ΟΛΟΙ ΘΑ ΖΜΠΡΩΧΘΕΙΤΕ, ΜΗ ΣΠΡΩΧΝΕΣΤΕ


Tags: -

Γράφει ο Nissios από άλλο μπλογκ, γιατί έτσι του ’ρθε.
 

                Αποφαίνεται ο ζελεδάκος στο fb με σιγουριά χιλίων εμπειρογνωμόνων: «Η ομάδα της πρέζας, απλά». Για όσους δεν γνωρίζουν τη γλώσσα του fb, να πούμε ότι αυτό το «απλά», με το οποίο κλείνει ένας μεγάλος αριθμός ποσταρισμάτων στην ακένωτη εκείνη δεξαμενή σοφίας που είναι το τσαρδί του Ζούκεμπε, σημαίνει: «Παιδιά, σας εκλιπαρώ, έτσι, απλά να μιλάμε, γιατί, εάν η συζήτηση περιπλακεί, δεν θα μπορέσω να αντεπεξέλθω...» Και του απαντά εξίσου βραχυλογικά ο αεξάκος: «Τα είπες όλα». Το «Τα είπες όλα» έχουμε και άλλοτε εξηγήσει τί σημαίνει αλλά ας το εξηγήσουμε εκ νέου˙ σημαίνει: «Πείθω τον εαυτό μου ότι τα είπες όλα, γιατί αυτό με απαλλάσσει από το κοπιώδες έργο να συμπληρώσω κάτι και, επιπλέον, προδικάζει ως περιττή οποιαδήποτε προσθήκη-διόρθωση από κάποιον άλλον, η οποία πιθανότατα θα με μπέρδευε...» Εμφανίζονται κατόπιν και τα έμμισθα προφίλ των σανελ, και ο ποιοτικός δείκτης της συζήτησης εκτινάσσεται σε ύψη δυσθεώρητα.
                Εν πάση περιπτώσει, ας μην ασχοληθούμε άλλο με την κοινωνιόλεκτο των μέσων κοινωνικού αυνανισμού, γιατί είναι και χρονιάρες μέρες. Να σημειώσουμε απλώς ότι οι καιροί είναι απρόσωποι, οι ανθρώπινες σχέσεις με χίλιους τρόπους υπονομευμένες, άγχος πέφτει πολύ, αποξένωση, αστυφιλία, καταναλωτισμός, κλιματική αλλαγή, τα πάντα όλα. Διότι κάποτε έβλεπες τον νοποτζή να τρυπώνει στην Ιπποκράτους, να χτυπάει τα κουδούνια της γειτονιάς, μήπως φιλοτιμηθεί κανείς περίοικος να του ανοίξει, να γλυτώσει το φραγγέλιο. Ήταν η θέα του ανθρώπου, ήταν η φυσική επαφή που σε έπειθαν ότι πάνε καλά οι δουλειές. Μετά εμφανιζόταν ο αεξάκος στον Περαία και, όπου έβλεπε «ΕΙΔΗ ΚΑΠΝΙΣΤΟΥ», σου έπαιρνε δέκα πίπες, για να του επιτρέψεις να υφίσταται. Πήγαινε ύστερα στην Αθήνα και ρωτούσε καυχησιολογώντας τον νοποτζή της Ιπποκράτους: «Εγώ κυκλοφορώ στον Πειραιά και κανείς δεν με πειράζει, εσένα σε παίρνει;». Και καταλάβαινες ξανά ότι πάνε καλά οι δουλειές.
                Αλλά και τώρα καλά πάνε οι δουλειές, ας μην έχουμε παράπονο, δόξα να ’χει ο Μεγαλοδύναμος. Το μόνο που κάπως με προβληματίζει, εμένα προσωπικά, είναι ότι μπορεί να υπάρχουν ακόμη αξιοπρεπείς αντιολυμπιακοί που βλέπουν τα τεκταινόμενα και ντρέπονται. Δέον να τους πιέσουμε κι αυτουνούς να κάνουν προφιλάκια στο sdna, στο fb, όπου να ’ναι, δεν έχει σημασία, αρκεί να γράφουν «Η ομάδα της πρέζας, απλά» και τέτοια. Γιατί, κύριοι, Γαύροι δεν γίναμε για να εισπράττουμε αγάπη. Από αγάπη είμαστε χορτάτοι, στην προσωπική μας ζωή, στις κοινωνικές μας συναναστροφές, παντού, δόξα να ξανάχει ο Μεγαλοδύναμος. Γαύροι γίναμε για να βυσσοδομούν αδελφωμένοι εναντίον μας τρεχαλατζήδες αντίγαυροι, άτια αραβικά, αρδ, φαρδ, μπεκρήδες υπουργοί,  πρωθυπουργοί της φάπας, λαθρέμποροι, παραδικαστικά κυκλώματα, επίορκοι εισαγγελείς, ΕΠΟ, ΟΠΑΠ, ΕΠΟΠ, CIA, KGB, ΔΕΗ, ΟΤΕ, GPS, το σημείο G και η Λεγεώνα των Ξένων. Μόνο τότε πάνε καλά οι δουλειές. Δεν τα λέω εγώ αυτά. Τα λέει η δημοτική μούσα, η ερχόμενη από τα απροσμέτρητα βάθη της εθνικής μας ποιητικής παράδοσης:

 
Φίλε αντιολυμπιακέ, ό,τι χρώμα φανέλας
κι αν η ομάδα σου φορά, σε ζμπρώχνει... ξέρεις εσύ. Γατάκι. Που μου μπήκες πρωινιάτικα στο σάι, να δεις πόσο με πείραξε που έχασα ένα πρωτάθλημα. Σοβατεπί. Φέτα καλοριφέρ. Από το καλοκαίρι είχε αποφασίσει η Ε.Ο. να σπάσει τους τίτλους της σε επτάδες, ένεκα ο αριθμός-σύμβολο. Ανησυχήσαμε λίγο, γιατί είστε και γύψινα οροφής, αλλά εντάξει, καλά πάνε οι δουλειές.    

Σχόλια

Εικόνα stavrakas7-5

Αυτό το τελευταίο μου επιτρέπεις να το κάνω φωτοτυπιες κ να το μοιραζω στους φιλους αντιολυμπιακους για να μην εχουμε περεταιρω 'προστριβες' ? Λεκτικές παντα !
Καλό Πάσχα Nισσιε !

Εικόνα nissios

Ελεύθερα! Καλό Πάσχα!

Εικόνα ThomasK

Απολαυστικός :)

Καλό Πάσχα!

Εικόνα nissios

Καλό Πάσχα, Θωμά!

Εικόνα Red Kokkinos

Νισσιε υπεροχος λεξοπλαστης και νοηματοδοτης!
Νομιζω οτι στην ψυχαναληση τα ανοικεια γινονται απωθησεις. Εαν τωρα συμβει το ανελπιστον γι' αυτους (οποιο χρωμα και αν φορουν) η χαρα εκφραζεται περισσοτερο αυνανιστικα και δικαιολογειται επαρκως. Οι στωϊκοι δεν κατεκριναν οσους δεν ηταν εναρμονισμενοι με την αρμονια της φυσης αλλα τους συμπονουσαν...

Εικόνα nissios

!!!

Τα θαυμαστικά η πρώτη μου ανταπόκριση.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, η δεύτερη.

Τρίτη και καλύτερη: Καλό Πάσχα!

Εικόνα apostolos gaganis

Κοινωνικός αυνανισμός. Μετά το "συρρατμίτης", είναι το δεύτερο που σου κλέβωωωω.....

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΙΑ "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ"!

Εικόνα nissios

Δεν κλέβεις τίποτε εσύ, Απόστολε. Εμείς τα έχουμε όλα κοινά. Χαιρετισμούς ξέρεις πού.
(Ήθελα να ήμουν από μια μεριά να σε "ακούσω" αυτές τις μέρες).

Εικόνα apostolos gaganis

Mακάρι. Θα΄δινα και την ψυχή μου στο ψαλτήρι, αν σ΄έβλεπα. Άσε που τη δίνω και τώρα... Σήμερα έχει " Ιδού συ το τάλαντον...", δοξαστικό που κλείνει την βραδιά, σε ήχο βαρύ...

