Ειδήσεις από τον Ερασιτέχνη μας από 21.02 έως 27.02.2018



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε πολλά και ενδιαφέροντα! Σημαντικές νίκες σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο τόσο σε εγχώριους όσο και σε διεθνείς αγώνες, κατακτήσεις τίτλων και χρυσών μεταλλίων και πολλά ακόμα. 
 
Πάμε λοιπόν να τα δούμε όλα αναλυτικά.
 
 
Μπάσκετ γυναικών: Μην έχοντας καλή απόδοση και με δυσκολία ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 64-63, στο πλαίσιο της 16ηςαγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα στηριζόμενες στην άμυνά τους και επικράτησαν στα τελευταία λεπτά όντας απόλυτα ψύχραιμες εκεί που έπρεπε. Πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν η Στέλλα Καλτσίδου με 19 πόντους ενώ την ακολούθησε η Εβίνα Μάλτση με 11.
 
Μετά το ρεπό της Δευτέρας, οι αθλήτριες του Ολυμπιακού επέστρεψαν κανονικά στις προπονήσεις της ομάδας του Πειραιά. Οι «ερυθρόλευκες» προέρχονται από το θετικό αποτέλεσμα  επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και πλέον στρέφουν την προσοχή τους, στην επόμενη αναμέτρηση με τον Φάρο την Κυριακή (04/03, 14.30), στο ΔΑΚ Γλυφάδας στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. 
Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα κρίνει την κορυφή της βαθμολογίας, καθώς η ομάδα του Κερατσινίου έχει ηττηθεί φέτος μονάχα από τον Θρύλο με 58-70 (την 6η αγωνιστική). Οι αήττητες νταμπλούχες Ελλάδος θέλουν να πραγματοποιήσουν μια καλή και πειστική εμφάνιση απέναντι στον Φάρο, τον οποίο αντιμετωπίζουν και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στις 23 Μαρτίου.
 
 
Βόλεϊ Ανδρών: Με χαρακτηριστική ευκολία, η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού, έκαμψε την αντίσταση του Ηρακλή Χαλκίδας σε βάρος του οποίου επικράτησε με 3-0 σετ (25-21, 25-13, 25-16) στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» και πανηγύρισε την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας. Οι Πειραιώτες παρά την δεδομένη κούραση από το βαρύ πρόγραμμα και τα συνεχή παιχνίδια, παρουσιάστηκαν σοβαροί και συγκεντρωμένοι και έκλεισαν θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσουν το 18ο Κύπελλο της ιστορίας τους.
 
Μετά την πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού επικράτησε εκ νέου, με 3-2 σετ (25-20, 20-25, 25-17, 23-25, 16-14), του Ηρακλή Χαλκίδας, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μ. Μερκούρη» , στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague. Οι Πειραιώτες πανηγύρισαν τη 18η νίκη τους σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα και πραγματοποίησαν ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη κανονική διάρκεια της σεζόν που θα τους δώσει και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ που θα κρίνουν τον τίτλο. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο δεύτερο παιχνίδι της φάσης των «8» του Challenge Cup, που θα διεξαχθεί στο Ρέντη την Πέμπτη (1/3,19:00) και θέλουν δυο σετ, για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης απονεμήθηκε από τον Team Manager του Ολυμπιακού, Νίκο Μαντούβαλο, στον Τεοντόρ Αλεξίεφ το βραβείο του "MVP Βίκος Cola" καθώς είχε αναδειχτεί πολυτιμότερος παίκτης της 16ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» 2017-18.
 
