ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ: ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!



Καλησπέρα σε όλους τους σύγγαυρους...
 
Το λαοφιλέστερο άθλημα της Ελλάδας και του κόσμου, είναι ασφαλώς το ποδόσφαιρο. Αποτελεί τον "βασιλιά των σπορ" χωρίς αμφισβήτηση, με όλα τα υπόλοιπα αθλήματα να ακολουθούν μετά από αυτό. Ωστόσο, εμείς οι Ολυμπιακοί, έχουμε την τύχη να είμαστε οπαδοί ενός τεράστιου πολυαθλητικού συλλόγου, που όχι απλά διατηρούσε και συνεχίζει να διατηρεί δεκάδες διαφορετικά τμήματα, αλλά ταυτόχρονα μερικά από αυτά να έχουν γράψει τη δική τους ιστορία όχι στον ελληνικό, αλλά και στον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ αθλητισμό. Ένα από αυτά είναι και το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού, για το οποίο θα αναφερθώ στο παρόν άρθρο. 
 
Αποτελεί, βάσει αριθμών και τίτλων, το πιο επιτυχημένο αθλητικό τμήμα του Ολυμπιακού μας, αλλά και της Ελλάδας γενικότερα. Έχει τα περισσότερα Πρωταθλήματα Γενικής Βαθμολογίας από οποιοδήποτε άλλο μεμονωμένο τμήμα οποιουδήποτε συλλόγου, ενώ αν προσθέσουμε και τους επιμέρους τίτλους (Ανδρών - Γυναικών - Υποδομών), τότε ο αριθμός από τις κούπες θα φτάσει σε τόσο ψηλό νούμερο, που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει ένα .... ξεχωριστό μουσείο για να μπορέσει να τις χωρέσει όλες.
 
 
 
Για ποιο λόγο όμως αναφέρομαι στον τίτλο του παρόντος άρθρου για το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού ως "το πιο επιτυχημένο τμήμα παγκοσμίως"? Δεν είναι μόνο λόγω των εκατοντάδων τίτλων του, δεν είναι μόνο λόγω των διεθνών του διακρίσεων -έστω και σε επίπεδο υποδομών- σε συλλογικό επίπεδο, δεν είναι μόνο λόγω των χιλιάδων χρυσών μεταλλίων που έχουν κατακτήσει συνολικά αθλητές και αθλήτριές του σε διοργανώσεις εντός και εκτός συνόρων, αλλά είναι ΟΛΑ τα παραπάνω, κυρίως σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα τελευταία 50 χρόνια, το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού κατακτάει κάθε χρόνο εστω και έναν τίτλο (αναφέρομαι σε επίπεδο Γενικής Βαθμολογίας / Ανδρών / Γυναικών φυσικά, ΧΩΡΙΣ να περιλαμβάνω τυχόν επιτυχίες των τμημάτων υποδομής). Συγκεκριμένα, από το 1969  και έπειτα έχασε τον τίτλο στη γενική βαθμολογία μόνο το 1987 και το 1995, όταν και του αφαιρέθηκε ο τίτλος που κατέκτησε μετά από έφεση της Γλυφάδας στην οποία κατοχυρώθηκε, ωστόσο, εκείνες τις χρονιές κατάφερε να κατακτήσει τα επιμέρους πρωταθλήματα ανδρών, συνεχίζοντας το σερί συνεχόμενων κατακτήσεων έστω και ενός τίτλου.
 
Ναι, καλά διαβάσατε. Δεν γνωρίζω αν το ξέρατε, δε θυμάμαι να έχει αναφερθεί ποτέ από κανέναν δημοσιογράφο - αθλητικογράφο - ιστορικό το εν λόγω ρεκόρ, αλλά όχι μόνο ισχύει, παρά αποτελεί το μεγαλύτερο ρεκόρ σερί κατάκτησης τίτλου από ένα σωματείο ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! Δεν υπάρχει άλλο τμήμα οποιουδήποτε συλλόγου σε ολόκληρο τον κόσμο που να έχει καταφέρει να κατακτά έστω έναν επίσημο τίτλο για μισό αιώνα συνεχόμενα σε επίπεδο Ανδρών / Γυναικών. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τμήμα κολύμβησης του Ολυμπιακού πατώντας ΕΔΩ. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν καταφέρει να φτάσουν το εν λόγω τμήμα σε τόσο υψηλό επίπεδο, ενώ το ακόμα καλύτερο είναι πως το σερί θα συνεχίζει να γράφει!!!
 

 

ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ:
ΥΓ1: Σε λίγο καιρό θα ανέβει άρθρο για άλλο ένα τμήμα του συλλόγου μας που μέσα στο 2019 έσπασε ένα ακόμα ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ! Κάπου θα πηγαίνει ο νους σας λογικά... Είναι σχετικά ευκολάκι, μιας και έσπασε πρόσφατα το ρεκόρ...
ΥΓ2: Ευχαριστώ από καρδιάς τον Γ.Κ. Επειδή ξέρω ότι με διαβάζεις, να ξέρεις φίλε μου ότι μου έδωσες τεράστια δύναμη...
ΥΓ3: Μπαίνουμε 2020, έχουμε να χάσουμε από δαύτους από το 2015... Το σερί πού μπορεί να φτάσει άραγε?
ΥΓ4: Διάβασα ότι πέθανε ο Ηλίας Ρωσσίδης... Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει αυτόν τον τεράσιο ΘΡΥΛΟ.
ΥΓ5: Μην ανοίγεστε ορισμένοι γιατί τα καλύτερα (για τον Ολυμπιακό) και ταυτόχρονα τα χειρότερα (για εσάς) έρχονται...
ΥΓ6: Μην ξεχνάτε! Όσοι δεν το έχετε κάνει ακόμα, προμηθευτείτε την Κάρτα Φιλάθλου ... χθες! 
ΥΓ7: Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα.
 
MakTheBet
Κάτοχος κάρτας Φιλάθλου ΑΜΦ: F7214152

Σχόλια

Εικόνα REDHERAKLIO

Μπράβο γιά την ανάδειξη του θέματος.Θα μπορούσε να αποτελέσει το επίκεντρο καμπάνιας εγγραφής μελών στον Ολυμπιακό.

Εικόνα MakTheBet

Καλημέρα φίλε μου. Δεν έχεις άδικο, αν και ο Ολυμπιακός έχει τόσα τμήματα με τόσες διακρίσεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο που θέλει μια .... καμπάνια για κάθε τμήμα! Σε χαιρετώ και σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.