ΕΛΕΝΗ ΠΕΛΕΤΙΔΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΕΠΟ



Την Κυριακή που μας πέρασε, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ κατέκτησε το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, μετά τη νίκη της με 4-0 μέσα στη Λάρισα επί της τοπικής ΑΕΛ. Δύο εβδομάδες νωρίτερα, βέβαια, είχε κυκλοφορήσει μία...περίεργη είδηση. Ας την δούμε.
 
 
«Πυρ και μανία» με την ΕΠΟ είναι στον Οδυσσέα Γλυφάδας για την πρόσληψη της έμπειρης γκολκίπερ της ομάδας Ελένης Πελετίδου στο τεχνικό τιμ των Εθνικών ομάδων, χωρίς να το γνωρίζουν…
Διαβάστε τι αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του Οδυσσέα Γλυφάδας Κωνσταντινος Παπακώστας για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ υπό την πλήρη άγνοια του σωματείου, στο οποίο αγωνίζεται η πρώην τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και της Εθνικής Ελένη Πελετίδου, η οποία εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει δουλειά ως προπονήτρια τερματοφυλάκων στις Εθνικές γυναικών, νεανίδων και κορασίδων…
 
 
 
 
Διαβάστε τώρα και τι είχε δηλώσει η Ελένη Πελετίδου στο αφιέρωμα της Sportday στον Οδυσσέα Γλυφάδας, πριν την πρόσληψή της στην ΕΠΟ:
ΕΛΕΝΗ ΠΕΛΕΤΙΔΟΥ (ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ)
Αφετηρία στο γυναικείο ποδόσφαιρο πριν από 25 χρόνια ο Ολυμπιακός Κοζάνης που στην πορεία έγινε ΠΑΟΚ. Πολυνίκης με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, έχει κατακτήσει πρωταθλήματα και Κύπελλα. Για δεύτερη φορά φέτος επέστρεψε στην ομάδα της Γλυφάδας και την Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους (Αστυνομικός), έχει ζήσει τα πέτρινα χρόνια του γυναικείου ποδοσφαίρου, αλλά τα τελευταία χρόνια: «Είμαι αισιόδοξη,τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα. Και οι ομάδες με τις καλές ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις και σε επίπεδο εθνικών ομάδων Κορασίδες Νεανίδες έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα και ακούστηκε το άθλημα και στις γυναίκες. Σίγουρα έχουμε αργήσει σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να οργανώσουμε και να αναδείξουμε σε μεγαλύτερο βαθμό το γυναικείο ποδόσφαιρο».
Η Αστυνομικός από την Μακεδονία ικανοποιείται που οι άντρες συνάδελφοι της επικροτούν την ενασχόληση της με την μπάλα όσο δε για το κατά πόσο θα προλάβει να δει το γυναικείο ποδόσφαιρο να μπαίνει στο κάδρο της αναγνώρισης και της προβολής σημειώνει: «Η UEFA έχει ασκήσει πολλές πιέσεις στην Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για να δημιουργήσουν γυναικεία τμήματα ποδοσφαίρου οι ελληνικές ΠΑΕ(Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες). Το ακούμε πολλά χρόνια, αν γίνει και ελπίζω να γίνει σύντομα θα αλλάξει αμέσως το επίπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στην χώρα μας. Θα ξεφύγει από τον ερασιτεχνισμό το άθλημα όπως γίνεται στην Ευρώπη. Χαίρομαι που δημιουργούνται πανελλαδικά γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου.»
Στο φετινό πρωτάθλημα της Α Εθνικής υπερασπιζόμενη τα γκολπόστ της Γλυφάδας η Πελετίδου σημειώνει ότι «Δεν αισθάνθηκα ιδιαίτερη απειλή από καμιά ομάδα.Έχω δεχτεί 3 γκολ στο Α γύρο, με εξαίρεση την ομάδα των Τρικάλων από την οποία αντιμετώπισα τις περισσότερες επιθέσεις».

