Διεμφυλική δημοσιογραφία ή δημοσιογραφία των διεμφυλικών;



Γράφει ο Κακός Γαύρος
 
Με αφορμή τη πρόσφατη ομιλία του ΗΓΕΤΗ του Ολυμπιακού στο συνέδριο της ΘΥΡΑΣ 7 πριν λίγες μέρες, το γνωστό τσοντοσάιτ,  για το οποίο οι αποχρώσες ενδείξεις συμμετοχής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι πλέον ολοφάνερες, ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ με κείμενο για τη χωματερή, που δυστυχώς εκείνες τις μέρες ήταν κλειστή.  Ένα κείμενο που στην ουσία στόχο είχε να διατηρήσει την ΤΥΦΛΑ στα χιλιάδες αντιολυμπιακά πρόβατα, όσον αφορά τις ευθύνες των διοικήσεων των ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΔΕΚΟ (ποα, κούλα, παοκάκι ) ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, σε συνδυασμό με τη γνωστή αντιολυμπιακή ρητορική επί παντός επιστητού. Τόσα ψέματα μαζεμένα , μόνο  από συνεργασία Αρούλη Ασβεστά και  Βασιλάκη ΛΑΛΑκη Φαπαθεοδώρου θα μπορούσαν να προκύψουν, υπό την υψηλή εποπτεία του Θανούλη του Μπλούνα.
Δεν έχει σημασία να απαντάς στο βούρκο, αλλά θα προσπαθήσουμε να ανοίξουμε τα μάτια σε όσα ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ το επιθυμούν.
Ας δούμε τι γράφτηκε. Απάντηση στα ψέματα ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ. Η πλάκα είναι ότι βάφτισαν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ το ψέμα ! Απύθμενο διεμφυλικό θράσος !
 
 
Οι έξι αστοχίες Μαρινάκη
  1. Για το ποδόσφαιρο: «Για τη χρονιά που τελείωσε, δε θα πω πολλά. Έγινε μεγάλο λάθος στην επιλογή χαρακτήρων. Πανάκριβοι παίκτες, πιο ακριβό μπάτζετ αλλά το πρόβλημα τους δεν ήταν ποδοσφαιρικό, αλλά πρόβλημα χαρακτήρων. Και φυσικά αυτό έχει να κάνει και με τα αποδυτήρια και γι αυτό εφέτος αλλάζουν όλα».
Η πραγματικότητα: Καμία αντίρρηση για τους ακριβούς ποδοσφαιριστές που διέθετε την σεζόν 2017-18 ο Ολυμπιακός, αν και σε καμία περίπτωση δεν ήταν της ίδιας κλάσης με αυτούς προηγούμενων ετών. Το οξύμωρο είναι ότι εκείνος επέλεξε να αλλάξει τέσσερις προπονητές σε μια σεζόν επειδή δεν μπορούσαν να ελέγξουν τα αποδυτήρια. Εκείνος απομάκρυνε τον μεθοδικό Τάκη Λεμονή, ο οποίος είχε την ομάδα πρωταθλήτρια χειμώνα, για να τον αντικαταστήσει με τον ανεπαρκή Ισπανό Όσκαρ Γκαρσία που θα μείνει στην μνήμη μόνο για την κακόγουστη παράσταση στο ντέρμπι της Τούμπας τον Φλεβάρη. Οι επιλογές προπονητών και η αντικατάσταση τους κόστισε στον Ολυμπιακό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και όμως δεν ακούστηκε ίχνος αυτοκριτικής, παρά μόνο γενικά συμπεράσματα.
 
