Η ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΜΑΤΟΣ-ΒΡΑΝΙΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...



Γράφει ο Red Dragon.
 
Πάμε να δούμε το τι συμβαίνει τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και με τι ασυλία αγωνίζονται οι αθλητές των 2 δικεφάλων, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όταν γνωρίζουν προκαταβολικά ότι δεν θα τιμωρηθούν. Τηρούνται οι ίδιοι κανονισμοί για αθλητές του Ολυμπιακού; Τι επίδραση έχει για έναν αθλητή και κατ'επέκταση για μία ομάδα όταν τιμωρείται με το παραμικρό, την στιγμή που παίκτες των 2 συγκεκριμένων ομάδων δρουν ανενόχλητοι;
 
Περίπτωση πρώτη. Όγκνιεν Βράνιες, ο Σερβο-βόσνιος γυρολόγος, που δεν έχει στεριώσει πουθενά στην καριέρα του. Ο τύπος που στο πρώτο μισό της σεζόν 2016-17 στη ρωσική Tομ Τομσκ, δηλαδή την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν πριν αποκτηθεί ως ελεύθερος από την ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2017, είχε σε 7 ματς πρωταθλήματος 4 κίτρινες κάρτες.
 
 
Ο τύπος που για να πάρει κίτρινη στο πρωτάθλημα της χώρας μας, έπρεπε στις 10 καρατιές του να τιμωρηθεί η μία, την ίδια ώρα σε 11 ευρωπαϊκά ματς (2 για τα προκριματικά του Εuropa League κι άλλα τόσα για τα προκριματικά του Champions League πιο πριν, μαζί με 6 ακόμη για τους ομίλους του Εuropa League, συν το ένα από τα δύο ''νοκ άουτ'' παιχνίδια της φάσης των ''16'' της περυσινής διοργάνωσης για την ΑΕΚ, αυτό με την Ντινάμο Κιέβου) τη σεζόν που μας πέρασε μετρούσε 5 κίτρινες κάρτες.
 
 
Ο Βράνιες λοιπόν, όπως βλέπουμε στις δύο παραπάνω φωτογραφίες, αποβλήθηκε μία φορά (συνολικά τρεις απο τότε που πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ) τη σεζόν που μας πέρασε, στον τελικό του Κυπέλλου, οπου διαιτήτευσε ξένος διαιτητής, ο Ισπανός Μπορμπαλάν.
 
 
Όπως είναι γνωστό, ο Βράνιες πωλήθηκε από την ΑΕΚ στη βελγική Άντερλεχτ με το ποσό των 3,2 εκ. ευρώ πριν από 2 μήνες. Πάμε λοιπόν να δούμε το πόσες αποβολές έχει δεχτεί μέχρι στιγμής στο βελγικό πρωτάθλημα της Jupiler Pro League, σε μία σεζόν που μόλις ξεκίνησε.
 
 
Ο Βράνιες μετράει μια κίτρινη και μία απ'ευθείας κόκκινη κάρτα, σε 4 ματς πρωταθλήματος ως τώρα. Χθες δέχθηκε την κόκκινη, στο παιχνίδι της Άντερλεχτ με τη Μουσκρόν, σε χρονικό σημείο μάλιστα στο οποίο η ομάδα του είχε ''καθαρίσει'' τη νίκη. Μπορεί ο καθένας να δει εδώ το δολοφονικό πραγματικά τάκλιν του Σερβοβόσνιου, με τον προπονητή της Άντερλεχτ, Χάιν Βανχέζενμπρουκ, να τον κατηγορεί δημοσίως με δηλώσεις του μετά το ματς για αυτό που έκανε. Επίσης, ο Βράνιες δέχτηκε απ'ευθείας κόκκινη κάρτα σε φιλικό προετοιμασίας στις 24 Ιουλίου της Άντερλεχτ κόντρα στη Ρεν, την ώρα που, όπως διαβάζουμε, θα μπορούσε να αποβληθεί και στο άλλο φιλικό στο οποίο πήρε χρόνο συμμετοχής, αυτό κόντρα στον Άγιαξ. Συνολικά μετράει δύο απ'ευθείας αποβολές με κόκκινη κάρτα σε λιγότερο από ένα μήνα στο Βέλγιο και υπάρχουν δημοσιεύματα για δυσφορία των ανθρώπων της διοίκησης της βελγικής ομάδας, οι οποίοι πλέον ψάχνονται για να αποκτήσουν ως δανεικό τον...Ένγκελς του Ολυμπιακού.
 
