ΓΙΑΝΝΗ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝ ΠΟΝΑΤΕ ...ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΜΗΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΤΕ



Νομίζατε ότι δεν θα επέστρεφα; Νομίζατε ότι θα άφηνα απ' τη μια ένα ντέρμπυ και απ' την άλλη μια πρεμιέρα ευρωπαϊκή να περάσουν ντούκου ...ασχολίαστες;; 

Όσοι το νομίζατε ως έναν βαθμό έχετε δίκιο μιας και δεδομένων των φετινών αλλαγών ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για μπάσκετ. Eίναι λογικό να έχουμε όλοι "απορίες" σχετικά με την φετινή ομάδα και όχι μόνο. Απορίες οι οποίες δεν είναι δυνατόν να λυθούν ούτε εντός ογδόντα ούτε εντός εκατόν είκοσι λεπτών επίσημων αγώνων. Δεν γίνεται να αφήνουμε ούτε την πρόωρη απογοήτευση από μια ήττα στην Ευρωλίγκα ούτε τον ...πριαπισμό / απόρροια της εμφάνισής μας σε ένα ντέρμπυ να θολώνει την κρίση μας, εφόσον θέλουμε να κάνουμε καλό στην ομάδα. Καμιά καταστροφή και καμιά ουσιαστική επιτυχία δεν γίνεται να έρθει Οκτώβρη μήνα μάγκες. Υπομονή και στήριξη λοιπόν. Και επειδή ο χρόνος φέτος είναι αρκετά περιορισμένος και λόγω δουλειάς υπάρχει περίπτωση να μην δω το δεύτερο ευρωπαϊκό μας ματς την ώρα της μετάδοσης του ...είπα να κάνω μια ανάρτηση που θα τα πιάνει όλα για να αρχίσουμε λιγάκι να ζεσταινόμαστε.  

Φέτος αποφάσισα - για το γούρι - να απόσχω από την συνήθειά να σχολιάζω το διαιτητικό τρίο πριν τους κρίσιμους αγώνες. Δεν γίνεται έστω και τώρα όμως να μην δώσω τα εύσημα στον κόσμο για την ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ του συμπεριφορά, παρά τα όσα προηγήθηκαν. Τι προηγήθηκε; Μια ακόμα - κλήρωση παρωδία. Στην οποία δυο από τους εμπειρότερους διαιτητές, οι Κορομηλάς και Σχινάς, αποφασίστηκε να μην μπουν στην κληρωτίδα και να σφυρίξουν σε άλλα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής. Εφόσον δεν έχουμε καμιά πειστική απάντηση για τον λόγο που συνέβη το παραπάνω, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - MASTER CHEF ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΥΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΒΑΖΕΛΟΥ. Την ίδια στιγμή ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΣΩΛΗΝΑ οι Παπαπέτρου Γκόντας και Φούφης ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ και δεν ήταν ούτε αυτοί υποψήφιοι επειδή αποφάσισαν να σφυρίξουν στα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και του Eurocup και όχι της διοργάνωσης που αβαντάρει ο Σωλήνας. Το θέμα όμως είναι πως μια τέτοιου είδους τιμωρία είναι εντελώς αυθαίρετη, δεν προβλέπεται από κανέναν κανονισμό, πλήττει ευθέως το αυτοκέφαλο της ΚΕΔ και επισύρει νομικές κυρώσεις τόσο για τον Σωλήνα όσο και για τον ...κουμπάρο πρόεδρο της ΚΕΔ. Ο επίσημος Ολυμπιακός απέστειλε εξώδικο στο οποίο ζήτησε να του κοινοποιηθούν οι λόγοι της παραπάνω απόφασης, χωρίς όμως να πάρει απάντηση. Με αυτά και με εκείνα λοιπόν ο φερόμενος ως τραμπουκισθείς και απειληθείς την άνοιξη '13 Φούφης (Φούφη θα σε γαμήσω, δεν θα βγεις ζωντανός από'δω μέσα πουτάνας γιε κλπ) αντικαταστάθηκε από τον ...συμπαθή Καρακατσούνη. Μια χαρά του'κατσε του βάζελου η μόντα. 

Στο σημείο αυτό δεν έχει κανένα νόημα να εξηγούμε στον κόσμο πως ο Σωλήνας είναι αναρμόδιος να παρεμβαίνει την στιγμή που - ως τώρα - δεν είναι η ΕΟΚ που έχει την ευθύνη διεξαγωγής του Πρωταθλήματος. Δεν έχει κανένα νόημα να εξηγούμε ότι η ΚΕΔ δεν θα 'πρεπε να διαπλέκεται και να υποκύπτει  στα τερτίπια κανενός. Δεν έχει κανένα νόημα να εξηγούμε πως ο πρόεδρός της έχει καθήκον να στέλνει στους αγώνες τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, εξασφαλίζοντας έτσι την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή τους ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΚΑΤΟΥΡΟΚΑΝΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΕΡΓΗΡΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΣΑΖΑΚΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ. Δεν έχει κανένα νόημα να συζητούμε γιατί δεν πρέπει να περιμένουμε από κανένα δικαστήριο να τους τιμωρήσει και από κανέναν πολιτικό προϊστάμενο να τους συνετίσει. Την στιγμή που εκείνοι στήριξαν τον Κοντονή και την παρέα του όσο κανεις προκειμένου ο τελευταίος να τους αποκαλεί "φάρους" και να κάνει τα στραβά μάτια την ώρα που οργιάζουν. Δεν θα 'ταν υπερβολή να πούμε ότι μόνο με ξύλο γαμήσι και κανα νοσοκομείο θα καταλάβαιναν αυτοί οι τύποι. Και εφόσον είναι έτσι, θα 'μουν ο τελευταίος που θα κατηγορούσε τους ανθρώπους της ομάδας μας επειδή αρνούνται να μετέλθουν τέτοιων μέσων.

Αξίζει όμως να σημειώσουμε όμως ΠΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ...ΠΑΝΤΕΛΟΝΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παρουσία του "ανεπιθύμητου" Πηλοϊδη στην διαιτητική τριάδα καθώς και η διάθεση της ΚΑΕ να τραβήξει το θέμα δείχνει πως αν μη τι άλλο οι δικοί μας αρνούνται να πέσουν αμαχητί. Δείχνει πως παρακολουθούν όσο πιο στενά γίνεται μια κατάσταση από την οποία οποιοσδήποτε άλλος στην θέση τους θα'χε αποχωρήσει απηυδισμένος. Αξίζει λοιπόν να πούμε συγχαρητήρια  αφενός στην διοίκηση για την επιμονή της αφετέρου στον κόσμο που δεν άφησε την δικαιολογημένη του οργή να κάνει κακό στην ομάδα.  

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον κόσμο μας και για το γεγονός ότι συγκρατήθηκε όταν είδε τον Μπουρούση με την πράσινη φανέλα να μπαίνει καμαρωτός, σε όρθια στάση.  Κανένας οπαδός του Ολυμπιακού δεν θέλησε μιμούμενος τον Κρστιτς να τον στείλει από εκεί που'ρθε ξαπλωτό και μόνιμα οριζοντιωμένο. Κανείς δεν επιχείρησε να του κατεβάσει την μάπα, έχοντας στον νου του το πώς ως παίκτης της Αρμάνι και της Ρεαλ έβριζε, απειλούσε και ζητούσε τον λόγο σε οπαδούς του Ολυμπιακού  ...επειδή τάχα τον ενοχλούσαν τα συνθήματα και οι χαρακτηρισμοί που ακούγονταν σε βάρος του. Δεν παρέλειψε μάλιστα να εξιστορήσει όλο μαγκιά αυτά του τα κατορθώματα και σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν. Αποδεικνύοντας όμως ότι βάζει πρώτα και πάνω από όλα την ομάδα του ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν κινήθηκε ούτε μια στιγμή προς το μέρος του ...για να του σκίσει τον πάτο, να του κάνει την σούφρα κάλτσα και να του κρεμάσει το κωλάντερο σα σκουπιδοσακούλα ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ, ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΟΥ.

Να πούμε επίσης ότι η υπόθεση επαναπατρισμού του Μπουρούση ήταν άλλο ένα δείγμα του πόσο προκλητικά στημένοι είναι ορισμένοι δημοσιογράφοι εναντίον μας. Ούτε ένας "αντικειμενικός" δεν έπαιξε τις δηλώσεις που έκανε ο καραγκιόζης(ως παίκτης του Ολυμπιακού) για το παρακράτος που αβαντάρει την τωρινή ομάδα του. Αντιθέτως άπαντες θέλησαν να εξάρουν το ήθος του(εδώ γελάμε) ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ και θέλησε με την παρουσία του να συμπαρασταθεί στο πένθος των ανθρώπων που του λίγδωσαν το αντεράκι και τον έκαναν άνθρωπο. "Έχει ήθος ο Γιάννης, σέβεται ο Γιάννης, είναι άντρας ο Γιάννης" διαβάζαμε. Για τις προσβολές που έχει σούρει στους Αγγελόπουλους αυτή η πούστρα κι ακόμα δεν έχει ζητήσει μια συγγνώμη επίσημα ΜΟΥΓΓΑ! Ε λοιπόν επειδή κι εμείς εδώ σεβόμαστε κάποια πράγματα και επειδή βάζουμε την ανθρώπινη ζωή πάνω από το οπαδιλίκι δεσμευόμαστε πως αν τυχόν πεθάνει πρόωρα ο τύπος αυτός και συλλυπητήριο ποστ θα σηκώσουμε και επειδή είμαστε large θα στείλουμε και στεφάνι. Μένει να δούμε πόσο σύντομα θα κληθούμε να τηρήσουμε τον λόγο μας και να εκδηλώσουμε έμπρακτα αυτή μας την ευαισθησία. Έτσι για να μην νομίζει ο κόσμος ότι άλλα λέμε και άλλά κάνουμε. 

