ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΙΣΤΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ EUROPA LEAGUE 2020



Καλησπέρα σε όλους, 
 
Είδαμε σε προηγούμενο άρθρο του blog μας αναλυτικά το πώς κινήθηκε ο Ολυμπιακός στο φετινό χειμερινό μεταγραφικό παζάρι αναφέροντας τόσο τις αποχωρήσεις παικτών, όσο και τις αφίξεις των νέων αποκτημάτων της ομάδας μας. Πριν λίγες μέρες ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την ευρωπαϊκή λίστα για το Europa League, η οποία προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Στο άρθρο αυτό θα προσπαθήσουμε να ... τρυπήσουμε στο μυαλό του Μαρτίνς και να αιτιολογήσουμε τις επιλογές του. Φυσικά για να φτάσουμε στο σημείο να επεξηγήσουμε τους λόγους για τους οποίους ο Πορτογάλος προπονητής κατέληξε σε συγκεκριμένους παίκτες, θα πρέπει αρχικά να κάνουμε καταγραφή αλλά και μια μικρή ανάλυση των παικτών που απαρτίζουν το υπάρχον ρόστερ, μετά και τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν στην ομάδα τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να δούμε τί επιλογές είχε.
 
 
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΕΛΙΚΟΥ ΡΟΣΤΕΡ ΑΝΑ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ
 
Τερματοφύλακες: ΣΑ, ΑΛΕΝ, ΚΑΡΑΡΓΥΡΗΣ, ΤΖΟΛΑΚΗΣ (4) 
Στη θέση του τερματοφύλακα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Σα είναι ο βασικός μας γκολκίπερ, με τον Αλέν να τον ... ξεκουράζει στα παιχνίδια του Κυπέλλου, ωστόσο θεωρώ ότι από την επόμενη φάση και μετά, ειδικά αν προκύψει κάποιο ντέρμπι, ο Σα θα επανέλθει στο αρχικό σχήμα παίρνοντας θέση κάτω από τα "ερυθρόλευκα" γκολπόστ. Οι Καραργύρης και Τζολάκης απλώς συμπληρώνουν μία η άλλη την απαιτούμενη τριάδα στη θέση του τερματοφύλακα, με τους δύο νεαρούς παίκτες να αποτελούν συχνά πυκνά μέλη των "ερυθρόλευκων" αποστολών.
 
Αριστεροί Μπακ: ΤΣΙΜΙΚΑΣ, ΓΚΑΣΠΑΡ (2)
Θεωρώ τεράστια επιτυχία που διατηρήθηκε ο Τσιμίκαρος στο ρόστερ και δεν επωλήθη, παρά τις ιδιαίτερα υψηλές προτάσεις που ήρθαν για την απόκτησή του. Είναι το καλύτερο αριστερό μπακ του Πρωταθλήματος, μακράν από το δεύτερο, ενώ γουστάρω γιατί είναι Ελληνόπουλο, Ολυμπιακός και το πάθος του ξεχειλίζει σε κάθε αγώνα. Έχει φτιάξει το σώμα του (βοήθησε πολύ το πέρασμά του από τη Δανία και την Ολλανδία όπου δούλεψε πολύ) και δεν είναι τυχαίο που τόσοι σύλλογοι ενδιαφέρθηκαν (και) φέτος για να τον αποκτήσουν. Δεύτερη επιλογή ο Μπρούνο Γκασπάρ, ο οποίος μπορεί να αποκτήθηκε κατόπιν εισήγησης του Μαρτίνς για τη θέση του δεξιού μπακ, ωστόσο και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί ουκ ολίγες φορές ως αριστερός ακραίος αμυντικός, με επιτυχία, παρά το γεγονός ότι είναι δεξιοπόδαρος. Υπάρχει φυσικά και ο γερόλυκος Τοροσίδης που μπορεί να παίξει εκεί, όπως στο πρόσφατο παιχνίδι Κυπέλλου με τη Λαμία...
 
