ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΕΣ ΠΑΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2011-12



Eγκαινιάζουμε σήμερα μια καινούρια κατηγορία, στο χώρο Propaganda hides your scum. Ίσως να είναι και η σημαντικότερη, αφού μέσω αυτής θα αποδειχθεί περίτρανα και με βάση πάντοτε τα στοιχεία και τις παραπομπές σε αντικειμενικές και πέραν πάσης αμφισβητήσεως πηγές, πως ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ. Οι ευνοούμενοι όλων των πολιτευμάτων και καθεστώτων, αν δεν ψάξουν παρασκηνιακές άκρες, δεν μπορούν. Δεν το έχουν. Τμήμα αυτής της ευρύτερης κατηγορίας θα αποτελέσουν τα αφιερώματα στη χούντα, στο ''κυνηγητό της παράγκας σε όλους τους άλλους για να τα σηκώνει ο γαύρος από το 1996 και μετά'' και φυσικά στα πέτρινα χρόνια, 1987-1996, το οποίο δεν έχουμε καν αρχίσει και το φυλάμε για μετά, για τα καλά τα γέλια. Στόχος είναι να βάλουμε εδώ όλες τις απάτες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ, όχι μόνο του ΠΑΟ, σε κάθε χρονιά, από τότε που ιδρύθηκαν, αλλά να απαντήσουμε και στην αντιολυμπιακή προπαγάνδα των οπαδών του ΕΑΜ -Ενιαίο Αντιολυμπιακό Μέτωπο, σύμφωνα με το Δάσκαλο Κωνσταντίνο Μπαρμπή-, οι οποίοι μην μπορώντας να αντέξουν την βρωμιά και δυσωδία των κρατικοδίαιτων σωματείων τους, βαφτίζουν σκάνδαλα όλες τις υποθέσεις που αφορούν τον Ολυμπιακό, προσπαθώντας να κερδίσουν τις εντυπώσεις επικοινωνιακά. Χρονιά με χρονιά θα βλέπουμε το τι έγινε, αναλυτικά και τεκμηριωμένα. Το ξεκίνημα θα γίνει με τα πιο φρέσκα, τα πιο πρόσφατα, την χρονιά που μόλις τελείωσε. Θα μιλήσουμε για αβάντες προς την ομάδα του στενού Δημοσίου τομέα εδώ, τον ΠΑΟ. Μιλάμε για αβάντες πολλών ειδών και από πολλές μεριές. Οπλιστείτε με υπομονή, αφού μιλάμε για αρκετό υλικό. Ατελείωτη η μπόχα-βρώμα. Επίσης, για όσους δικούς μας τσινήσουν με την παραπομπή σε ορισμένες σελίδες αντιολυμπιακές και ύποπτες, να πούμε πως σκοπίμως γίνεται αυτό. Θέλουμε να βάλουμε το τι γίνεται μέσα από τη δική τους ματιά, μέσα από δικά τους ΜΜΕ, όσο γίνεται αυτό, ώστε να μην έχουν να πουν το κλασικό ''αυτά τα λένε οι γαύροι''. Φυσικά, όπου δεν είναι αυτό εφικτό, θα χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα, όχι φιλοπαναθηναικά. Φύγαμε λοιπόν.
 
1) ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ-ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΕ ΠΑΟ
 
Τώρα λοιπόν εξηγούνται όλα: Τα “στραβά μάτια” για τα αίσχη σε αγώνες του ΠΑΟ, η διαρκής…σιωπή όταν οι “πράσινοι τραμπούκοι” τα σπάνε παντού – κάτω από τη… μύτη του ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΥ «πράσινου οπαδού», υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή – και βέβαια, το ... ανελέητο κυνηγητό του Ολυμπιακού και του προέδρου του!

Άλλωστε, ο Υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, και ο γ.γ. Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής έχουν μια κοινή βάση στις ενέργειες του, στις μεθοδεύσεις τους και, εν κατακλείδι, στις αποφάσεις τους: ΤΗΝ “ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ”!

Μετά από την έρευνα που κάναμε, οφείλουμε μια μεγάλη-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και παράλληλα ερμηνεία πολλών συμπεριφορών των κρατικών εκπροσώπων στον κόσμο του Ολυμπιακού. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ απόψε γιατί ο Παναθηναϊκός δεν…ΑΓΓΙΖΕΤΑΙ ΠΟΤΕ από τα κυβερνητικά όργανα και την επιρροή που αυτά ασκούν ακόμα παρακάτω!
Πάμε λοιπόν να ρίξουμε τη ΒΟΜΒΑ: Η αδελφή του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, Μαρίνα (δείτε τη φωτογραφία της παρακάτω), έχει παντρευτεί τον αδελφό (Βασίλη) του Γιώργου Σπηλιωτόπουλου , ο οποίος είναι μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (ως εκπρόσωπος του Γιάννη Βαρδινογιάννη), όπως αποδεικνύει και η ΦΩΤΟ από το επίσημο site της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που παραθέτουμε παρακάτω! Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δείχνει ΠΟΛΛΑ! Παράλληλα, ο κύριος Σπηλιωτόπουλος είναι και ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στη Super League, μαζί με τον έμμισθο πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα! Αυτό το στοιχείο που αποκαλύπτει απόψε το olympiacos24.gr, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ καταρχήν την αδυναμία, αλλά και τη συστηματική άρνηση του υπουργού να δράσει με γνώμονα την ισονομία και τη δικαιοσύνη, όταν πρόκειται περί θεμάτων του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα, όπως γίνεται κατανοητό, κυνηγά ΣΥΝΕΧΩΣ τον Ολυμπιακό με στόχο τη φθορά των Πειραιωτών! Πολεμά ΛΥΣΣΑΛΕΑ τον Ολυμπιακό, αβαντάρει προκλητικά το Παναθηναϊκό σε περιπτώσεις εξώφθαλμες, ή ακόμα και αδιαφορεί, όπως π.χ. στη δημιουργία επεισοδίων σε πάμπολλα ματς του, αλλά και εκτός αυτών (βλέπε επίθεση στον Καλόπουλο, όπου η “πράσινη” ΠΑΕ δε λογοδότησε ΠΟΤΕ για την δράση των γνωστών τραμπούκων, αλλά και τα γνωστά πλέον επεισόδια εναντίον φιλήσυχων πολιτών στην πόλη του Αγρινίου. Τα γεγονότα μάλιστα αυτά, σε συνδυασμό με τα κατάπτυστα επεισόδια που προκάλεσαν πρόσφατα ΚΑΙ στα Ιωάννινα, στον αγώνα με τον ΠΑΣ, αποτελούν το ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ των ΑΙΣΧΩΝ που έχουν συμβεί εδώ και δεκαετίες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!).

Η “Παναθηναϊκή Φιλοσοφία”

Επειδή στον Παναθηναϊκό είναι στερημένοι από τίτλους, προσπαθούν συνεχώς να υποβαθμίσουν το προϊόν (ποδόσφαιρο – αθλητισμός), λειτουργώντας με τον γνωστό παραλογισμό της ζήλιας, της μιζέριας και του απίστευτου φθόνου, φτάνοντας στο σημείο να εύχονται να “ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”, που λέει και θυμόσοφος λαός!

Το motto τους στηρίζεται πάντα στο αντιολυμπιακό μένος και οι συμπεριφορές τους είναι αυτές που ζούμε, ειδικά τους τελευταίους μήνες! Δε διαθέτουν ούτε τις δυνατότητες, ούτε τις ικανότητες, δεν φτάνει εκεί ο πήχης τους για να ανέβουν κλίμακα. ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ να ανταγωνιστούν τον υγιή Ολυμπιακό του Μαρινάκη σε κανένα επίπεδο!

Προφανώς πια, έτσι εξηγείται η πάγια τακτική του …φουκαρά, παρότι και αυτός – έντονων πράσινων αποχρώσεων -, γ.γ. Αθλητισμού να τα βάζει με τον Ολυμπιακό. Γιατί, εδώ που τα λέμε, τι να περιμένει κανείς από τον Μπιτσαξή, όταν βλέπει από τους πολιτικούς προϊσταμένους του να δρουν έτσι; Πώς μπορεί να χαράξει μια διαφορετική γραμμή πλεύσης και να αποκαλύψει αυτό το δόλιο παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη του Θρύλου;

«Να… πέσει ο Ολυμπιακός!”: Προσδοκά ο “Γκούφι” …

Ένα ακόμα μικρό δείγμα που αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα του κυρίου Σπηλιωτόπουλου, είναι το σχόλιο που κάνει στο προφίλ που διατηρεί στο facebook! Συγκεκριμένα, εύχεται να πέσει ο Ολυμπιακός στη …Β’ Εθνική! Αυτό είναι το ήθος των ανθρώπων που επιλέγει η πράσινη ΠΑΕ και που βέβαια, εκπροσωπούν την ομάδα στη Λίγκα! Ανέκαθεν άλλωστε τον κύριο Σπηλιωτόπουλο τον αποκαλούσαν στην ποδοσφαιρική πιάτσα ως… “ουρά του Βαρδινογιάννη”, έχοντας του αποδώσει την ίδια στιγμή και το ψευδώνυμο “Γκούφι”! Παράλληλα, αυτός ο άνθρωπος με τη βαθύτατα «αντί-Ολυμπιακή» στάση επηρεάζει δυνατά τον Π. Γερουλάνο! Έναν υπουργό, που δεν γνωρίζει τι… έχει η μπάλα μέσα, αν είναι στρογγυλή ή τετράγωνη, αν είναι… ωρολογιακή βόμβα (!), αν το ποδόσφαιρο παίζεται… με τα χέρια ή τα πόδια! Σε αυτόν τον ανίδεο για το άθλημα υπουργό υπαγορεύει την «πράσινη φανατισμένη γραμμή του», ο Γιώργος Σπηλιωτόπουλος. Και αυτός ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται, ακόμα και επί της τωρινής κυβέρνησης Παπαδήμου!
Βέβαια, από τον ίδιο τον κ. Γερουλάνο και την προηγούμενη κυβέρνηση Παπανδρέου, δε θα περίμενε κανείς τίποτα καλύτερο. Η νέα όμως κυβέρνηση Παπαδήμου, στην οποία συμμετέχουν πλέον και τα τρία μεγάλα κόμματα, σαφώς και δεν δείχνει διατεθειμένη να αναλαμβάνει ένα τέτοιο πολιτικό κόστος με την συνέχιση της παρουσίας Γερουλάνου στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού!

