2011-2021: 10 χρόνια Κουντούρης, 251 επίσημοι ομαδικοί τίτλοι!!!



Καλησπέρα σε όλους...
 
Δεν τον λένε τυχαία "Στρατηγό", ούτε αποκαλείται τυχαία ως "ο Πρόεδρος των τίτλων"... Όταν ο Μιχάλης Κουντούρης αναλάμβανε την προεδρία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στις 30 Ιουνίου του 2011, μόνο στα όνειρά μας μπορούσαμε να φανταστούμε αυτό που θα ακολουθούσε την επόμενη δεκαετία. Η ιστορία έχει ήδη αλλάξει... Κι αυτό εγινε με πλάνο, δουλειά και υπομονή. Σε λίγες μέρες, η Διοίκηση που δημιούργησε την καλύτερη δεκαετία της ιστορίας του Ολυμπιακού με 251 τίτλους, κλείνει μια δεκαετία...

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...


Τα περισσότερα ερασιτεχνικά τμήματα του Ολυμπιακού, ανέκαθεν διεκδικούσαν και κατακτούσαν πολλούς τίτλους κάθε χρόνο. Ειδικά από το 2000 και έπειτα, οι τίτλοι αυτοί δεν ήταν μόνο εγχώριοι αλλά και διεθνείς και μάλιστα σε διάφορα αθλήματα. Το ... επικίνδυνο της υπόθεσης όμως ήταν το γεγονός ότι για να κατακτηθούν αυτοί οι τίτλοι δίνονταν χρήματα... Πολλά χρήματα... Θα πει κάποιος, είναι κακό αυτό? Εξαρτάται... Αν ας πούμε έχεις μια μεγάλη και σταθερή λαϊκή βάση που βοηθάει την ομάδα δίνοντας τα χρήματα που είναι απαραίτητα, ώστε να καλύπτονται τα έξοδά της και να κατακτά τίτλους, χωρίς τον κίνδυνο δημιουργίας χρεών, τότε όχι, δεν είναι κακό. Επίσης, αν έχεις ανθρωπο ή ανθρώπους που να θέλουν να στάζουν κάθε χρόνο χρήμα για την ομάδα τους απλά και μόνο επειδή γουστάρουν να βλέπουν τρόπαια να καταλήγουν στην τροπαιοθήκη του Συλλόγου (μιλάμε για αθλήματα που δε φέρνουν ποτέ πίσω τα λεφτά τους), καλύπτοντας τις όποιες οικονομικές "τρύπες" πάνε να δημιουργηθούν, τότε επίσης δεν είναι κακό...
 
Γιατί τα λέω όλα αυτά? Γιατί έχουμε δει ουκ ολίγα παραδείγματα άλλων Συλλόγων που "ανοίχτηκαν" οικονομικά για πολλές χρονιές και στη συνέχεια έκλεισε η κάνουλα με αποτέλεσμα να μένουν για χρόνια άτιτλοι σε πολλά τμήματα (στην καλύτερη) ή να αναγκάζονται να ... αυτοϋποβιβαστούν και να αδρανοποιούν τα τμήματά τους προκειμένου να μειώσουν τα έξοδά τους και να καλύψουν τις μαύρες τρύπες (στη χειρότερη). Σε ένα τέτοιο σημείο έφτασε κάποια στιγμή -όσο απίστευτο και αν ακούγεται- και ο Ολυμπιακός περί το 2010, όταν και είχαμε την παραίτηση της διοίκησης Συγγελίδη.


 

 
 
Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ 
 
Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2010, όταν έγινε στο Καραϊσκάκη η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού όπου είχαμε την ανακοίνωση της παραίτησης της Διοίκησης Συγγελίδη. Εκείνη τη στιγμή, μέσω των ορκωτών λογιστών που είχε φέρει, ειπώθηκε ότι αφήνει χρέος ύψους 3.670.000 ευρώ(!). Αμέσως δημιουργήθηκε μια δεκαμελής "επιτροπή σωτηρίας" υπό την προεδρία του κ. Λεωνίδα Θεοδωρακάκη, η οποία μέσω του λογιστηρίου έπρεπε να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει. Η αποκάλυψη ήταν ...  αφοπλιστική! Η διοίκηση Συγγελίδη είχε αποκρύψει(!) εσκεμμένα τα οικονομικά δεδομένα της αγωνιστικής περιόδου 2010-11, για την οποία είχαν υπογραφεί συμβόλαια και συμφωνητικά συνολικού κόστους άνω των 4.000.000 ευρώ(!!!). Αν λάβουμε υπόψη τα ελάχιστα έσοδα της χρονιάς από μέλη κλπ, το νέο άνοιγμα θα έφτανε τα 3.000.000 ευρώ(!). Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, η Διοίκηση Συγγελίδη είχε λάβει και έντοκο δάνειο 800.000 ευρώ(!), εκχωρώντας μελλοντικά έσοδα του Ολυμπιακού από τις επόμενες Διοικήσεις(!). 
 
