Για να δούμε ποιος θα πέσει... (Γραμμένος vs ΜΜΕ "αλήθειας" και λοιπές νομικές εξελίξεις...)



Γράφει ο Κόκκινος πρωτοετής Νομικής
 
Για τους νοτιοmakedonski και λοιπά πρασινοκίτρινα μηρυκαστικά με ονειρώξεις εκπορευόμενες από σαγώνια & ΑΡΔ ή/και τους καθ’ ομολογία «δικούς» τους ξεγραμμένους της «ομοσπονδίας παραρτημάτων και ρουβλίων ρώσικης μαφί εεεε προέλευσης», για τιμωρία του έφηβου στην σεφερλήδεια κατηγορία χειραγώγησης των ματς με Βέροια και Ατρόμητο επειδή λέει στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου αρκεί η ένδειξη και δεν χρειάζεται απόδειξη,   α ν τ ι γ ρ ά φ ο υ μ ε   από την χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Ευάγγελου Γραμμένου.(https://www.filathlos.gr/ellada/539095-grammenos-ellinas-arhidiaititis-meta-ton-pereira-mas-zitithikan-stoiheia-gia-paok)
 
 
Για τα χειραγωγημένα: «Τα Πειθαρχικά όργανα της Ομοσπονδίας έχουν τακτικούς δικαστές. Βασίζεται στην αρχή της απόδειξης το υπάρχον πλαίσιο. Εάν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν την πλήρη απόδειξη πως θα φτάσουν στην πλήρη δικανική κρίση; Εμείς μιλάμε για το δικό μας σύστημα. Εάν υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία δεν μπορεί να γίνει αυτό. Είναι η δομή τέτοια.  Αυτό πάει να γίνει τώρα. Να αλλάξει το πλαίσιο με αυτήν την επιτροπή. Είμαι πρόεδρος 2,5 χρόνια στην ΕΠΟ. Πειθαρχικό πλαίσιο υπάρχει και βασίζεται στην απόδειξη».
 
Είμεθα βέβαιοι πως ο ακριβοδίκαιος (και νομικός) κ. Γραμμένος ΔΕΝ είχε στο μυαλό του, όταν έκανε τις δηλώσεις αυτές, μόνο την προσφάτως αναδειχθείσα περίπτωση Ξάνθης και οικογένειας Σαββίδη (άρα ΠΑΟΚ), αλλά ως όφειλε, την ίση μεταχείριση και γενική εικόνα και κατάσταση, οπότε όπερ έδει δείξαι:  αποδείξεις θέλει η χειραγώγηση, όχι τα trance κατάστασης (https://el.wikipedia.org/wiki/Trance εννοούμε, το λέμε επειδή είναι ομόηχο με άλλο τρανς και δεν θέλουμε να ξυπνήσει ο Δημητράς και να μας εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, έχουμε γήπεδο αύριο) όνειρα Γεωργέα και Φύσα που νόμιζαν ότι με μια κατάθεση του στυλ «κάπου άκουσα πως κάποιος είπε σε έναν πως κάποιος άλλος (κ.λπ.), ουδένάλλοέχωναπροσθέσωδενθαδεχτώερωτήσειςευχαριστώπολυ (απνευστί)» σε ανακριτές κι εισαγγελείς ακαταπόνητους εραστές της εξυγίανσης και των θαλασσινών μεζέδων, θα μπορούσαν να μπλέξουν κι εκβιάσουν ανθρώπους. 
 
ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑΚΗ, 20/12 ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΑΠΟ ΛΟΥΚΑΡΕΩΣ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ «ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ», ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΠΑΛΙ ΕΕΕΕΕΕΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ…..
 
Υ.Γ. Αφήνω αυτά εδώ να υπάρχουν
 
ΑΡΘΡΟ 224 ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ (τίτλος άρθρου:  ψευδής κατάθεση)
ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
1. Όποιος, ενώ εξετάζεται ως διάδικος ή μάρτυρας σε δικαστήριο ή ενώπιον αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση για την κρινόμενη υπόθεση, εν γνώσει του καταθέτει ψευδή στοιχεία σχετικά με την υπόθεση αυτή ή αρνείται ή αποκρύπτει την αλήθεια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών έως τρία έτη και χρηματική ποινή.
2. Όποιος εμφανίζεται ως μάρτυρας ενώπιον δικαστηρίου ή άλλης αρχής αρμόδιας να ενεργεί εξέταση και αρνείται να δώσει τη μαρτυρία του τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.
3. Αν ο υπαίτιος τέλεσε τις πράξεις των προηγούμενων παραγράφων για να αποφύγει ποινική ευθύνη είτε δική του είτε κάποιου από τους οικείους του, χωρίς να ενοχοποιήσει ψευδώς άλλον, το δικαστήριο μπορεί να τον απαλλάξει από κάθε ποινή.
 
ΑΡΘΡΟ 39 ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (τίτλος άρθρου:  Υποχρέωση του Δικαστή να συντάσσει έκθεση)
1. Όταν κατά τη διάρκεια πολιτικής ή διοικητικής ή ποινικής δίκης ανακύπτει γεγονός που μπορεί να χαρακτηριστεί έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, ο δικαστής οφείλει να συντάξει έκθεση και να τη διαβιβάσει στον αρμόδιο εισαγγελέα με κάθε πληροφορία και με τα σχετικά έγγραφα.
2. Το ίδιο υποχρεούται να κάνει και όταν πρόκειται για έγκλημα μη διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, αν υποβλήθηκε η απαιτούμενη έγκληση στην αρμόδια αρχή.
3. Οι διατάξεις των παρ. 1 και 2 εφαρμόζονται και σε υποθέσεις πειθαρχικής δικαιοδοσίας

Σχόλια

Εικόνα REDHERAKLIO

Ξεφωνημένοι "εξυγιαντές", τα καλαμαράκια των υπουργών της εξυγίανσης τελείωσαν......τώρα θα πληρώσετε και εσείς και τα αφεντικά σας τον λογαριασμό.

Εικόνα ThomasK

Καιρός είναι να τελειώνει κι αυτό το μέρος
της όλης σχετικής σκευωρίας-παρωδίας
της "εξυγίανσης". Με εμπλεκόμενους τους
συριζανελ και ξετσίπωτους λακέδες ακόμα
και στη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια έστω κάποιοι από τους
σκευωρούς και συκοφάντες στο σκαμνί.
Ποινικά και αστικά.