Πάμε τώρα λοιπόν να πούμε δυο κουβεντούλες για το καθαρά αγωνιστικό σκέλος ...και μάλιστα λέω να μπω κατ'ευθείαν στο θέμα. Έχει κάνει λάθη ο Σφαιρόπουλος τα οποία και βρήκαμε μπροστά μας; ΝΑΙ! Έχω στο παρελθόν διαφωνήσει μαζί του σε ζητήματα διαχείρισης αλλά και στελέχωσης του ρόστερ; ΝΑΙ! Υπάρχουν επιλογές και ρίσκα στην φετινή ομάδα για τα οποία θα κριθεί; ΝΑΙ! Είτε μας αρέσει είτε όχι όμως ο προπονητής του τελικού της Μαδρίτης και των δυο σερί Πρωταθλημάτων Ελλάδος με 6-1 στους τελικούς ΚΕΡΔΙΣΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ. Στην ερώτηση λοιπόν αν αξίζει αυτός ο άνθρωπος την εμπιστοσύνη και την υπομονή μας η απάντηση θα'ναι και πάλι ΝΑΙ! Και μάγκας θα'ναι εάν η ομάδα στο φετινό ταμείο διατηρήσει τα εγχώρια κεκτημένα της και προχωρήσει τουλάχιστον δυο σκαλοπάτια παραπάνω στην Ευρώπη σε σχέση με πέρυσι.  

Κάποτε λέγαμε για τον μπασκετικό Ολυμπιακό ότι παίρνει ρυθμό και κατοχές από την άμυνα και εφόσον εκεί εμφανίσει το καλό του πρόσωπο, θα βρει τον τρόπο να κάνει την δουλειά του και στην επίθεση. Φέτος δεν αποκλείεται καθόλου να πούμε πως όσο βλέπουμε την ομάδα φρέσκια και με ενέργεια, όσο βλέπουμε τους παίκτες μας να'ναι σε θέση να τρέξουν και να πηδήξουν η δουλειά θα γίνει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση ...παρά τα λάθη που μπορεί να προκύπτουν και στα δυο μισά του γηπέδου. Ο Ολυμπιακός της Δευτέρας έπαιξε άμυνα πάνω στην μπάλα σχεδόν από το πρώτο λεπτό, και μίκρυνε τον χρόνο τον επιθέσεών του με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τον τελικό αριθμό των κατοχών. Πέρα από τα αποθέματα ενέργειας των παικτών και το βάθος αυτό που επίσης φαίνεται να έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε σχέση με πέρυσι τέτοιον καιρό είναι η ένταση τόσο στον πρωτεύοντα όσο και στον δευτερεύοντα αιφνιδιασμό. Το μόνο πράγμα που μένει να διαπιστωθεί είναι κόντρα σε τι δυναμικότητος αντιπάλους θα καταφέρει να "περάσει" αυτό το μπάσκετ...

Στο ματς κόντρα στον βάζελο πάντως ο Σφαιρόπουλος είδε τον Ολυμπιακό του να παίρνει 17 πόντους από αιφνιδιασμούς(σχεδόν τετραπλάσιοι από τους αντίστοιχους του βάζελου), οι περισσότεροι από τους οποίους ήρθαν στο διάστημα που ο βάζελος ΔΕΝ είχε παρατήσει το παιχνίδι. Είδε τον Ολυμπιακό να κατεβάζει 19 επιθετικά ριμπάουντ τα οποία μετουσιώθηκαν σε 28 πόντους ...το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήρθε ενώ το παιχνίδι παιζόταν και υπήρχε χρόνος για το οτιδήποτε. Με άλλα λόγια δεν θα΄ταν υπερβολή να πούμε ότι ο Ολυμπιακός πήρε σχεδόν τους μισούς του πόντους σε καταστάσεις πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμού ...απόρροια της έντασης και της ενέργειας που αναφέραμε προηγουμένως. Δεν γίνεται λοιπόν ύστερα από αυτό να μην είναι ευχαριστημένος ο προπονητής απ'την ομάδα του ...και ασφαλώς δεν γίνεται να μην πιστωθεί ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ και αυτός την νίκη. 

Το γεγονός ότι από τα μισά κιόλας του δευτέρου δεκαλέπτου ο βάζελος κλήθηκε να μαζέψει διψήφια διαφορά, την ώρα που η δική μας ομάδα έσφυζε από ενέργεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην περαιτέρω επιβολή του ρυθμού μας. Με άλλα λόγια, ΑΝΑΓΚΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΒΑΖΕΛΟ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ...ΜΠΟΡΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Γιατί πώς να παγώσει μια ομάδα τον ρυθμό την στιγμή που καλείται από νωρίς να καλύψει μια διαφορά που φαντάζει βουνό;; Επιπλέον αναγκάσαμε τον βάζελο να επιστρατεύσει παίκτες που θα του έδιναν λύσεις στο σκοράρισμα ....όντας όμως μπόσικοι στην άμυνα ...με αποτέλεσμα η διαφορά να μην κλείνει. Οι αλλαγές που επιστράτευσε ο Πεδουλάκης στην άμυνα προσέφεραν αρκετά μις-ματς όπως αυτό του Παπανικολάου με τον Φελντέιν του Πρίντεζη με τον Χαραλαμπόπουλο και του Παππά με τον τρίτο κοντό μας(λέγε με Χάκετ), την πλειονότητα των οποίων αξιοποιήσαμε δεόντως.  ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΜΟΛΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΝΤΟΥΣ, αφού ο Πέδουλας επέλεξε για ακόμα μια φορά να ρίξει ψηλό στο μαρκάρισμά του - είτε τον Γκιστ, είτε τον Σίγκλτον . Και κάθε φορά που δεν υπήρχε undersized ψηλός στην πράσινη πεντάδα ο Άρτζι κοιτούσε να του κλείνει το σουτ και να τον αναγκάζει όσο γίνεται να δίνει την μπάλα παράλληλα. ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ;; Διάβαζε την αντίπαλη άμυνα και εντόπιζε τον αδύναμο κρίκο στις αμυντικές περιστροφές του Παναθηναϊκού και περνούσε την μπάλα είτε στον παίκτη με το miss-match είτε στον ελεύθερο. 

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε είναι ότι ο Σπανούλης φέτος δείχνει να έχει παίκτη να ακουμπήσει τις στιγμές εκείνες που οι αντίπαλες άμυνες του βάζουν δύσκολα ...είτε Γκριν λέγεται αυτός είτε Λοτζέσκι. Έχει παίκτη που και την αντίπαλη άμυνα είναι σε θέση να διαβάσει δημιουργώντας για τον εαυτό του και παίκτη που θα μπορέσει απλά και όμορφα να τελειώσει απ'την αδύνατη πλευρά την δουλειά. Είναι επίσης πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε ένα σχήμα με τρεις κοντούς επί παραδείγματι ο Γκριν είναι παίκτης που εφόσον βρει ρυθμό θα ζορίσει τις αντίπαλες άμυνες ...γιατί είναι δύσκολο να επιλέξεις αν θα του κλείσεις το σουτ ή τον διάδρομο προς το καλάθι.  Επιπλέον αν δούμε χοντρά - χοντρά την κατάσταση στο ρόστερ των δυο αιωνίων παρατηρούμε ότι απόντος του Τζέιμς(που δεν τον έχουμε δει φέτος) ο βάζελος κοντούς για να μαρκάρουν και τον Γκριν και τον Σπανούλη δεν δείχνει να έχει, ούτε φαίνεται να έχει τα εργαλεία για να μας κόψει τον επιθετικό οίστρο σε ένα ευέλικτο σχήμα με τρεις κοντούς. Ύστερα από αρκετό καιρό, επιστρατεύοντας ένα τέτοιο σχήμα ο Ολυμπιακός ίσως μπορεί να ελπίζει ότι θα βάλει περισσότερους πόντους από αυτούς που θα φάει.

Και αφού αναφερθήκαμε εκτενώς στα θετικά ας κάνουμε μια αναφορά και στα στοιχεία εκείνα του παιχνιδιού μας που σηκώνουν βελτίωση. Όχι για να γκρινιάξουμε αλλά για να ξέρουμε πάνω κάτω τι άλλο πρέπει να δούμε από εδώ και πέρα για να αισθανθούμε ακόμα περισσότερο αισιόδοξοι...

1. Εξήραμε επανειλημμένα τις αρετές του Γκριν στο σκοράρισμα. Εκφράσαμε την αισιοδοξία μας για το πόσο πετυχημένα θα μπορούσε ο Γκριν να αποτελέσει τον "δεύτερο πόλο" στην επίθεσή μας όταν ο εκάστοτε αντίπαλος θα επικεντρώνεται στο κλείσιμο του Σπανούλη. Αν όμως για κάποιον λόγο ο Σπανούλης απουσιάζει και αντιμετωπιστεί ο Γκριν με τέτοιες άμυνες ...θα μπορέσει να δημιουργήσει φτιάχνοντας τους συμπαίκτες του όπως έκανε ο αρχηγός στο ματς της Δευτέρας;; Και για να σας παραπέμψω στην περυσινή μας συζήτηση, αυτό ήταν κάτι που ο Σλούκας π.χ ήταν σε απόλυτη θέση να το κάνει. 

