Η ΠΑΝΑΘΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ



Γράφει ο πρωτοετής φοιτητής Νομικής.
 
Με αφορμή μια ψιλοκατάληψη στη Σχολή (με την ευκαιρία… πατέρα στείλε κάνα φράγκο γιατί έγινα μέλος σε μία «ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΚΥΒΩΝ» και οι συνδρομές είναι υψηλότατες, όσο για το πτυχίο ζορίζομαι…) είπα να βάλω σε τάξη τις σκόρπιες σκέψεις μου για τα αθλητικά τεκταινόμενα στη χώρα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 
Θέλουμε να αγιάσουμε, μέρες που είναι, και αν όχι να στηρίξουμε, τουλάχιστον να αφουγκραστούμε τον μέγα γαύρο, τον Γιάνναρο τον Αλαφούζο, που φαίνεται να οδηγεί την πανάθα ΑΚΡΙΒΩΣ στον δρόμο που χάραξε η αεκάρα (σβήσιμο χρεών δια υποβιβασμού, χαρισμένο γήπεδο, κ.λπ.).
 
Θέλουμε να αγιάσουμε αλλά δεν μας αφήνουν διάφοροι μασονοϋποτακτικοί που έχουν σταματήσει να κάνουν οτιδήποτε άλλο και ασχολούνται όλη μέρα ποιος θα πρωτοδώσει δώρα στην πανάθα.
 
Και εντάξει, θα καταπίναμε και αυτό το πικρό ποτήρι, αλλά έχουμε και τους ΑΡΔ που όλοι μαζί, σαν χορωδία, λένε για το κάθε δώρο που προεξοφλείται από ΕΠΟ, κράτος, κ.λπ., πως όοοοοοχι, δεεεεν ευνοείται η πανάθα όπως άλλες ομάδες, αντιθέτως, όοοολες οι ομάδες ευνοούνται με τις επικείμενες ρυθμίσεις ή το κράτος είναι αυτό που τελικά κερδίζει και ωφελείται, κ.λπ..
 
 
Τι θέλει η πανάθα;  Γήπεδο ποδοσφαίρου, και μπάσκετ, και βόλλεϋ και πισίνα.  Και τσάμπα όλα, εννοείται.  Κανένα πρόβλημα.  Χωροθέτηση, σχεδίαση, πράξεις εφαρμογής, απαλλοτριώσεις, κ.λπ., στον Βοτανικό σε χρόνο μηδέν.  Και από χρηματοδότηση;  Ο Δήμος Αθηναίων βρε κουτά (λεφτά υπάρχουν) και ο Βωβός με ένα mall μεγαθήριο, που υπερέβαινε μόλις ….. 300% τις ισχύουσες τότε πολεοδομικές διατάξεις/συντελεστές.  Πως είπατε;  Σκάνδαλο;  Όχι βέβαια, αφού ο Δήμος Αθηναίων θα ήταν λέει ο ωφελημένος, θα αναβαθμιζόταν η περιοχή, κ.λπ. και θα γινόταν εκεί το Δημαρχείο, ενώ θα έπαιρνε λέει και πίσω το γήπεδο της λεωφόρου (που είναι δικό του, μόνο την χρήση έχει η πανάθα, και αυτό αν δηλαδή, αλλά ΟΚ).  Μάλιστα.  Χάρη μας έκανε η πανάθα δηλαδή, εμάς, των κατοίκων του λεκανοπεδίου.  Κι όταν το θέμα μπλόκαρε στο Σ.τ.Ε., με πρόδηλη λύση να μειωθούν τα συνολικά τετραγωνικά του πρότζεκτ (ώστε να μην υπερέβαινε τον ισχύοντα συντελεστή δόμησης και να μπορεί να γίνει), τσακώθηκαν:  ο τζίγγερ έλεγε όχι μείωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου, αλλά των άλλων, ο Παύλος έλεγε όχι μείωση του μπασκετικού γηπέδου αλλά των άλλων, ο Θανάσης έλεγε όχι μείωση των γηπέδων του ερασιτέχνη, αλλά των άλλων και τελικά είπαν του Δημάρχου (ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ) η λύση είναι να μην κτίσει το Δημαρχείο (αυτός τους είπε και πως θα δικαιολογήσω ρε παιδιά την χρηματοδότηση του πρότζεκτ από τον Δήμο;).  Και ξυνόντουσαν όλοι και κάποιος είχε την φαεινή ιδέα να κοπούν τετραγωνικά από το Βωβοmall, οπότε οι Τράπεζες δεν χρηματοδότησαν το πρότζεκτ αφού από τα ενοίκια του mall θα πληρωνόντουσαν οι δόσεις των δανείων.  Επειδή δεν μπορεί να είναι όλοι νομικοί, επισημαίνουμε ότι η απόφαση του κακού Σ.τ.Ε. που μπλόκαρε τάχα το πρότζεκτ του Βοτανικού, όπως λένε όλοι, αφορούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το mall του Βωβού (αφού όμως μπλόκαρε το mall, που θα ήταν η πηγή εσόδων για πληρωμή των τραπεζικών δανείων, οι τράπεζες υπαναχώρησαν), ο νόμος κατά τα λοιπά ισχύει μια χαρά, εάν αύριο έρθει ένας με 200.000.000€ διαθέσιμα, μπορεί να υλοποιήσει το πρότζεκτ του Βοτανικού πολύ πιο εύκολα από άλλα (π.χ. από το ελληνικό, μην πούμε για Γουδιά και Athens Alive).
 
Βεβαίως είχαμε και την πολυμετοχικότητα, που αφού φαγώθηκαν (όπως λένε οι πλευρές Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλου) πολλά, μα πολλά, εκατομμύρια, κατέληξαν οι μέτοχοι να λύνουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής ακούστηκαν τέρατα, με επίκληση μάλιστα πρακτικών από τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου της πανάθας, δηλαδή κάποιοι έλεγαν π.χ. πως δεεεεεεν εισέφεραν 800.000€ όπως προέκυπτε από τα χαρτιά, αλλά 2-3.000.000€, που πήγαν «για τον παναθηναϊκό μας», με σαφείς υπαινιγμούς, όπως καταλαβαίνω εγώ ο στούρνος, πως διατέθηκαν για την εξω-αγωνιστική θωράκιση της πανάθας (είδατε πόσο κομψά το λέμε ε, που να ήμασταν και επιστήμονες δηλαδή).  Αλλά ΟΚ, κανένα πρόβλημα, κανείς (εισαγγελέας, ΑΡΔ, κ.λπ.) δεν άκουσε κάτι ή έστω ενδιαφέρθηκε για κάτι παραπάνω.
 
Αφού τέλειωσαν τα λεφτά λοιπόν και μετά από εύθυμα διαλείμματα όπως ένα πολιτικό κίνημα που έβγαλε δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Αθηναίων και διεκδικούσε κρατική/πολιτική επιχορήγηση (λέγοντας πως θα βάλει τα λεφτά αυτά στον ερασιτέχνη) ή κάτι σαουδάραβες πρίγκιπες-πριγκίπισσες, κ.λπ. με αμφιλεγόμενους εκπροσώπους στην Ελλάδα, ήρθε ένας σωτήρας στην πανάθα να κάνει κουμάντο βασικά με τα λεφτά των άλλων, μέσω μιας συμμορίας εεεε συμμαχίας ήθελα να πω που πούλαγε εισιτήρια με καπέλο (και καλά εισφορά για το σωματείο) και δεν πλήρωνε έτσι ούτε ΦΠΑ στο κράτος, αλλά ούτε ποσοστά στον ερασιτέχνη ή στην ομοσπονδία (άλλοι τα λένε αυτά, όχι εμείς, που να τα ξέρουμε εμείς τέτοια πράγματα).  Αλλά πάλι ΟΚ, δεν τρέχει κάτι, κανείς (εισαγγελέας, ΑΡΔ ή εφοριακός) δεν άκουσε τίποτα για να ασχοληθεί λίγο παραπάνω, σάμπως έγινε καμιά μήνυση για να ασχοληθούν (έγινε από τον ΟΦΗ  αλλά οκ).
 
