Π.Γιαννάκης: Άλλος ένας "Hall of Famer" με "ερυθρόλευκο" παρελθόν...


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...

Μεγάλη τιμή για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ, καθώς όπως έγινε επίσημα γνωστό, θα εισαχθεί στο Hall of Fame της FIBA, ως μέλος της τάξης του 2021. Πρόσφατα είχαμε δει ότι είχε μπει και ο Καμπιάσο στο Hall of Fame της Ίντερ, τώρα άλλος ένας με "ερυθρόλευκο" παρελθόν αξιώνεται να διακριθεί με μια τόσο μεγάλη τιμή.
 
Ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ προσέφερε τα μέγιστα στο άθλημα, καθώς ως αθλητής κατέκτησε μεταξύ άλλων το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1987 και το ασημένιο μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση του 1989 με την Εθνική Ανδρών, ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 1996 με τον Παναθηναϊκό, ένα Κύπελλο Κυπελλούχων το 1993 με τον Άρη, επτά Πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Άρη και ισάριθμα Κύπελλα Ελλάδος (έξι με τον Άρη και ένα με τον Παναθηναϊκό).
 
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως είναι και πρώτος σε συμμετοχές στην Εθνική Ανδρών με 351 και πρώτος σκόρερ με 5.301 πόντους. Επιπλέον, ως προπονητής πανηγύρισε με την Εθνική Ομάδα τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2005, το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 και ένα Κύπελλο Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.
 
Τέλος, δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε πως, μετά τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Φασούλα, Κώστα Ρήγα και Κώστα Δήμου, ο Παναγιώτης Γιαννάκης γίνεται ο πέμπτος Έλληνας που μπαίνει στο Hall of Fame της FIBA, γεγονός ιδιαίτερα σπουδαίο για το ελληνικό μπάσκετ αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα...