ΑΣΤΕΓΟΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ



Με αφορμή τη χθεσινή κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου Ανδρών στη Πάτρα, τίτλος υπ’ αριθμόν  16 για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό τη σεζόν 2018-2019, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις από την 7 Ιουλίου 2019 και μετά, σκεφτήκαμε να εκφράσουμε δημόσια κάποιες σκέψεις  μας .
 
Κατ αρχήν «έφαγε μαύρο» Η ΠΙΟ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ από το 1821 και μετά, που είμαστε ελεύθερο κράτος.  Μια κυβέρνηση ΡΟΖ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΑΝΤΙΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ, που το μόνο που την ενδιέφερε στον χώρο του Αθλητισμού, ήταν ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ τον μοναδικό αθλητικό σύλλογο που στα χρόνια του Μνημονίου έσφυζε από υγεία, ξεφτιλίζοντας τις αθλητικές ΔΕΚΟ, παναθηναϊκό, αεκ και παοκ, που πάσχιζαν να κρατηθούν ανταγωνιστικοί, με τις ατέλειωτες κρατικές αβάντες, τόσο με χάρισμα χρεών, όσο και με παραχωρήσεις εκτάσεων για κατασκευή γηπέδων αλλά και την εκταμίευση ζεστού χρήματος από τα δημόσια ταμεία, πότε της Περιφέρειας Αττικής και  πότε της ΕΡΤ.
 
Την ΥΓΕΙΑ του συλλόγου την εγγυήθηκε  και εγγυάται ο Ευάγγελος Μιλτιάδου Μαρινάκης, έχοντας δίπλα του τον ΠΥΡΙΝΟ ΛΑΟ του ΘΡΥΛΟΥ.
Αυτό δε σημαίνει ότι με τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλα τα προβλήματα του συλλόγου μας θα λυθούν αυτόματα. Ούτε αδαείς είμαστε, ούτε στα σύννεφα πετάμε. Εξ άλλου ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τη διακυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Σαμαρά. Μια ΜΑΥΡΗ περίοδο, στην οποία «στήθηκαν» τόσο η «εγκληματική οργάνωση» όσο και η ιστορία του NOOR 1, δυο από τις μεγαλύτερες πολιτικοαθλητικές σκευωρίες των τελευταίων 50 χρόνων τουλάχιστον, που στόχο είχαν τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑΩΣ, στοχοποιώντας τον Πρόεδρό μας, σκευωρίες που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χρησιμοποίησαν για να επιβιώσουν πολιτικά, καταλύοντας κάθε έννοια δικαίου και συνταγματικής νομιμότητας.
 
Ο Ολυμπιακός το μόνο που ΑΠΑΙΤΕΙ από τη νέα κυβέρνηση είναι να σταματήσουν τόσο τα βρώμικα χτυπήματα στον Πρόεδρο και το σύλλογο, όσο και οι ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ υπέρ των αντιπάλων μας. Και εξηγούμαστε….
  1. Η ΑΕΚ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής με 30 εκατομμύρια ευρώ για τη κατασκευή του γηπέδου της στα Νέα Φιλαδέλφεια. Ταυτόχρονα καταπατήθηκε το σύνολο της Πολεοδομικής Νομοθεσίας και του Αστικού Δικαίου προκειμένου να εκδοθεί μια διάτρητη οικοδομική άδεια.
  2. Στην μπασκετική ΑΕΚ, παραχωρήθηκε το κλειστό  της Πάλης στα Άνω Λιόσια, μια Ολυμπιακή Εγκατάσταση, χωρητικότητας πλέον των 9000 θέσεων και συνολικής έκτασης 61 στρεμμάτων.
  3. Πριν εξαφανιστεί από το πολιτικό σκηνικό ο Πάνος Καμμένος,  το παχύδερμο που παρίστανε τον Υπουργό Άμυνας, ο άνθρωπος που προκαλούσε τον κόσμο του Ολυμπιακού κάνοντας τις γνωστές χειρονομίες σε αγώνα πόλο, φρόντισε να παραχωρηθούν στην αγαπημένη ομάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τον παοκ του Ιβάν με τα ρούβλια,  30 στρέμματα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου. Να μην ξεχνάμε  ότι σ’ αυτό το «αδικημένο» σωματείο έχει χαριστεί το κλειστό της Πυλαίας.
  4. Πριν καν αναλάβει ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης (αναλαμβάνει τυπικά τον Σεπτέμβριο, είναι ακόμα Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας), άρχισε τα ραντεβουδάκια με το γνωστό επώνυμο φίλαθλο για να ξαναζεστάνουν τη λεγόμενη «Διπλή Ανάπλαση» στο Βοτανικό, ένα ακόμα τεράστιο πολιτικοαθλητικό ΣΚΑΝΔΑΛΟ, για το οποίο είχε ξεσηκωθεί το σύνολο των περιβαλλοντικών οργανώσεων και των Πολεοδομικών-Χωροταξικών φορέων. Τώρα θέλουν στην περιοχή του Βοτανικού που θα φιλοξενούσε το ποδοσφαιρικό γήπεδο του παναθηναικού, να βρεθεί χώρος και για κλειστό μπάσκετ, αλλά και για εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη.
Ολυμπιακή εγκατάσταση πάλης Ανω Λιόσια
 
