Superleague 2019-2020. Χρηματιστηριακές αξίες και κόστος μεταγραφών του ΘΡΥΛΟΥ



Γράφει ο Red Dragon
 
Περιμένουμε ¨άρθρα¨ αντίστοιχα με τα περσινά από τον πορτοκαλί βόθρο σχετικά με την χρηματιστηριακή αξία κάθε ομάδας (όπως έχουμε αναφέρει, δίνουμε βάση στα πραγματικά χρήματα, το μπατζετ κάθε ομάδας).
 
Αυτή είναι η διαφορά στην χρηματιστηριακή αξία (οι 7 από τους 10 ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι του Ολυμπιακού) μεταξύ του Ολυμπιακού και του ¨αήττητου πρωταθλητή¨.
 
 
15.793 εισιτήρια που έκοψε ο ¨αήττητος πρωταθλητής¨ στο χθεσινό ματς κόντρα στον Πανιώνιο μετά τα 17.968 που έκοψε κόντρα στον Παναιτωλικό, την πρώτη αγωνιστική, δηλαδή πρεμιέρα μετά από κατάκτηση πρωταθλήματος, μετά από τρεισήμισι δεκαετίες.
 
Είναι όμως πρώτοι σε έγγραφες στο youtube και σε ¨χτυπήματα¨ στο wiki , γι αυτό και θα πρέπει να τους προσφέρει κάποιος υψηλό τηλεοπτικό συμβόλαιο καθώς θα επιστραφούν στο πολλαπλάσιο με την τηλεθέαση που θα έχουν. Άλλωστε το PAOK TV ¨ήρθε για να μείνει¨, τόσο πολύ ¨θα μείνει¨ που συνεχίζουν να παρακαλούν την ΕΡΤ.
 
Ακόμα , ψάχνουμε να δούμε αυτά τα αρδοσκουπιδια που γράφαμε για το ότι ο Ολυμπιακός τα ¨έσπασε¨ με την Σπόρτινγκ και η Σπόρτινγκ θα πάει δικαστικά και θα δικαιωθεί όπως συνέβη με άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών της και πάλι δεν τα βρίσκουμε. Ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει τα σκουπίδια, ότι στον Ολυμπιακό, δεν μπορεί κάνεις ευρωπαϊκός σύλλογος να σταματήσει επαφές.
 
Και μιας και έγινε αναφορά στο ποσό που θα δώσει ο Ολυμπιακός για τον Ποντενσε που ανέρχεται πάνω από τα 5 εκ ευρώ (η δεύτερη ακριβότερη αγορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια), ας δούμε συνολικά πόσα δαπάνησε ο Ολυμπιακός ΜΟΝΟ για αγορές.
 
 
Σύμφωνα με το transfermarkt λοιπόν, ο Ολυμπιακός δαπάνησε 13,4 εκ ευρώ και σε αυτά δεν υπολογίζονται τα χρήματα που αφορούν την μεταγραφή των Σουντανι, Νικολιτς (πάνω από 300-350 χιλιάδες ευρώ), Μπελιτς. Αν υπολογίσουμε τα 5 εκ ευρώ και βαλε που αφορούν τα χρήματα που θα εισπράξει η Σπόρτινγκ, μιλάμε για ένα ποσό πάνω από 18,4 εκ ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που δαπάνησε ο Ολυμπιακός μόνο για αγορές και μιλάμε για μια ομάδα με απολύτως τον ίδιο κορμό. Πόσες ομάδες στην Ευρώπη, μετά από τις περισσότερες που συμμετέχουν στα  μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, έχουν δαπανήσει τέτοια ποσά?
 
 
Ένα ποσό πολύ πάνω από τα διπλάσια που δαπάνησαν όλοι οι υπόλοιποι μαζί στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν υπολογίζουμε τα ποσά που θα δοθούν σε αρκετά συμβόλαια (που πέρα από αυτούς που ήρθαν ο Φορτουνης υπέγραψε ένα νέο πολύ υψηλό συμβόλαιο, ο Ποντενσε φέτος θα παίρνει ακόμα περισσότερα, ο Ομαρ το ίδιο, έγινε επέκταση συμβολαίου με ακόμα καλύτερες απολαβές σε Τσιμικα, Καμαρα, Σισε). Όμως παντού διαβάζουμε για το πόσα θα εισπράξει ο Ολυμπιακός από τους ομίλους. Για το ότι διαθέτει ένα μπατζετ που είναι το υψηλότερο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν το αναφέρει κάνεις.
 
