Τι έκανες πάλι ρε ΘΡΥΛΕ;



Γράφει ο Savvas Gridlock
 
Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά λόγια. Η εικόνα με τα στατιστικά του παιχνιδιού στο ημίχρονο και στο τέλος, τα λέει όλα. Μία ομάδα όπως η Τότεναμ, με ρόστερ που αν ο κάθε παίκτης της βγει στην αγορά, το συνολικό ποσό που θα μαζέψει στα ταμεία της η ομάδα από το Λονδίνο θα ξεπεράσει το...1 δισ. ευρώ, η φιναλίστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ, με προπονητή και παίκτες που βρίσκονται χρόνια μαζί κι έχουν δεμένο σύνολο, στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε με ΟΜΑΔΟΥΛΑ. Κάτι σαν το Βόλο του Μπέου και την Ξάνθη του Ιβάν ένα πράγμα.
 
11-3 τελικές στο ημίχρονο, με τους Άγγλους σχολιαστές στη μετάδοση του ματς να... τσιμπιούνται και να λένε ''δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πράγμα, μήπως έχει γίνει λάθος;''. Ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο που οπισθοχωρήσαμε φυσιολογικά, λόγω έλλειψης δυνάμεων, πάλι κάναμε 6 τελικές.
 
Τέτοια εικόνα στα στατιστικά δεν πρέπει να είχε ΠΟΤΕ ομάδα από τη χώρα μας απέναντι σε αγγλική ομάδα, από το 1959 που παίζουμε στα ευρωπαϊκά Κύπελλα μέχρι σήμερα.
 
Παρά το σοκ του να πληρώνουμε δύο ατομικά λάθη μας με δύο γκολ της Τότεναμ, κόντρα στη ροή του αγώνα, από το πουθενά κυριολεκτικά, γυρίσαμε το παιχνίδι.
 
 
Ας συγκρίνουμε αριθμούς που αφορούν έσοδα-έξοδα του Ολυμπιακού και της Τότεναμ. Όχι την αυθαίρετη, υποκειμενική ''χρηματιστηριακή αξία'' των παικτών των δύο ομάδων, όπως αυτή αποτιμάται από sites σαν το transfermakt. Μιλάμε για λεφτά που παίρνει και δίνει η κάθε ομάδα, πραγματικά λεφτά, με νούμερα που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.
 
Έχουμε επίσημα στοιχεία για τη σεζόν 2017-18, με δεδομένο ότι οι ισολογισμοί της περυσινής περιόδου και για τις 2 ομάδες θα δημοσιευτούν σε 1-2 μήνες από τώρα, χονδρικά.
 
Για τη σεζόν 2017-18 λοιπόν, μια χρονιά που αγωνιστήκαμε στους ομίλους του Champions League, τα έσοδα του Ολυμπιακού ήταν 56,7 εκ. ευρώ, ενώ τα έσοδα της Τότεναμ ήταν μόλις...380,7 εκ. λίρες Αγγλίας, περίπου 430 εκ. ευρώ δηλαδή, με βάση το μέσο όρο της ισοτιμίας στερλίνας-ευρώ για το 2018.
 
Τα έξοδα του Ολυμπιακού ήταν 78 εκ. ευρώ, ενώ οι συνολικές δαπάνες της Τότεναμ ήταν 228,7 εκ. λίρες Αγγλίας, κάπου 260 εκ. ευρώ. Από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της στο αγγλικό πρωτάθλημα η Τότεναμ πήρε 147,6 εκ. στερλίνες, δηλαδή περίπου 170 εκ. ευρώ, ενώ το σύνολο των εσόδων του Ολυμπιακού ήταν 56,7 εκ. ευρώ.
 
 
Σε απλά ελληνικά, αντιμετωπίσαμε μία ομάδα με... οκταπλάσια έσοδα συνολικά, η οποία από τα τηλεοπτικά της δικαιώματα παίρνει 3 φορές παραπάνω χρήματα από το σύνολο των χρημάτων που παίρνουμε εμείς κάθε χρόνο ως έσοδα, ενώ από τις εμπορικές χρήσεις της (φανέλες που πουλάει κ.λπ.) παίρνει 2 φορές παραπάνω χρήματα από το σύνολο των εσόδων μας (σε χρονιά μάλιστα που πήραμε μέρος σε όμιλο του Champions League, σκεφτείτε το τι θα προέκυπτε για χρονιές όπως η περυσινή, που παίξαμε σε όμιλο Europa League, ή σε χρονιές όπως η σεζόν 2010-11, η πρώτη του Μαρινάκη στον Θρύλο, όταν κι αποκλειστήκαμε από τις αρχές Αυγούστου από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση...) και στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του αγώνα ήμασταν ανώτεροι, ενώ στο πρώτο ημίχρονο την κάναμε να μοιάζει με ομαδούλα της σειράς.
 
Τέτοιο σκηνικό για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα, απέναντι σε τέτοιου επιπέδου ομάδα, δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα ΠΟΤΕ. Και δεν αναφέρομαι καθόλου στο γεγονός ότι η Τότεναμ δεν είναι απλώς μία πανάκριβη ομάδα, αλλά ένα υγιέστατο σύνολο, με τον ίδιο προπονητή και σταθερό κορμό παικτών για ΧΡΟΝΙΑ. Δεν περιγράφω άλλο, που έλεγε κι ο Χελάκης. Ελπίζω να καταλάβει όλος ο κόσμος εδώ στην ποδοσφαιρική Ελλάδα το τι έγινε χθες, γιατί αυτό που έγινε, είναι Α-ΔΙ-Α-ΝΟ-Η-ΤΟ...
 
Μόνο καλύτερα μπορούμε να πάμε από εδώ και πέρα στον όμιλο. Δεν χαρίζουμε ΤΙΠΟΤΕ, κάθε ματς θα το διεκδικήσουμε ΜΕ ΛΥΣΣΑ. Ίσως βλέπουμε τον καλύτερο Ολυμπιακό όλων των εποχών. Αν δεν είναι ακόμη, θέλει ένα ''κλικ'' για να γίνει, το οποίο ''κλικ'' μπορεί να προκύψει μέσα στη σεζόν. Εμείς πάντως φέτος ταβάνι ΔΕΝ βάζουμε. Πάμε μέχρι το τέρμα, όποιο κι αν είναι αυτό...

Σχόλια

Εικόνα John Zolo

Γεια σου ρε Σαββα...
Χαιρομαι ειλικρινα που σε διαβαζω μετα απο πολλους μηνες...
Πραγματι η ομαδα απεδειξε - για αλλη μια φορα - την περασμενη Τεταρτη οτι ειναι η μια και μοναδικη αξια να εκπροσωπησει την χωρα στο εξωτερικο.
Και ειναι ισως η πρωτη φορα που πολλοι δημοσιογραφοι αλλων ομαδων - του κεντρου μονο - εγραψαν πολυ καλα λογια...διοτι ειχαν ματια και ειδαν !!
Δεν εχω απαιτησεις απο τους βρωμιαρηδες - τα φερεφωνα του "μπαοκ". Συντομα θα επιστρεψουν στο υπογειο, εκει που γεννηθηκαν και παραμενουν.
Βεβαια, ολα δεν ειναι ροδινα και ειναι φυσικο αυτο...
Η χθεσινη γκελα, ευτυχως εγινε νωρις και θεωρω οτι καποια αυτια θα τραβηχτουν...μεγαλων και μικρων...
Στο τελος ομως θα επανελθει η ΤΑΞΗ...εκει που πρεπει και οπως πρεπει...

Εικόνα matrasimca

Κοιταζα σήμερα τον αγωνιστικό χώρο της ΑΕΛ fc arena.
Χωράφι δεν το συζηταω,αλλά με μία μεγάλη διαφορά.
Σήμερα πού ο γίγαντας ο Κούγιας έπρεπε να πάρει την νίκη το χόρτο ήταν κοντοκουρεμενο στό ύψος του προέδρου τους και η μπάλα έτρεχε. Οταν έπαιξαν με εμάς το χόρτο ηταν σαν παχύ χαλί καί η μπάλα κολαγε στα 2 μέτρα. Δικαιολογια τους ηταν πώς το μηχάνημα τόσο κόβει.
Τελικά έχασαν απο εμας αλλά το συμπέρασμα ειναι 1.
Μόνοι μας καί όλοι τους.
Κοντέ γελαμε με τίς τακτικές του 1960 που ακολουθεις.
Κρίμα.

Εικόνα Θρύλος Παντού

Καλησπέρα σύγγαυροι,

- savvas (επέτρεψε μου τον ενικό) χαίρομαι που διάβασα κείμενο σου μετά από καιρό

- Συγχαρητήρια στον Μάρτινς, έχει φτιάξει πολύ καλή ομάδα-σύνολο, με αρκετούς μέτριους ατομικά παίκτες θεωρώ, ο
Πορτογάλος έχει αποδειχθεί δουλευταράς. Θέλω να πιστεύω, ότι ο Βαγγέλας θα του κάνει σχετικά άμεσα νέο συμβόλαιο και
θα ενισχύσει τα Χριστούγεννα ακόμα περισσότερο την ομάδα, τόσο για το Europa League, όσο και για το ελληνικό
πρωτάθλημα (το οποίο πιστεύω ότι τελικά δεν θα κατακτήσουμε για τους γνωστούς λόγους).

- Όσον αφορά το σημερινό ματσάκι με τους ζελέδες, απαιτείται εγρήγορση, γιατί σχεδόν πάντα την πατάμε, όταν έχουμε
την νίκη σίγουρη. Μετά τα σκάνδαλα με Μακέντα-Κουρμπέλη, που κανονικά δεν έπρεπε να παίζουν σήμερα, περιμένω
ταμπούρι και σκληρό παιχνίδι (με την ανοχή του διαιτητή), διαμαρτυρίες σε κάθε φάση και άλλες βαζελιές. Προσωπικά
μου αρκεί και νίκη με ένα γκολ, αν θέλουμε διασυρμό υπάρχει και ο δεύτερος γύρος στο Καραισκάκη.

