"Olympiacos won the game" BUT...



Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους μάγκες, με υγεία για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν υπάρχει υγεία όλα γίνονται και  όλα λύνονται... Να ευχηθούμε επίσης χρόνια πολλά στον προπονητή και στους παίκτες της ομάδας μας που προχθές είχαν την ονομαστική τους εορτή. Κι αφού τελειώσαμε με τις ευχές τώρα μπορούμε να περάσουμε στα ...άλλα ...τα σημαντικά, κάποια ευχάριστα - άλλα όχι τόσο.

Ποιος ήταν ο στόχος από την αρχή της σεζόν μάγκες; Η διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα αφενός ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ. Κοινώς, να πλασαριστούμε στην οκτάδα σε μια θέση τέτοια που να μας επιτρέπει να ελπίζουμε για το final 4 ...εξαντλώντας στην σειρά που θα προκύψει τις πιθανότητές μας. Από την πέμπτη θέση και πάνω δηλαδή. Είχα πει επανειλημμένως στα υπόλοιπα παιδιά του site ότι, δεδομένου του ζόρικου προγράμματός μας, τα παιχνίδια κόντρα σε Φενέρ και βάζελο θα'ταν κομβικά προκειμένου η ομάδα να πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο της. Εφόσον λοιπόν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ παρά τα προβλήματά μας, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε προπονητή και παίκτες.

Πρέπει επίσης να πούμε ένα μπράβο στον Σφαιρόπουλο για το γεγονός ότι δυο χρόνια τώρα έχει κατορθώσει να σπάσει τον τσαμπουκά και να πάρει τον αέρα του βάζελου. ΚΥΡΙΩΣ ΔΕ ΣΤΑ ΖΟΡΙΚΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΤΛΟΥΣ. Κι αν τον Σφαιρόπουλο δεν τον ενδιαφέρουν τα σερί, εμείς   οφείλουμε να του πιστώσουμε το γεγονός ότι τέτοια πανωκαβαλίκια κόντρα στην βαζέλα δεν είχαμε δει ούτε με προπονητές "βαρύτερων" βιογραφικών, ούτε σε εποχές με ακριβότερα ρόστερ, ούτε σε περιόδους που η ομάδα κατακτούσε την Ευρώπη. Αυτή η κατάσταση δείχνει να μην έχει αλλάξει ούτε φέτος. Παρότι ο Παναθηναϊκός έσκασε λεφτά για να ενισχυθεί φτιάχνοντας μια ομάδα ακριβότερη από την δική μας ...ασχέτως του τι μπορεί να δείχνουν οι ισολογισμοί. Το γεγονός λοιπόν ότι μετά από πολλά χρόνια ο μπασκετικός Ολυμπιακός παίζει με ψυχολογικό αβάτζο κόντρα στον βάζελο, όσο στραβά κι αν του πηγαίνει το παιχνίδι, ασχέτως απουσιών/τραυματισμών είναι ΚΑΙ έργο Σφαιρόπουλου.

Είχα αναφέρει προς το τέλος του τελευταίου μου άρθρου, που ήταν κι αυτό ύστερα από ματς κόντρα στον βάζελο, ότι σε σχέση με τις φετινές επιλογές υπάρχουν κάποια πράγματα που μόνο με το πέρασμα του χρόνου θα μπορέσουμε να τα δούμε. Τρεις μήνες μετά λοιπόν,  έχοντας αφήσει αρκετό χρόνο να κυλήσει, παρατηρώ ότι υπάρχουν πράγματα που επιβάλλεται να τα πούμε! ΤΩΡΑ, έτσι ώστε να μην τα βρούμε μπροστά μας αύριο. ΤΩΡΑ, που η ομάδα είναι καβάλα στο άλογο, δεν πιέζεται για τίποτε και δεν χρειάζεται να πάρει αποφάσεις εν θερμώ.

Τι έκανε ο Παναθηναϊκός προχθές; Σημάδεψε τον κουμαντοδόρο του Ολυμπιακού Σπανούλη, πότε με επιθετική άμυνα από το πάνω μισό, πότε με παγίδες και μας έφερε φάτσα με την σημαντικότερη αδυναμία μας. Όταν ο Σπανούλης βραχυκυκλώνει, όταν ο αρχηγός σκάει - κάτι που θα γίνεται όλο και πιο εύκολα όσο περνούν τα χρόνια -  ο Ολυμπιακός δυσκολεύεται να βρει άλλον κοντό να πάρει την κατάσταση πάνω του, να μπορεί να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Με τον Σπανούλη αφοπλισμένο λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει δείξει αρκετές φορές να ζορίζεται επιθετικά στο σετ παιχνίδι. Πώς το έλυνε μέχρι τώρα η ομάδα αυτό; Κάνοντας το παιχνίδι ροντέο. Εφόσον άνοιγε ο ρυθμός και ο αντίπαλος δεν μπορούσε να μας παρακολουθήσει άνοιγαν και χώροι. Για να το κάνεις όμως αυτό θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να μπορείς να πάρεις ενέργεια από την άμυνα, μη επιτρέποντας στον εκάστοτε αντίπαλο να ηρεμήσει το παιχνίδι όταν έχει την μπάλα.

Και κάπου εδώ είναι που προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα. Ύστερα από τον τραυματισμό του Χάκετ, θα μπορέσουν οι Ουότερς, Γκριν, Σπανούλης, Μάντζαρης να κάνουν αυτή την δουλειά; Ή θα βρεθούμε να ζοριζόμαστε κόντρα σε ομάδες που θα μας επιβάλλουν τον ρυθμό τους όταν επιτίθενται παίζοντας με τον χρόνο, στέλνοντας τους κοντούς μας στο ποστ όπως έκανε ο βάζελος, ειδικά στην αρχή; Θα είναι πάντα εύκολο να στέλνεις φόργουορντ  (λέγε με Παπανικολάου) σε αντίπαλο κοντό προκειμένου να μην έχεις θέμα με τα αδύναμα κορμιά των περιφερειακών μας ...ή μήπως έτσι θα σε παίρνουνε παρτούζα στο "ένας με έναν"; Δυο πράγματα περιμένουμε να δούμε τώρα μπας και ησυχάσουμε λοιπόν. Είτε να μας εκπλήξει αμυντικά ο Ουότερς και να δούμε κάτι που δεν περιμέναμε, είτε να είναι αυτός ο επιπλέον κοντός που θα δημιουργεί στο "πέντε εναντίον πέντε".

Αμυντικά ο Πασκουάλ φάνηκε να είναι αρκετά διαβασμένος στο σετ παιχνίδι, παίζοντας καλά με τους χώρους επιστρατεύοντας βοήθειες όποτε ψηλοί μας υποδέχονταν την μπάλα και αναγκάζονταν να ντριμπλάρουν. Την ίδια στιγμή εμείς κινηθήκαμε το μεγαλύτερο διάστημα με ατομικά μαρκαρίσματα στους περιφερειακούς του βάζελου και σε αντίθεση με τον Πασκουάλ δώσαμε  - πέρα από το μακρινό σουτ - και μπόλικες καταστάσεις απομόνωσης στον κουμαντοδόρο του βάζελου, Καλάθη ...αφήνοντάς τον να δημιουργήσει(τ'ότι δεν το έκανε είναι άλλο θέμα) χωρίς να επιχειρούμε ουσιαστικά να τον φθείρουμε. Όταν αφήνεις να δημιουργούνται καταστάσεις απομόνωσης με τον Καλάθη όπως προχθές, στην ουσία του αφήνεις πολλά περισσότερα περιθώρια, του αφήνεις την δυνατότητα να εκθέσει στο ένας με έναν δικό μας αργό ή αναιμικό κοντό. Ο Καλάθης είχε διαθέσιμη πάσα σε κοντινή απόσταση σε συμπαίκτη που κινούνταν μέσα ύστερα από σκριν μακριά από την μπάλα σε κάποιες περιπτώσεις. Σε άλλες είχε ως επιλογή την πάσα στην αδύνατη πλευρά ...ενώ υπήρχε παίκτης να τελειώσει στην αδύνατη πλευρά. Το ότι ο ίδιος δεν επέλεγε κάτι από αυτά είναι πρόβλημα δικό του. Όσες φορές κούμπωνε ο Μπερτς πάνω του, ο Σίνγκλτον διάβαζε την ανισορροπία.

Αν λοιπόν έχει σχεδιαστεί από τον αντίπαλο ένας παίκτης να κρατήσει πολύ μπάλα ενώ παραγωγικά δεν είναι ο πλέον επικίνδυνος(βλ. Καλάθη στον προχθεσινό βάζελο, που δεν έχει μακρινό σουτ, αρά ψηλά μπορείς να του δώσεις μέτρα) κοιτάς συνήθως δυο πράγματα: Ή να τον σκάσεις όσο νωρίτερα γίνεται για να τελειώνεις. Ή να κρατάει την μπάλα όσο θέλει από την στιγμή που δεν θα έχει που να την δώσει. Επειδή ο Καλάθης έχει πού να δώσει την μπάλα σε αυτόν τον βάζελο εγώ λέω «σκασ΄τον να τελειώνουμε». Σε αρκετές περιπτώσεις, όταν ο Μπερτς ήταν εκτός παρκέ και δεν υπήρχε ψηλός να κουμπώσει πάνω στον Καλάθη στην μπούκα του, ο κοντός μας τον περίμενε δίνοντας του άπλα και στον χώρο κοντά στις βολές. Με αποτέλεσμα να μπορεί να προκύψει σουτ από μέση/κοντινή απόσταση ...ότι ο Καλάθης δεν το πήρε είναι πάλι δικό του πρόβλημα. Το γεγονός ότι ο Καλάθης βρέθηκε εκτός παιχνιδιού και δεν μας έκανε ζημιά οφείλεται πιο πολύ στην τύχη και στις αποφάσεις που (δεν)πήρε και όχι τόσο στο δικό μας σχέδιο.