Κι επειδή η σωτηρία αυτή τελικά δεν πήγε όπως αναμενόταν (σταμάτησε ο κόσμος να τσοντάρει, άσε που τα πολλά λεφτά από το survivor τα πήρε ο Τούρκος παραγωγός), είπαμε να κάνουμε ένα boost στην πανάθα:  γήπεδο στο Γουδί.  Μάλιστα.  Τι κι αν ο νόμος δεν το επιτρέπει;  Τι κι αν 4 Δήμοι και πολλοί (μα πάαααρα πολλοί) κάτοικοι αντιδρούσαν;  Θα τους αλλάξουμε (τους νόμους σίγουρα, για τους κατοίκους των Δήμων δεν ξέρω) είπε ο πρωθυπουργός μας, μηχανικός στο επάγγελμα, παναθηναϊκός στο φρόνημα και αριστερός στην πολιτική, συνδυασμός που σκοτώνει, τα ξέρει δηλαδή όλα και έχει και πάντα δίκιο.  Βέβαια ήταν μαλακία εξ υπαρχής το πρότζεκτ, αλλά για την πανάθα μας αξίζει ρε γαμώ το έστω η προσπάθεια, άσε που μπορεί να τσίμπαγε κανένας επιχειρηματίας (ξένος, αγαθός) και να έβαζε τίποτα λεφτουδάκια στην ομαδάρα (για να τα διαχειριστούν άλλοι, όπως συμβαίνει με την πανάθα τα τελευταία 15 σχεδόν χρόνια).
 
Βεβαίως προηγήθηκε και μια απόπειρά ανακατασκευής του γηπέδου στην λεωφόρο Αλεξάνδρας με λεφτά από την Περιφέρεια Αττικής, όλοι έκλειναν τότε το μάτι πονηρά πως ε, θα πάνε και κάποια για τις υποχρεώσεις της ομάδας, υπάρχει τρόπος (υπερτιμολογήσεις έργων εννοούσαν προφανώς), κ.λπ., αλλά μπλεχτήκαμε πάλι σε λεπτομέρειες όπως ότι το γήπεδο πρέπει βάσει νόμου να γκρεμιστεί, ότι για έργα με λεφτά από το κράτος θέλει διαγωνισμό, κ.λπ., αφού έχουμε πει ρε, στην Ελλάδα δεν είμαστε άνθρωποι εμείς, ούτε να υπεξαιρέσεις εεεεεε να επενδύσεις εννοώ, δεν σε αφήνει το εχθρικό περιβάλλον, διώχνουν οι αγκυλώσεις τους υγιείς επιχειρηματίες λέμε, μνημόνια ρε μέχρι να σβήσει ο ήλιος, κ.λπ.
 
Τα χρόνια περνούσαν όμως, έχουμε και κρίση στην Ελλάδα ε, τα λεφτά όχι απλά τελείωσαν, αλλά κυριολεκτικά στέγνωσαν κι η πανάθα βρέθηκε διαλυμένη παντού, ποδόσφαιρο, ερασιτέχνη, κ.λπ. (το μπάσκετ μόνο έμεινε ως ζόμπι, να κερδίζει τίτλους στην α1 με τα κουμάντα του ΜΑΜ ΡΑ δηλαδή, γιατί στην ευρωλίγκα πανάθα και φάιναλ φόρ είναι όπως εγώ με την Σάσα Μπάστα, δεν πολυπαίζει φάση) και όλοι οι παναθηναϊκάρες είτε αδιαφορούν, είτε τσακώνονται μεταξύ τους, ειδικά δε στο ποδόσφαιρο, η ομαδάρα χρωστάει σε παίκτες, μάνατζερς, προμηθευτές, κ.λπ., από τα μισά μόνο κράτη-μέλη του Ο.Η.Ε. (με τον ρυθμό που τρέχουν τα χρέη βέβαια, είναι θέμα χρόνου να εμπλακούν και τα υπόλοιπα μισά και να ξεσπάσει Γ’ παγκόσμιος πόλεμος αν πληρωθεί ένας αντί άλλου).
 
Και λοιπόν;  Τι έγινε;  Κανένα πρόβλημα για την πανάθα.  Συμμετέχει κανονικά σε όλα τα πρωταθλήματα (μόλις φέτος δεν συμμετείχε σε 1-2 ερασιτεχνικά αθλήματα), βεβαίως και στο ποδόσφαιρο, αφού δικηγόροι, λογιστές, επιτροπές, κανάλια και αντίπαλοι εξαντλούν κυριολεκτικά την εφευρετικότητά τους σε νέους κανονισμούς ή ερμηνεία παλαιότερων ώστε να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα και η ομαδάρα να αδειοδοτείται κανονικά.  Τι κι αν υπάρχουν χρέη σε γηπεδικές εγκαταστάσεις;  Σε αθλητές;  Σε μάνατζερς;  Σε υπαλλήλους;  Σε προμηθευτές;  Σε τράπεζες;  Προεξοφλημένα έσοδα;  Κανένα πρόβλημα.  Είμαστε όλοι εδώ για την πανάθα.
 