Η κατάσταση ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Η μαύρη τρύπα είχε ήδη δημιουργηθεί και τα χρέη έτρεχαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκ των προτάσεων που έπαιζαν στο τραπέζι περιελάμβαναν μεταξύ άλλων τη χρεοκοπία, το πρωτοδικείο κλπ. Μάλιστα, ένα παλιό μέλος του Δ.Σ. είχει προτείνει ως λύση να κλείσει ο Ερασιτέχνης για δύο χρόνια τα αγωνιστικά τμήματα και να πέσει Β' Εθνική για να ξεχρεώσει(!). Καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση βρισκόταν ο Ερασιτέχνης 10 χρόνια πριν? Καταλαβαίνετε ότι η ανάληψη ευθυνών στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια αποστολή ... αυτοκτονίας?

 

 
ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
 
Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη όλα τα παραπάνω δεδομένα και ενώ λίγο καιρό νωρίτερα είχε αγοράσει και το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εμφανίζεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος ήθελε να κάνει το καλύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση της κατάστασης (ανέκαθεν βοηθούσε οικονομικά τον σύλλογο και περισσότερο το πόλο και το βόλεϊ) και είχε παροτρύνει επανειλημμένα στον Μιχάλη Κουντούρη να αναλάβει τη διοίκηση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού με την υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα του να τον στηρίζει σε ό,τι χρειαστεί.
 
Η επιλογή του Κουντούρη δεν ήταν τυχαία. Μιλάμε για έναν άνθρωπο προερχόμενο από τα ... σπλάχνα της Θύρας 7 που νοιώθει στο ... πετσί του τι σημαίνει Ολυμπιακός. Ο Μιχάλης είναι μια δυναμική προσωπικότητα. Είναι αποφασιστικός, ρεαλιστής, τελειομανής, πρακτικός και με μια χαρακτηριστική ιδιαίτερη ευφυία. Κοινώς, ήταν η ιδανική επιλογή για τη δεδομένη χρονική στιγμή και αυτό το ήξερε καλά και ο ίδιος ο Μαρινάκης.
 
Αν και στην αρχή ο Κουντούρης ήταν κάπως διστακτικός (άλλωστε όπως έχει πει και ο ίδιος, το να μπει μπροστά και να αναλάβει πρόεδρος στον Ερασιτέχνη ήταν μια τεράστια ευθύνη γι'αυτόν απέναντι στην ιστορία του Ολυμπιακού), τελικά επείσθη και, επισήμως, από τις 30 Ιουνίου του 2011 ανέλαβε το δύσκολο έργο της Διοίκησης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Δεν είναι μυστικό ότι στην είδηση της ανάληψης της προεδρίας του Ερασιτέχνη από τον Κουντούρη, από κάποιους υπήρχε δυσπιστία, ανασφάλεια, ανησυχία. Υπήρχε η απορία αν ο Μιχάλης θα καταφέρει από πετυχημένος ηγέτης του οπαδικού κινήματος του Ολυμπιακού να ανταποκριθεί με την ίδια επιτυχία και στον απαιτητικό ρόλο της διαχείρισης και της διοίκησης ολόκληρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Από άλλους πάλι, υπήρχε σιγουριά ότι ο Ολυμπιακός με τον Μιχάλη στο τιμόνι θα βρει τον δρόμο του. Και τον βρήκε...


 
 
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΕΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ
 
Από την πρώτη κιόλας μέρα προεδρίας του, ο Μιχάλης και οι συνεργάτες του ... σήκωσαν μανίκια! Η "τρύπα" που έπρεπε να καλυφθεί είχε φτάσει σε ποσό μεγαλύτερο των 6.000.000 ευρώ(!!). Το ... "αμαρτωλό" παρελθόν βλέπετε. Ταυτόχρονα όμως ήταν δεδομένη και η δίψα για τίτλους. Για Ολυμπιακό μιλάμε άλλωστε... Για την ομάδα που είναι "καταδικασμένη" να κατακτά τίτλους και να διακρίνεται σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο... Το πλάνο ήταν να κρατηθούν αρχικά οι ομάδες με τα υψηλότερα μπάτζετ ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι της χρονιάς, ενώ ταυτόχρονα κρατήθηκε σε πρώτη φάση ο μεγαλύτερος αριθμός των αθλητών στα περισσότερα τμήματα ώστε να γίνουν επαφές και συμφωνίες με διακανονισμούς. 
 