Στενοί συγγενικοί δεσμοί!

Ο κ. Γερουλάνος – τον οποίο ουδέποτε διέκρινε η πολιτική ευθιξία για να οδηγηθεί σε παραίτηση από το «χαρτοφυλάκιό του», όταν έχει μια τόσο στενή συγγενική σχέση, μέσω της αδελφής του με τον Γ. Σπηλιωτόπουλο, το μέλος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και εκπρόσωπό του στη Λίγκα, που ουσιαστικά είναι σαν να κατοικούν στο ίδιο σπίτι (!) – δεν μπορεί να παραμείνει σε μια τόσο σημαντική θέση και να δέχεται υποδείξεις και … γραμμή από συγγενικό του πρόσωπο, ο οποίος δρα για τα αποκλειστικά συμφέροντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ευχόμενος παράλληλα, τον… αφανισμό του Θρύλου!

Αβάντα στον ΠΑΟ!

Είναι φανερό επίσης ότι , με αυτόν τον τρόπο και μέσα στο μετοχικό-ιδιοκτησιακό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται εδώ και μήνες η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της έλλειψης ρευστότητας, υπαγόρευσαν στον κύριο Γερουλάνο να ενσωματώσει μια συγκεκριμένη, ΑΚΡΩΣ φωτογραφική διάταξη στον νέο αθλητικό νόμο, ενός νέου ιδιοκτησιακού καθεστώτος, το οποίο βολεύει ΑΠΟΛΥΤΑ τον Παναθηναϊκό, με προφανή σκοπό να του ΚΑΝΕΙ ΑΒΑΝΤΑ! Το …περνάει μάλιστα, χωρίς να το έχει ψάξει, μη μελετώντας επιμελώς την επίμαχη τροποποίηση, γιατί προφανώς δεν τον απασχολεί το καλό του συνόλου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και των ΠΑΕ!

Ήρθε η ώρα ο κύριος Γερουλάνος να δείξει ελάχιστα δείγματα ανδρείας και να παραιτηθεί. Ή τουλάχιστον, εάν δε μπορεί να το κάνει, να απομακρυνθεί! Γιατί, πολύ απλά, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ!

Εάν συνεχιστούν αυτές οι καταστάσεις, αυτή η πολεμική κατά του Θρύλου και ο υπουργός Πολιτισμού να «κάνει» το φερέφωνο ενός διοικητικού μέλους του Παναθηναϊκού, ΑΣ ΤΟΝ «ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ», τέλος πάντων, η κυβέρνηση Παπαδήμου! Σε λίγο, αυτό θα μοιάζει με λαϊκή απαίτηση του λαού του Ολυμπιακού. Θα ξεχειλίσει το κόκκινο ποτάμι της οργής…

 
Έχει τέτοιες άκρες ρε παιδιά ο ΠΑΟ στο κράτος? Αυτή η ''μονίμως κυνηγημένη από το κράτος'' ομάδα, έχει τέτοιου είδους νταραβέρια με δημοσίους λειτουργούς? Εμείς απλώς παραθέτουμε τα στοιχεία, δεν υιοθετούμε τίποτε. Ρωτάμε λοιπόν.
 
ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ? ΤΙ ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ? ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ 2 ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΞΑΡΓΥΡΩΘΗΚΕ ΑΥΤΗ Η ΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ?

 
2) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ
 
Στις 15 Νοεμβρίου 2011, στην εκπομπή ''ΔΙΚΗ'' στον ΣΚΑΙ, το πρωτοπαλλήκαρο του ΕΑΜ Κυριάκος Θωμαίδης, μέσα στην καρδιά του αλαφουζοκάναλου, παρουσιάζει έγγραφο με βάση το οποίο ο Μπιτσαξής μείωσε από 15% σε 10% το ποσοστό των εισπράξεων που παρακρατούσε το ΟΑΚΑ ΚΑΙ από τον Παναθηναικό, πέρα από ΑΕΚ και εταιρείες που διοργάνωναν συναυλίες στο Στάδιο, για την χρήση του, αναφέρεται σε μη απόδοση εσόδων από διαφημιστικές χρήσεις του ΠΑΟ στη διεύθυνση του ΟΑΚΑ, μιλά για το σκάνδαλο της παρουσίασης ΨΕΥΤΙΚΩΝ εισιτηρίων, λιγότερων από τον πραγματικό αριθμό των παρισταμένων θεατών στα εντός έδρας παιχνίδια του ΠΑΟ, ώστε να κλέψουν λεφτά οι διοικούντες του, μιλά για τη συντήρηση του χορτοτάπητα, που γίνεται με ευθύνη της ΠΑΕ ΠΑΟ και φορτώνεται την εταιρεία που επέλεξε η ΠΑΕ ΠΑΟ μετά ΚΑΙ η διεύθυνση του ΟΑΚΑ και άλλα πολλά. Εδώ το χαρακτηριστικό απόσπασμα.
 
http://www.skai.gr/tv/show/?showid=64950   Από το 01:04:17 μέχρι το 01:21:25, με ημερομηνία εκπομπής 15/11/2011 που επιλέγετε εσείς.
 
Ενώ στην αρχή ο Μπιτσαξής παρουσιάζεται ενοχλημένος, στην πορεία καταπίνει τα λόγια του και δεσμεύεται να ψάξει τα στοιχεία που του παρουσιάζει ο ''σαγόνιας''. Προσοχή. Ο ''σαγόνιας'' μέσα από το αλαφουζοκάναλο αποκαλύπτει σκάνδαλα του ΠΑΟ. Και μετά κάποιοι αμφιβάλλουν για το ότι έρχεται η συντέλεια του κόσμου...
 
Ένας δημοσιογράφος από την επομένη που αντιλαμβάνεται και επισημαίνει το θέμα, είναι και ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΑΒΑΘΙΩΤΗΣ. Με σειρά άρθρων του, μάλιστα, το πάει και παραπέρα. Ένα από αυτά τα άρθρα του είναι και το παρακάτω.
 
*** ΚΑΤΑ τη διάρκεια της χθεσινής του εμφάνισης στην τηλεοπτική «Δίκη», ο γγΑ κ. Μπιτσαξής, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ομολόγησε ότι παρέβη τον νόμο ! * ΚΑΙ μάλιστα, ότι τον παρέβη για να διευκολύνει τον Παναθηναϊκό, κατόπιν παρακλήσεως του τελευταίου ! 
*** ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όταν ο τηλεπαρουσιαστής – δημοσιογράφος κ. Θωμαϊδης του επέδειξε κάποιο έγγραφο της διοίκησης του ΟΑΚΑ, με το οποίο η παρακράτηση ποσοστών από τις εισπράξεις εκδηλώσεων στο Ολ. Στάδιο, θα είναι 10 % αντί του 15 % πού προβλέπει ο νόμος, ο γγΑ δεν το αρνήθηκε 

*** Ο κ. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ, παραδέχτηκε ότι αυτό συνέβη επειδή του το είχε ζητήσει ο … πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού μετά τη συναυλία της Αννας Βίσση πέρυσι, διότι «δεν έβγαινε» λόγω της οικονομικής αποτυχίας της εκδήλωσης * ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ο κ. Μπιτσαξής, έθεσε και θέμα «ανταγωνιστικότητας» του Σταδίου στον τομέα του κόστους των εκδηλώσεων, εννοώντας ότι οι τιμές σε περίοδο κρίσεως έπρεπε να μειωθούν 

*** ΦΥΣΙΚΑ, αυτά τα επιχειρήματα, όση βάση λογικής και αν διαθέτουν, δεν συνεπάγονται επ’ ουδενί την παραβίαση των διατάξεων του νόμου και μάλιστα με μία απόφαση ΔΣ ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου όπως το ΟΑΚΑ 

*** ΤΑ πράγματα πάντως, δεν φαίνονται καθόλου «αθώα» * Ο κ. ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ, δέχτηκε την «παράκληση» του προέδρου του ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, απεμπολώντας έτσι τα δικαιώματα του Σταδίου, του οποίου εποπτεύει * ΑΥΤΟ, για πολλούς αποτελεί παράβαση καθήκοντος, πού μπορεί να είναι αιτία ακόμα και απομάκρυνσης του γγΑ από την θέση του 

*** ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ, άλλωστε, πού δεν είναι καθόλου «μακρινό», αν ληφθούν υπ’ όψιν κάποιες «σκέψεις» του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Νικητιάδη, πού διοχετεύθηκαν σε μεγάλο κύκλο κυβερνητικών παραγόντων 

*** ΟΜΩΣ, όλα αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στο κομφούζιο πού έχει δημιουργηθεί στα διοικητικά και οικονομικά του ΟΑΚΑ, εξ αιτίας της διοικητικής ανεπάρκειας και της υποχωρητικής τακτικής του γγΑ στις απαιτήσεις και τις αυθαιρεσίες του Παναθηναϊκού ! 

*** ΣΥΜΦΩΝΑ με ασφαλείς και μη επιδεχόμενες αμφισβήτησης πληροφορίες μας, ο Παναθηναϊκός – όπως και η ΑΕΚ – δεν έχουν υπογράψει ακόμα καμία σύμβαση για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου, απαιτώντας περαιτέρω μείωση του ποσοστού του ! 

*** Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΟΑΚΑ, λόγω αυτής της τακτικής των δύο ΠΑΕ, πού υποστηρίζεται από τον κ. Μπιτσαξή, δεν έχει ακόμη εισπράξει καθόλου ποσοστά, διότι αρνείται να υπογράψει τις τελεσιγραφικές απαιτήσεις ( πού συνήθως μεταφέρονται από τον κ. Ζαβραδινό ) τους 

*** Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ μάλιστα, υποστηρίζει ότι ειδικά για φέτος δεν πρέπει να υπογραφεί ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ με το ΟΑΚΑ, λές και … κάνει χάρη πού το χρησιμοποιεί σαν να είναι δική του περιουσία 

*** ΕΙΝΑΙ χαρακτηριστικό, ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει δηλώσει στη διοίκηση του ΟΑΚΑ μόνο ΟΚΤΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ διαρκή εισιτήρια, τη στιγμή πού όλοι γνωρίζουν ότι πέρυσι είχε πουλήσει πάνω από είκοσι χιλιάδες 

*** ΟΜΩΣ αυτή η πτώση των εισιτηρίων – και των εισπράξεων, βεβαίως – δεν είναι θέμα πού αφορά τη διοίκηση του ΟΑΚΑ ή την ΓΓΑ, αλλά απόλυτα προσωπικό πρόβλημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός * ΜΕ την οποία, ως φαίνεται, ο γγΑ μας έχει αναπτύξει … παράλληλη δράση ***
 
Βεβαίως, ο Μανώλης δεν μένει εκεί. Συνεχίζει, ψάχνει το θέμα και μετά από κάποιους μήνες, σκάει το καλό το παραμύθι.
 
