ΑΚΟΜA ENAΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...



Nα ξεκαθαρίσω πως τον συγκεκριμένο άνθρωπο τον είχα βάλει στο «στόχαστρό» μου εδώ και καιρό και όλο και με έτρωγε να γράψω. Από τα πρώτα λεπτά που είδα την ενότητα «Ερασιτέχνης» στην ιστοσελίδα μας  θεώρησα πως θα ήταν καλή ιδέα να σκιαγραφηθεί, έστω σύντομα  το προφίλ ορισμένων αθλητών που χάρισαν στον Θρύλο μας μετάλλια και διακρίσεις χωρίς να προβάλλονται όσο άλλοι. Μιας και ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο τα ομαδικά αθλήματα. Ο Γιαννιώτης δεν θα μπορούσε παρά να βρίσκεται σε ...διακεκριμένη θέση μεταξύ των αθλητών αυτής της κατηγορίας. Το κομμάτι είχε ήδη δρομολογηθεί, έψαχνα απλά την αφορμή να το ανεβάσω ...και την βρήκα. 
 
Ο Σπύρος Γιαννιώτης γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, από Έλληνα πατέρα και Βρετανίδα μητέρα, στις 19 Φεβρουαρίου του 1980. Στην συνέχεια έρχεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κέρκυρα από όπου και κατάγεται. Πέραν του ότι είναι αθλητής του Ολυμπιακού, το παλληκάρι είναι φόλα γαύρος σαν και του λόγου μας. Ούτε «αγνός αντικειμενικός φίλαθλος» ούτε καναπεδάτος από εκείνους που απλώς δηλώνουν γαύροι, πουλάνε φθηνό οπαδιλίκι και μέχρι εκεί.
 
Δεν έχει νόημα να μιλήσω για τις εν Ελλάδι επιδόσεις του, μιας και εκεί καιρό τώρα τους παίρνει όλους παρτούζα (με το μπαρδόν!), δίνοντας αφειδώς μετάλλια και πρωταθλήματα στην ομάδα μας. Το 2003 κατακτά το πρώτο του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 4x200 ελεύθερο. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κατακτά την έβδομη θέση  στα 400 ελεύθερο. Έναν χρόνο αργότερα κατακτά δύο ασημένια και ένα χάλκινο στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλμερία ...στα 400, 1500 και 800 μέτρα ελεύθερο αντίστοιχα. Το 2006 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης σημειώνει Πανελλήνιο ρεκόρ. Και έχει και συνέχεια...
 
Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης τον Μάρτιο του 2007. Αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ανοικτής θαλάσσης το Σεπτέμβρη του ίδιου έτους. Ένα χρυσό και δύο ασημένια τον Οκτώβριο του 2007, στους Στρατιωτικούς αγώνες που διεξήχθησαν στην Ινδία στα 1500, στα 4x200 και στα 400 μέτρα ελεύθερο αντίστοιχα. Επίσης ο Γιαννιώτης  συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για τον τίτλο του κορυφαίου κολυμβητή ανοικτής θαλάσσης για το 2007. 
 
Δυο χρόνια αργότερα ο ερυθρόλευκος αθλητής κατακτά ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης στα 5χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης. Το 2011 στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Σετούμπαλ της Πορτογαλίας φέρνει χρυσό μετάλλιο στα 10χιλιόμετρα. Για να στεφθεί τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς Παγκόσμιος Πρωταθλητής επίσης στα στα 10χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης, αυτή την φορά στην Σαγκάη. Στο ίδιο τουρνουά εξασφαλίζει και το αργυρό μετάλλιο στα 5χιλιόμετρα. Τους έκανε άλογα σαν να λέμε. Έτσι για να καταλαβαίνουν οι αλλόθρησκοι γιατί οι βουτιές στα λιμάνια και τις θάλασσες ...ενίοτε δεν αποτελούν την ασφαλέστερη λύση! 
 
