Πως προβάλλουν οι «αντικειμενικές» και τα ΑΡΔακια τους τη φετινή μεταγραφική κίνηση των ομάδων



Γράφει ο Red Dragon
 
Ας θυμηθούμε τι έγραφαν πέρσι εφημερίδες όπως αυτή του λαθρέμπορα, που σήμερα μας γράφει (γεια σου Ρούλη Αρούλη, τα ¨καλαμαράκια¨ κοπήκαν?) μάλιστα, ότι δικαιώθηκαν στην ανάλυση των φάσεων σχετικά με το ματς της Λάρισας κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς τους επιβεβαιώνει η ΚΕΔ με την ανακοίνωσή της (όπου δεν υπάρχει ξανά αναφορά στο οφσάιντ τριών ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης, γίνεται αναφορά στην φάση του Γκιλιερμε που δεν ακουμπάει καν τον αντίπαλό του κόντρα στην Λάρισα, αλλά ¨ξέχασαν¨ να κάνουν αναφορά για το επιθετικό φάουλ του Ακπομ).
 
Ας δούμε τι έγραφαν πέρσι, σχετικά με τα μπατζετ των ομάδων. Όπως μας ¨ενημέρωνε¨ τότε η εφημερίδα του λαθρέμπορα και έκαναν ¨σημαία¨ όλα τα αρδοσκουπιδια του ΠΑΟΚ, το μεγαλύτερο μπατζετ πέρσι το διέθετε ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός που είχε σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό έξοδα πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ, είχε μικρότερο μπατζετ από τον ΠΑΟΚ, που δεν είχε ούτε τα μισά έξοδα. Μάλιστα διαβάζαμε τότε και το είχαμε παραθέσει ξανά, ότι ο ΠΑΟΚ ¨δαπάνησε¨ 13 εκατομμύρια ευρώ μόνο για αγορές ποδοσφαιριστών όταν το ποσό σύμφωνα με το transfermarkt δεν ξεπερνούσε τα 5 εκατομμύρια ευρώ (το περιβόητο ¨απεριόριστο μπατζετ¨), με τον Ολυμπιακό να δαπανά χωρίς να συμμετέχει καν στα προκριματικά του Τσαμπιονς Λιγκ περισσότερα από ότι όλοι οι υπόλοιποι μαζί. Καμία φυσικά αναφορά για το αφεντικό τους τον ΤΖΑΜΠΑ, που δεν έδωσε σεντ ενώ η ΑΕΚ εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Τσαμπιονς Λιγκ.
 
Είδατε τώρα κάποια αναφορά σχετικά με τα μπατζετ των ομάδων? Κάποια αναφορά σχετικά με το τι πόσα διέθεσε ο Ολυμπιακός σε αγορές και συμβόλαια (χτες που κάναμε αναφορά, ξεχάσαμε να αναφέρουμε ότι ποδοσφαιριστές όπως ο Μπενζια είχαν στην χώρα τους συμβόλαια ύψους πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, δηλαδή υψηλότερο από τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ)? Κάποια αναφορά σχετικά με τον ΠΑΟΚ (που σύμφωνα επίσης με την ιδία εφημερίδα και τον μεθύστακα Πετρουλακη ¨χτυπούσε¨ τον Γοδιν, όταν δεν μπορούσε να ανανεώσει τον Βαρελα) και πως βρέθηκε ενώ συμμετείχε στο ¨βατό¨ μονοπάτι των προκριματικών να παίζει με αριστερό μπακ τον Γιαννουλη, χαφ Εσιτι και Ελ Καντουρι και που υποψήφιοι μεταγραφικοί του στόχοι (βλ Μπρανταριτς) κατέληξαν σε ομάδες όπως η Χαιντουκ, όταν εκλιπαρούσαν (και συνεχίζουν να το κάνουν) να φεσωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι μήπως έκαναν κάποια μεταγραφή.
 
Δείτε τι έγραφαν για μεταγραφές όπως του Βερντε που κόστισε πολύ λιγότερα από την μεταγραφή του Μαρκοβιτς και για τον Ολιβειρα που κόστισε το συμβόλαιό του ¨1,2 εκατομμύρια ευρώ¨ (θα είναι σαν τα 2 εκατομμύρια ευρώ που θα έπαιρνε ο Φερειρα).
 
