Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης και τώρα ... ντέρμπι "αιωνίων"!


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους,

ο Ολυμπιακός χθες έκανε το πρώτο από τα δύο απαιτούμενα βήματα, ώστε να προκριθεί στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Το παιχνίδι πήγε περίπου όπως το περίμενα, όσον αφορά το τελικό σκορ, καθώς και εμείς παρουσιαστήκαμε με πολλές αλλαγές αλλά και ο Άρης, ανεξαρτήτως τι θέση θα τερματίσει τελικά στο ελληνικό Πρωτάθλημα, για μένα είναι η αμέσως επόμενη ομάδα μετά τον Ολυμπιακό που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. 

Στα του παιχνιδιού, το ξεκίνημα ήταν ... ονειρικό, καθώς πριν καν τη συμπλήρωση του 1ου λεπτού, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με γκολ του Χασάν κάνοντας το 1-0. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Άρης ισοφάρισε με αυτογκόλ του Μπα κι έτσι ο Άρης κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ που ήταν από την αρχή βασικός του στόχος. Ευτυχώς ο Ολυμπιακός έβγαλε άμεσα αντίδραση, πήρε εκ νέου "κεφάλι" στο ματς και τελικά διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 2-1.

 

Δε θα κουράσω κάνοντας τακτική ανάλυση του παιχνιδιού, θα σταθώ όμως στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με πάρα πολλές αλλαγές κάτι το οποίο ήταν απόλυτα λογικό για διάφορους λόγους: α) επειδή ακολουθεί το ντέρμπι "αιωνίων" που είναι ένα ντέρμπι γοήτρου, β) επειδή ακολουθούν τα παιχνίδια με την Αϊντχόφεν, γ) επειδή δεν γίνεται οι βασικοί παίκτες να παίζουν Τετάρτη-Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή και δ) να "τσεκάρουμε" αρκετούς αναπληρωματικούς, μιας και το ματς ήταν εντός έδρας και ήταν το πρώτο της σειράς, με την έννοια ότι στον επαναληπτικό, όπου ουσιαστικά κρίνεται η πρόκριση, δε νομίζω να γίνει τόσο εκτεταμένο ροτέισον. 

Θα προσπαθήσω να κάνω ένα πολύ σύντομο σχόλιο για κάθε παίκτη της αρχικής ενδεκάδας, αλλά και για αυτούς που πέρασαν στη συνέχεα ως αλλαγή.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Τζολάκης: Σταθερός και ουσιαστικός. Δε φέρει ευθύνη στο αυτογκολ του Μπα. Πρέπει να βελτιώσει το παιχνίδι με τα πόδια, καθώς έκανε κάποιες λάθος μεταβιβάσεις. 

Χολέβας: Βιονικός. Πολύ τρέξιμο από τον 37χρονο μπακ, δυνατός αμυντικά και με αρκετές επιθετικές πρωτοβουλίες, το έχανε λίγο κάποιες φορές στην τελική επιλογή.

Μπα: Φέρει ευθύνη στο αυτογκολ αν και ήταν εντελώς αντανακλαστική η αντίδρασή του. Κατά τα άλλα, "βράχος", με πολλά κοψίματα και πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι

Σωκράτης: Έκανε τα λαθάκια του και ίσως είναι λογικό μιας και ήταν μόλις η 2η συμμετοχή, αλλά η ποιότητά του είναι γνωστή και θα τη δείξει. Απλός και ουσιαστικός.

Λαλά: Σαν έτοιμος από καιρό. Ταχυδυναμικός, η ποιότητά του κάνει "μπαμ" ενώ είχε πάρα πολλά τρεξίματα σε άμυνα και επίθεση. Ο καλύτερος δεξιός μπακ της Ελλάδας.

Μπουχαλάκης: Ο γνωστός Μπουχαλάκης. Απλός και ουσιαστικός, έτρεξε πάρα πολύ στο κέντρο και αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ άμυνας και επίθεσης. Τιμιότατος

Τιάγκο Σίλβα: Ανέλαβε να "οργανώσει" τις επιθέσεις του Ολυμπιακού, το 90% των οποίων πέρασαν από τα πόδια του. Έκανε τα λάθη του, αλλά έχει αδιαμφισβήτητη ποιότητα

Βρουσάϊ, Άλλο ένα τιμιότατο παιχνίδι από τον Βρουσάϊ, ο οποίος αποτελεί την ευχάριστη "έκπληξη" της χρονιάς. Πολλά τρεξίματα, πολλές βοήθειες σε άμυνα και επίθεση. Έκανε "άρρωστη" τρίπλα στην αρχή του 1ου γκολ.

Ραντζέλοβιτς: Ακόμα ένα παιχνίδι που ο Σέρβος κινήθηκε σε "ρηχά" νερά. Γενικά ψάχνει τον εαυτό του ο "Ράτζα" το τελευταίο διάστημα. Είχε ωστόσο κάποιες καλές στιγμές στο ματς

Κάϊπερς: Μαμούνι κανονικό. Πίεζε ψηλά, δημιούργησε φάσεις, έβγαλε την ασσίστ στο 1-0, έβαλε γκολ το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, είχε και μια κεφαλιά που "'εγλειψε" το δοκάρι. Αποτελεί πολυτέλεια να έχεις τέτοιο παίκτη για 3ο φορ.

