ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΤΗ ...ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΠ΄ΤΟΥ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ!



Ήταν πέρυσι τέτοιον καιρό μάγκες όταν ο Αργύρης ο Πέδουλας έπαιρνε πούλους από τον βάζελο, πληρώνοντας το μάρμαρο για την τότε ήττα του στην κανονική περίοδο, κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Εμείς θα δούμε συνοπτικά τι έκανε ο Τσάβι Πασκουάλ από την άκρη του πάγκου του βάζελου την Κυριακή που μας πέρασε, αφήνοντας σε εσάς τους όποιους συνειρμούς. 

Από τις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου θέλησε να επιστρατεύσει άμυνα με αλλαγές στα δικά μας σκριν, κάνοντας δώρο απανωτά miss-matches στον Σφαιρόπουλο σε μια συγκυρία που -ελέω λειψανδρίας/τραυματισμών- η μόνη μας επιλογή ήταν να βάλουμε την μπάλα μέσα. Σε ένα χρονικό σημείο που όσοι δικοί μας κλήθηκαν να παίξουν τον ρόλο του σουτέρ έσπαγαν τα καλάθια. Τι έκανε λοιπόν σε αυτό το σημείο ο Πασκουάλ; Θέλησε να δώσει στους Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη τα κοντύτερα κορμιά που «έψαχναν» προκειμένου να μας δώσουν σκορ.

Στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν χτύπησε με κανέναν ουσιαστικό τρόπο στην υπεραριθμία που είχε στα γκαρντ προκειμένου να βγάλει δικούς μας κοντούς εκτός παιχνιδιού. Επιπλέον σημάδεψε ελάχιστα και τις λύσεις έκτακτης ανάγκης που επιστρατεύαμε στο «δυο» προκριμένου να πάρει εύκολους πόντους η φάουλ απέναντι σε έναν ανέτοιμο προσωπικό αντίπαλο. Δεν δοκίμασε όσο έπρεπε τον Όγκαστ την στιγμή που ο Μακλίν μπήκε στο παιχνίδι και άρχισε να κάνει όργια, χτυπώντας τον εκάστοτε προσωπικό του αντίπαλο είτε στα πόδια, είτε στο ποστ(ιδίως μετά από άλλαγες) είτε έχοντας όση άπλα ήθελε για να κάνει την δουλειά του από μέση απόσταση και να προσεγγίσει το ζωγραφιστό με τρίπλα.

Χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τρια δεκάλεπτα προκειμένου να χρησιμοποιήσει ένα πιο ευέλικτο σχήμα, δαγκώνοντάς μας επιθετικά εκεί που πονούσαμε. Και όταν το έκανε αυτό γύρισε το ματς και τελικά το πήρε.

Πως λειτούργησε όμως ο δικός μας άνθρωπος στην άκρη του πάγκου την ίδια ώρα; Αρχικά θεώρησε καλή ιδέα την χρησιμοποίηση του πολύ καλού αλλά ανέτοιμου και ψάρακα Τόμπσον στο «δυο». Πιστός στο όνειρο που είχε δει πέρυσι με τον Λοτζέσκι ο Σφαιρόπουλος, που όποτε τον κατέβαζε στο «δυο» γινόταν η χαρά των αντίπαλων γκαρντ. Μόνο που την Κυριακή που μας πέρασε χάρηκε όποιος γκαρντ του βάζελου βρήκε μπροστά του τον Τόμπσον καθώς επετίθετο. «Και ποιον να έβαζε μετά τους Μάντζαρη και Στρέλνιεκς;» θα μου πείτε. Τον Παπανικολάου να έβαζε που πέρυσι σε όλο τον δεύτερο γύρο στα κρίσιμα ματς τον έβαζε να παίξει άμυνα πάνω στα αντίπαλα ασσόδυα. Τον Παπαπέτρου να έβαζε που ήταν σίγουρα πιο φρέσκος και που εξυπηρετώντας ένα μπάσκετ αρκετά κοντά στο ευρωπαϊκό έχει αγωνιστεί στην ίδια θέση και γουστάρει …περισσότερο από όταν ανεβαίνει στο «τέσσερα». Ακόμα-ακόμα μπορούσε να ανακατέψει περισσότερο την τράπουλα με τον Τολιόπουλο εφόσον τον κράτησε φέτος και τον πιστεύει…

Εν συνεχεία ξέχασε τον Μακλίν στον πάγκο για σχεδόν ενάμισο δεκάλεπτο, μη επιχειρώντας να ανοίξει λίγο τον ρυθμό του παιχνιδιού την στιγμή που ο βάζελος επέμενε στον βαρύ Βουγιούκα …μην επιχειρώντας ουσιαστικά να φθείρει τον βάζελο εκεί που φαινομενικά πλεονεκτούσαμε. Επίσης, την στιγμή που ο Αγραβάνης έχει κάνει καλά παιχνίδια κόντρα στον βάζελο, την στιγμή που έχει δείξει ότι και να τρέξει μπορεί και να ανταποκριθεί βρίσκοντας μπροστά του άμυνες αλλαγών αλλά και μαρκάροντας ο ίδιος με αλλαγές …δεν είναι άξιο απορίας το ότι ξεχάστηκε στον πάγκο και δεν αγωνίστηκε λεπτό; Δεν θα μπορούσε να βοηθήσει ο Αγραβάνης στην επίθεση περισσότερο από τον Τιλί που είδαμε την Κυριακή χωρίς να υστερήσει αμυντικά;

Και για το τέλος, το κερασάκι! Την ώρα που ο Παναθηναϊκός επιστράτευσε το σωστό σχήμα και άρχισε να ροκανίζει την διαφορά, την ώρα που ο πιο αξιόπιστος σκόρερ του Παναθηναϊκού πήρε σουτ ψυχολογίας και σε έστειλε στο καναβάτσο Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΡΚΑΡΕΙ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΟΥ …ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΜΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ. «Ωραία κι από την στιγμή που τον Παπανικολάου τον έβγαλε και δεν υπήρχε ως επιλογή τι να έκανε;» θα πουν κάποιοι. ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕ ΤΟΝ ΡΙΒΕΡΣ ΝΑ ΣΟΥΤΑΡΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΡΙΝ. ΝΑ ΕΣΤΕΛΝΕ ΨΗΛΟ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΞΟΔΟ. ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ’ΤΑΝ Ο ΜΑΚΛΙΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΨΗΛΟΣ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ. ΝΑ ΤΟΥ’ΚΟΒΕ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΟΥΤ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ Ο ΡΙΒΕΡΣ ΔΕΝ ΘΑ’ΧΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ.

Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν ο λόγος που ο Πασκουάλ παραμένει κύριος στην θέση του, ο μόνος λόγος που ο Γιαννακόπουλος δεν βγάζει ακόμα καπνούς από τα αυτιά και δεν τον έστειλε με τσάρτερ να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα της πατρίδας του …ο  λόγος που ο Καταλανός θα περάσει από την ΒΙΑΝΕΞ για να πάρει τον μισθό του Οκτωβρίου και όχι την αποζημίωσή του ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ. Υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες τώρα, ο Πασκουάλ θα βρισκόταν υπό κρίση(στην καλύτερη περίπτωση) για την αποτυχία του να αποσπάσει το ροζ φύλλο από έναν Ολυμπιακό που αγωνιζόταν με «μειον δυο» χωρίς τον κόσμο του. Γιατί τι είναι χειρότερο από έναν προπονητή που θέλει πάνω από τρια δεκάλεπτα για να πάρει χαμπάρι τι πρέπει να κάνει;; ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΟΤΕ …ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ. 