Για τις γηπεδικές οφειλές, εφευρίσκουμε μια ανταπαίτηση (επειδή π.χ. δεν δουλεύει το air condition ή τα τουρνικέ), πολλαπλάσιου ύψους και ….. προτείνουμε συμψηφισμό ή τέλος πάντων πάμε στα δικαστήρια, με αναβολές.  Στο μεταξύ, οι διοικήσεις των γηπέδων αλλά και οι αρμόδιοι θεσμοί (όπως η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού) δεν κάνουν αυτά που πρέπει (διαταγές πληρωμής ή, κυρίως, ασφαλιστικά μέτρα για συντηρητική κατάσχεση π.χ. τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κ.λπ. ή μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής, αφού ο αθλητικός νόμος λέει πως τα χρέη προς τις γηπεδικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι εξοφλημένα) και όλα βαίνουν καλώς.
 
Για οφειλές σε αθλητές, κ.λπ., οι επιτροπές επίλυσης οικονομικών διαφορών δίνουν από 100 αναβολές σε κάθε εκδίκαση (τι κι αν τα γατάκια των διεθνών ομοσπονδιών έχουν δώσει κατευθυντήριες οδηγίες να μην αναβάλλονται τέτοιες υποθέσεις;), κι όταν με βαριά καρδιά επιβάλλουν τελικά ποινές, φροντίζουν οι ποινές να επιβάλλονται μεν, αλλά να θέλει άλλη, νέα διαδικασία για να εκτελεστούν (εκπληκτική πατέντα, μοναδική στην Ευρώπη), οπότε πάμε πάλι από την αρχή με αναβολές, κ.λπ., ώστε να κερδίζει χρόνο η πανάθα (μπας και κερδίσει κανείς το ….. τζόκερ) και να παίζει κανονικά στο πρωτάθλημα.
 
Για οφειλές σε προμηθευτές, ε καλά τώρα, εδώ ο κόσμος καίγεται, θα ασχολούμαστε τώρα με τον μανάβη;  Έλεος.  Αλλάζουμε προμηθευτή (μανάβη, εταιρεία security, κ.λπ.) και λύθηκε το θέμα.  Για οφειλές σε υπαλλήλους, μα για όνομα του Θεού, ας βάλουν κι αυτοί λίγο πλάτη, μόλις 3 χρόνια είναι απλήρωτοι, τι κι αν μείνουν άλλα 3, έχουμε κρίση στην Ελλάδα άλλωστε, δεν το έμαθαν;  Άσε που, αν πτωχεύσει η πανάθα, θα χάσουν όλοι τα λεφτά τους, οπότε καλύτερα απλώς να τους χρωστάνε για πάντα, σωστά;
 
Για οφειλές στο κράτος, βάζουμε την πανάθα στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.  Πως είπατε;  Ο νόμος δεν επιτρέπει ένταξη ΠΑΕ.; Ε, κακό του κεφαλιού του (του νόμου), αλλάζουμε την ρύθμιση και τελειώνουμε.  Όχι για την πανάθα δηλαδή, προς Θεού, αλλά για τις άλλες ΠΑΕ που έχουν τέτοιο πρόβλημα (όπως η διαγραφή των προστίμων και προσαυξήσεων για τα χρέη του παοκ δεεεεεν ήταν για τον παοκ, όοοοοχι, έπιανε λέει όοοοοολες τις εταιρείες που είχαν τέτοια εκκρεμότητα, σωστά;).  Πως είπατε;  Δεν εγκρίνει η τρόικα, εεεε, οι θεσμοί ήθελα να πω;  Κανένα πρόβλημα, διαπραγματευόμαστε σκληρά μαζί τους ως κράτος και κάνουμε λίγο πίσω σε κάποιο άλλο, λιγότερο σημαντικό, θέμα (π.χ. δεχόμαστε μια πρόωρη εφαρμογή των μειώσεων στις συντάξεις) και όλα καλά, δέχονται οι θεσμοί να μπορεί να ενταχθεί η πανάθα, εεεεε οι ΠΑΕ εννοώ, στον εξωδικαστικό.
 