Βόλεϊ Γυναικών: Το πρώτο από τα δυο βήματα που απαιτούνται για να βρεθεί και φέτος στα ημιτελικά του Challenge Cup, πραγματοποίησε η ομάδα βόλεϊ Γυναικών του Θρύλου που επικράτησε με 3-1 σετ (25-21, 19-25, 21-25, 19-25) της Πφέφιγκεν στην Ελβετία στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8» της διοργάνωσης! Οι «ερυθρόλευκες» φιναλίστ του Challenge Cup, που πραγματοποιούν και φέτος εντυπωσιακή πορεία στην Ευρώπη, πήραν μια σπουδαία νίκη και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στους «4», ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη (27/2) στις 19:00 στο Ρέντη. Εκεί μαζί με τον κόσμο του Θρύλου, αρκούν δυο σετ ή νίκη με οποιοδήποτε σκορ, για να ολοκληρωθεί μια ακόμα τεράστια επιτυχία του τμήματος. Από κει και πέρα στο παιχνίδι με τη Πφέφιγκεν, όπου ο Ολυμπιακός είχε την συμπαράσταση αρκετών ομογενών από την Ελβετία, οι «ερυθρόλευκες» κυριάρχησαν μετά το πρώτο σετ, το οποίο έχασαν με 25-21. Ο Θρύλος ανέβασε στροφές από το δεύτερο σετ και φανέρωσε την ανωτερότητά του φτάνοντας με σχετική ευκολία στην τελική επικράτηση! Πρώτη σκόρερ του αγώνα η Σάσκια Χίπε με 22 πόντους και ακολούθησε για τον Ολυμπιακό η Πολ με 18, ενώ η Γιώτα ολοκλήρωσε το ματς με 10 πόντους και 4 μπλοκ.
 
Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Θρύλου θα συνεχιστεί και φέτος με επόμενο σταθμό τα ημιτελικά του Challenge Cup! Ο Θρύλος προκρίθηκε πανηγυρικά στους «4» της διοργάνωσης χάρη στην νίκη με 3-0 σετ (25-4, 25-18, 25-20) επί της Πφέφιγκεν στον επαναληπτικό που διεξήχθη στο Ρέντη και πρόσθεσε μια ακόμα ένδοξη σελίδα στην ιστορία του τμήματος βόλεϊ Γυναικών. Έχοντας τη θερμή συμπαράσταση 1.000 περίπου οπαδών του, ο Ολυμπιακός έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και μέσα σε 39’ λεπτά πήρε τα δυο πρώτα σετ που τον έστειλαν στα ημιτελικά για δεύτερη διαδοχική σεζόν! Εκεί θα βρει στο δρόμο του, το νικητή του ζευγαριού Κράσνονταρ (Ρωσία) –Οστράβα (Τσεχία). Η Ρώσικη ομάδα έχει αποκτήσει το προβάδισμα χάρη στη νίκη στο πρώτο ματς με 3-1 μέσα στην Τσεχία και ο επαναληπτικός διεξάγεται την Πέμπτη (01/03). Από κει και πέρα ο Θρύλος  στον  επαναληπτικό της φάσης των «8» με την Σμας Πφέφιγκεν, ήταν εξαιρετικός και υπερασπίστηκε τη νίκη με 3-1 στην Ελβετία. Έτσι μετά τις προκρίσεις σε βάρος της Ισπανικής Λογκρόνιο και της Ρουμάνικης Ταργκοβίστε, η ομάδα του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, άφησε εκτός έναν ακόμα αντίπαλο και συνεχίζει να βλέπει ψηλά και σε νέες διακρίσεις!
 
 
Μπιτς Βόλεϊ: Οι προπονήσεις του τμήματος Beach Volley του Ολυμπιακού το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Πλαζ Βοτσαλάκια του Δήμου Πειραιά συνεχίζονται κανονικά υπό τις οδηγίες του Ιωάννη Μαμάη. Κανονικά συνεχίζονται και οι εγγραφές οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά και ώρες 10:00-18:00 στα τηλέφωνα: 2104190902-3 και 6977716615. 
 
Πόλο Ανδρών: Την πρόκριση στο Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, που, παίζοντας πάρα πολύ καλή άμυνα,  επικράτησε άνετα με σκορ 9-2 του Εθνικού στο Παπαστράτειο, στο νοκ-άουτ αγώνα της προημιτελικής φάσης. Οι «ερυθρόλευκοι», «σφράγισαν» έτσι το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις 23 και 24 Μαρτίου στη Χίο.
 
Συνέχεια στην νικηφόρα πορεία της στο πρωτάθλημα έδωσε η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού που επικράτησε με 24-5 της Χίου για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μετά την άνετη πρόκριση στο Final-4 του κυπέλλου και πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στο Αννόβερο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός έκανε το  «15Χ15» στο πρωτάθλημα (εκκρεμεί η εξ' αναβολής εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ), επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση της ομάδας της Χίου, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Παπαστράτειο.
 