2. Για τα βράδια εκείνα που δεν θα μπορεί να τρέξει, που το γρήγορο transition δεν θα του κάθεται ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει πόντους και μέσα από σετ παιχνίδι, μέσα από το ποστ. Ως τώρα η μόνη αξιόπιστη πηγή τέτοιων πόντων είναι ο Πρίντεζης. Θα καταφέρουμε να πάρουμε τέτοιους πόντους και από κάποιο πεντάρι μας; Θα μπορέσουμε να βρούμε μια εναλλακτική ώστε οι κοντοί να παρκάρουν την μπάλα στο ζωγραφιστό και να μην σκάνε από τα συνεχόμενα στησίματα πικ;; 

3. Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι ο Κεμ Μπερτς θα μας βοηθήσει με την ενέργειά του, την έκρηξή του, τα αθλητικά του προσόντα και την ταχύτητα. Τα έχουμε γράψει από πέρυσι τον Δεκέμβριο αυτά σε αυτό εδώ το μπλογκ. Θα μας βοηθήσει ακόμη περισσότερο ο συγκεκριμένος όμως αν αρχίσει να βάζει το μυαλό του να δουλέψει. Θυμάμαι ακόμα πως την ώρα που εμείς επιστρατεύαμε "small ball" σχήμα προκειμένου να ελαφρύνουμε και να κινηθούμε ακόμα πιο γρήγορα ο Πεδουλάκης διατηρούσε στην πεντάδα τον Μπουρούση, ψάχνοντας αφενός καθοριστικούς πόντους, αφετέρου αντίδοτο στο κατέβασμα των ριμπάουντ. Εφόσον όμως δεν υπήρχε κοντός ικανός να τροφοδοτήσει τον Μπουρούση όπως πρέπει αλλά ούτε και κοντός να ξεμπουκώσει τον βάζελο ώστε να του δώσει ο Μπουρούσης την μπάλα μετά το ριμπάουντ ...είχαμε isolation με τον Καρδιτσιώτη να κρατάει μπάλα στο ύψος των βολών ή και ακόμα πιο ψηλά. ΕΚΕΙ ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΡΤΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΧΩΡΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΥΤ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΡΙΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΟ ΧΑΖΑ ΦΑΟΥΛ ΧΑΜΗΛΑ. ΕΚΕΙ ΚΟΛΛΑΣ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΠΕΡΤΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ. Επίσης δεν γίνεται στο σετ παιχνίδι ένας παίκτης γρήγορος αλτικός εκρηκτικός που δεν θα'πρεπε με τίποτα να μειονεκτεί στις αλλαγές όποιος παίκτης κι αν βρεθεί μπροστά του...να εκτίθεται όποτε του έρχεται μέσα κοντός με μέτωπο στο καλάθι επειδή δεν βάζει το μυαλό του να δουλέψει και δεν κλείνει σωστά. 

4. Θα ήταν επίσης ωραίο αν βλέπαμε κάποιον από τους ψηλούς μας να δίνουν πόντους με κανα σουτάκι είτε από μέση είτε από σχετικά κοντινή απόσταση, έτσι για να μπορούμε να έχουμε μια ποικιλία μετά το σκριν και να μην κάνουμε εύκολη την ζωή του αντιπάλου με την πικ-εν-ρολλ άμυνα. 
 

Εν είδει επιλόγου θα επαναλάβω ορισμένα από όσα είπα στην αρχή.

1. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και κυρίως στον Σφαιρόπουλο για την νίκη αυτή που κατά πάσα πιθανότητα θα δώσει και πλεονέκτημα έδρας. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση όμως να υπάρξει εφησυχασμός.  

2. Αυτή η ομάδα αξίζει και την στήριξη και την υπομονή μας. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σαν γροθιά ενόψει της δύσκολης συνέχειας. ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΗΝΑ. Η ΜΠΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΧΑΜΗΛΑ.

3. Ο Ολυμπιακός έχει σίγουρα άλλα τέσσερα παιχνίδια κόντρα στον βάζελο ...κι αφήνουμε τα play-offs έξω. Η λογική λέει πώς σε ένα η και περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια μπορεί να χάσουμε. Η ήττα είναι στο πρόγραμμα μάγκες ...την ήττα με κάτω τα χέρια μόνο δεν δεχόμαστε σε αυτά τα ματς. Θα'ναι κακό για την ομάδα σε περίπτωση που γίνει μια ήττα ακόμα και κόντρα σε αυτούς ο ίδιος κόσμος που αποθεώνει τους πάντες να αρχίσει ξάνα τα αναθέματα προς πάσα κατεύθυνση. Να κάνει ό,τι ακριβώς κάνουν οι βάζελοι τώρα που μιλάμε δηλαδή.

4. Στην οικογένειά του Γιώργου Αγγελόπουλου και στον άνθρωπο που συνέβαλε όσο λίγοι στην παραμονή του στο τιμόνι του Ολυμπιακού και μας βλέπει από εκεί ψηλά αξίζουν πολλά περισσότερα από μια νίκη κόντρα στον βάζελο. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΕΖΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΔΥΟ ΚΟΥΠΕΣ ...ΔΥΟ!

