Μιλώντας για ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ στην εποχή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ή αλλιώς τα λαμόγια μας κούναγαν το δάχτυλο



Γράφει ο Κόκκινος Πρωτοετής Νομικής
 
Παρακολουθώντας την αθλητική επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια λαμβάνουμε εμείς οι κακοί Ολυμπιακοί και κυρίως ο Πρόεδρός μας Βαγγέλης Μαρινάκης μαθήματα ηθικής από διάφορους «δημοσιογράφους» που ασχολούνται εκτενώς με την π.χ. απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που έχει εδώ και χρόνια επιβληθεί στον πρόεδρό μας, στο πλαίσιο της βλακώδους υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης», και επιχειρούν να ασκήσουν πίεση στους «κατάλληλους» θεσμικούς φορείς της δικαιοσύνης ώστε να ταλαιπωρήσουν στο μέγιστο δυνατό τον πρόεδρό μας.
 
Ενίοτε δε, τα καταφέρνουν κιόλας, αφού όλοι θυμόμαστε πως π.χ. ο εισαγγελέας Δασκαλόπουλος ζήτησε την προφυλάκιση του προέδρου μας διότι βάσει δημοσιευμάτων παραβίαζε τάχα τον περιοριστικό όρο της μη ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.  Τι σημασία είχε που ο περιοριστικός αυτός όρος είχε εξειδικευτεί αρμοδίως ότι σήμαινε μη συμμετοχή σε θεσμικά όργανα, μη εκπροσώπηση, κ.λπ. (τίποτε από αυτά δεν έκανε ο Β. Μαρινάκης), ενώ κατά τα λοιπά δεν έθιγε τα δικαιώματα από και στην ιδιοκτησία μετοχών, κ.λπ.?  Καμία σημασία αυτά για τον κ. Δασκαλόπουλο ή την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού (που ζήτησε να μεταβιβάσει ο πρόεδρος τις μετοχές του Ολυμπιακού διότι διαφορετικά δεν θα έδινε τάχα πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα, κ.λπ.), αρκεί να ταλαιπωρούταν ο Β. Μαρινάκης.
 
Βεβαίως η φούσκα της «εγκληματικής οργάνωσης» έσκασε ήδη βροντερά με την βούλα του Αρείου Πάγου, σε λίγους δε μήνες θα λήξει και τυπικά, με την πλήρη απαλλαγή, και θα αρθεί και ο βλακώδης αυτός περιοριστικός όρος (οπότε ο πρόεδρος θα πηγαίνει στα συμβούλια και θα γελάσουμε πολύ με κάτι Γκαγκατσάκια και Λυσσάνδρου απέναντι, αλλά ΟΚ, μέχρι τότε το αφήνουμε), πλην όμως εμείς συντασσόμαστε στην προσπάθεια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των εξυγιαντικών δυνάμεων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και προσπαθούμε να συμβάλλουμε και εμείς στην τήρηση κανόνων και κανονισμών.
 
Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για τις ατιμωρησίες στο ποδόσφαιρο διαιτητών και παραγόντων που κάνουν 1000 φορές χειρότερα από ότι κατηγορούσαν Ολυμπιακό και Β. Μαρινάκη.  Δεν θα μιλήσουμε για φοβερά επεισόδια οπαδών και αστείες ποινές.  Δεν θα μιλήσουμε για επιλεκτικές διώξεις από τους αρμόδιους εισαγγελείς και κώφωση, αντίθετα, σε σοβαρότερες καταγγελίες για θυγατρικές ομάδες και χρηματισμό παραγόντων στις εκλογές της ΕΠΟ.  Δεν θα μιλήσουμε για απειλές ζωής που αγνοήθηκαν διότι τα θύματα δήλωναν (ας έκαναν και αλλιώς ε.....) ότι δεν τους προκλήθηκε τάχα φόβος και ανησυχία.  Δεν θα μιλήσουμε για την παταγώδη αποτυχία των τακτικών δικαστών στο ποδόσφαιρο.  Δεν θα μιλήσουμε για τον ρόλο της αστυνομίας.  Δεν θα μιλήσουμε για αλλαγές κανονισμών μέσα στην ίδια σαιζόν, που απαγορεύεται, για να σωθούν πρόσωπα και ομάδες. Δεν θα μιλήσουμε για επιδοτήσεις για γήπεδα και τραμπουκισμούς όποιου διαφωνεί.  Δεν θα μιλήσουμε για χαρίσματα εκτάσεων/περιουσίας του Δημοσίου.  Δεν θα μιλήσουμε για ύποπτες χορηγίες ΟΠΑΠ.  Δεν θα μιλήσουμε για μαϊμού ισολογισμούς.  Δεν θα μιλήσουμε για αθέμιτο ανταγωνισμό.  Θα μιλήσουμε μόνο για τον αθλητικό νόμο.
 