Για την αδειοδότηση που ζορίζει πλέον ΠΟΛΥ (εξαντλήθηκαν οι πατέντες), και πάλι κανένα πρόβλημα, αλλάζουμε τους κανονισμούς, τόσο απλά.  Όχι υποβιβασμός, παρά άλλες, εξίσου σοβαρές κυρώσεις για όποιον έχει οικονομικές εκκρεμότητες (π.χ. να γράψει 100 φορές στον πίνακα δεν θα το ξανακάνω).  Και αυτό βεβαίως όχι για την πανάθα δηλαδή, παρά για τις άλλες ομάδες, τις λεγόμενες μικρές, που έχουν πρόβλημα.  Άσε που αν έπεφτε κατηγορία η πανάθα, η νόβα θα μείωνε τα λεφτά της κεντρικής διαχείρισης (η κεντρική διαχείριση βέβαια μας τελείωσε δυο μήνες τώρα, η νόβα ή η COSMOTE μιλάνε με κάθε ομάδα ξεχωριστά, αλλά ΟΚ, δεν αφήνουμε λεπτομέρειες όπως η πραγματικότητα να χαλάσουν μια ωραία ιστορία).
 
Και φτάνουμε και στην επικαιρότητα και δη στο Athens Alive.  Θόλωσε το μάτι και το αυτί μας από τα δισεκατομμύρια.  Θα μας αλλάξει λέμε την ζωή το πρότζεκτ.  Και πάλι βεβαίως το κράτος θα ωφεληθεί, όχι οι επιχειρηματίες που θα εμπλακούν, ούτε καλά καλά η πανάθα κατά βάση.  Μάλιστα.  Για το καλό του κράτους και των πολιτών, θα δεχτεί η καημένη η πανάθα να πάρει καμιά χιλιάδα στρέμματα (μπορεί να λέω και λίγα) στο Μαρούσι τσάμπα για 99 χρόνια.  Τι κι αν οι νόμοι δεν το επιτρέπουν (θέλει διαγωνισμό).  Θα τους αλλάξουμε (είπαμε πιο πάνω, το πολύ πολύ να παραχωρήσουμε στους θεσμούς καμιά νέα μείωση στις συντάξεις για να δεχτούν τις αλλαγές που χρειάζονται για το πρότζεκτ).  Τι κι αν θέλει τροποποίηση όλο το ρυθμιστικό σχέδιο της Αττικής;  Μηχανικοί υπάρχουν (και εκπαιδευμένοι βουλευτές να ψηφίζουν τα πάντα).  Τι κι αν υπάρχουν αποφάσεις του Σ.τ.Ε. πως το Μαρούσι είναι πολεοδομικά επιβαρυμένη περιοχή και γι’ αυτό έχει χαμηλό συντελεστή δόμησης;  Στο Σ.τ.Ε. είναι κακοί άνθρωποι (το λένε συνέχεια πρωθυπουργός και υπουργοί έναν χρόνο τώρα).
 
Τι κι αν ο χώρος του Ο.Α.Κ.Α. ανήκει στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή;  Ο πρόεδρος είναι … Ολυμπιακός (στις πρόσφατες εκλογές της ομοσπονδίας τον στήριξε κυβέρνηση και Mελισσανίδης βέβαια, ενώ ο Mαρινάκης στήριξε τον αντίπαλό του τον Kούβελο, αλλά είπαμε, λεπτομέρειες όπως η πραγματικότητα δεν μπορούν να χαλάνε μια ωραία ιστορία), γι’ αυτό δεν θέλει το πρότζεκτ (φοβάται, ως οπαδός του Ολυμπιακού, μην γιγαντωθεί η πανάθα).  Τι κι αν αντίστοιχου μεγέθους (για να μην πούμε μικρότερου), πρότζεκτς όπως π.χ. το ξενοδοχείο COSTA NAVARINO στην Μεσσηνία ξεκίνησε από την δεκαετία του 1980 για να υλοποιηθεί τελικά (μετά από άπειρες αλλαγές σε νόμους, κ.λπ.) μόλις 30 χρόνια μετά;  (μην πιάσουμε αστέρα βουλιαγμένης και ελληνικό ε…)  Λεπτομέρειες όλα αυτά.  Τελειωμένη υπόθεση όλο το Athens Alive λέμε, αν όχι μέχρι το Πάσχα (πέφτει νωρίς εφέτος το άτιμο, γι’ αυτό), πάντως μέχρι του Αγίου Πνεύματος ξεκινάει.  Οπότε, ιδού η πηγή εσόδων, κ.λπ., της πανάθας: πλάνο όχι απλά βιωσιμότητας, παρά ανάπτυξης/εκτόξευσης λέμε.  Άρα, να αδειοδοτηθεί κανονικά και φέτος η πανάθα (μέχρι την επόμενη διαδικασία αδειοδότησης αποκλείεται να μην έχουμε σκεφτεί κάποιο άλλο, νέο πρότζεκτ, από το οποίο φυσικά θα ωφεληθεί τα μάλα το κράτος πρώτα πρώτα ή/και άλλες ομάδες, όχι πάντως η πανάθα που μόνο συγκυριακά/συμπτωματικά διασώζεται).
 