Με στόχο την επιστροφή στις νίκες, θα αγωνιστεί την Τετάρτη (28/02, ΕΡΤ 2), η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού κόντρα στο Αννόβερο εκτός έδρας στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται από το μεσημέρι της Τρίτης στη Γερμανία ενόψει της συνέχειας των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, που περιλαμβάνει το δεύτερο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι μετά την αναμέτρηση με τη Γιουγκ στην Κροατία. Ο Ολυμπιακός οδηγεί την κούρσα του Α' ομίλου του Champions League, έξι αγωνιστικές πριν το τέλος της προκριματικής φάσης. Οι Πειραιώτες χάρη στην πολύ καλή πορεία τους στη φάση των ομίλων μετρούν έξι νίκες μια ισοπαλία και μια ήττα και έχουν βάλει τις βάσεις για πρόκριση στο Final 8 που θα διεξαχθεί στη Γένοβα (7-9 Ιουνίου). Τα αγωνιστικά προβλήματα που προέκυψαν για τον τεχνικό του Ολυμπιακού, αφορούν τον Πάουλο Ομπράντοβιτς ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο, ωστόσο έχει συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή
 
 
Πόλο Γυναικών: Με θετικό αποτέλεσμα που του δίνει το πρώτο λόγο για πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκα, έφυγε ο Ολυμπιακός από την έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, Κίνεφ Κίρισι με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλος 10-10. Στο πρώτο παιχνίδι της προημιτελικής φάσης, ο Θρύλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με τη νίκη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα του δίνει το πλεονέκτημα ενόψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί στο Παπαστράτειο. Στον Πειραιά την Παρασκευή 16 Μαρτίου (19:30), η ομάδα πόλο Γυναικών του Θρύλου θα έχει την ευκαιρία με νίκη να σφραγίσει το εισιτήριο για το Final 4 της Ευρωλίγκα και να δώσει το παρών για 4η διαδοχική φορά στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλογικής διοργάνωσης. Από κει και πέρα, η αναμέτρηση των δυο φιναλίστ του περσινού τελικού δικαιολόγησαν την παραδοχή  ότι αποτελούν δυο εκ των κορυφαίων ομάδων. Ο Ολυμπιακός τρεις φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2 τέρματα και ισοφάρισε και τις τρεις, ενώ από τη στιγμή που προηγήθηκε στο 3ο δεκάλεπτο, με το επιμέρους 5-3 στο διάστημα αυτό, προηγήθηκε με 9-7. Οι Ρωσίδες ωστόσο που σκόραραν περισσότερα από τα μισά τους τέρματα στην κόντρα (6 συνολικά), έτρεξαν ένα επιμέρους 3-0 στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, φτάνοντας στο 10-9, όμως η εξαιρετική Αλεξάνδρα Ασημάκη που σημείωσε συνολικά 5 τέρματα, ισοφάρισε στο τελικό 10-10.
 
Χάντμπολ Ανδρών: Η αήττητη πορεία της ομάδας χάντμπολ του Ολυμπιακού συνεχίζεται. Οι  «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την 15η νίκη τους στο πρωτάθλημα της Handball Premier επικρατώντας με 24-19 του Διομήδη Άργους. Οι Πειραιώτες διεύρυναν έτσι την αήττητη πορεία τους στις εγχώριες διοργανώσεις και έκαμψαν την αντίσταση των φιλοξενούμενων πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο. Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ρέντη δεν αγωνίστηκαν οι Αλβανός, Τζηράς, Καραμπουρνιώτης και Τσιλιμπάρης. Κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Τάσος Τσακνής που πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις, αποκρούοντας και δυο πέναλτι.  
 
Κολύμβηση: Εντυπωσιακός ήταν ο απολογισμός της παρουσίας του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού, στους Χειμερινούς Αγώνες Ανδρών/Γυναικών που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. Το «ερυθρόλευκο» τμήμα κατέκτησε συνολικά 43 μετάλλια εκ των οποίων 23 χρυσά, 14 ασημένια και 6 χάλκινα με τους αθλητές του Ολυμπιακού να πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις. Από τις επιδόσεις που ξεχώρισαν ήταν αυτή του Παναγιώτη Μπολάνου που έπιασε το όρια για τη συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στα 50-100-200μ. ύπτιο.
 
Στίβος: Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ, αυτήν τη στιγμή τρεις επιδόσεις αθλητών μας είναι οι καλύτερες πανελληνίως σε συγκεκριμένα αγωνίσματα. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Τριβυζάς στα αγωνίσματα 60μ και 200μ χάρη στις επιδόσεις που πραγματοποίησε στις 20/1 και 11/2 αντίστοιχα, ενώ την τριάδα με τις πρωτιές συμπληρώνει ο Τσιάμης χάρη στην επίδοσή του 16.24μ που πραγματοποίησε στο τριπλούν στις 10/2.
 