Ο αθλητικός νόμος λοιπόν, ο Ν. 2725/1999 ως ισχύει, ρυθμίζει θέματα ΚΑΙ του επαγγελματικού αθλητισμού και, μεταξύ άλλων, προβλέπει κάποια κωλύματα, δηλαδή απαγορεύσεις ενασχόλησης με τον αθλητισμό (και τον επαγγελματικό).
 
Τα κωλύματα/απαγορεύσεις είναι στο άρθρο 3 του εν λόγω νόμου (δεν έχει σημασία να τα επαναλάβουμε, τα έχουμε αναλύσει σε άλλο άρθρο, είναι καταδίκες ή κατηγορίες για κακουργήματα, κ.λπ.), ενώ το άρθρο 83 που μας απασχολεί σήμερα προβλέπει στην παρ. 3 την διαδικασία ως εξής:  Κάθε πρόσωπο που εμπλέκεται στην διοίκηση της αθλητικής ανώνυμης εταιρείας υποβάλει εντός 10 ημερών υπεύθυνη δήλωση περί μη συνδρομής κωλυμάτων/απαγορεύσεων καθώς και το ποινικό του μητρώο.  Όποιος δεν το κάνει, σύμφωνα με την παρ. 4 του ιδίου άρθρου, ανεξάρτητα από τις άλλες κυρώσεις (κατά τα προβλεπόμενα στο άρ. 77Α του ιδίου νόμου), εκπίπτει από το διοικητικό αξίωμα και η έκπτωση αυτή διαπιστώνεται με απόφαση του οικείου δικαιοδοτικού οργάνου, μετά από έκθεση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού.  Σύμφωνα δε με την παρ. 5 του ιδίου άρθρου, εάν η αθλητική ανώνυμη εταιρεία δεν συμμορφωθεί με την απόφαση αυτή, Η ΟΜΑΔΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.
 
Θυμόμαστε ότι ο Δ. Μελισσανίδης έχει χαρακτηριστεί από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού εδώ και 3 περίπου χρόνια ως «εν τοις πράγμασι διοικητής» της ΠΑΕ ΑΕΚ και είχε διαπιστωθεί κώλυμα συμμετοχής της ΠΑΕ ΑΕΚ στο κουπόνι του ΟΠΑΠ λόγω της συμμετοχής του υιού Μελισσανίδη (α’ βαθμού συγγενή) στο Δ.Σ. της ΟΠΑΠ ΑΕ.  Την απόφαση αυτή προσέβαλλαν Δ. Μελισσανίδης και ΠΑΕ ΑΕΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας αλλά η προσφυγή τους απορρίφθηκε.
 