Αν ξέχασα κατιτίς σχωρνάτε με αλλά είναι πολλές οι άτιμες οι διακρίσεις. Και όλα αυτά σε ένα περιβάλλον ασφυκτικής υποχρηματοδότησης, με τον Ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό να φυτοζωεί και τις συνθήκες στην χώρα μας κάθε άλλο παρά να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αθλητών παγκοσμίου βεληνεκούς όπως ο Γιαννιώτης. Παρ’όλα αυτά ό ίδιος όλο αυτό το διάστημα ελάχιστα έχει πει ...κι αυτή του η στάση είναι σίγουρα ενδεικτική του ήθους του αλλά και του πάθους που έχει για τον σύλλογο που εκπροσωπεί. Μην θυμηθώ πως ξηγήθηκαν κάτι άλλες σημαίες γλυκού νερού, λερώνοντας το στόμα τους και κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια να ακυρώσουν την προσφορά τους στην συνείδησή μας.
 
Την ίδια στιγμή έχουμε τα γνωστά ...δακτυλοσκοπημένα βαζελοειδή να σκούζουν για τον Μαρινάκη και τον χρόνο διάθεσης των διαρκείας. Ναι οι γνωστές Λόλες! Να λένε πως τα λεφτά τα τσεπώνει ο Μαρινάκης ...αγνοώντας επιδεικτικά τα 60 ευρώ που καρπούται άμεσα ο Ερασιτέχνης, τον οποίο εξυγιαίνουμε, από όλους όσους βγάζουν διαρκείας. Γιατί αν περιμέναμε απ’τα ερασιτεχνικά τους διαρκείας θα’χαμε ήδη διοίκηση πρωτοδικείου. Στα πανηγύρια όμως πρώτες οι χαρωπές πανηγυρτζούδες Λόλες... 
 
Και για να επανέλθω στο αρχικό θέμα και να το κλείσω ...ο ερυθρόλευκος αθλητής αφού κατέκτησε μαγκιόρικα και παλληκαρίσια την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη. Συγγνώμη για ποιον ακριβώς λόγο; Για μια ακόμη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες; Που για άλλη μια φορά έδωσε την ψυχή του και μας έκανε υπερήφανους; Που αγωνίστηκε έτσι όπως γουστάρουμε να βλέπουμε κάθε γαύρο; Σόρρυ κιόλας ρε Σπύρο αλλά ...η συγγνώμη είναι όλη δική μας μιας και οι χαρές που ως τώρα μας έδωσες είναι σίγουρα δυσανάλογες της προσοχής που έχεις τύχει. Όσον αφορά το Ολυμπιακό μετάλλιο που -προς το παρόν- λείπει ...το 2016 και η Βραζιλία είναι κοντά.
 
Μέχρι τότε θα παραμείνεις χρυσός στην συνείδησή και τις καρδιές μας. Και από το πρώτο σκαλί αυτού του βάθρου δεν σε κουνάει ΚΑΝΕΙΣ!
 
 
DRAZA

Σχόλια

Εικόνα μαουνιέρης

Μέγας αθλητής, υπόδειγμα ανθρώπου. Και πιο γαύρος δεν γίνεται. Μέγιστη ολυμπιακή μορφή. Νά 'ναι πάντα καλά.

Εικόνα red apple

Μπράβο ρε Ντράζεν... Κάποιος έπρεπε να καταπιαστεί με αυτούς τους αθληταράδες που ντους έχει φάει το σκότος και το έρεβος της ανύπαρκτης, αθλητικά, Ελλάδας!

Εικόνα DRAZA

Υποχρέωση μου αδερφέ. Όι οπαδοί του μεγαλύτερου πολυαθλητικού σωματείου στην Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνούν τους συγκεκριμένους αθλητές ποτέ.