Τι συμπεραίνουμε από τα παραπάνω;  Ότι το γελοίο ελληνικό κράτος, είτε πράσινο, είτε ροζ, είτε γαλάζιο, ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΘΗΤΙΚΕΣ ΔΕΚΟ. Τα κρατικοδίαιτα σωματεία που χωρίς την «αιμοδοσία» των κάθε απόχρωσης κυβερνήσεων θα είχαν εξαφανιστεί.
 
Και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ;
 
Ο Ολυμπιακός, ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΟΛΥΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο στην Ευρώπη και Ελλάδα , κατακτώντας ευρωπαϊκά και πανελλήνια τρόπαια (13 ευρωπαϊκά σε πέντε τμήματα, 1 διηπειρωτικό, 1 βαλκανικό) ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΣΤΕΓΟΣ !
  • Άστεγος  στο ποδόσφαιρο
  • Χωρίς Κολυμβητήριο για τις ομαδάρες του πόλο ανδρών και γυναικών
  • Χωρίς κλειστό για τα τμήματα του ερασιτέχνη (βόλεϊ ανδρών και γυναικών, χάντμπολ ανδρών, μπάσκετ γυναικών και τις ακαδημίες τους)
ΝΑΙ. Ο Πρόεδρός μας Ευάγγελος Μαρινάκης, υποσχέθηκε κολυμβητήριο ΑΛΛΑ ΔΕΝ αρκεί.
Πρέπει ν’ αποκατασταθεί η ΑΔΙΚΙΑ που υφίσταται διαχρονικά ο σύλλογος. Γι αυτό πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:
  1. ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό.
  2. Παραχώρηση της Ολυμπιακής Εγκατάστασης Χειροσφαίρισης και Τάε Κβο Ντο στο Παλαιό Φάληρο για τις ανάγκες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Είναι μια έκταση 92 στρεμμάτων, η οποία μπορεί να αναπτύξει ολόκληρη της παραλιακή ζώνη της περιοχής αν δοθεί στο Ολυμπιακό. Μη μας πουν για ΤΑΙΠΕΔ κι άλλα μίζερα. Το ίδιο ακριβώς συνέβη με το κλειστό πάλης στα Άνω Λιόσια για λογαριασμό της μπασκετικής ΑΕΚ.
  3. Εναλλακτικά του προηγούμενου, να παραχωρηθεί στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό η έκταση δυτικά του ΣΕΦ, μια έκταση 100 στρεμμάτων περίπου όπου θα κατασκευάσουμε και κολυμβητήριο και κλειστό για τον ερασιτέχνη μας.
  4. Κανονικά θα έπρεπε να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ και 30 εκατομμύρια, σαν ισοδύναμο των χρημάτων που δόθηκαν από δημόσιους φορείς στην αεκ. Αλλά προς το παρόν ας μη προκαλέσουμε εγκεφαλικά στη νέα κυβέρνηση.
 

Ολυμπιακή εγκατάσταση Τάε Κβο Ντο   -  ΣΕΦ
 
Θα επανέλθουμε…..

Σχόλια

Εικόνα REDHERAKLIO

Για να ψαχτούμε λίγο για να καταλάβουμε τι συμβαίνει : 1) Ποιός υπογράφει την σύμβαση παραχώρησης του κλειστού των Α.Λιοσίων στην κούλα ; Γιατί ποτέ δεν μάθαμε τους όρους παραχώρησης πχ διάρκεια παραχώρησης και ενοίκιο;)
2)Ποιός υπογράφει το αίτημα για την χρηματοδότηση της ΚΑΕ ΑΕΚ από την περιφέρεια για επισκευές στο κλειστό;
Διαβάστε τον Γαββαθιώτη στο gavros.gr : https://www.gavros.gr/article/monimes-sthles/manolis-gavathiotis/326132-... που γράφει οτι " η επιχείρηση ΚΑΕ ΑΕΚ νοίκιασε μπιρ παρά ένα δημόσιο γυμναστήριο" και " ΑΠΟ την άλλη όμως, μοιραία η σκέψη μας πετάγεται από τα 899.248 πού ΧΑΡΙΣΕ η Περιφέρεια «για εργασίες στο κλειστό Ανω Λιοσίων», την έδρα δηλαδή της ΑΕΚ ΚΑΕ, στην ΩΣ ΕΚ ΜΑΓΕΙΑΣ «τακτοποίηση» των χρεών της, ώστε να λάβει την απαραίτητη άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα " ,αλλά δεν μας λέει ποιός υποβάλλει το αίτημα για την χρηματοδότηση και ποιός υπογράφει την προγραμματική σύμβαση μαζί με τον Πατούλη .
Απάντηση γι'αυτά στο άρθρο στο οποίο αναφέρεται ο κ.Γαββαθιώτης και που έχει λέξη προς λέξη την σύμβαση. : https://eksegersi.gr/politiki/%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%B....

