Ο πρώτος πολίτης της χώρας


Tags: -

Πολλοί με ρωτούν γιατί γράφω συνεχώς πως ο Μαρινάκης είναι ο πρώτος πολίτης της χώρας. Άλλοι με ρωτούν γιατί τον θεωρώ τόσο ξεχωριστό, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά για την κοινωνία μας γενικότερα. Παρακάτω θα αναφέρω μερικά μόνο από τα δεκάδες παραδείγματα που απαντούν σε αυτές τις 2 ερωτήσεις.
 
Αναλαμβάνοντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ανέπτυξε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η προσφορά έγινε τρόπος ζωής των «ερυθρόλευκων».
 
Πιο πρόσφατα παραδείγματα αποτελούν η έμπρακτη οικονομική υποστήριξη τόσο των πληγέντων της Μάνδρας από τις καταστροφικές πλημμύρες του 2017, όσο και του Ματιού από τη φονική πυρκαγιά του 2018.
 
Με αφετηρία το 2010, ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ προσφέρουν ηθική και οικονομική υποστήριξη στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».
 
Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ διοργάνωσε τον «8ο Αγώνα κατά της Φτώχειας – Φίλοι του Ζιντάν εναντίον Φίλων του Ρονάλντο» στο Γήπεδο Καραϊσκάκη και οι εισπράξεις διατέθηκαν για την παροχή βοήθειας στην Αϊτή και το Πακιστάν.
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στήριξε έμπρακτα την προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας από το καταστροφικό τσουνάμι του 2011. Μάλιστα, έγινε η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο που προσέγγισε τους εκπροσώπους της Ιαπωνίας, προσκαλώντας τον Ιάπωνα Πρέσβη σε ειδική τελετή, όπου έλαβε επιταγή από την ομάδα για την αντιμετώπιση της φυσικής καταστροφής.
 
Τον Ιούνιο του 2012 και μέσω της μη κυβερνητικής οργάνωσης (ΜΚΟ) Greece Debt Free, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξαγόρασε 1.364.000€ του ελληνικού χρέους, προσφέροντας 168.590€ εκ μέρους των 55 παικτών και υπαλλήλων της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
Το 2013 η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοίνωσε μεγάλη διεθνή συνεργασία με τη UNICEF για τη χρηματοδότηση της «100% Campaign», της πιο σημαντικής πρωτοβουλίας για τον εμβολιασμό των παιδιών σε ολόκληρο τον κόσμο. Μία συνεργασία που ανανεώθηκε το 2017.
 
Ακόμη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενίσχυσε σημαντικά τη φιλανθρωπική οργάνωση, «Steven Gerrard Foundation», που είναι συνδεδεμένη με το σπουδαίο βετεράνο ποδοσφαιριστή της Αγγλίας και της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ. Επικεντρώνεται σε παιδιά τα οποία βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, καθώς και σε εκείνους που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.
 
Τα τελευταία έξι χρόνια, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κρατά ζωντανή τη φλόγα για ζωή μερικών πολύ ξεχωριστών ανθρώπων, των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια που φιλοξενούνται στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».
 
Από το 2016, ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρέχει έμπρακτη στήριξη στο έργο του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ για το Δικαίωμα Συμμετοχής στον Αθλητισμό χωρίς Διακρίσεις με διεθνείς διαστάσεις. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2017, χρηματοδότησε ένα συνέδριο στην Αθήνα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, με θέμα «Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World» με ειδική αναφορά στους μετανάστες.
 
Ακολούθως, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υπέγραψε την «Αρχή των Αθηνών για το Δικαίωμα Συμμετοχής στον Αθλητισμό». Μία πρωτοβουλία που βρήκε υποστηρικτές τις Μπαρτσελόνα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Γιουβέντους, Φενερμπαχτσέ, Ρεαλ Μαδρίτης, την Euroleague και την International Sports Press Association (AIPS), οι οποίες συνυπέγραψαν την «Αρχή των Αθηνών».
 
Από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2018, οργανώθηκε με την υποστήριξη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και του Βαγγέλη Μαρινάκη το 3ο συνέδριο στην έδρα του Πανεπιστημίου Harvard στη Μασαχουσέτη των Η.Π.Α.
 
Το προσφυγικό πρόβλημα του 2016 απασχόλησε έντονα τον ηγέτη του ΟΥΜΠΙΑΚΟΥ. Υπό την καθοδήγηση και την έμπνευση του, η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ προχώρησε σε μια παρέμβαση ανθρωπιάς, αφού από τις 4 Μαρτίου 2016 και για δύο μήνες, έως ότου αναλάβει ο κρατικός μηχανισμός, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παρείχε τροφή, νερό, είδη ένδυσης και υπόδησης στους πρόσφυγες που παρέμεναν στις Πύλες του λιμανιού του Πειραιά. Οι μερίδες φαγητού ξεπέρασαν τις 70.000 ενώ τα είδη ένδυσης καθώς και τα παιχνίδια άγγιξαν τις 150.000.