Κεντρικοί Αμυντικοί: ΣΕΜΕΔΟ, ΣΙΣΕ, ΑΒΡΑΑΜ, ΜΠΑ (4)
Αυτήν τη στιγμή το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελείται από τους Σεμέδο και Μπα. Προσωπική καθαρά άποψη αποτελεί το γεγονός ότι ο Σισέ είναι καλύτερος του Μπα και η μη αγωνιστική του συμμετοχή θεωρώ ότι έχει να κάνει με το ιατρικό πρόβλημα με το οποίο ταλαιπωρήθηκε για αρκετές εβδομάδες. Μετά και την αποχώρηση του Μεριά και του Μάρκοβιτς, το πράγμα κάπως ... ισορρόπησε όσον αφορά αυτήν τη θέση, καθώς είναι αδύνατο να έχεις 6 κεντρικούς αμυντικούς και να μοιράσεις ισόποσα τον χρόνο σε όλους. Θεωρώ πως το καλύτερο δίδυμο που μπορούμε να παρουσιάσουμε είναι Σεμέδο - Σισέ, καθώς βλέπω ότι ο Μπα θέλεις λόγω απειρίας, θέλεις λόγω ηλικίας είναι λίγο πιο επίφοβος και κάνει ευκολότερα λάθη, χωρίς ταυτόχρονα να υποτιμώ την καψούρα μου τον Αβραάμ Παπαδοπουλο που στα 35 του, κάθε φορά που αγωνίζεται τα δίνει όλα βάζοντας τα γυαλιά σε διάφορους ... επικριτές του. 
*Υπάρχει στο ρόστερ και ο Γιάγια Μπανανά, αλλά ουσιαστικά αποτελεί ... εικαστικό δρώμενο, καθώς δεν τον έχουμε δει ούτε καν σε φιλικό αγώνα, πόσω μάλλον να τον δούμε σε επίσημο. Το καλοκαίρι θα αποτελέσει σίγουρα παρελθόν από το σύλλογο. 
 
Δεξιοί μπακ: ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ, ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ (2)
Ξεκάθαρα τα πράγματα και σε αυτήν τη θέση. Ο Ελαμπντελαουί παραμένει ως η πρώτη επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας, με τον ... γερόλυκο πλην τίμιο Τοροσίδη να μπαίνει όποτε χρειαστεί ξεκούραση ο Νορβηγός άσσος (παρεπιπτόντως, το συμβόλαιο του Ομάρ λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και ελπίζω να ανανεώσει σύντομα). Μολονότι αναφέρθηκε και παραπάνω, την εν λόγω θέση μπορεί να την καλύψει επάξια και ο Γκασπάρ, ωστόσο μετά την αποχώρηση του Κούτρη με προορισμό τη Μαγιόρκα, θεωρώ δύσκολο να ρισκάρει ο Μαρτίνς να έχει και Τσιμίκα και Γκασπάρ στην ίδια ενδεκάδα, ειδικά αν δεν τίθεται θέμα τραυματισμού ή κούρασης. 
 
Αμυντικά Χαφ: ΚΑΜΑΡΑ, ΓΚΙΓΙΕΡΜΕ (2) 
Αποτελούν τους παίκτες που έχουν τραβήξει (μαζί με τον Μπουχαλάκη φυσικά, για να είμαι απόλυτα τίμιος) το μεγαλύτερο κουπί στον φετινό Ολυμπιακό. Τίμιοι εργάτες του κέντρου, με πολλά χιλιόμετρα και πολλές βοήθειες τόσο ανασταλτικά, όσο και στον επιθετικό τομέα. Ειδικά με τον Γκιγέρμε εγώ προσωπικά έχω ενθουσιαστεί καθώς σε σχέση με πέρυσι έχει δείξει τρομερή βελτίωση και είναι πραγματικό "ρομπότ" στο κέντρο μας, η ιδανική πρώτη πάσα από τους κεντρικούς αμυντικούς μας. Ο Καμαρά επίσης βοηθάει κι αυτός πολύ αν και έχει λίγο περισσότερο το "εύκολο λάθος" σε σχέση με τον Βραζιλιάνο. Παρ'όλα αυτά μόνο τυχαίο δεν είναι που ενδιαφέρθηκε η Σέφιλντ από την Πρέμιερ Λιγκ προσφέροντας οκταψήφιο νούμερο για να την αποκτήσει. Γεροί να είναι, γιατί έρχονται πολύ κρίσιμα παιχνίδια στο άμεσο μέλλον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.
 