Κι όταν όοοοολα αυτά δεν γίνονται, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι φταίει ο Ολυμπιακός (βασικά, ο Μαρινάκης) ή το κράτος, τώρα δε τελευταία και ο παοκ και πάντως (κυρίως) κάποιες αόρατες και σκοτεινές δυνάμεις εντός της οικογένειας της πανάθας (που αντιμάχονται τους λευκούς ιππότες της κάθαρσης και της εκτόξευσης στα αστέρια, κ.λπ., κ.λπ.) πλην όμως δεν έχουν ποτέ όνομα (φάση ζορό/μπάτμαν).
Και όλα αυτά όχι για να ωφελείται η πανάθα, σας το είπα;  Το βεβαιώνουν όλοι οι ΑΡΔ άλλωστε, η πανάθα δεν θέλει χάρες όπως έχει συμβεί για άααααλλες ομάδες.  Για να σωθούν άλλοι γίνεται η ιστορία, π.χ. θα σωθεί η Ελλάδα μας που θα απολαύσει την επένδυση των δισεκατομμυρίων (μην πούμε πως θα βγάλει την χώρα από την κρίση το Athens Alive ε…..) ή οι άλλες ομάδες που έχουν πρόβλημα με την αδειοδότηση (βασικά, οι άλλοι έχουν πρόβλημα, όχι η πανάθα), κ.λπ.
 
Αυτά.  Βασικά, να κράξω ξεκίνησα, αλλά διαβάζοντας τα δεδομένα, το ξανασκέφτηκα και άλλαξα γνώμη:  Ζήτω ο παναθηναϊκός.  Είμαστε μαζί του.  Έχει σε όλα δίκιο.  Του χρωστάμε χάρη ως (Ελ)ληνες.  Πάω να τραγουδήσω "χόρτο μαγικό…..".
 
ΟΥΦ… αν τα ‘χα γράψει έτσι στο Αστικό θα το ‘χα περάσει… αλλά δε βαριέσαι… ο Σεπτέμβρης είναι κοντά…

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Έλα ρε συνάδερφε!!! Τί έγραψες πάλι; Το κείμενο αυτό να μείνει στην ιστορία, ως η πιο πλήρης καταγραφή της επί δεκαετίες θεσμικής αβάντας της λιβαδί φανέλας από το δημόσιο. Η μασονία ζει και βασιλεύει. Δοξάστε τη!

Εικόνα Αθανασιος Βλάχος

Α Π Ο Λ Α Υ Σ Τ Ι Κ Ο Σ

Εικόνα ΤΡΕΞΕ ΖΕΛΑ ΤΡΕΞΕ

'σ' ωραίος!!!!!!

άντε, και τώρα βουρ για το Αστικό!!!

Εικόνα Red Kokkinos

ΥΠΕΡΟΧΟΣ! ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ!!!

Εικόνα takis xwsiar

Εγω ευχομαι φιλε μου,να εισαι καλος ανθρωπος.Απ'τη στιγμη που εισαι και Ολυμπιακος ε τοτε...δεν σου λειπει τιποτα απ'το να σαι ότι άλλο θες! Οσο για τον παναθα...ότι και να του χαρισουν,παντα βάζελος θα είναι.Αυτο δεν μπορει να τ'αποφυγει. Μονο την Ακροπολη μην ακουμπησουν τα καργιολια...ως εδώ!