Κύριο μέλημα του Σφαιρόπουλου φάνηκε να είναι το κλείσιμο του Σίνγκλτον, κάτι που σε μεγάλο διάστημα του αγώνα επετεύχθη, κυρίως όσο πατούσε παρκέ ο Μπερτς. Κάτι που δεν εξηγεί γιατί ο Καναδός ξεχάστηκε στον πάγκο την ώρα που ο βάζελος ξαναμπήκε στο κόλπο έχοντας ως επιθετικό του εκφραστή (και) τον Σίνγκλτον.  Πώς επεχείρησε να "λυτρώσει" τον βασικό ψηλό του ο Παναθηναϊκός όταν του βάζαμε δύσκολα; Κάθε φορά που άλλαζαν τα μαρκαρίσματα μετά το πικ και ο ψηλός μας πήγαινε να κλείσει ελεύθερό τους κοντό, ο Σίνγκλτον αξιοποιούσε το μις-ματς. Το γεγονός ότι πέραν του Μπερτς δεν φαίνεται να υπάρχει ψηλός (ή μη) που θα πέσει στις αλλαγές  πάνω στον Σίνγκλτον για εμάς είναι πρόβλημα ...και πρέπει να το θεραπεύσουμε ώστε να μην έχει αβάντα στις πικ-εν-ρολλ συνεργασίες του ο βάζελος. Το αν αυτό θα γίνει με λύση εκ των έσω, με κάποιο σύστημα έκτακτης ανάγκης στην άμυνα (ειδικά τώρα που ο Γιανγκ δείχνει να ανεβαίνει) ή αν θα επανέλθουμε στην καλοκαιρινή συζήτηση για "τεσσάρι" αυτό είναι κάτι που μόνο ένας άνθρωπος μπορεί να απαντήσει.

Προχθές έδειξε να αρκεί  ένα σκριν μακριά από την μπάλα και ένα απλό σκριν στον σουτέρ προκειμένου ο βάζελος να μας δημιουργεί ξανά και ξανά ανισορροπίες και να μας κάνει ζημιά. Κι ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που μας  συμβαίνει αυτό φέτος.  Μέχρι τώρα όσες ομάδες έριχναν το βάρος στην επίθεση, περιορίζονταν σε ατομικά μαρκαρίσματα στην περιφέρεια και έδιναν χώρο στον Σπανούλη, δεν μας δυσκόλεψαν ιδιαίτερα. Όσες ομάδες αποφάσιζαν να παίξουν με τους χώρους στην άμυνα, να βγάλουν παγίδες πάνω στον Σπανούλη και να μας αφήσουν το μακρινό σουτ έχουν ως τώρα δικαιωθεί για την επιλογή τους ...γιατί είτε μας έβαλαν από κάτω είτε μας κόντραραν στα ίσια. Ασχέτως διαφοράς δυναμικότητος, ασχέτως βάρους φανέλας.   Αυτό είναι πρόβλημα που πρέπει κάποια στιγμή να λύσουμε. Δεν γίνεται να ελπίζει σε νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό όποια ομάδα είναι συμμαζεμένη τακτικά στην άμυνα και έχει κι έναν-δυο παίκτες ικανούς να παράξουν σκορ.

Ποιο είναι το βασικό πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού που τον υποχρέωσε σε ακόμα μια ήττα; Ύστερα και από την αποχώρηση του Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός στερείται της παρουσίας μπαρουτοκαπνισμένων Ελλήνων με χαρακτήρα ...την ίδια στιγμή που ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχει δημιουργήσει αρκετούς τέτοιους τα τελευταία χρόνια. Όσο λοιπόν  το βιολί αυτό συνεχίζεται τόσο θα δημιουργούνται προβλήματα ομοιογένειας ειδικά ύστερα από τραυματισμούς κι αλλαγές μεσούσης της περιόδου ...από την στιγμή που θα καλούνται να βγάζουν τα κάστανα από την φωτιά παίκτες άνιωθοι από τέτοια σημαντικά ματς. Όσο το μομέντουμ ευνοεί τον Ολυμπιακό, τόσο θα αμφισβητούνται οι υπάρχοντες Έλληνες του βάζελου και τόσο μεγαλύτερο θα είναι το βάρος για αυτούς που έρχονται. Πάρτε για παράδειγμα τον Μπουρούση και πείτε μου αν αυτή την ώρα υπάρχει αθλητής σε δυσκολότερη θέση. Να έχεις φύγει από την Ελλάδα άτιτλος, ξεσκισμένος και καρπαζωμένος. Nα επιστρέφεις  με άλλη φανέλα θέλοντας να κλείσεις στόματα, έχοντας μια Ευρωλίγκα και μια ονειρεμένη περυσινή σεζόν παρακαταθήκη. Και ενώ άπαντες περιμένουν από εσένα να ρίξεις τον πρώτο εσύ να ξεκινάς με ένα ωραιότατο 3-0 στο κεφάλι. Ε ΘΑ ΚΛΑΣΕΙΣ ...ΚΙ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΘΑ ΚΛΑΣΕΙΣ! Και όσο αποτυγχάνεις τόσο θα ...ξαναγυρίζουν οι αναμνήσεις, όλο και περισσότερο θα κολλάει η ρετσινιά του loser πάνω σου. Αν επικεντρωθούμε αποκλειστικά στην διαχείριση του προχθεσινού αγώνα τώρα, ο Πασκουάλ φάνηκε να έχασε και με την μη χρησιμοποίηση του Παππά από ένα σημείο και πέρα, που θα μπορούσε να δώσει ενέργεια αντί του κουρασμένου Ρίβερς και του ανέτοιμου Τζεντίλε.

Κλείνοντας πρέπει να επαναλάβουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα σημαντικό προνόμιο. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΤΥΧΙΕΣ, ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Αυτό σημαίνει ότι έχει το περιθώριο να λύσει όλα του τα προβλήματα με καθαρό μυαλό, εξετάζοντας διεξοδικά τις όποιες πιθανές λύσεις. Χωρίς να έχει το μαχαίρι στον λαιμό του, χωρίς να χρειάζεται να ρισκάρει με βεβιασμένες επιλογές. Αρκεί να το κάνει όμως ...αρκεί να μην υπάρξει εφησυχασμός και βόλεμα! Το χειρότερο που θα μπορούσε να μας συμβεί τούτη την ώρα θα'ταν να παρασυρθούμε από τον προχθεσινό πήδουλα, κρύβοντας τα προβλήματά μας κάτω από το χαλί ενόψει μιας απαιτητικής συνέχειας...

DRAZA
 

ΥΓ: Τι πάτε και θυμάστε ορισμένοι ρε σατανάδες. Είδανε λέει κάποιοι κακεντρεχείς το κοντράστ ανάμεσα στον Μπουρούση που ως παίκτης της Αρμάνι τσαμπουκαλευόταν με τα διαρκείας της φυσούνας σε μισοάδειο γήπεδο επειδή τάχα τον ενόχλησαν τα συνθήματα με τα ταβάνια ...και στον Μπουρούση τον προχθεσινό την ώρα που ...από διαφορετικό σημείο του γηπέδου του έβριζαν εν χορώ τα συγγενικά του πρόσωπα. Εκεί δεν είχαμε ούτε τσαμπουκάδες ούτε μανούρες ούτε τίποτα. Μόνο παράπονα και ...μετάφραση των συνθημάτων στον Σλοβένο διαιτητή. "Τίποτα διαφορετικό δεν περιμέναμε από αυτή την θρασύδειλη πούστρα. ΤΕΤΟΙΟΣ ΘΡΑΣΟΠΟΥΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ." είπαν ορισμένοι κάφροι. Απαράδεκτο! Εμείς από την πλευρά μας θα τις καταδικάσουμε αυτές τις ασχήμιες και θα τονίσουμε για πολλοστή φορά ότι τέτοια πράγματα δεν πρέπει να λέγονται.

Σχόλια

Εικόνα john

είμαι πολυ απαισιοδοξος για το σημερινο παιχνιδι.Μακαρι να πεσω εξω

Εικόνα DRAZA

Δεν ξέρω αν θα προλάβω να γράψω για το αποψινό.

Παρόλα αυτά απαισιόδοξος δεν πρέπει να είσαι γιατί η ήττα εφόσον έρθει είναι προβλεπόμενη. Σε αυτή την βάση είναι ΣΩΣΤΗ και η μη χρησιμοποίηση του Σπανούλη.