Τζάμπα και χωρίς συμβόλαια ΠΑΟ και ΑΕΚ χρησιμοποιούν σαν έδρα το ΟΑΚΑ!
*** ΑΥΡΙΟ τελειώνει η «ανεπίσημη» προθεσμία πού έχει δώσει η διοίκηση του ΟΑΚΑ στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, για να προσέλθουν και να υπογράψουν την νέα σύμβαση, δεδομένου ότι η παλαιά έχει λήξει από το … 2011 ! 
*** ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ βεβαίως στην σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος να χρησιμοποιούν το ΟΑΚΑ σαν ποδοσφαιρική έδρα τους * Η ΣΥΜΒΑΣΗ αυτή, όπως άλλωστε και η κάθε σύμβαση, προϋποθέτει και κάποιους όρους, κάποιες οικονομικές συμφωνίες, προκειμένου να ικανοποιηθούν και οι ανάγκες του Σταδίου 

*** ΑΥΤΟΣ ακριβώς είναι και ο λόγος, πού ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ ΔΕΝ ΠΑΝΕ να υπογράψουν την σύμβαση * ΓΙΑ να μην υποχρεωθούν να δεχτούν κάποιους οικονομικούς όρους * ΕΤΣΙ, συνεχίζουν να παίζουν στο Ολυμπιακό Στάδιο, να το χρησιμοποιούν σαν έδρα τους, χωρίς να πληρώνουν ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ * ΚΑΙ βεβαίως, να χρωστάνε κι’ όλας από τα περσινά 

*** Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΟΑΚΑ έχει πολλού τρόπους να προστατέψει τα συμφέροντά του και να εξασφαλίσει τα έσοδα πού προκύπτουν από την ( ουσιαστική ) ενοικίαση του γηπέδου * ΤΑ χέρια της, όμως, είναι κυριολεκτικά δεμένα, λόγω … Μπιτσαξή ! * Ο ΓΓΑ έχει δώσει σαφή εντολή να μη διεκδικηθούν τα χρεωστούμενα, πού φτάνουν σε ποσά πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ 

*** ΚΑΙ αυτό, διότι δεν θέλει να έρθει σε κόντρα με τις διοικήσεις δύο ομάδων πού θεωρούνται «φιλικές» προς αυτόν και βεβαίως, πιστές του «σύμμαχοι» στον αγώνα του εναντίον της … «διαφθοράς» στο ποδόσφαιρο * ΣΙΓΑ δηλαδή μην στεναχωρούσε τους Βαρδινογιάννηδες και τους φίλους ***

 
Τι? Πώς? Δηλαδή ΠΑΟ και ΑΕΚ δεν δίνουν φράγκο στο ΟΑΚΑ και μάλιστα χρωστάνε και ενοίκια από παλαιότερα έτη χρήσης? Όλη η κοινωνία πεινάει, κόσμος μένει στο δρόμο γιατί δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του και το κρατικοδίαιτο, επιδοτούμενο συνοικιακό σωματείο Κολωνακίου-Αμπελοκήπων, εκμεταλλεύεται ΤΖΑΜΠΑ κρατική περιουσία? (Θα αναφερθούμε άλλη φορά στη ΔΕΚΟ Ποδονίφτη με τους μουσουλμάνους υποστηρικτές, δεν την ξεχνάμε, απλώς δεν είναι της παρούσης). Βεβαίως, κάποιος μπορεί να έρθει και να μας πει ''ψέμματα λέει ο Γαβαθιώτης'', ή ακόμη ακόμη ''αυτό άλλαξε, έχει υπογραφεί νέα σύμβαση και το κράτος παίρνει κανονικά λεφτά από ΠΑΟ-ΑΕΚ για το ΟΑΚΑ''. Μάλιστα. Ρωτάμε λοιπόν.
 
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΟ-ΟΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ? 
 
Καλόπιστα ρωτάμε, δεν υιοθετούμε συκοφαντικές διαδόσεις εμείς. Πείτε μας κύριοι του υπουργείου Πολιτισμού, κύριε Ιωαννίδη πια, πόσα λεφτά παίρνετε ως κράτος από τον ΠΑΟ για το ΟΑΚΑ? Να περιμένουμε απάντηση?
 
Το θέμα έχει και συνέχεια. Μετά τα επεισόδια του ''αγνού κόσμου του ΠΑΟ, που αγανάκτησε από τα στησίματα που του κάνει ο γαύρος'' στο ντέρμπυ του ΟΑΚΑ φέτος με τον Ολυμπιακό, όπου ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
 
1. ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ MATRIX

2. 1000 ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

3. 24 ΚΟΥΠΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΓΚΕΛΑ ΣΕ 10 ΘΥΡΕΣ

4. 14 ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΠΛΕΞΙ-ΓΚΛΑΣ

5. 55 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ

6. 2 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΜΑΝΙΚΕΣ

7. 6 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΦΩΛΙΕΣ

8. 4 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΚΟΥΤΙΑ

9. 60 ΠΛΑΚΕΣ ΔΑΠΕΔΟΥ

10. 8 ΣΧΑΡΕΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

11. 2 ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΘΥΡΩΝ ΚΑΙ 11 ΤΟΥΡΝΙΚΕ

12. ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΜΠΟΥΤΙΚ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ 2 ΚΙΟΣΚΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΜΠΑΡ

13. 3 ΝΟΒΑΠΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΡΑ 35

14. 2 ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΡΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15. 7 ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΛΕΚΑΝΕΣ

16. 1 ΚΑΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

17. ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΑΡΤΑΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΧΩΡΟΣ

1. 10 ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΙΧΩΜΑΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΕΙΡΗΝΗ

2. 60 ΠΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ

3. 20 ΜΙΚΡΕΣ ΣΧΑΡΕΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ

4. 6 ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

5. 32ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΟΥ

6. 3 ΠΟΡΤΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΒΟΥ

1. 3 ΠΑΝΕΛ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ

2. 12 ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΙΒΟΥ

3. 11 ΣΚΕΠΑΣΤΡΑ ΠΑΓΚΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

4. 4 ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ

5. 1 ΠΙΝΑΚΑ ΠΥΡΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

 
μαθαίνουμε ότι
 
Ο Παναθηναϊκός ενημέρωσε πως με δικά του έξοδα γίνεται αποκατάσταση των ζημιών στο ΟΑΚΑ και αύριο το απόγευμα θα είναι έτοιμος προς χρήση. Δεν θα έχει πρόβλημα η ΑΕΚ.
 
Ρωτάμε λοιπόν.
 
ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΤΗΣ 18-3-2012?
 
Υπάρχουν πολλοί που απαντούν ''ναι''? Αν υπάρχουν, ας δούνε και το παρακάτω.
 
Ακρως αποκαλυπτική είναι η έκθεση της εταιρείας που τοποθέτησε το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας (κάμερες) στο ΟΑΚΑ και έχει την ευθύνη για τη συντήρηση και τη λειτουργία τους.

Παράλληλα, από την ίδια έκθεση, που φέρνει στο φως κατ’ αποκλειστικότητα η «Κ», ανήμερα τη συζήτηση για την «αθλητική βία» στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, προκύπτουν εύλογα και καίρια ερωτήματα, αφού, όπως προκύπτει, ο μεγαλύτερος αριθμός των καμερών στις εισόδους του σταδίου καθώς και όλες όσες είναι τοποθετημένες εντός αυτού, δεν λειτούργησαν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού!

Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την έρευνα και χρήζει διερεύνησης είναι ότι μεγάλος αριθμός καμερών που, σύμφωνα με τους χειριστές της αστυνομίας, λειτουργούσαν πριν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, την ημέρα του ντέρμπι είχαν τεθεί –για διάφορους λόγους– εκτός λειτουργίας!

Η έκθεση συντάχθηκε έπειτα από έκτακτο αίτημα της ΓΓΑ κι ενώ υπήρξε σχετική διαμαρτυρία από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο με τη σειρά του ανακοίνωσε ότι θα διατάξει ΕΔΕ στο ΟΑΚΑ για το θέμα των καμερών.

Στην έκθεση της εταιρείας αναφέρονται τα εξής: «Από τις 34 συνολικά σταθερές IP κάμερες που θα έπρεπε να βρεθούν μία σε κάθε πύλη εισόδου για την καταγραφή της εισόδου και εξόδου των φιλάθλων, έντεκα λειτουργούσαν κανονικά, πέντε είχαν εξαφανιστεί από τη θέση τους και οι υπόλοιπες 16 παρουσίαζαν κάποιου είδους βλάβη. Η μία που εξαφανίστηκε, η μία που καταστράφηκε και μία εξ αυτών που παρουσιάζουν βλάβη, παρατηρήθηκε ότι λειτουργούσαν πριν από τον αγώνα ΠΑΟ–ΟΣΦΠ, όπως επιβεβαίωσε ο χειριστής της αστυνομίας. Ποσοστό λειτουργίας σταθερών καμερών: 33%».

Για τις τοποθετημένες εντός του αγωνιστικού χώρου κάμερες, η έκθεση αποτελεί κόλαφο: «Από τις έξι περιστρεφόμενες κάμερες που χρησιμοποιούνται για την εποπτεία του εσωτερικού χώρου των κερκίδων (τρεις στην ανατολική και τρεις στη δυτική πτέρυγα) δεν λειτουργούσε καμία, ενώ πριν από τον αγώνα ΠΑΟ–ΟΣΦΠ λειτουργούσαν τρεις δυτικές, όπως επιβεβαίωσε ο χειριστής της αστυνομίας. Ποσοστό λειτουργίας εσωτερικών περιστρεφόμενων καμερών: 0%».

Για τις κάμερες που είναι τοποθετημένες στον προαύλιο χώρο, η έκθεση αναφέρει τα εξής: «Από τις οκτώ περιστρεφόμενες κάμερες που χρησιμοποιούνται για την εποπτεία του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου των θυρών, λειτούργησαν οι έξι, ενώ οι δύο που παρουσιάζουν πρόβλημα παρατηρήθηκε ότι λειτουργούσαν κανονικά πριν από τον αγώνα ΠΑΟ -ΟΣΦΠ, όπως επιβεβαίωσε ο χειριστής της αστυνομίας. Ποσοστό λειτουργίας εξωτερικών περιστρεφόμενων καμερών: 75%».

