Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΓΟΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟ



Μεταφερόμαστε στο καλοκαίρι του 1968, για να εξετάσουμε το τι ακριβώς έγινε στην περίπτωση μεταγραφής του Γονιού στον Παναθηναικό.
 
Ο Ολυμπιακός έχει κλείσει ουσιαστικά τον παίκτη. Τον έχει υπό την προστασία του, συμμετέχει στις προπονήσεις του, έχει δώσει χρήματα στον Άγιο Ιερόθεο, το σωματείο όπου έπαιζε μέχρι τότε ο Γονιός, ενώ ο ίδιος ο παίκτης δηλώνει πως είναι Ολυμπιακός από μικρός και θέλει να παίξει μπάλα στον Θρύλο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 2-7-1968


 
Ξαφνικά λοιπόν, κι ενώ όλοι θεωρούν σίγουρη τη μετακίνηση του παίκτη στον Ολυμπιακό, παρεμβάλλεται ο Παναθηναικός, αλλά και όχι μόνο.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-7-1968

Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες του ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ποδοσφαίρου, που επενέβησαν ώστε ο παίκτης να πάει στον ΠανΑΘΗΝΑικό και να μείνει στην ΑΘΗΝΑ? Δεν το ξέρουμε, ούτε πάει πουθενά το μυαλό μας. Θεμιτή κίνηση εξ άλλου, αφού σε ένα μεταγραφικό παζάρι, ο καθείς πορεύεται με τα όπλα του.

Δυο μέρες μετά, η Αθλητική Ηχώ παρουσιάζει το θέμα Γονιού ως ''κλεισμένο παίκτη'' για τον Παναθηναικό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 7-7-1968

Ρεβάνς για το Σιδέρη έψαχναν οι παράγοντες του ΠΑΟ και την πήρανε με τη μεσολάβηση της χούντας και ''παραγόντων του αθηναικού ποδοσφαίρου'' στην περίπτωση Γονιού...

Ο παίκτης αρχίζει να το σκέφτεται, παρά τα όσα δήλωνε λίγο πριν, αφού η πειθώς των ''παραγόντων του αθηναικού ποδοσφαίρου'' ήταν ακαταμάχητη.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-7-1968

Το ίδιο αρχίζει να κάνει και η διοίκηση του Αγίου Ιεροθέου
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 11-7-1968

Προσύμφωνο λέει ο ΠΑΟ με τη διοίκηση του Αγίου Ιεροθέου. Ναι, αλλά ο παίκτης, όπως όλοι ξέρανε και όπως είδαμε πιο πάνω, προετοιμαζόταν και έκανε προπονήσεις με τον Ολυμπιακό. Σιγά σιγά, αρχίζει να τουμπάρει κι εδώ το σκηνικό και από εκεί που ''μόνο στον Ολυμπιακό θα παίξω μπάλα'', περνάμε

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 12-7-1968

στο ''δεν με νοιάζει πού θα πάω, αρκεί να παίζω μπάλα''. Η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-7-1968


 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 14-7-1968

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι και η Ηχώ για μία ακόμη φορά προσπαθεί να εκθέσει χωρίς λόγο τον Ολυμπιακό, στο πεδίο των εντυπώσεων, ώστε να δικαιολογηθεί η κωλοτούμπα των παραγόντων του αθηναικού σωματείου, μετά τη μεσολάβηση των άλλων ''Αθηναίων παραγόντων''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-7-1968

Δηλαδή ο Ολυμπιακός πήρε στο ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη, για την προετοιμασία του ημιτελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ, έναν παίκτη που έκανε προπονήσεις με την ομάδα και που συμπεριφερόταν ως μέλος του Ολυμπιακού, αλλά η διοίκηση του τέως σωματείου του ήθελε να τον δώσει αλλού, μετά τη μεσολάβηση των ''Αθηναίων παραγόντων''.

Μετά από αυτές τις αποκαλυπτικές φωτό, η εκτεθειμένη Ηχώ κάνει κωλοτούμπα και την επομένη
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 16-7-1968

Η διοίκηση του Ολυμπιακού απειλεί με προσφυγή στα δικαστήρια, επειδή ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΛΕΦΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΟΝΙΟ, η διοίκηση του Αγίου Ιεροθέου ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΓΟΝΙΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, αλλά είπαμε, η πειθώς των ''Αθηναίων παραγόντων που μεσολάβησαν για να πάει ο παίκτης στον ΠΑΟ'' είναι ασυναγώνιστη. Και έχεις και την ''αντικειμενική'' Ηχώ, που ''δεν έχει πράσινες παρωπίδες'', να προσπαθεί να παρουσιάσει τον Ολυμπιακό ηθικά εκτεθειμένο, επειδή...απήγαγε ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ.

Με τα πολλά, το θέμα προχωράει. Έτσι,
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 23-7-1968

μαθαίνουμε πως ο Γονιός ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΠΟΝΕΙΤΑΙ με τον Ολυμπιακό, ενώ η διοίκηση του Αγίου Ιεροθέου ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ από τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του παίκτη, τα οποία επέστρεψε. Εκτός αν επέστρεψε λεφτά που δεν πήρε ποτέ. Ικανό έχω κάνα ζελεδοειδές να ισχυριστεί ΚΑΙ αυτό. Είπαμε, μεσολάβησαν ''Αθηναίοι παράγοντες''. Με τα πολλά

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 25-7-1968

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 25-7-1968

 
 
Η διοίκηση του Ολυμπιακού θα επισκεφθεί τον Ασλάνα, που υπόσχεται να παρέμβει.