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΒΡΑΝΙΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΚΡΟΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΩΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΝΑ ΕΒΛΕΠΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ; ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ. ΘΑ ''ΚΑΘΑΡΙΖΑΝ'' ΤΑ...''ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ'' ΤΗΣ ''ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗΣ'' ΚΕΔ.
 
Αφήνουμε τον Βράνιες και περνάμε στον Βραζιλιάνο Λέο Μάτος του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχει ακόμα μεγαλύτερη ασυλία κι από τον Μπεργκ, που στο Μουντιάλ οι Άγγλοι αποκαλούσαν ''τον πιο βρόμικο παίκτη''.
 
 
Την πρώτη σεζόν που έπαιξε με τα χρώματα του ΠΑΟΚ, δηλαδή το 2016-17, σε συνολικά 27 ματς πρωταθλήματος είδε 5 κίτρινες κάρτες. Κατά την ίδια αγωνιστική περίοδο, σε συνολικά 7 ματς στους ομίλους του Europa League, δέχτηκε 3 κίτρινες κάρτες και 4 κάρτες σε συνολικά 11 ευρωπαϊκά ματς του ''Δικεφάλου του Βορρά'', μαζί με τα προκριματικά σε Champions League και Europa League.
 
 
Κατά τη σεζόν που μας πέρασε, 2017-18, σε συνολικά 27 ματς πρωταθλήματος είδε 6 κίτρινες κάρτες. Μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τους Σουηδούς της Έστερσουντ πέρυσι το καλοκαίρι, ο Μάτος δεν είχε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε παιχνίδια των ομίλων του Europa League. Πρόλαβε ωστόσο σε 4 ματς των προκριματικών σε αυτήν τη διοργάνωση να δει μία κίτρινη κάρτα.
 
 
Στον τελικό Κυπέλλου ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 στο ΟΑΚΑ από την άλλη, με ξένο διαιτητή, τον Ισπανό Μπορμπαλάν, στην πρώτη αντικανονική ενέργειά του δέχτηκε κίτρινη κάρτα χωρίς δεύτερη συζήτηση. Αντί να διαμαρτυρηθεί, όπως συνηθίζει να κάνει στα γήπεδα της χώρας μας, όποτε τολμάει κάποιος διαιτητής να τον τιμωρήσει, έβαλε το κεφάλι κάτω και συνέχισε το παιχνίδι.
 
Ας δούμε και το τι συμβαίνει με το Μάτος φέτος το καλοκαίρι, στα προκριματικά του Champions League, στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας. Μέχρι στιγμής λοιπόν σε 4 ματς μετράει ήδη 2 κίτρινες κάρτες.
 
 
Μπορεί να δει κανείς και το χρονικό σημείο που δέχτηκε αυτές τις κίτρινες κάρτες ο Μάτος και να συγκρίνει το τι έγινε στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας φέτος (όπου η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να δεχτεί και απ'ευθείας κόκκινη κάρτα, για την αγκωνιά που έριξε και για την οποία την γλύτωσε μόνο με κίτρινη, στο 25' της αναμέτρησης), με τα παιχνίδια που έκανε κόντρα στην ιταλική Φιορεντίνα τη σεζόν 2016-17 στην Τούμπα και με την Έστερσουντ στη Σουηδία πέρυσι το καλοκαίρι. Μία κίτρινη κάρτα νωρίς-νωρίς και μετά ''Παναγία'' ο Βραζιλιάνος...
 
 
 
 
ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ''ΕΞΥΓΙΑΝΤΙΚΗΣ'' ΚΕΔ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥ, ΣΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΙΣ ΕΠΣ ''ΡΕΟΥΝ'' ΤΑ...ΡΟΥΒΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ.
 