Από την άλλη, αν έρθει η νίκη, καλοδεχούμενη.

Υπό αυτήν την έννοια, αυτό συγκαταλέγεται για "εύκολα" ματς.

Εικόνα john

Προβλέπω οτι θα ακολουθούμε στο σκορ μεχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου η κάτι τέτοιο και στο τέλος με ενα μικρο ξέσπασμα η μπάρτσα θα ανοίξει την διαφορά και δεν θα έχουμε ούτε τις δυνάμεις ουτε την ορεξη να ακολουθήσουμε τον ρυθμό. Μια ήττα δηλαδη με 10-15 ποντους. Δεν ειναι κακο αυτο δεν μας παει καθολου αυτο το πουστογηπεδο μας εχουν παρει τον αερα. Αν νικησουμε ολα τα επομενα ματς στην ευρωλιγκα μεσα στο φλεβαρη ενδεχομενη ηττα αποψε ειναι αδιαφορη

Εικόνα DRAZA

Φίλε στατιστικά δεν σε πάει όντως.

Όταν έπρεπε όμως τους κέρδισες.

Συν ότι στην Ελλάδα ακόμα και στις χειρότερες μέρες σου (πρώτη σεζόν Αγγελόπουλων), η μετά το Ευρωπαϊκό τους με Πέσιτς αυτοί τους είχες στην καρπαζιά

Εικόνα john

Απο τις πιο γλυκές μου διαψεύσεις το σημερινό..

Και για να μην υπαξουν παρεξηγησεις σχετικα με το προηγουμενο σχολιο μου εννοείται πως χαρηκα οσο και εσεις την μεγαλη νίκη.Δεν ειμαι κανας βαζελακος η κανας γκρινιαρης τενεκες που ευχεται να πεσει μεσα στις προβλεψεις του ακομα και με κοστος ηττας για την ομάδα

Εικόνα DRAZA

Δεν χρειάζεται να εξηγείς τα αυτονόητα.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Θα συμφωνήσω, για το θέμα του Καλάθη, με τον Ανδρέα από κάτω. Το κλειδί ήταν η άμυνα 1vs1 πάνω του. Με τον παίχτη που τον μαρκάρει να μην του δίνει σαφές και προκλητικό χώρο για σουτ. Επειδή δεν είναι killer, οι πιο πολλοί θεωρούν ότι η σωστή άμυνα είναι να του δώσεις χώρο. Όμως είναι πολύ καλός στατικός σουτέρ. Και θα σε τιμωρήσει αν τον αφήσεις προκλητικά. Οπότε, καλώς έπραξε ο Σφαιρόπουλος που απέκλεισε ένα μεγάλο του ατού. Σουτ μετα από τρίπλα δεν έχει ο Καλάθης, οπότε του δίνεις δύο επιλογές: Ή την πάσα στον ψηλό ή τη διείσδυση. Το δεύτερο κατέστη επικίνδυνο για τον Καλάθη, λόγω της καλής άμυνας ψηλά των πενταριών μας. Ε, του έμεινε η πάσα. Προσοχή όμως: Όχι η πάσα σε επιθετική υπεραριθμία, π.χ. πάσα μετά από επιτυχημένο πικ εν ρολ, με τον ψηλό μας εκτός μάχης. Άρα, μία αργή, προβλέψιμη πάσα, που στηρίζεται αποκλειστικά στις ορέξεις του Μπουρούση. Για 'μένα, ήταν τέλειος σχεδιασμός από πλευράς Σφαιρόπουλου. Το μόνο λάθος του Σφαιρόπουλου ήταν ότι άφησε πολλή ώρα τον Λοτζέσκι πάνω στον Ρίβερς, ο οποίος αν βρει ρυθμό, σε εκτελεί μέχρι τέλους. Να ήταν και ο Λοτζέσκι καυτός, να έχει ένα ελαφρυντικό ο κόουτς. Ο Λοτζέσκι ήταν χάλια όμως και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

Τέλος, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, Draza, γι' αυτό που λες στο άρθρο για τον Σφαιρόπουλο. Ό,τι και να πούμε, έχει τον Ολυμπιακό σταθερά πάνω από την βαζέλα και φαίνεται να του έχει πάρει τον αέρα για τα καλά. Επανέφερε το αίσθημα της ανωτερότητας, το οποίο είχε χαθεί από το 1998 και δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν πολλοί καλύτεροι -θεωρητικά- προπονητές από τον Σφαιρόπουλο. Όσον αφορά την Ευρώπη, την πρώτη του σεζόν τα πήγε πολύ καλά, σχεδόν τέλεια, ενώ πέρυσι τα σκάτωσε. Μένει να δούμε τι θα κάνει και φέτος. Μέχρι τώρα, πάει καλύτερα του αναμενομένου.

Εικόνα DRAZA

Καλά για τον Καλάθη δεν θα συμφωνήσω ποτέ με κανέναν ...και δεν ξέρω αν φταίει η διατύπωσή μου. Ο Καλάθης είχε διαθέσιμη πάσα σε κοντινή απόσταση σε συμπαίκτη που κινούνταν μέσα ύστερα από σκριν μακριά από την μπάλα σε κάποιες καταστάσεις. Σε άλλες είχε ως επιλογή την πάσα στην αδύνατη πλευρά ...ενώ υπήρχε παίκτης να τελειώσει στην αδύνατη πλευρά. Το ότι ο ίδιος δεν επέλεγε κάτι από αυτά είναι θέμα δικό του. Όσες φορές κούμπωνε ο Μπερτς πάνω του, ο Σίνγκλτον διάβαζε την ανισορροπία. Εγώ λοιπόν τι λέω; Αν έχει σχεδιαστεί από τον αντίπαλο ένας παίκτης να κρατήσει πολύ μπάλα ενώ παραγωγικά δεν είναι ο πλέον επικίνδυνος(βλ. Καλάθη που δεν έχει μακρινό σουτ, αρά ψηλά μπορείς να του δώσεις μέτρα) κοιτάς συνήθως δυο πράγματα: Η να τον σκάσεις όσο νωρίτερα γίνεται για να τελειώνεις. Η να κρατάει την μπάλα όσο θέλει από την στιγμή που δεν θα έχει που να την δώσει. Επειδή ο Καλάθης έχει που να δώσει την μπάλα εγώ λέω σκάσ΄τον να τελειώνουμε. Σε αρκετές περιπτώσεις, όταν ο Μπερτς ήταν εκτός παρκέ και δεν υπήρχε ψηλός να τον κλείσει ο κοντός μας από τις βολές και μέσα του έδινε άπλα με αποτέλεσμα να μπορεί να προκύψει σουτ από μέση/κοντινή απόσταση ...ότι ο Καλάθης δεν το πήρε είναι πάλι δικό του θέμα. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να εξηγήσω το σκεπτικό μου.

Στα άλλα συμφωνούμε.

Εικόνα Andreas

Καλησπέρα Draza και σε όλους τους σύγγαυρους. Αν και δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν του Σφαιρόπουλου, πρέπει να του αναγνωρίσω ότι τους βάζελους τους έχει ξεκωλιάσει, έστω και με τρίποντα του Σπανούλη από το κέντρο. Στο τελευταίο παιχνίδι εγώ νομίζω ότι του αξίζουν περισσότερα απ' όσα του αναγνωρίζεις. Δε νομίζω ότι το κακό παιχνίδι του Καλάθη ήταν τυχαίο. Είχε στόχευση να του κόψει την δημιουργία ή να τον αναγκάσει σε μπασίματα πάνω στον Μπιρτς ο οποίος αμυνόταν με συγκεκριμένο τρόπο (τον φόβιζε στο lay-up για τάπα και είχε θέση για περιορισμό της πάσας, θυμάμαι τουλάχιστον 3 τέτοιες φάσεις).

Φέτος παίζει και καλύτερα από πέρυσι, έχει βάλει περισσότερα στοιχεία στην επίθεση και η άμυνα δεν είναι αυτό το αλλαγές παντού όπως και να 'χει, έχει πάρει και παιχνίδια ακριβώς γιατί δεν άπλωσε την άμυνα και δεν άλλαζε παντού. Επίσης εκτιμώ ότι φαίνεται πως κρατάει τα αποδυτήρια (πχ ο Γκριν μετά την τιμωρία δείχνει καλύτερος / πιο πρόθυμος στην άμυνα). Βέβαια τα προβλήματα που γράφεις τα έχουμε και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι χάνουμε σταθερά από τον Ιταλό Ανδρέα Ευαγγελόπουλο (ο οποίος βέβαια κατ' εμέ είναι πολύ καλός προπονητής). Επίσης, επειδή χάνουμε μόνιμα από ομάδες που παίζουν με αυτό το οργανωμένο στυλ μακροπρόθεσμα με ανησυχεί ο Πασκουάλ.