Το «να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» που λέγεται κάθε τόσο και λιγάκι δεν συμπεριλαμβάνει μόνο τον κόσμο που δεν στηρίζει …ούτε μόνο τους παίκτες και την διοίκηση. Συμπεριλαμβάνει ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ. Το να χρησιμοποιούμε μια ή και περισσότερες (αναμφισβήτητα)λάθος αποφάσεις της διαιτησίας ως δικαιολογία που χάσαμε ένα δικό μας παιχνίδι ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ …ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΚΩΛΟΣΤΥΛΩΜΑ ΚΑΙ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΧΤΕΣ. Από την άλλη είναι κρίμα που το ματς έγινε απουσία κόσμου, συνεπώς απουσία και οργανωμένων οπαδών. Γιατί τώρα δεν μπορούμε να σταθούμε στο ότι τα λαμόγια οι οργανωμένοι έλειπαν πάλι …ή δεν φώναζαν αρκετά ή τα έκαναν λίμπα πάλι και διακόπηκε το ματς. Το πιο αστείο βέβαια είναι πως οι ίδιοι που θεωρούν την διαιτησία υπεύθυνη για την απώλεια του ματς της Κυριακής, στραβώνουν που οι οργανωμένοι ξεφεύγουν αντιδρώντας στις αποφάσεις της διαιτησίας. Δηλαδή, αν καταλαβαίνουμε καλά, αυτό που θέλουν ορισμένοι είναι αφού παρατηρήσουμε ψύχραιμα και πολιτισμένα ότι η διαιτησία μας αδίκησε, με την λήξη του αγώνα να πάμε σαν κύριοι στην φυσούνα να βγάλουμε selfies με αυτούς που μας τον φόρεσαν. ΣΩΣΤΑ;;

Βλέποντας τα πράγματα ψυχραιμότερα τώρα που πέρασαν μέρες, θα΄ταν σωστό  να πούμε ότι ακόμα κι αν νικούσαμε την Κυριακή με μια μικρή διαφορά …πάλι την νίκη θα ψάχναμε στο ΟΑΚΑ προκειμένου να σιγουρέψουμε το πλεονέκτημα. Άρα, καθαρά βαθμολογικα(πέρα από την ψυχολογία που θα παίρναμε έχοντας κερδίσει το ματς παρά τις απώλειές μας) δεν χάθηκε κάτι. Προκειμένου όμως να πάμε παρακάτω και να γύρισουμε σελίδα, αρχής γενομένης από αύριο θα πρέπει ΟΛΟΙ να κάνουν την αυτοκριτική τους. Στο σημείο αυτό ξεκαθαρίζουμε πως το να λες μετά από κάθε καρπαζιά ότι είναι κατευθυνόμενοι και εγκάθετοι όσοι μιλούν για εσένα ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Το να παραδεχθείς έστω μια φορά ότι έχεις κάνει λάθος και ότι φταις σταματώντας να παριστάνεις τον ατσαλάκωτο γκουρού δεν κάνει κακό. Ίσως να έκανε αρκετούς από όσους δεν σε πιστεύουν ως προπονητή να σε δουν καλόπιστα και να θελήσουν να βάλουν πλάτη έστω και τώρα, για όσο καιρό απολαμβάνεις της εμπιστοσύνης της διοίκησης.


Σε κάθε περίπτωση, υγεία και καλή Ευρωλίγκα να΄χουμε! Ο δρόμος θα είναι και φέτος μακρύς!

DRAZA

ΥΓ: Για να αποφευχθούν οι όποιες παρεξηγήσεις, να πούμε ότι δεν κράζουμε ούτε μειώνουμε τον Τόμπσον αναφέροντας ότι δεν έπρεπε να τον έχουμε κάνει «κοντό» την Κυριακή. Δεν χτυπάει για τον παίκτη η καμπάνα. Εννοείται πως πρέπει να κάνουμε υπομονή και να του δώσουμε χρόνο για να μας δείξει τον πραγματικό του εαυτό. ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΠΟΡΕΙ. Και που’στε λέμε και μπράβο στον Σφαιρόπουλο που τον έφερε …αρκεί να μην μας καεί εν μέσω πειραμάτων.
 
ΥΓ2: Σας είχαμε πει κάτι για τον Μιλουτίνοφ και το πόσο ευχαριστημένος είναι που βρίσκεται μαζί μας στην προηγούμενη ανάρτηση. Φανταζόμαστε πως πλέον θα τα μάθατε κι εσείς…

ΥΓ3: Πρόεδροι εμείς σας είπαμε να μην επιτρέπετε την αδικία σε βάρος της ομάδας μας αλλά εσείς το παραξηλώσατε. Ακούς εκεί να μην πάνε στην κλήρωση του κυπέλλου. Περιττό να πούμε ότι πρόκειται για αντίδραση που οριακά συμβαδίζει με το ήθος του τμήματος ...όπως το διαμόρφωσαν οι οπαδοί με τα διαρκείας στην φυσούνα. Να δείτε που και στις ειρωνίες του Γιαννακόπουλου θα απαντήσουν για πρώτη φορά μες στην σεζόν και θα'ναι μέρα μεσημέρι. Και να σου κλάμα μετά οι φυσουνάτοι! 

Σχόλια

Εικόνα ven7

Ο Πασκουάλ μπορεί να έκανε εγκλήματα, απλά στην Ευρώπη μετράει τι ΟΜΑΔΑ έχεις και στην Ελλάδα μετράει η ΜΑΣΟΝΙΑ. Για αυτό στην Ευρώπη ο Τζανετάκος τα τελευταία χρόνια επί τράκη υφίσταται διασυρμούς και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ κάθε χρόνο..

Να σου δώσω ένα παράδειγμα...προχτές σε μια φάση είχε τη μπάλλα ο Παπανικολάου έκανε μια σταυρωτή τρίπλα και μπουμπούνισε ένα τρίποντο και ξεσήκωσε το γήπεδο...Άνετος και με ΤΡΟΜΕΡΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ...Με τον βάζελο ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΎΣΕ ΠΟΤΈ ΑΥΤΌ διότι και αυτός όπως και όλοι υπόλοιποι παίκτες μας είναι μες στα νεύρα και το άγχος διότι ξέρουν πως ότι και να γίνει στο τέλος θα έχουμε ΛΗΣΤΕΙΑ..Αυτό όμως δεν είναι μπάσκετ..είναι κάτι άλλο..

Εν πάσει περιπτώσει ξέρω πως διαφέρουν αρκετά οι απόψεις μας στο θέμα προπονητή αλλά δεν έχει σημασία..

Σημασία έχει να είναι ΔΙΟΙΚΗΣΗ-ΟΜΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ μια γροθιά, να δούμε ωραίο μπάσκετ φέτος, να πάμε Βελιγράδι και να σηκωσουμε το ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ..

Εικόνα DRAZA

Το έχω ξαναπεί, αν θέλει να κάποιος να βρει δικαιολογίες στο τέλος θα τις βρει.

Επειδή τον Ολυμπιακό όντως τον έχουν ληστέψει και επειδή πράγματι έχουμε υποστεί σφαγιαστικές διαιτησίες στο παρελθόν και σε εποχές που ξοδεύαμε περισσότερα χρήματα, δεν μπορούμε να τα βάζουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι και να χρησιμοποιούμε τις λέξεις "σφαγή" και "ληστεία" κάθε τόσο γιατί στο τέλος θα χάσουν οι λέξεις αυτές το νόημά τους.

Σφαγιαστική διαιτησία στο παιχνίδι της Κυριακής λοιπόν δεν είδαμε, δεν θα ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε.

