Europa League: Ολυμπιακός - Αντβέρπ 2-1 με λυτρωτή Ρέαμπτσιουκ!


Tags: -

Καλησπέρα σε όλους...

 
Πολλά μπορούν να αναλυθούν με «καθαρό» μυαλό για το ματς με την Αντβέρπ. Λίγα λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα αυτό που μένει είναι η «κάψα», η «τρέλα», η ψυχή που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι στο «κάστρο» τους. Πόσο είχε λείψει ο κόσμος του τόσο καιρό… Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε, αυτό που χρειαζόταν όχι μόνο για το «χρυσό» τρίποντο στο ξεκίνημα του ομίλου, στην προσπάθεια του για πρόκριση.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια νίκη που χρειαζόταν και για την ηρεμία του για τη συνέχεια. Όχι πως θα άλλαζαν πολλά για το δεύτερο κομμάτι αν δεν είχε έρθει η γκολάρα του Ρέαμπτσιουκ στο 87΄για να διαμορφώσει το τελικό 2-1. Πάντα όμως οι νίκες, ειδικά μετά από ανεπιτυχές αποτέλεσμα όπως αυτό με τον Ατρόμητο, φτιάχνουν το κλίμα. Ο Ολυμπιακός που ήταν σαφέστατα βελτιωμένος στην εικόνα του έχοντας ως πρωταγωνιστές τους… Καμαράδες που έβγαλαν ενέργεια στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Και βεβαίως τον «φονιά» του, τον Ελ Αραμπί να πετυχαίνει δύο πανέμορφα γκολ που για κακή του τύχη μέτρησε μόνο το ένα, μια και το πρώτο ήταν για μια… τρίχα οφσάιντ.

Ο Ολυμπιακός που βρήκε τον ήρωα του, ή καλύτερα το λυτρωτή του στο πρόσωπο του Όλεγκ που στην Ελλάδα των… χιλιάδων προπονητών της εξέδρας, στην Ελλάδας της απαξίωσης και της ισοπέδωσης, είναι στο «στόχαστρο». Ο Μολδαβός που συνολικά έκανε ένα πολύ καλό ματς έβαλε την σφραγίδα του σε μια νίκη απαραίτητη και ιδιαίτερα σημαντική για την συνέχεια για τους πρωταθλητές.

 
Ο Ολυμπιακός που σαφέστατα είχε «θέματα» απέναντι στους Βέλγους που τον πίεσαν μετά το 1-0, του δημιούργησαν προβλήματα στην κατοχή μπάλας και στην άμυνα του αλλά που βρήκε τον τρόπο να πάρει αυτό που χρειαζόταν. Εννοείται πως ξαφνικά δεν είναι όλα… άσπρα όπως πριν από το ματς ή ακόμη και αν δεν νικούσε δεν θα ήταν όλα… μαύρα. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να «δέσει», να βρει τους αυτοματισμούς της, να βελτιωθεί συνολικά στο παιχνίδι της. Και κάθε νίκη που έρχεται, ειδικά ευρωπαϊκή, του «κερδίζει» χρόνο. Μέχρι την επόμενη ευρωπαϊκή αποστολή, στην Πόλη απέναντι στην Φενέρ ο Ολυμπιακός καλείται να κάνει το 3Χ3 στην Ελλάδα, σε Λαμία και Τρίπολη και ενδιάμεσα με τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη.
 
Δουλειά, υπομονή και στήριξη χρειάζεται η ομάδα του Μαρτίνς. Ο Θρύλος «φώναξε» πως είναι εδώ! Με τον κόσμο στο πλευρό του να τον «σπρώχνει» στο «τρίποντο». Η συνέχεια μπορεί μόνο να είναι καλύτερη…

ΥΓ: Το κείμενο είναι του Γιώργου Νοικοκύρη από το 10gr και με εκφράζει απόλυτα και γι'αυτό δεν άλλαξα ούτε ... κόμμα