ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΑΠ (VIDEO)



Παρουσιάζουμε πρώτα την υπόθεση, μέσα από ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ''Το Βήμα'' πριν από 3 περίπου μήνες.
 
Mέχρι το 2015 το ιπποδρομιακό στοίχημα διαχειριζόταν ο κρατικός ΟΔΙΕ. Ηταν για χρόνια μια κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση, όμως το κόστος από τη μετεγκατάσταση του Ιππόδρομου και η υποχώρηση του τζόγου από την οικονομική κρίση τον μετέτρεψαν σε προβληματική και υπερχρεωμένη επιχείρηση.
Δρομολογήθηκε η ιδιωτικοποίησή του από την κυβέρνηση Σαμαρά. Η ΟΠΑΠ ΑΕ πήρε την εικοσαετή άδεια παραχώρησης, κάνοντας υψηλότερη προσφορά από την ανταγωνίστρια κοινοπραξία, όπου συμμετείχε η Intralot, και αφού στην επανάληψη του διαγωνισμού αφαιρέθηκε ο όρος της απαραίτητης εμπειρίας των συμμετεχόντων στη διοργάνωση ιπποδρομιών.
Ανθρωποι που γνωρίζουν τον Ιππόδρομο θεωρούν προβληματικό τον τρόπο που η ΟΠΑΠ ΑΕ μπήκε σε μια αγορά που ήδη είχε σοβαρά προβλήματα περισσότερο για να αποτρέψει τη δραστηριοποίηση ανταγωνιστών, παρά γιατί θεωρούσε ότι ήταν μια επενδυτική ευκαιρία. Το ιπποδρομιακό στοίχημα είχε δικό του δίκτυο καταστημάτων και αν το έπαιρνε άλλη εταιρεία, αυτή θα ανέπτυσσε ανταγωνιστικό δίκτυο παιγνιομηχανημάτων («φρουτάκια»).
Επιπλέον, επέλεξε να διοικήσουν τη νέα εταιρεία Ιπποδρομίες ΑΕ παραδοσιακοί συνεργάτες του Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως ο Α» Αντιπρόεδρος Σπύρος Φωκάς, για χρόνια μέλος της διοίκησης πολλών εκ των εταιρειών του.
Η διοίκηση της Ιπποδρομίες ΑΕ συγκρούστηκε με τους ανθρώπους του ιππικού αθλητισμού, ξεκινώντας από τη Φίλιππο Ενωση Ελλάδος (ΦΕΕ), ένα ΝΠΔΔ που ιδρύθηκε το 1937, στην οποία συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες των αλόγων που αγωνίζονται αλλά και εκπρόσωποι του Δημοσίου και που είχε παραδοσιακά την ευθύνη διοργάνωσης των αγώνων.
Πρόσφατα, η διοίκηση της Φιλίππου Ενωσης άλλαξε και το νέο ΔΣ επεδίωξε να αναβαθμιστούν οι ιπποδρομίες και να κυριαρχήσει το fair play, ξεκινώντας από τη συνεργασία με αγγλικό εξειδικευμένο εργαστήριο ώστε να μην καθυστερεί ο έλεγχος των δειγμάτων των ίππων. Τότε ήταν που κλιμακώθηκε και η αντιπαράθεση με την Ιπποδρομίες ΑΕ.
Πληθαίνουν, παράλληλα, οι καταγγελίες ότι η «Ιπποδρομίες ΑΕ» οδηγεί με ενέργειές της σε υποβάθμιση τον Ιππόδρομο είτε με το να μην ανακοινώνει έγκαιρα το πρόγραμμα των ιπποδρομιών είτε με αλλαγές της τελευταίας στιγμής σε ανακοινωμένες ιπποδρομίες. Αποκορύφωμα η πρόσφατη αναστολή λειτουργίας του Ιπποδρόμου.
Ομως, γύρω από τον Ιππόδρομο υπάρχουν πλήθος θέσεων εργασίας που σήμερα κινδυνεύουν. Αναβάτες, προπονητές, σταβλίτες, αλλά και ιπποφορβεία εξαρτώνται από το εάν λειτουργεί ο Ιππόδρομος.
Αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο
Σύμμαχος της ΟΠΑΠ αποδεικνύεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης με τις ρυθμίσεις που κατέθεσε σε σχετικό σχέδιο νόμου.
Αυτές ψαλιδίζουν τις αρμοδιότητες της ΦΕΕ και καταργούν ουσιαστικά την  άσκηση εποπτείας ως προς την τέλεση ιπποδρομιών. Κορυφαία περικοπή αρμοδιότητας αυτή που αφορά το ντόπινγκ, ενώ καταργείται και η αρμοδιότητα ιατρικού ελέγχου των ίππων.