Εικόνα matrasimca

Αν παει καποιος στον Κυριακο Μητσοτακη με σωστα επιχειρηματα τα οποια ειναι αμοιβαιως επωφελη δεν υπαρχει περιπτωση να μην τυχει σωστης αντιμετωπισης.
Αυτοι οι καποιοι που θα πανε να τον δουν θα πρεπει φυσικα να ειναι οι προεδροι και οχι οι διευθυντες τους.
Ο ανθρωπος αυτος εχει μεχρις στιγμης αποδειξει οτι ηταν ετοιμος και για πρωτη φορα στην ιστορια το κρατος αντιδρα γρηγορα στις προκλησεις της εποχης και τις αναγκες του τοπου.
Τον Μητσοτακη τον ενδιαφερει η αναπτυξη της οικονομιας και οι θεσεις εργασιας οχι απο σημερα αλλα απο χτες.
Εχουμε λοιπον και λεμε:
Κολυμβητηριο
Γηπεδο μπασκετ
εργα που θα δωσουν δουλεια στο κοσμο και μπορουν να γινουν και με καποια χορηγια απο την περιφερεια Αττικης η οποια αν δεν κανω λαθος τα παιρνει απο την Ε.Ε.
Σε τετοια θεματα ασφαλως μπορουμε να ζητησουμε ισοτιμια και δεν νομιζω πως θα την αρνηθουν. Οι διακρισεις αυτες γινοντουσαν μονο επι ΡΟΖ ΤΡΟΙΚΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ + ΤΙΓΡΗ + ΙΓΝΙΑΤΟΒΙΤΣ).
Επισης θα προτεινα να αγοραζαμε το οικοπεδο πανω στο οποιο ειναι κτισμενο το Καραισκακη και αυτο σιγα σιγα να περασει στην κυριοτητα μας, το ιδιο οπως εγινε με τους αλλους.
Οπως εχει αποδειχτει η χωρα δεν μπορει να συντηρει αθλητικες εγκαταστασεις παρα μονο ευρωστα σωματεια ειναι σε θεση να το κανουν.
Αλλο θεμα πολυ σημαντικο αν θελουν στην χωρα να βελτιωθει η αθλητικη ποιοτητα ειναι να κατεβουν οι φοροι στον αθλητισμο και τις μεταγραφες. Επειδη ο Κυριακος Μητσοτακης ειναι καθε αλλο παρα φορολαγνος πιστευω πως θα το ικανοποιησει. Αν δεν το κανει θα ειναι πλεον αδυνατο να δουμε ομαδα ποδοσφαιρου στους 16 η τους 8 του champions league η στο final four στο μπασκετ.
Ας πανε ολοι οι προεδροι οχι μονο οι δικοι μας αλλα και των αλλων ομαδων για καλυτερα αποτελεσματα.
Με επιχειρηματα ομως, γιατι λογω χαρακτηρα στον σημερινο κυβερνητη περνανε μονο τα επιχειρηματα και οχι οι εκβιασμοι.
Ειναι καιρος να μπουμε ολοι σιγα σιγα στον 21 αιωνα, και ολοι θα εχουν οφελος.
Φετος η ομαδα μπορει να μπει στους ομιλους του Champions League και να χτισει σιγα σιγα την προικα της για ιδιοκτητο γηπεδο, κατι που ασφαλως ονειρευεται και ο Προεδρος μας Βαγγελης Μαρινακης.
Στην Αγγλια ηδη ξεκινα ταχιστα με κτισημο νεου γηπεδουο για το αδελφακι μας την Φορεστ.
Καλο μηνα συγγαυροι και καλη χρονια με ΝΤΑΜΠΛ και ΑΗΤΤΗΤΟ

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Διαφορετικά μαύρο και αυτοί.Ήδη το ζήτημα με την πολυιδιοκτησία που πάνε να περάσουν αρχίζει και κτυπάει καμπανάκια.Για να δούμε τον κ.Αυγενάκη....