Εικόνα savvas gridlock

Όποιος τον είδε να δακρύζει μετά το τέλος του αγώνα και δεν ένιωσε κάτι μέσα του, δεν έχει ιδέα τι θα πει αθλητισμός. Στην χώρα των ταλεγάκηδων και καφενόβιων, του ''έλα μωρέ, για ντοπαρισμένους θα μιλάμε τώρα?'', είναι δύσκολο να εκτιμηθούν τα παραπάνω, αλλά υπάρχουν και κάποια ''πρόβατα'' που την βλέπουν αλλιώς τη δουλειά. Όσο για τα οπαδικά του πιστεύω, πέραν του ότι ήταν Ολυμπιακός ο Σπύρος από μικρός, αν είσαι κάθε μέρα, όλη μέρα με το Γέμελο, στη μπύρα 13 να ήσουν πριν, γαύρος ταλιμπάν θα γίνεις.

ΣΠΥΡΟ ΨΥΧΑΡΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΑ

Εικόνα DRAZA

Eγώ θα συμφωνήσω απολύτως με την πρώτη σου πρόταση άλλα θέλω να το θέσω αλλιώς ...όπως το έγραψα και παραπάνω. Έχω εμμονή ρε παιδί μου. Όποιος δηλώνει Ολυμπιακός και είδε την προσπάθεια του Σπύρου και τον είδε να δακρύζει ...και σκούζει για τα διαρκείας που τα'σπρωξε ο Βαγγέλας νωρίς χωρίς να πάρει ούτε έναν παίκτη και εξακολουθεί να αρνείται να διαθέσει έναν καφέ τον μήνα για να ενισχύσει τον ερασιτέχνη ...σε ποια κατηγορία ζωντανών οργανισμών ανήκει; Ερώτηση κάνω...
Όσο για τον προπονητή του μιλάμε για γαύρο άρρωστο, όχι "εγώ παιδιά είμαι επαγγελματίας".

υγ:Ξενερώνω να πω την αλήθεια με την ατυχή συγκυρία που τον έφερε στο προσκήνιο, γιατί αυτά είχα σκοπό να τα πω ούτως ή άλλως όποια κι αν ήταν η επίδοσή του και δυστυχώς έπεσα μαζί με το αρδομπούγιο. Και να πω και κάτι που είχα δει εξ αρχής: μέσα στις αλλαγές που πάντα θα κάνουμε προς το καλύτερο, γιατί είμαστε ανήσυχα πνεύματα δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και μια φωτο του Σπύρου στο intro; Νομίζω αξίζει!

Εικόνα savvas gridlock

Όταν λες πως ''ο Μαρινάκης βιάζεται να τα τσεπώσει, γι'αυτό βγάζει νωρίς τα διαρκείας'', την ώρα που έτσι ξεχρεώνει κατά μεγάλο ποσοστό ο Ερασιτέχνης, όταν κράζεις το Μαρινάκη ''που δεν βοηθάει τον Ερασιτέχνη'', ενώ εσύ δεν είσαι μέλος, δεν έστειλες πολλά ή και καθόλου sms και ο Βαγγέλας φέτος πληρώνει το Γιορντάνοφ, όταν το μόνο που σε νοιάζει είναι να έρθει το στόπερ και ο κόφτης, μπας και την πεις στους φίλους σου τους βάζελους και αν δεν γίνουν κράζεις, πρέπει να δεις καλύτερα την ομάδα που υποστηρίζεις, γιατί είσαι κλασικός ΝΕΟ-ΒΑΖΕΛΟ-ΓΑΥΡΟΣ.

Στο intro θα μπούνε κι άλλα πρόσωπα και φυσικά και ο Σπυρακλας...