Επιπλέον, ο νέος νόμος αλλάζει άρδην τον τρόπο που λειτουργούσε η ΦΕΕ. Μέχρι τώρα τα μέλη της ΓΣ της ΦΕΕ εκλέγονταν από τα ίδια τα μέλη της, και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία. Η εκλογή τους με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις καταργείται και θα ορίζονται από τον αρμόδιο υπουργό έπειτα από πρόταση του ιδιωτικού φορέα διεξαγωγής των ιπποδρομιών και των ιδιοκτητών. Δηλαδή, σε έναν εποπτικό φορέα, όπως η ΦΕΕ, θα μπορούν να εκλέξουν την πλειοψηφία της διοίκησης οι εποπτευόμενοι!
Επιπλέον, με τις προτεινόμενες αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ οι τέσσερις εκπρόσωποι του ιδιώτη παραχωρησιούχου θα μπορούν να μπλοκάρουν κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τον έλεγχο των ιπποδρομιών. Μάλιστα, το ίδιο το υπουργείο προτείνει να αφαιρεθεί από τον υπουργό η δυνατότητα ελέγχου της ουσίας των αποφάσεων του ΔΣ της εποπτεύουσας ΦΕΕ.
Ουσιαστικά, η κυβέρνηση έρχεται να ικανοποιήσει απαιτήσεις της ΟΠΑΠ ΑΕ απαλλάσσοντάς την από τον ενοχλητικό έλεγχο ενός διακριτού εποπτεύοντος φορέα και δίνοντας το δικαίωμα στον παραχωρησιούχο να μετατραπεί από ελεγχόμενος σε ελεγκτή.
Τα σχέδια της ΟΠΑΠ ΑΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της ΟΠΑΠ ΑΕ για αντιμετώπιση των ζημιών που έχει η Ιπποδρομίες ΑΕ είναι να υπάρξει μείωση του ενοικίου των εγκαταστάσεων του Ιπποδρόμου, μείωση του ποσοστού εσόδων του Δημοσίου, αλλαγή στη χρήση του ακινήτου των ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο και συγχώνευση της μητρικής εταιρείας ΟΠΑΠ ΑΕ με τη θυγατρική της Ιπποδρομίες ΑΕ, με σκοπό τον συμψηφισμό των συσσωρευμένων ζημιών της δεύτερης (περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ) με αντίστοιχη φορολογική υποχρέωση από τα κέρδη της πρώτης.
Ομως, αν οι πληροφορίες ισχύουν, αυτό συμφέρει μόνο την ΟΠΑΠ ΑΕ, ενώ το ελληνικό Δημόσιο θα χάσει σημαντικά έσοδα. Η πρόταση δεν συνοδεύεται από ένα σχέδιο που θα εγγυάται ότι ο Ιππόδρομος θα επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και άρα και το Δημόσιο θα έχει τα αντίστοιχα οφέλη.
Οι φορείς του Ιπποδρόμου έχουν κάνει προτάσεις προς την ΟΠΑΠ ΑΕ, που δεν έχουν γίνει δεκτές, για από κοινού διεκδίκηση της μείωσης του κόστους που προκύπτει από τη σύμβαση για τον παραχωρησιούχο υπό την προϋπόθεση ότι τα  χρήματα που θα εξοικονομήσει θα τα επενδύσει στον Ιππόδρομο.
To κλειστό ιπποδρόμιο
Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 η Ιπποδρομίες ΑΕ προχώρησε σε αναστολή διοργάνωσης των ιπποδρομιών, επικαλούμενη αδυναμία διεξαγωγής τους. Αυτό πλήττει τους επαγγελματίες του Ιπποδρόμου (προπονητές, αναβάτες κ.λπ.), οι οποίοι βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια λόγω της μειωμένης ιπποδρομιακής δραστηριότητας, αλλά και τους ιδιοκτήτες, στερώντας τους τα αναγκαία για τη διατήρηση των ίππων τους έσοδα από έπαθλα.
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι τέτοιες κινήσεις αποτελούν μια πίεση της ΟΠΑΠ ΑΕ προς τη μεριά της κυβέρνησης και για την κατάθεση των σχετικών ρυθμίσεων και για την αναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης και των χρήσεων γης.
 