 

DRAZA

 

Σχόλια

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Επιτέλους. περίμενα την ανάλυση από το καλοκαίρι και φυσικά δε μας άφησες παραπονεμένους. Καλώς όρισες και πάλι. Οι δύο παράγραφοι για τον Πούστη τα λένε όλα . Από κει και πέρα εγώ περιμένω να μάθω ποιές είναι αυτές οι καλές βιταμίνες τόσο από επιστημονικό ενδιαφέρον ως ιατρός αλλά και ως φίλαθλος γιατί μπορούν να δώσουν λύση στη θωράκιση της υγείας της ομάδας μας (για να μην αγχώνεσαι εσύ και ο john). Αναρωτιέμαι επίσης αν ο τυπάκος που πήγε και βρήκε να του ζητήσει το λόγο δεν δούλευε σε γραφείο αλλά πόρτα σε κανένα μαγαζί θα πήγαινε μόνος ή συνοδεία με τον πεθερό του. Τες πα και πολύ ασχοληθήκαμε με γιουσουφάκια. Τελειώνω με μια παρατήρηση για τον τρόπο αντιμετώπισης του Σπανούλη. Μας έχουν πρήξει τα μέζεα για το τι μπορεί να προσφέρει ένας γρήγορος ψηλός και πόσο μέγας Σπανουλοφάγος προπονητής είναι ο Πεδουλάκης. Συγγνώμη ρε παιδιά (απευθύνομαι σε προπονητές-αρδ), αλλά δεν ξέρω και πολλά άλυτα προβλήματα στην ανθρωπότητα (εκτός από κάποια μαθηματικά), οπότε αρπάχτε 14 από τον Γκριν (πράσινος δηλαδή, οποία ειρωνία) και άλλους 14 έμμεσους από τον Σπανούλη. Κατά τα άλλα στήριξη στην ομάδα και υπομονή.

Εικόνα DRAZA

Συγχαρητήρια φίλε. Δεν έχω ούτε λέξη να προσθέσω αναφορικά με το τακτικό σκέλος και τον Πεδουλάκη. Είναι όλα όπως τα λες. Και μπράβο που στέκεσαι στους 14 έμμεσους πόντους του Σπανούλη ...που στην πράξη είναι περισσότεροι άλλο αν δεν αποτυπώνονται από την στατιστική.

Όσον αφορά τα ...φαρμακάκια ουδέν σχόλιο. Αν δεν θέλει να λύσει την απορία σε εσένα και σε εμένα ας την λύσει στους επιδοτούμενους τσάτσους της 13 που σήκωναν πανιά για αυτό ακριβώς το θέμα. Να τον δούμε πόσο άντρας είναι εκεί λοιπόν...

Και κάτι τελευταίο. Αν αυτός ο ...υπάλληλος γραφείου κρατούσε τίποτα πάνω του, θα είχε ο Καρδιτσιώτης την διάθεση να τρέχει στο Σφακιανάκη για όσα "προσβλητικά" ανέφεραν ιστολόγια για πάρτη του; Ή μήπως δεν θα του άφηναν χρόνο οι επισκέψεις στα κέντρα κινητικής αποκατάστασης; ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΕΜΦΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Απλά ας μας πει ο Μπουρούσης σε ποιες περιπτώσεις είναι άντρας και καθαρίζει "μάγκικα" και σε ποιες περιπτώσεις ως νομοταγής πολίτης επικαλείται κανόνες και νόμους για να προστατευθεί.

Εικόνα Chief Bromden

Γεια σου ρε Draza, καλημέρα!
Αυτό που μου άρεσε εμένα ήταν το γεγονός πως παρότι αποκτήσαμε διαφορά απο νωρίς μείναμε προσηλωμένοι στο αρχικό πλάνο και σταδιακά την ανεβάζαμε. Δείχνει πολλά όσον αφορά την ψυχολογία που φαίνεται να αποκτάει η ομάδα στα παιχνίδια με τον βαζελο. Παρα πολλά τα παραδείγματα στο παρελθόν που δεν μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε τα ξεσπάσματα μας που έδιναν διάφορες, ρίχναμε ταχύτητα και κοιτάγαμε να ροκανισουμε τον χρόνο με αποτέλεσμα να ψαλιδίζεται στο άψε σβήσε το πλεονέκτημα μας. Πρόσφατο παράδειγμα το περσινό που απο τους +30 κατεβηκαμε γρήγορα στο + 14. Το φαινόμενο αυτό είχε να κάνει καθαρά με την ψυχολογία τόσο των παιχτών όσο και του εκάστοτε προπονητή, η άσχημη προϊστορία των προηγούμενων χρόνων είχε δημιουργήσει προβλήματα που έδεναν τα πόδια και θόλωσαν το μυαλό. Αυτό μπορούσε να αλλάξει μόνο με τίτλους , μεγάλες νίκες και σερί νικών...Αυτό το έχουμε καταφέρει με τον Σφαιροπουλο και πρέπει να συνεχιστεί για να φέρουμε ολοκληρωτικά τούμπα την κατάσταση. Μετα και την θριαμβευτική απόσυρση του Διαμαντίδη Μόνο ο Φωτσης εχει απομείνει απο την φουρνιά που είχε αποκτήσει ψυχολογία νικητή εναντίον μας και αυτός πλέον ειναι στην Δύση του. Οι νέα γενιά παιχτών Μόνο την ψυχολογία νικητή δεν θα εχει οταν θα μας αντιμετωπίζει. Η επένδυση Χαραλαμπόπουλος ήδη βλέπει τον Πρίντεζη και αλλάζει δρόμο όπως και οι υπόλοιποι ημίψηλοι του Παναθηναϊκού, ο Καλαθης δεν αντέχει το βάρος του Διαμαντίδη , ο ταλαντούχος Παπας ειναι ανισόρροπος και οι ξένοι όπως και οι προπονητές θα αλλάζουν σαν τα πουκάμισα λόγω Τρακη. Έχουμε σταθερή και σοβαρή διοίκηση, σταθερό και καλό έλληνα προπονητή , σταθερό κορμό και πλάνο...Εχει έρθει η δίκη μας εποχή και πρέπει να εδραιωθούμε όσο μπορούμε περισσότερο, ειναι μεγάλη ευκαιρία...

