Σκέψεις και στοιχεία μετά την πρόκριση του ΘΡΥΛΟΥ


Tags: -

Γράφει ο Red Dragon
 
Είχα αναφέρει πριν την ρεβάνς κόντρα στην Μπασακσεχιρ, ότι αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός όσον αφορά την συνολική του λειτουργία, όσον αφορά το τακτικό κομμάτι σε άμυνα και επίθεση, απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και φυσικά προϋποθέτει το να μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να ανταποκρίνεται σε αυτές τις απαιτήσεις. Ας ψάξει τώρα κάποιος να βρει σε πόσα συνεχόμενα ματς στο πρωτάθλημα Τουρκίας, την τελευταία τριετία η Μπασακσεχιρ έμεινε στο 0 (μηδέν). Θα σας απαντήσουμε εμείς, σε ΚΑΝΕΝΑ.
 
Τι επιβεβαιώθηκε? Ότι στο ήδη εξαιρετικό ράστερ προστέθηκαν ποδοσφαιριστές που ήδη συνεισφέρουν, από τον Σεμεδο και τον Βαλμπουενα μέχρι τον Ραντζελοβιτς.
 
Πάμε να δούμε τώρα κάποια στοιχεία μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού.
 
  • Την δεκαετία 1999-2009 ο Ολυμπιακός είχε 94 γκολ στο ενεργητικό και 124 γκολ παθητικό.
  • Από το 2009 μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 123 τέρματα ενεργητικό και 120 τέρματα παθητικό.
  • Την εικοσαετία 1989-2009 ο Ολυμπιακός πέτυχε συνολικά 42 νίκες, Οι 19 νίκες ήταν την δεκαετία 1989-1999 και οι 23 ήταν την δεκαετία 1999-2009.
  • Την δεκαετία 2009-2019 ο Ολυμπιακός μετράει μέχρι στιγμής συνολικά 47 νίκες.
  • Την δεκαετία 1999-2009 ο Ολυμπιακός έδωσε συνολικά 74 ματς, στα 37 από αυτά ηττήθηκε και το ποσοστό νικών ήταν της τάξης του 31%.
  • Την δεκαετία 2009-2019 ο Ολυμπιακός έχει δώσει συνολικά μέχρι στιγμής 99 ματς και μετράει 47 νικες, ενα ποσοστο πανω απο το 47%. Μια αύξηση της τάξης του 50%.
  • Την εικοσαετία 1989-2009 ο Ολυμπιακός έδωσε συνολικά 121 ματς.
  • Την δεκαετία 2009-2019 ο Ολυμπιακός έχει δώσει μέχρι στιγμής 107 ματς (σε αυτό παίζει ρόλο και η μορφή του Γιουροπα Λιγκ, όμως έχουμε αναφέρει ξανά ότι ο Ολυμπιακός είναι μια από τις ελάχιστες ομάδες στην Ευρώπη που από το 2010 και έπειτα όπου ανέλαβε ο Βαγγέλης Μαρινάκης τον Ολυμπιακό μόνο μια σεζόν έμεινε μετά τον Γενάρη εκτός Ευρώπης και αυτό όταν βρέθηκε σε όμιλο Τσαμπιονς Λιγκ κόντρα σε Μπαρτσελονα, Γιουβεντους και Σπορτινγκ Λισαβόνας).
 
Όλα αυτά ο Ολυμπιακός που έχει κερδίσει τους πρωταθλητές από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τα έχει πτυχή σε ένα επίπεδο πιο ανταγωνιστικό από ποτέ. Τα πετυχαίνει σε εποχές χωρίς εγγυημένα ευρωπαϊκά έσοδα, με ποσοστό φορολόγησης στα ύψη και σε πλαίσιο FFP.
Ο καθένας μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του.
 
ΥΓ. Είχα αναφέρει όταν κληρώθηκε η Πόρτο με την Κράσνονταρ ότι δεν είναι δεδομένη η πρόκριση της Πόρτο όπως πολλοί θεωρούσαν. Είχα κάνει αναφορά στο τι μεταγραφές έκανε η Κράσνονταρ η όποια πέρσι αποκλείστηκε στους 16 του Γιουροπα Λιγκ από την Βαλένθια στο γκολ. Όταν ανατρέπει μια ομάδα σκορ από εντός έδρας ήττα κόντρα σε ομάδα που έφτασε στους 8 του Τσαμπιονς Λιγκ όπου αποκλείστηκε εκεί από την Λίβερπουλ τα λέει όλα. Είναι τραγελαφικό να θεωρεί κάποιος ότι επειδή ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Κράσνονταρ έχει ήδη προκριθεί. Όποιος το λέει μάλλον δεν έχει δει ποτέ τους Ρώσους. Θα δούμε να «παίζει» αρκετά το ¨είναι δεύτερη σεζόν στην ομάδα ο προπονητής, έπρεπε να κάνει αυτό και το άλλο¨. Αυτός ορίζεται ως κατσαπλιαδισμός.