Εικόνα Mhtsaras

Καλά...Μ@λακίες σεζετάμε ρε συ Ντράζε...Τέταρτος σε δάφτη την Ολεμπιάδα των εκπλήκσεων και των ουρανοκατέβατων ήρθε ο άθρωπας !Είναι σταθερά ακσία ο Γιαννιώτης ρε !Δεν είναι χτεσινός μωρέ ο άθρωπας...Μήμπως τελικά είναι ο μόνος ελληναράς που έφερε εκεί τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ του χρόνους ;Αφτό που μποράει κάμει ΠΑΝΤΑ το παιδί ρε !
Καλά...Όσο για τα περί ντοπέ ;Εγώ πάντα γελάω με δάφτα...ούλοι οι ασχετίλοι ''αντικειμενικοί'' και υγιεινολόγες κατακλύσανε δάφτο το ντόπο...
Κατατάλλα ;Όνταν έρχονταν τα μετάλλια ΠΑΝΤΑ ,θεμάμαι,τρέχανε στα αρεοδρόμια ούλοι να φωτογραφεθούνε με τους μεταλιοφορείς !Και μετά ;Μετά από κανα αντιντόπιγκ ;Τους καταδικάζανε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !!!Λες και δε γκζέρανε ότι για να νεκήσεις υπεράθρωπες έπρεπε να μεταμορφωθείς και συ σε υπεράθρωπα!!!όχι βέβαια...Απλά έπρεπε κατά τα λεγόμενά τους να τρώεις όσπρια Δομοκού και βουρβοβλάσταρα αγνά, αλάνικα Βοιωτίας....
Τι εννοάω ;Θώρα Κεντέρης...που δε ντονε πιάσανε κιόλας ντοπαριζμένο....Πού να τονε πιάνανε κιόλας....Αγχόνη στο Σύνταγμα θα τούχανε στήσει του άθρωπα...Μιλάμε ίσως και για τη γκαλύτερη τεχνικιά δρομικιάς γωνίας πόχουμε δει ποτές σε αθλετή !''ΤΟ'' ΤΑΛΕΝΤΟ ΛΕΜΕ !!!Ακόμα ούλοι οι προπονεταράδες παγκοζμίως το Κεντέρη δείχνουνε σε σλόουμόσο στους αθλετές τους, για να δείκσουνε τεχνικές σώματος !!!
Όσο για το Νικόλα το Γέμελο ;Τι να είπω ;Είναι όργιο πανάθεμά τονε !Παλιός σεμφοιτητής και κσεχωρεστός φιλαράκος...Και τα τρία του αγόρια αθλεταράδες είναι και δάφτα !Αλλά κανένα κολυμπητής !Έχει δίκιο ο Σάββας...Τρέλα και κορδέλα ο Νικόλας !Πάντα !

Εικόνα DRAZA

Θα συμφωνήσω απολύτως στην επισήμανσή σου περι υποκρισίας. Όταν για παράδειγμα κάποιος κάνει ό,τι όλοι οι άλλοι αθλητές για να διακριθεί τον καταδικάζουμε ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΝ ΠΙΑΣΘΕΙ ή αν εκτεθεί δημοσίως. Όσο δεν "πιάνεται" δεν υπάρχει κανένας ηθικός ενδοιασμός ούτε στα πανηγύρια ...ούτε στις φωτογραφίες που κυνηγούν να βγάλουν δίπλα του. Και ασφαλώς εφόσον εκτεθεί μηδενίζουμε και την όποια αξία και καλή βάση μπορεί να έχει σαν αθλητής. Είναι σαν έναν καθηγητή - μορφή που γνωρίζω ο οποίος έλεγε "τα σκονάκια και η αντιγραφή επιτρέπονται ...αρκεί να μην σας πιάσω".
Και να στο πω κι αλλιώς ρε Μητσάρα. Έχουμε το μουτζο που λες και εσύ με 5 τρίχες όλες κι όλες που τα παίρνει γουλί. Όσο είναι σε αυτήν την κατάσταση λέει πως έχει αραίωση απλώς και αποκαλεί περούκα τον έναν, βαψομαλλιά τον άλλον, κοροϊδεύει το χ διάσημο που έβαλε μαλλιά. Εαν έλθει η κλινική και του πει "σε προσιτή τιμή σου βάζω μαλλιά για να γενει το κεφαλι σου δάσος με εγγυημένο αποτέλεσμα" ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ; ΚΙ ΑΦΟΥ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΕΝΩΝΙΑ; Δεν θα τριγυρνάει μετά λέγοντας "κορόιδα εγώ σας έλεγα πως τα ξυρίζω από άποψη και ότι μαλλιά έχω";

Εικόνα DRAZA

"ΕΦΟΣΟΝ ΠΙΑΣΘΕΙ" εννοώ