ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΑΝΙ



Μετά το τέλος του χθεσινοβραδινού αγώνα μπάσκετ στο ΟΑΚΑ για την Ευρωλίγκα και τη νέα ήττα του ΠΑΟ από την ιταλική Αρμάνι Μιλάνο, ο ΠΑΟ κατέθεσε ένσταση.
 
Ένσταση κατά του κύρους του αγώνα κατέθεσαν οι άνθρωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, δευτερόλεπτα μετά το φινάλε της αναμέτρησης με την Αρμάνι Μιλάνο. Δείτε για ποιο λόγο διαμαρτύρονται.
Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι Μιλάνο για τη 14η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19 φαίνεται πως θα έχει και... τρίτο ημίχρονο, καθώς αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, οι παράγοντες των γηπεδούχων κατέθεσαν ένσταση κατά του κύρους του αγώνα.
Συγκεκριμένα, έμεναν δύο λεπτά για το φινάλε, όταν οι πράσινοι μείωσαν στους οκτώ (76-84) με καλάθι του Νικ Καλάθη. Το χρονόμετρο έτρεξε από τα 2:01 έως το 1:48, με τους διαιτητές να βλέπουν τη φάση στο instant replay μετά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων, αλλά να συνεχίζουν το ματς.
Δευτερόλεπτα μετά το τέλος του αγώνα κατατέθηκε η ένσταση και μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η απόφαση της EuroLeague, που θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά όσα έγιναν.
 
 
Ας δούμε το τι ακριβώς συνέβη.
 
Το καλάθι του Καλάθη, η απόφαση που δεν πήραν και εκείνη που πήραν οι διαιτητές στο 38' της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Αρμάνι Μιλάνο. Το Sport24.gr εξηγεί τι αναφέρουν οι κανονισμοί (VIDEO).
Πολλή συζήτηση έγινε για τη φάση στο 38' του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Αρμάνι Μιλάνο για τη 14η αγωνιστική της EuroLeague 2018/19, ωστόσο η πραγματικότητα βρίσκεται κάπου στη μέση από αυτά που ειπώθηκαν/ακούστηκαν στα πρώτα λεπτά μετά το τέλος της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ και αφορούσαν την απόφαση που πήραν και εκείνη που δεν πήραν οι τρεις διαιτητές (Γκαρθία, Μόγκουλκοτς, Παστούσιακ).
Συγκεκριμένα, οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί το χρονόμετρο έτρεξε μετά το λέι-απ του Καλάθη για το 76-84 και έφτασε έως το 1:48 μέχρι να σταματήσει για να δουν οι διαιτητές το instant replay.
Ας δούμε όμως τι έγινε και τι δεν έγινε:
- Ο Νικ Καλάθης σκόραρε με το χρονόμετρο να δείχνει 2:01, οπότε ΣΩΣΤΑ ο χρόνος δεν σταμάτησε. Θα έπρεπε να σταματήσει αν το καλάθι έμπαινε όταν το χρονόμετρο βρισκόταν στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης.
- Η μπάλα χτύπησε στους Αντετοκούνμπο - Καλάθη και απομακρύνθηκε από τη γραμμή της επαναφοράς, με την Αρμάνι Μιλάνο να κερδίζει μερικά δευτερόλεπτα. Και πάλι ΣΩΣΤΑ δεν σταμάτησε ο χρόνος, αν και ο διαιτητής ολιγώρησε.
- Το χρονόμετρο έπρεπε να σταματήσει όταν στο 1:55 ο διαιτητής προειδοποίησε τον Θανάση Αντετοκούνμπο να μην πατήσει τη γραμμή της επαναφοράς, διότι σε εκείνη την περίπτωση θα δεχόταν τεχνική ποινή. Σε εκείνο το σημείο, ο διαιτητής όφειλε να ζητήσει το "πάγωμα" του χρονομέτρου, δεν το έκανε, έδωσε τη μπάλα με καθυστέρηση στον παίκτη της Αρμάνι και εκείνος την έβαλε στο παρκέ στο 1:50. Χάθηκαν έτσι 4-5 δευτερόλεπτα.
- Οι διαιτητές δεν συμβουλεύθηκαν το instant replay για να δουν αν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είχαν δίκιο σε ό,τι ζήτησαν, αλλά για να ξεκαθαρίσουν αν το λέι-απ του Καλάθη μπήκε στο 2:01 ή στο 2:00.
Με απλά λόγια, ο Παναθηναϊκός στάθηκε... άτυχος για ένα δευτερόλεπτο, καθώς αν ο Καλάθης είχε σκοράρει στο 2:00 το χρονόμετρο αυτόματα θα σταματούσε. Από εκεί και πέρα, είναι λάθος η απόφαση του διαιτητή να μην "παγώσει" το χρονόμετρο στο 1:55, καθώς εκεί χάθηκαν 4-5 δευτερόλεπτα. Σίγουρα όχι 10-12 όπως αρχικά φάνηκε. Μένει να δούμε αν η ένσταση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός στηριχθεί και φυσικά ποια θα είναι η απόφαση της EuroLeague.
 