Εννοείται πως έγινε πεντακάθαρο φάουλ στον Μακλίν, το λέμε όλοι δεν είμαστε στραβοί. Το θέμα είναι πως παίρνοντας μια βολή ο Μακλίν και δεχόμενοι πως θα ευστοχούσε δεν θα κέρδιζε το ματς ...αλλά την δυνατότητα να στείλει το ματς στην παράταση. Το τι θα γινόταν εκεί δεν το ξέρεις και δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Αυτό που δεν λέμε (μάλλον μόνο εμείς το λέμε) είναι ότι αυτός ο αγώνας όπως εξελίχθηκε ήταν δικός σου και η διαφορά ήταν τέτοια που απαγορεύεται να την χάνεις και να παραδίδεσαι έτσι στην έδρα σου. Για το γεγονός ότι σε τρεις επιθέσεις διαφορά εννέα πόντων πήγε στο καλάθι δεν σου φταίει καμιά διαιτησία. Αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε κερδιθεί παρά τις όποιες λάθος αποφάσεις της διαιτησίας. Αν αυτό επιμένετε να μην το βλέπετε και σχεδόν μια εβδομάδα μετά για ό,τι (δεν)είδατε στο γήπεδο σας φταίει η διαιτησία τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Ο Ολυμπιακός κακή ομάδα δεν έχει ούτε φέτος. Όλοι θέλουμε να πάμε στο φάιναλ φορ και να το κερδίσουμε. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει όταν γίνονται λάθη να τα επισημαίνουμε. Πρέπει και να αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν και όχι να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι και να δίνουμε άλλοθι σε όποιον βρίσκεται στον μπασκετικό Ολυμπιακό και κάνει εξόφθαλμα λάθη.

Επίσης όποιος παρακολουθεί καταλαβαίνει πως το "ναι αλλά στην Ευρώπη" ως επιχείρημα πρώτα εμάς δεν συμφέρει. Γιατί από το 2007 μέχρι και το 2011 όταν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε Ευρωπαϊκό κάθε δεύτερο χρόνο, ύστερα από κάθε σφαγή μας κοπάναγε την καραμέλα της Ευρώπης και μας έλεγε ότι εκεί που οι διαιτητές είναι ξένοι πάλι το σηκώνει, άρα δεν πρέπει να μιλάμε. Λες και απαγορευόταν να κερδίσουμε τον βάζελο στην Ελλάδα επειδή στην Ευρώπη τότε πηγαίναμε χειρότερα. Μπορώ να εμφανίζομαι σκατά στην Ευρώπη και αξιοπρεπής στην Ελλάδα και να απαιτώ να παίρνω αυτό που μου αξίζει! Αντίστοιχα λοιπόν μπορεί ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη να τρώει καρπαζιές και να σου παίρνει παιχνίδια εντός συνόρων επειδή τρομπάρεις ...ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Όταν θα σε σφάξουν όντως, εγώ θα είμαστε να το πούμε πρώτοι εμείς.

Εικόνα ven7

Φίλε μου, συμφωνούμε πως σε κάθε ματς δεν γίνεται σφαγή, αν θες ας συμφωνήσουμε πως την Κυριακή δεν έγινε παρότι η τελευταία φάση είναι για να γελάει και το παρδαλό κατσίκι πως δεν δόθηκε φάοουλ...αυτό που γίνεται όμως εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι πως σε κάθε ματς η διαιτησία είναι εκεί για να βοηθήσει το βάζελο όσο ακριβώς χρειάζεται..Άλλες φορές πολύ, άλλες φορές λιγότερο τα κοράκια θα κάνουν πάντα αυτό που πρέπει για να κερδίσει ο βάζελος..Όσο πρέπει κάθε φορά..Και αυτό οι παίκτες μας το ξέρουν πάρα πολύ καλά και τους γεμίζει εκνευρισμό και άγχος με συνέπεια να κάνουν λάθη και να αποδίδουν πολύ χειρότερα από όσο μπορούν...Αυτή η κακή απόδοση είναι ο λόγος που χάνουμε...Αλλά ο λόγος της κακής απόδοσης είναι ο εκνευρισμός και το άγχος...Και ο λόγος αυτών είναι η ΑΔΙΚΙΑ...

Δεν θέλω να δώσω κανένα άλλοθι σε κανένα...Άλλοθι όμως είναι μια "ψεύτικη" δικαιολογία...Εδώ μιλάμε όμως για μια ΑΛΗΘΙΝΉ κατάσταση επί δεκαετίες..ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ...

Δεν επιδέχεται αμφισβήτησης πως παίζουμε με σημαδεμένη τράπουλα στη Ελλάδα..Δεν είναι προϊόντα της φαντασίας μας...Είναι άπειρα τα σκηνικά..

Όσον αφορά το παλιό επιχείρημα των βάζελων θα έλεγα πως τους έχει γυρίσει μπούμεραγκ...διότι αξίωναν να δεχτούμε εμείς πως η ΕΥΡΩΠΗ και οι επιτυχίες τους εκεί αποδείκνυε πως δεν μας σφάζουν στην ελλάδα...

Αυτό λοιπόν ΤΕΛΕΙΩΣΕ και πλέον ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ..

Διότι ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ πως εκεί που συμμετέχουν οι καλύτεροι μετράει τι ομάδα έχεις..

Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως αν αποτύχεις στην ευρώπη απαγορεύεται να πετύχεις στην Ελλάδα...

Αυτό όπως πολύ καλά ξέρουμε απαγορεύεται μόνο στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...οι βαζέλες μια χαρά μας κλέβουν στην Ελλάδα..

Και ας τρώνε φάπες στην ευρώπη κάθε χρόνο..

Εικόνα DRAZA

Ε είναι αυτό που είπαμε προηγουμένως ...μονά-ζυγά μονόζυγα.

Στο παιχνίδι της Κυριακής η "κρίσιμη" φάση στην οποία έγινε λάθος σε βάρος μας δεν μας στέρησε την νίκη αλλά την πιθανότητα μιας παράτασης.

Επιπλέον ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι από το +9 σε έφεραν τούμπα επειδή κάποιοι παίκτες εκείνη την ώρα σκέφτηκαν "τώρα όπου να'ναι θα ευνοηθεί ο αντίπαλος όσο χρειάζεται για να μας καβαλήσει" στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει παίξει μπάσκετ ποτέ. Δεν γίνεται να συζητάμε τέτοια πράγματα σοβαρά.

Επίσης το επιχείρημα της Ευρώπης είτε χρησιμοποιείται από την μια πλευρά είτε από την άλλη είναι παράνοια. Υπήρχαν Πρωταθλήματα στο διάστημα των Ευρωπαϊκών του βάζελου τα οποία θα έπρεπε να έχουμε πάρει εμείς ...και καμιά Ευρωλίγκα δική τους δεν τους δίνει συχωροχάρτι που μας τα έκλεψαν.

Δεν απαγορεύεται να πάρεις πρωτάθλημα στην χώρα σου ούτε να νικήσεις επειδή ο αντίπαλός σου, βάζελος, πήγε καλύτερα στην Ευρώπη. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Αντίστοιχα λοιπόν το ότι έχεις αδικηθεί επανειλημμένως και το γεγονός ότι ο βάζελος επί Τράκη στην Ευρώπη καταποντίζεται ενώ εσύ στέκεσαι με αξιοπρέπεια δεν τους απαγορεύει να σε κερδίσουν όταν από την άκρη του πάγκου ή κοιμάσαι όρθιος ή έχεις βγάλει το πράμα σου όξω και το παίζεις.

