Μπάσκετ Γυναικών: Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟ (66-56) και πήρε ... ρεβάνς και πλεονέκτημα έδρας!



Καλησπέρα σε όλους...
 
Μια πολύ σημαντική νίκη στη «μάχη» για τη διεκδίκηση του 6ου σερί πρωταθλήματος πανηγύρισε προχθές η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, η οποία επικράτησε με 66-56 του Παναθηναϊκό στην αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής του Β’ Γύρου με την οποία ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια της σεζόν.

Οι πρωταθλήτριες χάρη στη νίκη αυτή τερμάτισαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 27 βαθμούς (13 νίκες σε 14 ματς), αφήνοντας στη δεύτερη τον Παναθηναϊκό με 25 και εξασφάλισαν το πλεονέκτημα της έδρας ενόψει των τελικών που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 12 Μαΐου, από το ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός θέλει δυο ακόμα νίκες για να στεφθεί πρωταθλητής για 6η διαδοχική σεζόν, καθώς θυμίζουμε ότι το Πρωτάθλημα κρίνεται στις 3 νίκες οπου μεταφέρονται και οι αγώνες της κανονικής διάρκειας, με τις δύο ομάδες να είναι στο 1-1 πλέον. Την πρώτη από τις δύο απαιτούμενες νίκες, ο Ολυμπιακός θα τη διεκδικήσει την ερχόμενη Τετάρτη (12/5) και τη δεύτερη το Σάββατο (15/5) στην έδρα του Παναθηναϊκού. Από κει και πέρα η προχθεσινή αναμέτρηση ήταν "κλειστή", με τις «ερυθρόλευκες» να έχουν ασυνήθιστα χαμηλά για την ποιότητα τους, ποσοστά ευστοχίας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο τους αρκούσε ένα ξέσπασμα στο τελευταίο 1,5 λεπτό, όταν μπήκαν τα μεγάλα σουτ για να φτάσουν στη σπουδαία νίκη.  Το 56-56 στα 2:32, με δυο διαδοχικά τρίποντα της Σταμολάμπρου και της Σταμάτη μετατράπηκε σε 62-56 για τον Θρύλο που έτρεξε συνολικά ένα 10-0 σερί φτάνοντας στην τελική επικράτηση.

Το πρώτο από τα τρία βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος έγινε... Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα όμως... Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά ποιότητας από εμάς, όπως είχε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ παράλληλα έχει και μια έμπειρη και ικανή προπονήτρια. Δεν είναι τυχαίο που η μόνη μας ήττα εντός συνόρων εδώ και 6 χρόνια έγινε φέτος από τον ΠΑΟ... Θέλει πολύ προσοχή η σειρά αγώνων, θέλει πείσμα και θέληση για να φτάσουμε πρώτοι στις 3 νίκες και να πανηγυρίσουμε άλλον έναν τίτλο...

Στο χέρι μας είναι να το καταφέρουμε...