίσταση των γηπεδούχων με χαρακτηριστική ευκολία. Στην αναμέτρηση με την ομάδα του Καματερού, δεν αγωνίστηκαν οι βασικοί, Γρηγόρης Σανίκης, Κωνσταντίνος Τσιλιμπάρης και Δημήτρης Τζηράς, ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου αποχώρησε με τραυματισμό ο Αντώνης Χάλαρης (θα υποβληθεί σε μαγνητική) ενώ ο Καραμπουρνιώτης χτύπησε στο δάχτυλο του χεριού του και δεν μπόρεσε να συνεχίσει έως το τέλος του ματς.
 
 
Κολύμβηση: Με την κατάκτηση δώδεκα μεταλλίων ολοκληρώθηκαν για τους κολυμβητές του Ολυμπιακού οι χειμερινοί αγώνες  Παμπαίδων/Παγκορασίδων Α' & Β΄ που θα διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. Οι «ερυθρόλευκο» συμμετείχαν με 12 αθλητές και συγκομιδή έξι χρυσα, τέσσερα ασημένια και δυο χάλκινα μετάλλια. 
 
 
Στίβος: Την κατάκτηση του 8ου πρωταθλήματος κλειστού στίβου της ιστορίας του, το οποίο έπιασε λιμάνι για τέταρτη διαδοχική σεζόν πανηγυρίζει το τμήμα στίβου του Ολυμπιακού. To  32ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ, βάφτηκε «ερυθρόλευκο» στους Άντρες, χάρη στις σπουδαίες επιδόσεις των αθλητών του Θρύλου στο αγωνιστικό διήμερο. Οι Πειραιώτες οδηγούσαν την κούρσα στη βαθμολογία με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη της κατάταξης ομάδας της Κηφισιάς από την πρώτη μέρα και σήμερα επισφράγισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός με την τέταρτη συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος διεύρυνε την κυριαρχία του στην Ελλάδα, προσθέτοντας τον πρώτο φετινό τίτλο του στην λίστα του συλλόγου μας (τον Δεκέμβριο είχε προηγηθεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην πυγμαχία, η οποία εντάσσεται στο 2017).
 
 
Κανοέ Καγιάκ: Το περασμένο χρονικό διάστημα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο. Οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών του τμήματος κανόε καγιάκ συνεχίζονται κανονικά εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Θυμίζουμε πως οι ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζουν το τμήμα, βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
 
Κωπηλασία: Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.
 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο.
 
 
Πινγκ Πονγκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται.
 
 
 
Ξιφασκία: Το διάστημα 1-4 Φεβρουαρίου διεξήχθη το παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης, στο οποίο συμμετείχε και ο αθλητής του ερυθρόλευκου τμήματός μας, Γιώργος Τσουρούτας. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν μας είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της εν λόγω διοργάνωσης από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό. 
 
 
Πυγμαχία: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πυγμαχία του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" υπό το βλέμμα του αρχιπριπονητή του τμήματος Λευτέρη Λειβάδη αλλά και των συνεργατών του.
 
 
ΤαεΚβοΝτο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ταε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
 
 
Κικ Μπόξινγκ: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κικ μπόξινγκ του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά υπό το βλέμμα του αρχιπροπονητή του τμήματος Βλαδίμηρου Ναζαρένκο στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 22ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη στο Ρέντη το μεσημέρι της Κυριακής ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-0 του Πανιωνίου. Η ομάδα μας έπαιξε όσο χρειαζόταν για να κερδίσει το παιχνίδι και να διατηρηθεί ζωντανή στη μάχη της κατάκτησης του 4ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος. 
 
 
Σ' αγώνα της 20ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αργυρούπολη ο Ολυμπιακός κέρδισε με 2-0 τον Πανιώνιο και πραγματοποίησε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την είσοδο του στο Final-4. 
 
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Με αφιέρωμα στο πρώτο «ερυθρόλευκο» πρωτάθλημα του 2018 ξεκίνησε η επίσημη εκπομπή του Ολυμπιακού ΣΦΠ, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (12/2) από το Κανάλι 1 του Πειραιά και με Live Streaming από το OSFP TV. Στο στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά, φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο οποίος μίλησε για τον 4ο συνεχόμενο τίτλο (8ο συνολικά) που κατακτά ο Ολυμπιακός στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου καθώς και για το χρυσό μετάλλιο που πανηγύρισε στα 200 μ.
 