Ταυτόχρονα έγιναν συντονισμένες προσπάθειες για αύξηση των εσόδων. Οι Κάρτες Μέλους, τα SMS, το φιλικό του ποδοσφαιρικού τμήματος με τον Ερυθρό Αστέρα και φυσικά οι σύνδεσμοι του Ολυμπιακού απ'όλη την Ελλάδα έδωσαν άμεσα μια μικρή "ανάσα" στα οικονομικά του συλλόγου, ο οποίος χρωστούσε χρήματα σε περισσότερα από 100(!) άτομα, αθλητές και προπονητές. Εξυπακούεται πως πρέπει να αναφερθούμε και σε συγκεκριμένα πρόσωπα που βοήθησαν οικονομικά τον Σύλλογο στην αρχή της εξυγείανσης, όπως είναι ο Μαρινάκης (ο οποίος για όποιον δεν ξέρει ενισχύει κάθε χρόνο τον Ερασιτέχνη δίνοντας ένα ποσό κοντά στα 2.000.000 ευρώ(!!) κατά δήλωση του ίδιου του Κουντούρη), ο Φλάπουρας αλλά και οι Σαλαπατάρας, Χρυσοφάκης, Κάτσουνας, Ανδρέου συν κάποια άτομα που επιθυμούν να μείνουν μέχρι σήμερα ανώνυμοι. Αρωγοί στην προσπάθεια της εξυγείανσης του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού στάθηκαν επίσης τόσο η ΠΑΕ Ολυμπιακός με μπροστάρη τον Μαρινάκη φυσικά, αλλά και η ΚΑΕ Ολυμπιακός χάρη στους αδερφούς Αγγελόπουλους, καθώς ένα μέρος των εισπράξεων από τα εισητήρια πηγαίνει εδώ και χρόνια ως οικονομική ενίσχυση στον Ερασιτέχνη. 
 
Κάπως έτσι λοιπόν ξεκίνησε η "χρυσή" -όπως αποδείχτηκε- δεκαετία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού επί προεδρίας Μιχάλη Κουντούρη. Δεκάδες τμήματα σε επίπεδο Ανδρών / Γυναικών / Υποδομών πήραν το δρόμο τους και μόλις στα πρώτα 3-4 χρόνια προεδρίας του και χάρη σε σκληρή δουλειά, προσεκτικές κινήσεις και ψαγμένες επιλογές, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός είχε καταφέρει σχεδόν να μηδενίσει τα χρέη του αλλά ταυτόχρονα να έχει ομάδες που να διεκδικούν και να κατακτούν τίτλους. Και έπειτα, εφόσον το ... τρένο μπήκε στις ράγες, είχαμε και την επανεμφάνιση ιστορικών μας τμημάτων με σκοπό να πρωταγωνιστούν, όπως το χάντμπολ ανδρών, το μπάσκετ γυναικών κλπ. 


 

 
ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΣΗΜΕΡΑ
 
Με το παραπάνω κείμενο προσπαθήσαμε, όσο πιο σύντομα γίνεται, να δώσουμε μια ιδέα, ακόμα και σε κάποιον που ενδεχομένως να μην ήξερε, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ανέλαβε ο Κουντούρης την προεδρία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Αντιλαμβάνεστε την ιστορική ευθύνη που ανέλαβε? Καταλαβαίνετε για πόσο μεγάλη επιτυχία μιλάμε όταν η ομάδα μας έχει καταφέρει να συνδυάσει εξυγείανση με σάρωμα στους εγχώριους τίτλους αλλά και με παράλληλες διεθνείς διακρίσεις? Έχετε κάτσει ποτέ να μετρήσετε τους τίτλους που έχουν πιάσει .... Λιμάνι αυτήν τη δεκαετία ώστε να συνειδητοποιήσετε τι έχει συμβεί αυτήν τη δεκαετία και γιατί πρέπει κάθε χρόνο να στηρίζουμε οικονομικά τον Ερασιτέχνη μας?
 