Εδώ το ιστορικό της υπόθεσης (δεν είναι του Μαρινάκη το site, άρα αντικειμενικό, έτσι;)
 
Είμαστε εντάξει λοιπόν;  «Έκλεισε» άραγε το ζήτημα επειδή η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν μετέχει στο κουπόνι του Ο.Π.Α.Π.;  Μήπως έπρεπε να συμβούν κι άλλα;
Ο χαρακτηρισμός και ρόλος του Δ. Μελισσανίδη ως «εν τοις πράγμασι διοικητή» στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ήτοι του προσώπου που λύνει και δένει και αποφασίζει, «παγιώθηκε» τόσο νομικά (καλύπτεται από δεδικασμένο, αφού απορρίφθηκε η προσφυγή για ακύρωση της απόφασης της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού που τον χαρακτήριζε έτσι, έμεινε δηλαδή η απόφαση χωρίς δυνατότητα νέας προσβολής της από τον Δ. Μελισσανίδη ή την ΠΑΕ ΑΕΚ), όσο ΚΑΙ ουσιαστικά, αφού έκτοτε ΟΛΕΣ οι αποφάσεις (επιλογή αθλητών, προπονητών, κ.λπ., διαπραγματεύσεις για αμοιβές, συζητήσεις για όρους συμβολαίων, τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, συζητήσεις στην λίγκα, κ.λπ.) λαμβάνονται όπως πληροφορούμαστε δια του Τύπου κάθε μέρα από το συγκεκριμένο πρόσωπο που κυριολεκτικά ασκεί μόνος του απόλυτη διοίκηση (ο Διευθύνων Σύμβουλος Μ. Λυσσάνδρου υλοποιεί τις αποφάσεις και πολιτικές του εν τοις πράγμασι διοικητή, ενώ ο Πρόεδρος, κάποιος κ. Ε. Ασλανίδης φαίνεται να έχει τυπικό μόνο ρόλο).
 
Έτσι λοιπόν, ως ασκών διοίκηση στην ΠΑΕ ΑΕΚ (αθλητική ανώνυμη εταιρεία) ο Δ. Μελισσανίδης όφειλε, με βάση το άρθρο του αθλητικού νόμου (την παρ. 3 του άρ. 84 του Ν. 2725/1999 που είπαμε πιο πάνω) να υποβάλει στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού αφενός υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό του κάποιο από τα ασυμβίβαστα/κωλύματα/απαγορεύσεις του άρ. 3 του ιδίου νόμου και αφετέρου το ποινικό του μητρώο.
 
Ρωτάμε εμείς:  ΥΠΕΒΑΛΕ ο Δ. Μελισσανίδης ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;
 
ΑΝ ΤΑ ΥΠΕΒΑΛΕ, ρωτάμε τα μέλη της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού:  Είναι όλα εντάξει;  Μήπως έχει κανένα ….. κωλυματάκι ο Δ. Μελισσανίδης π.χ. στο ποινικό του μητρώο που τον εμποδίζει να ασκεί διοίκηση σε αθλητική ανώνυμη εταιρεία όπως η ΠΑΕ ΑΕΚ ; Ρωτάμε γιατί κυκλοφορούν στο ….. διαδίκτυο διάφορες ιστορίες.
 
ή
 
 
ή
 
 
κ.λπ. (έχει κι άλλα, πολλά, αλλά ΟΚ, you got the point).
 
Αν λοιπόν έχει τέτοιου είδους πρόβλημα/κώλυμα/απαγόρευση, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ (ως ανωτέρω) ΠΟΙΝΕΣ στην ΠΑΕ ΑΕΚ;
 
Από την άλλη, αν είναι όλα ΟΚ ρε αδερφέ, τότε γιατί δεν αναλαμβάνει ο άνθρωπος επισήμως/θεσμικά μια θέση στην ΠΑΕ ΑΕΚ , να δαγκώσουμε την γλώσσα μας εμείς οι κακόπιστοι?  Μην πει κανείς πως δεν αναλαμβάνει επισήμως πόστο λόγω του ΟΠΑΠ, αυτό το απαντήσαμε πιο πάνω, η ΠΑΕ ΑΕΚ είναι εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ είτε έχει θεσμική θέση στην ΠΑΕ ΑΕΚ το συγκεκριμένο πρόσωπο, είτε όχι (όπως σήμερα, που είναι «εν τοις πράγμασι διοικητής».
 