Πάμε παρακάτω όμως, η σεζόν θα είναι μακρά και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Εικόνα ven7

Τι εγινε ρε παιδια παλι αυτο το διημερο; Ποιος ειναι ο Τζανετακος της Ευρώπης;

Εικόνα DRAZA

Αδερφέ δεν θα σου πω το κλασικό "Ασχολούμαι μόνο με τον Ολυμπιακό".

Τον Παναθηναϊκό τον είδα τρώγοντας έξω. Για ένα ακόμα ματς ο Πασκουάλ έκανε εγκλήματα. Η διαφορά ποια είναι, για να μιλάμε επί της ουσίας. Ότι ο Αλόνσο τα είδε τα εγκλήματα του Πασκουάλ.

Περισσότερα για το δικό μας ματς καθώς και δυο τρεις κουβέντες για τον βάζελο(ίσως) θα πω αρχές εβδομάδος στην ανάρτηση που θα κάνω.

Εικόνα Nery Castilllo

Ο Μάντζαρης έχει προσφέρει στο Θρύλο και αυτή η αντιμετώπιση δεν του αξίζει.Το ότι είναι βαζελους είναι ασχετο,όσο δίνει το 100% μες στο γήπεδο.Ευτυχως στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν εκφράζεις μεγάλο μέρος του κόσμου.Να σεβόμαστε όσους προσφέρουν.

Εικόνα DRAZA

Στο διάστημα που μας διαβάζεις τι έχεις καταλάβει, ότι θα μασήσουμε να πούμε αυτό που πιστεύουμε "επειδή δεν εκφράζουμε μεγάλο μέρος του κόσμου"; Αυτό το επιχείρημα νομίζεις θα μας κάνει να σταματήσουμε να λέμε την γνώμη μας;;

Ο κάθε Μάντζαρης θα σέβεται αυτούς που τον πληρώνουν. Όταν πηγαίνεις και βλέπεις ποδοσφαιρικό βάζελο στην Λεωφόρο και επιχειρείς να ανοίξεις πόρτα εκεί ενόψει της λήξης του συμβολαίου σου και όταν μιλας με τον Γιαννακόπουλο εν μέσω τελικών, κάθε άλλο παρά τους σέβεσαι αυτούς που σε πληρώνουν.

Ασχέτως του πώς ορίζει καθένας από εμάς τον σεβασμό ό,τι αναφέραμε παραπάνω είναι γεγονός. Αυτό εμάς δεν μας αρέσει το λέμε τώρα, θα συνεχίσουμε να το λέμε χωρίς να μας απασχολεί το "πόσο μεγάλο μέρος κόσμου εκφράζουμε".

Εικόνα Nery Castilllo

Δεν το χρησιμοποίησα ως επιχείρημα,λέω απλώς ότι χαίρομαι που δεν εκφράζετε την πλειοψηφια.Γεγονος δεν είναι μέχρι να το αποδείξει κάποιος να το δούμε κι εμείς.Μεχρι τότε αθώος ο κατηγορούμενος.

Εικόνα DRAZA

Για το γεγονός ότι το 2011 ο Μάντζαρης βρισκόταν στην Βαρκελώνη για να δει τον βάζελο στο φάιναλ φορ υπάρχουν φωτογραφίες. Επίσης και για το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του παίκτη μιλούσε με τον βάζελο εν μέσω τελικών υπάρχουν συνομιλίες τις οποίες δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Γιαννακόπουλος και από εκεί έγιναν αναπαραγωγή σε όλο τον ημερήσιο Τύπο. Δεν είναι κάτι δύσκολο να βρεθεί ...με ένα google τα βρίσκεις όλα.

Όσο για το αν είδε παιχνίδια του βάζελου πέρυσι, αφού ζητήσουμε συγγνώμη που δεν έχουμε φωτογραφικό υλικό και από την Λεωφόρο θα αρκεστούμε να πούμε ότι η πληροφορία είναι εγκυρότερη τόσο της ηλεκτρονικής δημοσκόπησης που προφανώς έκανες σφυγμομετρώντας την γνώμη της πλειοψηφίας όσο και των δικαστικών αποφάσεων που εξέδωσες περί της αθωότητος του Μάντζαρη.

http://www.sport24.gr/Basket/OmadesBasket/A1Panathinaikos/o-giannakopoyl...

http://1.bp.blogspot.com/-HbCR_50rnaw/T94TZl17idI/AAAAAAAAACI/Fy90ASsdOl...

http://www.leoforos.gr/media/com_news/story/2012/05/14/41123/main/magari...

https://panathinaikoskosmos.files.wordpress.com/2011/07/mantzaris-vasiko...

Εικόνα savvas gridlock

Αυτοι που φορανε την ερυθρολευκη να μας σεβονται, εμεις δεν πληρωνομαστε (οχι εμεις ως σαιτ, γενικα ο κοσμος του Ολυμπιακου), αυτοι κονομανε απο τον Ολυμπιακο. Οχι να μιλανε μεσα; στους τελικους με το βαζελο με τον προεδρο του βαζελου, αυτα δεν εχουν ξαναγινει ποτε.

Εικόνα DRAZA

Ο Περπέρογλου που στο κάτω κάτω ήταν περαστικός ...και φθασμένος παίκτης όταν μας ήρθε αρνήθηκε να μιλήσει με την Εφες εν μέσω τελικών ...και αρνήθηκε να μπει στην όποια διαπραγμάτευση προτού ακούσει την πρότασή μας.

Αυτή είναι τίμια στάση.

Εικόνα savvas gridlock

11 ματς με το βαζελο περυσι και φετος που παιζει ο Ριβερς, ακομη να καταλαβει ο Ελληνας Πατ Ραιλι οτι πρεπει αμεσως μετα το σκριν να του κοψεις το σουτ, αφου δεν μπορει να βαλει την μπαλα στο παρκε. 11 ματς με το βαζελο περυσι και φετος κι ακομη αλωνιζει ο Σινγκλετον, που αν του ερθει βοηθεια στο μαρκαρισμα οποτε παει να βαλει την μπαλα στο παρκε, την πεταει απο πανω του σαν σακι σκατωμενο. Αλλα τι να λεμε για εναν ανθρωπο που λεει οτι θα παιξει η ομαδα φετος καλη ομαδικη αμυνα και πηρε παικτες που ΟΛΟΙ ατομικα στην αμυνα ειναι σουρωτηρια. 4 παικτες παιζουν καλη προσωπικη αμυνα στο ροστερ, οι Παπανικολαου-Τιλι-Παπαπετρου-Αγραβανης, ολοι ειτε εχουν παροπλιστει, ειτε δεν υπολογιζονται σε πρωτο πλανο, ειτε πανε αποδυτηρια επειδη πουλαμε ηθος. Πώς θα γινει τωρα το να παιξει ομαδα συνολικα αμυνα με παικτες που ατομικα δεν μπορουν, ειναι σαν να λεμε οτι θα φτιαξουμε πορτοκαλαδα απο μηλα, μια τετοια φαση. Αλλα ενταξει, ''πηγε 2 φορες τελικο Ευρωλιγκας και πηρε 2 πρωταθληματα''. Το πως εγιναν αυτα, αν το αναλυσουμε, οι αγαπητικοι του θα μας βγαλουν παλι εμπαθεις. Γενικα πρεπει να λεμε ολη την ωρα, καθε μερα, ''τι θρυλικο τμημα εχουμε, ολα καλα, μπραβο θρυλικοι μαγκες, ειστε πρωτοι-αλανθαστοι'', τοτε θα γουσταρουν οι ανωμαλοι μπασκετικοι φιογκοι.