Ο Μιχάλης Κουντούρης φέτος κλείνει ήδη μια δεκαετία στο τιμόνι του Ερασιτέχνη. Μια δεκαετία γεμάτη τίτλους, διακρίσεις, δεκάδες επιτυχίες σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Οι αριθμοί είναι αμίληκτοι και δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης. Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με τον Κουντούρη Πρόεδρο διένυσε την καλύτερη δεκαετία της ιστορίας του. Για την ακρίβεια, άλλαξε η ιστορία, τόσο του ίδιου του Ολυμπιακού, όσο και γενικότερα του Ελληνικού αθλητισμού... Απόδειξη? Μα τι άλλο? Οι τίτλοι φυσικά, τους οποίους θα καταγράψουμε αναλυτικά αμέσως τώρα. Θυμίζουμε ότι ο Κουντούρης ανέλαβε επίσημα στις 30 Ιουνίου 2011, οπότε θα συμπεριλάβουμε όλους τους επίσημους ομαδικούς τίτλους που αποκτήθηκαν από εκείνη την ημερομηνία και μετά. 
 
Πάμε να δούμε λοιπόν τις κατακτήσεις μας επί προεδρίας Κουντούρη, αναλυτικά, ανά τμήμα:
 
ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Σύνολο τίτλων: 12)
5 Πρωταθλήματα Ελλάδας Γυναικών: 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
4 Κύπελλα Ελλάδας Γυναικών: 2016, 2017, 2018, 2019
2 Πρωταθλήματα Κορασίδων 'Β ΕΣΚΑΝΑ: 2015, 2017
1 Πρωτάθλημα Παγκορασίδων 'Β ΕΣΚΑΝΑ: 2015
 
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ (Σύνολο τίτλων: 28)
5 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών: 2013, 2014, 2018, 2019, 2021
4 Κύπελλα Ελλάδας Ανδρών: 2013, 2014, 2016, 2017
6 Λιγκ Καπ Ελλάδας Ανδρών: 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων: 2017
4 Πρωταθλήματα Εφήβων ΕΣΠΕΔΑ: 2012, 2013, 2014, 2019
5 Πρωταθλήματα Παίδων ΕΣΠΕΔΑ: 2012, 2013, 2014, 2016, 2017
3 Πρωταθλήματα Παμπαίδων ΕΣΠΕΔΑ: 2015, 2016, 2017
 
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Σύνολο τίτλων: 25)
1 Challenge Cup Γυναικών: 2018
8 Πρωταθλήματα Ελλάδας Γυναικών: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
8 Κύπελλα Ελλάδας Γυναικών: 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019
2 Πρωταθλήματα Νεανίδων ΕΣΠΕΔΑ: 2012, 2019
2 Πρωταθλήματα Κορασίδων ΕΣΠΕΔΑ: 2016, 2017
1 Πρωτάθλημα Κορασίδων 'B ΕΣΠΕΔΑ: 2018
1 Πρωτάθλημα Κορασίδων 'Γ ΕΣΠΕΔΑ: 2017
1 Πρωτάθλημα Παγκορασίδων ΕΣΠΕΔΑ: 2019
1 Πρωτάθλημα Παγκορασίδων 'Γ ΕΣΠΕΔΑ: 2016
 
ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ (Σύνολο τίτλων: 24)
1 Πρωταθλημα Ευρώπης Ανδρών: 2018
9 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών: 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
8 Κύπελλα Ελλάδας Ανδρών: 2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2019, 2020, 2021
3 Σούπερ Καπ Ελλάδας Ανδρών: 2018, 2019, 2020
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών: 2020
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων: 2012, 2017
 
ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (Σύνολο τίτλων: 26)
2 Πρωταθλήματα Ευρώπης Γυναικών: 2015, 2021
1 Len Trophy Γυναικών: 2014
1 Σούπερ Καπ Ευρώπης Γυναικών: 2015
8 Πρωταθλήματα Ελλάδας Γυναικών: 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
1 Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών: 2018, 2020, 2021
1 Σούπερ Καπ Ελλάδας Γυναικών: 2020
4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νέων Γυναικών: 2013, 2014, 2015, 2017
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νεανίδων: 2013, 2015
4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κορασίδων: 2015, 2016, 2019, 2021
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Μίνι Κορασίδων: 2015, 2018
 
ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ (Σύνολο τίτλων: 6)
2 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών: 2018, 2019
2 Κύπελλα Ελλάδας Ανδρών: 2018, 2019
1 Πρωτάθλημα Εφήβων ΕΣΧΑ: 2019
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Εφήβων: 2019
 
ΣΤΙΒΟΣ (Σύνολο τίτλων: 36)
9 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανοιχτού Στίβου Ανδρών: 2011, 2012, 2013, 2014, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
8 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου Ανδρών: 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Ανδρών: 2013
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου Νέων Ανδρών: 2017
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανωμάλου Δρόμου Εφήβων: 2014, 2015
6 Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Πειραιά-Δυτ. Αττικής (Γενικής Βαθμολογίας): 2012, 2013, 2016, 2017, 2018, 2019 
9 Διασυλλογικά Πρωταθλήματα Πειραιά-Δυτ. Αττικής Ανδρών (Ομαδικής Βαθμολογίας): 2012, 2013, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
 
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (Σύνολο τίτλων: 69)
11 Πρωταθλήματα Ελλάδας OPEN Ανδρών-Γυναικών (Γενικής Βαθμολογίας): 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
11 Πρωταθλήματα Ελλάδας OPEN Ανδρών (Ομαδικής Βαθμολογίας): 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
11 Πρωταθλήματα Ελλάδας OPEN Γυναικών (Ομαδικής Βαθμολογίας): 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021
6 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανοιχτής Θάλασσας Ανδρών-Γυναικών (Γενικής Βαθμολογίας): 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
6 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανοιχτής Θάλασσας Ανδρών (Ομαδικής Βαθμολογίας): 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
6 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ανοιχτής Θάλασσας Γυναικών (Ομαδικής Βαθμολογίας): 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters Ανοιχτής Θάλασσας Ανδρών-Γυναικών (Γενικής Βαθμολογίας): 2017
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters Ανδρών-Γυναικών (Γενικής Βαθμολογίας): 2017
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters Ανδρών (Ομαδικής Βαθμολογίας): 2017
1 Πανελλήνιο Σούπερ Καπ Κολύμβησης: 2015
4 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων-Νεανίδων (Γενικής Βαθμολογίας): 2014, 2017, 2018, 2020
5 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων (Ομαδικής Βαθμολογίας): 2014, 2017, 2018, 2019, 2020
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (Ομαδικής Βαθμολογίας): 2013
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α’-Β’ (Ομαδικής Βαθμολογίας): 2015
1 Χειμερινό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Αγοριών K12 (Ομαδικής Βαθμολογίας): 2014
1 Χειμερινό Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων/Εφήβων-Νεανίδων Ν.Ελλάδας (Γενικής Βαθμολογίας): 2020
1 Χειμερινό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων Νοτίου Ελλάδας (Γενικής Βαθμολογίας): 2013
 
ΠΥΓΜΑΧΙΑ (Σύνολο τίτλων: 11)
3 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών: 2017, 2018, 2019
3 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών (Πολυνίκης): 2017, 2018, 2019
2 Πρωταθλήματα Ελλάδας Γυναικών: 2012, 2015
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών (Πολυνίκης): 2012
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κ-22: 2019, 2020
 
ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ (Σύνολο τίτλων: 12)
4 Πρωταθλήματα Ελλάδας Ανδρών: 2014, 2016, 2017, 2018
1 Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών: 2018
2 Κύπελλα Αττικής Ανδρών: 2016, 2017
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων (Νέων): 2016, 2017
2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νεανίδων: 2017, 2018
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκορασίδων: 2018
 
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ (Σύνολο τίτλων: 1)
1 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα SUP: 2018
 
ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ (Σύνολο τίτλων: 1)
1 Πρωτάθλημα Beach Volleyleague: 2016
 
 
 
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΙΤΛΩΝ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
 
Μετρήστε τίτλους... ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΤΙΤΛΟΥΣ!!! Χρειάζεται να πω κάτι άλλο? Τα λένε όλα οι αριθμοί... Εκατοντάδες τίτλοι σε μια δεκαετία. Ποιος άλλος σύλλογος έχει πετύχει κάτι τέτοιο? Και προσοχή! Μιλάμε για κατακτήσεις η πλειοψηφία των οποίων είναι σε αθλήματα όπως το βόλει ανδρών - γυναικών, το πόλο ανδρών - γυναικών, το μπάσκετ γυναικών, το χάντμπολ ανδρών, το πινγκ πονγκ, ο στίβος, η κολύμβηση κλπ, όχι σε .... esports και να'χαμε να λέγαμε... Και με διεθνείς διακρίσεις μάλιστα, σε πολλά διαφορετικά τμήματα. Προσέξτε: έχουμε κατακτήσει 6 διεθνή τρόπαια τα τελευταία 7 χρόνια σε 3 διαφορετικά αθλήματα, ενώ από το 2012 και μέχρι το 2019 είχαμε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ παρουσία σε έναν ή και περισσότερους ΤΕΛΙΚΟΥΣ διεθνούς διοργάνωσης σε πολλά διαφορετικά αθλήματα!!!! Που ενδεχομένως να ήταν μεγαλύτερο το σερί αν πηγαίναμε και πέρυσι που διακόπηκαν τα πάντα λόγω covid, όπου θα συμπεριλαμβάναμε και τη φετινή κατάκτηση της LEN Euroleague από το πόλο γυναικών. 
 