Κανοέ Καγιάκ: Το περασμένο χρονικό διάστημα δεν είχαμε κάποιο αγωνιστικό νεότερο. Οι ατομικές προπονήσεις των αθλητών του τμήματος κανόε καγιάκ συνεχίζονται κανονικά εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. Θυμίζουμε πως οι ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζουν το τμήμα, βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι.  
 
Παρακανόε: Οι προπονήσεις των αθλητών του τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού στην μαρίνα Ζέας, που βρίσκονται στην Καστέλα του Πειραιά. Θυμίζουμε πως μαζί με τους αθλητές του Ολυμπιακού, τις προπονήσεις τους στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις κάνουν και οι αθλητές των σωματείων "Τριπτόλεμος", "Νίκη" και "Μαρούσι" τα οποία "φιλοξενεί" ο σύλλογός μας παρέχοντας τους το έμπειρο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις του (γυμναστήριο, αποδυτήρια, αθλητικό εξοπλισμό κλπ). Τα τμήματα εγγραφών παραμένουν ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να ασχοληθεί ενεργά με το άθλημα του Παρακανόε, πλάι σε έναν από τους καλύτερους προπονητές του είδους, Θανάση Γιαννόπουλο. 
 
Κωπηλασία: Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα κωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
SUP (Σανιδοκωπηλασία): Το χρονικό διάστημα που μας πέρασε δεν είχαμε κάποιο σημαντικό αγωνιστικό νεότερο όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα σανιδοκωπηλασίας του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο του αγωνιστικού, όσο και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζονται κανονικά στις ιδιόκτητες Ναυταθλητικές Εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού που βρίσκονται στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. 
 
Ιστιοπλοϊα: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ιστιοπλοίας του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους στις ιδιόκτητες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας που βρίσκονται στo Mικρολίμανο. 
 
Πινγκ Πονγκ: Κανένα αγωνιστικό νεότερο δεν είχαμε όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα πινγκ πονγκ του Ολυμπιακού. Οι αθλητές του αγωνιστικού αλλά και του προαγωνιστικού τμήματος συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους εν'όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που έπονται. 
 
Ξιφασκία: Το διάστημα 1-4 Φεβρουαρίου διεξήχθη το παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης, στο οποίο συμμετείχε και ο αθλητής του ερυθρόλευκου τμήματός μας, Γιώργος Τσουρούτας. Μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το παρόν άρθρο δεν μας είχαν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της εν λόγω διοργάνωσης από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό.  
 
Πυγμαχία: Η πολύ καλή παρουσία του Αλέξανδρου Τσανικίδη στο Διεθνές Τουρνουά που διεξάγεται στη Σόφια και τον έφερε στην κορυφαία 8άδα της κατηγορίας των 64 κιλών, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης. Ο πυγμάχος του Θρύλου, αγωνιζόμενος με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, μετά τις σπουδαίες νίκες κόντρα στον Άγγλο πρωταθλητή Λόφτους Κόνορ και τον Νορβηγό Χάντι Σπουρ, πρόσθεσε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση στο ενεργητικό του αντιμετωπίζοντας τον Αμερικάνο, Τζόνσον Ντελάντε και διεκδικώντας την είσοδο του στον ημιτελικό.  Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού οι κριτές ανέδειξαν νικητή τον αντίπαλό του σε μια απόφαση κόντρα στην εικόνα του αγώνα και στο γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Τσανικίδης ήταν αυτός που κυριάρχησε απόλυτα και ξεκάθαρα και στους τρεις γύρους. Παρ' όλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια στον πρωταθλητή του Ολυμπιακού για την εξαιρετική παρουσία που είχε σε ένα κορυφαίο Τουρνουά και η οποία αποτελεί παρακαταθήκη για μελλοντικές διακρίσεις και σε διεθνές επίπεδο.
 
ΤαεΚβοΝτο: Αγωνιστική δράση δεν είχαμε το προηγούμενο διάστημα όσον αφορά το ερυθρόλευκο τμήμα ταε κβο ντο του Ολυμπιακού. Οι προπονήσεις των αθλητών τόσο της αγωνιστικής, όσο και της προαγωνιστικής ομάδας συνεχίζονται κανονικά στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του συλλόγου που στεγάζονται στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". 
 