Μιλάμε για αστείους. Δεν ακούστηκε λέει ίχνος αυτοκριτικής. Και η φράση του Μαρινάκη ξεκινάει με το «ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ». Και τελειώνει με το «ΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ». Μάλλον τα δημοσιογραφικά σκουπίδια θα επιθυμούσαν δημόσιο αυτομαστίγωμα του Μαρινάκη για να ικανοποιηθούν. Αλλά ας πάμε παρακάτω.
  1. Για τη διαιτησία: «Ακόμα και έτσι όπως ήμασταν εμείς θα το παίρναμε το πρωτάθλημα, αν μας άφηναν. Είδατε τι έγινε εδώ στο γήπεδο μας, με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ. Κυρίως με τον ΠΑΟ. Εκεί χάθηκε το Πρωτάθλημα. Σφυρίζει πέναλτι έξω από την περιοχή, χάνεται το πρωτάθλημα εκείνη την στιγμή και δεν πάει ένας, ένας, να διαμαρτυρηθεί...»
Η πραγματικότητα: Ο Μαρινάκης θεωρεί ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στις αρχές Μαρτίου, όπου η ομάδα του με άθλια εμφάνιση αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 απέναντι σε 10... εν δυνάμει «πρόσφυγες» ποδοσφαιριστές, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν με εκτέλεση πέναλτι του Αντονί Μουνιέ. Εκείνη την Κυριακή ο Ολυμπιακός βρισκόταν πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, η οποία νίκησε με 1-0 τον Πανιώνιο το απόγευμα, και το -5 έγινε -7, για να φτάσει στο -13 μέχρι το τέλος της σεζόν. Δύσκολο λοιπόν να χάθηκε το πρωτάθλημα σε εκείνο το 1-1 με τον Παναθηναϊκό... Όσο για τα κλισέ παράπονα για τη διαιτησία, υπενθυμίζουμε τους ασφαλώς πολύ πιο κρίσιμους αγώνες με Αστέρα Τρίπολης τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο, όταν σε αμφότερους σοβαρά διαιτητικά λάθη επέτρεψαν στους Πειραιώτες να αποσπάσουν ισοπαλία με 1-1 ενώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, το πέναλτι-δώρο στον Κώστα Φορτούνη στο 4-3 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη την 7η αγωνιστική, ακόμα και εκείνο που κέρδισαν για το τελικό 2-2 με τον Ατρόμητο στην εκπνοή του παιχνιδιού της 11ης Φεβρουαρίου και τουλάχιστον δεν έχασαν και την τρίτη θέση, μαζί με το «καλό» εισιτήριο του Europa League, από τους Περιστεριώτες.
 
Καταρχήν ο ολυμπιακός φορτώθηκε ένα -3 σε βαθμούς μετά τον αγώνα με την αεκ στο Καραισκάκη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, από τους τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος αφαίρεση βαθμών είχε μόνο ο Ολυμπιακός. Όντως ήταν στο -5 η ομάδα. Αλλά αν νικούσαμε τον παναθηναικό, η διαφορά θα παρέμενε -5, και η αεκ είχε ακόμα να παίξει με τον παοκ στην Τούμπα (ακόμα δε ξέραμε ότι ο Ιβάν θα μπουκάριζε με το κουμπούρι). Επίσης είχε τοπικό ντέρμπι με τον παναθηναικούλη (στο οποίο σπρώχτηκε ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ) και τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει την Κέρκυρα της 29η αγωνιστική (0-0). Άρα με νίκη επί του παναθηναικού, ο Ολυμπιακός ήταν ακόμα μέσα στο πρωτάθλημα.
 
Το ότι επιλεκτικά θυμήθηκαν ότι ο Ολυμπιακός δήθεν ευνοήθηκε σε δύο αγώνες, αλλά ξέχασαν ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΟΥΣ ΕΥΝΟΙΑΣ της αεκ και του παοκ είναι στα πλαίσια της διεμφυλικότητας (δείτε και στο κείμενο του Σάββα).
 
  1. Για τα έσοδα του Champions League: «Είδατε στο βίντεο που προηγήθηκε την κοσμογονία στο προπονητικό του Ρέντη που είναι μέσα στα 10 καλύτερα της Ευρώπης. Τις αλλαγές στο Καραϊσκάκη. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα γίνονται με όραμα και με σκληρή δουλειά. Και με το να βάζεις τα λεφτά σου. Βαρέθηκα να ακούω για «έσοδα» του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλήθεια, είναι τόσο δύσκολο για αυτούς που τα λένε να ανακαλέσουν στη μνήμη τους ότι η χρονιά που έρχεται είναι η τρίτη χωρίς έσοδα απο Τσάμπιονς Λιγκ;».
Η πραγματικότητα: Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφέρθηκε σε «τρίτη σεζόν χωρίς έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ». Αυτές είναι η πρώτη του, το 2010-11, κάτι το οποίο ήδη γνώριζε όταν αναλάμβανε τα ηνία του συλλόγου καθώς η ομάδα είχε τερματίσει στην 5η θέση, το 2016-17 με τον αποκλεισμό από την Χάποελ Μπερ Σεβά τον Αύγουστο όπου πλήρωσε το τραγικό ρόστερ και την αλλαγή του Μάρκο Σίλβα μια ημέρα πριν την έναρξη της προετοιμασίας για άγνωστους ως σήμερα λόγους. Η τρίτη είναι η αγωνιστική περίοδος που έρχεται.
Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι σε έξι περιπτώσεις ο σύλλογος συμμετείχε στους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης, τις πέντε εκ των οποίων απευθείας και με παρουσία στη φάση των «16» το 2013-14, αποκομίζοντας μυθικά έσοδα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του (εκ των οποίων κανένας δεν έχει παίξει σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 2011) και αλλοιώνοντας σε συντριπτικό βαθμό την εικόνα όχι μόνο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά του αθλητισμού συνολικά, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο για την όποια ομάδα να ανταγωνιστεί οικονομικά έναν σύλλογο με έξι παρουσίες σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ (για να μην αναφερθούμε στα επιπλέον έσοδα από το Europa League) μέσα σε μόλις επτά χρόνια. Ο Ολυμπιακός, που είναι γνωστό και από τα πορίσματα Κορέα και Ανδρεάδη πώς έχτισε την αυτοκρατορία, διέλυσε κάθε αντίπαλο και σε αυτό το διάστημα εισέπραξε μόνο από το Τσάμπιονς Λιγκ πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ έναντι... 0 του Παναθηναϊκού, που ήταν ο βασικός ανταγωνιστής του στο πρωτάθλημα, και κάποια ελάχιστα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ από τη συμμετοχή τους στο Europa League.
 
Δηλαδή τι θέλουν τα δημοσιογραφικά σκουπίδια που ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ τα αντιολυμπιακά πρόβατα; Να «μοντάρουμε» (δηλαδή να στήνουμε ) τα πρωταθλήματα ώστε να μοιράζονται σε τέσσερεις ομάδες τα χρήματα του CL; Και αν είναι έτσι, γιατί μόνο σε τέσσερεις και όχι σε οκτώ ομάδες; Γιατί όχι σε όλες; Βάλανε χρήματα οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ και τα έχασαν; Έφεραν παιχταράδες; Έφτιαξαν ομάδες που άξιζαν το πρωτάθλημα; ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ! Την ίδια εποχή ο ΘΡΥΛΟΣ έφερε στην Ελλάδα Ιμπαγάσα, Ριέρα, Μιραλάς, Ρόμενταλ, Πάντελιτς, ΣΑΒΙΟΛΑ, Κάμπελ, ΤΣΟΡΙ, Βάις, Ιντέγε, Αμπιντάλ, Αφελάι, ΚΑΜΠΙΑΣΟ, Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς για να θυμηθώ κάποιους, ενώ διέθετε τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Παίχτες του ΘΡΥΛΟΥ έχουν γεμίσει τα μεγάλα ευρωπαικά πρωταθλήματα, και έχουν φέρει τεράστια ποσά στο σύλλογο. Μπορούν να μας πουν τι έσοδα είχαν οι τρεις ΔΕΚΟ από πωλήσει παιχτών; ΜΗΔΕΝ ! Ή ΨΙΧΟΥΛΑ … Άρα δεν ήταν μόνο τα έσοδα του CL, αλλά κυρίως ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ποδοσφαιριστών. Γιατί έγινε αυτό; ΓΙΑΤΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ CLUB.
 
Αυτή τη στιγμή οι προπονητές του ΘΡΥΛΟΥ αυτής της περιόδου , εργάζονται σε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. Ο Βαλβέρδε στη Μπάρτσα (ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΟΣ). Ο Ζαρντίμ στη Μονακό (πρωταθλητής και εξαιρετικές εμφανίσει στο CL). O Σίλβα σε ομάδες της Premier League. Ο Μίτσελ στην Μαρσέιγ και στη Μάλαγα. Οι προπονητές των ΔΕΚΟ που εργάζονται; Ρε ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΑΡΔακια πείτε στα αντιολυμπιακά πρόβατα που εργάζονται προπονητές και παίχτες ΠΑΡΤΑΛΙΑ που στελέχωσαν τους ποδοσφαιρικούς οίκους ανοχής αυτής της περιόδου. Βρείτε κάποιον που συνέχισε μια επιτυχημένη καριέρα έστω. Ακόμα κι αυτός ο «υπερπαιχταράς» Μπεργκ που τόσο αγαπήσατε για τις βουτιές και τις αγκωνιές του (αλλά και για τα στριγκάκια του) παρέα με τους βεδουίνους κατέληξε να κάνει.
 
Δείτε τα γήπεδα της Ρωσίας. Στο Μουντιάλ Πόσοι ΝΥΝ και ΠΡΩΗΝ ποδοσφαιριστές του ΘΡΥΛΟΥ αγωνίζονται; Χατζησαφί, Ανσαριφάρντ, Μιλιβόγεβιτς, Κάμπελ, Ντακόστα, Ντουρμάζ. Πόσοι πρώην ή νυν του παναθηναικούλη βρίσκονται στο Μουντιάλ; Πόσοι της κούλας; Πόσοι του παοκούλη;
 
ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ.
  1. Για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό: «Αυτό που έχουμε πετύχει τα 8 τελευταία χρόνια στον Ερασιτέχνη είναι θαύμα. Δύσκολα συνειδητοποιείς τι έχει συμβεί και σίγουρα οι αριθμοί που είδαμε στο βίντεο μας βοηθάνε όλους να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει γραφτεί Ιστορία και πρέπει όλοι να είμαστε υπερήφανοι και χαρούμενοι που ζούμε τέτοιες στιγμές με την ομάδα μας».
Η πραγματικότητα: Η ιστορία κατέγραψε ως αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο τον Ολυμπιακό στα ερασιτεχνικά σπορ, με την υποσημείωση ότι έβγαινε πρώτος... τρέχοντας μόνος του. Money talks: αν ισχύει μια φορά στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, στα ερασιτεχνικά αθλήματα με τους ανύπαρκτους πόρους και διαφημιστικό ενδιαφέρον ισχύει... επί 60. Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί απόλυτα σε όσα τμήματά του διαθέτουν πολλαπλάσιο των ανταγωνιστών του μπάτζετ (στο πόλο, στο μπάσκετ γυναικών έχει οκτώ φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από τον δεύτερο και έξι φορές μεγαλύτερο στο βόλεϊ γυναικών) και τα χρήματα αυτά προέρχονται ως επί το πλείστον από τα υπέρογκα έσοδα της ΠΑΕ (πχ, μια ισοπαλία σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ καλύπτει εξ ολοκλήρου το ετήσιο μπάτζετ του τμήματος πόλο). Σε όσα σπορ είναι μεν μεγαλύτερο, ωστόσο όχι πολλαπλάσιο από εκείνο των άλλων ομάδων, όπως το βόλεϊ ανδρών, στα τελευταία τέσσερα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα και ο ΠΑΟΚ τρία. Αν μη τι άλλο παράδοξο μάλιστα σε σχέση με την οικονομική ευρωστία του συλλόγου είναι ότι τα τμήματα του Ολυμπιακού δηλώνουν συμμετοχή σε υποδεέστερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις από εκείνες που θα μπορούσαν.
 
Ίσως το μεγαλύτερο ψέμα των παράσιτων της δημοσιογραφίας. Ρε ΑΛΗΤΕΣ. Ρε ΠΑΡΑΣΙΤΑ. Ρε ΒΔΕΛΛΕΣ. Τα χρήματα του CL είναι έσοδα της ΠΑΕ και καλύπτουν ανάγκες της ΠΑΕ.
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΩΣ έχει ΕΝΕΡΓΟΥΣ 21.000 ΜΕΛΗ και 60.000 με ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΑΘΛΟΥ. Από τα ΜΕΛΗ και τις ΚΑΡΤΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ έχει ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΟΔΑ πάνω από 1.600.000 ευρώ. Το ξαναγράφω, ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΞΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΑΡΑΣΙΤΑ;
 
