Αλλαγές σε χλοοτάπητες γηπέδων, αλλά ΜΕΤΑ τους αγώνες με τον Ολυμπιακό....


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...
 
Η χθεσινή απόφαση αναβολής του αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία του παρόντος άρθρου. Καταρχήν, προσπερνώντας το γεγονός ότι έχουν γίνει ουκ ολίγες φορές παιχνίδια σε γήπεδα με κακές συνθήκες, χωρίς να λέω αν είναι σωστό ή λάθος, θα πω -και πραγματικά το πιστεύω- ότι για μένα προσωπικά καλώς αναβλήθηκε ο χθεσινός αγώνας, γιατί πέρα από το οπαδικό, πάνω απ'όλα είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών, ανεξαρτήτως ομάδας, κι ας "ευνοήθηκε" ο Παναθηναϊκός από την απόφαση αυτή, μιας και οι παίκτες του δεν αγωνίστηκαν και άρα θα είναι περισσότερο ξεκούραστοι εν'όψει του ντέρμπι της Κυριακής.
 
Μπορεί άλλοι να συμφωνούν κι άλλοι να διαφωνούν με αυτήν την άποψη, απλώς επειδή κι εγώ έχω βιώσει άσχημο τραυματισμό από αγώνα σε λασπωμένο -λόγω βροχής- γήπεδο, κατανοώ απόλυτα τον προβληματισμό κάποιου παίκτη ανεξαρτήτως ομάδας όταν καλείται να παίξει σε τέτοιες συνθήκες. Και δε θα συμφωνήσω με τυχόν επιχείρημα τύπου "επαγγελματίας είναι και παίρνει πολλά χρήματα γι'αυτό, άρα οφείλει να παίξει". Όπως λέω άλλωστε σχεδόν σε ΚΑΘΕ μου άρθρο, η υγεία είναι πάνω απ'όλα, και η υγεία δεν έχει χρώματα...
 
Τέλος πάντων, ας μην κουράσω παραπάνω με τον πρόλογο. Ας περάσουμε στο κυρίως θέμα. Αναβλήθηκε λοιπόν ο χθεσινός αγώνας λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου. Εμένα ξέρετε τι μου έχει κάνει εντύπωση και ποια ήταν η αφορμή να γράψω το παρόν άρθρο? Ότι στο άκουσμα της χθεσινής αναβολής, θυμήθηκα κάποιες περιπτώσεις που ο Ολυμπιακός κλήθηκε να παίξει σε ένα γήπεδο κακής κατάστασης και με πολλά προβλήματα, με τις γηπεδούχες ομάδες να αποφασίζουν ΜΕΤΑ τον αγώνα με τον φιλοξενούμενο Ολυμπιακό, να κάνουν άμεσα έργα βελτίωσης στον χλοοτάπητα των γηπέδων τους. 
 
Θέλετε παραδείγματα? Πάμε να δούμε ορισμένα από αυτά...

--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
1η περίπτωση: ΓΗΠΕΔΟ "ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ"

Αγωνιστική περίοδος 2020-21
 
Πότε διεξήχθη ο αγώνας ΟΦΗ - Ολυμπιακός?
Στις 8 Νοεμβρίου...
 
Ποια είναι η είδηση που διαβάζουμε μόλις ΜΙΑ μέρα μετά τον αγώνα?
 
 
ΑΦΟΥ λοιπόν έγινε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, διαπιστώθηκαν τα προβλήματα στον τάπητα και αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωσή του αγωνιστικού χώρου, καθώς η κατάστασή του μόνο καλή δεν ήταν. Για να καταλάβετε τη διαφορά, πάμε να δούμε πώς ήταν το γήπεδο όταν αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός και πώς ήταν μετά τις βελτιώσεις (μπορείτε να κάνετε πάνω στη φωτογραφία δεξί κλικ - άνοιγμα σε νέα καρτέλα για να τη δείτε καλύτερα).
 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

2η περίπτωση: ΓΗΠΕΔΟ "ΟΑΚΑ"

Αγωνιστική περίοδος 2020-21
 
Πότε διεξήχθη ο αγώνας ΑΕΚ - Ολυμπιακός?
Στις 16 Δεκεμβρίου...
 
Ποια είναι η είδηση που διαβάζουμε μόλις ΜΙΑ μέρα μετά τον αγώνα?
 