Η στελέχωση έχει συγκεκριμένα προβλήματα, για μένα και στο κατά πόσο οι επιλογές ξένων ταιριάζουν στο σχέδιο του προπονητή. Ο τίμιος άνευρος Μιλουτίνοφ δεν ταιριάζει ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα. Καλύτερα τρίτο πεντάρι ο Αγράβανης να μπορείς να παίξεις και με άπλωμα επίθεσης με το φορ και ακόμη κι ένας αθλητικός τύπου Γκάμπριελ στο 4 -τίποτα ιδιαίτερο- μας έκανε. Ο Ερρίκος ο Χλοερός -πράσινος στον θρύλο δεν παίζει που λέει κι ένας φίλος- μάλλον είναι παίκτης που θέλει πολλές μπάλες για να δείξει, προς το παρόν πάντως αν παίρνει 1εκ δεν το δικαιολογεί. Ο Ουότερς με μικρό δείγμα, ίσως ταιριάξει. Δεν είμαστε και η πιο ευέλικτη τακτικά ομάδα αλλά βλέπω στοιχεία που ψάχνει από τον Σπανούλη οπότε ως αλλαγή του που θα διατηρεί το στυλ με άλλο πρωταγωνιστή (πχ Γκριν με pg τον Ουότερς) μπορεί και να ταιριάξει. Αμυντικά δεν νομίζω ότι θα προσφέρει πολλά εκτός της πιέσης στην μπάλα.

Από την άλλη, αν βρεθεί τρόπος και ο Παπανικολάου στρώσει επιθετικά και βάζει 2/4 τρίποντα ανά αγώνα ξαφνικά η ομάδα βελτιώνει την ισορροπία της. Η σταδιακή βελτίωση του Γιάνγκ αν συνεχιστεί θα δώσει έξτρα πλεονεκτήματα, ειδικά στην άμυνα που μπορεί να κάνει το σκιάχτρο. Δεν κλείνει χώρο όπως ο Μπίρτς αλλά γεμίζει χώρο ειδικά αν δεν φοβάται τις επαφές. Επίσης θα πρέπει λίγο να φτιάξουν οι συνδυασμοί πρώτης και δεύτερης πεντάδας αλλά αυτά μπορούν να προκύψουν μέσα στον χρόνο. Το πολύ καλό του φετινού Σφαιρόπουλου είναι πως δείχνει ότι έχει ξεκολλήσει σε αρκετά σημεία και δεν επιμένει μέχρι θανάτου στο ίδιο στυλ όπως και να πηγαίνει το παιχνίδι. Γενικά έχουμε βελτιωθεί από πέρυσι, παίζουμε συνήθως σταθερά αλλά δεν περιμένω θαύματα. Δύσκολα χάνουμε από χειρότερους αλλά και πολύ δύσκολα κερδίζουμε καλύτερους ειδικά εκτός.

Ως προς την επόμενη χρονιά η άποψή είναι ότι υπάρχουν παίκτες για να αντικαθιστούν σιγά - σιγά το Σπανούλη. O Λάρκιν με 900χιλ είναι στην Μπασκόνια (άσε πόσο θα κάνει του χρόνου, σαν παράδειγμα τον έφερα). Απλά η όλη μετάβαση θα πρέπει να σημαίνει και αλλαγή τρόπου παιχνιδιού.

Εικόνα DRAZA

Φίλε Αντρέα στα περισσότερα από αυτά που λες συμφωνώ, απλά έχοντας δει αυτά που βλέπεις εσύ (τα θετικά) συνεχίζω να είμαι κάπως συντηρητικός στις προσδοκίες μου. Δεν προδιαγράφω κάποια κακή τύχη για την ομάδα μας ...απλά περιμένω να δω.

Θα τσεκάρω τον Λάρκιν και θα σου πω άποψη όποτε τα καταφέρω ...έχει ενδιαφέρον γιατί συνήθως συμφωνούμε.

Που διαφωνούμε.

Για εμένα ο Τρινκιέρι είναι απλά ένας συνηθισμένος μέτριος για τα δεδομένα της Ευρώπης κανονικός προπονητής ...τίποτα το τρελό τίποτα το ιδιαίτερο. Εθνικό Σταρ ξέρεις ότι τον έχουμε πει πρώτοι εμείς εδώ καλοκαίρι του 2012 έτσι;; Στο τρίτο μου άρθρο στο σάιτ νομίζω.

Εγώ δεν είδα τον Καλάθη να έχει περιορισμένη την πάσα. Το ότι επέλεγε να μην πασάρει είναι άλλο καπέλο ...δεν θεωρώ όμως ότι δεν γινόταν να πασάρει. Για το που οδηγούσε αρκετές φορές το κλείσιμό του από τον Μπερτς έχω αναφερθεί στην απάντησή μου σε άλλον φίλο. Πιθανώς την είδες.

Εικόνα Andreas

Κι εγώ Draza συντηρητικός είμαι στις προσδοκίες μου. Πέρυσι, αν θυμάσαι, είχα μουρλαθεί με Σφαιρόπουλο και μου έφταιγε στα περισσότερα (ακόμη θεωρώ ότι είχα δίκιο). Εξάλλου, γι' αυτό γράφω ότι πολύ δύσκολα κερδίζουμε καλύτερους. Αυτό απαιτεί και προσαρμογές σε άμυνα και επίθεση που δεν τις περιμένω ιδιαίτερα ή τουλάχιστον όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Επίσης, τα κενά της στελέχωσης υπάρχουν ως ευθύνη του. Όμως επειδή πρόσφατα βγήκε και είπε είμαστε Ολυμπιακός και δεν υπάρχουν δικαιολογίες τραυματισμών - κούρασης εγώ του δίνω πολύ μεγάλο συν. Στη στελέχωση το μπέρδεμα το δημιουργεί ο Παπανικολάου. Στέλνει τον Παπαπέτρου στο 4, δεν παίρνουμε εκρηκτικό παίκτη εκεί και μένει κι ο Μιλουτίνοφ.

Ο Λάρκιν, δεν είναι κλώνος Σπανούλη, κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν παίζει να βρούμε. Αλλά είναι πολύ καλός παίκτης και χωρίς να τον έχω δει σε πολλά ματς δείχνει άσος σκόρερ χωρίς να είναι κουτρουβάλας. Σίγουρα όμως είναι παράδειγμα ότι δεν χρειάζεσαι 2εκ για να πάρεις καλό παίκτη.

Για Ευαγγελόπουλο δεν διεκδικώ δάφνες, σχεδόν πάντα έτσι τον λέω, πολύ πιθανό να το είδα εδώ πρώτη φορά. Ως προπονητής στη Μπάμπεργκ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, την πάει πάνω από το ρόστερ της (σωστά φτιαγμένο) με μπάσκετ εμφανώς δουλεμένο. Δεν νομίζω ότι είναι κανένας υπερπροπονητής και στο Γαύρο με τέτοια φάτσα στην πρώτη ανάποδη θα τον είχε όλη η κερκίδα για σουτ. Πολύ καλό για εμάς θεωρούσα τον Περάσοβιτς αλλά φέτος έχει κάνει σαλάτα στην Εφές. Για Μπαρτζώκα τα λέτε πιο κάτω, περιττό να ξαναρχίσει η ίδια κουβέντα.

Για Καλάθη αυτό που είδα ως επιλογή είναι ότι τον έπαιξε χωρίς βοήθειες. Οι υπόλοιποι να καλύπτουν την πάσα έξω στον παίκτη τους, κόψιμο από αυτούς δεν γίνεται για να μην μπουκώσει η ρακέτα και με δεδομένο πως ο Καλάθης δεν έχει σουτ ουσιαστικά τον προσκαλούσε στην ρακέτα στον Μπιρτς. Αυτός συνήθως κάλυπτε πολύ σωστά και δεν είχε εύκολη πάσα στον roll ενώ ο Καλάθης φοβόταν και την τάπα. Γι' αυτό βάζω συν στον Σφαιρόπουλο.

Εικόνα DRAZA

Στην επιλογή της πάσας διαφωνούμε μόνο, στο κεφάλαιο του κλεισίματος του Καλάθη.

Από εκεί και πέρα εγώ φίλε τον Ολυμπιακό φέτος τον έχω δει να χάνει κι από "χειρότερες" θεωρητικά ομάδες. Δεν ντράπηκε η Μπάμπεργκ καθόλου ούτε τώρα...

ΓΙΑ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120713/kse-strati-sate

Εικόνα Andreas

Μια φορά είπα να γράψω κάτι καλό για τον Σφαιρόπουλο και μου το χαλάς φίλε Draza.

Για τον Τρινκιέρι και το link, σκέψου τώρα να τρως καλάθι από Μπουρούση (αρκεί η σκέψη για να εκνευρίσει) και να έχεις αυτή την εικόνα στον πάγκο του Ολυμπιακού:
http://3.bp.blogspot.com/-hd7AL_h60JQ/UG2VndjlgpI/AAAAAAAAD2Q/vLADuwcHxU...