Κεντρικοί Μέσοι: ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ, ΚΑΦΟΥ, ΞΕΝΙΤΙΔΗΣ (3) 
Οπως προανέφερα, ο τίμιος Μπουχαλάκης, αυτός ο τόσο παρεξηγημένος παίκτης, ο Έλληνας ... "Μπούσκετς" όπως μου αρέσει προσωπικά να τον χαρακτηρίζω για την απλότητα του παιχνιδιού του (είναι γνωστό ότι το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι το ... απλό) έχει τραβήξει μαζί με τους Καμαρά και Γκιγιέρμε το "κουπί" της νευραλγικής θέσης του κεντρικού μέσου, καθώς αγωνίζεται ασταμάτητα από την αρχή της χρονιάς, από τα φιλικά ακόμα και μέχρι σήμερα. Δεδομένου ότι ο Μπενζιά δε κατάφερε να βοηθήσει όπως περιμέναμε, ο "Μπούχα" μαζί με τους προαναφερθέντες δόξα τω Θεώ κατάφεραν και μας κράτησαν όρθιους σε Ελλάδα και Ευρώπη και φτάσαμε να είμαστε η μοναδική ομάδα που είναι μέσα και στις 3 διοργανώσεις (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Ευρώπη). Ίσως με την απόκτηση του Καφού να έχουμε βρει τον σωστό παίκτη για να συμπληρώσει την τετράδα παικτών του κέντρου και να μπορέσει να αποφορτιστεί λίγο ο Έλληνας διεθνής, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο από τον Μαρτίνς φυσικά. Για τα του Καφού τα αναλύσαμε προηγουμένως. Θεωρώ βάσει στοιχείων και βιογραφικού ότι θα μπορέσει να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της με καλύτερη παρουσία σε σχέση με τον αποχωρήσαντα Μπενζιά. Τέλος, μην ξεχνάμε ότι υπάρχει στο ρόστερ και ο νεαρός Ξενιτίδης, ο 20χρονος μέσος, προϊόν των ακαδημιών του Ολυμπιακού, τον οποίο δείχνει να πιστεύει ο Μαρτίνς δεδομένου ότι α) τον πήρε μαζί του στην καλοκαιρινή προετοιμασία, β) ουκ ολίγες φορές τον έχει συμπεριλάβει στην αρχική αποστολή επίσημων αγώνων και γ) του έδωσε χρόνο συμμετοχής στα δύο πρώτα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Κύπελλο με αντίπαλο την Καλαμάτα.
 
Επιτελικοί Μέσοι: ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ (2)
Ο μεγάλος μας αρχηγός επέστρεψε δριμύτερος. Έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και μετά από αρκετούς μήνες που μας έλειψε πάρα πολύ είναι η αλήθεια, επιτέλους τον ξανααπολαβάνουμε στα γήπεδα. Εννοείται πως ο Μαρτίνς καλά έκανε και τον συμπεριέλαβε στην ευρωπαϊκή λίστα για το Γιουρόπα Λιγκ καθώς, εκτός του ότι μιλάμε για παίκτη - βαρόμετρο πάνω στον οποίο χτίστηκε το φετινό ρόστερ (σύμφωνα με δήλωση του Μαρτίνς) θα ήταν κυριολεκτικά ΑΔΥΝΑΤΟ να βγει και το υπόλοιπο της χρονιάς με τον ΤΙΜΙΟΤΑΤΟ παρ'όλα αυτά Βαλμπουενά και με διάφορες ... αλχημείες που είδαμε όσον αφορά την χρησιμοποίηση των Σουντανί και Λοβέρα ως επιτελικούς μέσους. Φυσικά για τον Βαλμπουενά τρέφω απεριόριστο σεβασμό, καθώς ένας παίκτης με τέτοια εμπειρία, με τέτοιες παραστάσεις και σε αυτήν την ηλικία, θέλει απίστευτη πυγμή να καταφέρνεις να βρίσκεις όρεξη για μπάλα σε υψηλό επίπεδο, όταν άλλοι σταματάνε το ποδόσφαιρο 2 και 3 χρόνια πιο νέοι. Θεωρώ ότι έχουμε μακράν τους καλύτερους επιτελικούς χαφ στην Ελλάδα, και αν έχουνε υγεία και μείνουν μακριά από τραυματισμούς, έχουμε να δούμε πολλά πράγματα ακόμα από αυτούς.
 