 
ΑΦΟΥ λοιπόν έγινε το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αποφασίστηκε να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για τη βελτίωσή του αγωνιστικού χώρου του ΟΑΚΑ, καθώς η κατάσταση του χλοοτάπητα μόνο καλή δεν ήταν (σε ορισμένα σημεία δεν διακρίνονταν καν οι γραμμές στο γήπεδο). Για να καταλάβετε τη διαφορά, πάμε να δούμε πώς ήταν το γήπεδο όταν αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός και πώς ήταν στο αμέσως επόμενο παιχνίδι μετά τις βελτιώσεις (μπορείτε να κάνετε πάνω στη φωτογραφία δεξί κλικ - άνοιγμα σε νέα καρτέλα για να τη δείτε καλύτερα).
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
3η περίπτωση: ΓΗΠΕΔΟ AEL FC ARENA
Αγωνιστική περίοδος 2019-20
 
Πότε διεξήχθη ο αγώνας Λάρισα - Ολυμπιακός εκείνης της σεζόν?
Στις 1 Σεπτεμβρίου...

Θέλετε να δούμε εικόνες από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου σε εκείνο το παιχνίδι? (μπορείτε να κάνετε πάνω στη φωτογραφία δεξί κλικ - άνοιγμα σε νέα καρτέλα για να τη δείτε καλύτερα).

 
Είναι εμφανές από τις φωτογραφίες, ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν σε καλή κατάσταση.
Ποια είναι όμως η είδηση που διαβάζουμε κάποιες μέρες αργότερα?
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Νομίζω ότι έγινα κατανοητός σε μεγάλο βαθμό. Και να σκεφτείτε ότι τα παραπάνω παραδείγματα μου ήρθαν έτσι στο ... γρήγορο. Αν κάτσω και ψάξω αντίστοιχες περιπτώσεις που συνέβη κάτι τέτοιο, ίσως εμπλουτιστεί εκ νέου το άρθρο. 
 
Ξαναλέω, εγώ προσωπικά ΔΕΝ κρίνω λάθος την απόφαση να αναβληθεί ο σημερινός αγώνας του ΠΑΣ με τον Παναθηναϊκό, αλλά παρ'όλα αυτά, σε όλες τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, ΜΕΤΑ τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θυμήθηκαν ότι ο αγωνιστικός χώρος είναι σε κακή κατάσταση και χρήζει βελτίωσης? Η κατάσταση του χλοοτάπητα και γενικότερα του αγωνιστικού χώρου, αλλά και η συντήρησή του(ς), δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να σκέφτονται οι ομάδες από το καλοκαίρι, πριν την εκκίνηση της αγωνιστικής περιόδου?  Θα με ρωτήσει κάποιος: "υπονοείς λοιπόν ότι το έκαναν επίτηδες, μήπως και καταφέρουν και κόψουν βαθμούς από τον Ολυμπιακό, καθώς, ως τεχνική ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, θα δυσκολευτεί να παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει?". Αυτό, το αφήνω στην κρίση του καθενός. Εγώ απλώς καταθέτω ένα γεγονός, τεκμηριώνοντάς το με συγκεκριμένα παραδείγματα. Μακάρι όλα τα γήπεδα να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορούν, ώστε αφενός οι ποδοσφαιριστές να προσφέρουν ένα καλό θέαμα, χωρίς να ρισκάρουν να τραυματιστούν αλλά και αφετέρου για να είναι και καλύτερο από άποψη αισθητικής για όλους όσους παρακολουθούν αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου... Ποιος άλλωστε δε θέλει να βλέπει αγώνες σε γήπεδο "χαλί" και αντ'αυτού να προτιμάει να βλέπει τη μπάλα σε μια απλή συρτή πάσα να κάνει γκελ λες και έχει ... λόξυγγα?
 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ
 
ΥΓ1: Αλήθεια, αφού το γήπεδο των Ζωσιμάδων ήταν ακατάλληλο και ήξεραν ότι θα έχει κακές καιρικές συνθήκες, γιατί ο Παναθηναϊκός αρνήθηκε να αλλάξει η έδρα του ματς, όπως είχε ζητήσει νωρίτερα η ίδια η ομάδα των Ιωαννίνων? 
ΥΓ2: Πολύ σημαντικές οι ανανεώσεις συμβολαίων των Σεμέδο, Ελ Αραμπί και Μασούρα. Και έπονται κι άλλες...
ΥΓ3: Καλή συνέχεια σε όλους, με υγεία πάνω απ'όλα...

MakTheBet