Ας δούμε τώρα το τι συμβαίνει και με κάποιους αθλητές του Ολυμπιακού σε αντίστοιχες θέσεις. Ο Σισέ πέρυσι είδε 7 κίτρινες κάρτες σε 17 ματς πρωταθλήματος
 
 
και ο Φιγκέιρας το 2016-17 είδε 9 κίτρινες κάρτες σε συνολικά 24 ματς πρωταθλήματος, όταν στο Εuropa League σε συνολικά 9 ματς κατά την ίδια αγωνιστική περίοδο, μέχρι και τους ''16'' της διοργάνωσης, αντίκρισε μόλις 2 φορές την κίτρινη κάρτα του διαιτητή.
 
 
Βράνιες και Μάτος, λοιπόν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα παικτών που επιτρέπεται στη χώρα μας να κάνουν ό,τι γουστάρουν, να παίζουν ανενόχλητοι με τα χέρια, να ρίχνουν αγκωνιές και να χώσουν και καμία ''σκαριά'' με τις τάπες αν χρειαστεί, δίχως να τιμωρηθούν. Στην Ευρώπη ισχύουν άλλοι κανόνες διαιτησίας, όπως φαίνεται. Αυτές είναι οι ''επενδύσεις'' των ''εξυγιαντών'' ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, για τις οποίες κοκορεύονται οι ελεγχόμενοι από το Μελισσανίδη και τον Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδη'' δημοσιογράφοι, π.χ. στο sdna των Δημήτρη Γιαννακόπουλου-Ιβάν ''Σαββίδη''. Μόνο που αυτές οι ''επενδύσεις'' δεν αφορούν ποδοσφαιριστές, αλλά διαιτητές και βοηθούς. Ρούβλια και χορηγίες ΟΠΑΠ...
 
Υ.Γ. Μια και αναφέραμε το ''αγαπημένο'' μας site της ''εξυγίανσης'', sdna.gr, αλήθεια πού βρίσκεται ο ''γκουρού'' της αθλητικής δημοσιογραφίας, Αλέξης Σπυρόπουλος; Αυτός, ντε, που όταν ο Μιλιβόγεβιτς πήρε μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στην αγγλική Κρίσταλ Πάλας, μας έγραφε ότι ''είναι υποψήφιος για μία κόκκινη κάρτα ανά μήνα''; Δεν βλέπει το τι γίνεται τώρα με τον Βράνιες στο Βέλγιο; Γιατί δεν γράφει άρθρο και γι'αυτόν; Μήπως είναι απασχολημένος με το γλείψιμο στο αφεντικό του, τον Ιβάν ''Σαββίδη'', μέσα από το κανάλι ''Έψιλον'' στο οποίο προσελήφθη, με μεταδόσεις όπως η πρόσφατη στο ματς Σπαρτάκ Μόσχας-ΠΑΟΚ, όπου τον άκουγαν μέχρι και άσχετοι με το ποδόσφαιρο και γελούσαν για το πόσο ΓΛΟΙΩΔΗΣ είναι; Τι ''ωραίοι'' και ''τίμιοι'' που είναι αυτοί οι ''δημοσιογράφοι'' της ''εξυγίανσης'', ε; Για λίγα ευρώ το μήνα, σου λένε ό,τι θες, αναλόγως του ποιος είσαι εσύ που τους πληρώνεις. Καταλάβατε τώρα εσείς οι ελάχιστοι δύσπιστοι το γιατί σας λέγαμε πριν από 3 χρόνια να μην ασχολείστε με το θέμα και να μην τσιμπάτε στην προπαγάνδα; Έχασε μία δουλειά και του μείνανε...5-6 ακόμη, την ώρα που άλλοι δημοσιογράφοι ψάχνουν το ευρώ με το τουφέκι. Οι κάθε λογής Σπυρόπουλοι επιβιώνουν μια χαρά σε αυτήν τη ζωή. Έμαθαν να ελίσσονται και να ''προοδεύουν'' με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Το γλείψιμο...