Και κάτι που θυμήθηκα έστω και ετεροχρονισμένα. Το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο έχουν το ίδιο κοινό ή στο μπάσκετ έρχονται ΣΕΦ και άλλοι; Ρωτάω γιατί, ενώ στη μπάλα πέφτει γιούχα και σε νίκη, στο μπάσκετ με Φενέρ τρώμε τρίποντο από Άντιτς, στους 18 νομίζω πόντους -αλλά φαινόταν ότι έχουμε σκάσει- κι δικοί μας τον χειροκρότησαν. Που σκόραρε κατά του Ολυμπιακού... Με 8-9 λεπτά να μένουν... Και να κοιτάνε με απορία γιατί έχεις σηκωθεί και σιχτιρίζεις και αυτόν και αυτούς. Ρε πάμε καλά;

Εικόνα DRAZA

Φίλε το πιάνω το τρολλάρισμα στο τέλος.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Υπάρχουν ορισμένες θύρες στο ΣΕΦ που το να κάνεις ό,τι έκανες εσύ θεωρείται χουλιγκανισμός.

Η απάντηση σε αυτό είναι μια. Η μάλλον δυο.

1. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ 100(ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΛΛΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ)
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ ΣΕΖΟΝ 2013-14

Δεν ξέρω πόσοι θα'θελαν να ξαναζήσουμε τα ίδια...

Εικόνα RED HELL

Η ομαδα παρα τα οποια αγωνιστικα προβληματα(πχ αυτο στη δημιουργια)βρισκεται στο 11-5 και αν δεν ειχαμε και αυτη την κωλοηττα απο την Μακαμπι(που και στη Γαλατα αυτοκτονησαμε αλλα τελος παντων)θα ημαστε στο 12-4.Περιθωρια βελτιωσης υπαρχουν πολλα και αυτο ειναι το καλυτερο.Τωρα για το Σφαιροπουλο περυσι ειχα τρελαθει με καποιες μαλακιες που εκανε αλλα φετος τουλαχιστον στα δικα μου ματια εχει βελτιωθει αρκετα.Και η ομαδα δεν παιζει αυτο το κατι σαν μπασκετ που επαιζε περυσι στην Ευρωλιγκα και εχουμε απο τις καλυτερες αμυνες.Για την αποφαση να μην παρουμε 2ο 4αρι και να εχουμε 3 ξενους στο 5 δεν μπορω να απαντησω στο αν ηταν σωστη αλλα μεχρι στιγμης εκ του αποτελεσματος δικαιωνεται ο προπονητης.Παντως κατι μεσα μου λεει οτι αν ειχε στηθει η ομαδα με 1-2 προσθηκες ακομη απο την αρχη της σεζον οι πιθανοτητες για F4 θα ηταν ακομα περισσοτερες.
Ο βαζελος απο την αλλη εχει δυνατο ροστερ και εγνωσμενης αξιας προπονητη(αλλα και ολιγον loser).Το ζητημα τους ειναι να δεσουν και εκει θα δουμε τις πραγματικες δυνατοτητες και των 2 ομαδων.Παντως 2-3 παιχτες τους θα τους ηθελα σε εμας.

Εικόνα DRAZA

Φίλε πέρυσι που ο Σφαιρόπουλος δεν σε ικανοποιούσε τέτοιον καιρό η ομάδα με Σφαιρόπουλο παίζει να είχε καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με φέτος. Η πρώτη γκέλα είχε γίνει κόντρα στην Μπάμπεργκ μέσα στην φάση των 16 αν θυμάσαι. Θα μου πεις έχει αλλάξει η δομή της διοργάνωσης. Ίδωμεν. Ως τώρα είμαστε μες στους στόχους μας και με το παραπάνω.

Συμφωνώ ως προς τις εκτιμήσεις για τον βάζελο όπως και για το νούμερο που δίνεις. Πιθανώς να ήθελα και εγώ καναδυό παίκτες τους ...είτε γιατί τους εκτιμώ παικτικά είτε γιατί είναι καλύτεροι από τους αντίστοιχους δικούς μας. Κανείς από αυτούς δεν είναι Έλληνας πάντως.

Εικόνα john

Eγω θεωρώ πως η περυσινή ομάδα δεν θα κέρδιζε με τίποτα τα φετινά ματς με Νταρουσάφακα,Ζαλγκίρις και Φενέρ.
Δεν θα πω γραφικότητες περι κατάκτησης ευρωλίγκας,απλά θα πω πως αν πάρουμε πλεονέκτημα έδρας το f4 θα ναι πολύ κοντά.
Η κύρια διαφορά στον σχεδιασμό της φετινής απο την περυσινή ομάδα είναι μόνο η παρουσία του Γκριν. Θυμάμαι σκούζατε με τα δικια σας και εσυ και ο Σάββας για την ανάγκη απόκτησης σουτερ πισω απο τον Σπανούλη και φέτος φαίνεται ποσο καθοριστικοί είναι οι 10 επιπλέον πόντοι που προσφέρει στην ομάδα ο Γκριν.Οχι βέβαια πως ήταν ευκολο να βρούμε στην αγορά τέτοιο παίκτη

Εικόνα DRAZA

Σουτέρ και πέρυσι η ομάδα είχε. Δυο...

Εμείς ζητούσαμε κοντό που μεταξύ άλλων να έχει και το σουτ. Είχε τέτοιους κοντούς ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια.

Ο Γκριν έχει δείξει πως αν βρει ρυθμό και χώρο δίνει πόντους. Μένει να δούμε και τα υπόλοιπα.

Εικόνα RED HELL

Ηταν στιγμες περυσι που η ομαδα πραγματικα δεν βλεποταν.Φετος το μονο τοσο κακο ποιοτικα παιχνιδι ηταν με την Μπαρτσα στο ΣΕΦ.Και οπως λες και εσυ καμια σχεση η περυσινη διοργανωση με τη φετινη.Πολυ πιο ανταγωνιστικο το φετινο προτζεκτ και με πολυ πιο εντονους ρυθμους(πχ δυο ευρωπαικα παιχνιδια τη βδομαδα)οποτε τα φετινα αποτελεσματα αποκτουν αυτοματα πολυ μεγαλυτερη σημασια.Ασε που παιζουμε και με πιο δυνατες ομαδες και οχι κατι Λιμοζ κλπ οποτε αυξανεται και ο βαθμος δυσκολιας.Και περα απο το θεμα αποτελεσματων ο Σφαιρο με 2 αποφασεις του με ειχε τρελανει περυσι που ηταν σε πανομοιοτυπες φασεις.Το οτι ειχε δωσει εντολη να μη γινει φαουλ στην τελευταια επιθεση της Μπαμπεργκ στη Γερμανια και του βαζελου στο ΟΑΚΑ στο δευτερο τελικο.Το πρωτο το πληρωσαμε πολυ ακριβα ενω το δευτερο το διορθωσε ο Σπανουλης με απιστευτο τροπο.
Γκιστ-Σινγκλετον-Ριβερς με αυτη τη σειρα.

Εικόνα DRAZA

Ξεκινάω ανάποδα. Δεν θέλω να μπω σε ονόματα. Καταλαβαινόμαστε όμως.

Φίλε ο αγώνας δεν ήταν απλά κόντρα στην Μπαρτσελόνα ...ήταν κόντρα στην σακατεμένη Μπαρτσελόνα και κέρδισες με σκορ γυναικείου μπάσκετ ΠΛΗΡΗΣ.

Θέλω επίσης να σου θυμίσω τι έγινε και φέτος στο ΟΑΚΑ με τον Καλάθη στις βολές. Άλλη εντολή εκεί χαχαχαχα.

Χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για τον προπονητή έτσι; Ξαναλέμε, η ομάδα είναι καβάλα στ'άλογο χάρη και στον Σφαιρόπουλο κι απλά επισημαίνουμε κάποια πράγματα επειδή έχουμε την πολυτέλεια τώρα.

Ο προπονητής πρέπει να έχει άπλα για να κριθεί και να δούμε αν δουλεύουν στην πράξη αυτά που έχει στο μυαλό του.

Εικόνα john

Eγώ θα ήθελα τον Σίνγκελτον.Είναι ακριβώς οτι μας λείπει

Εικόνα DRAZA

Σε μεγάλο βαθμό συμφωνώ.

Ας δούμε ποιο θα είναι το ταβάνι του Γιανγκ όμως...

Εικόνα john

Kαι κάτι που ξέχασα. Θυμάμαι σε ένα αρχαίο κειμενο του ratm όταν ακόμα δεν είχε καν ερθει σε εμάς ο Παπαπέτρου που έγραφες στα σχόλια οτι παρακολουθούσες βιντεάκια του στην σκοπιά! Πρέπει να αισθάνεσαι απίστευτα δικαιωμένος που πίστευες απο τότε σε αυτόν τον παίκτη..

Εικόνα DRAZA

Nαι, καλοκαίρι του 2013.

Στο άρθρο που μιλούσα για τον Παπανικολάου το είχα αναφέρει αυτό.

Να είμαστε ακριβείς όμως, μην ευλογάμε τα γένια μας εκεί που δεν πρέπει.

Είχε ακουστεί για τον Ολυμπιακό ΗΔΗ. Ε και ενώ ήμουν έξω με άδεια είχα πει ότι κατεβάζω βίντεο για να τα δω στην υπηρεσία μου και να κρίνω αν αξίζει.

Αφού τον είδα λοιπόν είχα πει ότι εγώ θα τον έπαιρνα. Είχε ήδη όμως ακουστεί ότι ο Ολυμπιακός έχει το προβάδισμα για την μετεγγραφή του και παίζει ο Ολυμπιακός να τον είχε κλείσει ήδη.