Εικόνα DRAZA

Όχι μόνο τότε.

Βγάλε και μια σέλφι στην φυσούνα με αυτούς που σε κλέβουν. Χάιδεψε τους και λίγο. Κάνε και ένα σχόλιο για την σωματοδομή και την μυική τους μάζα ...καταλαβαίνεις είμαστε αντικειμενικοί. Ποντίκια δεν έχει κι ο αντίπαλος μαύρος;; Τι μόνο οι δικοί μας έχουν;; Και τέλος κάνε και μια πρόταση να δίνουμε από μια τιμητική πλακέτα σε αυτούς που έρχονται και αλωνίζουν σαν κύριοι στο σπίτι μας ...μπας και νιώσουν τα λαμόγια οι οργανωμένοι τι θα πει "αγνός μπασκετικός οπαδός".

ΤΟΤΕ ΘΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ!

Εικόνα holland74

Ο Μάντζαρης δεν παίζει καλή άμυνα;; Τουλάχιστον για αυτό φημίζεται...

Εικόνα DRAZA

Πράγματι για αυτό φημιζόταν προ του τραυματισμού του.

Εικόνα savvas gridlock

Φοβερη αμυνα, δεν ειδες την Κυριακη; Περναγανε απο διπλα του κι απλωνε τον κωλο 3 στρεμματα που εχει μπας και τους προλαβει. Θρυλικος μαγκας κι αυτος.

Εικόνα DRAZA

Και πάνω από όλα ξηγημένος και ντόμπρος στις συναλλαγές του. Να τα λέμε όλα...

Εικόνα savvas gridlock

Θρυλικος μαγκας, γαυρος απο μικρος, ειδικα το 2011 που πριν ερθει σε εμας πηγαινε με φανελα ΠΑΟ να πανηγυρισει στη Βαρκελωνη το 6ο αστερι της Παναθας. Αλλα στο θρυλικο τμημα των Θρυλων δεν κανει να τα λεμε αυτα, trust me, we have a legendary team, we must believe it, oh yeah...

Εικόνα DRAZA

Και άλλοι πρώην παίκτες μας υποστήριζαν άλλη ομάδα(μπορεί κι ακόμα εφόσον λέμε πως ομάδα δεν αλλάζεις). Αλλά στην διαδρομή έδειξαν να σέβονται το ψωμί που είχαν φάει. Ο συγκεκριμένος έκανε μαλακίες ...ακόμα και μες στους τελικούς!

Εικόνα holland74

Καλησπέρα Draza..
Καταρχάς διάβασα σε μία απάντησή σου πως έχεις κάποιο blog? Ποιο είναι αυτό;;;
Αν κατάλαβα καλά θεωρείς τον Πασκουάλ κακό προπονητή;; Το λέω επειδή πραγματικά εγώ δεν ξέρω να κρίνω έναν προπονητή σε τόσο βάθος, αλλά χρησιμοποιώντας την κοινή λογική..Ας πούμε στους τελικούς φέτος κρίθηκε ο τίτλος από τη συμβολή ή μη κάποιων εκ των δύο προπονητών;;;
Ξανακάνω την ερώτηση που σου είχα κάνει στο προηγούμενο άρθρο, αλλά αυτή τη φορά θέλω ονόματα, όχι επειδή διαφωνώ μαζί σου, αλλά επειδή πραγματικά δεν βλέπω ελεύθερο κάποιον Μπλατ ας πούμε...Ποιος θεωρείς είναι ικανός να αναλάβει τον Ολυμπιακό, αν σήμερα έδιωχναν οι Αφοί τον Σφαιρόπουλο;;
όσον αφορά τα σέντερ, πιστεύεις θα χρειαστούμε στην πορεία προσθήκη αθλητικού σέντερ;;
Γράφεις για τον Όγκαστ πως θα τον ήθελες..Από ότι διάβασα ενώ είχαμε το πάνω χέρι, ο κόουτς τον έκοψε λόγω χαρακτήτρα, ισχύει;; Εκτός του Όγκαστ θεωρείς πως έπρεπε να κινηθούμε για Θανάση;;
Τέλος να αναφέρω και εγώ πως τους κάναμε τα τρία δύο που δεν πήγαμε στην κλήρωση του κυπέλλου...Τι λες ρε παιδί μου, τέτοια δυναμική αντίδραση;;;

Εικόνα DRAZA

Έχω το προσωπικό μου μπλογκ μέσα σε αυτήν την ιστοσελίδα. Xαχαχαχα, σε αυτό αναφερόμουν! Τώρα διαβάζεις το προσωπικό μπόγκ του DRAZA στο redsagainsthemachine.gr ! Από τον Ιούνιο του 2012 οπότε και ανοίξαμε μόνο εδώ θα με βλέπεις, εκτός κι αν κάποιος κάνει αναπαραγωγή.

Θεωρώ ότι ο Πασκουάλ είναι ένας προπονητής κανονικός. Ούτε καλός ούτε και ο χειρότερος. Αν θέλω να είμαι δίκαιος οφείλω να παραδεχθώ ότι ο Πασκουάλ έχει υπάρξει επιτυχημένος στο τοπ επίπεδο και μάλιστα σε νεαρή ηλικία με την Μπαρτσελόνα. Ήταν ο ίδιος όμως που αργότερα στον ίδιο σύλλογο τα σκάτωσε. Αντίθετα ο Σφαιρόπουλος πριν και πέρα από τον Ολυμπιακό δεν έχει τίποτε απολύτως να επιδείξει. Στους περυσινούς τελικούς δεν είδαμε κανένα παιχνίδι να το κερδίζει ο προπονητής κατά την γνώμη μου. Πλην του δεύτερου ίσως που αν τον άφηναν τον Σφαιρόπουλο θα το έπαιρνε και που είχε διαβάσει τον βάζελο πολύ καλά.

Έχω απαντήσει και στην προηγούμενή σου ερώτηση με ονόματα απλά δεν θέλησα να επεκταθώ. Ο Ράντονιτς, ο περυσινός προπονητής του Ερυθρού Αστέρα είναι τώρα που μιλάμε ελεύθερος και είχε αποφασίσει πως αυτή την σεζόν θα την φάει δίπλα στον Πόποβιτς στην Αμερική. Είναι ξεκάθαρο όμως πως αν του γίνει πρόταση από ομάδα Ευρωλίγκας ένα σκαλί πάνω σε σχέση με ό,τι προπονούσε θα πει ναι. Ειδικά αν μιλάμε για Ολυμπιακό. Δευτερευόντως αν είναι να πάμε σε λιγότερο δοκιμασμένες λύσεις, μια καλή περίπτωση είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Σλοβενία Κόκοσκοφ. Εμένα σε αρκετά σημεία μου άρεσε αυτό που είδα από τους Σλοβένους στο τουρνουά ...και ο συγκεκριμένος έχει πει ότι θα του άρεσε να ζήσει και να δουλέψει στην Ελλάδα με αφορμή παλαιότερη πρόταση του βάζελου.