Κικ Μπόξινγκ: Με καθημερινές προπονήσεις στις εγκαταστάσεις των Πολεμικών Τεχνών του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. που στεγάζονται στο «Γ.Καραϊσκάκης»,  σε αίθουσα 800 τετραγωνικών μέτρων, η οποία βρίσκεται στην εμπορική στοά του γηπέδου κάτω απο τις θύρες 18, 19 και 20, συνεχίζονται οι προπονήσεις του τμήματος Κick Boxing. Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε sparing μεταξύ των αθλητών της Σχολής υπό την επίβλεψη των προπονητών, Βλαδίμηρου Ναζαρένκο και Δημήτρη Δημητριάδη. Κατά τη διάρκεια του sparing, μικροί και μεγάλοι αθλητές του τμήματος είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την αγωνιστική τους πρόοδο, η οποία επιτυγχάνεται μέσω της παρακολούθησης των προγραμμάτων προπόνησης.
 
Καποέϊρα: Οι απογευματινές προπονήσεις της καποέϊρα συνεχίζονται κανονικά όσον αφορά το παιδικό τμήμα του Ολυμπιακού, με τους νεαρούς αθλητές να απολαμβάνουν τις αρετές της πολεμικής αυτής τέχνης κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα από τις 16:00 και μέχρι τις 17:00. Εννοείται πως τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά για οποιονδήποτε επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτό το ερυθρόλευκο τμήμα.
 
Ποδόσφαιρο Γυναικών: Τα ερυθρόλευκα τμήματα του ποδοσφαίρου γυναικών στις ακαδημίες του Ολυμπιακού σε Ρέντη, Ηράκλειο, Βάρη και Καρδίτσα συνεχίζουν κανονικά τις προπονήσεις τους, ενώ τα τμήματα εγγραφών παραμένουν πάντα ανοικτά.
 
Ποδόσφαιρο Νέων: Σ' αγώνα της 23ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-20 που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 από τον ΠΑΟΚ και παρέμεινε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα μας αιφνιδιάστηκε στο 2' αφού από λάθος της άμυνας δέχτηκε γκολ με κεφαλιά από Γαϊτανίδη. Από το 20' και έπειτα ο Ολυμπιακός πίεσε πολύ τον ΠΑΟΚ χωρίς όμως να έχει κάποια αξιόλογη ευκαιρία για γκολ. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός εισήλθε πολύ δυνατά και αν και έφτασε πολύ κοντά στην εστία του ΠΑΟΚ δεν ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Στο 77' ο Μπαλογιάννης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα "γράφοντας" το τελικό 2-0. Με αυτήν την ήττα ουσιαστικά τελείωσε και η τελευταία ελπίδα που είχαμε για να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα. Ας είμαστε ρεαλιστές.
 
Σ' αγώνα της 21ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-17 που διεξήχθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Ρέντη ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και "σκαρφάλωσε" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε με σουτ στο 24' ο Ντότης ενώ ο Ολυμπιακός είχε και δυο δοκάρια με τον Μούγιο (20') και με τον Γεωργαντή (59'). 
 
Σ' αγώνα της 16ης ημέρας του Πρωταθλήματος Super League K-15 που διεξήχθη το Σάββατο στο Ρέντη ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 4-3 από τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα μας αν και προηγήθηκε με 1-0 και 3-2 δεν μπόρεσε να κρατήσει το σκορ και έτσι υπέστη την τρίτη της ήττα στη διοργάνωση και τη δεύτερη φέτος από τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός αν και είναι 5 πόντους πίσω από τον Παναθηναϊκό (έχει αγώνα περισσότερο) παραμένει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης. 
 
 
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
 
Σε φουλ ευρωπαϊκούς ρυθμούς κινήθηκε η επίσημη εκπομπή του Ολυμπιακού ΣΦΠ, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα (26/2) από το Κανάλι 1 του Πειραιά και με Live Streaming από το OSFP TV. Η «Μεγάλη μου Αγάπη» συνδέθηκε με το κλειστό του Ρέντη, απ’ όπου η Στέλλα Χριστοδούλου και ο Κώστας Στιβαχτής μίλησαν για τους επαναληπτικούς αγώνες των αντίστοιχων τμημάτων μας.
 