ΑΝ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΥΠΕΒΑΛΕ, ξαναρωτάμε λοιπόν, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ (ως ανωτέρω) ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ;
 
Βεβαίως πρόκειται για ρητορικά ερωτήματα στα οποία θα μπορούσε ίσως να απαντήσει ο κ. Φλαμπουράρης (κάτι μας λέει πως δεν θα το κάνει) ή ίσως να έπρεπε θεσμικά να απαντήσει ο κ. Βασιλειάδης, ως αρμόδιος υπουργός (που εποπτεύει και την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού), έτσι ώστε να μην υπάρχουν κακεντρεχείς που υποστηρίζουν (όχι εμείς, προς Θεού) ότι το πρόσωπο αυτό δεν θα έπρεπε να περνάει ούτε έξω από γήπεδο, όχι να «διοικεί εν τοις πράγμασι» έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, αλλά επειδή τα έχει βρει με ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κάνει ότι γουστάρει και δεν τρέχει τίποτα.  Ο κ. Βασιλειάδης όμως έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί, π.χ. την διαμάχη ευρωλίγκας-FIBA (πρέπει να βοηθήσει τον καλό του φίλο Γ. Βασιλακόπουλο κατά της κακής ευρωλίγκας που δεν δίνει μερίδιο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εεεεε που δεν αφήνει τους παίκτες να παίξουν στις εθνικές ομάδες εννοώ, οπότε δύσκολο να ασχοληθεί, τι να πρωτοκάνει ο άνθρωπος…..).
 
Και βεβαίως το ίδιο ζήτημα συντρέχει και για άλλα πρόσωπα του ποδοσφαίρου όπως τον Β. Γκαγκάτση, διευθυντή της σουπερλιγκ, που λόγω της κακουργηματικής δίωξης για την κάρτα υγείας ΕΠΟ  έπρεπε σύμφωνα με τις πιο πάνω διατάξεις να έχει εκπέσει του αξιώματος αυτού (όπως ο Γ. Γκιρτζίκης, κ.α.), αλλά επειδή είναι, σαν τον Β. Γραμμένο, δικός μας άνθρωπος, εντάξει, εμείς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι δυνάμεις της εξυγίανσης τον κρατάμε τον άνθρωπο στην θέση του, κι ας λέει ότι θέλει ο αθλητικός νόμος, εμάς μας ψήφισε ο λαός κύριοι δύο φορές, λευκή επιταγή πήραμε (κάναμε το όχι ναι και μας ξαναψήφισαν), αν ο νόμος δεν υπηρετεί την σκοπιμότητα που θέλουμε, ε κάνουμε μια μεταμεσονύκτια (ν)τροπολογία κι όλα καλά, βλέπε πρόστιμα ΣΕΚΑΠ, κ.λπ.
 
Και συντρέχει και για άλλα πρόσωπα, σε άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ.  ΚΑΙ ο Δ. Γιαννακόπουλος τυπικά/θεσμικά δεν συμμετέχει στην ΚΑΕ ΠΑΟ, ούτε ως μέτοχος, ούτε ως μέλος του Δ.Σ. αφού επισήμως μέτοχος και Πρόεδρος του Δ.Σ., κ.λπ., είναι ο Μ. Παπαδόπουλος (!).  ΟΜΩΣ ο Δ. Γιαννακόπουλος είναι αυτός που επιλέγει παίκτες και προπονητές, μιλάει μαζί τους για λεφτά, αποφασίζει να τους γυρίσει από Κωνσταντινούπολη με πούλμαν, συζητάει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, επιλέγει μεταξύ ευρωλίγκας και FIBA CHAMPIONS LEAGUE την διοργάνωση που θα μετάσχει η ΚΑΕ ΠΑΟ, εκπροσωπεί την εταιρεία στα συμβούλια της ευρωλίγκας, δίνει συνεντεύξεις, κ.λπ., δηλαδή είναι αν όχι παραπάνω από ότι ο Δ. Μελισσανίδης στην ΠΑΕ ΑΕΚ, τουλάχιστον κάτι αντίστοιχο, ήτοι «εν τοις πράγμασι» υπερδιοικητής.
 
