30 ΜΕΡΕΣ ΦΥΛΑΚΗ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΚαλησπέρα μετά από μέρες, αφού τώρα προέκυψε η ανάγκη να αναδημοσιεύσουμε μία σημαντική είδηση που αφορά το χώρο του μπάσκετ. Συνεχίζουμε από εδώ με τα νεότερα, τα οποία διαβάζουμε στο ''ΕΘΝΟΣ''.
 
Αποκλειστικό: 30 μέρες φυλακή με αναστολή στον Νικ Καλάθη
Σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ο Νικ Καλάθης για το ατύχημα που προκάλεσε στις 13 Νοεμβρίου του 2011
Η ποινή που επιβλήθηκε στο καλοθοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και του Πανθηναϊκού ήταν μειωμένη σε σχέση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, καθώς μετράπηκε η κατηγορία της σωματικής βλάβης κατά συρροή για τον ένα παθόντα σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη και παραγράφηκε, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.
Ο Νικ Καλάθης ήθελα να παρασταθεί στο δικαστήριο, αλλά σύμφωνα με τη δικηγόρο του Μαργαρίτα Θάνου, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων, καθώς σήμερα ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται με τη Φενέρ για την Ευρωλίγκα. «Βρήκαμε μετά από πολλά χρόνια τους παθόντες, ο σύζυγος με διαβεβαίωσε ότι έχει αποζημιωθεί πλήρως. Ζητάμε μετατροπή της κατηγορίας σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη» ανέφερε η συνήγορος του Νικ Καλάθη.
Το δικαστήριο ανέγνωσε τις καταθέσεις των πάθοντων, ενώ ως μάρτυρας υπεράσπισης του καλαθοσφαιριστής κατέθεσε ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. «Ήμουν συνοδηγός στο αμάξι του άντρα μου. Ξαφνικά ένιωσα ένα χτύπημα από πίσω και είδα ότι μας έχουν χτυπήσει. Ο οδηγός ήταν 1.90, μάλλον αλλοδαπός και ήξερε  μόνο να λέει «μαλακας» και γαμωτο. Μας ρώτησε αν θα γίνει αλκοτέστ του είπαμε ναι. Μίλησε με τη συνοδηγό του και όταν γύρισε μιλούσε άσχημα και προκαλούσε να τον χτυπήσουμε. Τελικά έφυγε από τον τόπο του συμβάντος. Πήγα στο ΚΑΤ είχα θέμα με τον αυχένα μου» είχε πεί στην κατάθεσή της η παθούσα, ενώ στο ίδιο μηκος κύματος κινήθηκε και η κατάθεση του συζύγου της.
«Έχω την ευθύνη για ότι συμβαίνει από θέματα αστυνομίας για τους παίκτες. Είναι Ελληνοαμερικάνος έχει προσληφθεί από το 2011 στον Παναθηναϊκό. Το ήθος και ο χαρακτήρας του ειναι γνωστός σε όλους. Με πήρε τότε αμέσως τηλέφωνο και μου λέει τράκαρα και φταίω, έχω δώσει τα στοιχεία μου στους ανθρώπους και έφυγα. Μου είπε ότι έμεινε εκεί ένα τέταρτο είκοσι λεπτά, έδωσε στοιχεία κι έφυγε» κατέθεσε στο δικαστήριο ο μάρτυρας του Νικ Καλάθη.
Υπενθυμίζεται, ότι ο καλοθοσφαιριστής είχε αρχικά κατηγορηθεί και για εγκατάλειψη των θυμάτων στον τόπο του συμβάντος, κατηγορία η οποία κατέπεσε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μετραπεί η κατηγορία σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη για τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο οποίος δεν είχε προβλήματα μετά το τροχαίο, πράξη που παραγράφηκε και μπήκε στο αρχείο.
Ωστόσο, για την συνοδηγό και παθούσα ζήτησε την ενοχή του Νικ Καλάθη, όπως κατηγορείται, καθώς «για να μετατραπεί και εδώ σε όλως ελαφρά σωματική βλάβη, θα πρέπει ο παθών να μην έχει νοσηλευθεί ή υποστεί φαρμακευτική δράση. Εδώ η κάκωση είναι στον αυχένα. Δεν αναφέρει ελαφρά κάκωση. Μπήκε κολάρο που σημαίνει ότι μπήκε πρόσθετο στοιχείο για να νοσηλευθεί. Άρα δεν ήταν ολως ελαφρά».
Το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε τον καλοθοσφαιριστή σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή.
 
 
Προσέξτε ότι μιλάμε για καταδίκη στο Εφετείο, τελεσίδικη επομένως, η οποία σε λίγους μήνες, αν δεν αλλάξει κάτι στην υπόθεση, θα καταστεί αμετάκλητη στον Άρειο Πάγο. Φανταστείτε λοιπόν να ήταν στη θέση του Νικ Καλάθη αθλητής του Ολυμπιακού, σε οποιοδήποτε άθλημα και να έβριζε το θύμα ενός τροχαίου που είχε προκαλέσει ο ίδιος. ''Στα μανταλάκια'' θα ήταν κρεμασμένος επί μήνες όλος ο Σύνδεσμος που λέγεται Ολυμπιακός, σε όλα του τα τμήματα, από ''πύρινες'' γραφίδες της ''ενημέρωσης'' που θα κατακεραύνωναν ''την ασυλία που απολαμβάνει ο Ολυμπιακός σε όλα τα επίπεδα''. Τώρα ψάχνουμε στα άδυτα του Internet για να ανακαλύψουμε κάτι που αφορά έναν παίκτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Και είμαστε σίγουροι ότι σε λίγες μέρες θα ξεχαστεί το θέμα, αφού κάποιοι θα φροντίσουν να το εξαφανίσουν...