Ακραίοι Επιθετικοί: ΜΑΣΟΥΡΑΣ, ΡΑΤΖΕΛΟΒΙΤΣ, ΣΟΥΝΤΑΝΙ, ΜΟΡ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΟΒΕΡΑ, ΜΠΡΟΥΝΟ (7)
Αποτελεί τις θέσεις με τον μεγαλύτερο ... συνωστισμό, καθώς υπάρχουν 7 διαφορετικοί παίκτες για 2 θέσεις στο αρχικό σχήμα. Σαφώς βάσει των όσων έχουμε δει μέχρι στιγμής, οι Μασούρας, Σουντανί και Λοβέρα "προηγούνται" όσον αφορά τις επιλογές του Μαρτίνς, ειδικά τώρα μετά την αποχώρηση και του Ποντένσε, ωστόσο μην ξεχνάμε ότι και ο Ραντζέλοβιτς αλλά και ο Χριστοδουλόπουλος έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν χάρη στις ικανότητές τους να διασπούν τις άμυνες με τις "μπούκες" τους. Σε ... δυσμενέστερη μοίρα βρίσκεται σαφώς ο Μπρούνο, ο οποίος κατά τη γνώμη μου κακώς δε δέχθηκε το περασμένο καλοκαίρι να δωθεί κάπου δανεικός ώστε να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και να εξελιχθεί, καθώς η διαδρομή μεταξύ πάγκου και εξέδρας ήταν αναπόφευκτο σενάριο, αντικειμενικά μιλώντας και ειδικά όταν στο ρόστερ υπάρχουν ποδοσφαιριστές τέτοιας αξίας. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και ο νεοαποκτηθείς Εμρέ Μορ, αυτό το τεράστιο ταλέντο, αυτός ο άρτια καταρτισμένος από τεχνικής άποψης αριστεροπόδαρος εξτρέμ, ο οποίος, το ξαναλέω, αν αρπάξει την ευκαιρία (άλλη μια στην καριέρα του) που του δίνει ο Ολυμπιακός, θα μας κάνει να παραμιλάμε. Είναι μόλις 22 ετών κι έχουν ήδη ξοδευτεί για πάρτη του περισσότερα από 20.000.000 ευρώ. Δε μπορεί να είναι τυχαίο αυτό το γεγονός. Μακάρι να μείνει το μυαλό στο κεφάλι του, να πειθαρχήσει και να λειτουργήσει σαν κανονικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής αν δε θέλει να πάει στράφι το σπάνιο ταλέντο του, όπως άλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει. 
 
Κεντρικοί Επιθετικοί: ΕΛ-ΑΡΑΜΠΙ, ΧΑΣΑΝ, ΚΩΣΤΑΝΑΤΣΙΟΣ (3)
Ο κίλλερ Ελ Αραμπί θα έχει φυσικά τον πρώτο λόγο στο σχηματισμό της αρχικής ενδεκάδας όσον αφορά τη θέση του κεντρικού επιθετικού, κάτι το οποίο έχει δείξει πως ξέρει να κάνει καλά καθώς έχει ήδη πετύχει 20 γκολ ενώ έχει συνεισφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό και στη δημιουργία κι άλλων τερμάτων. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τον κύριο Μπεργκ που μας έκανε τον δύσκολο το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να στραφούμε στον Ελ Αραμπί. Ναι μωρέ, αυτόν τον "τελειωμένο που ήρθε για τα τελευταία ένσημα" όπως έλεγαν διάφοροι ... παντογνώστες και κορόιδευαν γιατί "ο Μαρινάκης μας φέρνει για βασικό έναν τελειωμένο 33χρονο που έπαιζε στις Αραβίες". Από την άλλη, τον Χασάν τον ξέρουμε, τα γράψαμε και προηγουμένως. Τον θεωρώ "οκ" για αναπληρωματικό φορ καθώς και πέρυσι κατάφερε να πετύχει σημαντικά γκολ και θεωρώ ότι για το ρόλο που θα έχει μέχρι το τέλος της χρονιάς είναι μια χαρά. Την τριάδα κλείνει ο πιτσιρικάς Κωστανάτσιος, τον οποίο και θεωρώ ο Ολυμπιακός θα δώσει κάπου δανεικό για την επόμενη χρονιά ώστε να "ψηθεί" και να εχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε επίσημα παιχνίδια.
 