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι η πρόσληψη της διεθνούς γκολκίπερ από την ΕΠΟ έτυχε να γίνει παραμονές του κρίσιμου αγώνα της γυναικείας ομάδας του ΠΑΟΚ με τον Οδυσσέα Γλυφάδας που είναι προγραμματισμένος για τις 24 Απριλίου. Σύμφωνα και με το ύφος της επιστολής Παπακώστα, η Πελετίδου δεν πρόκειται να αγωνιστεί σε αυτό το ματς και μάλλον ούτε στα υπόλοιπα παιχνίδια, αφού, μάλλον αποτελεί παρελθόν από τον Οδυσσέα Γλυφάδας…
 
 
Χθες, παρότι όπως είπαμε το πρωτάθλημα κρίθηκε και μαθηματικά υπέρ του ΠΑΟΚ πριν από 3 μέρες, η γυναικεία ομάδα της Γλυφάδας εμμέσως επανήλθε στο θέμα, με post που ανέβηκε στο προφίλ που διατηρεί στο facebook.
 
Η ΕΠΟ έχει ορίσει για αυριο Μ.Τετάρτη το εξ αναβολής παιχνίδι της ομάδας μας με τον ΠΑΟΚ. Απο την πρώτη στιγμή και πριν τον νεο ορισμό του εξ αναβολη ματς είχαμε ενημερώσει την Ομοσπονδία για την αδυναμία της ομάδας να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη εργάσιμη ημέρα και μάλιστα εν μέσο εορταστικου ωραρίου. Λαβαμε την διαβεβαίωση ότι μετά τα παιχνίδια της περασμένης Κυριακής και αφού ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο πρωτάθλημα ( όπως και έγινε) θα γινόταν νέος ορισμός για τις 12 Μαΐου μετά από αίτημα μας .Εμείς ως ομάδα υποβάλαμε το αίτημα εμπρόθεσμα όπως ο κανονισμός ορίζει αναφέροντας και τους λόγους της αντικειμενικής δυσκολίας να μεταβούμε για το ματς .
Δυστυχώς η Ομοσπονδία για μια ακόμα φορά δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα ενημερώνοντας και χρησιμοποιώντας το ως πρόσχημα μας ότι δεν συμφωνεί ο ΠΑΟΚ.
Με νέα επιστολή μας χτες Μ. Δευτέρα ενημέρωσαμε πάλι το αγωνιστικό της ΕΠΟ ,την ΚΕΔ, την Επιτροπή του γυναικείου ποδοσφαίρου και τον ΠΑΟΚ ( ζητήσαμε από την αρμόδια αρχή να ενημέρωση το αντίπαλο σωματείο), ωστε να μην ταλαιπωρηθουν ομαδες και διαιτητες ,ότι δεν θα μεταβούμε για το ματς για τους λόγους που αναφέρουμε στις επιστολές μας ζητώντας εκ νέου να οριστεί το ματς στις 12/5/19.
Μας κάνει κατάπληξη το γεγονός ότι η Ομοσπονδία ένα βαθμολογικά αδιάφορο ματς οχι μόνο για τις διαγωνιζόμενες ομάδες αλλά και για το πρωτάθλημα αρνήθηκε να το ορίσει κατά το αίτημα μας και να διευκολύνει την ομάδα όταν μάλιστα σε όλα τα χρόνια παρουσίας μας δεν έχουμε υποβάλλει ΠΟΤΕ αίτημα αναβολής αγώνα και ενω η ίδια για ασήμαντη αφορμή αναβάλλει ματς και τα ορίζει κατά παράβαση του ΚΑΠ. Από την άλλη μας θλίβει το γεγονός της άρνησης της ομάδας του ΠΑΟΚ ο οποίος μάλλον την Κυριακή 12/5/19 Θα έχει προγραμματίσει 《εκκλησιασμό》 της ομάδας και δεν θέλει να τον αναβάλλει.
Η διοργανώτρια αρχή μάλλον νομίζει ότι είναι εύκολο εργαζόμενες ερασιτέχνες αθλήτριες να μπορούν να λείψουν από την εργασία τους δύο ημέρες μέσα σε εορταστική περίοδο . Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης της πειθαρχικής Επιτροπής.
 
 
Πραγματικά, το ρωσικό παραμάγαζο της ΕΠΟ είναι πλέον αστείο. Εκτίθεται ενώ δεν υπάρχει λόγος...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Απίστευτα ξεφτιλισμένα ανθρωπάκια,
σιχαμεροί σφουγγοκωλάριοι.