Σήμερα προέκυψαν νεότερες εξελίξεις για το θέμα αυτό στη Βουλή. Αντιγράφουμε από εδώ.
 
«Καραμπινάτη απιστία» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την τροπολογία με την οποία τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις που αφορούν στη σύμβαση παραχώρησης για τη χορήγηση αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ‘Αδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι με την τροπολογία διαγράφεται πρόνοια της σύμβασης η οποία όριζε ότι το μίσθωμα θα παρέμενε ανεπηρέαστο, κατά τη διάρκεια της συμβατικής διάρκειας μίσθωσης του ακινήτου.
«Έχετε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίσει ένα νόμο, το 2015, στον οποίο έχει δεσμευτεί ο επενδυτής ότι εγγυάται το σύνολο των 20 ετών και δεν μπορεί να διεκδικήσει μείωση του μισθώματος. Βάσει αυτού, αν πάτε τον επενδυτή, που τώρα λέει ότι δεν πληρώνει, στο δικαστήριο, του παίρνετε το σύνολο του ποσού των 20 ετών. Αντί να κάνετε αυτό, φέρνετε στη Βουλή μια τέτοια τροπολογία», είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: «εγώ ως υπουργός, αν μου έφερναν τέτοια τροπολογία να υπογράψω, θα τους έλεγα, πάτε μόνοι σας στη φυλακή μην πάμε παρέα».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε πως με την τροπολογία, όποιες τυχόν ζημίες έχει ο επενδυτής, αυτές θα συμψηφίζονται με τον ΟΠΑΠ για να πληρωθούν τελικά αυτά από τον Έλληνα φορολογούμενο.
«Κάνετε δώρο την παραίτηση του δημοσίου από το δικαίωμα του να προσφύγει στα δικαστήρια για να πάρει όλα τα μισθώματα, του κάνετε δώρο τον συμψηφισμό των ζημιών, του κάνετε δώρο ότι μπορεί να συμψηφίζονται και με τα έργα που θα γίνονται στον ιππόδρομο, τα οποία θα τα πληρώνει επίσης ο πολίτης», είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Και συνέχισε λέγοντας: «Ρε παιδιά, συγνώμη, δεν γράφετε ένα νόμο «Θέλουμε να χαρίσουμε 40 εκατομμύρια, η πρώτη φορά Αριστερά», να τον υπογράψετε φαρδιά πλατιά, να τελειώνουμε;».
«Είστε διάτρητοι πράγματι, και ανοιχτοί και Πετσίτηδες και από όλα. Δεν θέλω κανένας από εσάς να έχει την ψευδαίσθηση πως αυτά διαλανθάνουν της προσοχής μας. Τα παρακολουθούμε όλα.
Όποιος βάζει την υπογραφή του σε τέτοια ερεβώδη, θα πάει φυλακή. Να είμαστε συνεννοημένοι. Αυτό είναι καραμπινάτη απιστία κατά του ελληνικού δημοσίου και τα υπόλοιπα είναι ερευνητέα», είπε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα.
 
Ας δούμε το τι είπε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.
 
 
Ακούστε το τι λέει στο ξεκίνημα της ομιλίας του, το πώς θα έσκουζαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι σε περίπτωση που χάριζε με τροπολογία της η κυβέρνηση της ΝΔ του Κούλη Μητσοτάκη περίπου 40 εκ. ευρώ στο...Βαγγέλη Μαρινάκη. Αναφέρει ονομαστικά το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Άδωνις, αφού το...σκάλωμα που τρώνε οι ΣΥΡΙΖΑίοι με το Μαρινάκη αγγίζει πλέον τα όρια της γραφικότητας. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με κόκκινη τσάντα-''σακίδιο'' στην πλάτη και υστερικές κραυγούλες, στις οποίες μας έχει συνηθίσει, δήλωσε ότι ''είναι μία παρέμβαση που βοηθά 3.500 οικογένειες'' και πως ''η τροπολογία δεν πέρασε με το χθεσινό νομοσχέδιο, επειδή υπήρχε τεχνικό ζήτημα και δεν μπορούσε ο ίδιος να είναι στη Βουλή''. Είχε προηγηθεί ο παρακάτω διάλογος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Δένδια.
 