 
Ο λόγος της ανάλυσης του τωρινού ρόστερ έγινε για να δούμε τους παίκτες από τους οποίους ο Μάρτινς κλήθηκε να βγάλει τη λίστα του. Και πάμε τώρα να δούμε το τί γίνεται με την ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού για τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ. Γενικά, πάντα έχουμε την τάση να γκρινιάζουμε και να απορούμε με τις ευρωπαϊκές λίστες. Γιατί έβαλε αυτόν, γιατί δεν έβαλε τον άλλον, με ποιο σκέπτικο έκανε αυτό, εκείνο, το άλλο... Θαρρείς και δεν έχουμε έμπειρο προπονητή που να είναι κάθε μέρα σε επαφή με τους παίκτες και να ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ το τι ειναι καλύτερο για την ομάδα. Θαρρείς και ο προπονητής δεν θέλει να προχωρήσει η ομάδα στην Ευρώπη, ή να πάρει το Πρωτάθλημα... 
 
Πάμε να θυμηθούμε τις πρώτες λίστες (Α' και Β') που δήλωσε ο Ολυμπιακός στο Champions League:
 
ΛΙΣΤΑ Α: Αλέν, Μπενζιά, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Σισέ, Γκιλιέρμε, ΕλΑραμπί, Ελαμπντελαουί, Γκερέρο, Λοβέρα, Σα, Μασούρας, Μεριά, Παπαδόπουλος, Ραντζέλοβιτς, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Βαλμπουενά
ΛΙΣΤΑ Β: Μπουλάρι, Φέκκας, Καραργύρης, Λιάτσος, Μαρτίνης, Νικόλης, Σουρλής, Ξενιτίδης
 
Πάμε τώρα να δούμε και τις λίστες Α' και Β' που δήλωσε ο Ολυμπιακός για το Europa League, όπου μπορούσε, βάσει κανονισμού της UEFA να πραγματοποιήσει τρεις (3) αλλαγές παικτών, σε σχέση με την προηγούμενη λίστα.
 
ΛΙΣΤΑ Α: Αλέν, Μπα, Γκασπάρ, Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Σισέ, Γκιλιέρμε, Ελ Αραμπί, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Λοβέρα, Σα, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί, Τοροσίδης, Τσιμίκας, Βαλμπουενά
ΛΙΣΤΑ Β: Μπουλάρι, Φέκκας, Καραργύρης, Λιάτσος, Μαρτίνης, Νικόλης, Σουρλής, Ξενιτίδης
 
Τι βλέπουμε λοιπόν? Πέραν της απουσίας του Ποντένσε, (ο οποίος πλέον αγωνίζεται σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου με τη φανέλα της Γουλβς), εκτός πρώτης λίστας τέθηκαν οι: Μεριά (δόθηκε δανεικός στην Κασίμπασα), Μπενζιά (διακόπηκε ο δανεισμός του από τη Λιλ) και Γκερέρο (δόθηκε δανεικός στη Λεγανιές). Και ποιους παίκτες επέλεξε να πάρει μαζί του ο Μαρτίνς? Τον Μπα (κεντρικός αμυντικός βγήκε, κεντρικός αμυντικός μπήκε), τον Φορτούνη (χαφ βγήκε, χαφ μπήκε - και πώς να αφήσεις απ'έξω τον αρχηγό όταν είναι υγειής) και τον Σουντανί (δεδομένου ότι απεχώρησαν Ποντένσε και Γκερέρο, είναι ο μοναδικος από τους εναπομείναντες του ρόστερ που καλύπτουν και τις δύο θέσεις, 2 σε 1 δηλαδή).
 