Εικόνα DRAZA

Kαλημέρα Τσιφ!

Εννοείται πως συμφωνώ με την ουσία του σχολίου σου, ειδικά με αυτό που αναφέρεις στο τέλος. Προκειμένου όμως να εδραιωθούμε στην πρώτη θέση και να πάρουμε το πάνω χέρι οριστικά θα πρέπει πέρα από το έμψυχο ηλικό τον προπονητή και την διοίκηση να κάνει και ο κόσμος το χρέος του ...και να κρατήσει γερά σε τυχόν στραβές αν έρθουν. Όσο κι αν ευχαριστηθήκαμε αυτό που είδαμε την Δευτέρα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ομάδα είναι καινούργια. Δεν γίνεται με άλλα λόγια να'χω καρακαλβώσει εγώ επειδή κερδίσαμε τον βάζελο και μάλλον το πλεονέκτημα και στην πρώτη στραβή στην Ευρωλίγκα να κάμω τον κουρλόνε φθινοπωριάτικα.

Εικόνα koropi48

Με μεγάλη χαρά είδα την ανάρτησή σου, μιας και οι παλιότερες με βοήθησαν να μπω στη μπασκετική θεωρία και να καταλαβαίνω καλύτερα ό,τι βλέπω. Το μόνο που λείπει από την ομάδα, είναι ότι χάνει παίχτες της με τέλεια χημεία (χάινς, σλούκα κλπ), πάνω στο πικ της ενσωμάτωσής τους. Κατά τα άλλα, αφοσίωση, σεβασμός στους ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥΣ που προσφέρουν τα πάντα, ειδικά τέτοιες δύσκολες και γι αυτούς εποχές. Όλα θα πάνε καλά.

Εικόνα DRAZA

Σύγγαυρε από το Κορωπί και εγώ χάρηκα που επέστρεψα. Δυστυχώς, εφόσον πλέον δεν γίνεται να πέφτουν τα χρήματα του παρελθόντος και εφόσον η ομάδα ακόμα και έτσι κρίνεται επιτυχημένη ...αυτές τις παράπλευρες απώλειες θα τις έχουμε και θα πορευόμαστε με αυτές. Μιλάμε για την Ελλάδα του 2016 και πρέπει και οι παίκτες να βάλουν νερό στο κρασί τους. Εκτιμούσα και εκτιμώ πολύ τον Χάινς ως παίκτη αλλά απώλειες παικτών όπως αυτή του Σλούκα τσούζουν πολύ, μιας και ο συγκεκριμένος δεν έπιανε θέση ξένου...

Ευχόμαστε όλοι φέτος να πάνε όλα καλά. Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω. Θα προσπαθήσω να "αξιοποιήσω" τα σαββατοκύριακα για να τα λέμε συχνότερα.

Εικόνα aris belem

Καλωσόρισες και πάλι Drazare!
Ανέλυσες άψογα, τα των κορακιών αδερφέ. Απ το πρώτο δεκάλεπτο φάνηκε η υπερ-προσπάθειά τους να κρατήσουν τον βάζελο στο σκορ, αστεία φάουλ πάνω σε Γιανγκ, καλάθια-φάουλ δικά μας που δεν δόθηκαν, ο Παππάρας σ ένα φάουλ που του καταλογίστηκε χτύπησε με δύναμη την μπάλα στο παρκέ και διαμαρτυρήθηκε έντονα και ούτε τεχνική ούτε τίποτα! Απ το δεύτερο ημίχρονο η έγνοια τους ήταν μην ξεφτιλιστεί ο βάζελος με καμιά δεύτερη 35άρα. Οι δικοί μας πάλι, σε κάθε φάουλ χαρισμένο απαντούσαν είτε με τρίμπαλο είτε με θεαματική ενέργεια, κερδίζοντας κατά κράτος στο mind game.
Highlight το κάρφωμα του Γιανγκ στην μούρη του Μπουχέσα, το λέϊ-απ του Χάκετ σε ωραίο αιφνιδιασμό με τον Παππάρα να τον κοιτάει και φυσικά οι συνεργασίες του Μπιρτς με τον Βασίλη.
Είμαι επίσης ικανοποιημένος απ την παρουσία των Μπιρτς-Γκριν, ταυτίστηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό με την ενέργεια που έδινε αλλά και απαιτούσε ο κόσμος, έπαιξαν με τσαμπουκά και ειδικά ο Γκριν πήρε όσα σουτ χρειαζόταν, αισθανόμενος ίσως ότι πρέπει να πείσει τους συμπαίκτες του να τον εμπιστεύονται περισσότερο.
Στο κομμάτι που αναφέρεις τον Σλούκα ότι είναι ικανός δημιουργός δεν με βρίσκεις σύμφωνο, αυτά όμως είναι λεπτομέρειες εφόσον δεν είναι δικός μας παίκτης πλέον. Αυτός που μπορεί να δει γήπεδο και να μοιράσει παιχνίδι, αξιοποιώντας τους ψηλούς πιστεύω είναι ο Χάκετ, απ τον οποίο θεωρώ θα πάρουμε το μάξιμουμ φέτος.
Η χρονιά είναι μεγάλη, στήριξη και ΠΙΣΤΗ στην ομάδα μας, το ΣΕΦ πρέπει να κοχλάζει από ΦΩΝΗ σε κάθε ματς! Με ΤΣΣΚΑ, ΕΦΕΣ, ΜΠΑΡΤΣΑ αλλά και ΚΟΡΟΙΒΟ, ΛΕΥΚΑΔΑ, είναι πολύ σημαντικό να αισθάνονται ΟΛΟΙ οι αντίπαλοι την πίεση και οι παίκτες μας την ΑΠΟΛΥΤΗ στήριξή μας. ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Η τελευταία σου παράγραφος, είναι ο οδηγός της φετινής σεζόν.

Εικόνα DRAZA

Βεβαίως κι ο Χάκετ έχει αντίληψη και βλέπει γήπεδο, απλά δεν περιμένεις από τον Χάκετ να σε τραβήξει παραγωγικά φέτος όπως το περιμένεις από τον Γκριν.

Καλώς σας ξαναβρίσκω. Καλή επιτυχία στην ομάδα απόψε.

Εικόνα john

Γεια σου draza και πάλι. Καλή αρχή!

Ομοίως με εσένα, κι εγω δεν εχω τον χρόνο που είχα παλαιότερα να γράφω σεντόνια καθώς τρέχω και δεν φτάνω με μεταπτυχιακά,προκηρύξεις και λοιπές μαλακιες. Θα διαβάζω βέβαια τα κείμενα σου αλλα δεν θα είμαι τόσο ενεργός όσο ήμουν παλαιότερα.

2 λόγια μόνο για την φετινή χρονια. Αν ο Γιάνγκ ειναι καλά η ομάδα θα εκτοξευτεί και θα διεκδικησει με πολλές αξιώσεις ακόμα και ευρωπαϊκό τίτλο.Αν ΔΕΝ ειναι καλά, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποτύχει. Τόσο απλό.

Εικόνα DRAZA

Γιαννάρα όσο εύχομαι στην ομάδα να πάει καλά με τον Γιανγκ υγιή άλλο τόσο εύχομαι και σε εσένα να πετύχεις και στο μάστερ σου και σε όποιον άλλο στόχο έχεις βάλει.

ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ, ΚΑΛΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΣΟΥ. 

Εικόνα john

Να σαι καλά!

Πέρα απο τα προσωπικά, η ομάδα εχει ξεκινήσει αρκετά καλά (περίμενα την ήττα απο τη Ρεάλ ήταν εντός προγράμματος) και αν πάρει τα παιχνίδια που πρέπει να πάρει στο σεφ, θα κερδίσει χρόνο για να δουλέψει ακόμα καλύτερα. Οι πολύωρες αναλύσεις δεν έχουν νόημα τα λέμε τόσα χρονια και εφοσον η ομάδα συνεχίζει να ενεργεί βάση της κανονικότητας που εχει διαμορφωθεί τα 2 τελευταία χρονια(ίδιος προπονητής και πάνω κάτω σταθερός κορμός) , δεν υπάρχει λόγος να λέμε και να ξαναλέμε τα ίδια. Το μόνο που χρειάζεται ο Ολυμπιακός ειναι υγεία και καλά αποδυτήρια. Αν αυτά υπάρξουν σίγουρα η φετινή σεζόν θα είναι απολαυστική.

Εικόνα apostolos gaganis

Ώριμο σχόλιο. Φχαριστιέμαι...

Εικόνα DRAZA

Μεστωμένο ...μεστωμένο!

Εικόνα DRAZA

To αν θα είναι όλοι υγιείς είναι κάτι που δεν το ξέρουμε και σίγουρα - δεδομένης της γκαντεμιάς μας τα τελευταία χρόνια - δεν μπορούμε να το προβλέψουμε. Μόνο να το ευχηθούμε μπορούμε. Όσον αφορά τα αποδυτήρια τώρα, πρέπει να παραδεχθούμε ότι όσο ο συγκεκριμένος προπονητής βρίσκεται στον πάγκο δεν έχει ακουστεί τίποτε και πως τα - έστω μικρά - κρούσματα απειθαρχίας τα έχει διαχειριστεί υποδειγματικά.