Τα πήρε, ανταποδίδει με χαρά. Θα΄ναι δίπλα μου, στο καρεκλάκι της, με τη Σύνοψή της...

Εικόνα Φαιδων

Συγαυροι.Καλημερα από την μακρινή Αμερική. Η εποχή είναι πολυ πονηρή. Αυτό που θέλουν ΟΛΟΙ, κυβέρνηση,επο,άλλες ομάδες δημοσιογράφοι, είναι να σπείρουν διχόνοια,στους οπαδούς μας. Είμαι 58 χρόνων και έχω δει παιχταράδες αλλά και έχω ζήσει πόλλες καταστάσεις. Ακόμα και χούντα θυμάμαι. Ο μαζικός πόλεμος από όλους εναντίον του θρύλου και του προέδρου μας και στον λαό μας. Όσο θύμαμε τον εαυτό μου ,Ολυμπιακός είμαι ,πριν γεννηθώ,ήμασταν μόνοι μας και όλοι τους. Ακόμα και στα πέτρινα χρόνια ήμασταν μια γροθιά. Φοβάμαι,οι Ολυμπιακοί,που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν πρωταθλητές,από την αισχρή προπαγάνδα,μην τσινησουν και υπάρξει διασπάσει. Οι παλιοί Ολυμπιακοί πρέπει να κρατήσου Άι του πιο νέους. Να τους εξηγήσουμε τι συμαινει ΘΡΥΛΟΣ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΙΕΝΝΙΙΣΕ, δεν γίνετε. Με Ολυμπιακούς χαιρετισμού,καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση σε όλους.ΠΑΝΤΑ,ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ
ΥΣ. Συγχωρέστε μου τυχόν ορθογραφικά λάθος,αλλά έχω 25 χρόνια εδώ

Εικόνα nissios

Χρόνια Πολλά, φίλε μας από τα ξένα, με το τόσο ωραίο όνομα!

Εικόνα kg

κ. ΜΑΡΙΝΑΚΗ.................ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ..........ΟΙ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ.....ΑΝΕΤΗΛΙΚΙ ΚΑΙ ΙΔΕΑ !!!! ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΝ 400.000 ΟΜΩΣ?..............ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΑΝΕ ΚΩΛΟΦΕΡΑΤΖΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ........ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΒΕΣ???

Εικόνα nissios

Καλό Πάσχα, kg. To πήραν το μήνυμά τους, όμως, όλοι, μην ανησυχείς.

Εικόνα kg

ΕΠΙΣΗΣ!

Εικόνα takis xwsiar

"Γαυροι αδελφομενοι,εναντιον μας".Αυτο δεν υπαρχει.Απο τη φυση.Ουτε καν, σαν ανωμαλια.Κομματοσκυλα,που για να δειξουν ότι είναι αντρες,"υποστηριζουν" και μια ομαδα.Ε,μερικοι από δαυτους,"υποστηριζουν" και καλα τον Ολυμπιακο.Πανω απ όλα όμως το κομμα που τους θρεφει,το χαλασμενο μυαλο τους η την τσεπη τους.Περα από αυτους υπαρχουν και άλλες δυο κατηγοριες,ο Βλακας και ο Ηλίθιος.Ο Ηλίθιος είναι αυτος που νομιζει ότι είναι εξυπνος,στην πραγματικοτητα όμως είναι βλακας.Ο Βλακας είναι αυτος που δεν μπαινεις καν στην διαδικασια να ασχοληθείς μαζι του.Για εμας ολοι αυτοι είναι οι "Εμενικε" στην ομαδα μας.Οπως αυτος δεν επρεπε να φοραει την φανελα του Ολυμπιακου μας,ετσι και ολοι αυτοι δεν θα επρεπε να πιανουν στο βοθροστομα τους,τον Ολυμπιακο μας.Οπως αυτος κοιτουσε την καλοπεραση του,τα γαμησια του με πουτανες,τα σνηφαρισματα του,και το συμφέρον του λογαριασμου του,το ιδιο ακριβως στυλ "βαρος για τον Ολυμπιακο",είναι και ολοι αυτοι οι ΨΕΥΤΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ! ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ,ΚΑΝΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΝΕΤΕ.ΔΩΣΤΕ ΑΞΙΑ,ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ,ΟΣΟ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΤΗΡΙΟ,ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΗ ΦΑΠΑ ΘΑ ΦΑΝΕ.