Μετά το ντέρμπι, δηλαδή κατόπιν εορτής, αποκαταστάθηκε η λειτουργία των πέντε από τις έξι κάμερες που έχουν τοποθετηθεί εντός του σταδίου, εγκαταστάθηκαν τέσσερις σταθερές κάμερες που είχαν αφαιρεθεί ή καταστραφεί και επισκευάστηκαν δύο από τις χαλασμένες στις θύρες του σταδίου.

 
Ρωτάμε λοιπόν.
 
ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18-3-2012, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΩΝ ''ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ'' ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΟΑΚΑ? ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ, Η ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΙΤΣΑΞΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΩΣ ''Ο ΠΑΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ''? ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΥΝΟΗΜΕΝΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ?

 
3) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΑΕ ΠΑΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
 
Αρχές Νοεμβρίου το ΣΔΟΕ κάνει έλεγχο σε όλες τις μεγάλες ομάδες και διαπιστώνει τα παρακάτω για την ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
Το ΣΔΟΕ όπως είναι γνωστό έκανε την Παρασκευή έλεγχο σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξε άμεσος κίνδυνος σύλληψης του προέδρου της ΠΑΕ Δημήτρη Γόντικα. Ο λόγος ήταν ένα χρέος ύψους 560.000 ευρώ προς την εφορία από μη απόδοση ΦΠΑ που σύμφωνα με τον νέο νόμο για τους οφειλέτες του Δημοσίου θα οδηγούσε στην σύλληψη του Γόντικα εάν δεν το απέδιδε η ΠΑΕ. Τελικώς το εν λόγω ποσό καταβλήθηκε και δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο.
 
(Μιλάμε για τον κύριο Γόντικα, ο οποίος στο παρελθόν 
 
Κακουργηματική ποινική δίωξη ασκήθηκε κατά του Δημήτρη Γόντικα, ο οποίος με την ιδιότητα του διευθυντή προγράμματος της ΕΡΤ ελέγχεται για πράξεις και παραλείψεις του.
Ο κ. Γόντικας επελέγη προ ημερών από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τη θέση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟ αντί του παραιτηθέντος Αντώνη Αντωνιάδη.
 
Περίεργη υπόθεση, έτσι? Τι να απέγινε άραγε?)
 
Θα περίμενε κανείς το θέμα να έχει διευθετηθεί. Ο πρόεδρος του ΠΑΟ λίγο έλειψε να πάει μέσα στο κάτω κάτω της γραφής. Τη σήμερον ημέρα, που κόσμος και ντουνιάς υποφέρει από τα χαράτσια και τους φόρους, πώς να πιστέψουμε ότι γίνεται σκόντο από το Υπουργείο σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, που είναι και ΑΕ? Έλα όμως που εδώ μιλάμε για το στενό ελληνικό Δημόσιο και τη δική του ομάδα, που ποτέ δεν πεθαίνει. Λίγους μήνες μετά, διαβάζουμε
 
Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος είχε κάνει αιφνιδιαστική έφοδο στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός πριν από κάποιους μήνες και διαπίστωσε παραβάσεις. Οι πράσινοι χρωστούν 300.000 ευρώ προς το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ!
 
Ντροπή. Καλά, δεν δέχεστε ότι ''δεν υπάρχει θέμα'', όπως σας λένε από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟ? Γιατί δεν το δέχεστε κύριοι? Και για ποιες παραβάσεις ύψους 300.000 ευρώ μιλάτε? Στη χώρα που αν χρωστάς ένα ευρώ πας με αυτόφωρη διαδικασία μέσα και δεκάδες συμπολίτες μας τρέμουν μην τους μαζέψει η αστυνομία στα καλά του καθουμένου, το κρατικοδίαιτο σωματείο του κέντρου της Αθήνας έχει ΔΙΑΠΙΣΤΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ φορολογικές παραβάσεις ύψους 300.000 ευρώ, αλλά ''δεν υπάρχει θέμα'', όπως μας λένε από την ΠΑΕ ΠΑΟ. Μάλιστα. Το ζητούμενο είναι πως ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ 2,5 μήνες μετά τον έλεγχο του ΣΔΟΕ, όπου κινδύνευσε με σύλληψη ο Γόντικας, το ελληνικό Δημόσιο ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΦΡΑΓΚΟ από τα χρωστούμενα του ΠΑΟ.
 
Ρωτάμε λοιπόν.
 
ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΔΟΕ? ΠΟΙΑ ΠΟΙΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥΣ? 

 

4) ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΤΟΥ ''ΨΗΛΟΥ ΣΙΣΕ''
 
Γνωστό το θέμα, απλώς το βάζουμε κι εδώ, για να τα έχουμε όλα συγκεντρωμένα. Ο ΠΑΟ, αφού σε πρώτη φάση κόβεται από την Επιτροπή Αδειοδοτήσεων, αφού δεν έχει καταθέσει εμπρόθεσμα μέχρι τις 7-4-2012 τα απαιτούμενα έγγραφα και αφού δεν έχει διακανονίσει τις οφειλές του για την προηγούμενη χρονιά, 2011, μέχρι τις 31-3-2012, τελικά παίρνει άδεια σε δεύτερο στάδιο. Πώς παίρνει άδεια? Αρχικά μαθαίνουμε πως κατάφερε η ''Παναθηναική Συμμαχία'' να πάρει δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς, ύψους 5 εκ. ευρώ. Με αυτό το δάνειο θα έμπαινε ζεστό χρήμα στα ταμεία της ΠΑΕ, ενώ μελλοντικά έσοδα της ΠΑΕ θα πήγαιναν στην αποπληρωμή αυτού του δανείου. Επομένως το μπάτζετ θα μειωνόταν για να αντιμετωπιστούν αυτά τα έξτρα έξοδα. Τελικά βγαίνει η ίδια η τράπεζα Πειραιώς και διαψεύδει την ΠΑΕ ΠΑΟ.
 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, από αρμόδιους κύκλους της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς διευκρινίστηκε σήμερα το πρωί ότι''η τράπεζα Πειραιώς δεν έχει εγκρίνει κανένα απολύτως δάνειο για την ΠΑΕ Παναθηναικός. Όλα όσα αναφέρονται ή γράφονται για δάνειο ύψους 5 εκ. ευρώ, είναι εντελώς αναληθή''.
 
Φυσικά, αν κι εφόσον έπαιρνε το δάνειο, αυτά τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ λεφτά θα δικαιολογούσαν απόλυτα την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΠΑΟ. Έλα όμως που δεν πήρανε πραγματικά λεφτά από πουθενά (μέχρι στιγμής, θα δούμε παρακάτω το τι έγινε). Πού πόνταραν? Σε ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ λεφτά. Ποια είναι τα υποθετικά λεφτά? ''Το άνοιγμα στον κόσμο'', που λέει και ο Αλαφούζος. Εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης στην ιστορία της χώρας από την εποχή του Εμφυλίου Πολέμου, η ΠΑΕ ΠΑΟ αδειοδοτείται στηριζόμενη σε έσοδα από έναν γονατισμένο οικονομικά κόσμο. Είναι δίκαιο αυτό? Προβλέπεται από κάπου? Αντιδρούν όλες οι κομμένες ομάδες λοιπόν και επιτίθενται στην επιτροπή, για χρήση διαφορετικών κριτηρίων κατά την έκδοση της απόφασης. Τι απαντάει το σωματείο του στενού ελληνικού Δημοσίου σε αυτό?
 
«Η αδειοδότηση του Παναθηναϊκού από το δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ είναι νομιμότατη. Ο φάκελός μας ήταν πληρέστατος και το πλάνο βιωσιμότητας βασίζεται στην χρηματοδότηση από τους οπαδούς της ομάδας, πλάνο που θεωρείται από την UEFA το πλέον ασφαλές μοντέλο. Διευκρινίζεται δε ότι δεν υπάρχει θέμα δανειοδότησης από την τράπεζα Πειραιώς»

Η ΟΥΕΦΑ θεωρεί ''το πλέον ασφαλές μοντέλο'' το πλάνο χρηματοδότησης ενός Συλλόγου από τους οπαδούς του. Μάλιστα. Σε ποιες χώρες, κύριε Αλαφούζε? Στις χώρες όπου τα τηλεοπτικά δικαιώματα φέρνουν έσοδα μίνιμουμ 40 εκ. ευρώ στην τελευταία ομάδα της πρώτης κατηγορίας? Στις χώρες που οι χορηγοί σκορπάνε καράβια με λεφτά, αφού η εικόνα του πρωταθλήματος φτάνει στην άλλη άκρη της γης και μπορούν να διαφημίζουν τα προιόντα τους σε πάρα πολλούς ανθρώπους? Ναι. Σε αυτές τις χώρες, όντως δεν χρειάζεται καν μεγαλομέτοχος και ''ο κόσμος μπορεί να σώσει τις ομάδες'', όσο κι αν τα παραδείγματα οικονομικής καταστροφής σε σωματεία τύπου Λιντς είναι εκεί για να μας οδηγήσουν στο αντίθετο συμπέρασμα. Υπάρχει χώρα, πλην των 7-8 προηγμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης με τα τεράστια έσοδα, όπου ''ο κόσμος χρηματοδοτεί μια ομάδα'' και αυτή στέκεται σε επίπεδο διεκδίκησης εισόδου σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ? Ποια είναι αυτή η χώρα? Ποια είναι αυτή η ομάδα, που δεν δημιουργεί και χρέη μάλιστα? Γιατί δεν μιλάμε για μια χρονιά, αλλά για πολλές χρονιές μαζί, για βάθος χρόνου.
 
Το γέλιο όμως συνεχίζεται, αφού και αυτή η ''επιχειρηματολογία'' πάει άπατη.
 