Εικόνα holland74

Ο Ράντονιτς έκανε καλή δουλειά πέρυσι στον Αστέρα.. Ο Κόκοσκοφ μου φαίνεται δύσκολο να έρθει στην Ευρώπη..Για τον Θανάση Αντετοκούμπο ποια είναι η γνώμη σου;; Από νέους Έλληνες παίκτες υπάρχει κάποιο σχέδιο στην ομάδα;;

Εικόνα DRAZA

Πριν από καναδυό χρόνια ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μπορεί να είχε θέση στον Ολυμπιακό. Τώρα σε αυτή την θέση είσαι πλήρης, εκτός κι αν τον ήθελες αποκλειστικά στο τέσσερα πίσω από τον Πρίντεζη. Έτσι θα απελευθερωνόταν και καμιά θέση ξένου. Ο Θανάσης από μπάσκετ λίγα πράγματα. Τον σώζει ότι είναι φιλότιμος πολύ στην άμυνα κι ότι είναι αθλητικός. Σουτ δεν έχει καθόλου.

Βλέπεις εσύ νέους Έλληνες παίκτες;; Δεν ειρωνεύομαι ...ειλικρινά ρωτάω.

Έχεις πάρει τον Αρσενόπουλο και προσπαθείς γενικώς να κινείσαι για ό,τι καλύτερο υπάρχει. Να υπάρχει όμως!

Εικόνα john

Draza σορρυ που πεταγομαι στο ακυρο απλα τωρα θυμηθηκα να σε ρωτησω κατι σημαντικο (αν και ασχετο).

Ισχυει οτι ο Αντετοκουμπο (ο κανονικος) ειχε βρεθει πολυ κοντα στον Ολυμπιακο (εννοεται πολυ πριν παει στο nba) και ο Σωλήνας μπλοκαρε την μεταγραφη του?

Εικόνα DRAZA

Ισχύει ότι είχαμε κλείσει τον Γιάννη Αντετοκούμπο από τον Φιλαθλητικό το 2013. Τότε όμως η κουβέντα περί ελληνοποίησης ήταν σε πολύ πρώιμο στάδιο. Είδαν λοιπόν οι δικοί μας ότι το πιο ρεαλιστικό σενάριο ήταν να τον πάρουμε ως ξένο και εκεί κάπου μαγκώθηκαν. Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα για το Μπατζώκα τότε να επιβάλει τον Αντετοκούμπο του Φιλαθλητικού ως ξένο και δεν έκατσε. Είχαμε ξαναπροσπαθήσει λίγο αργότερα όταν ο παίκτης είχε συμφωνήσει με την Σαραγόσα αλλά σε περίπτωση όχλησης από ομάδα Ευρωλίγκας ή ΝΒΑ απελευθερωνόταν. Ε τότε ήρθαν οι Μπακς. Αυτό που λένε λοιπόν για τον Σωλήνα εκείνη την περίοδο ήταν πως δεν ήταν καθόλου ζεστός στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί ως Έλληνας ο Αντετοκούνμπο στην Ελλάδα.

Το χειρότερο από όλα ήταν ότι μόνο για εμάς ο Αντετοκούνμπο υπέγραφε κλειστό συμβόλαιο(τριετές μάλλον) χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης για το ΝΒΑ. Βέβαια μόλις θα έληγε το συμβόλαιο θα τον έχανες.

Εικόνα holland74

Τώρα σε αυτή την θέση είσαι πλήρης, εκτός κι αν τον ήθελες αποκλειστικά στο τέσσερα πίσω από τον Πρίντεζη. Έτσι θα απελευθερωνόταν και καμιά θέση ξένου.

Nαι αυτό εννοούσα, ίσως έτσι μπορούσαμε να πάρουμε ένα πιο rim protector από τους υπάρχοντες ή ίσως ακόμα έναν περιφερειακό, στυλ Χάκετ...
Από Έλληνες δεν βλέπω κάτι, για αυτό έλεγα Θανάση ή ακόμα και Μήτογλου, Όγκαστ κλπ..Το γεγονός πως είναι Έλληνες δεν κοίταξε και η ζέλα;;

Στη θέση 5 θα έχουμε πρόβλημα;;; Δεν έχουμε χάσει σε αθλητικότητα (Για αυτό έλεγα για Θανάση)...

Εικόνα DRAZA

Από τους τρεις αυτούς εγώ τον Όγκαστ θα έπαιρνα. Καλύτερος από τον Μπόγρη και πιο χρήσιμος.

Ο Παναθηναϊκός πράγματι κοίταξε περισσότερο ότι είναι Έλληνες αυτοί οι τρεις που λες.

Σαν τεσσάρι ο Θανάσης θα ήταν καλός για να εξυπηρετήσει την άμυνα αλλαγών που γουστάρει ο Σφαιρόπουλος και θα ανταποκρινόταν και σε κάποιες πιο απλές πικ-εν-ρολλ άμυνες. Ωστόσο το παιδί δεν έχει σουτ για να σε προβληματίσει εκτός πεδιάς. Επιπλέον αυτός ο παίκτης απέναντι σε τεσσάρια που θα ήξεραν να συμπεριφερθούν ως ψηλοί στο ποστ θα είχε πάλι θέμα. Άρα και πάλι δεν θα τρελαινόμουν. Στο τρία θα σου έδινε σίγουρα ενέργεια, ειδικά στο τρανζίσιον ...αλλά στην ίδια θέση έχεις παίκτες να στο κάνουν αυτό που επιθετικά είναι πιο ολοκληρωμένοι.

Σε αθλητικότητα δεν έχεις χάσει τόσο όσο σε συνέπεια στην άμυνα. Αλλά ο Θανάσης δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να λογισθεί ως πέντε ...με τίποτα όμως.

Εικόνα holland74

Ευχαριστώ πολύ Ντράζα, μαθαίνουμε και μπάσκετ τώρα στα γεράματα..
Πάντως βλέπω πως έχουμε πρόβλημα στο 5, εμένα μου φαίνεται πως θα λείψει ο undersized ψηλός που ήταν καλός πάνω από τη στεφάνη, που ο Μακλίν θεωρώ πως δεν μπορεί να προστατέψει, μακάρι να βγω ψεύτης...Καλή επιτυχία απόψε στην ομάδα μας!!!!

Εικόνα DRAZA

Ιδίως τακτικά ο Μακλίν μπουρδουκλώνεται. Αλλά ακόμα και έτσι έχει δείξει περισσότερο φιλότιμο στην άμυνα από οσο περίμενα.

Εικόνα Count Gunther

Δεν ξέρω τι λες εσύ, αλλά ο Διαμαντόπουλος είπε πως θα εξελιχθεί σε ευλογία αυτή η ήττα επειδή η υπεράσπιση της 1ης θέσης φορτώνει με άγχος τον Ολυμπιακό. Γι αυτό το λόγο ισχυρίστηκε πως πέρυσι δυσκολευόμασταν να κερδίσουμε εκτός έδρας αντιπάλους χαμηλής δυναμικότητας. Τώρα που θα είμαστε δεύτεροι για έναν ολόκληρο γύρο ο εξέχων οπαδός της Βρώμα πιστεύει πως θα βρεθεί η κατάλληλη άνεση προκειμένου ο κόουτς Μπούλετ να δοκιμάσει τα σχήματα που θέλει απαλλαγμένος από το άγχος της βαθμοθηρίας. Από που να το πιάσεις αυτό το σχόλιο?

Υ.Γ. Δεν μιλάω για το δίδυμο Συρίγου-Βλαχόπουλου, οι οποίοι αφού είδαν το ματς κατέληξαν πως "είναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα". Πσσσσσσσσσσσσσσσσσσσ! Μιλάμε για κανονική μπασκετική επιστήμη συμπιεσμένη σε μία πρόταση.

Υ.Γ.1 Πραγματικά ανατριχιαστική η απουσία μας από την κλήρωση του Κυπέλλου. Γκρεμίστηκαν (Αττικοί και Δυτικοί) φούρνοι.