Πέρα από αυτά, η ΠΑΕ και η ΚΑΕ εκπληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς τον Ερασιτέχνη από τα εισιτήρια των αγώνων.
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΤΕ ΣΤΑ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ότι οι ΔΕΚΟ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΕΓΝΑ τα ερασιτεχνικά σωματεία τους και ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ αυτά που ο ΝΟΜΟΣ προβλέπει;
 
ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΚΛΕΒΕΣΤΕ. ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΤΕ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ  ΣΤΙΣ Α2 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.
 
Πέρα και από αυτά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΕΝΙΧΥΕΙ όπου χρειαστεί. Που είναι ο αβέρτος φαρμακέμπορος Δημήτρης Γιαννακόπουλος; Γιατί άφησε τον ερασιτέχνη παναθηναικούλη να καταρρεύσει; Μπήκε πριν από λίγε μέρες και καλά «για να τον σώσει». Στην πραγματικότητα θέλει να εξυπηρετήσει τη κονόμα του, από το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του Athens Alive. Για τη πάρτη του και μόνο και για τη τσέπη του.
 
Που είναι ο αβέρτος μικρομέτοχος του ΟΠΑΠ να βοηθήσει τα ερασιτεχνικά της «μάνας κούλας»; ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ.
 
Η αλήθεια είναι ότι ο Ιβάν βοηθάει όσο μπορεί τον ερασιτέχνη παοκ, γι αυτό και στα περισσότερα πρωταθλήματα, αντίπαλός μας είναι αυτός. Παναθηναικούλης και κούλα ΔΙΑΛΥΣΗ και λίγο είναι….
 
Πέρα κι από αυτά ρε ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΙΑΣΜΑΤΑ, σε μπάσκετ γυναικών και χάντμπολ έχουμε και χορηγούς-συνεργάτες.
Αυτά πώς να τα πείτε ΡΕ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ; Θα ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ τα ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΑ πρόβατα και θα έχετε τις γνωστές «ομορφιές» ….
 
5. Για τις φήμες εμπλοκής του με το μπάσκετ και τους αδερφούς Αγγελόπουλους: «Υπάρχουν Ολυμπιακοί ευκατάστατοι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν; Εγώ και οι Αγγελόπουλοι έχουμε δώσει εκατομμύρια στη δίνη μιας κρίσης. Περιμένω λοιπόν να δω που είναι οι άλλοι που όχι μόνο δεν βοηθάνε αλλά ορισμένοι κάνουν και ζημιά στον Σύλλογο. Όποιος μπορεί να κάνει μεγαλύτερο τον Ολυμπιακό και θέλει, τον περιμένουμε. Και στο ποδόσφαιρο και στον Ερασιτέχνη. Αλλά ένα ευρώ δεν έχουμε δει από κανέναν. Ναι λοιπόν στην κριτική αλλά να υπάρχει εκτίμηση. Το θαύμα του Ερασιτέχνη γίνεται πραγματικότητα από τον απλό κόσμο που βάζει το υστέρημα του και από εμένα που είμαι πάντα εκεί. Και θα συνεχίσω να είμαι εκεί και να στηρίζω όλα τα τμήματα του Συλλόγου!»
 
Η πραγματικότητα: Ίσως η πιο άστοχη σύγκριση αφορά στην οικονομική προσφορά του ίδιου με εκείνη των αδερφών Αγγελόπουλων στην ΚΑΕ, την οποία «τρέχουν» από το 2005. Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν υφίσταται η παραμικρή σύγκριση ανάμεσα στα έσοδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, τόσο στα χρήματα τα οποία εισπράττονται από τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (το παθητικό της ΚΑΕ Ολυμπιακός τις δύο χρονιές που κατέκτησε την Ευρωλίγκα, το 2012 και το 2013, ήταν τεράστιο, την ώρα που η ΠΑΕ εξασφάλιζε σχεδόν κάθε χρόνο «άκοπα» +25 εκατομμύρια ευρώ από το Τσάμπιονς Λιγκ), όσο και στις πωλήσεις αθλητών. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει εισπράξει περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τις παραχωρήσεις των Κώστα Μανωλά, Κώστα Μήτρογλου, Παναγιώτη Ρέτσου που απέκτησε δωρεάν, την ώρα που οι Αγγελόπουλοι έβαζαν τις «καλές» εποχές περισσότερα από 20 εκατομμύρια από την τσέπη τους για να φέρουν τον Τζος Τσίλντρες, τον Βασίλη Σπανούλη και τους υπόλοιπους σταρ. Ακόμα και τα τελευταία χρόνια που έριξαν αισθητά το μπάτζετ, δεν υπάρχει σεζόν που να μην χρειαστεί να επενδύσουν τουλάχιστον 7-8 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός ο Ολυμπιακός.
 