«Η διακίνηση πληροφοριών περί "σάλου στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο" μετά από δήθεν διακριτή ευνοϊκή μεταχείριση της ΟΠΑΠ Α.Ε. προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κινούνται εκτός λογικής και είναι απαράδεκτες.
Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια υπεύθυνη στάση -διευκόλυνση των ομάδων, με ταυτόχρονη εξασφάλιση όλων των αυτονόητων και νομίμων εγγυήσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε.- τήρησε η διοίκηση της εταιρείας σε κάθε περίπτωση και ειδικότερα, μόλις πριν μερικές εβδομάδες, και απέναντι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία αντιμετώπιζε αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα με την αδειοδότηση συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα και τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αντίστοιχη στάση επιχείρησε η ΟΠΑΠ Α.Ε. να τηρήσει και στις περιπτώσεις των υπόλοιπων ομάδων της Super League, πλην, όμως, τα προβλήματά τους ήταν τέτοια που δεν επέτρεψαν την ευόδωση της προσπάθειας (ΑΕΚ, ΑΡΗΣ, ΟΦΗ κ.α.).

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. θέλει να καταστήσει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι σε κάθε περίπτωση ενεργεί με γνώμονα το επιχειρηματικό της συμφέρον, κατά τρόπο απολύτως νόμιμο, που διασφαλίζει τους μετόχους της.

Ταυτόχρονα, ως Μέγας Χορηγός και κύριος στυλοβάτης του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο σύνολό του, επιδιώκει να υπάρχει ένα ανταγωνιστικό ελληνικό πρωτάθλημα, να μετέχουν ελληνικές ομάδες σε διεθνείς διοργανώσεις και -κυρίως- ομάδες και πρωταθλήματα να απέχουν από κάθε άμεση ή έμμεση ενέργεια που ωθεί τη βία (έμπρακτη ή λεκτική), γεγονός που το έχει καταδείξει με λογική απαίτηση πρόβλεψης και εφαρμογής ρητρών βίας και αδιαφάνειας σε όλες τις χορηγικές συμβάσεις της με τις διοργανώτριες αρχές του ποδοσφαίρου και κάθε ομάδα ξεχωριστά, αλλά και με την σταθερή υπεύθυνη στάση σε κάθε περίπτωση εκτροπής.

Προς την ίδια κατεύθυνση καλεί να εργαστούν και όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου αποστασιοποιούμενοι δημοσίως από δημοσιεύματα που τους φέρουν να διατυπώνουν ανυπόστατες απόψεις περί πρόκλησης "σάλου" από δήθεν "παρατυπίες" της διοίκησης της ΟΠΑΠ Α.Ε.».
 
Η Επιτροπή της ΕΠΟ, λοιπόν, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ έδωσε άδεια στην ΠΑΕ ΠΑΟ. Η ΠΑΕ ΠΑΟ είχε ζεστό και πραγματικό χρήμα στα ταμεία της. Μόνο που αυτό το χρήμα δεν προερχόταν από καμία τράπεζα, αλλά από ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΠΑΠ. Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΟΠΑΠ μάλιστα σκούζει και για ''ισότιμη μεταχείριση όλων των ομάδων''. Συμφωνούνε όλες οι ομάδες?
 
Η ΠΑΕ Άρης σημειώνει ότι ουδέποτε πραγματοποιήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για το συγκεκριμένο ζήτημα και καμία προσπάθεια δεν οδηγήθηκε σε όποιο θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα, όχι λόγω των όποιων προβλημάτων μας, αλλά γιατί απλούστατα ποτέ δεν υπήρξε καμία κίνηση σε σχέση με την ΠΑΕ Άρης
 
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΝΤΗ, ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΝΤΗ, ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΝΤΗ, αμφισβητεί τον κρατικό ΟΠΑΠ. Όχι κάποιο ''παράρτημα του γαύρου'', που θα έλεγαν και οι οπαδοί του κρατικοδίαιτου συνοικιακού σωματείου Κολωνακίου-Αμπελοκήπων.
 
Ρωτάμε λοιπόν.
 
ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΚΟΠΤΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΑΛΑΦΟΥΖΕ, ΟΤΑΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ?

 

5) ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΜΕ ''ΑΝΩΘΕΝ'' ΕΝΤΟΛΗ
 
Την ημέρα του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-0, στις 11-3-2012 δηλαδή, στον κεντρικό σύνδεσμο του Φορέα της φάπας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, εκδηλώνονται επεισόδια. Σύσσωμα τα ΜΜΕ σπεύδουν να πάρουν το μέρος των ''αθώων'' οπαδών της ομάδας του στενού ελληνικού Δημοσίου, που ''δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από διμοιρία των ΜΑΤ'', ενώ τα σχόλια τύπου ''οι γαύροι κάνουν κουμάντο στην Αστυνομία και κυνηγάνε τους οπαδούς του ΠΑΟ'' δίνουν και παίρνουν, λίγο πριν το ντέρμπυ ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο ΟΑΚΑ μάλιστα. Θαυμάστε αντικειμενική προσέγγιση των γεγονότων από την Οντονοσελίδα
 
http://www.gazzetta.gr/podosphairo/article/item/272701-mahes-sten-alexandras
Σε... πεδίο μάχης μετατράπηκε ο κεντρικός σύνδεσμος του Παναθηναϊκού λίγη ώρα μετά την λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ μετά από αναίτιο «ντου» που έκαναν δυνάμεις των ΜΑΤ!

Την ώρα εκείνη στον σύνδεσμο του «τριφυλλιού» στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας βρίσκονταν αρκετοί οπαδοί του Παναθηναϊκού που παρακολουθούσαν από την τηλεόραση τον αγώνα της ομάδας τους με την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο.

Ξαφνικά και χωρίς να υπάρξει η παραμικρή πρόκληση, μια διμοιρία των ΜΑΤ έκανε την εμφάνιση της στον χώρο πέταξε δακρυγόνα, ενώ προκάλεσε στην είσοδο του κτιρίου και μέσα σε αυτό πολλές υλικές ζημιές!

Η πρακτική αυτή της αστυνομίας εγείρει πολλά ερωτηματικά ενώ ήδη οι φίλοι του Παναθηναϊκού ετοιμάζονται να... απαντήσουν με μηνύσεις τόσο για τις αναίτιες επιθέσεις όσο και για τις σοβαρές ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ!

 
Έλα όμως που η αλήθεια έρχεται λίγες μέρες μετά, από μια ιστοσελίδα ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, με ενημέρωση για τα Σώματα Ασφαλείας.
 
Είναι από τις φορές που κανείς μπορεί να διερωτηθεί με θυμοσοφική διάθεση, εάν και κατά πόσο μπορεί να βρει εφαρμογή και σε ποιες περιπτώσεις το απόφθεγμα που θέλει κάποιον να ζητά το βόδι εκεί που χρωστούσε. Στην περίπτωση των οπαδών του Παναθηναϊκού που ήρθαν σε σύγκρουση με αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ, τα πράγνματα είναι εξόχως διαφωτιστικά, όπως εξόχως διαφωτιστική είναι η ανεπίτρεπτη στάση της ηγεσίας της Αστυνομίας που την αφήνει ... υποδειγματικά έκθετη.
Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες και διασταυρωμένες πληροφορίες, οι χούλιγκανς του ΠΑΟ είχαν συγκροτήσει ομάδες έρευνας κι ελέγχου των τριάντα ατόμων, σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από την ΓΑΔΑ κι άρχισαν να σταματούν τα αυτοκίνητα, υποβάλλοντας οδηγούς κι επιβάτες σ' έλεγχο οπαδικών φρονημάτων, ούτως ώστε να "επιδαψιλεύσουν" ανάλογη σπουδή για οποιονδήποτε διαπίστωναν "αλλόθρησκη" οπαδική προσήλωση.
 Μάλιστα, δεν δίστασαν να υποδεχτούν με "φιλοφρονήσεις" την πρώτη ομάδα ΔΕΛΤΑ που έσπευσε στο σημείο, εναντίον των αστυνομικών της οποίας πέταξαν πέτρες με σοβαρό τον κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος από αυτούς.
Οι χούλιγκανς οπισθοχώρησαν και οχυρώθηκαν στο πράσινο κτίριο της Αλεξάνδρας μόνοόταν εμφανίστηκε η πρώτη διμοιρία των ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί, ενώ θα έπρεπε καθώς αυτό επέβαλε η λογική και ο νόμος, με δεδομένο ότι σε κοντινό σημείο, άμεσα συνδεόμενο με το "οχυρό" βρέθηκε ένα καροτσάκι γεμάτο με σφυριά, κασμάδες και ρόπαλα, να μπούν παρουσία εισαγγελέα στο σύνδεσμο και να κάνουν εξονυχιστικούς  ελέγχους, πήραν εντολή για ... ήπια απαγκίστρωση, με πρόσχημα να εξαφθούν τα πνεύματα ενόψει ντέρμπι!!!
Ο Παναθηναϊκός, εξέδωσε μια ανακοίνωση προασπίζοντας τα συμφέροντα του και καλά κάνει, ανεξαρτήτως του τί λέει. Η Αστυνομία όμως, ένας υποθετικά ισχυρός θεσμός και κρατικός μηχανισμός, πως μπορεί να εθελοτυφλεί και ν' αλλοιθωρίζει μπροστά στην καραμπινάτη παρανομία, ενθαρρύνοντας εν τέλει αυτό που προσχηματικά υποτίθεται επιδιώκει ν' αποτρέψει; Τη διόγκωση δηλαδή της αθλητικής βίας, μετατρέποντας ακόμη μία εστία εκπόρευσης βίας και παρανομίας σε άβατο;  
 
Προσέξτε κάτω από την κύρια ανάρτηση το σχόλιο του διαχειριστή της σελίδας
 
''Επειδή γίνονται κάποια σχετικά σχόλια, η εντολή δεν δόθηκε από τη ΓΑΔΑ. Η ΓΑΔΑ υπήρξε ο φορέας της εντολής''.
 
Ρωτάμε λοιπόν.
 
ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ...ΗΠΙΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ? ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟ, ΕΣΤΩ ΕΜΜΕΣΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΑΘΩΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΛΛΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ, Π.Χ. ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Ή ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΝΩ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ? ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΚΥΡΙΕ ΑΛΑΦΟΥΖΕ?
 
Μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού από τον «Ενιαίο Φορέα», όπως αποκαλείται το δίκτυο των συνδέσμων του ΠΑΟ, θεωρούνται οι υποκινητές των επεισοδίων της Κυριακής.

Αστυνομικοί με γνώση του θέματος μιλούν για «πυρήνα» μέσα στους οργανωμένους οπαδούς, που επεδίωξε να συγκρουστεί με την Αστυνομία και να διακόψει την αναμέτρηση.

Το συγκεκριμένο μπλοκ οπαδών, μάλιστα, φέρεται να εκφράζει εμμέσως άποψη και για τις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα, μερίδα οπαδών από τον σύνδεσμο του ΠΑΟ στη Λ. Αλεξάνδρας ενώθηκε με άλλη ομάδα οπαδών από το κλαμπ του Περιστερίου και επιχείρησαν να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία προς το σπίτι του μεγαλομετόχου του ΠΑΟ κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη στη Ν. Ερυθραία. Αίσθηση προκάλεσε και το γεγονός ότι οργανωμένοι οπαδοί που ταξίδευαν με πούλμαν από την επαρχία στην Αθήνα δεν είχαν ως τελικό τους σταθμό το ΟΑΚΑ, αλλά τον σύνδεσμο του ΠΑΟ στη Λ. Αλεξάνδρας απ’ όπου στη συνέχεια με άλλο μέσο ανηφόριζαν στο γήπεδο.

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και οπαδών του ΠΑΟ από τον σύνδεσμο της Λ. Αλεξάνδρας είχαν σημειωθεί και την Κυριακή 11 Μαρτίου μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού - ΑΕΚ. Για την εκτόνωση της έντασης, μάλιστα, την επομένη ημέρα (Δευτέρα 12/3) είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη ανώτατων αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ. με τρεις επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΟ. Πάντως, αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι πολλές από τις ομάδες των χούλιγκαν που πρωταγωνίστησαν στα επεισόδια της Κυριακής δεν κατευθύνονταν κεντρικά από τους επικεφαλής των συνδέσμων (πολλοί από τους οποίους ήταν αντίθετοι με την προοπτική των συγκρούσεων με την Αστυνομία), αλλά έδρασαν ως αυτονομημένες ομάδες. Για τον εντοπισμό των δραστών, πάντως, γίνεται έρευνα από την Ασφάλεια Αττικής. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. να καταφύγει εκ νέου στην επιλογή της δημοσιοποίησης φωτογραφιών από τα επεισόδια για την ταυτοποίηση των υπόπτων.

 
Ρωτάμε λοιπόν.
 
ΤΙ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ? ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΑΝ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙ? ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ. ΦΡΟΝΤΙΣΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΟ ΕΠΕΤΕΘΗΣΑΝ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΑΣ? ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΠΩΣ ΟΙ 3 ΑΥΤΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ, ΑΠΛΩΣ ΡΩΤΑΜΕ ΑΝ ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ. 

Ρητορικό το τελευταίο ερώτημα, έτσι? Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα περίμενε απάντηση εξ άλλου...


 
6) ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
 
Θα χρησιμοποιήσουμε τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΙΝΤΕΟ που μοίραζε η NOVA ή σε κάποιες εξαιρέσεις η ΝΕΤ και ΜΜΕ προσκείμενα στον ΠΑΟ. Μην παραπονεθεί καμιά ζέλα πως ''βάζεις ό,τι σε συμφέρει''. Βάζω ό,τι και η NOVA. Αν δεν σας αρέσει, τα παράπονά σας σε αυτό ''το μαγαζί του γαύρου'' (εδώ γελάνε και τα σκυλιά). Επίσης, επειδή εδώ δεν είμαστε ζέλες, θα τα βάλουμε όλα. ΟΛΑ ΟΛΑ. Ακόμη και τις φάσεις που αδικήθηκε ο ΠΑΟ, για να κάνουμε τη σούμα μετά και να δούμε συνολικά το τι έγινε από αυτήν την πλευρά στο πρωτάθλημα της σεζόν 2011-12.
 
1) 1η αγωνιστική ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΟ 0-2
 
 
Παγώνοντας την εικόνα ΑΚΡΙΒΩΣ στο 02:18, φαίνεται ότι το τράβηγμα του Οσμάν στο Ζεκά γίνεται εκτός περιοχής και μέσα στην περιοχή τον αφήνει, άσχετα που πέφτει εκεί ο Ζεκά. Κακώς δώθηκε πέναλτυ, με το οποίο άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟ, έπρεπε να δωθεί φάουλ. Εδώ φαίνεται πιο καθαρά.

2) 6η αγωνιστική ΞΑΝΘΗ-ΠΑΟ 2-3

 
Με πάγωμα της εικόνας στο 01:20 ακριβώς, φαίνεται ότι η μπάλα δεν έχει περάσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη γραμμή στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟ και κακώς μέτρησε. Εδώ πιο καθαρά

Προσέξτε, μιλάμε μόνο για τις ξεκάθαρες περιπτώσεις. Όχι για το σύρσιμο του ποδιού κάτω από το Λέτο, στη φάση του πέναλτυ που κερδίζει, πριν έρθει σε επαφή με το Βιβιανί. Αυτό ας το πούμε πέναλτυ. Λέμε για το ξεκάθαρο πλάνο, όπου η μπάλα δεν φαίνεται να έχει περάσει ολόκληρη την γραμμή στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟ. Ρωτάμε λοιπόν. Από την στιγμή που ''η αμφιβολία πάει πάντοτε υπέρ του γαύρου και κατά των αντιπάλων του, στα δικά τους παιχνίδια, σε αυτήν τη χώρα'', για ποιο λόγο ο βοηθός έφυγε σε αυτήν τη φάση προς τη σέντρα?
 
3) 7η αγωνιστική ΠΑΟ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 4-0
 
 
Το τέταρτο γκολ του ΠΑΟ προέρχεται από ανύπαρκτο πέναλτυ μετά από βουτιά του Λέτο,όπως φαίνεται στο 02:50 κι έπειτα. Ο Λέτο σέρνει το πόδι του και αρχίζει να πέφτει πριν έρθει σε επαφή με τον Πίρσον ή τον αμυντικό του Εργοτέλη που έκανε προβολή. Εδώ είναι ξεκάθαρο το ότι έχει αρχίσει να πέφτει πριν τον ακουμπήσει κάποιος. Φυσικά, αυτή η απόφαση δεν έκρινε το αποτέλεσμα. Το 3-0 έγινε 4-0. Απλώς παρατίθεται για να δούμε το πώς προσπάθησαν κάποιοι κύκλοι της ΚΕΔ, η οποία ΚΕΔ λογοδοτεί στην ΕΠΟ του ''ψηλού Σισέ'', να βγάλουν το Λέτο πρώτο σκόρερ, για να ξεχαστεί πιο γρήγορα ο Σισέ.
 
4) 8η αγωνιστική ΠΑΟΚ-ΠΑΟ 1-3
 
 
Στο 04:50 και μετά βλέπουμε ότι το πέναλτυ με το οποίο μείωσε σε 1-3 ο ΠΑΟΚ είναι ανύπαρκτο. Αδικήθηκε εδώ ο ΠΑΟ, αν και μιλάμε για τη μετατροπή του 0-3 σε 1-3 και δεν κρίθηκε το αποτέλεσμα με αυτό το λάθος, ούτε άλλαξε η εικόνα του αγώνα.
 
5) 13η αγωνιστική ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ 1-2
 
 

Στο επίσημο βίντεο της NOVA δεν φαίνεται κάτι, γι'αυτό βάζουμε το παραπάνω link, ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗ ΦΩΤΟ, που ξεκαθαρίζει το τι έγινε πριν το πέναλτυ του Λέτο. Σοβαρότατο διαιτητικό λάθος λοιπόν, ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΕΙ, Η ΦΑΣΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΗ. Λάθος που ίσως έκρινε και το αποτέλεσμα, σε ένα ματς που ο ΠΑΟ φαινόταν πως ζορίζεται πάρα πολύ να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου.

6) 18η αγωνιστική ΠΑΟ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0
 
 
Κατ'αρχήν και αφού ξεκαθαρίσουμε πως ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ με τα πέναλτυ που ζητάνε ο Λέτο και ο Ζέκα στις βουτιές τους, εστιάζουμε στο 02:22 και στο οφσάιντ για γέλια στον Επστάιν, αλλά πάνω από όλα ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ στο 03:53, που ίσως μπορούμε να μιλήσουμε και για αλλοίωση του αποτελέσματος ΚΑΙ εδώ, αφού έχει πάρει την μπάλα και έχει απελευθερωθεί από τους αμυντικούς του ΠΑΟ, βγαίνοντας τετ α τετ. Μιλάμε για φάση στο 77', 4 λεπτά νωρίτερα δηλαδή από το 81', που είχε μπει πέρυσι το γκολ του Κατσουράνη και υποτίθεται ''κρίθηκε το πρωτάθλημα υπερ του γαύρου''. Επειδή η NOVA δεν συμπεριέλαβε όλες τις φάσεις, ας δούμε το τι είπε ένας ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ, όχι ''τι λένε οι γαύροι''. 
 
 
Γερμανάκος:
-Στο 26' ο Σπυρόπουλος κάνει φάουλ στον Καραγκούνη για κίτρινη κάρτα, κακώς δεν την είδε.
-Στο 37' ο Βιτόλο κάνει φάουλ στον Επστάιν που ήταν για κίτρινη κάρτα, δεν την είδε και μάλιστα κατόπιν χτύπησε τη μπάλα με δύναμη πάνω στον Επστάιν. Καμία αντίδραση από τον Παππά.
-Πολλές λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ από τους δύο βοηθούς. Στο 44' ο α' βοηθός σταματά τον Επστάιν, στο 53' ο β' βοηθός ανακόπτει τον Επστάιν, στο 59' ο β' βοηθός σταματά τον Τάτο, στο 61' ο α' βοηθός τον Λέτο και στο 77' ο β' βοηθός τον Μήτρογλου! 
 
Όλα αυτά από τον Παππά, αυτόν που ''είναι γαύρος'' και όπως μας έλεγε ο κύριος Σισέ ''νιώθω σαν να με πήδηξαν'', μετά τη διαιτησία του στο ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-3 της σεζόν 2010-11 για το Κύπελλο, επειδή τόλμησε να κρατήσει 40 δευτερόλεπτα παραπάνω χρόνο καθυστερήσεις, ενώ πριν είχε καταπιεί ΔΙΠΛΗ ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΒΥΝΤΡΑ.
 
7) 19η αγωνιστική ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΠΑΟ 0-1
 
 
Στο 00:17 φαίνεται πως ο Τοτσέ δεν είναι οφσάιντ και κακώς ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΟ, ενώ το σκορ ήταν στο 0-0 ακόμη. Εδώ αδικήθηκε ο ΠΑΟ. Επίσης, στο 03:34 ο Τοτσέ κόβεται με ανύπαρκτο οφσάιντ σε φάση για γκολ. Κι εδώ αδικήθηκε ο ΠΑΟ.
 