Σχόλια

Εικόνα matrasimca

Οι ανωτερω παικτες του γκρουπ της εξυγιανσης επερναν εξτρα δυναμη οταν γωνωριζαν πως δεν θα αποβληθουν απο το "καλυτερο πρωταθλημα" ΟΟΟΟΟΟΛΩΝ των εποχων οτι και αν κανουν.
Για αυτο βλεπουμε την προσπαθεια Βασιλειαδη να μην ξεκινησει αμεσως το VAR αλλα απο το δευτερο μισο του πρωταθληματος κλπ.
Ειμαι ευτυχης που η ΟΥΕΦΑ απαιτει να χρησιμοποιηθουν ξενοι διαιτητες σε ολα τα ντερμπυ για να εκλειψει η καχυποψια και ειδικα η "εξυγιανση"
Εκει θα δουμε ποσο αξιζουν ομαδαρες τους.
Παμε ενωμενοι και με οσο το δυνατον λιγοτερα λαθη γινεται για να επιστρεψει ο Ολυμπιακος στην κορυφη την μονη θεση που του αρμοζει

Εικόνα ThomasK

Δυστυχώς έτσι είχαν και θα 'χουν τα πράματα όσο η
"εξυγίανση" θα κάνει κουμάντο και με την αβάντα ή
ανοχή της άλλης λέρας που λέγεται ΟΥΕΦΑ (ή και ΦΙΦΑ).

Πρέπει, όπως λέει πιο κάτω και ο Harry red logic, να κτίσουμε
μια δυνατή και θελκτική ομάδα, που θ' αποτελεί το κατά το
δυνατόν μεγαλύτερο αντίβαρο ή καλύτερο αντίδοτο. Και να
είμαστε, ως σύλλογος και οπαδοί, σε διαρκή εγρήγορση και
να μαχόμαστε για ισονομία και δικαιοσύνη.

Εικόνα Harry red logic

Έτσι φίλε μου ο Βράνιες είναι ένα ελεεινό θρασίμι ένα βρωμοτόμαρο!Σίγουρα είχε την ανοχή της διαιτησίας και αυτό το γνώριζε πολύ καλά!
Η διαιτησία στην εποχή της "ΕΞΥΓΊΑΝΣΗΣ" κατευθύνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος από την ομάδα του νιάου και από κοντά και ο σαμπίντι με την υποστήριξη της κυβέρνησης και την ανοχή της FIFA(ο αδιάφθορος Θοδωράκης...).Τα όργια εις βάρος του Θρύλου αναγνωρίζονται από όλους,εμάς μας εξοργίζουν ενω στους εχθρούς μας εξάπτουν τα σαδιστικά τους ένστικτα!
Αυτή την σαδιστική λογική υπηρετεί ο Βράνιες(σιτιζόμενος στην ζούγκλα του νιάου) και τα άλλα τσεκούρια!
Είμαι απαισιόδοξος για την διαιτησία και την νέα περίοδο τουλάχιστον μέχρι να ξηλωθεί το πουλόβερ της διαπλοκής και να αποδοκιμασθούν από τον λαό οι πανούργοι αρχιψεύτες,φαρισαίοι της σύγχρονης εποχής.
Κάποια στιγμή θα συμβεί αυτό(όταν ξυπνήσει ο κοιμισμένος λαός) πιθανόν μετά από κάποιους μήνες.
Από την άλλη πλευρά σημασία έχει εμείς να χτίσουμε μια πολύ δυνατή ομάδα που θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα.
Προσπάθεια γίνεται,θετικά σημάδια υπάρχουν ελπίζω να αποδώσουν και οι τελευταίες μεταγραφικές ενισχύσεις! Μακάρι να είχαν γίνει μερικές εβδομάδες νωρίτερα, θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το πολύ δύσκολο εμπόδιο της Μπέρνλι.
Ένα είναι ο σίγουρο: αργά η γρήγορα(εύχομαι το ταχύτερο)ο Θρύλος θα ξανακαθίσει στον Θρόνο του!