Ο ΚΟΣΚΩΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ



Το θέμα με τα ''πέτρινα χρόνια'' του Θρύλου, 1987-1996, το έχουμε αφήσει για πιο μετά. Είναι προγραμματισμένες αρκετές αναρτήσεις, ώστε να δούμε αναλυτικά και πάντοτε με παραπομπές και αναφορές σε εφημερίδες και έντυπα της εποχής, το τι πραγματικά έγινε. Πώς δημιουργήθηκαν τα ''χρέη'' του Ολυμπιακού, πώς έγινε η ρύθμισή τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993, το κυνηγητό του καπετάνιου, που νοιαζότανε πρώτα και κύρια να μην πάρει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, παρά για το αν θα το σηκώσει η ομάδα του και άλλα πολλά. Βλέποντας όμως δεξιά κι αριστερά κάτι πανάσχετα και πανηλίθια ζελεδοειδή, να έχουν ξεσαλώσει με αρλούμπες του τύπου ''40 εκατομμύρια χρωστάει ακόμη ο Ολυμπιακός στην Τράπεζα Κρήτης, γιατί παίρνει άδεια από ΕΠΟ-ΟΥΕΦΑ τόσα χρόνια? Σκάνδαλο ολκής είναι αυτό'', ή να ξύνονται και να αναφέρουν συνεχώς το θέμα με τα χρέη του Κοσκωτά, μπας και απαντήσουν στο γιατί φέτος, τώρα που μιλάμε, η Πολιτεία έχει κάνει τόσες φορές σκόντο στην αγαπημένη της ομάδα, ώστε να μπορεί να μείνει στη Superleague και να κάνει μεταγραφές, κάπου η υπομονή χάθηκε. Έτσι, θα επισπεύσουμε το θέμα, για να πάρει μια και καλή τέλος η γελοία προπαγάνδα των επιδοτούμενων-χαιδεμένων από το στενό ελληνικό Δημόσιο παιδιών του συνοικιακού σωματείου Κολωνακίου-Αμπελοκήπων.
 
Η αρχή θα γίνει με την πρώτη αρλούμπα που διαβάσαμε τελευταία.
 
 
Τι έκανε λοιπόν ο ''πανέξυπνος'' αρθρογράφος αυτής της ανάρτησης? Ψάχνοντας στο ψηφιακό αρχείο της αγαπημένης του ''Αθλητικής Ηχούς'', το gazzetta της εποχής δηλαδή, βρήκε τον πίνακα της βαθμολογίας μετά τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος 1987-88. Είναι ψέμα αυτό? Όχι, δεν είναι. Όντως, στις 6 Δεκεμβρίου 1987, ο Ολυμπιακός ήταν τελευταίος στη βαθμολογία. Πιο αναλυτικά και από την ίδια εφημερίδα, μπορούμε να δούμε κι άλλα πράγματα για εκείνη την αγωνιστική.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ'' 7-12-1987
 
 
Ποιο είναι τότε το πρόβλημα σε αυτά που γράφει ο ζελές? Ότι παρουσιάζει τον Κοσκωτά ως υπεύθυνο για αυτήν την κατάσταση. Αναφέρει πως ''το παιδομάζωμα που επεχείρησε ο Κοσκωτάς δεν έπιασε τόπο'', πως '' τα αποτελέσματα στην αρχή, αφότου ανέλαβε ο Κοσκωτάς ήταν απογοητευτικά'' κτλπ.. Πότε λοιπόν ανέλαβε ο Κοσκωτάς τον Ολυμπιακό?
 
EΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ'' 19-11-1987
 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΤΑ ΝΕΑ'' 19-11-1987
 
 
 
 
Στις 18 Νοεμβρίου 1987 ανέλαβε τον Ολυμπιακό ο Κοσκωτάς, σε ένα deal με τον Νταιφά που έγινε κυριολεκτικά από το πουθενά. Κανείς δεν είχε πάρει γραμμή για τίποτε. Ξύπνησε ένα πρωί ο κόσμος και άκουσε στα ραδιόφωνα ''πουλήθηκε ο Ολυμπιακός στον κροίσο Κοσκωτά''. Δεν υπήρξαν διαπραγματεύσεις, ώστε να δει το δυναμικό της ομάδας, να το αξιολογήσει από πριν ο Κοσκωτάς και έτσι να αρχίσει τις παρεμβάσεις που ήθελε αμέσως με το που ανέλαβε. Μπαμ κι έξω, είδε τα λεφτά ο Σταύρακας, γυάλισε το μάτι του και δώσανε τα χέρια. Σε ποια θέση ήταν τότε, στις 18 Νοεμβρίου 1987, ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα?
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ'' 9-11-1987
 