8) 21η αγωνιστική ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΞΑΝΘΗ 3-0
 
 
Εδώ η NOVA κάνει γαργάρα τη φάση που θα μπορούσε να κρίνει το ματς. Στο 55' με το σκορ στο 0-0, ο Κλέιτον σπρώχνει και στη συνέχεια γρονθοκοπεί το Βασιλακάκη εν ψυχρώ. Κλασική περίπτωση αποβολής που δεν δώθηκε. Διαιτητής ο Αρετόπουλος ο ''γαύρος''.
 
Και γιατί ο ''γαύρος'' ο Αρετόπουλος συμπεριφέρθηκε έτσι? 

Απαντάει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ στην στήλη του ''κύριε Πρόεδρε'' στις 16-2-2012, στα ΥΓ.4 και ΥΓ.5. Κάνουν ρε παιδιά οι βάζελοι τέτοια πράγματα? Ντου στα αποδυτήρια των διαιτητών ο κύριος Ζαβραδινός? Απαπαπα.

http://www.championsday.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=37597&Itemid=37

ΥΓ. 4: Μαθαίνω ότι στον αγώνα του ΠΑΟ με την Ξάνθη, υπήρξε «επίσκεψη» στο καμαράκι του Αρετόπουλου και πριν από την έναρξη, αλλά και στο ημίχρονο! Άσχετα αν ο διαιτητής φοβάται και δεν βγαίνει να τα καταγγείλει όλα αυτά.

ΥΓ. 5: Πότε άραγε θα σταματήσει αυτές τις «επισκέψεις» ο κ. Ζαβραδινός, ο οποίος πάντα συνοδεύεται από έναν εύσωμο; Με τους «χτιστούς» πάνω από το κεφάλι του, πώς να βγάλει μετά ο Αρετόπουλος να αποβάλει τον Κλέιτον;
 

9) 23η αγωνιστική ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 0-2
 
 
Στο 01:55 κανένα οφσάιντ δεν υπάρχει στον Αθανασιάδη στο ξεκίνημα της φάσης από την οποία κέρδισε το πέναλτυ, με το οποίο άνοιξε το σκορ, ο ΠΑΟΚ. Από το 02:04 και μετά, φαίνεται πως ο Σαριέγκι κρατάει παρατεταμένα και πετάει κάτω τον Αθανασιάδη, άρα σωστά δώθηκε το πέναλτυ, αφού υπάρχει παράβαση ψηλά και όχι χαμηλά, στα πόδια, όπως ψάχνουν οι περισσότεροι. Στο 04:48, ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ με το πέναλτυ που πήρε ο Χριστοδουλόπουλος από τον Γκαρσία. Ο ΠΑΟ διαμαρτύρεται για μια φάση πέναλτυ στην αρχή του αγώνα στο Σαριέγκι, που δεν συμπεριλαμβάνεται στο βίντεο της NOVA.
 
 
Από την αρχή του βίντεο μέχρι το 00:30, ο Τσιρίλο κρατάει το Σαριέγκι όντως από τη φανέλα, Ο ΣΑΡΙΕΓΚΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ και ο Βασιλάκης στο αλαφουζοκάναλο μας βγάζει τη φάση πέναλτυ, αν και όπως λέει ''τέτοιες φάσεις γίνονται πολλές φορές''. Άρα λοιπόν ρε γίγαντα Περικλή, σε κάθε στημένο μέσα σε μια περιοχή, πρέπει να έχουμε πέναλτυ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, όπως εδώ καλή ώρα. Σωστά? Για να τελειώνουμε, αν αυτή η φάση δινόταν πέναλτυ, θα γελούσε όχι ο γκοζμάκης, όχι το πανελλήνιο, αλλά μέχρι και ο διπλανός γαλαξίας...
 
10) 24η αγωνιστική ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-0
 
 
 
Βάζουμε απ'ευθείας την ανάλυση του Περικλή Βασιλάκη, για να μην μπλέξουμε. Μιλάμε για το τι λέγεται στο αλαφουζοκάναλο, ώστε να μην μας πει κάποιος ''οι γαύροι τα λέτε αυτά''. Στο πρώτο γκολ της ΑΕΚ, όντως ο Καφές είναι εκτεθειμένος, αλλά από το πάγωμα της εικόνας στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, φαίνεται πως δεν βρίσκει την μπάλα. Ο Βασιλάκης εξηγεί πως ο κανονισμός εδώ είναι ασαφής και δεν ξέρουμε αν και πότε θεωρείται πως ένας παίκτης που δεν έρχεται σε επαφή με την μπάλα, όντας εκτεθειμένος, επηρεάζει τη φάση. Λέει πως δεν είναι σίγουρος αν υπάρχει οφσάιντ. Όλα αυτά στον ΣΚΑΙ, ξαναλέμε. Ρωτάμε λοιπόν. Μήπως αυτό ακριβώς εννοεί η ΦΙΦΑ όταν δίνει την οδηγία στους βοηθούς ''η αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου''? Για'μένα, το γκολ σωστά μέτρησε.  Ο Γεωργέας όμως, ενώ το σκορ ήταν 1-0, κρατάει τον Χριστοδουλόπουλο στον αέρα και τον εμποδίζει να πάρει την κεφαλιά. Ήταν πέναλτυ που κακώς δεν δώθηκε στον ΠΑΟ, που εδώ αδικήθηκε. Η αλήθεια είναι πως ο Γεωργέας πάει έξυπνα στη φάση, στο τέλος αφήνει τον Χριστοδουλόπουλο και δεν βάζει ιδιαίτερη δύναμη γενικά, αλλά μια μικρή έστω επαφή την ώρα που ο αντίπαλος είναι στον αέρα είναι ικανή να τον κάνει να χάσει την ισορροπία του, γι'αυτό και στοιχειοθετείται παράβαση. 
 
11) 28η αγωνιστική ΠΑΟ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0
 
 
Στο 02:09 του βίντεο φαίνεται η φάση του 72ου λεπτού, όπου ενώ το σκορ ήταν 1-0 υπέρ του ΠΑΟ, ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Πανιωνίου. Οριακή φάση, φαίνεται να είναι λίγο μπροστά το σώμα του επιθετικού του Πανιωνίου όταν δέχεται την μπάλα στα πλάγια, αλλά και να άφηνε ο βοηθός το παιχνίδι να εξελιχθεί, ακολουθώντας την οδηγία της ΦΙΦΑ για ''την αμφιβολία που πάει υπέρ του επιτιθεμένου'', δεν θα του έλεγε κανένας τίποτε. Στη λογική του ''τα αμφισβητούμενα εις βάρος των αντιπάλων του γαυρου σε αυτήν τη χώρα πάντοτε'' μπαίνει αυτή η φάση και εν όψει της μάχης των play off, στα οποία έπρεπε να μπει ο ΠΑΟ με σοβαρό βαθμολογικό προβάδισμα. Είναι που ο Μαρινακης θα έκανε τα πάντα για να μην βγει δεύτερος ο ΠΑΟ, καταλάβατε?
 
12) 30η αγωνιστική ΠΑΟ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 4-0
 
 
Στο 02:30 φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ στο γκολ του Παναιτωλικού και κακώς ακυρώθηκε, ενώ το σκορ ήταν 1-0 ακόμη.
 
Μαζεύουμε τα δεδομένα για τη συμπεριφορά της διαιτησίας στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, πριν μπούμε στα play off και γελάσει ο γκοζμάκης. Ο ΠΑΟ ευνοήθηκε με Κέρκυρα εκτός, Ξάνθη εκτός, Εργοτέλη εντός σε αδιάφορο χρονικό σημείο, Πανιώνιο εκτός, Ατρόμητο εντός πιο πολύ από τους βοηθούς, Ξάνθη εντός και Παναιτωλικό εντός. Δεν βάζουμε το ματς με τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ, που δεν είναι σίγουρο το τι έγινε, ούτε το γελοίο πέναλτυ υπέρ του Χριστοδουλόπουλου με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ αφήνουμε και έξω το αδιάφορο σφύριγμα με τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ. Μιλάμε δηλαδή για 6 παιχνίδια στο πρωτάθλημα σημαντικής διαιτητικής αβάντας. Αδικήθηκε με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα σε αδιάφορο χρονικά σημείο, με τη Δόξα στο Καυταντζόγλειο και με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο γύρο. Αδικήθηκε δηλαδή σε 2 ματς, αφήνοντας έξω την Τούμπα, που το σφύριγμα έγινε όταν όλα είχαν κριθεί. 6 με 2. Αναλογία 3 προς 1. Ουσιαστικά, για να είμαστε σωστοί, η μοναδική φάση που όντως μπορεί να φωνάζει ο ΠΑΟ, είναι το πέναλτυ του Γεωργέα στον Χριστοδουλόπουλο, αφού το να φωνάζεις επειδή σου ακύρωσαν γκολ απέναντι στην Δράμα, ομάδα δίχως έδρα και με ρόστερ Γ' Εθνικής, θα σε έκανε πιο γραφικό από όσο είσαι ήδη, ως ζέλα, αν γίνεται κάτι τέτοιο. Φαίνεται ξεκάθαρα το ''πόσο κυνήγησε ο Μαρινάκης τον ΠΑΟ για να το πάρει ο γαύρος''. Σούργελα, προπαγανδιστές της πλάκας...
 
Πάμε και στα play off.
 
1η αγωνιστική ΠΑΟ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1
 
 
Στο 02:40 ο Φυτανίδης κάνει πέναλτυ στον Κουίνσι, που κακώς δεν δώθηκε. Το σκορ ήταν ήδη 1-1. Αδικήθηκε εδώ ο ΠΑΟ.
 
2η αγωνιστική ΑΕΚ-ΠΑΟ 2-0
 
 
Στο 01:35, με το σκορ στο 1-0, όλα ρευστά δηλαδή ακόμη, ο Βύντρα κάνει χέρι μέσα στην περιοχή. Καθαρό πέναλτυ, που κακώς δεν δώθηκε.
 