Το άλλο απίστευτο ξέρετε ποιο είναι? Ότι η παραπάνω λίστα με τους 251 τίτλους περιλαμβάνει ΜΟΝΟ τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ τίτλους σε επίπεδο ανδρών/γυναικών/υποδομών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο και όχι επίσημους ατομικούς ή ανεπίσημους ομαδικούς / ατομικούς τίτλους. Σκεφτείτε πού θα έφτανε το νούμερο αν βάζαμε κι αυτά μέσα... Το νούμερο των τίτλων που έχω βάλει είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και ελπίζω να μην υπάρχει κάποιος που να μου έχει ... ξεφύγει. Αν κάποιος ξέρει κάποιον επιβεβαιωμένο επίσημο ομαδικό τίτλο που να μην έχω συμπεριλάβει στην παραπάνω λίστα, ας ενημερώσει με σχόλιο κάτω από το άρθρο.
 
Καταλάβατε λοιπόν γιατί πρέπει να στηρίζουμε ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό αγοράζοντας Κάρτες Μέλους και Φιλάθλου? Έχετε αντιληφθεί τι θυσίες έγιναν και πόσες εργατοώρες απαιτήθηκαν για να μπορεί ο Ερασιτέχνης να συνδυάσει εξυγείανση με σάρωμα στους τίτλους και να μπορούμε τώρα εμείς να πανηγυρίζουμε και να γεμίζουμε περηφάνεια? 

 
Αν θέλουμε λοιπόν αυτοί οι τίτλοι να πολλαπλασιαστούν και να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο την τροπαιοθήκη μας και τη λίστα με τους τίτλους, πρέπει να ενεργοποιηθούμε ακόμα περισσότερο για τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ μας! 
 
Να στηρίξουμε τους αθλητές μας που κρατάνε τη σημαία του συλλόγου μας ψηλά!!!
 
Να στηρίξουμε τον Κουντούρη και τους συνεργάτες του!!!
 
Να βοηθήσουμε την ομάδα που λατρεύουμε ώστε να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί εντός κι εκτός συνόρων!!!
 
Στο χέρι μας είναι!!! 
 
Ακόμα και με 50 ή και 10 ευρώ τον χρόνο!!! 
 
Ακόμα κι αυτά αρκούν!!!
 
Εμείς δε λέμε ότι "ο Ολυμπιακός είναι ο κόσμος του"? Ας το αποδείξουμε την ερχόμενη περίοδο λοιπόν. Να προμηθευτούμε όλοι κάρτες μέλους ή / και κάρτες φιλάθλου για να βοηθήσουμε την ομάδα μας. Τους τίτλους της τελευταίας δεκαετίας τους είδατε παραπάνω. Δε θέλετε να γίνουν ακόμα περισσότεροι? Δεν έχετε εμπιστοσύνη στον Κουντούρη και τους συνεργάτες του που εδώ και 10 χρόνια μας κάνουν περήφανους με τόσες κατακτήσεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο? 
 
Η διοίκηση έχει το σεβασμό και τη στήριξη όλων μας, αλλά πρέπει να το (απο)δεικνύουμε και στην πράξη... ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!!! Ας γίνει η αρχή φέτος... Ας στηρίξουμε όπως πρέπει... Χαμένοι δε θα βγούμε... Να είστε σίγουροι γι αυτό...
 
ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!!

ΥΓ: Το παρόν άρθρο είναι αφιερωμένο με απεριόριστη εκτίμηση στον Κουντούρη και όλα τα μέλη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, τους παίκτες μας, τους προπονητές μας και όλους όσους έχουν βοηθήσει οικονομικά τον σύλλογο, από επιφανείς ανθρώπους, μέχρι τον τελευταίο αγνό οπαδό που έχει δώσει το δεκάευρω ή το πενηντάευρώ του για την ομάδα που λατρεύουμε...
 
MakTheBet