Τζόρτζεβιτς: "Αν γύριζα το χρόνο πίσω, το “Θρύλο” ξανά θα επέλεγα!"



Καλησπέρα σε όλους...
 
Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς είναι ένας παίκτης που αν μη τι άλλο έχει συνδέσει το όνομά του με τον Ολυμπιακό... Ο εμβληματικός αρχηγός αποτέλεσε κολώνα των ομάδων που κατέκτησαν σερί Πρωταθλήματα και Κύπελλα και θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας όσον αφορά το πόσο πιστός έμεινε στο σύλλογο, ακόμα και όταν ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του ομάδες όπως η Γιουβέντους...
 
Πριν λίγες μέρες, ο θρυλικός Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ”μίλησε στον εκδότη της “Ενημέρωσης της Περ. Πελοποννήσου” Κώστα Πρώιμο, για τους προπονητές του, συμπαίκτες του, τη σχέση του με τους αντίπαλους οπαδούς, καθώς και για τους δύο τελευταίους εμβληματικούς προέδρους του Ολυμπιακού.
 
Κώστας Πρώιμος:
Θα μπορούσε ο “Τζόλε” να προσαρμοστεί στον σημερινό Ολυμπιακό;
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Δεν θεωρώ ότι ανήκω στην παλιά σχολή έχοντας υιοθετήσει εκείνη την φιλοσοφία. Σίγουρα το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός έχουν εξελιχθεί, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσα να στέκομαι, αν και δεν νιώθω άνετα να μιλάω κατά αυτόν τον τρόπο για τον εαυτό μου.
 
Κώστας Πρώιμος:
Πιστεύεις ότι εφέτος ο Ολυμπιακός δικαιούταν να αποκομίσει κάτι παραπάνω από την Ευρωπαϊκή του πορεία;
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Ως προς το ελληνικό πρωτάθλημα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα καθώς υπάρχει τεράστια διαφορά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες. Πιστεύω ότι και εφέτος με λίγη τύχη θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, οι δυνατότητες υπάρχουν. Εγώ προσωπικά ως Ολυμπιακός αισθάνομαι αδικημένος με την περσινή εξέλιξη, γιατί είχε εξαιρετική ρέντα η ομάδα, αλλά η αιφνιδιαστική διακοπή λόγω του κορονοϊού όπως ήταν επόμενο “έκοψε” τη φόρα στην ομάδα, ο Ολυμπιακός μπορούσε να φτάσει πολύ ψηλά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Όμως συμβαίνουν και αυτά…
 
Κώστας Πρώιμος:
Πόσο άσχημο είναι να παίζεις σε ένα άδειο Καραϊσκάκη; Το βιώσατε και εσείς ουκ ολίγες φορές εκείνα τα χρόνια….
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Μια χρονιά θυμάμαι ότι είχαμε τιμωρηθεί με δέκα αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, σχεδόν το μισό Πρωτάθλημα παίζαμε σε άδειες κερκίδες, στο καινούριο Καραϊσκάκη. Πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο, δίνει μια άλλη αίσθηση, υποβαθμίζει τα κίνητρα, αν λάβουμε υπόψην πόσο σημαντικός και φλογερός είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού. Γιαυτό το λόγο για όλους τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο της ομάδας μας αλλά και των υπολοίπων Συλλόγων αξίζουν πολλά συγχαρητήρια που αντέχουν και αγωνίζονται  υπό αυτές τις συνθήκες προσφέροντας όμως σε υψηλό επίπεδο ποδοσφαιρικό θέαμα.
 
Κώστας Πρώιμος:
Αν γύριζες το χρόνο πίσω στην αφετηρία της καριέρας σου, θα άλλαζες κάτι;
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Οχι, δεν θα άλλαζα, όλα είναι θέμα τύχης και δουλειάς. Νομίζω ότι στα δεκατρία χρόνια που αγωνίστηκα με τον Ολυμπιακό τα περισσότερα στοιχεία που αποκόμισα ήταν θετικά. Βεβαίως και μέσα από τα αρνητικά γινόμαστε καλύτεροι και πιο δυνατοί, ωστόσο είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Δώδεκα πρωταθλήματα και πέντε νταμπλ νομίζω ότι τα λένε όλα. Εμείς τότε είμασταν νέα παιδιά που μετεγγραφήκαμε από μικρές ομάδες της Ελλάδας, εγώ από τον Πανηλειακό χωρίς εμπειρίες από το Champions League. Εντάξει, καταφέραμε να σταθούμε και να δώσουμε και κάτι παραπάνω.
 