Ας μας πει επίσης κάποιος… Πόσους ποδοσφαιριστές πούλησε ο Ολυμπιακός την φετινή μεταγραφική περίοδο;  Κανένα ε;  Μα αφού οι ¨Μανωλιδηδες¨ γράφαμε ότι θα πωληθεί ο Ομαρ που ήταν ¨ξενερωμένος¨, θα πωληθεί ο Κουτρης κλπ. Μας έλεγαν:  «δεν γίνεται να έρθει ο Μπρουνο Γκασπαρ χωρίς να αποχωρήσει ο Ομαρ». Που είναι αυτές οι κιλότες με τα χιλιάδες ¨άρθρα¨ που σκόπευαν στον μέσο κατσαπλια που χρεώνει ότι διαβάζει την διοίκηση?
 
ΣΟΥΡΓΕΛΑ.
 
ΥΓ. Μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ και από τα προκριματικά του Γιουροπα Λιγκ και από τα non paper του Ρώσου,  όλα τα αρδοσκουπιδια του γυφτοσωματειου ανέφεραν ότι θα πρέπει να πουλήσουν ποδοσφαιριστή/ποδοσφαιριστές. Πρότειναν λοιπόν τα όποια ελάχιστα περιουσιακά στοιχειά (βλ Ζαμπα στην Ρομα κλπ) διαθέτουν και ΔΕΝ ενδιαφέρθηκε κανείς για οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή του ¨αήττητου πρωταθλητή¨,  όπως δεν έβρισκε πρόταση στην αγορά ο ελεύθερος Βαρελα. Περίεργα πράγματα για τον ¨αήττητο πρωταθλητή¨ που δεν έχει κάνεις στην Ευρώπη σε υπόληψη, ε?
 
Να δείτε τώρα με τα τόσα παραρτήματα, πως οι Ακπομ και Σβιντερσκι θα γίνουν «αρχισκορερ» μπας και πάρουν μεταγραφή (δεν μπορούν ως σύλλογος να δημιουργήσουν υπεραξία σε ποδοσφαιριστές τους ειδικά από την στιγμή που δεν συμμετέχουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση) την χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

 

Σχόλια

Εικόνα Christos7

Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο εδώ και 20+ χρόνια ξοδεύει μεγάλα ποσά στις μεταγραφικές περιόδους. Δε θυμάμαι ποτέ ούτε Κόκκαλη ούτε Μαρινάκη να έχουν παντελονιάσει ποσά. Από όταν αρχίσαμε να έχουμε έσοδα από Ευρώπη, αρχίσαμε και τα μεταγραφικά μπαμ... Δεν είναι μόνο πόσα δίνεις σε ομάδες για να αγοράσεις παίκτες, αλλά και τα μεγάλα συμβόλαια που δίνεις σε ελεύθερους... Τώρα για να λέει κάποιος πως ο Μαρινάκης παντελονιάζει λεφτά, πρέπει να είναι είτε εντελώς κρετίνος είτε βαλτός, οπότε ποιός ασχολείται...

Από την άλλη μεριά ο ΜΠΑΟΚ έχει χοντρό πρόβλημα. Έπαθαν τεράστια νίλα(που δεν υπολόγιζαν) με τις εκλογές του Ιούλη και τον αποκλεισμό ακόμη κι από το Γιουρόπα. Εκεί πάνω που περίμεναν κρατική επιχορήγηση 10.5 εκατομμύρια το χρόνο από την ΕΡΤ (10.5 ήταν προ φόρων, 7.5 μετά φόρων...), ο Τσίπρας έκανε αναγκαστικές εκλογές, τις έχασε, και πάπαλα τα φράγκα... Η Νόβα τους έδωσε μια πάρα πολύ καλή προσφορά, μάλλον παραπάνω από όσα άξιζαν, 4.5 καθαρά, και την αρνήθηκαν για λόγους γοήτρου (δε μπορούσαν να τη δεχτούν γιατί θα ήταν σα να παραδέχονται δημόσια πως πήγαν να κάνουν λαμογιά...). Βάλε και το γεγονός πως η ΕΡΤ είναι γεμάτη ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΟΚ και θα μπορούσαν να σκεπάσουν πιο εύκολα τα διαιτητικά εγκλήματα που κάνουν εκεί, σε σχέση με τη ΝΟΒΑ (που επειδή είναι αντικειμενική, την λένε "του γαύρου").