Η «Μεγάλη μου Αγάπη» στάθηκε στην εκτός έδρας ισοπαλία (10-10) της ομάδας πόλο γυναικών με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κίνεφ Κίρισι στον πρώτο προημιτελικό της Ευρωλίγκας, στο προσεχές ματς του πόλο ανδρών με το Ανόβερο για το Τσάμπιονς Λιγκ κι όπως κάθε εβδομάδα μεταδόθηκαν νέα και ρεπορτάζ από όλες τις ομάδες και τα τμήματα υποδομή του Ολυμπιακού ΣΦΠ,  χρηστικές πληροφορίες για τους φιλάθλους και τα μέλη του συλλόγου κι απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που έγιναν από τους φιλάθλους μέσω γραπτών μηνυμάτων  στο OSFP TV.
 
ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2017-18
 
H τροπαιοθήκη μας μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:
 
Μέχρι στιγμής, έχουμε κατακτήσει δύο (2) ομαδικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου
Παράλληλα, έχουμε κατακτήσει δέκα (10) ατομικούς τίτλους:
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 70kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Παμπαίδων 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 91kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 75kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 69kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πυγμαχίας Ανδρών 64kg
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου Τριπλούν Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου 200μ Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας Star Ανδρών
· Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστής Κωπηλασίας Γυναικών 
Εκτός αυτών, έχουμε κατακτήσει δεκαπέντε (15) τουρνουά:
· 2nd International Heraklion Tournoument (Μπάσκετ Ανδρών)
· Secondo Memorial Francesco Passalacqua (Μπάσκετ Γυναικών)
· 2nd International Olympiacos Tournament (Μπάσκετ Γυναικών)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου Boca U13 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U9 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Ποδοσφαίρου New Years Cup U11 (Ποδόσφαιρο Νέων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών ΣΕΔΥ (Πόλο Ανδρών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Εφήβων "Κων/νος Ξανθάκος" (Πόλο Εφήβων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Νεανίδων "Γιάννης Ματζουράνης" (Πόλο Νεανίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Γυναικών ΣΕΔΥ (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Ανδρών Γυναικών "Νίκος Τσαταλιός" (Πόλο Γυναικών)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Παίδων "Νηρέας Christmas Cup" (Πόλο Παίδων)
· Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Μίνι Παίδων "Α.Γαρύφαλλος" (Πόλο Παίδων)
· International Tournament "Levenchov" (Πυγμαχία)
· International Tournament "G1 Greece Open 2017" (Τάε Κβο Ντο)
Επίσης, αθλητές του συλλόγου μας έχουν κατακτήσει ογδόντα τέσσερα (84) χρυσά μετάλλια:
· 2 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο «2ο Κύπελλο Ακρόπολις» που διεξήχθη στο Σ.Ε.Φ.)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Ξιφασκίας (Το κατέκτησε ο Γιώργος Τσουρούτας σε Διεθνές τουρνουά που  διεξήχθη στην Οχρίδα της Π.Γ.Δ.Μ.)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Πινγκ Πονγκ (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο  «5ο Ανοιχτό  Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Αντωνία Σπανού» που διεξήχθη στο Ρέντη)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (τα κατέκτησαν αθητές του τμήματος κολύμβησης στους χειμερινούς αγώνες κολύμβησης παμπαίδων-παγκορασίδων Α'ΚαιΒ')
· 8 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (τα κατέκτησαν αθητές του τμήματος κολύμβησης Masters του Ολυμπιακού στην ημερίδα ταχυτήτων που διεξήχθη στο Βόλο)
· 1 Χρυσό Μετάλλιο Κωπηλασίας (Το κατέκτησε η Βένια Χατζή στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι οποίοι διοργανώθηκαν από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Σαλαμίνας)
· 2 Χρυσά Μετάλλια Ιστιοπλοϊας (Τα κατέκτησαν οι Ηλίας Τσαταλιός και Κατερίνα Αποστολάκη στον διασυλλογικό αγώνα Κύπελλο Αρμάτας 2017 που διοργάνωσε ο Ναυτικός όμιλος Σπετσών)
· 6 Χρυσά Μετάλλια Καγιάκ (τα κατέκτησαν αθλητές μας στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μεγάλων Αποστάσεων που διεξήχθη στον Ισθμό Κορίνθου)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησε ο Ισίδωρος Παγιαύλας στο διεθνές τουρνουά Luxembourg Open Masters 2017)
· 3 Χρυσά Μετάλλια Τάε Κβο Ντο (Τα κατέκτησαν αθλήτριες του Ολυμπιακού στο "8ο αγωνιστικό  Φεστιβάλ Kim e Liu")
· 16 Χρυσά Μετάλλια Κανόε Καγιάκ (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Διασυλλογικούς αγώνες που διοργάνωσε ο Ναυτικός Ομιλος Σύρου)
· 10 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στο Γκραν Πρι κολύμβησης  που διεξήχθη στο Βόλο) 
· 23 Χρυσά Μετάλλια Κολύμβησης (Τα κατέκτησαν αθλητές του Ολυμπιακού στους Χειμερινούς Αγώνες Ανδρών/Γυναικών που διεξήχθησαν στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α.)
 