Χασάν: Ο MVP του παιχνιδιού. Τα 2 του γκολ τα λένε όλα για τον καλύτερο "αναπληρωματικό" φορ της Ελλάδας. Έδωσε μάχες ψηλά, έφαγε αρκετές κλωτσιές ενώ ουκ ολίγες φορές γύρισε να βοηθήσει στην άμυνα. Εξαιρετική εμφάνιση από τον "φαραώ"

ΑΛΛΑΓΕΣ

Σεμέδο: Αντικατέστησε τον Παπασταθόπουλο, ο οποίος βγήκε προληπτικά αλλαγή. Δεν έκανε κάποιο λάθος, ήταν "βράχος" στην άμυνα και είχε σίγουρες μεταβιβάσεις. Ο ... γνωστός Σεμέδο.

Φορτούνης: Ο Έλληνας άσος αντικατέστησε τον Χασάν και βοήθησε τον Σίλβα στη δημιουργία του παιχνιδιού. Μεστό παιχνίδι από τον Κώστα, ο οποίος μάζεψε ουκ ολίγες ... κλωτσιές.

Καμαρά: Μπήκε με το σκορ στο 2-1 αντικαθιστώντας τον Μπουχαλάκη ώστε να προσφέρει "ανάσες" στο κέντρο. Πολύ καλό παιχνίδι για όσο αγωνίστηκε.

Μασούρας: Μπήκε για να αντικαταστήσει τον Βρουσάι. Πρόσφερε τρεξίματα, έβγαλε κάποιες φάσεις αλλά χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Σήμερα μάλιστα ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του.

Ελ Αραμπί: Πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή φέτος στο Κύπελλο και μπήκε ώστε να διατηρηθεί ... "ζεστός" εν όψει του ντέρμπι που έρχεται. Ανανέωσε και αυτός για άλλον έναν χρόνο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
ΥΓ1: Μου ζητάτε να σχολιάσω την απόφαση της Εφέσεων που έβγαλε "πειθαρχικά μη ελεγκτέο" τον ΠΑΟΚ. Το μόνο που θα σχολιάσω είναι το εξής: Τώρα είναι καλή η δικαιοσύνη? Γιατί όταν αθωώνεται ο Ολυμπιακός ή ο Μαρινάκης είναι ... τυφλή, ενώ τώρα "έλαμψε η αλήθεια". Αποφασίστε τι ισχυει τελικά.....
ΥΓ2: Γελάω με την προσπάθεια να βαφτιστεί το περσινό ΜΑΓΚΙΚΟ Πρωτάθλημα του Ολυμπιακού ως ... "Μαρούπειο" ή ... "Αυγενάκειο". Και θα επανέλθω σύντομα με άρθρο επ'αυτού.
ΥΓ3: "Φέρτε πίσω το κλεμμένο!" είναι το μότο που ακούω από παοκτσίδικες φωνές αλλά και από ραδιόφωνα ... ασπρόμαυρης απόχρωσης. Τώρα πως γίνεται να είναι κλεμμένο όταν τερματίζεις στο -18 και έχοντας φάει 2 σερί ήττες στην έδρα σου από τον Ολυμπιακό, μόνο εσείς ξέρετε .... καρντάσια.
ΥΓ4: "Αποσυντονιστήκαμε" λέει και οι παίκτες δεν είχαν το μυαλό τους στο Πρωτάθλημα. Το λένε ως δικαιολογία για την απώλεια του περσινού Πρωταθλήματος και η πλάκα είναι ότι το .... πιστεύουν κιόλας!!! Αποσυντονίστηκαν τα παιδιά 6 μήνες πριν το τέλος του Πρωταθλήματος. Δηλαδή εμείς που εκκρεμούσαν υποθέσεις εναντίον μας από το 2013 και το 2015 για τα περίφημα παιχνίδια με Βέροια και Ατρόμητο και δικαιωθήκαμε .... φέτος, εκεί δεν υπήρχε αποσυντονισμός 8 και 6 ετών? Τα ξεχνάτε τα πρωτοσέλιδα πράσινων, κίτρινων και ασπρόμαυρων εφημερίδων που έγραφαν για .... υποβιβασμούς στη Β'Εθνική? Μιλάμε για υποθέσεις που αποσυντόνιζαν και τράβηξαν .... ΧΡΟΝΙΑ κι εσείς μιλάτε για αποσυντονισμό διαρκείας .... ΜΗΝΩΝ. Εμείς γιατί δεν το χρησιμοποιήσαμε ως δικαιολογία για τις απώλειες των Πρωταθληματων του 2018 και του 2019? Λίγο σοβαροί να είμαστε... 
ΥΓ5: Δε με λέτε ρε καρντάσια ναουμ αφού, εφόσον είχατε ομαδάρα και προπονηταρά πέρυσι και ο λόγος απώλειας του Πρωταθλήματος ήταν ο .... αποσυντονισμός, γιατί "πήραν δρόμο" οι μισοί παίκτες του περσινου ρόστερ, αλλά και ο προπονητής? 
ΥΓ6: Πόσο γελάω που διαμαρτύρονται οι ομάδες για τους Έλληνες διαιτητές στις εγχώριες διοργανώσεις του μπάσκετ... 13-1 ψυχούλες μου. Όταν λέγαμε ότι θέλουμε ξένους διαιτητές μας περιγελούσατε. Δε λυπάμαι κανέναν σας... Εμείς αντιδράσαμε με ... αυτουποβιβασμό στην Α2. Συμφωνώ διαφωνώ δεν έχει σημασία. Κάναμε όμως κάτι. Βγάλαμε μια αντίδραση. Εσείς κάνατε μούχτι (μέσω της ψήφου σας)....
ΥΓ7: Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

MakTheBet