Πείτε μου ρε μάγκες ειλικρινά... Ποια επιλογή του Μαρτίνς ήταν παράλογη? Πήρε παίκτη για κάθε θέση από την οποία αφαιρέθηκε ο εκάστοτε αποχωρήσας. 
 
1) Να μην έπαιρνε τον Μπα? Θα πηγαίναμε δηλαδή με 3 κεντρικούς αμυντικούς μόνο στη λίστα? Μην ξεχνάτε ότι απεχώρησαν Μεριά και Μάρκοβιτς ενώ ο Μπανανά είναι ουσιαστικά εκτός ομάδας. Δε γινεται να πας με 3 κεντρικούς αμυντικούς... Καμιά ομάδα δε δηλώνει μόνο 3 παίκτες για αυτήν τη θέση... ΄Θυμίζω ότι η λίστα είναι αυτή και δεν αλλάζει, ένας τραυματισμός να σου έρθει κι έχεις ... καεί.
 
2) Να μην έπαιρνε τον Σουντανί? Ποιος άλλος παίκτης από τους υπόλοιπους μπορούσε να επιλεχθεί δηλαδή για να καλύψει και τις δύο θέσεις των δύο αποχωρήσαντων, δηλαδή του εξτρέμ (Ποντένσε) και του επιθετικού (Γκερέρο)? Να θυμίσω για όσους πιθανώς να το έχουν ξεχάσει ότι ο άνθρωπος έχει 7 γκολ (+1 καθαρό γκολ που του ακύρωσαν στο Βόλο) και 5 ασσίστ... 
 
3) Να μην έπαιρνε τον Φορτούνη? Περιμέναμε πως και πως να επανέλθει ο Κωστάρας για να μην ξεθεωθεί ο Βαλμπουενά που τράβηξε το κουπί μέχρι τώρα στη σεζόν ως επιτελικός. Τι θα ακούγαμε άραγε αν δεν έβαζε τον αρχηγό στη λίστα? Θυμίζω ότι είναι ο παίκτης πάνω στον οποίο -κατά δήλωση του Μαρτινς- χτίστηκε η ομάδα. Και έχουμε δει μέχρι στιγμής ότι πλην του Βαλμπουενά, ούτε ο Λοβέρα ούτε ο Σουντανί μπόρεσαν να προσφέρουν πολλά πράγματα όταν δοκιμάστηκαν ως "ψευτοδεκάρια". Αν δεν έμπαινε ο Φορτούναρος στη λίστα, τότε ποιος?
 
 
Είναι ιδιαίτερα της ... μόδας τώρα από οπαδούς και ορισμένους δημοσιογράφους να γράφουν "καλά τι τους πήρε τους Μορ, Χασάν και Καφού αν είναι να μην τους πάρει στην Ευρώπη?". Καταρχήν επιτέλους κάποια στιγμή πρέπει να βγει από το μυαλό μας ότι ντε και καλά όποιος έρχεται με μεταγραφή τον χειμώνα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη δεύτερη ευρωπαϊκή λίστα. Δεν είναι έννοιες αλληλένδετες. Να θυμίσω σε μερικούς ... ξεχασιάρηδες ότι ο Μαρτινς έφαγε κράξιμο πέρυσι επειδή δε δήλωσε στη λίστα τον ... Σολδάνο. Τι λέτε εκ των υστέρων? Δικαιώθηκε ή όχι για την επιλογή του? Δεύτερον, νομίζω πως η πιο πάνω ανάλυση για κάθε παίκτη και τους λόγους που επιλέχθηκε να μπει στη λίστα είναι από μόνη της μια ακόμα απάντηση. Δηλαδή να δηλωνόταν πχ ο Καφού στη θέση ποιου? Του Φορτούνη? Και θα πήγαινε η ομάδα πάλι χωρίς τον αρχηγό που τόσο μας έλειψε φέτος, με μοναδικό επιτελικό τον Βαλμπουενά? Να δηλωνόταν ο Χασάν ή ο Μορ στη θέση ποιου? Του Σουντανί? Ο Χασάν μπορεί να παίξει μόνο φορ και ο Μορ μόνο στα εξτρέμ... Ε, ο Σουντανί μπορεί και στις δύο θέσεις και τα στατιστικά του το αποδεικνύουν. Άλλωστε φέτος με τη συνολική του παρουσία και προσπάθεια που κατέβαλλε κέρδισε Π-Α-Ν-Α-Ξ-Ι-Α μια θέση στη λίστα, όπως δήλωσε προς τιμήν του δημόσια και ο Μαρτίνς, αποδεικνύοντας το πόσο δίκαιος είναι. Και εκτός των άλλων, όλοι οι της λίστας είναι στο ρόστερ της ομάδας από την αρχή της σεζόν, πάλεψαν, μόχθησαν, αγωνίστηκαν κόντρα σε Θεούς και Δαίμονες (είναι θαύμα που είμαστε πρώτοι και αήττητοι στο φετινό Πρωτάθλημα) για μια θέση. Δε μπορεί ο "Χ" παίκτης να έρχεται και να παίρνει έχοντας 3 μέρες στην ομάδα μια θέση σε ευρωπαϊκή λίστα, εκτός αν πια είναι ο ... Ρονάλντο! 
 