Υ.Γ.2 Οι ψηλοί του βάζελου (Βουγιούκας, Ώγκαστ)είναι για γέλια, αλλά όταν μετά από ένα σκληρό φάουλ στον Μιλουτίνωφ αυτός κάπως μαζεύτηκε, εμείς αφήσαμε τον Ρίβερς να αλωνίζει στο 3ποντο για λόγους πειθαρχίας κι έτσι μας το πήρε το ματσάκι η παλιοσειρά με το αεικίνητο καλάθι να στήνει και πικ αν ρολλ σε κρισιμότατη επίθεση με άδειο ζωγραφιστό σε σετ παιχνίδι!WoW!

Υ.Γ.3 Ασχολίαστο φυσικά το κοκομπλόκο του κόουτς Μπούλετ στο τελευταίο time out που έπαιζε ζωγραφίζω και μαθαίνω για νήπια. Εξαιρετική επιλογή επίσης να πάμε για καλάθι και φάουλ (wtf???) και όχι για 3ποντο με την διαφορά στους τρεις πόντους.

Εικόνα DRAZA

Πράγματι είναι νωρίς για συμπεράσματα από την άποψη ότι υπάρχουν παίκτες και των δυο ομάδων που δεν τους είδαμε. Επίσης είναι νωρίς με το σκεπτικό ότι τα τελευταία χρόνια και εμείς και ο βάζελος έχουμε "ανακατατάξεις" μες στην σεζόν.

Όσον αφορά την απουσία μας εγώ το επαναλαμβάνω: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

Ο Όγκαστ δεν είναι κακός παίκτης. θα φανεί στην πορεία αυτό. Και είναι σημαντικό ότι παίζει ως Έλληνας. Με Μιλουτίνοφ, Μακλίν και Όγκαστ νομίζω θα ένιωθες καλύτερα από ό,τι με Μιλουτίνοφ, Μακλίν και Μπόγρη. Μακάρι να κάνω λάθος.

Εγώ θα πω και ένα τελευταίο. ΑΚΌΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΤΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΜΑΚΛΙΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΑΤΣ ΑΛΛΑ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΤΟ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ. Το τι θα γινόταν εκεί δεν το ξέρει κανείς. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που ορισμένες δικαιολογίες αρχίζουν να καταντούν αηδία.

Εικόνα Antreas7

Το κριτήριο επιλογής του Σφαιρό στους παίχτες είναι το εξης: τι ποσοστό έχουν στο τρίποντο. Υπάρχει και το σουτ από τα 4-5 μέτρα που είναι σημαντικό. Τώρα το να καταφέρνεις να χάνεις από τον Πασκουάλ είναι κατόρθωμα. Μιλάμε ίσως για έναν από τους πιο μυρωδιάδες προπονητές. Και ο Ρίβερς παίζει καλά μόνο με μεάς. Οι άλλοι προπονητές της Ευρωλίγκα τον εξουδετερώνουν. Σπάνια βρίσκει ελεύθερα σουτ. Και ενώ έχεις πάρει διαφορά, αλλάζεις την ομάδα. Μένουν 5 λεπτά, με αυτό το σχήμα που δουλεύει, αλλαγές. DJ είσαι να παίζουν οι παίχτες με την ώρα; Ήμαρτον πια. Αλλά το να διώχνεις τον Παπανικολάου, ενώ έχεις απώλειες παιχτών, επειδή ...αντιμίλησε στους διαιτητές δείχνει πλέον κόμπλεξ. Και οι κομπλεξικοί είναι επικίνδυνοι. Αλήθεια αν διαμαρτυρόταν ο Σπανούλης ή ο Πρίντεζης θα τους έστελνε στα αποδυτήρια; Όσο για τον Τόμπσον είναι 3αρι και μόνο. Καλός σουτέρ και μπουκάρει και μέσα, κάτι που δεν έκανε ο φλούφλης Λοτζέσκι που τον πονούσε το ποδαράκι του όλη τη χρονιά. Ο ΜακΛίν επιθετικά και σουτ έχει και μπούκα και πλάτη παίζει. Αν βελτιωθεί στην άμυνα λιγάκι θα είναι σούπερ επιλογή.
Και κάτι προς τους πατατάκηδες. Όταν εκτελούν βολή οι παίχτες μας σταματήστε να κάνετ σστ και σστ. Τους γαμάτε την ψυχολογία. Μυρωδιάδες.

Εικόνα DRAZA

Δυο πράγματα κρατάμε.

1. Αν επρόκειτο για τον Σπανούλη ή τον Πρίντεζη θα τον είχε διώξει;;

2. Λες ότι το μόνο που βλέπει ο Σφαιρόπουλος είναι το ποσοστά των παικτών στο τρίποντο. Φίλε να σου θυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2015 έχασες τουλάχιστον δυο παίκτες που σούταραν εύστοχα ...και από όλες τις μεταγραφές που έκανες τότε ΔΕΝ ΣΟΥΤΑΡΕ ΚΑΝΕΙΣ. Και σου βάζω μέσα κι αυτούς που πήρες μεσούσης της σεζόν 2015-16. Είναι πραγματικά τρομερό αυτό.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Το πιο πιθανό είναι να είχε διώξει ο Σπανούλης τον Σφαιρόπουλο.Άλλωστε αυτός κατά κύριο λόγο τον κρατά και όχι οι Αγγελόπουλοι.

Εικόνα DRAZA

Ο Σφαιρόπουλος Ευριπίδη βρίσκεται στην θέση του με ευθύνη και απόφαση της διοίκησης.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Πιστεύεις πραγματικά ότι αν ο Σπανούλης είχε άλλη άποψη, ο Σφαιρόπουλος θα παρέμενε?Γνωρίζω ότι ο Σπαν έχει άποψη για πολλά ζητήματα στην ομάδα (πως θα μπορούσε διαφορετικά άλλωστε) ακόμη και για παίκτες (το τελευταίο με πάσα επιφύλαξη καθώς μου το μετέφεραν) και κυρίως τον ακούν και τον σέβονται τα αδέλφια.Σαφώς και την τελική ευθύνη την έχει η διοίκηση.ΥΓ.Το γεγονός πάντως ότι υπάρχουν στελέχη της ομάδας τα οποία διακινούν φήμες του στυλ ότι ο Σπαν έφαγε τον Γκριν μετά τον αγώνα με την Ούνιξ είναι τουλάχιστον λυπηρό είτε είναι αλήθεια είτε ψέμματα.

Εικόνα DRAZA

Πιστεύω ότι ο Σπανούλης δεν θα εκμεταλλευόταν την προσφορά του και το όποιο έρεισμά του για να φάει έναν προπονητή.

Επίσης φήμες σαν αυτή που μόλις ανέφερες και θλιβερές είναι και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Για την πρωτη παραγραφο θα μου επιτρεψεις να εχω επιφυλαξεις.Για το αλλο ζητημα συμφωνω απολυτως.

Εικόνα DRAZA

Δεν έχει δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα ο Σπανούλης ασχέτως του τι λένε.

