Όταν σε επιβεβαιώνει ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας σου...


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...
 
Θα τη δω λίγο ... Μπέντζαμιν Μπάτον και θα αναφερθώ σε κάτι που έγινε ... πριν το χθεσινό ντέρμπι. Πριν κάποιες μέρες λοιπόν, έγραψα ένα άρθρο σχετικά με ορισμένους κακούς χλοοτάπητες και τις αλλαγές που κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν αλλά ... μετά τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, με αφορμή την αναβολή του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννενα με τον Παναθηναϊκό (μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας ΕΔΩ). 
 
Μεταξύ άλλων είχα αναφέρει τα εξής: 
 
"...Για μένα προσωπικά καλώς αναβλήθηκε ο χθεσινός αγώνας, γιατί πέρα από το οπαδικό, πάνω απ'όλα είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών, ανεξαρτήτως ομάδας, κι ας ευνοήθηκε ο Παναθηναϊκός από την απόφαση αυτή, μιας και οι παίκτες του δεν αγωνίστηκαν και άρα θα είναι περισσότερο ξεκούραστοι εν'όψει του ντέρμπι της Κυριακής.[...]. Μακάρι όλα τα γήπεδα να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση που μπορούν, ώστε αφενός οι ποδοσφαιριστές να προσφέρουν ένα καλό θέαμα, χωρίς να ρισκάρουν να τραυματιστούν αλλά και αφετέρου για να είναι και καλύτερο από άποψη αισθητικής για όλους όσους παρακολουθούν αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου... Ποιος άλλωστε δε θέλει να βλέπει αγώνες σε γήπεδο "χαλί" και αντ'αυτού να προτιμάει να βλέπει τη μπάλα σε μια απλή συρτή πάσα να κάνει γκελ λες και έχει ... λόξυγγα?..."

 
Δεν μου φάνηκε έκπληξη το γεγονός ότι δέχθηκα αρκετά μηνύματα του τύπου "ρε Μακ γιατί τους δικαιολογείς? Έχουν παιχτεί παιχνίδια σε πολύ χειρότερους αγωνιστικούς χώρους και εκτός από αυτό, εφόσον δεν παίξουν θα είναι περισσότερο ξεκούραστοι". Δικαιολογώ και αυτήν την άποψη, αλλά την καλύτερη απάντηση την έδωσε λίγες ώρες μετά την ανάρτησή μου, ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας μας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση της αναβολής του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ... Τι είπε?
 
 
  
 
Ας διαβάσουμε ένα μέρος των δηλώσεών του...
 
"...Είμαι πολύ χαρούμενος μετά τα γεγονότα της αναβολής του χθεσινού αγώνα Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκού. Νομίζω πως έχει έρθει η στιγμή για να γυρίσουμε σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να διορθώσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει ως σήμερα.Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τα σωστά γήπεδα για να δούμε ανάλογο θέαμα. Συγχαρητήρια στον κύριο Παπαδόπουλο (σ.σ. ο διαιτητής του αγώνα) που πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση. Ελπίζουμε να είναι η αρχή της λύσης ενός μεγάλου προβλήματος και να το κοιτάξουν όλοι με θάρρος. Ελπίζουμε η χθεσινή αναβολή να μην είναι κάτι πρόσκαιρο και περιστασιακό που έχει κάποια άλλη σκοπιμότητα.
 
Δεν με απασχολεί αν ο Παναθηναϊκός είναι ξεκούραστος. Εγώ θέλω όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό να παρουσιάζουμε ωραίο θέαμα. Θέλουμε και ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ώστε να παρουσιάσει ένα καλό θέαμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διακινδυνεύεται η ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Δεν πρέπει να προκαλούνται τραυματισμοί, ούτε να πραγματοποιούνται ματς σε ακατάλληλα γήπεδα.Η ΕΠΟ πρέπει να ασχοληθεί. Αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει να είναι ποιοτικό και ανταγωνιστικό και όμορφο πρέπει να βελτιωθούν οι αγωνιστικοί χώροι. Είναι πολλοί που παρουσιάζουν προβλήματα και είναι άσχημο να γίνονται ματς σε αυτά τα γήπεδα...".

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ
Ο Μαρτίνς, ο οποίος για τις δηλώσεις του απωθεώθηκε από το μεγαλύτερο μέρος των οπαδών, όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και των υπολοίπων ομάδων, ουσιαστικά με επιβεβαίωσε, καθώς δεν είπε τίποτα διαφορετικό από το αυτονόητο... Όταν ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας μου επιβεβαιώνει και συμφωνεί και με το δικό μου σκεπτικό, για μένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη δικαίωση... Και δεν το λέω φυσικά επιδιώκοντας την αυτοπροβολή, αλλά γιατί θέλω και εγώ να αναδείξω την ανάγκη να πάμε το ελληνικό ποδόσφαιρο ένα βήμα παραπάνω, με βελτιωμένα γήπεδα, με προσεγμένους αγωνιστικούς χώρους και με περισσότερο και ουσιαστικότερο θέαμα. 

 
 
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ 
ΥΓ1: Όσο για τα του ντέρμπι, λίγες ώρες αναμονή...
ΥΓ2: Ξεκινήσανε πάλι το παραμύθι με τα "Αήττητο μόνο εμείς"... Θα έρθει κι εκεί η απάντηση...
ΥΓ3: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...
ΥΓ4: Μείνετε συντονισμένοι, έρχεται "τσουνάμι"...

MakTheBet