Δεν υπάρχει θέμα δικαίωσης στην λοιπόν.

Εικόνα SPIROSKARA

Εγω λέω μήπως πρέπει να κόβει η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ απόδειξη κάθε φορά που παίζει με τον πελάτη;Οχι τίποτα αλλο κυκλοφορεί και ΣΔΟΕ.

Εικόνα DRAZA

Ρε φίλε είναι κι αυτό που λες μια σκέψη ...και είναι και τίμιο. Τους έχουμε ψοφήσει.

Το θέμα είναι ότι όπως έχεις δει κι εσύ, ο ...διοικητικός ηγέτης του "αντίπαλου δέους" ΔΕΝ "ΚΟΒΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ" για πολύ μεγαλύτερα ποσά και δεν τον ακουμπάει κανένας. Εμάς γιατί να μας ενοχλήσουν;;

Εικόνα thita

draza welcome back, να πω κι εγώ

έχεις απόλυτο δίκιο στην αρχή της τοποθέτησης: η ομάδα κρίνεται από τους στόχους που θέτει. ο ολυμπιακός είναι σαφέστατος στους στόχους του, σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, γι' αυτό και δέχεται κριτική ακόμη κι όταν η χρονιά έχει, αντικειμενικά ή/και ενόψει δύσκολων συνθηκών (π.χ. πολλών τραυματισμών παικτών με κομβικό ρόλο) πάει καλά

σε αντίθεση με αυτό, η πανάθα π.χ στην μπάλα μια ζωή έπαιζε χωρίς στρες διότι δεν ακούγαμε στόχους, ιδίως στην ευρώπη όπου βασικά πήγαιναν κι ό,τι βγει, συνέχεια μεγαλοποιούσαν τον αντίπαλο που τους έβγαζε η κληρωτίδα για να έχουν την δικαιολογία ενδεχόμενης αποτυχίας, κι αυτό τους έπαιρνε το άγχος και τους έλυνε τα πόδια και έτσι έπαιρναν αποτελέσματα, ενώ ο Θρύλος π.χ. σε όμιλο με μπάγιερν και άρσεναλ κρινόταν αποτυχημένος που δεν προκρινόταν

με αυτά τα δεδομένα, θαυμάζω την ομαδάρα μας στο μπάσκετ που ούτε τους στόχους της κρύβει, ούτε τους τραυματισμούς και την κούραση επικαλείται ως δικαιολογία, καίτοι θα μπορούσε κατ' εμέ να το κανει βασίμως σε κάποιο βαθμό, ιδίως πέρισυ

για τα τεχνικά έχω να πω πως ο χάκετ στην άμυνα δεν σταμάτησε να με εντυπωσιάζει (μαρκάρει μια χαρά ψηλούς, βγαίνοντας μπροστά αλλά κι όταν τον ποστάρουν δεν τον σπρώχνουν εύκολα, ενώ δεν κωλώνει να κάνει και το σκληρό φάουλ), πλην όμως φέτος στην επίθεση έδειχνε λίγο πιο βαρύς, ο ουότερς φαίνεται πως θα δώσει λίγο περισσότερες επιλογές και ταχύτητα επιθετικά, εάν η άμυνά του προσεγγίζει κατά μέσο όρο ό,τι είδα στο ματς με την πανάθα όσον αφορά πίεση στην μπάλα σε παίκτη κοντό ευέλικτο (όλες οι τοπ ομάδες έχουν έναν τέτοιο), θα είμαι πολύ ευχαριστημένος, λαμβανομένης υπόψη της εποχής που τον βρήκαμε, κλπ.

επιβεβαιώνω ότι τον μπιρτς από εσένα τον άκουσα πρώτη φορά, χεχεχε, δεν μας ..... βρίσκεις κανέναν ακόμη, να μην έχουμε αγωνία με λοτζέσκι? (τον συμπαθώ πολύ και σαν παίκτη, και σαν άνθρωπο και γνωρίζω ότι τώρα που μιλάμε η μπαρτσελόνα τον έχει ήδη προσεγγίσει και είναι πιθανό να κάνει το ίδιο και η cska, το πόσα μπορεί ή πρέπει να του δώσουμε είναι φυσικά στην κρίση της διοίκησης)

ο κλάιμπερν π.χ. λογικά θα παίρνει δυο καράβια λεφτά, σωστά?

ο τάις της μπάμπεργκ πως σου φαίνεται? κορμί και ύψος PF αλλά τεχνική, θέση και δύναμη C (όλο τον σέντερ της αντίπαλης ομάδας μαρκάρει), με έχει εντυπωσιάσει από πέρισυ, δεν ξέρω βέβαια κασέ

Εικόνα aris belem

Τον Κλάϊμπερν τον έχω βάλει στο μάτι κι εγώ φίλε, το παιδί είναι πολυεργαλείο, αλλά θεωρώ άπιαστος για το μπατζετ της ομάδας. Πιστεύω η ΤΣΣΚΑ θα τον έχει ήδη στα υπόψη της. Για τον Λότζο, λογικό ήταν να τον προσεγγίσει ο Μπαρτζώκας και λογικό ο παίκτης να επηρεάζεται συναισθηματικά θετικά, απέναντι στον προπονητή που του έδωσε μια μεγάλη ευκαιρία. Ίδωμεν.

Εικόνα thita

Αδερφέ,ο κλαιμπερν δεν ξέρω αν έχει διετές συμβόλαιο. Άσε που η Τουρκία έχει γίνει λίγο ... δύσκολη πίστα τώρα τελευταία. Όσον αφορά Λότζο, η μπαρτσα "πουλάει" και φοβερές συνθήκες ζωής. Ελπίζω να τον έχει γλυκάνει αρκετά η Γλυφάδα χαχαχα γενικά είναι πολύ ήρεμος,οικογενειάρχης κλπ. Έχει τρία παιδιά νομίζω κι έχει βολευτεί μαθαίνω εδώ. Ελπίζω να αρκεί αυτό. Δεν δείχνει ο τυπικός αμερικανός που για 1000$ παραπάνω μετακομίζει.....

Εικόνα DRAZA

Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο η Τουρκία έχει γίνει δύσκολη πίστα(πολύ σωστή παρατήρηση) είναι ότι ανεβάζει πολύ την «τιμή εκκίνησης» ακόμα και σε παίκτες που μένουν ελεύθεροι ενώ είχαν συμβόλαιο εκεί μέχρι πρότινος. Θέλω να πιστεύω πως αν συνεχιστούν οι καρπαζιές σε ευρωπαϊκό επίπεδο κάποια στιγμή θα λογικευθούν κι αυτοί.

Αν ο Λοτζέσκι έχει βολευθεί και περνάει καλά στην Ελλάδα τότε την κρίσιμη ώρα θα πρέπει να φανεί πιο λογικός στις απαιτήσεις του. Δεν είναι και κανένας πιτσιρικάς.

Εικόνα thita

έτσι ελπίζω (για λότζο)

για τουρκία, δεν ..... αισθάνονονται ρε γαμώ το καθόλου ανασφαλείς οι παίκτες εκεί άραγε?!? μέχρι και το REINA βαρέσανε, έλεος, ενώ ο άλλος πάει να εγκαθιδρύσει θεοκρατική δικτατορία (άντε, να φοβηθούν σλούκας, κλάιμπερν και ούντο ή βέσελι και να έρθουν στον Θρύλο το καλοκαίρι αν χάσουμε παίκτεςεχεχεχε-μην με βρίζετε για τον σλούκα εεε.....)

Εικόνα DRAZA

Γιατί να σε βρίσουμε;

Εικόνα thita

ο σλούκας για εμένα κορόιδεψε τον ολυμπιακό για να φύγει, τώρα το εάν έγινε από την αρχή μέχρι το τέλος με βάση σχέδιο ή μετάνιωσε και ήθελε να μείνει μετά την τελευταία συνάντηση με τους προέδρους αλλά είχε ήδη υπογράψει/συμφωνήσει, δεν το ξέρω, παραμυθιάστηκε ίσως από τον ρόλο που του είχε υποσχεθεί ο σκατόπουστας, τέσπα, δεν έχει σημασία βέβαια τώρα, αφού με τους προέδρους είναι όλα ΟΚ, αλλά στους οπαδούς υπάρχει πάντα δικαίωμα για άλλη γνώμη (προσωπικά πιστεύω ότι με την γιούχα προχθές στο σεφ επήλθε κάθαρση και την επόμενη φορά θα είναι πιο ήπια τα πράγματα και μακάρι να γυρίσει σε εμάς, με την καρδιά του όμως)

το μην βρίσετε ήταν αστειάκι, κι όχι κυριολεκτικό, δεν έχω πρόβλημα να διαφωνήσω με οποιονδήποτε

Εικόνα DRAZA

Όπως τα λες είναι.

Για εμένα το πράγμα είναι απλό.

Αυτοί που γιούχαραν τον Σλούκα αμφισβητώντας την προσφορά του και την αξία του είναι για τα μπετά(δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος τέτοιος).

Αν από την πλευρά του ο Σλούκας νομίζει ότι όσοι τον γιούχαραν τον γιούχαραν επειδή αμφισβητούν την αξία του και ξέχασαν τι έχει προσφέρει ...είναι κι αυτός για τα μπετά.