 
Σύμφωνα λοιπόν με τη ζέλα του παραπάνω άρθρου, ο Κοσκωτάς έπρεπε σε 17 μέρες μέσα, αφότου αγόρασε τον Θρύλο, να φέρει τα πάνω κάτω στη βαθμολογία και δίχως καλά καλά ακόμη να έχει τη δυνατότητα να πάρει παίκτες, το μήνα Νοέμβριο εννοούμε, να κάνει τον Θρύλο πρώτο. Σε 3 αγωνιστικές μέσα. Έτσι, όπως όλοι βλέπουμε, αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι δίχως παράγκες, ακόμη και με τα ''κλεμμένα λεφτά'' του Κοσκωτά, ''ο γαύρος πάει για διάλυση''. Δεν φταίει ας πούμε ο Νταιφάς που πούλησε τον Αναστόπουλο και έφερε τον Γιάτσεκ τον Καζιμιέρσκι, αυτήν τη διασταύρωση Γιασίν και Σμάιχελ, μόνο και μόνο για να μην ξοδέψει κάνα φράγκο. Ο Κοσκωτάς φταίει, ενώ τότε που δεν υπήρχε παράγκα, ''ο ΠΑΟ έβαζε κάτω ακόμη και τους κλέφτες-απατεώνες-Κοσκωτάδες''. Έπρεπε ο Τσαλουχίδης, ο Νεντίδης και ο Πλίτσης, οι μεταγραφές που είχε προλάβει να κάνει ο Κοσκωτάς πριν το παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες, το μήνα Δεκέμβριο πια, να πάρουν από το χεράκι το συνονθύλευμα που διασύρονταν από όλους μέχρι και λίγες μέρες πριν και να το οδηγήσουν, από τη μία μέρα στην άλλη, σε θριάμβους και τίτλους. Αυτοί οι 3 ''διαστημικοί'' παίκτες έπρεπε να πάνε στις Σέρρες και να διαλύσουν τον ΠΑΟΚ. Τετράγωνη παναθηναική λογική ενός ΠΙΚΠΑ.
 
ΥΓ. 1. Για όσους απορήσουν με την κωλοπιλάλα του συγκροτήματος Λαμπράκη για το αν ο Θρύλος πουλήθηκε σε έναν βάζελο, τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Υπήρχε μεγάλο σφίξιμο τότε με τον Κοσκωτά, γενικώς και ειδικώς. Θα τα δούμε αναλυτικά όλα αυτά. Καταλαβαίνετε όμως το τι ζημιά έχει κάνει εκείνη η περίοδος, έτσι? Εικόνες από το μέλλον έβλεπαν οι λαγοί και τους πονέσανε τόσο, που ακόμη επανέρχονται...

ΥΓ. 2. Επόμενο θέμα, το αν και κατά πόσον χρωστάει ο Θρύλος 40 εκ. ευρώ στην Τράπεζα Κρήτης. Σήμερα, τώρα που μιλάμε, όχι τότε. Η προπαγάνδα και η βλακεία είναι ατελείωτες με το σωματείο του στενού Ελληνικού Δημοσίου και τους επιδοτούμενους οπαδούς του...

Σχόλια

Εικόνα ΑΒΒΑ ΚΟΟΥΤΣ

Δώσεεεεεε!!!
Ανυπομονει ο λαος λεμε....
Πρεπει να σιωπησουμε την προπαγανδα και την ανηθικοτητα που εχουν αναπτυξει οι γκεμπελισκοι της εποχης μας.
Βεβαια εχουν ενα πολυ μεγαλο οπλο.....τα ΜΜΕ!
Η συγχρονη μαφια!
Οι κουμανταδοροι κ καθοδηγητες.....
Οι μανες ολων των κακων κ της καταστροφης του ελληνικου αθλητισμου. Οχι μονο του ποδοσφαιρου....