Δείτε μετά τι αναφορά κάνουν σε μια συμφωνία (αναφερόμαστε μόνο στην αγορά) ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ όπως αυτή του Ποντενσε.
 
Κεντρικό θέμα η ¨δίκαιη επιλογή¨ μονιμοποίησης Κωστενογλου, καθώς ¨λατρεύεται¨ (πρόλαβαν και τον ¨λάτρεψαν¨) από τους ποδοσφαιριστές, ενώ ο Πογέτ ζήτησε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ (όπου δεν έπαιρνε ούτε τα μισά στις προηγούμενες ομάδες του).
 
 
 
Πείτε μας λοιπόν αν κάνουν εξώφυλλα (και αναφερόμαστε σε όλες τις ¨αντικειμενικές¨ εφημερίδες) για αγορές όπως του Βερντε που πάλευαν εβδομάδες να ρίξουν το ποσό (1 εκατομμύριο ευρώ) που ζητούσε η Ρομα και ανύπαρκτα πόσα που αφορούσαν αγορές και συνολικό μπατζετ του ΠΑΟΚ τι θα γράφαμε αν υπήρχε ποτέ περίπτωση (λέμε τώρα) να δαπανούσαν όχι 7 εκατομμύρια ευρώ για μια αγορά, αλλά έστω τα μισά από αυτά (αναφερόμαστε σε πραγματικά χρήματα όχι χρήματα όπως αυτά που επικοινωνούσαν σχετικά με τον Ινγκασον από την πρώην ομάδα του κουμπουροφορου).
 
Να έδιναν πχ 4 εκατομμύρια ευρώ όπως έδωσε ο Ολυμπιακός για τον Λοβερα και δεν κάνουμε αναφορά στο πόσο κόστισε ο Σεμεδο, να έδιναν έστω το ένα δέκατο αυτών που δίνει ο Ολυμπιακός σε συμβόλαια, ένα Ολυμπιακό που δεν συμμετείχε στο ¨βατό¨ μονοπάτι των προκριματικών.
 
Η απορία μας είναι γιατί όλα τα παραπάνω ΔΕΝ τα αναδεικνύουν δημοσιογράφοι που σχετίζονται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.

Σχόλια

Εικόνα George_Str

Γεια σας ΑΔΕΡΦΙΑ,αυτοι ολοι εχουν κανει την απατη επιστημη.Δυνατα για το Πρωταθλημα και καλη πορεια στην ευρωπη ναχει ο θρυλος μας.

Εικόνα Christos7

Φίλε πέφτει πολύ χαρτζιλίκι σε δημοσιογράφους διάφορων χρωμάτων (και του Ολυμπιακού...) οπότε μη περιμένεις πολλές αλήθειες. Ειδικά σε "αντικειμενικά σάιτ" όπως η ρουβλογκαζέττα, που έχουν δημοσιογράφους και καλά Ολυμπιακούς που πετάνε και καμιά αλήθεια για ξεκάρφωμα αλλά τα χοντρά τα κάνουν γαργάρα... Ακούγεται οξύμωρο και σε ένα βαθμό είναι, αλλά σε μεγάλο βαθμό σάιτ όπως το gavros.gr είναι 100 φορές πιο αντικειμενικά... Και το λέω έχοντας γνώση πως σε αρκετές περιπτώσεις και στο gavros.gr παραποιούν κάποια πράγματα υπέρ Ολυμπιακού (όπως κάθε οπαδικό σάιτ και εφημερίδα άλλωστε). ΠΑΡΟΛΑ αυτά, σε θέματα Ολυμπιακού είναι μέσες άκρες πιο αντικειμενικοί από τους "αντικειμενικούς"...

Αυτό που πάντα αναρωτιέμαι, είναι γιατί το κάνουν όλο αυτό. Τι συμφέρον υπάρχει από τη πλευρά του ρωσοπόντιου να πληρώνει μαζικά τόσα χρήματα πάνω και κάτω από το τραπέζι για να ελέγχει ολοκληρωτικά το ελληνικό ποδόσφαιρο; Είναι το στοίχημα και τα κέρδη του; Κάτι άλλο;