Βάλε και την απώλεια χρημάτων από Ευρώπη, και έχουν σοβαρό πρόβλημα φερ πλέυ. Έσοδα πολλά από εισιτήρια δεν έχουν. Το ΠΑΟΚΤΙΒΙ πάει άπατο. Ακόμη και 45.000 συνδρομητές να έχουν (που δεν έχουν, αυτά είναι παπάτζες του βοθροσάιτ, δεν έχουμε δει επίσημα νούμερα πουθενά...), με 5 ευρώ τη συνδρομή, βγάλε 1/3 που είναι ΦΠΑ και λοιπές κρατήσεις και βγάλε και το κόστος παραγωγής και ιντερνετικής μετάδοσης, άμα βγάζουν 40-50 χιλιάρικα κέρδος ανά παιχνίδι θα πρέπει να πετάνε τη σκούφια τους...

Αναγκαστικά λοιπόν ο ΜΠΑΟΚ έχει θέμα φερ πλέυ. Που και να μην είχε δηλαδή, κάποια στιγμή ο ρώσος μπροστινός του Πούτιν θα είχε βαρεθεί να πετάει χρήμα σε βαρέλι δίχως πάτο έτσι κι αλλιώς... Το βασικό πρόβλημα με το φερ πλέυ δεν είναι πως ο ΜΠΑΟΚ δε θα μπορεί να κάνει μεταγραφές, αυτές για την Ελλάδα δε τις χρειάζεται αφού έχει ΕΠΟ και ΚΕΔ. Το βασικό του πρόβλημα είναι πως δε μπορεί να συντηρεί τόσα συμβόλαια για να δίνει δανεικούς στα παραρτήματα... Άμα τον πιάσει το φερ πλέυ θα αναγκαστεί να διώξει κόσμο και θα αρχίσουνε τα δράματα σιγά σιγά...

Έφτασαν στο σημείο στο βοθροσάιτ να γράφουν οι κλόουν πως η ΝΔ οφείλει λέει να δώσει ένα γερό συμβόλαιο στην ΕΡΤ για να καλύψει τις εντυπώσεις επειδή θα καθυστερήσει να παραδοθεί το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης... Τρικυμία στο κρανίο. Αλλά έτσι μαθημένοι είναι μια ζωή οι γύφτοι, να τα παίρνουν ΟΛΑ ΤΖΑΜΠΑ από το κράτος, για να μη γκρινιάζουν για το "κράτος της Αθήνας". Σα τα μωρά, κλαίνε για να τους δώσεις γάλα...

Ακόμη και το γήπεδο έχει παγώσει... Μας είχαν ζαλίσει με τη νέα Τούμπα και τώρα που είναι η Τούμπα; Δε μας είχε πρήξει τους γενετήσιους αδένες ο Ρωσοπόντιος πως δε θέλει λέει λεφτά από το κράτος και θα το πληρώσει το γήπεδο αυτός, αυτός μόνο την έκταση που του έδωσε ο Καμμένος ήθελε; Τα ξεχάσαμε; Τι έγινε, περίμενε το ΣΥΡΙΖΑ να του σκάσει γήπεδο ΤΖΑΜΠΑ με τα λεφτά του φορολογούμενου και τώρα γήπεδο γιοκ;

Μέχρι και για το ΒΑΡ ψέμματα έλεγε ο Ρωσοπόντιος. Πίεζε λέει ο Ρωσοπόντιος να μπει πέρσι το ΒΑΡ και θα το πλήρωνε λέει αυτός από τη τσέπη του (τι κουβαρντάς...), αλλά το τρέναρε η δικιά του η ΕΠΟ... Με το που άλλαξε η κυβέρνηση, ΜΠΑΜ ΜΠΑΜ τα έσκασε και το έβαλε σε 2 μήνες... Αν είχαμε ΣΥΡΙΖΑ, πόσο στοίχημα πως δε θα είχε μπει το ΒΑΡ με διάφορες δικαιολογίες;