Μπάσκετ Γυναικών: Το 3-1 μετετράπη σε 2-3 και το σκάνδαλο ολοκληρώθηκε...Kαλησπέρα σε όλους...
 
Για τους φετινούς τελικούς της Α1 Γυναικών θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο. Οι μεθοδεύσεις μιας προσωρινής διοίκησης που αποτελούταν κατά βάση από έκπτωτα μέλη της προηγούμενης έπιασαν τόπο και μετά τη απόφαση του ΑΣΕΑΔ ο Παναθηναϊκός είναι και τυπικά πρωταθλητής. Είναι πάντως εκπληκτικό πώς το 3-1 στο γήπεδο μετετράπη σε 2-3 και παρ'όλα αυτά προσπαθούν να μας πείσουν για ένα "καθαρό" Πρωτάθλημα....
 

Οι Ερυθρόλευκοι είδαν και τη δεύτερη προσφυγή τους στο ΑΣΕΑΔ να απορρίπτεται, αυτήν δηλαδή που αφορούσε τη συμμετοχή της Όλγας Χατζηνικολάου. Η οποία, εντέλει, κρίθηκε κανονική και κάπως έτσι έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο τελευταίο πρωτάθλημα της ιστορίας που διεξάχθηκε με… όρους Βασιλακόπουλου.
 
Κάπου εδώ θα πρέπει να μπει μια απαραίτητη υποσημείωση. Μόλις την περασμένη Τρίτη οι Ερυθρόλευκοι απέστειλαν επιστολή στον ΕΟΚΑΝ σχετικά με τον φάκελο της υπόθεσης, αυτός που εδώ και καιρό περίμεναν προκειμένου να ενισχύσουν την αιτιολόγηση της προσφυγής τους. Με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης διοίκησης του Οργανισμού (αφού η τωρινή ανέλαβε καθήκοντα πριν από λίγες ημέρες), η κωλυσιεργία αυτή ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο στην απόφαση του ΑΣΕΑΔ.
 
Ακόμα όμως κι αν όντως δεν υπήρχε κανένα θέμα με την έκτιση της ποινής της Όλγας Χατζηνικολάου, το γεγονός πως η διοργανώτρια αρχή ενέκρινε μεταγραφή εκδίδοντας δελτίο σε αθλήτρια ανήμερα του προγραμματισμένου πρώτου τελικού των πλέι οφ, θα αποτελεί μια από τις πιο «λαμπρές» στιγμές των ανθρώπων που σύντομα θα απαλλάξουν το ελληνικό μπάσκετ από την παρουσία τους. Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, τίποτε όμως δεν μπορεί να αναιρέσει αυτό που είπαμε πιο πάνω για την παγκόσμια πρωτοτυπία που έλαβε χώρα με ευθύνη της ΕΟΚ.
 
Πηγή: fws.gr