Για να το κλείσουμε το θέμα της λίστας, θεωρώ σωστή και δίκαιη την επιλογή παικτών από πλευράς Μαρτινς, πήρε όσους παίκτες άξιζαν και έπρεπε να πάρει φτιάχνοντας μια λίστα με 2 παίκτες σε κάθε θέση. Κι αν θέλετε να το πάμε και ... ανάποδα, ποιον από τους προυπάρχοντες (πλην μεταγραφών δηλαδή) θα έπρεπε να πάρει? Τον Μπρόύνο ή τον Λάζαρο που προέρχονται από τραυματισμούς κι έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους? Μια χαρά επιλογές έκανε ο Μαρτίνς. Αυτός είναι κάθε μέρα με τους παίκτες, αυτός ξέρει τι πρέπει να γίνεται. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Pedro "El Professor" Martins, έναν από τους καλύτερους προπονητές που έχουν περάσει επί εποχής Μαρινάκη στον Ολυμπιακό...
 
 

ΤΑ "7" ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
ΥΓ1: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ! 8-2-1981!! ΑΔΕΡΦΙΑ ΖΕΙΤΕ, ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ!!! ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!!
ΥΓ2: Πολλά συγχαρητήρια στΙς ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΡΗ και ΠΑΟΚ για το μήνυμα που έστειλαν λόγω της ημέρας. Είμαστε οπαδοί του Ολυμπιακού, αλλά πάνω απ'όλα είμαστε άνθρωποι και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα! Τα σωστά πρέπει να τα λέμε και να τα αναδεικνύουμε!
ΥΓ3: Ο Τάκης ο Φύσσας είπε χθες πάλι τα ίδια για τα οποία τον διέψευσε ο Πίντο το ... 2015. Το γέλιο συνεχίζεται εν τω μεταξύ με τα "άκουσα, υπήρχαν ενδείξεις αλλά δε μπορώ να το αποδείξω" κλπ.
ΥΓ4: Όλα έτοιμα για το ταξίδι στη ... Βραζιλία. Η Φορταλέζα περιμένει!
ΥΓ5: Τικ τακ, τικ τακ, τικ τακ...
ΥΓ6: Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος...
ΥΓ7: Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα!
 
MakTheBet

Σχόλια

Εικόνα MakTheBet

Δυστυχώς ο Σουντανί τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσφατο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο για το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Που σημαίνει διπλό το κακό: αφενός χάνει το υπόλοιπο της σεζόν σε Ελλάδα και Ευρωπη (κρίμα γιατί προσπάθησε τόσο πολύ να μπει στη λίστα και πλέον είμαστε ακόμα μείον ένας παίκτης, αν συμπεριλάβουμε και την απουσία του Ποντένσε δηλαδη) και αφετέρου γιατί είναι η δεύτερη φορά που παθαίνει σοβαρή ζημιά μέσα σε 1.5 χρόνο...Και είναι 32 ετών...Μακάρι να επανέλθει το δυνατόν γρηγορότερα ο άνθρωπος...