Θεωρώ ότι δεν ισχύει τίποτα από τα δυο. Κι αν το "εισ το επανιδείν" ισχύει από την μεριά του τότε κι από εμάς μια χαρά ανοικτή θα'ναι η πόρτα.

Εικόνα john

Για τον Σλούκα εχουν γραφτεί άπειρα άρθρα στο site οποτε για μένα το θέμα εχει εξαντληθεί.

Ενα παρόμοιο θέμα που θα ήθελα να ανοίξει και να γραφτεί εαν γινεται άρθρο στο σαιτ για αυτο, ειναι το θέμα του μπαρτζωκα και τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες έφυγε τον Οκτώβρη του 2014. Άντε γιατι με την αφορμή της επιστροφής του φετος στο σεφ γραφτηκανε πολλα εμετικά πράγματα απο οπαδούς του μπασκετ για τους "κάφρους οργανωμένους που διώξανε τον Γιωργαρο που μας έφερε το ευρωπαϊκο" ξεχνώντας οι συγκεκριμένο οτι επι μπαρτζωκα ειχαμε καταντήσει το πουτανακι του Παναθηναϊκού που μας νικαγε με ολους τους τρόπους και δεν σηκωναμε κεφάλι με τιποτα. Για μένα η αντίδραση των οργανωμένων ηταν κομβική και οδήγησε στην έλευση του Σφαιρόπουλου ο οποιος τρία χρονια τωρα κερνά σκαμπίλια τον ΠΑΟ που τον εχει στο 11-3.

Και για να μην παρεξηγηθώ εχω απεριόριστη αγαπη και σεβασμό προς το Γιωργαρο απλα δεν μπορούσε να συνεχίσει στον θρύλο διότι δεν μετέδιδε ηρεμία απο τον πάγκο στους παίκτες στα ντερμπυ με τον ΠΑΟ.

Εικόνα DRAZA

Το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα του Μπαρτζώκα ήταν τα ντέρμπυ με τον βάζελο.

Είχε γίνει ανυπόφορη η κατάσταση από ένα σημείο και έπειτα.

Για το γεγονός βέβαια ότι η ομάδα δεν είχε ηρεμία δεν ευθύνεται αποκλειστικά ο Μπαρτζώκας, παρότι στα αποδυτήριά μας αυτό ξεκινούσε όντως από τον προπονητή.

Τον είχαν σφάξει χωρίς βαμβάκι τον τύπο, ήξερε ότι παίζει με τρεις παίκτες λιγότερους, την ίδια στιγμή όλοι περιμέναμε από αυτόν νίκες(φυσιολογικό) ε και μπλόκαρε.

Απλά τα περιθώρια είχαν εξαντληθεί ...και όταν μιλάμε για μεγέθη σαν τον Ολυμπιακό τα περιθώρια είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένα.

Ο Μπαρτζώκας έτσι όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση δεν γινόταν να μην φύγει τότε. Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι δεν είναι γαύρος ο Μπαρτζώκας, ούτε ότι δεν προσέφερε στον Ολυμπιακό, ούτε ότι είναι αμπάσκετος ή κακός προπονητής ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ.

Εάν η κατάσταση στο παρασκήνιο ήταν διαφορετική πιθανότατα ο άνθρωπος αυτός να προπονούσε ακόμα τον Ολυμπιακό καινα βλέπαμε κι άλλα Πρωταθλήματα και άλλα ρόστερ υποδειγματικά σαν αυτό που έφτιαξε την σεζόν 2014-15. Και πολύ πιθανόν να έπαιρνε κι άλλες ταυτότητες σαν αυτές που πήρε στο φάιναλ φορ του Λονδίνου.

Το ότι ο Μπαρτζώκας μας είχε σκάσει και έπρεπε να φύγει τότε, δεν αναιρεί το ποιος είναι. Ακούγεται κάπως αντιφατικό αυτό αν δεν το εξηγήσεις, για αυτό και το εξηγήσαμε.

Εικόνα thita

Έτσι είναι,όπως τα λέει ο draza. Να θυμίσω ότι την χρόνια του Λονδίνου,χάσαμε με σκούπα από την βαζελα κι οι πρόεδροι ούτε που το συζήτησαν κι έμειναν με μπαρτζωκα,αυτό διότι ήταν εμφανέστατος ο ρόλος της διαιτησίας στην σειρά,ο Μπράμος με 13 ξερω'γω λεπτά συμμετοχής βαρούσε τρεις φορές τις βολές του Σπανούλη με 25+ λεπτά συμμετοχής,απίστευτα πράγματα,πουστιες που μόνο ο συνδυασμός ΠΑΟ με σωλήνα δίνει. Ο κοουτς,έχω ξαναπεί,είναι τρελή Ολυμπιακάρα,αν δείξει με συνέπεια ότι διαχειρίζεται εκνευρισμό κλπ.,στα ντέρμπι,καλώς να ξαναέρθει θα έλεγα εγώ

Εικόνα DRAZA

Ναι.

Ίσως αυτό που χρειάζεται ο Μπαρτζώκας να είναι ένα από τα παρακάτω δυο.

1. Να έχει μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα εξομάλυνσης του παρασκηνίου στην Ελλάδα, οπότε αν έχει καθαρίσει η χαβούζα ο άνθρωπος να μην έχει λόγο να χαλάσει το μυαλό του.

2. Να έχει μεσολαβήσει μια αρκετά σεβαστή θητεία του σε ομάδες του εξωτερικού ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ώστε να μην αισθάνεται ότι έχει να αποδείξει κάτι ως προπονητής και να μην μασάει μπρος στην προοπτική της ήττας ακόμα κι από τους γκρι ...μεταδίδοντάς το αυτό και στους παίκτες.

Εγώ έχω πει μετά τον προημιτελικό πρόπερσι για τον Μπαρτζώκα "ΣΑΛΤΑ ΠΗΔΗΞΟΥ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΕΣ, ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΕΣ". Αυτό τι σημαίνει ότι τώρα που μιλάμε εν ψυχρώ δεν τον εκτιμώ; Ή ότι μου έχει μείνει κάποια πίκρα ή κάτι τέτοιο; ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΝΑ ΤΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙ.

Εικόνα thita

100% μαζί σου, από το 1-2 μέχρι και την ευχή στο τέλος χαχαχα, προσπαθώ να φανταστώ πως θα ήμουν εγώ (...) στον πάγκο του Θρύλου, μιλάμε κάτι φυντάνια της διαιτησίας και της ομοσπονδίας αποκλείεται να μην τα είχα μουντάρει, στο δεύτερο ντέρμπι με πανάθα θα είχα δια βίου αποκλεισμό

Εικόνα DRAZA

Έτσι είναι. Από όλα τα γήπεδα του πλανήτη αποκλεισμό. Και στα μονά της γειτονιάς μου θα απαγορευόταν να μπω.

Από εκεί και πέρα δεν έχει λόγο ο Μπαρτζώκας να αφήνει υπονοούμενα και να λέει "τα γεγονότα στο πάρκινγκ" όταν δίνει συνεντεύξεις. Αυτά ας τα κάνουν οι φλωρόπουστες δημοσιογράφοι ...συγγενείς και μη.

ΚΑΝΕΙΣ λογικός άνθρωπος και από αυτούς που βρίσκονταν στο πάρκινγκ δεν του ζήτησε να φύγει επειδή τον θεωρεί αμπάσκετο και κακό προπονητή. Θέλω να πιστεύω ότι το ξέρει κι ο ίδιος.

Και δεν γνωρίζω οπαδό του Ολυμπιακού - εντός κι εκτός πάρκινγκ - που να μην του εύχεται ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και να χάνει μόνο από εμάς. Μην κάνουμε την τρίχα τριχιά και μην μένουμε σε μια στιγμή που η πίεση του κόσμου είχε βαρέσει τριψήφιο ...η μικρή.

Εικόνα DRAZA

Λογικό κι εμείς λοιπόν να ψαχνόμαστε - έστω σε υποθετική βάση - για κάτι άλλο.

Kι ο Αυστραλός της Λόκο έχει καλό σουτ, αλλά αμυντικά είναι κι αυτός ψιλολουμπίνα.

Δεν νομίζω να πουλάει παίκτες η Νταρουσάφακα, μάλλον θα αγοράζει.

Εικόνα aris belem

Κοίτα αδερφέ, η άποψή μου είναι η εξής: εκτιμώ πολύ τον Λότζο σαν παίκτη και πιστεύω ότι κουμπώνει καλά και με το κλίμα αλλά και τους ρόλους της ομάδας, όπως έχουν μοιραστεί. Θα ήθελα η διοίκηση να του προτείνει μια αξιοπρεπή ανανέωση. Αν τώρα επιλέξει για οικονομικούς λόγους την Μπάρτσα, οκ δικαίωμά του. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έχει πολλά ακόμα να προσφέρει στην ομάδα.