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ:  Η δράση αναλαμβάνεται μέσω τροπολογίας υπό τον κίνδυνο να κλείσει οριστικά ο ιππόδρομος
ΔΕΝΔΙΑΣ:  Όταν επιτρέπεται η συγχώνευση μιας παθητικής με μια ενεργητική επιχείρηση το δημόσιο χάνει φορολογικά έσοδα. Όταν πρέπει να βοηθήσουμε μια εταιρεία να τη βοηθήσουμε. Αλλά όχι με τροπολογία νύχτα. Δεν έχετε κανένα σεβασμό στη Βουλή και στη δημοκρατία. Γιατί ανεβαίνετε σαν κλέφτης πέντε λεπτά και φεύγετε;
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: Επειδή έρχονται εκλογές στη Ν.Δ καταλαβαίνω ότι το επίπεδο πρέπει να φτάσει στου κ. Γεωργιάδη για να τον ανταγωνιστείτε
ΔΕΝΔΙΑΣ: Εγώ δεν το ξέρω το ζήτημα. Να περιμένετε να έρθει ο Βορίδης που το ξέρει . Είναι σε ακροατήριο αλλά έρχεται.
ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ:  Ο Υπουργός Οικονομικών δεν έχει δεύτερη δουλειά ως δικηγόρος.
ΔΕΝΔΙΑΣ: Σας τιμά αυτό που λέτε; Σε λίγο που θα χάσετε θα είστε άεργος
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κύριε Υπουργέ δεν θέλω να σας θυμίσω πόσες ερωτήσεις έχουν αναβληθεί επειδή λείπατε . Τι είναι αυτά που λέτε.
 
Συνοψίζουμε.
 
- Ό,τι ήθελε ο ΟΠΑΠ και ο μικρομέτοχός του, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος κάθε τρεις και λίγο μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, έσπευσε να το υλοποιήσει με μεγάλη προθυμία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή με το ''ροζ αριστερό ηθικό πλεονέκτημα''.
 
- Στην εικοσαετή σύμβαση που υπέγραψε ο ΟΠΑΠ με το Ελληνικό Δημόσιο, ώστε να αναλάβει τη διεξαγωγή του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος, προβλεπόταν ετησίως καταβολή ποσού ύψους 2,2 εκ. ευρώ. Επειδή ο ιδιωτικός ΟΠΑΠ τον Τσέχων μεγαλομετόχων και του Έλληνα μικρομετόχου Δημήτρη Μελισσανίδη είδε ότι...δεν βγαίνει, ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε στη Βουλή να φέρει τροπολογία με την οποία το ποσό που έπρεπε να δίνει ο ΟΠΑΠ στο ελληνικό Κράτος έπεφτε κατά...2 εκ. ευρώ τον χρόνο, από 2,2 εκ. ευρώ στις...200 χιλιάδες ευρώ.
 
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ''ΚΟΥΡΕΜΑ'' ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 90%.
 
2 εκ. ευρώ τον χρόνο για 20 χρόνια, το σύνολο ''μια σαρανταρούμπα'', που θα λέγαμε και πιο...λαϊκά. Έτσι, με τέτοια γενναιοδωρία κι ''αβερτοσύνη'' χαρίζουν λεφτά στους ιδιώτες επιχειρηματίες οι...αντικαπιταλιστές, ''γνήσιοι Αριστεροί'' του Τ-ΣΥΡΙΖΑ...
 
- Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε Νόμο στην Ελληνική Βουλή, με βάση τον οποίο δεσμευόταν ο ΟΠΑΠ να δίνει ετησίως στο Ελληνικό Δημόσιο αυτό το ποσό των 2,2 εκ. ευρώ τον χρόνο και μάλιστα του απαγορευόταν να διεκδικήσει μείωση του μισθώματος. Βάσει αυτού του Νόμου, με δεδομένο ότι ο ιδιωτικός πλέον ΟΠΑΠ δήλωσε αδυναμία καταβολής του μισθώματος, αν προσέφευγε το Ελληνικό Δημόσιο, η κυβέρνηση των ''ροζ αριστερών'' ΣΥΡΙΖΑίων δηλαδή εν προκειμένω, στην ελληνική Δικαιοσύνη, θα διεκδικούσε και θα κέρδιζε ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ, 40 ΕΚ. ΕΥΡΩ από τον ΟΠΑΠ, αφού ο ίδιος ο ΟΠΑΠ υπέγραψε τη σύμβαση της εικοσαετούς παραχώρησης του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος με τους συγκεκριμένους όρους. Όχι μόνο δεν το έκανε αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έφερε τροπολογία στη Βουλή για να μειώσει το ποσό του μισθώματος.
 