Το πρόσωπο αυτό άραγε ΥΠΟΒΑΛΕΙ στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού τα πιο πάνω στοιχεία (υπεύθυνη δήλωση και ποινικό μητρώο)?  ΑΝ ΟΧΙ, με δεδομένο ότι ασκεί όχι απλά διοίκηση, αλλά απόλυτη διοίκηση, γιατί δεν επιβάλλονται οι προβλεπόμενες στο νόμο ποινές στην ΚΑΕ ΠΑΟ;
Βεβαίως δεν γνωρίζουμε ο Δ. Γιαννακόπουλος να έχει κάποιο από τα προβλεπόμενα στον αθλητικό νόμο κωλύματα/απαγορεύσεις.  Οι λόγοι που τον οδήγησαν να μην έχει θεσμική θέση/ιδιότητα στην ΚΑΕ ΠΑΟ δεν είναι, θεωρούμε, ίδιοι με αυτούς που εικάζουμε για τον Δ. Μελισσανίδη.  Θεωρούμε ότι η επιλογή να μην έχει ο Δ. Γιαννακόπουλος θεσμική ιδιότητα στην ΚΑΕ ΠΑΟ έχει πιθανότατα να κάνει με τις τιμωρίες που συνεπεία παραβατικών συμπεριφορών του επιβάλλονται (πρόστιμα) και της μη μετακύλισής τους στην ΚΑΕ ΠΑΟ (λόγω απουσίας τάχα μεταξύ τους συνδέσμου από οργανικής/τυπικής/επίσημης άποψης).
 
Βεβαίως το επιχείρημα αυτό βρήκε ευήκοα ώτα στην Ελλάδα (εδώ βρήκε το επιχείρημα του Βασιλαρά ότι ήταν όχι οπαδοί της πανάθας, αλλά αντι-εξουσιαστές αυτοί που διέλυσαν τότε το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Θρύλο) των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του σωλήνα, όχι όμως στην Ευρώπη όπου η ευρωλίγκα έχει διαλύσει τον Δ. Γιαννακόπουλο στα πρόστιμα και τις απαγορεύσεις εισόδου, κι όταν αυτός δεν πληρώνει τα πρόστιμα, πολύ απλά τα παρακρατεί η ευρωλίγκα από την πανάθα διότι πολύ απλά θεωρεί (προφανώς βασίμως, αφού αν ήταν αλλιώς, ο Δ. Γιαννακόπουλος θα είχε προσφύγει στο CAS και θα είχε δικαιωθεί) ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είναι στην πραγματικότητα ΚΑΙ ιδιοκτήτης ΚΑΙ απόλυτος διοικητής.
 
Το θεσμικό ζήτημα όμως παραμένει:  Υπό την εκδοχή ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος είναι «εν τοις πράγμασι διοικητής» της ΚΑΕ ΠΑΟ, πρέπει να δώσει τα στοιχεία που ορίζει ο νόμος (υπεύθυνη δήλωση και ποινικό μητρώο), άλλως, αν δεν τα δίνει, όπως λογικά συμβαίνει έως τώρα, η ΚΑΕ ΠΑΟ πρέπει να αποβληθεί από το πρωτάθλημα (ξαναλέμε, αρ. 83 παρ. 5 του αθλητικού νόμου).  Υπό άλλη εκδοχή, δηλαδή ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος δεν είναι τίποτα στην ΚΑΕ ΠΑΟ, ήτοι είναι λοιπόν απλός οπαδός, τότε κανονικά θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιος από τις αρχές στην Ελλάδα σε κάθε παραβατική του συμπεριφορά, π.χ. μπούκα (είσοδο χωρίς δικαίωμα συμμετοχής) σε αποδυτήρια ή αγωνιστικό χώρο?  Ποινές σύμφωνα με το άρ. 41ΣΤ του αθλητικού νόμου (ποινή φυλάκισης χωρίς εξαγορά κι αναστολή, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα κάθε που παίζει η ομάδα, κ.λπ.), όπως θα συμβεί (λέεεεεεμεεεε τώρα) για τον Ιβάν Σαββίδη που μπούκαρε στην Τούμπα με το όπλο στον αγώνα με την ΑΕΚ.
 
Βεβαίως στην Ελλάδα ζούμε, τίποτε δεν θα συνέβαινε έτσι κι αλλιώς, πόσο μάλλον τώρα, με φίλα προσκείμενες ομοσπονδίες (Β. Γραμμένος και Γ. Βασιλακόπουλος) και κυρίως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την οποία Δ. Μελλισανίδης, Δ. Γιαννακόπουλος, Β. Γκαγκάτσης, κ.λπ. (και Ιβάν Σαββίδης) έχουν πολύ καλές μπίζνες, εεεεε σχέσεις ήθελα να πω.
 
Για να μην ξεφτιλιζόμαστε όμως, καλό θα ήταν να φροντίσει ο κ. Υπουργός να αλλάξει ο αθλητικός νόμος και να φύγουν τα κωλύματα/απαγορεύσεις για τους παράγοντες, μήπως και φιλοτιμηθούν και αναλάβουν τις πραγματικές θέσεις και ευθύνες τους.  Διότι μένοντας ως έχει (φανταστείτε, πέρασαν έμμεσα τα κωλύματα/απαγορεύσεις ακόμη και στο καταστατικό της ΕΠΟ), ο αθλητικός νόμος έχει καταστεί ντε φάκτο κουρελόχαρτο και αφενός ξεφτιλίζονται Πολιτεία και Δικαστές (που δεν τον εφαρμόζουν) και αφετέρου οργίζονται οι οπαδοί (η αδικία φέρνει βία μας έλεγαν οι δυνάμεις της εξυγίανσης) και καταλήγουν να πιστεύουν ότι έλα μωρέ, όποιος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εεεεε όποιος έχει άκρες εννοώ, την γλυτώνει από τις βαρύτατες, ως έχουν, προβλέψεις του αθλητικού νόμου).
 
Και επειδή δεν μπορεί, κάποιος έξυπνος θα βρεθεί να πει πως όλα αυτά τα λέμε για να μην έχει προβλήματα ο Β. Μαρινάκης, απαντάμε:  Η βλακεία της «εγκληματικής οργάνωσης» θα τελειώσει σύντομα (κανονικά, είναι για να τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι) και άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα (θα αρθούν οι περιοριστικοί όροι), ενώ η βλακεία του ΝΟΟΡ δεν περπατάει με τίποτα, έστω σε επίπεδο απλής δίωξης, πόσο μάλλον παραπομπής (φάνηκε αυτό από εδώ μέχρι τον Θεό, με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου που δεν επικύρωσε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα που είχε επιβάλει πρόσκαιρα η εισαγγελέας Ε. Τζίβα επειδή, κατά πληροφορίες, όχι μόνο δεν ήταν ο Β. Μαρινάκης ύποπτος φυγής, κ.λπ., αλλά και επειδή τα αναφερόμενα στην εισαγγελική πρόταση δεν στοιχειοθετούσαν επαρκείς αποχρώσες ενδείξεις τέλεσης των αξιόποινων πράξεων), άρα ούτε από εκεί θα έχει πρόβλημα.  Αντιθέτως, για άλλους τρέχουν διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν σε κατηγορίες για κακουργήματα, π.χ. ανατινάξεις αυτοκινήτων μάνατζερ και εκβιασμοί, ή λαθρεμπόρια, κ.λπ.  Και για όσους πουν ότι ο Β. Μαρινάκης δεν μεταβίβασε τις μετοχές του Ολυμπιακού ενώ δεν έχει ακόμη απαλλαγεί από την βλακώδη κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης», η απάντηση είναι εδώ: και φυσικά και εδώαλλά και εδώ
 
Υ.Γ.  Αφορμή για όλα τα πιο πάνω είναι ότι σε ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ και δη κάπου τέτοια εποχή τρέχει η διαδικασία πιστοποιητικού συμμετοχής από την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού που ελέγχει, μεταξύ άλλων, και τα πιο πάνω υποτίθεται.  Μόνο μην πει κανείς «καλά ρε όλα αυτά, αλλά εξτρέμ δεν πήραμε», έλεος ε…..
 

 
 

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Κύριε πρωτοετά, ως δευτεροετής φοιτητής εγώ, απαντώ πρώτα στο σχόλιο του Απόστολου: βεβαίως και υπάρχουν άπειρες δυνατότητες. Το νομικό μας σύστημα είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο, που να επιτρέπει χαοτικές ενδιάμεσες διαδικασίες, προθεσμίες και όπλα, προκειμένου να δημιουργείται δικηγορική ύλη και να πλουτίζουν τόσο οι αμέτρητοι δικηγόροι της χώρας, όσο και οι ενδιάμεσοι εμπλεκόμενοι λειτουργοί, από τα χαρτζηλίκια για μεθοδεύσεις. Οικογένεια τσοχατζόπουλου: 750 αιτήσεις μέχρι να αποφυλακιστούν. Μέχρι δηλαδή να βρουν την κατάλληλη σύνθεση ή την κατάλληλη πολιτική συγκυρία ή απλώς να τους βαρεθούν.
Αν ποτέ γινόταν έλεγχος στις τραπεζικές καταθέσεις των υπαλλήλων του δικαστικού συστήματος, από καθαρίστρια μέχρι Πρόεδρο, θα διαλυόταν η χώρα, αφού δεν θα ήταν δυνατόν να σταθεί τίποτα όρθιο. Έλεγχο όμως των καταθέσεων, όχι για τα τελευταία χρόνια, που όλοι φυλάγονται και παίρνουν πεντακοσάευρα μέσα σε βιβλία, αλλά για τα αθώα χρόνια μετά το 1980 μέχρι το 2005, που όλοι νόμιζαν ότι κανείς δεν μπορεί να ψάξει στις τράπεζες. Πολλά μπορούν να γίνουν, αν η επόμενη κυβέρνηση έχει την αντίστοιχη βούληση. Είδομεν Απόστολε, αν και διατηρώ αμφιβολίες.
Κύριε συνάδελφε, όσα έγραψες με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Ερωτώ όμως. Νομιμοποιείται η ομάδα μας, ως ανταγωνιστική με αυτές που ανέφερες, να ετοιμάσει φακέλους για κάθε υπόθεση και να βομβαρδίσει τις δικαιοδοτικές αρχές; Δεδικασμένα υπάρχουν. Τί λείπει; Προεξοφλώντας και τη δική σου σύμφωνη γνώμη, προτείνω να μας προσλάβει αμμισθί η ομάδα για να προετοιμάσουμε αυτούς τους φακέλους. Και να βγει να ανακοινώσει επίσημα σε συνέντευξη τύπου, ότι, όποιος λειτουργός βάζει υπογραφούλα και νομιμοποιεί την αλκαπονική δράση των παραπάνω, θα αντιμετωπίσει χρηματικές αγωγές, που θα εκδικαστούν όταν ο κοντομουνής θα ψαρεύει στα εφτάνησα. Και μόνη η προοπτική να τρέχει κάποιος στα δικαστήρια με άλλη κυβέρνηση στα κόζα και με άγνωστο αποτέλεσμα, αρκεί για να σφίξουνε λίγο οι κώλοι. Φανταστείτε τί έχει να γίνει με την προσωπική περιουσία του ανεκδιήγητου λιμενικού και της εισαγγελέως-περίστροφο, που χειρίστηκαν το φιάσκο καμμένου κατά μαρινάκη! Πάρτι λέω εγώ. Διαφωνείς;

Εικόνα ThomasK

Νομιμότητα από την κυβερνητική και “εξυγιαντική”
συμμορία; Νόμος και κράτος δικαίου είναι αυτή. ‘Οχι
οτι θ’ αλλάξει κάτι με μια άλλη κυβέρνηση ως προς
τους αναφερόμενους ισχυρούς αθλητικούς παράγοντες
και επιχειρηματίες. ‘Ισως εάν το επιδιώξουν ισχυροί
επίσης αντίπαλοί τους (Ολυμπιακός/Μαρινάκης/
Αγγελόπουλοι κ.ά.) ταράζοντάς τους στη νομιμότητα.

Εικόνα thita

Το κείμενο είναι βαρύ. Αυτό που θέλει να πει είναι ότι κακως, πολύ κακώς (παρανόμως), ανέχονται οι αρμόδιοι Μελισσανίδη και γιαννακοπουλο να δρουν/διοικούν από το παρασκήνιο και χωρίς θεσμικές ιδιότητες,έπρεπε να τους υποχρεώσουν να βγουν μπροστά και σε περίπτωση που,οπως φαίνεται να συμβαίνει με τον Μελισσανίδη,υπάρχει κώλυμα/απαγόρευση,να αποκόψουν τον ομφάλιο λώρο με την ομάδα,δεν είναι δύσκολο π.χ. οι αμερικανοί το έκαναν όταν πήγε να παίξει το ίδιο παιχνίδι με την aegean που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο εκεί,μας το έβγαλε σε αρθραρα ο Σάββας. Αλλιως,ας αλλάξουν τον αθλητικό νόμο. Όταν αρχίζουν γενικά να «κάμπτονται» τα προφανή,αρχίζει το μυαλό του κόσμου να δουλεύει ανάποδα.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Εικόνα apostolos gaganis

Eρωτώ: Κι΄αν υποθέσουμε ότι πέφτει στις ερχόμενες εκλογές ο Σύριζα, μπορεί να γίνει κάτι, υπάρχουν πιθανότητες να τιμωρηθεί όλο αυτό το σκυλολόϊ που τα΄χει κάνει όλα πουτάνα ( ή γιαυτό ακριβώς ) και κυριαρχεί ΑΠΟΛΥΤΑ σήμερα; Μμμμμ;

Αχ αυτά τα νομικά... Με κουράζεις λίγο στο διάβασμα, αλλά φωτίζομαι. Δεν είναι σαν τα δικά μας: απλά, κατανοητά, εύπεπτα κτλ. Άφεριμ επομένως για το άρθρο....

Εικόνα thita

Εχεις δικιο Απόστολε,κουραστικοτατο.

Θεωρητικά υπάρχει σαφέστατο έρεισμα για να επιβληθεί ο νόμος,δηλαδή έστω όχι για να πέσουν οι ομάδες,αλλά για να αναλάβουν θεσμικές ιδιότητες,και συνεπώς ευθύνες,οι διοικητές. Πιστεύει όμως κανεις ότι θα τολμήσει κάποιος να απειλήσει με νομιμότητα Μελισσανίδη και γιαννακοπουλο?

Εικόνα nichio 1971

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.
Να μην ξεχνάμε επίσης τη ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ αδειοδότηση επί μια πενταετία του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗ και την ΑΛΛΟΙΩΣΗ που αυτή επιφέρει στην διεξαγωγή ενός ΤΙΜΙΟΥ (λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα) πρωταθλήματος...
Επίσης καλό θα ήταν ΚΑΠΟΙΑ στιγμή (ξανά-λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα) να ελεγθεί η ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ των κεφαλαίων του Ρωσσοπόντιου "μεγαλοεπενδυτή" (όπως κάνουν οι κουτόφραγκοι εκεί στην Ινγκλατέρα με τον Αμπράμοβιτς) καθώς και οι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ για ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του ΠΑΣ, του Πλατανιά και των Γιαχωβάδων...

Εικόνα thita

Φίλε αυτό με την αδειοδότηση της βαζελας την τελευταία πενταετία,οπως λες,δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει. Πριν φτάσουν στα κεφαλαία του ιβαν,ας δουν λίγο γκολεντρι μιτριδατ μιλιωριδη και σαουδικη αραβια