Εικόνα Antreas7

Δε φταίει όμως ο Σφαιρό που έφυγαν οι σουτέρ. Τότε έφυγαν Σλούκας, Λαφαγιέτ, Πέτγουεϊ και Ντάρντεν. Ο 1ος έφυγε με πουστιά, ο Πέτγουεϊ κόπηκε από το ιατρικό επιτελείο οι οποίοι πρόβλεψαν ότι θα βγάλει τον ώμο του και τον πίεζαν για εγχείρηση. Τώρα Ντάρντεν και Λαφαγιέτ αντικαταστάθηκαν με Χάκετ και Στρόμπερι, τα ποσοστά τους ήταν περίπου ίδια (Λαφαγιέτ 40% τρίποντο σε Ευρωλίγκα και 35% στην Ελλάδα, Φράουλας 33% στο Eurocup και 39% στην Τουρκία. Την επόμενη χρονιά ο Λαφαγιέτ πήγε στο 25% τρίποντο). Πάντως τα συστήματά του βασίζονται στο τρίποντο και Άγιος ο Θεός. Και κάνα πικ εν ρολ με Σπανούλη ή να βγει ο Σπανούλης από τα σκριν για τρίποντο. Παιχνίδι στο ζωγραφιστό ή σουτ από 4-5 μέτρα η ομάδα δεν έχει.

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

Καλήμερα σύγγαυροι,

Μια παρατήρηση επί των σχολίων σας, δε συμφωνώ καθόλου με τη λογική "αν το έκανε ο Σπανούλης ή ο Πρίντεζης.." διότι α) ο Παπανικολάου δεν είναι Σπανούλης ή Πρίντεζης (φτασμένοι καταξιωμένοι παίχτες), είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει χρόνια μπροστά του και προοπτική να γίνει ακόμα καλύτερος άρα πρέπει να έχει το μυαλό του συγκεντρωμένο στο μπάσκετ και μόνο εκεί όσο δεν έχει μηδενίσει το χρονόμετρο του ματς, β) οι εν λόγω παίχτες (Σπαν, Πριντ) ποτέ δεν έχουν δώσει παρόμοιο δικαίωμα αλλά ακόμα και αν ποτέ το κάνουν επειδή είναι Ηγέτες θα αναλάβουν αμέσως την ευθύνη προς όφελος της ομάδας (όπως και πολύ καλά έκανε μπροστά σε όλη την ομάδα, την επόμενη μέρα, ο Παπ)και γ) επειδή είμαι σίγουρος ότι μπορεί να μας διαβάζουν ενίοτε είτε δημοσιογράφοι (πολύχρωμοι..) είτε παίχτες, ας μη δίνουμε τροφή για δημιουργία εσωστρέφειας με θεωρητικά ερωτήματα για τη διαχείριση των παιχτών.

Για να χαθεί ένας "κερδισμένος" αγώνας χρειάζεται να λαθέψουν πάρα πολλοί μαζί. Δυστυχώς έγινε. Πλέον το μόνο που έχει σημασία είναι από εδώ και πέρα να διορθωθεί η ΟΜΑΔΑ και να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη.

Καλή αρχή στην ΟΜΑΔΑΡΑ μας απόψε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣΣΣ

Εικόνα DRAZA

Δεν διαφωνώ με την ουσία του σχολείου σου.

Ο Παπανικολάου είναι 26 στα 27. Ο Σπανούλης στον Ολυμπιακό είχε έρθει στα 28 του. Ακόμα και εκείνο τον Σπανούλη δεν ξέρω αν θα τον έδιωχνε ο Σφαιρόπουλος. Και να στο θέσω κι αλλιώς αδερφέ ...ο Παπανικολάου την επομένη ζήτησε συγγνώμη μπροστά σε όλους. Για να αναλάβει όμως κάποιος μια ευθύνη, πρέπει να υπάρχει ευθύνη επί της ουσίας.

Ειλικρινά πάντως ο στόχος δεν ήταν η καλλιέργεια εσωστρέφειας σε καμιά περίπτωση κι αν τσεκάρεις το μπλογκ μου είμαι σίγουρος πως θα το έχεις καταλάβει ήδη.

ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΕΡΑ.

Εικόνα Ολυμπιακή Αυταπάρνηση

Δεν αμφιβάλλω για την αγάπη σου υπέρ της ομάδας μας, εξάλλου σε διαβάζω πάρα πολύ καιρό (προτού καν αρχίσω να γράφω εδώ μέσα) και εκτιμώ πολύ τόσο τον κόπο της δουλειάς σου όπως και το χρόνο που αφιερώνεις εσύ και όλοι οι υπόλοιποι σύγγαυροι/συρατμίτες προκειμένου να απολαμβάνουμε ετούτο το διαδικτυακό χώρο. Πραγματικά την παρατήρηση την έκανα μόνον και μόνον για προληπτικούς λόγους, φοβούμενος ότι ελλοχεύει κίνδυνος η συζήτηση που κάνουμε να ξεφύγει ή/και να μας γυρίσει boomerang αν παρερμηνευθεί/χρησιμοποιηθεί από τρίτους.

Εικόνα DRAZA

Κανένα πρόβλημα φίλε.

Όπως σου είπα και νωρίτερα δεν διαφώνησα κάπου με την ουσία του σχολίου σου.

Και αν πλέον λέμε μια κουβέντα παραπάνω το κάνουμε για να μην έρθει κανείς στο τέλος να πας πει "που ήσαστε τότε;; τα λέγατε τότε;;".

Είδες ότι τα προηγούμενα χρόνια προτιμούσα είτε να είμαι πιο λείος ειδικά εφόσον η ομάδα κέρδιζε ή να απέχω για να μην θεωρηθεί ότι μιλώντας κάνω κακό.

Εικόνα DRAZA

Φίλε σε επίπεδο καριέρας και ο Ντάρντεν και ο Λαφαγιέτ ήταν μια χαρά σουτέρ. Και ειδικά ο πρώτος έκανε ό,τι έκανε και στο υψηλό επίπεδο. Ακόμα και την σεζόν 2014-15 που παραγωγικά δεν πιάσανε κανένα πικ τα σουτ που έβαλαν και ο Ντάρντεν και ο Λαγαφιέτ στα κρίσιμα ο Στρόμπερι δεν τα έχει δει ούτε στον ύπνο του. Και ο Ντάρντεν και ο Λαφαγιέτ ήταν μπασκετμπολίστες κανονικοί ...ο Στρόμπερι ήταν καλουπατζής.

Εικόνα Antreas7

Ακριβώς. Κανονικοί μπασκετμπολίστες μπετατζής καλουπατζής ο Φράουλας. Επιδή όμως έκανε φοβερά πλέιο οφ με Φενέρ και Εφές, σουτάροντας 42%(!) στο τρίποντο, πιθανώς να υπέθεσε ο Σφαιρό ότι πρόκειται για καλό σουτέρ. 26% ο Ντάρντεν σε εμάς, 42% ο άλλος άρα είναι καλός. Που δείχνει ότι δεν το 'χει το σκάουτιν. Βλέπει απλά τα στατιστικά. Αν είχε το σκάουτιν θα καταλάβαινε ότι τέτοιο τουβλαδόρο έχει χρόνια να βγάλει η οικοδομή.

Εικόνα DRAZA

Ο Ντάρντεν σε επίπεδο καριέρας μέχρι να έρθει σε εμάς σούταρε καλά. Ήταν γύρω στο 40%, τα είχα αναλύσει στο παρελθόν.

Ερχόμενος σε εμάς και δεν έπαιρνε σουτ και δεν ήταν πολύ εύστοχος ...ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΡΕ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. Για αυτό τα ποσοστά δεν λένε πάντα αλήθεια. Η στατιστική δεν θα αποτυώσει ποτέ αν το άστοχο σουτ που πήρε στοίχισε ματς ή μομέντουμ ...ούτε αν τα εύστοχα σου ήταν κόντρα στον βάζελο την ώρα που η μπάλα έκαιγε. Είτε καρφώσεις τον βάζελο είτε τα Άσπρα Χώματα ...για την στατιστική είναι ένα και το αυτό.