ΕΤΣΙ ''ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ'' ΜΙΑ ''ΓΝΗΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ''...
 
- Δεν έμεινε εκεί όμως η ''λεβέντικη'' ΣΥΡΙΖάρα μας. Το πήγε και παρακάτω. Στην τροπολογία που έφερε, προβλέπεται διάταξη με βάση την οποία αν προκύπτουν ζημίες από τη λειτουργία του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος, αυτές συμψηφίζονται με τα όποια κέρδη έχει από την χρήση του ο ΟΠΑΠ. Δηλαδή αν ο ΟΠΑΠ είχε ας πούμε 50 εκ. ευρώ κέρδη ετησίως κι έπρεπε να πληρώσει ένα ποσό φόρου στο Ελληνικό Κράτος, με βάση τους προβλεπομένους φορολογικούς συντελεστές για κέρδη και μερίσματα μετόχων, τώρα η...κυβερνησάρα μας ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ από το δικαίωμα είσπραξης αυτού του ποσού και λέει στον ΟΠΑΠ ''δεν θέλω ούτε ένα ευρώ φόρο από τα κέρδη του ΟΠΑΠ, φρόντισε μόνο να λειτουργεί ο Ιππόδρομος, καλύπτοντας τις ζημίες που θα προκύψουν από τη λειτουργία του Στοιχήματος''.
 
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ, ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ...ΜΕΓΑΛΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ...ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
 
- Ούτε εκεί έμεινε όμως η ΣΥΡΙΖάρα μας. Προσέθεσε παράγραφο στην τροπολογία που έφερε, με βάση την οποία τα όποια έργα κάνει στον Ιππόδρομο η διοργανώτρια εταιρεία, η ΙΔΙΩΤΙΚΗ εταιρεία, θα αφαιρούνται από το τίμημα των 200.000 ευρώ τον χρόνο που θα καταβάλλει στο Ελληνικό Δημόσιο.
 
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΠΑΠ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ, ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ.
 
- Η τροπολογία αυτή πέρασε...νύχτα, σε άσχετο νομοσχέδιο, με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, γνωστό και ως...Ευκλειδούλα, να παίρνει το λόγο στη Βουλή για 5 λεπτά και μετά να...εξαφανίζεται σαν τον κλέφτη, με το κόκκινο ''σακίδιο'' στην πλάτη και χαρωπές, κοριτσίστικες κινήσεις, προφανώς επειδή έπρεπε να ετοιμαστεί για τις νυχτερινές εξορμήσεις ''του'' στους παραδρόμους της Ομόνοιας και στη Λεωφόρο Συγγρού...
 
 
Αυτό είναι το ''ηθικό πλεονέκτημα'' της ''ροζ αριστερής'' Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιες ''αβάντες'' κάνει στον ''κολλητό'' της, εφοπλιστή Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος μπαινοβγαίνει κάθε τρεις και λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου. Γι'αυτό βρίζαουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι νύχτα-μέρα το Μαρινάκη.
 
ΔΕΝ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ...ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ, ''ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ''. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΝΟ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΚΩΘΩΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ. ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ. ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕ, ΘΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ''ΑΒΑΝΤΕΣ'' ΚΑΙ ΤΕΜΕΝΑΔΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ''ΣΑΒΒΙΔΗ''.
 
Ελπίζουμε μόνο αυτό που είπε κλείνοντας την ομιλία του στη Βουλή για την επίμαχη τροπολογία ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, να γίνει πράξη μετά τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε λίγους μήνες από τώρα. Να μπουν δηλαδή ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Είναι το μόνο πράγμα για το οποίο θα κράξουμε ανοιχτά το Βαγγέλη Μαρινάκη, σε περίπτωση που δεν γίνει, αν τον δούμε δηλαδή να κάνει πίσω και να μην παλεύει ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ώστε να οδηγηθούν στα μπουντρούμια των φυλακών του Κορυδαλλού όλα αυτά τα ΑΝΩΜΑΛΑ ΡΟΖ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ Τ-ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Στη ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...