4η αγωνιστική ΠΑΟ-ΠΑΟΚ 2-0
 
 
Στο 02:38, η φάση με την οποία ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ. 2 ζευγάρια μάτια, σε απόσταση το πολύ 10 μέτρων, δεν βλέπουν την ανατροπή του Καντέ στο Φωτάκη, ενώ το σκορ ήταν στο 1-0 και ήμασταν στο 72'. Το πρώτο ζευγάρι μάτια ανήκει στο ''Γιούχου'', το πρώην Βαρουχόπαιδο, που προετοιμάζεται από τους ''αντικειμενικούς'' να ανακηρυχθεί σε ''κορυφαίο Έλληνα διαιτητή'', με κάτι τέτοιες αποφάσεις. Το δεύτερο ζευγάρι μάτια ανήκει στον Γρεβένη, του ΘΡΥΛΙΚΟΥ συνδέσμου Χαλκιδικής, που δημιουργήθηκε και στελεχώθηκε με τα κατάλληλα ''εργαλεία'' για να ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΜΠΟΥΓΑΔΕΣ. Ο νοών νοείτω... Για δεύτερη σερί χρονιά, οι μπουγατσόβλαχοι χάνουν τη δεύτερη θέση στα play off μετά από διαιτητική αλλοίωση σε ματς απέναντι στον ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ. Φαντάζεστε πόσο θα έσκουζαν αν αυτό συνέβαινε απέναντι στον Ολυμπιακό στο Καραισκάκη, έτσι? Κάτι κραυγές, περιορισμένης έκτασης, πιο πολύ από τον Μπόλονι μάλιστα και όχι από τη διοίκηση Βρύζα, δεν είναι αρκετές να μας αλλάξουν την άποψη για το ΑΙΩΝΙΟ ΚΟΜΠΛΕΞ της ΔΕΚΟ του Βορρά απέναντι στον Θρύλο. Για την ιστορία και για να μείνει εδώ, ο ίδιος ο Καντέ, έστω με εύσχημο τρόπο και παρά τις θρασύτατες διαμαρτυρίες του προς το Γιούχου την ώρα του αγώνα, που ζητούσε κάρτα για θέατρο στο Φωτάκη, όπως φαίνεται στο βίντεο με τις φάσεις, ομολόγησε την παράβαση.
 
http://www.sentragoal.com.cy/article.asp?catid=18681&subid=2&pubid=129038908

«Ο διαιτητής θα μπορούσε να το σφυρίξει. Αποφάσισε να μην το κάνει. Κάτι που είναι καλό για μένα. Μίλησα με τον Σαλπιγγίδη, ένα παίκτη που τον εμπιστεύομαι γιατί ήμασταν μαζί. Μου είπε πως ήταν πέναλτι. Κάποιες στιγμές είσαι τυχερός»

 
6η αγωνιστική ΠΑΟ-ΑΕΚ 1-0
 
 
Στο 00:52 ο Σωτηρόπουλος από το σύνδεσμο Αχαίας, ανακαλύπτει οφσάιντ του Λυμπερόπουλου και κακώς ακυρώνει το γκολ, με το σκορ στο 0-0. Ακούτε φωνές? Έχετε πρόβλημα. Καμία ΔΕΚΟ Ποδονίφτη δεν φωνάζει. Τα ίδια είχε και η Ζαν ντ' Αρκ και την κατάληξή της την γνωρίζετε... Αν ήταν ο Ολυμπιακός όμως? Θα γκρέμιζαν τον κόσμο. Εδώ για ένα χέρι από το μισό μέτρο του Μέλμπεργκ βγαίνανε για 3 μέρες στα κανάλια όλοι τους πριν 3 χρόνια, σε ΜΑΤΣ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Εδώ που χάθηκε το Τσάμπιονς Λιγκ, κοκοκό.
 
Ο ΠΑΟ λοιπόν, μαζεύοντας τα διαιτητικά πεπραγμένα, ευνοήθηκε σοβαρά σε 3 περιπτώσεις αυτού του μίνι πρωταθλήματος και αδικήθηκε σοβαρά σε 1. Ίδια αναλογία ΑΚΡΙΒΩΣ με όσα είδαμε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, που ίσχυσε το 6 με 2. Είναι που ''ο Μαρινάκης δεν θέλει δεύτερο τον ΠΑΟ και κάνει τα πάντα για να τον εξαφανίσει''. ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΒΑΖΕΛΟΙ. ΣΟΥΡ-ΓΕ-ΛΑ.
 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΣΔΟΕ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΓΓΑ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΠΟ, ΚΕΔ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ''ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ'' ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ Ο ''ΨΗΛΟΣ ΣΙΣΕ'' ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ.
 
ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΑΓΟΣ, ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑ...ΖΩΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (τα παντελόνια του εννοούμε, έχουμε καλούς ράφτες στο Λιμάνι, μην την πάτε αλλού τη δουλειά. Μην το έχετε, αυτό, μέσα σας).
 
 
ΥΓ. 1.  ''Ο Μαρινάκης κάνει ό,τι θέλει, αλωνίζει στο ποδόσφαιρο, αφού ο ανήμπορος ΠΑΟ είναι έτοιμος να διαλυθεί, όπως τον κατήντησε ο Τζίγκερ''. Σωστά ζέλες? Πόσο σούργελα είστε ρε. Πόσο προπαγανδιστές...
 
ΥΓ. 2. Γιάννη Αλαφούζε, κοζάρεις? Βλέπεις τι θα πει ''ισονομία'' και ''ίσες αποστάσεις του κράτους προς όλους''?
 
ΥΓ. 3. Τώρα που αρχίσαμε, δεν σταματάμε. Θα φάει η μύγα σίδερο. Μοναδική περίπτωση να κάνουμε πίσω, από σεβασμό, είναι μόνο αν εμφανιστεί η Αριστέα. 
 
ΑΡΙΣΤΕΑ  ΕΜΦΑΝΙΣΟΥ
 
ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ
 
ΥΓ. 4. Θα επακολουθήσει βιντεάκι με συγκεντρωμένες όλες τις φάσεις που ευνοήθηκε ο ΠΑΟ για πέρυσι. Έτσι, για να βλέπουμε το ανηλεές κυνηγητό του Μαρινάκη στον ''αδικημένο'' κρατικοδίαιτο Σύλλογο. ΣΟΥΡ-ΓΕ-ΛΑ.
 
ΥΓ. 5. Ψέλλισες και κάτι για Καραισκάκη, Γιάννη Αλαφούζε? Συντονίσου και ανάμενε.
 
ΥΓ. 6. ''Πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ μαζεύτηκε για τον ΠΑΟ από την Παναθηναική Συμμαχία''. Θα δούμε κάποια στιγμή το ποιοι έδωσαν τι? Ποιοι είναι αυτοί οι τόσο αβέρτοι που σε μια μέρα μέσα ξόδεψαν ένα τέτοιο ποσό, σε ένα εγχείρημα με τουλάχιστον αδιευκρίνιστους αυτήν την στιγμή όρους και στόχους? Καλόπιστα ρωτάμε, δεν υιοθετούμε διαδόσεις καφενειακού και συνωμοσιολογικού χαρακτήρος εδώ.
 
ΥΓ. 7. Γιάννη Ιωαννίδη, από εσένα ειδικά περιμένουμε απαντήσεις για το ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟ. Εσύ, που με τόσο πάθος διεκδικείς ''τα λεφτά που δούλεψες'', για ''λόγους αρχής'' και για να πουλήσεις παραγοντιλίκι στους μπουγατσόβλαχους της ΥΠΟ-ΔΕΚΟ Θεσσαλονίκης ότι ''θα βοηθήσεις οικονομικά τον Άρη'', δεν μπορούμε να δεχτούμε πως θα κάνεις σκόντο σε λεφτά του ελληνικού λαού, που χάνονται στη διαδρομή. Έτσι? Πρέπει κι εδώ να προτάξεις τους ίδιος ''λόγους αρχής'' με πριν. Κι εδώ, αυτά τα λεφτά που χάνονται, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ.
 
ΥΓ. 8. Ούτε καν έχουμε ζεσταθεί ακόμη. Έχουμε τόσα θέματα να βάλουμε, που θα βαρεθούμε να πληκτρολογούμε. Είναι τέτοια η έκταση της αντιολυμπιακής προπαγάνδας, τέτοιες οι ρίζες της, που μια ζωή να γράφουμε, τελειωμό δεν θα έχουμε. Συντονιστείτε και ετοιμαστείτε για θερμό καλοκαίρι.
 

Σχόλια

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Πριν κάμποσα χρόνια, είχαν βαλθεί όλοι να φάνε τον Κόκκαλη . Σύσσωμη η αντι-ολυμπιακή παράταξη, με τους '"αντικειμενικούς" πάντα στην "πρώτη γραμμή" στριγκλιζαν για την ιδέα του Κόκκαλη, για την εγγραφή μελών, επηρεάζοντας πάρα πολλούς Γαύρους , που δεν γράφτηκαν, μην τους ...φάει τα ευρά ο Κόκκαλης!
Μετά από κάποια χρόνια, το δοκίμασαν -αν δεν κάνω λάθος- στα "λημέρια" της Παιανίας , χωρίς όμως επιτυχία. Μα κανένας όμως δεν είχε κατηγορήσει το εγχείρημα, μάλλον το είχαν παινέψει, πολύ αντίθετη στάση φυσικά, σε αυτήν που είχαν κρατήσει όταν υλοποιούσε την ιδέα ο Κόκκαλης. Και τώρα, δεν κατάλαβα και ούτε με νοιάζει τί κάνουν, γίνεται όμως κάτι παρόμοιο...10 χρόνια μετά τον Κόκκαλη. Πόσο μπροστά ήταν ο άνθρωπος, παρά τα όποια λάθη έκανε. Εξάλλου, όπως λέει και η "πάνσοφη"(δεν ειρωνεύομαι καθόλου!) Άντζελα : "ουδείς άσφαλτος"! που όλοι κοροϊδεψαμε και ήταν όμως τελικά σωστό!

Εικόνα Hank

Ρε φιλος, τι θα γινει με την παρτη σου.
Κι εγω, δεν ειμαι και πολυ καλος ανθρωπος, αλλα εσυ μοιραζεις πονο αβασταχτο. Σαδιστικα.

Εικόνα ΔΙΑΣ

ΥΓ. 8. Ούτε καν έχουμε ζεσταθεί ακόμη. Έχουμε τόσα θέματα να βάλουμε, που θα βαρεθούμε να πληκτρολογούμε. Είναι τέτοια η έκταση της αντιολυμπιακής προπαγάνδας, τέτοιες οι ρίζες της, που μια ζωή να γράφουμε, τελειωμό δεν θα έχουμε. Συντονιστείτε και ετοιμαστείτε για θερμό καλοκαίρι.

σαββα βουτηξες τα δαχτυλα στο μαγικο ζωμο του πανοραμιξ? χαχαχαχα

Εικόνα Hank

ΘΕΟΣ..