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 26-7-1968
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 26-7-1968
 
 
 
Η επιθυμία τους διαταγή για τον Ασλάνα το γαύρο.

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 27-7-1968
 
 
 
Μια χαρά έφτασε το δελτίο του παίκτη στην ΕΠΟ. Στο κάτω κάτω της γραφής, τι θέλανε οι γαύροι? Να πάρουνε τον παίκτη που αυτοί πλήρωναν για να είναι δικός τους? Ακόμη και αυτό το τέρας ολυμπιακοφροσύνης, ο Ασλάνας, δεν μπορούσε να κάνει τα στραβά μάτια ώστε να ευνοηθεί το αγαπημένο του σωματείο του Πειραιά, αφού δεν είχε δίκιο σε αυτήν την περίπτωση. Έτσι, αφού έσκυψε πάνω σε αυτήν την υπόθεση και παραμέρισε όλες τις άλλες ασχολίες του, 2 μήνες μετά το διάβημα των διοικούντων του Ολυμπιακού, τους οποίους αυτός είχε διορίσει, εδέησε να απαντήσει στις αιτιάσεις των γαύρων.

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 22-9-1968
 
 
 
Κάπου εδώ, το παραμύθι έλαβε τέλος, ο Γονιός και με τη βούλα έμεινε παίκτης του ΠΑΟ και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα...
 
 
ΥΓ. 1. Θα πει κανείς ''καλά ρε φίλε, γιατί δεν κατηγορείς τη διοίκηση του Ολυμπιακού, που όπως φαίνεται όλοι τους αδράνησαν και χάσανε μέσα από τα χέρια τους τον παίκτη?''. Μα η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν ήταν εκλεγμένη. Διορισμένη από τον Ασλάνα ήταν. Το δε προεδρείο της, Μπουζάκης-Ηλιόπουλος-Γιάννακας, ήταν ΟΛΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ και υποχείρια του Ασλάνα. Τους έγραφε εκεί που δεν πιάνει μελάνι. Ο Μπουζάκης δεν ήταν καν Ολυμπιακός, τον Ηλιόπουλο τον λέγανε Πότη -με όνομα Πότης δεν διοικείς τον Ολυμπιακό, απλώς ψάχνεις να περάσεις καλά με άλλους, πικάντικους τρόπους-, ενώ ο Γιάννακας, που ήταν αξιοπρεπής, ήταν τόσο χαμηλών τόνων και σοβαρός που δεν υπήρχε περίπτωση να δώσει μάχες με τη μούργα του συνοικιακού σωματείου Κολωνακίου-Αμπελοκήπων, για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ολυμπιακού. Θα τα δούμε όλα αυτά αναλυτικά, όταν αρχίσουμε τον απολογισμό των πεπραγμένων της επταετίας. Η συμπεριφορά του παίκτη περνάει σε δεύτερη μοίρα, αφού δέχτηκε τρομερές πιέσεις να αρνηθεί τα αισθήματα και το συμφέρον του, ενώ η διοίκηση του Αγίου Ιεροθέου κοίταξε να τα έχει καλά με τους τότε κρατούντες και να κονομήσει, κάτι απολύτως θεμιτό.
 
ΥΓ. 2. Το τι ακριβώς έγινε εκείνο το καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι, θα ήταν κανονικά αιτία συγγραφής βιβλίου. Ο Κούδας γύρισε οριστικά στον ΠΑΟΚ παρακαλετά, ενώ γείωνε συνεχώς τους Μακεδονομάχους της φάπας και δήλωνε πως θέλει να παίξει μόνο στον Ολυμπιακό, ο Αντωνιάδης κατά παράβαση όλων των κανονισμών που ο ίδιος ο Ασλάνας είχε θεσπίσει πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟ, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε μέσα από τα χέρια του τους Τζανετουλάκο-Ιντζόγλου. Κατακλείδα η απόκτηση Φραντζή για τον ΠΑΟ από την Προοδευτική. Αναμείνατε και θα τα πούμε εν καιρώ, με αποδείξεις και τεκμήρια πάντοτε. Έτσι, για να δούμε το πόσο υπηρέτησε τα συμφέροντα του γαύρου η χούντα σε όλα τα επίπεδα...

Σχόλια

Εικόνα Mihas

Παλικάρια κάθε ανάρτηση είναι και γροθιά στο στομάχι. Αναρωτιέμαι αν ο κύριος Φάκος, "γνωστός φίλαθλος" και υπεύθυνος της επιτροπής μεταγραφών του Αγίου Ιεροθέου έχει σχέση με κάποιον άλλον συνονόματό του που πέρασε πρόσφατα για ένα φεγγάρι από τα φώτα της αθλητικής επικαιρότητας...

Εικόνα savvas gridlock

Κοζάρεις καλά εσύ. Της ανηψιάς η ταρίφα πήγαινε ένα χαρτί πάντως. Έτσι ακούω, εγώ δεν ξέρω...