 
ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Μην ξεχνάτε μάγκες. ΌΛΟΙ οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να δώσουν μόλις 10 ευρώ για να  εκδόσουν ετήσια κάρτα φιλάθλου.Για να συνεχίσουμε να βλέπουμε τον Θρύλο μας να πρωταγωνιστεί ΠΑΝΤΟΥ!
ΥΓ2: Να ξέρετε αδέρφια, για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, στατιστικά, φωτογραφίες, ρεπορτάζ κλπ μπορείτε ανα πάσα στιγμή να μπαίνετε στο επίσημο σάιτ του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού (osfp.gr). 
ΥΓ3: Τα ίδια δεν κάνατε πέρυσι? ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΤΩΡΑ?
ΥΓ4: Ο Αποτυχιμένεθ πότε θα σταματήσει να κράζει αυτό που κάνει ο ίδιος?
ΥΓ5: Πάμε να γράψουμε ιστορία με 4 ευρωπαϊκά τρόπαια φέτος...
ΥΓ6: ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!!!
YΓ7: Καλή και ερυθρόλευκη εβδομάδα σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

Σχόλια

Εικόνα MakTheBet

Την πρόκριση στους «4» του Challenge Cup Ανδρών πήρε ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του με 3-0 σετ επί της Μενέν. Ο Θρύλος, ο οποίος ήθελε δύο σετ για να κάνει τη δουλειά του, νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τους Βέλγους και τώρα... όλα γίνονται! Επόμενος αντίπαλος η ρωσική Σουργκούτ, πρώτο παιχνίδι στη Ρωσία (14/3), η ρεβάνς στον Πειραιά (21/3).

Εικόνα MakTheBet

Ζητώ συγγνώμη για την απουσία εικόνων. Οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα της στιγμής... Άμεσα θα προστεθούν κανονικά...

Εικόνα takis xwsiar

Καλησπέρα συγγαυρε.Ειδικα στο πρωτο σετ,διαστημικες οι κοριτσαρες μας σημερα.Μου αρεσε πολύ που τη βρίσκανε με το υφος και το παθος των οπαδων μας.Και μονο γι'αυτο οφείλουμε να τις στηρίζουμε παντα.ΥΣ1.Τιμη μας που εχουμε Προεδρο τον Μ.Κουντουρι.Τον εβλεπα στο βιντεο με τους ουρακοτάγκους και με εκανε περηφανο σαν γαυρο. ΥΣ2.Χαρα και υγεια να δινει ο θεος στη Στουγιαννιδου,την παικτρια του χάντμπολ!Δεν "φοβάμαι" να χαιρομαι με νικες αλλων,γιατι η ομαδα μου ετσι κι αλλιως παντα νικα.. Χαιρετω φιλε

Εικόνα takis xwsiar

Εννοείται ότι δεν το λεω επειδή εβαλε το νικητηριο γκολ (2 δευτερα πριν τη ληξη)κατά των μπουγατσων,παρουσια σαμπιντι και τους πηρε την κουπα η Νεα Ιωνια.

Εικόνα MakTheBet

25-4...Ασύλληπτο σκορ...Λίγο ακόμα και θα πιάνανε το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ που είχε χάσει σε ένα ματς ένα σετ με 15-0(!)...

Τον Κουντούρη δεν τον έβγαλαν τυχαία ΣΤΡΑΤΗΓΟ!

Όσο για τη Στουγιαννίδου, κάτι θα ξέρεις παραπάνω...

Καλή συνέχεια αδερφέ...