- Οι δηλώσεις του προέδρου μ άρεσαν, γιατί τις θεώρησα και σαν έμμεση στήριξη στους Αφούς (δεν το συνεχίζω άλλο
γιατί ξέρω την γνωμη σου)

- Συνεχίστε την καλή δουλειά που κάνετε, ώστε να ξυπνήσουν όσοι Ολυμπιακοί καταπίνουν αμάσητες τις μαλακίες των
αντιΟΛΥΜΠΙΑΚΏΝ αρδ. Προσωπικά έγραφα σχόλια για πολύ καιρό στον πορτοκαλί βόθρο, μέχρι που με μπλόκαραν

Εικόνα matrasimca

Στά 50 περιπου χρόνια που βλεπω την ομάδα ποτε δέν εχω δεί πιό πειστική εμφάνιση απέναντι σε αντίπαλο τέτοιας κλάσης.
Ναι έχουμε νικήσει στο παρελθόν ακόμα μεγαλύτερα ονόματα αλλά η νίκη είχε και κάποιο ποσοστό τύχης.
Ποτέ δεν θυμάμαι την αμυνα να κάνει πασουλες περικυκλωμένη απο σπουδαίους αντιπάλους με τετοια αυτοπεποίθηση.
Κρατάμε λοιπον το team των επιτυχιών και συνεχίζουμε.
Πρώτος στόχος το πρωτάθλημα φυσικά για να ειναι πιο εύκολη η πορεία προς τους ομίλους καθε χρόνο.
Ο Ολυμπιακος λογίζεται πλέον στην Ευρωπη ώς μεγάλη θεσμική ομάδα και τού ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την κλειστή Λιγκα όπως υπονόησε ο Πρόεδρος.
Ειμαι ευτυχής που ενω η ομάδα έχασε τον ηγετη της Φορτουνη βρήκε στο πρόσωπο του Βαλμπουενα ενα νεο ηγέτη που παίζει και για τον Φορτουνη. Με χαροποιησε η κορυφαία απόδοση του Τσιμικα που φέτος άρπαξε την ευκαιρία καθώς και του Μπουχαλακη τον οποίο εχουμε αδικήσει.
Στο εξής η ομάδα όχι μόνο δεν πανηγυρίζει ισοπαλίες με μεγάλες ομάδες αλλά κλαίει αν δεν καταφέρει να πάρει την νίκη. Η ομάδα ακολουθεί πιστά το σχέδιο τού ηγέτη της Βαγγέλη Μαρινάκη και εχθρός του καλού είναι τό καλύτερο.
Οι περισσότεροι θυμόμαστε την μεγάλη ομάδα τού Μπάγεβιτς. Από την μέση και μπροστά παγκοσμίου κλάσης. Αδυναμία της η άμυνα. Σήμερα υπάρχει ισοδυναμία σέ όλες τίς γραμμές καθώς και επίτευξη τερμάτων από όλους τούς ποδοσφαιριστές.
Ελπίζω το όνειρο να κρατήσει μέχρι τέλους και να καταφέρουμε να κυνηγησουμε ενα Ευρωπαϊκό τίτλο.
Ας κυνηγησουμε το πρωτάθλημα και την Ευρώπη, και ας προσπαθησουμε για γο κύπελλο με τούς αναπληρωματικούς. Το ίδιο κάνουν και οι Αγγλικές ομάδες τωρα πού δεν υπάρχει Κύπελλο κυπελλούχων.
Καλη σου μέρα Σάββα και τούς χαιρετισμούς μου στον Απόστολο.

Εικόνα matrasimca

ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
Επειδη τα γραπτά μενουν έχω αναφέρει πολλές φορές πως σαν πας για τρείς στοχους θες μεγαλο ρόστερ.
Ο πρόεδρος γέμισε την ομαδα με ποιότητα και 32 παίκτες.
Γιατί δεν ξεκίνησαν ούτε τρεις φρέσκοι εχτες?
Η ομάδα παίζει ομορφο ποδοσφαιρο το οποίο ειναι έργο Μαρτινς αλλα στο σκακι πέρνει μηδέν.
Παίζεις με Αγγλική ομάδα και τρέχεις σαν το Βέγγο 95 λεπτά και δεν φρεσκαρεις την ομάδα?
Μήπως ετοιμαζουμε για Αεκ και Παοκ τέτοια δώρα?
Δεν τους ειπε κανείς το Χ του Παοκ?
Το πρόστιμο στον Μαρτινς συτη τη φορα οχι στους παίκτες.
Οπως λεμε τα καλά ετσι θα λεμε και τα άσχημα.
Ειναι κριμα να χάσεις πρωταθλημα με τετοια ομαδαρα.