 

Παράλληλα, από το 2014 έως και σήμερα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ είναι μεγάλος χορηγός του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη στη Μυρτιά Ηρακλείου, στηρίζοντας έμπρακτα την καθημερινή λειτουργία του, καθώς και τις εκδηλώσεις του για την προώθηση του έργου του μεγάλου στοχαστή και λογοτέχνη.
 
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει το πρόγραμμα «Μαζί Στη Ζωή! – Μαζί Στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!», που υλοποιούν οι «ερυθρόλευκοι» από το 2016. Μαθητές με διανοητικές αναπηρίες Ειδικών Σχολείων του Πειραιά προπονούνται στην Ακαδημία του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ, συμμετέχουν σε ειδικά τουρνουά ποδοσφαίρου και παρακολουθούν τους αγώνες στο Γήπεδο ‘Γ. Καραϊσκάκης’. Το πρόγραμμα αναδείχθηκε ως Ευρωπαϊκή Βέλτιστη Πρακτική στην έρευνα του Ulster University «The Engagement of Disabled People in European Football – Best Practice Cases» που διεξήχθη για την UEFA.
 
Επίσης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ποδοσφαίρου Special Olympics, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μαζί με τα Special Olympics Hellas διοργάνωσαν για δύο συνεχείς χρονιές το 2017 και το 2018 στο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη, τουρνουά ποδοσφαίρου Special Olympics 7×7 και αγώνων Unified με τη συμμετοχή αθλητών της Ακαδημίας του. Στο τουρνουά συμμετέχει και η ομάδα του προγράμματος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, «Μαζί στη ζωή, μαζί στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ». Η συνεργασία με τη Special Olympics Hellas συνεχίζεται.

Μέσω της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, το 2017 ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσέφερε δωρεά στη μνήμη του πατέρα του Μιλτιάδη Μαρινάκη, στο Σύλλογο Βορείου Ελλάδος για Άτομα με Συγγενείς Καρδιοπάθειες «Παιδικές Καρδιές» για την αγορά του εξοπλισμού του Ιατρείου Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ». Το ιατρείο εξυπηρετεί περίπου 600 ασθενείς και βοηθάει στο να γίνεται η διάγνωση και η παρακολούθηση στην Θεσσαλονίκη και να μην υποχρεούνται οι γονείς και τα παιδιά να μεταβαίνουν στην Αθήνα για εξετάσεις.
 
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό το γεγονός πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει το έργο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, ενισχύοντας καθημερινά εδώ και 8 χρόνια τα συσσίτιά της που προσφέρονται σε χιλιάδες ανθρώπους. Επιπλέον, υποστηρίζει και την κατασκήνωσή της που επαναλειτούργησε χάρη στην οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
 
Αυτός είναι με λίγα λόγια (ναι, λίγα είναι...) ο Ευάγγελος Μαρινάκης, το πρότυπό μου. Άφησα έξω όλα αυτά που έχει κάνει για τον Ολυμπιακό μας και τον καθιστούν τον ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ πρόεδρο στην ιστορία του Συλλόγου. Ο οπαδός Μαρινάκης είναι ευλογία για κάθε ΓΑΥΡΟ. Ο πολίτης Μαρινάκης είναι ευλογία για όλους τους Έλληνες...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Και όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αυτός ο επιφανής
και καταξιωμένος πολίτης του κόσμου όλου και όχι
μόνο της Ελλάδας, έχει στοχοποιηθεί και πολεμιέται
από τη συριζαϊκή -πρώην συριζανελική- συμμορία
και τον συρφετό της -"εξυγιαντικό" και μη- ως ο
χειρότερος εγκληματίας στον κόσμο. Το χειρότερο
είναι οτι με τις ελεεινές και τοξικές επιθέσεις και
μεθοδεύσεις τους έχουν δηλητηριάσει σχεδόν τους
μισούς 'Ελληνες, ακόμα και ολυμπιακούς-συριζαϊκά
χάπατα.

Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός της τιμής του
και της προσωπικής του αξιοπρέπειας. 'Εστω κάποιοι
από τους τρισάθλιους συκοφάντες του και σκευωρούς
πρέπει να πληρώσουν το ανάλογο τίμημα παραδειγματικά
όσο υψηλά και αν βρίσκονται ή βρίσκονταν.

Τσάκισέ τους Πρόεδρε. Χωρίς έλεος. Είναι πιο
επικίνδυνοι κι από τη χολέρα.

Εικόνα Red_Sir

Μάγκες κάτι "άσχετο".7 Ιουλίου φεύγουν οι ροζ αριστερούληδες, στις 8 πρέπει να ξανανοίξει μια κλειστή ομάδα στο fb να τα λέμε καλύτερα γιατί έχουμε πήξει στην παραπληροφόρηση με τα τσατσοσάιτ που εργάζονται τα υπαλληλάκια του τσετσένου και του ζακιαπρε.