Όσο και να προσπαθείτε να διχάσετε του ΓΑΥΡΟΥΣ μια τρύπα στο νερό θα κάνετε. Καμία σύγκριση ΠΑΕ – ΚΑΕ δεν έκανε ο Μαρινάκης. Στήριξε δύο ανθρώπους που έχουν βάλει σχεδόν 200 εκατομμύρια από την περιουσία τους στον Ολυμπιακό, αλλά βρίσκουν μπροστά τους ΜΙΑ ΜΑΣΩΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΓΕΜΑΤΗ ΥΠΟΔΙΚΟΥΣ και την ΚΑΕ παναθηναικούλη με ισολογισμούς ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΟΥ να έχει εξαφανιστεί από την ευρώπη, αλλά εδώ να κυριαρχεί με τους αθλητικούς υπετροφοκούς ΠΑΙΧΤΑΡΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΕΔ. Και καλά έκανε ο Μαρινάκης και τους στήριξε, γιατί είχε αρχίσει μια προσπάθεια αποδόμησής τους. ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΘΥΛΟ ΧΑΙΡΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ.
  1. Για την σχέση του Ολυμπιακού με την πολιτική και την κυβέρνηση: «Ακούω ξανά και ξανά για την πολιτική και αν μπλέκεται ο Ολυμπιακός κλπ κλπ. Ακούστε, εμείς έχουμε συγκρουστεί και εγώ και οι συνεργάτες μου με κάθε κυβέρνηση όταν είδαμε ότι θίγει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Δεν είναι θέμα κομματικό. Όμως ζούμε όλοι τι συμβαίνει και το πράγμα τα τελευταία δυο χρόνια έχει ξεφύγει. Δεν υπάρχει μέρα που δεν υπάρχει μια επίθεση στον Σύλλογο, σε εμένα, από Υπουργούς, βουλευτές, πολιτευτές. Συνηθίσαμε πια να μας αντιμετωπίζουν όλοι με βρώμικο πόλεμο. Εμείς έχουμε μάθει να απαντάμε με τη δουλειά μας και τις επιτυχίες μας. Με τις νίκες μας σε κάθε επίπεδο. Είτε αυτό είναι επιχειρήσεις, είτε είναι αθλητισμός, είτε οτιδήποτε άλλο. Δεν μπορεί κανείς να μας λυγίσει γιατί και το δίκαιο και η αλήθεια της ζωής είναι με το μέρος μας».
 
Η πραγματικότητα: Καμία σύγκρουση με την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά από το 2012 έως τον Ιανουάριο του 2015 δεν είχε ο Ολυμπιακός, η σχέση του οποίου με τη Νέα Δημοκρατία (αναμφίβολα λόγω της προσωπικής φιλίας και κουμπαριάς του κ. Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη) παραμένει αγαστή όλα αυτά τα χρόνια. Παρά τη δήλωση του Έλληνα επιχειρηματία περί «μη κομματικού θέματος», είναι εμφανές ότι την τελευταία διετία το σύνολο του «ερυθρόλευκου» χώρου βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα και τους Υπουργούς του. Πριν λίγους μήνες, στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατήγγειλαν τις επιθετικές ανακοινώσεις της Θύρας 7 εις βάρος τους, αλλά και ευθείες απειλές που κορυφώθηκαν τον Μάρτιο του 2018 με την αλλαγή του χώρου ομιλίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Πειραιά, υπό τον φόβο επεισοδίων από οπαδούς του Ολυμπιακού και με τον Διευθυντή Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά, να βάλλει κατά του Υπουργού Οικονομικών. Όσο για την πρόσφατη δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη υπό τους ήχους του Αντώνη Ρέμου στα «Ποσειδώνια» περί «Χούντας που σύντομα θα πέσει», όσο αυστηρός και αν θέλει να είναι κανείς με την νυν κυβέρνηση και τα λάθη της σε μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο για την χώρα, μόνο ως ατυχέστατη και προσβλητική για όσους υπέφεραν αφάνταστα κατά τη διάρκεια της Επταετίας μπορεί να χαρακτηριστεί...
 
Εντάξει. Το τερματίσατε…. Ο Σαμαράς με Πατέρα, Μπαλτάκο και Ντογιάκο οργάνωσαν και την «εγκληματική οργάνωση» και τη ΣΚΕΥΩΡΙΑ για το NOOR-1. Μόνο εδώ στο δικό μας site υπάρχουν δεκάδες αναρτήσεις για τα ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ του Αντωνάκη και την αντιολυμπιακή παρέα τους.  Τον έστειλε σπίτι του τον Αντωνάκη Σαμαρά ο κόσμος του ΘΡΥΛΟΥ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Για αυτό και για ένα διάστημα (μέχρι τις τηλεοπτικές άδειες που δεν κατάφεραν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να του φάνε 70 εκατομμύρια) θεωρείτο ότι ο Μαρινάκης στήριζε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
 
Μετά,  οι ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το εξέλιξαν κι έφαγαν τα μούτρα τους. ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΟΙ ΡΟΖ ΠΙΑΝΟΛΕΣ με Ιβάν και Νιάου, ΜΠΟΥΚΩΣΑΝ ΜΕ ΡΟΥΒΛΙΑ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΑΠ κι έπρεπε να ταίσουν τα ροζ κομματόσκυλα με το παραμύθι «Χτυπάμε τους εφοπλιστές και το κατεστημένο. Τα βάλαμε με το Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό». Για τις προχτεσινές «ομορφιές» στη Θεσσαλονίκη που οπαδοί του ΠΑΟΚ την πέσανε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ δε βρήκατε να πείτε λεξούλα. Εκεί δεν έχει όυτε ΦΑΣΙΣΤΕΣ ούτε υπάλληλους του Ιβάν. ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΡΟΥΒΛΙΑ (κείμενο του Σάββα).
 
Όλα αυτά πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων όταν έφτασαν στο επίπεδο των ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. Στον Άρειο Πάγο. Και αφού τελείωσε η μούφα της «εγκληματικής» και η μούφα τους ΝΟΟΡ-1, προσπαθείτε με συνειδητά ψέματα να πλήξετε τον ΘΡΥΛΟ, υποβαθμίζοντας τις ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ και ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ, αλλά κυρίως προσπαθώντας να αποσιωπήσετε ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.
 
ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΖΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ.
 
ΥΓ.1. Εννοείται δεν περιμένουμε από τις ΓΝΩΣΤΕΣ ΠΙΑΝΟΛΕΣ , φερέφωνα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΕΦΣΥΝ, ΑΥΓΗ, κουτί πανδώρας, document, LIFO, «καταπελτώδη» κείμενα για το κυνήγι που φάγανε οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ στη Θεσσαλονίκη από οπαδούς του παοκ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΡΟΥΒΛΙΑ….
 

ΥΓ.2. Όποιος συναντήσει στο δρόμο οποιαδήποτε δημοσιογραφική ΠΙΑΝΟΛΑ , ΔΕΝ την κάνει ήρωίδα. Δεν εξασκούμε κανενός είδους βία, σωματική-λεκτική-ψυχολογική, σε ανθρώπινα περιττώματα. Προσπαθούμε να μη τα πατήσουμε και λερωθούμε και τους ταράζουμε στη χλεύη και στην ειρωνεία….

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Ούτε φιλότιμο ούτε μπέσα ούτε τσίπα από τις πόρνες της δημοσιογραφίας
και ειδικά της αθλητικής.