Κώστας Πρώιμος:
Ποιόν προπονητή του Ολυμπιακού αισθάνθηκες ως άνθρωπος και παίχτης πιο κοντά σου;
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Για εμάς ο καταλυτικός, με τον οποίο χτίστηκε ο “καινούριος Ολυμπιακός” θάβοντας πίσω του τα πέτρινα χρόνια  νομίζω πως ήταν ο Μπάγιεβιτς. Γιατί πραγματικά όλους μας στήριξε, μας βοήθησε αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση μας, θέτοντας σωστές βάσεις ώστε να κρατήσει αυτός ο κορμός για πάρα πολλά χρόνια. Από εκεί και πέρα είχαμε και μια νέα φιλοσοφία του Λεμονή που διήρκησε δύο χρόνια, ο Τροντ Σόλιντ υπήρξε καινοτόμος και εισήγαγε νέα στοιχεία σε αγωνιστικό επίπεδο, με τον Βαλβέρδε την περίοδο 2008-2009 με ένα διαφορετικό σύστημα και νοοτροπία, έμαθα καινούρια πράγματα και γιαυτό άλλωστε η όλη πορεία δεν ήταν τυχαία.
 
Κώστας Πρώιμος:
Αν πραγματοποιούσες τότε μια μεταγραφή στο εξωτερικό, ποια ομάδα θα επέλεγες;
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Θα επέλεγα τον…Ολυμπιακό. “Έδεσα” αμέσως με τη ομάδα, για μένα αποτελεί τη δεύτερη οικογένειά μου, το δεύτερο σπίτι μου.
 
Κώστας Πρώιμος:
Υπήρξες παίχτης – κλειδί, κακά τα ψέματα – το βαρόμετρο του Ολυμπιακού, όταν “πετούσες” η ομάδα έκανε θαύματα μέσα στο γήπεδο…
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Είναι η θέση που αγωνιζόμουν, απαιτούσε πρωτοβουλίες και ρίσκο, αν για παράδειγμα ήμουν στόπερ δεν θα μπορούσα να κάνω όσα βλέπατε. Βεβαίως σημαντικό ρόλο έπαιζαν και οι συμπαίκτες που είχα και άλλα πολλά…
 
Κώστας Πρώιμος:
Να αναφερθούμε και σε εκείνη τη Λατίνα διαβολική τριάδα μπροστά; Ριβάλντο – Τζιοβάνι – Καστίγιο;
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Ο Καστίγιο ήταν από μικρός, προσαρμόστηκε και αγάπησε πολύ τον Ολυμπιακό, ο Ριβάλντο και ο Τζιοβάνι ήταν δυο μεγάλα ονόματα παγκοσμίως είχαν παίξει και στην Εθνική Βραζιλίας, ο Ριβάλντο ήταν και κάτοχος χρυσής μπάλας, ήταν μια σημαντική προσθήκη και για εμάς που τους είχαμε συμπαίκτες και συνεπώς για την ίδια την ομάδα του Ολυμπιακού.
 
Κώστας Πρώιμος:
Ήσουν κατά κοινή παραδοχή ένας πολύτιμος και αξιόλογος παίχτης, με οπαδούς άλλων ομάδων αντιμετώπισες προβλήματα;
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: 
Όχι, ποτέ και είναι ένα γεγονός που το απολαμβάνω και μετά το τέλος της καριέρας μου, γιατί θεωρώ ότι ο κόσμος καταλαβαίνει ορισμένα πράγματα. Δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα είτε μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε έξω να προκαλέσω. Πάντα σεβόμουν τον αντίπαλο ανεξαρτήτου χρώματος φανέλας, εντάξει μπορεί να υπήρξε μια ένταση κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά έμενε εκεί. Δεν έκανα ούτε βαριές δηλώσεις και γενικά απείχα από καταστάσεις φανατισμού. Φυσικά και εκείνα τα χρόνια ήταν δύσκολο να κρατηθείς αλλά άντεξα και αυτό ο κόσμος το αναγνωρίζει.
 
Κώστας Πρώιμος:
Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό ο Σωκράτης Κόκκαλης;
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Ο Σωκράτης Κόκκαλης, μεγάλωσε πάρα πολύ τον Ολυμπιακό και πραγματικά αισθάνομαι τυχερός που όλα αυτά τα χρόνια είχα μια συνεργασία μαζί του.
 
Κώστας Πρώιμος:
Η άποψη σου για τον νυν πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη;
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μεγαλώνει συνεχώς τον Ολυμπιακό, δεν τον έχω ζήσει σε επίπεδο συνεργασίας, δεν έχει δοθεί μια σχετική ευκαιρία, διότι ανέλαβε ένα χρόνο αφότου σταμάτησα. Έχει κάνει μια αξιόλογη επένδυση και στο Αθλητικό Κέντρο.
 
Κώστας Πρώιμος:
Υπάρχει περίπτωση να σε δούμε στο μέλλον σε νευραλγικό πόστο του “Θρύλου”;
 
Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς:
Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στο αίμα μου, αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ όποιος και να διοικεί την ομάδα, έχω ζήσει τις καλύτερες μου στιγμές, δεν χρειάζεται καν να το συζητάμε, από κει και πέρα ο καιρός θα δείξει, δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες προβλέψεις…

ΜΕΓΑΛΕ ΑΡΧΗΓΕ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ...