Ολοταχώς για ΚΡΑΤΙΚΟ ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η πραγματική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολιτική



Η σημερινή επικαιρότητα έχει δύο ενδιαφέρουσες ειδήσεις που επιβεβαιώνουν αυτό που από καιρό έχουμε ψυχανεμισθεί.
 
Η πραγματική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πολιτική στον αθλητισμό και κατ’ επέκταση στο ποδόσφαιρο είναι η πλήρης ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του. Με αυτό τον τρόπο, πιστεύουν ότι θα έχουν πλήρη έλεγχο των αθλητικών σωματείων, θα τα καταστήσουν πλήρως εξαρτώμενα από τις κρατικές επιχορηγήσεις (τα «φιλικά» σωματεία θα έχουν άφθονη χρηματοδότηση, τα υπόλοιπα διάλυση ή εξαναγκασμός σε υποταγή). Και ή πρόθεση ΣΑΦΗΣ. Σας δίνουμε ευρώ (ρούβλια στο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέλλον) μας δίνετε ψήφους.
 
Τι μάθαμε σήμερα?
 
Έρχεται GREXIT για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Βορειοκορεατοποίηση δηλαδή.
 
«Ο Χέρμπερτ Χούμπελ εισηγήθηκε Grexit, τραβάει το καλώδιο από την πρίζα και οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές. Το Sport24.gr αναλύει για ποιο λόγο η αποβολή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δεν είναι πλέον σενάριο, ούτε επιστημονική φαντασία. Δεν μιλάμε για κίνδυνο, ούτε για απειλή. Είναι μια πραγματικότητα την οποία καλείται το ελληνικό ποδόσφαιρο και οι παράγοντές του να κοιτάξουν κατάματα. Πλέον, δεν υπάρχει "δεν είδα, δεν ξέρω". Πλέον, δεν χωράνε τακτικισμοί, ούτε ο καθένας να κοιτάξει το μαγαζάκι του.
 
Το καράβι βουλιάζει και θα πνιγούν όλοι είτε φταίνε είτε όχι. Τώρα, δεν χωράνε επιχειρήματα του στυλ "εσύ φταις, να πληρώσεις". Η FIFA κοιτάζει τη μεγάλη εικόνα, την γενικότερη κατάσταση και επιβάλει ποδοσφαιρική απομόνωση επ' αόριστον. Επομένως, αλλάζουμε ή βουλιάζουμε. Επιτέλους, όλοι όσοι έχουν τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια τους, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, εισηγήθηκε αποκλεισμό χωρίς περίοδο χάριτος και χωρίς να υπάρχει εξαίρεση για τις Εθνικές ομάδες. Ο Αυστριακός εκπρόσωπος της FIFA στέλνει αρνητική εισήγηση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία για τη χώρα μας και εξηγεί στο έγγραφό του τους λόγους που παίρνει μια τέτοια απόφαση. Σε αυτό γίνεται αναφορά στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, στη διακοπή του πρωταθλήματος, στη διαγραφή του ΠΑΟΚ από την ECA, στις δικαστικές υποθέσεις που καθυστερούν να τελεσιδικήσουν.
 
Ο κ. Χούμπελ λέει πως το πρωτάθλημα θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες και όχι στο γήπεδο, ενώ αναφέρεται και στις συστάσεις της Επιτροπής Παρακολούθησης προς την ΕΠΟ που δεν υλοποιήθηκαν. Για το λόγο αυτό, τονίζεται πως η τρέχουσα κατάσταση δεν επιτρέπει στην ΕΠΟ να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων. Η Εθνική ομάδα δεν εξαιρείται απ' όλο αυτό.
 
Βέβαια, η εισήγησή του δεν θα πάει στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA, αλλά στην Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί το Μάιο ή τον Ιούνιο. Επομένως, δίνεται λίγος χρόνος για άμεσες αλλαγές. Τώρα, άμεσα, όχι αύριο!
 
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ GREXIT ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
 - Καμία Εθνική ομάδα, οποιουδήποτε φύλου ή ηλικίας δεν θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η Εθνική Ανδρών να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Euro 2020, όπως και στο Nations League.
- Κανένας σύλλογος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Champions League ή το Europa League. Αυτό σημαίνει πως όποιες ομάδες πάρουν το "εισιτήριο" για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του πρωταθλήματος, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν. Αυτό θα πλήξει το κύρος των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές θα αναζητήσουν νέους σταθμούς στην καριέρα τους.
- Διεθνή επίσημα φιλικά, εντός ή εκτός συνόρων, δεν θα επιτρέπονται, κάτι που θα επιφέρει ποδοσφαιρική απομόνωση για τη χώρα μας. Αυτό δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις προετοιμασίες των ελληνικών ομάδων, καθώς δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για σοβαρά τεστ, που έχουν ιδιαίτερη σημασία σ' αυτό το επίπεδο.
- Οι μεταγραφές ξένων ποδοσφαιριστών στα πρωταθλήματά μας ή Ελλήνων στο εξωτερικό δεν θα είναι εφικτές, αφού η ΕΠΟ δεν θα αναγνωρίζεται διεθνώς ως ομοσπονδία. Οποιοσδήποτε αλλοδαπός αγωνίζεται ήδη με συμβόλαιο στη χώρα μας αποκτά απευθείας το δικαίωμα προσφυγής στη FIFA για λύση της συνεργασίας με την ομάδα του.
 
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ GREXIT ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
- Τα κανάλια και οι χορηγοί Θα πάψουν να δίνουν χρήματα σε ένα αποκλεισμένο πρωτάθλημα που θα διεξάγεται μόνο και μόνο για να βγάλει κάποιο εγχώριο πρωταθλητή. Οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αλλά και γενικότερα η συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις βοηθούσαν σημαντικά στην επιβίωσή τους.
- Όσον αφορά στην ΕΠΟ, "καρπώνεται" ετησίως 5.000.000 ευρώ απ' την UEFA και τη FIFA, ενώ συνολικά ο τζίρος κυμαίνεται στα 20.000.000 με 22.000.000 ευρώ, αφού πέρα απ' τα ευρωπαϊκά έσοδα, υπάρχουν τα χρήματα που λαμβάνει για τη διεξαγωγή του Κυπέλλου (2.500.000 ευρώ), καθώς και τα έσοδα απ' τους χορηγούς,  τη Λίγκα, αλλά κι απ' τα πρόστιμα των ομάδων. Χοντρικά, τα έσοδα ανέρχονται στα 10.000.000 ευρώ το χρόνο.
 
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ GREXIT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟ
- Χάνει τη δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου στο Κογκρέσο της FIFA
- Χάνει τη δυνατότητα συμμετοχής και ψήφου στο Κογκρέσο της UEFA
- Δεν μπορεί να κάνει προτάσεις για τη την ατζέντα του Κογκρέσου της FIFA και της UEFA
- Δεν έχει τη δυνατότητα να προτείνει υποψήφιους για την προεδρία της FIFA, της UEFA, καθώς και για μέλη σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτροπές
- Δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε αναπτυξιακά προγράμματα της FIFA
- Χάνει όλα τα δικαιώματα των μελών της UEFA και της FIFA.»
 
Δεύτερη είδηση.
 
 
«Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ είναι πολύ πιθανό να μπει στο παιχνίδι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League, αποτελώντας τη "σανίδα σωτηρίας" για τις ομάδες που δεν έχουν βρει ακόμη τηλεοπτική στέγη.
 
Το "σπάσιμο" της κεντρικής διαχείρισης έχει, όπως φαίνεται, τεράστιες συνέπειες για πολλές ομάδες της Super League. Μπορεί οχτώ εξ αυτών, προεξεχόντων των Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, να έχουν ήδη έρθει σε συμφωνία με τη NOVA και για τη νέα σεζόν, αλλά υπάρχουν άλλες τόσες που παραμένουν δίχως τηλεοπτική στέγη.
 
Γι' αυτό το λόγο, άλλωστε, την Τετάρτη (28/03) υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των Παναθηναϊκού, Ατρομήτου, Ξάνθης, Παναιτωλικού, Λαμίας, Απόλλωνα Σμύρνης, Κέρκυρας και Πλατανιά με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι "οχτώ" ζήτησαν από τον κ. Βασιλειάδη να βρεθεί λύση, καθώς με την απουσία κεντρικής διαχείρισης "δημιουργείται πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων" κι αθέμιτος ανταγωνισμός. Μάλιστα, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να "τραβήξουν το σχοινί στα άκρα". Τουτέστιν, να μπλοκάρουν την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος.
 
Ουσιαστικά, οι οχτώ ομάδες εξέπεμψαν SOS, με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Αθλητισμού να αναζητεί λύσεις προκειμένου να μην προκύψει πρόβλημα ενόψει της νέα σεζόν. Μπορεί ο κ. Βασιλειάδης να μην υποσχέθηκε κάτι κατά τη διάρκεια της συζήτησης -δεν έχει και την αρμοδιότητα άλλωστε- αλλά δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να μπει δυναμικά στο παιχνίδι η ΕΡΤ.
 
Η δημόσια τηλεόραση, όπως συνέβη και στην περίπτωση της Stoiximan.gr Basket League, είναι πιθανό να αποδειχθεί "σανίδα σωτηρίας" για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα, η συζήτηση που γίνεται αφορά κεντρική διαχείριση, δηλαδή τα παιχνίδια και των οχτώ ομάδων να μεταδίδονται απ' την ΕΡΤ, το οποίο σημαίνει πως το πρωτάθλημα θα μοιραστεί μεταξύ δημόσιας τηλεόρασης και NOVA.»
 
Για να τα συνδυάσουμε λοιπόν. Από τη μία Grexit. Αυτό σημαίνει ότι τέσσερις τουλάχιστον ομάδες μας θα χάσουν ένα σημαντικό ποσοστό του μπάτζετ τους, αφού δεν θα συμμετέχουν ούτε στο CL ούτε στο Europa. Κυρίως φυσικά πλήττεται ο Ολυμπιακός. Οι υπόλοιποι δεν έχουν και ιδιαίτερες επιτυχίες στην Ευρώπη , συνεπώς δεν τους νοιάζει. Θα τα πάρουν από το ΚΡΑΤΟΣ, σαν πιστές και υπάκουες ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΕΚΟ.
 
Από την άλλη χρηματοδοτώντας ΟΚΤΩ ομάδες μέσω της δημόσιας και όχι κρατικής ΕΡΤ, θα μπορούν οι ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΙ να ΟΡΙΖΟΥΝ τον πρωταθλητή. Πρωτάθλημα ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ. Αν βάλουμε στην εξίσωση και τον ΟΠΑΠ, τον οποίο προεκλογικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θεωρούσαν ΣΚΑΝΔΑΛΟ, αλλά μετά ανέλαβε ο Φλαμπουράρης, καταλαβαίνουμε τι έχουν σκοπό να κάνουν.
 
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τρείς παραδοσιακές αθλητικές ΔΕΚΟ, δηλαδή παναθηναικούλης, αεκούλα και παοκάκι. Και ΟΚΤΩ ομάδες που θα εξαρτήσουμε από την ΕΡΤ, έχουμε τουλάχιστον 11 ομάδες ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕΣ να παίζουν τα παιχνίδια των ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ με ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ.
 
ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΟΥΝ τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
 
Αν νομίζετε ότι θα σας το επιτρέψουμε είστε γελασμένοι. ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και θα πάτε από εκεί που ήρθατε αριστεροδεξιοί ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
 
ΥΓ. τυχαία νομίζετε ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ στις τρεις ΔΕΚΟ;
 

Σχόλια

Εικόνα thita

να θυμίζαμε κιόλας ότι με το που ανέλαβε η χούντα το 1967, διόρισε κατευθείαν διοικητές στις ομάδες? ομοιότητες με την παρούσα συγκυβέρνηση συμπτωματικές άραγε?

Εικόνα Harry red logic

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά=Ζούμε μέρες ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ!
Δεν έχει πάτο αυτός ο κατήφορος!

Εικόνα Stelios Amfiali

Καλησπέρα,

Η μόνη αγωνία που έχω είναι αν σε ενδεχώμενο GREXIT, θα μπορέσουμε σαν οργανισμός να ανταπεξέλθουμε και να βγούμε αλώβητοι? Αν όχι τι απώλειες θα έχουμε?
Η αγωνία αυτή προέρχετε απο τις σπασμωδικές κινήσεις της Διοίκησης τα τελευταία χρόνια σχετικά με παίχτες , προπονητές κλπ. Γιατί μετα θα πρέπει να στηριχτούμε μόνο σε Έλληνες, εφόσον οι ξένοι παίχτες δεν θα θέλουν να παίζουν σε ένα πρωτάθλημα που δεν θα λαμβάνεται υπ'όψιν στο ευρωπαΐκό ποδόσφαιρο (κατα τη γνώμη μου) και με δεδομένο ότι οι υπόλοιπες ομάδες έχουν κατα κύρια βάση Ελληνικό κορμό, πόσο θα μπορούμε να ανταγωνιστούμε με άνεση και να έχουμε μια ομάδα σταθερή, Σε μια σεζόν που οικονομικά δεν θα είναι καλή, γιατί δυστυχώς χωρις Ευρώπη τα διαρκείας θα είναι μειωμένα, δεν θα υπάρχουν χρήματα απο το CL.
Κατα τα υπόλειπα όσο και αν πονάει η απώλεια του πρωταθλήματος οχι τόσο σαν οτι το χάσαμε αλλα ο τρόπος της απώλειας, είτε απο τον πόλεμο του κράτους είτε απο την νωχελικότητα των παιχτών, είτε απο τα λάθη που έγιναν μέσα στη σαιζον, δεν νοείται άνθρωπος που να δηλώνει οτι είναι ολυμπιακός και να σκέφτεται να γυρίσει την πλάτη του και να βγάζει χολί, γιατί δεν ικανοποιήθηκε ο εγωισμός του για το προτάθλημα...
Τέλος θα ήθελα να πώ οτι είναι μια ευκαιρία για να δούμε με καθαρό μυαλό τα προβλήματα της ομάδας και να δημιουργηθεί ένα πλάνο του ολυμπιακού μας για την επόμενη τουλάχιστον 5ετιάς, γιατι δυστυχώς το μόνο που βλέπαμε (τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ) είναι ένα σχέδιο κατάκτησης του πρωταθλήματος και μιας καλής πορείας στην ευρώπη, πρέπει να γυρίσουμε Σελίδα.
Ζήτω Ο Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς.

ΥΓ. Θα ήθελα να ξαναδώ σε τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαίρου ευρώπης την Αναγραφή - Olympiakos CFP

Εικόνα ThomasK

Οι αριστεροδεξιοί φασίστες το θέλουν, αλλά δεν τους παίρνει
ο χρόνος. Το πολύ σε 18 μήνες θα γκρεμοτσακιστούν. Αν οι
βλαμμένοι θεωρούν οτι το Grexit θα εξυπηρετήσει και τη
ψηφοθηρία τους είναι -και σ' αυτό- γελασμένοι.

Το Grexit πρέπει ν' αποφευχτεί οπωσδήποτε! Πρωτίστως
εμείς ως Ολυμπιακός θα την πληρώσουμε, όπως κι εσύ
επισημαίνεις.

Εικόνα ΚΟΜΟΤΗΝΗ

ΠΑΟΚ+ΣΥΡΙΖΑ = ΠΑΡΙΖΑ... το νέο όνομα της ομαδάρας του ελληνικού κράτους

Εικόνα holland74

Πουλάνε τα πάντα αλλά κάνουν κρατικοποίηση στο τόπι...Αριστεροί άμα λάχει να ουμ....