Εικόνα nissios

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλό Πάσχα, Τάκη. Και σε εμάς και σε αυτούς. Εγώ ως Ολυμπιακός δεν έχω μίσος για κανέναν, αυτοί με μισούν. Και γουστάρω.

Εικόνα takis xwsiar

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΦΙΛΕ,ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ

Εικόνα ΔΙΑΣ

"Γαύροι γίναμε για να βυσσοδομούν αδελφωμένοι εναντίον μας τρεχαλατζήδες αντίγαυροι, άτια αραβικά, αρδ, φαρδ, μπεκρήδες υπουργοί, πρωθυπουργοί της φάπας, λαθρέμποροι, παραδικαστικά κυκλώματα, επίορκοι εισαγγελείς, ΕΠΟ, ΟΠΑΠ, ΕΠΟΠ, CIA, KGB, ΔΕΗ, ΟΤΕ, GPS, το σημείο G και η λεγεώνα των ξένων."
Απλά....
και δεν τα είπες και όλα
αν το ψαξουμε είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι από τους κρατικούς και παρακρατικούς διώκτες μας ή έχουν βιώσει ή θα ήθελαν να βιώσουν τη "χρυσή βροχή" των γαύρων ... θεέ μου συγχώραμε μεγαλοβδομαδιάτικα ...

το βεβαιώνει κι ο Σόμογλου από τα αμπάρια του Golendri

Εικόνα nissios

Χρόνια Πολλά, Ολύμπιε!

Ειλικρινά σου λέω ότι ποτέ δεν ένιωσα τόση περηφάνια που είμαι Γαύρος όση νιώθω φέτος. Είδες εχθές αγκαλίτσες και φιλάκια στο τέλος; Τα παιδιά της αμμωνίας με τους δρομείς της Αλεξάνδρας. Είναι τα κοινά πάθη που ενώνουν το γκόζμον.

Εικόνα savvas gridlock

Kαλή Μεγάλη Εβδομάδα σε όλο τον κόσμο. Πολύ καλά τα είπες Νίκο, έτσι είναι. Η νέα μας σελίδα στο facebook, που θα είναι ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

https://www.facebook.com/groups/1607056322704997/

Εικόνα ThomasK

Πριν 2 λεπτά ζήτησα να γίνω μέλος, Σάββα. Ως Net F...

Εικόνα nissios

Καλό Πάσχα, Σάββα. Θα τα πούμε από κοντά.

Εικόνα thita

δεν μιλάς συχνά ρε φίλε (δυστυχώς), αλλά όποτε μιλάς ακούγεσαι μέσα από διπλά τζάμια στον έβδομο λέμε

έτσι είναι στα social media όπως τα λες, λόγω κενότητας στις περισσότερες περιπτώσεις, η βλακεία κάνει αντήχηση κι ακούγεται πιο δυνατά, άσε που πες-πες, κάτι μένει (επιχείρημα ad nauseam)

κι όποτε χρειαστεί να (μην μπορεί να) απαντήσει ο ..... δικαιούχος της βλακείας, έρχονται οι ορδές των ορκς, έμμισθων και μη, to the rescue

οποία τιμή περιποιεί στον Θρύλο ο εναντίον του συνασπισμός που περιγράφεις, κι ας είναι κάτω από την ζώνη τα χρυπήματά τους

τον διάλογο (και τον "διάλογο") πολύ εμίσησαν, την βλακεία της ατάκας, ουδείς το 2018, έβγαλε άλλωστε και πρόεδρο

Εικόνα nissios

Καλή Εβδομάδα να έχουμε, Πανοθήταρε, τακίμι μου!