 
 
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ''ΠΡΑΣΙΝΗ'', ιδιοκτησίας Δημήτρη Γιαννακόπουλου,
 
 
αλλά και η σχετική ανάρτηση από το leoforos.gr, site που επίσης ανήκει στο Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
 
 
Από εδώ και πέρα, για ο,τιδήποτε αφορά τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, θα παραθέτουμε φωτογραφίες και screenshots από ΜΜΕ που ανήκουν στον ''επώνυμο φίλαθλο της ΚΑΕ ΠΑΟ'', Δημήτρη Γιαννακόπουλο, γιατί σε λίγο καιρό μπορεί να μας βγάζουν κάποιοι...τρελούς και τα links που έχουμε χρησιμοποιήσει για μια είδηση που αφορά τον...''εξάστερο'', να έχουν ''πέσει'', όλα μαζί, ταυτόχρονα. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟ έκανε μία ακόμη ένσταση κι αυτή καταγράφεται κανονικά ως μία από τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ που έχει κάνει σε ολόκληρη την ιστορία του, σε όλα του τα τμήματα. Ναι, ο ΠΑΟ που ''δεν κάνει ποτέ ενστάσεις, γιατί εμείς δεν είμαστε γαύροι'', έκανε ένσταση...
 

Σχόλια

Εικόνα Christos7

Μιλάμε για τον πρόεδρα εκείνης της ομάδας που αφού μας κατέσφαξαν και μας έκλεψαν 5-6 πόντους με διάφορα ανύπαρκτα πιαστά κλπ, ξεσήκωσε το κόσμο και απειλούσε Θεούς και δαίμονες για ένα λάθος πόντο; Που ζητούσε να ξαναγίνει το παιχνίδι, αλλά από τον λάθος πόντο, και όχι από την αρχή (ή έστω από τους λάθος πόντους που κέρδισε η ομάδα του), όταν ο Ολυμπιακός πρότεινε να ξαναγίνει το παιχνίδι;

Για αυτό τον πρόεδρα λέμε;

Έκανε ένσταση ε; Πέφτω από τα σύννεφα....

Εικόνα ThomasK

Να σφυρίζουν μόνο 'Ελληνες διαιτητές στα παιχνίδια
του εξασφύριχτου (και) στην Ευρωλίγκα. Εγγύηση
αμεροληψίας, ισονομίας και ακριβοδικίας. Με τη
σφραγίδα του Βαζελακόπουλου και την πιστοποίηση
των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και της εκάστοτε κυβέρνησης.

Και όταν λένοι οι βάζελοι (τα χανούμια και οι μπουγάτσες)
οτι δεν κάνουν ενστάσεις το...εννοούν. Υπόδειγμα συνέπειας
λόγου και έργου, τύπος και υπογραμμός οι τύποι. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
ένα πράμα.

Εικόνα Ποσειδωνία

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις.
Η ομάδα που δίδαξε την κλοπή του χρονομέτρου, την πάτησε. Η ομάδα που σε αγώνα με την CSKA έκανε το ένα(1) δευτερόλεπτο, ολόκληρο λεπτό.
Όλα εδώ πληρώνονται.