 
Στη συνέχεια, η «Μεγάλη μου Αγάπη…» έκανε και μία… βόλτα έως το κλειστό του Ρέντη όπου «συνάντησε» την Ειρήνη Κοκκινάκη, που ανέλυσε πως επιτεύχθηκε η παλικαρίσια πρόκριση στα προημιτελικά του CEV Challenge Cup και τον τεχνικό της ομάδας χάντμπολ, Γιώργο Ζαραβίνα, ο οποίος έκανε έναν πρώτο απολογισμό της αήττητης πορείας των ερυθρόλευκων σε πρωτάθλημα και κύπελλο Ελλάδας. Όπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες και τα τμήματα υποδομή του Ολυμπιακού ΣΦΠ,  χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους ακροατές μέσω γραπτών μηνυμάτων  στο OSFP TV.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει δέκα (10) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 91kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 69kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 64kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας Γυναικών 
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου Boca U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων "Κων/νος Ξανθάκος" (Πόλο Εφήβων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων "Γιάννης Ματζουράνης" (Πόλο Νεανίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων "Νηρέας Christmas Cup" (Πόλο Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων "Α.Γαρύφαλλος" (Πόλο Παίδων)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
· International Tournament "G1 Greece Open 2017" (Τάε Κβο Ντο)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει εξήντα ένα (61) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που  διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό  Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (τα κατέκτησαν αθητές του τμήματος κολύμβησης στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης παμπαίδων-παγκορασίδων Α'ΚαιΒ')
· 8 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (τα κατέκτησαν αθητές του τμήματος κολύμβησης Masters του Ολυμπιακού στην ημερίδα ταχυτήτων που διεξήχθη στο Βόλο)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
6 Χρυσά Μετάλλια Καγιάκ (τα κατέκτησαν αθλητές μας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων που διεξήχθη στον Ισθμό Κορίνθου)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό  Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
· 10 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο Γκραν Πρι κολύμβησης  που διεξήχθη στο Βόλο) 
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να  εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Κάνατε μάγκες τους ανύπαρκτους... Ντροπή και μόνο ντροπή...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας αποδοθούν ευθύνες! ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ να χαθει αυτος ο τιτλος....
ΥΓ4: Διπλό στην Τούμπα και γίνεται της Κολάσεως! Αν δεν σε έχουν τιμωρήσει με -3 νωρίτερα, δείχνοντας ότι ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΣΕ ΤΡΕΜΟΥΝ!!!
ΥΓ5: Στα τοπικά κι ακόμα παρακάτω ρε ρουφιάνοι... 
ΥΓ6: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Εξαιρετικός και πολύτιμος όπως πάντα, Μάκη.

1.Για τον ανώνυμο(βεβαίως-βεβαίως) αρθρογράφο του Golendri-dna του φταίει ότι θα γίνουν 3 final-4 στο κλειστό της Γλυφάδας(του μπάσκετ γυναικών, του βόλεϊ ανδρών και του χάντμπολ ανδρών, όπου και στα τρία θα συμμετάσχει ο Θρύλος). Προφανώς δε θα πει τίποτα για το final-4 του κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών που θα γίνει στη Σαντορίνη(που θα συμμετέχει ο Θρύλος) και για το final-4 του χάντμπολ γυναικών που θα γίνει στην Κοζάνη(και θα δείξει η ΕΡΤ3), το final-4 του κυπέλλου στο πόλο ανδρών που θα γίνει στη Χίο και το final-4 του κυπέλλου στο πόλο Γυναικών που θα γίνει στο Καρπενήσι. Ακόμα, η Γλυφάδα έχει κολυμβητήριο στην περιοχή(Αθλητικό κέντρο ΑΝΟΓ), που είναι η έδρα της Γλυφάδας(του ΑΝΟΓ δηλαδή) για τα τμήματα του πόλο ανδρών και πόλο γυναικών του ΑΝΟΓ. Γιατί δε λέει τίποτα για αυτό?. Λέει επίσης ότι "Οι παραδοσιακές δυνάμεις εκλείπουν, όσο τα τρελά έσοδα από το Champions League (κατά συνέπεια το 10% στον Ερασιτέχνη) πηγαίνουν αυστηρά εδώ και χρόνια σε ένα και μόνο σύλλογο, ωστόσο αυτό είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση..."προδίδοντας την ασχετοσύνη του και το φαρμάκι του στο ότι για την κατάντια των τμημάτων του Ερασιτέχνη ΠΑΟ, της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και του Α.Σ. ΠΑΟΚ φταίει...ο Ολυμπιακός(και όχι οι ίδιοι). Κάρτα μέλους και κάρτα φιλάθλου του λένε τίποτα? Δες τι λέει.
http://www.sdna.gr/volei/kypello-elladas-andron/article/431769/ellada-ei...

Ο Ολυμπιακός φταίει που πάει καλά στον Ερασιτέχνη? Καλά, όσον αφορά την ΕΟΚ, σε λίγο το Golendri-dna(το SDNA δηλαδή)θα βγάλει τον Θρύλο ως...ευνοημένο από τον ΒαΖΕλακόπουλο εεε Βασιλακόπουλο!!! Δημοσιογραφία της πλάκας, του "Να γράψουμε για να την πούμε έστω κι έμμεσα, ενίοτε κι άμεσα στους γαύρους".
Συγνώμη κιόλας που ενδιαφερόμαστε για τον Ερασιτέχνη και δεν τον έχουμε παρατημένο κύριε ανώνυμε αρθρογράφε(πράγμα που σημαίνει ότι εκφράζει και το σαϊτ αυτά που γράφει).

2. Μιλώντας για δημοσιογραφία της πλάκας, κάποια πράγματα βγάζουν μάτι. Για το "αντικειμενικό" Sportime δεν πήρε ο Ολυμπιακός το κύπελλο στο μπάσκετ το 2002 στο ΣΕΦ ενάντια στο Μαρούσι, αλλά η...ΑΕΚ(που αποκλείστηκε από τον Πανιώνιο του Γιαννάκη στους 16 του κυπέλλου εκείνη τη σεζόν).
http://www.basket.gr/component/k2/1602-kypello-andron-2001-2002

Η ΑΕΚ πήρε το κύπελλο στο μπάσκετ εναντίον του ΠΑΟ, αλλά το 2001 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, 17 χρόνια πριν(και όχι 16, όπως λένε στο πρωτοσέλιδο). 2018-17=2001(και όχι 2002). Βιασμός και της αλήθειας και της αριθμητικής από τη φυλλάδα του Ρέστη.
Τους περιποιήθηκα στο twitter
https://twitter.com/johnored7/status/965210167666249735

Μια στοιχειώδης έρευνα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

3.Στο ΥΓ5 υποθέτω αναφέρεσαι στον καλό πράσινο πελάτη.

Εικόνα MakTheBet

1) Είναι γνωστό αυτό..Και μπράβο σου που τα μαζεύεις και τα παραθέτεις εδώ να τα βλέπουν και οι άλλοι... Ζηλεύουν τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό....Την υγεία του...Τις νίκες του...Τους τίτλους του...Και θα παραμείνουμε έτσι για πολλά χρόνια ακόμα...

2) Χαχαχαχα ούτε το είχα δει αυτό...Έλεος....

3) Και όχι μόνο....

Καλή συνέχεια Γιάνναρε...

Εικόνα takis xwsiar

Εισαι δικαιος αλλα σκληρος!Δεν το κανουν από κακια,απο ζηλια το κανουν.Εγω αμα ηταν ο Ολυμπιακος ,στο χαλι τους (φτου!φτου! Παναγια μου!)και οι αλλοι ηταν σαν τον Ολυμπιακο μας,η θα επεφτα απ'την ταρατσα η θα γινόμουνα σαν και αυτους,δηλαδη χολη και μυθοπλασιες προκειμενου να πεισω τον εαυτο μου ότι είναι πουτανα η κοινωνια!Βεβαια υπαρχει και τριτη εκδοχή για έναν Γαυρο,αυτο που καναμε εμεις όταν ο Ερασιτέχνης ειχε πρόβλημα.Διαπιστωση του προβλήματος-Αναθεση στον Ερασιτεχνη σε ανθρώπους που ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ (Για τέτοιες αρμοδιότητες)-Ενοτητα και στηριξη από ΠΟΛΛΟΥΣ οπαδους των ομαδων μας και τελος μεγαλη οικονομικη στηριξη από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ.Και αυτό γιατι ΕΤΣΙ αποδηκνυεται ότι ο Ολυμπιακος είναι ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,ΔΕΝ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΜΗΜΑΤΑ!!! (Αυτό για μερικους ανωμαλους!)

Εικόνα MakTheBet

Έχεις δίκιο σε όλα φίλε... Ακριβώς έτσι είναι τα πράγματα...

Εικόνα takis xwsiar

Αυτό το βολει ρε παιδια! Δεν μπορουν να βαζουν να πεζουμε 2 αγωνες στη σειρα?Πανω που πας,τελειωνουν!!! Η να βαζουν αμεσως μετα τις κοριτσαρες μας,και οι δυο μαζι θα κανουν χρονο σε νικες,οσο ενας αγωνας! 6-0 σε 2 ωρες!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εικόνα MakTheBet

Νομίζεις είναι τυχαία η επιλογή ωρών? Πού να πρωτοπάς? Και μετά λέει "άδεια τα γήπεδα"

Εικόνα MakTheBet

Αναφέρομαι στα περιστατικά τύπου να σε βάζουν 5μιση πχ το βολει και 6 το πολο....

Εικόνα takis xwsiar

Η σημερα με το Βολει και το χάντμπολ.Εγω δεν μπορω φιλε μου να φυγω και ξαναμανα μετα παλι το βραδυ.Οποτε πρεπει να διαλέξω υποχρεωτικα το ένα από τα δυο.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ,ΒΑΖΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΚΕΦΑΛΟΙ!! Να'σαι καλα φιλε Μακ,χαιρετω!

Εικόνα ze ηλιας

Γεια χαρά σου φίλε
μας έλειψες
περαστικά στα δικά σου

Εικόνα MakTheBet

Ευτυχώς όλα πήγαν καλά... Άλλωστε όπως γράφω σε κάθε άρθρο, ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ!