Μπάσκετ Γυναικών: Ακόμα μια φιλική νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα (63-61)



Καλησπέρα σε όλους...

Στο δεύτερο διαδοχικό φιλικό σε δυο ημέρες και πέμπτο στα πλαίσια της προετοιμασίας, η ομάδα Μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού επικράτησε με 63-61 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Αίθουσα 5 του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Η νίκη κόντρα στον ΠΑΣ ήρθε πιο δύσκολα σε σχέση με την επικράτηση 104-70, κόντρα στην ομάδα των Χανιών την Παρασκευή.

Οι «ερυθρόλευκες» 12’’ πριν τη λήξη βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 59-61, όμως ισοφάρισαν σε 61-61 με προσπάθεια της Αλέξις Τόλφρι και έφτασαν στη νίκη με 63-61, μετά από καλάθι της Σάιλα Κούπερ. Tο επόμενο φιλικό για την ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Παρασκευή (1/10, 18:30) στην έδρα της Δάφνης Αγ. Δημητρίου ενώ το Σάββατο (2/10, 18:30) θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα τεστ με αντίπαλο την ομάδα των Χανίων, στο ΣΕΦ. 

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 33-30, 48-40, 63-61

Η ομάδα κατέθεσε ψυχή και κατάφερε να γυρίσει ένα παιχνίδι που θεωρητικά φαινόταν πολύ δύσκολο, 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του. Ωστόσο εκεί μέτρησε η εμπειρία και η ικανότητα δύο παικτριών οι οποίες αποκτήθηκαν φέτος και έκαναν ... ντόρο στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, χαρίζοντάς μας τελικά τη νίκη. Ο λόγος φυσικά για την Αλέξις Τόλφρι που έκανε το 61-61 και την Σάιλα Κούπερ που με καλάθι της στα τελευαία δευτερόλεπτα διαμόρφωσε το 63-61, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της φιλικής αυτης αναμέτρησης. 

Ο Μάρτινς Ζίμπαρτς έχει πλέον αρκετές μέρες που αποτελεί τον προπονητή του τμήματος και έχει δώσει ουκ ολίγα φιλικά παιχνίδια για να "δέσει" την ομάδα και να της "περάσει" συστήματα και αυτοματισμούς. Όλοι μας θέλουμε να πιστεύουμε πως η ομάδα θα είναι πλήρως ετοιμη όταν με το καλό ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις ώστε η ομάδα στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσει ένα ακόμα νταμπλ (το αν θα είναι αήττητο ή όχι, προσωπικά ποσώς με ενδιαφέρει)....