Εικόνα Harry red logic

Σύγγαυρε με την ευρυμάθεια σου έπρεπε να τελειώνεις Post-Doc , εσύ ξεπέρασες σε επιδόσεις έναν καταπληκτικό φοιτητή των 90's που έβρισκε χρόνο να κάνει καταλήψεις να τελειώσει το Πολυτεχνείο με άριστα και τώρα να μας οδηγεί στην καθαρή έξοδο σας άλλος Μωυσής(ανέκαθεν του αρέσουν οι παστρικές δουλειές!)
Ακόμη μπορεί να γίνεις καταπληκτικός θεατρικός συγγραφέας ,Νίκος Τσιφόρος φάση που λες και σύ.
Όμως μην αμελήσουμε να υμνήσουμε και την απίθανη Μούσα, πηγή της έμπνευσης σου την τριφυλάρα του Μαντζαβελάκη, του Δέδε, του Δραμουντάνη, του Καπετάνιου(αληθινού πιστολέρο Κλίντ Ηστγουντ φάση!) αναφέρομαι στα ιερά τέρατα της πανάθας όχι στα σύγχρονα γατάκια, father-βγενό κλπ.
Να είσαι πάντα καλά, να γράφεις συχνότερα και να διαβάζεις για το πτυχίο σου!

Εικόνα takis xwsiar

Μαγκες,ενημερωθειτε τι κατηγοριες εχει το "τζιβεικο",και πειτε μας.Οι καργιοληδες το εκαναν τωρα για να αλλαξουν το κλιμα,κατα του Ρωσου.Ενημερωση και εννοτητα..η κλιτσα του τσοπανη ναναι ετοιμη!

Εικόνα apostolos gaganis

Απολαυστικός. Νααα...σε βλέπουμε πιο συχνά, αν θέλεις, και εφ΄όσον βεβαίως έχεις διαβάσει τα μαθήματά σου. Το ξέρει ο μπαμπάς σου άλλωστε. Είναι δύσκολη η Νομική...

Εικόνα Romain

ΩΡΑΙΟΣ!!!

Εικόνα thita

ρε, τον έχει βαρέσει στο κεφάλι η καψούρα με την σάσα (με το ..... καναρίνι στο χέρι θα μείνει) και παραληρεί ο τύπος, εδώ λέει έγινε παναθηναϊκός, τι να λέμε τώρα, πως να τον πάρεις στα σοβαρά

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Το άρθρο είναι κατάπτυστο.Υπάρχει κίνδυνος να το διαβάσει κανένα green sheep και να ξυπνήσει από τη νιρβάνα του και να θέλει να κράξει τον Τράκη και τον Αλέξη της καρδιάς μας και να διώξει ταυτόχρονα τον Γιάνναρο.Και μεις μετά τι θα κάνουμε ,πως θα γελάμε δίπλα στο αρνί και το κοκορέτσι μέρες που έρχονται?

Εικόνα savvas gridlock

Εγώ διαχωρίζω τη θέση μου από το κείμενο. Αν είναι να παραμείνει στην Πανάθα της καρδιάς μας ο Γιάνναρος Αλαφούζος, στηρίζω όχι διπλή, αλλά εικοσαπλή ανάπλαση σε Γουδί, Βοτανικό, Ελαιώνα-ούτε στον άλλο αιώνα, Ελληνικό, Λεωφόρο, ΒΠ, ΝΠ, Σείριο και Ανδρομέδα ταυτόχρονα. Αν είναι να φύγει ο Γιάνναρος και να αναλάβει ο οποιοσδήποτε άλλος, τότε συντάσσομαι με το κείμενο και τον αιώνιο αποτυχημένο φοιτητή αρθρογράφο του. Τέλος, η Σάσα Μπάστα που αναφέρεται στο κείμενο, το Μεγάλο Σάββατο ξεκινάει στην Premiera στη Συγγρού, μαζί με Χάρη Κωστόπουλο, όπως είδα εντελώς τυχαία -είναι πασίγνωστο πως εγώ δεν ασχολούμαι με αυτά, ακούω μόνο Βιβάλντι και Νατάσα Μποφίλιου- χθες που επέστρεφα Πειραιά από τη δουλειά. Να πάμε να την χορτάσουμε γαρδένια τη Σασούλα αμανείναι...