Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



Την αγωνιστική χρονιά 2016-17 τα τμήματα της ομάδας μας έδωσαν 88 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 3 παρουσίες σε ευρωπαϊκούς τελικούς (και 4 σε τελικές φάσεις). Νούμερα ασύλληπτα που κανένας σύλλογος στην Ευρώπη δεν μπορεί να πλησιάσει. Εμείς θα αναδείξουμε τα κατορθώματα του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της Ευρώπης, κυρίως απο το 1988 και μετά (τότε θεσπίστηκε ο θεσμός του Final 4).
 
ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Η ομάδα μας έχει πάρει μέρος σε 10 Final 4, μετράει 3 κατακτήσεις και 8 τελικούς (Ευρωλίγκα). Το τμήμα έτρεχε ένα απίστευτο σερί με 10 συνεχόμενες παρουσίες στους προημιτελικούς της Ευρωλίγκας (2006-2015). Επιπλέον, έχουμε ακόμη μία παρουσία σε τελική φάση (Final 6 το 1979) και μία κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου.
 
ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
Η ομάδα μας έχει κατακτήσει 2 ευρωπαϊκούς τίτλους (Κύπελλο Κυπελλούχων), έχει πάρει μέρος σε 12 Final 4 ευρωπαϊκών διοργανώσεων (7 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, 4 στο Κύπελλο Κυπελλούχων και μία στο Σούπερ Καπ), μετρώντας 6 τελικούς. Επιπλέον, κατέχουμε το ρεκόρ των 7 συνεχόμενων συμμετοχών σε Final 4 μαζί με την ιταλική Μόντενα (1992-98). Την αγωνιστική χρονιά 2016-17 τα τμήματα της ομάδας μας έδωσαν 88 αγώνες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 3 παρουσίες σε ευρωπαϊκούς τελικούς (και 4 σε τελικές φάσεις). Νούμερα ασύλληπτα που κανένας σύλλογος στην Ευρώπη δεν μπορεί να πλησιάσει. Εμείς θα αναδείξουμε τα κατορθώματα του μεγαλύτερου πολυαθλητικού συλλόγου της Ευρώπης, κυρίως απο το 1988 και μετά (τότε θεσπίστηκε ο θεσμός του Final 4).
 
ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Το τμήμα φέτος έιχε την πρώτη παρουσία του σε ευρωπαϊκό τελικό (Τσάλεντζ Καπ).
 
ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Η ομάδα μας έχει 1 Τσάμπιονς Λιγκ και 1 Σούπερ Καπ, έχει συμμετάσχει σε 4 ευρωπαϊκούς τελικούς (2 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών και 2 στο Κύπελλο Κυπελλούχων) και έχει πάρει μέρος σε 5 τελικές φάσεις (Final 4 και Final 6).
 
ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η ομάδα μας έχει 1 Ευρωλίγκα, 1 Λεν Τρόφι και 1 Σούπερ Καπ, συμμετείχε 6 συνεχόμενες φορές σε Final 4 και ημιτελικές φάσεις (2007-2012), έχει πάρει μέρος σε 9 Final 4 και μετράει 6 ευρωπαϊκούς τελικούς (2 στην Ευρωλίγκα, 2 στο Λεν Τρόφι και 2 στο Σούπερ Καπ).
 
Ο Ολυμπιακός μας έχει 12 ευρωπαϊκούς τίτλους (μαζί με το Βαλκανικό Κύπελλο στο ποδόσφαιρο και το Cela Cup στην πάλη) και 13 διεθνείς τίτλους. Ο Ολυμπιακός μας είναι η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικές φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
 
Για να καταλάβει κάποιος το μέγεθος του συλλόγου αρκέι μια ματιά στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Χαρακτηριστικά 30 αθλητές και προπονητές του Ολυμπιακού πήραν μέρος. Τα μετάλλια:
6 ασημένια: Κοβάτσεβιτς-Βόλεϊ γυναικών, Μπιανκόνι-Πόλο γυναικών, Έμολο-πόλο γυναικών, Γιαννιώτης (Γέμελος)-Κολύμβηση, Πάβιτς-Πόλο ανδρών, Μπούσλιε-Πόλο ανδρών.
 
Ας μας πει κάποιος έναν άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο που έχει 11 παρουσίες σε τελικούς και 5 κατακτήσεις τα τελευταία 7 χρόνια. Ας μας πει κάποιος έναν άλλο ευρωπαϊκό σύλλογο με 7 τμήματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και όλα αυτά στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, όλα αυτά στην Ελλάδα με τις πουστοκυβερνήσεις που πολεμούν λυσαλλέα τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, όλα αυτά την ώρα που ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ευρώπης δεν έχει δικό του γήπεδο σε ΚΑΝΕΝΑ άθλημα. Είναι χρέος όλων μας να γίνουμε μέλη και έιναι χρέος όλων μας η κάρτα φιλάθλου.
 
Υ.Γ.: Δεν χρειάζεται να κάνουμε αναφορά στους υπόλοιπους ελληνικούς συλλόγους. Είναι ανύπαρκτοι.
Υ.Γ. 1: Πάει το χάντμπολ τελείωσε και αυτό...

Σχόλια

Εικόνα holland74

Και όχι μόνο στην Ευρώπη, εκεί όπου μόνο η Μπαρτσελόνα μπορεί να θεωρηθεί πολυαθλητικό σωματείο, αλλά και παγκοσμίως...Ίσως μόνο η Φλαμένγκο διακρίνεται σε τόσα πολλά σπορ....