ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ=ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ



Με αφορμή τον επερχόμενο τελικό της Εθνικής στο πόλο γυναικών να γράψουμε μερικά πραγματάκια (ανεξαρτήτως μεταλλίου). Η Εθνική μέχρι στιγμής έχει δώσει 4 δύσκολα ματς. 2 στον όμιλο με Ιταλία-Ολλανδία, τον προημιτελικό με Ρωσία και τον ημιτελικό με Ισπανία.
 
Στο ματς με την Ιταλία οι αθλήτριες του Ολυμπιακού σημείωσαν 6 από τα 7 γκολ. Με την Ολλανδία πάλι 6 από τα 7 γκολ. Στο ματς με την Ρωσία σημείωσαν όλα τα γκολ της ομάδας (6) και στο ματς με την Ισπανία 9 από τα 11.
 
Δηλαδή στα 4 ματς που έκριναν το μετάλλιο μόνο 3 γκολ δεν σημείωσαν αθλήτριες του Ολυμπιακού. Θα πει κάποιος πως δεν παίζει ρόλο μόνο η επίθεση και έχει δίκιο. Αλλά ο κέρβερος που βρίσκεται στο τέρμα λέγεται Χρυσή και είναι και αυτή του Ολυμπιακού.
 
Έχουμε πει πως από τις 13 αθλήτριες οι 8 είναι του Ολυμπιακού και ενεργό ρόλο δεν έχει μόνο η Σταματοπούλου. Από τις υπόλοιπες 5 μόνο οι Ξενάκη-Χυδηριώτη-Διαμαντοπούλου (Βασιλική) έχουν ενεργό ρόλο.
 
Εκτός όλων αυτών μεγάλο μερίδιο έχει ο Χάρης Παυλίδης. Για ευνόητους λόγους.
 
Φυσικά και δεν θέλουμε να καπηλευτούμε οποιαδήποτε επιτυχία. Απλά θυμόμαστε όλοι τι έγραφαν οι ΑΡΔ για την Εθνική στο ποδόσφαιρο το 2004 ενώ τώρα ΚΑΝΕΝΑΣ δεν γράφει την αλήθεια.
 
Ποια είναι αυτή? Ο Ολυμπιακός κρατάει ΜΟΝΟΣ του ψηλά την σημαία του ελληνικού αθλητισμού. Από την Βουγιούκα μέχρι τον Γιαννιώτη, από τον Σγουρόπουλο μέχρι τον Τσαγκράκο και από τις Εθνικές ανδρών-γυναικών στο πόλο μέχρι την Εθνική μπάσκετ γυναικών και την Εθνική βόλεϊ γυναικών.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ = ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 
Υ.Γ.: Ειδική μνεία στην Αλεξάνδρα Ασημάκη που έχει ζήσει όλες τις μεγάλες στιγμές της Εθνικής (εκτός από το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας). Τεράστιο επίτευγμα. Μπαίνει στο πάνθεον της ιστορίας για την Ελλάδα. Περιττό να σας γράψω πως το πρότυπό της είναι ο Σπανούλης.
 
 
Υ.Γ. 1: Καλή επιτυχία στα κορίτσια. Αν πάρουν το χρυσό θα γίνουν η 3η Εθνική ομάδα της χώρας που φτάνει στην κορυφή της Ευρώπης. Έχω την αίσθηση πως θα το πάρουν...