Εικόνα DRAZA

Αυτό που λες προϋποθέτει ότι έχουν μοιραστεί καλά οι ρόλοι ως τώρα όμως. Προσωπικά, η τελευταία σεζόν που το είδα αυτό να συμβαίνει ήταν το 2014-15. Περιμένω όμως και τώρα να δω, δεν προδικάζω κάτι…

Ο Λοτζέσκι δεν είναι κανένας πιτσιρικάς. Ξέρει ότι δεν έχει πολλά χρόνια μπροστά του για να κάνει ένα μεγάλο συμβόλαιο. Σε αυτή την βάση λοιπόν θα το καταλάβω αν φύγει για κάπου που του δίνουν περισσότερα …κι αντίστοιχα θα το εκτιμήσω αν μείνει σε εμάς για λιγότερα.

Για να μείνει δεν αρκεί μια αξιοπρεπής πρόταση ανανέωσης. Πρέπει να υπάρχει και φειδώ από την πλευρά του παίκτη, ως ένα σημείο.

Εικόνα DRAZA

Καλώς σε βρίσκω φίλε ΤΗΙΤΑ.

Δεν τον έχω προσέξει τόσο τον Τάις. Εγώ από όταν πρωτοείδα την Μπάμπεργκ αυτοί που μου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση ήταν οι δυο Αμερικανοί. Ο Ουοναμέικερ και ΚΥΡΙΩΣ ο Μίλλερ. Τον δεύτερο, παρότι μ'άρεσε περισσότερο ο Ολυμπιακός ΔΕΝ τον χρειάζεται. Τον Ουοναμέικερ όμως τον ήθελες φίλε. Κι αν τον έφερνες το καλοκαίρι θα είχες λύσει το πρόβλημά σου ...και θα σε είχε προβληματίσει πολύ λιγότερο η περιφέρειά σου ακόμα και με τραυματισμούς. Και πλάκα - πλάκα η Μπάμπεργκ δείχνει να έχει παράδοση στους Αμερικανούς κοντούς. Ακόμα θυμάμαι τον Ρόμπερτς που μας είχε κάνει κηδεία στην Γερμανία την σεζόν 2010-11. Τώρα είναι στο ΝΒΑ. Δεν έχω υπόψιν μου κάποιον σουτέρ τώρα που μιλάμε που να τον θεωρώ τόσο κελεπούρι ώστε να δώσω όνομα και να τον "προκρίνω". Το σίγουρο είναι όμως ότι ακόμα κι αν τελικά τα βρούμε με τον Λοτζέσκι, ακόμα κι αν ρίξει τις απαιτήσεις του και μείνει ...θα πρέπει ήδη να δουλεύουμε το "plan - b". Kαι το καλό που τους θέλω ...να μαρκάρει το "plan - b". Δεν αναφέρομαι απαραίτητα σε απόκτηση τριαριού που να σουτάρει, γενικά μιλάω. Πρέπει ο παίκτης που θα επιλέξουμε να μας δίνει τους πόντους του Λοτζέσκι να μαρκάρει κιόλας.

Εικόνα thita

Ουοναμεικερ δύναμη της φύσης,σε άμυνα κι επίθεση. Μιλερ έχεις δίκιο,αν θυμάμαι σωστά,περισυ αυτός μας είχε κάνει κηδεία και ψιλό-άχαστο στα σουτ μάλιστα. Γενικά δεν ξέρω τα ποσοστά του βέβαια,ούτε τα λεφτά του. Στον θρύλο θα είχε νόημα μόνο αντί Γκριν προφανώς. Η μπαμπεργκ φίλε δείχνει γενικά παράδοση σε καλές επιλογές παικτών. Από εκεί δεν πήραμε χαινς? Εκεί ξεκίνησε επίσης ο πλαις,σωστά? Και φέτος όμως,μια χαρά έπαιρνα από εκεί μέλι (φοβερή βελτίωση στην άμυνα,σκλήρυνε πολύ το παιδί) και ταις,αν πετύχεις κανένα ματσάκι,κοιτά τον,μια κι εσυ βλέπεις πολύ περισσότερα πράγματα.

Εικόνα DRAZA

Ο Πλάις ξεκίνησε στην Κολωνία. Αλλά από την Μπάμπεργκ τον μάθαμε. Καλός μαλάκας και του λόγου του. Έχουμε την γκόμενά του στον Ολυμπιακό και αυτός πήγε να παίξει στην Τουρκία …στους τριτοτέταρτους. Κάνε ένα σκόντο ρε κατακαημένε …σε ένα σπίτι θα πηγαίνουν τα λεφτά. Θα είχαμε ανέβει επίπεδο αν τον είχαμε στην θέση του Μιλουτίνοφ.

Ο Μέλλι δείχνει να έχει γίνει τόσο ακριβός, που για τον χρόνο που θα παίρνει Πρίντεζη παρόντος δεν αξίζει.

Ο Μίλλερ είναι φόργουορντ. Στο ΝΒΑ μόνο έχει παίξει δυο. Ο Τρινκιέρι κάποιες φορές τον έχει βάλει και τεσσάρι. Αντι-Γκριν θα μπορούσε να είναι ο Ρόμπερτς αλλά δεν αξίζει πλέον λόγω κασέ. Στον Ολυμπιακό ακόμα και με τον Λοτζέσκι απόντα δύσκολα βρίσκει θέση ο Μίλλερ. Όχι λόγω αξίας ...λόγω ρόλου και ισορροπιών. Ακυρώνεις τους δυο "Παπ".

Εικόνα thita

Οκ, είσαι πολύ πάνω από εμένα, εγώ τον πλάις μπάμπεργκ τον είδα πρώτη φορά, με χάινς μαζί, που μας είχαν κάνει την κηδεία (ποια είναι η γκόμενά του?!? προφανώς από το γυναικείο μπάσκετ μας ή μήπως το βόλλεϋ? δεν το ήξερα)

μίλερ είναι από ύψος και στυλ γκριν ή τουλάχιστον έτσι το έχω εγώ στο μυαλό μου, για 4 που λες τον βάζει ο ιταλός δεν έχω ιδέα, αλλά είπαμε, μπάμπεργκ βλέπω στην ευρωλίγκα και εννοείται όχι πάντα ε

τον μέλι ναι, θα γίνει σφαγή ποιος θα τον πάρει, και όντως το κασέ του δεν παίζει να το πιάσουμε αλλά θεωρητικά, σε ευρωλίγκα 25-15 οι χρόνοι με πριντ από πάνω εννοείται και σε α1 ξέρω'γω ανάποδα, μια χαρά θα μου καθόταν, εντάξει θα μου πεις βέβαια κι η megan fox το ίδιο

τον ρόμπερτς περιέργως δεν τον θυμάμαι καθόλου

Εικόνα DRAZA

H Χίππε η διαγώνιός μας. Μεγάλος καρμοίρης πάντως ...τελικά από εκεί που είναι με τα αεροπλάνα και τα σου'πα μου'πες πιο ακριβά θα του βγει το γαμήσι. Αυτή πρέπει να'ναι η μοίρα όλων των καρμοίρηδων. Στο τέλος να πληρώνουν παραπάνω. Εγώ στην θέση του θα αυτοπροτεινόμουν, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση Ογκνιένοβιτς Τεόντοσιτς με την Σέρβα τάρανδο.

Ο Μίλλερ είναι 2.04.

Εγώ θα ήθελα άλλου τύπου τεσσάρι και νομίζω πως αυτό μόνο σε Αμερικανό υπάρχει. Μη Ευρωπαίο εν πάση περιπτώσει.

Τότε μαζί με τον Χάινς και ο Ρόμπερτς σου είχε κάνει κηδεία κανονική ...αυτός είναι ασσόδυο.

Εικόνα thita

μήπως έχει η μπάμπεργκ κι άλλον μίλερ, guard? να θυμάμαι τόσο λάθος, κι αυτός που μας έσταξε πέρισυ τόσα σουτ ήταν PF?!?

αααααα χίπια ε, συμφωνώ, κι εγώ πως θα ζήταγα να ακολουθήσω το αίσθημα, αν τέλος πάντων ήταν κοντινά τα λεφτά, άσε που στην ελλάδα ζεις τον έρωτα μια χαρά, καιρός, συνθήκες, κλπ., μετράει αυτό για νέα παιδιά

όλα τα λέω επειδή κι εγώ θα ήθελα πλάις αντί μιλουτίνοφ, είναι επιθετικό όπλο μεγάλο και στην άμυνα δεν λες πως έχουν και διαφορές ε, θεωρώ μάλιστα πως ο παίκτης αυτός δεν είχε την εξέλιξη που μπορεί διότι δεν δούλεψε προφανώς όπως έπρεπε, πολύ θα ήθελα να τον δω μετά από μια ή ακόμη καλύτερα δύο προετοιμασίες με γκατζούλη (είναι λίγο βαρύς) και στο παιχνίδι με βασίλη, πριντ, κλπ., σουτάρει θυμάμαι μια χαρά από μέση απόσταση κιόλας και έχει καλή τεχνική

Εικόνα DRAZA

Small όχι Power.

Και την Χίππε θα μπορούσαμε να προσεγγίσουμε για να πει μια κουβέντα όπως κάναμε και με τον Τεόντοσιτς τότε για την Ογκνιένοβιτς. Έτσι κι αλλιώς οι διοικήσεις μας έχουν επικοινωνία. Μπρος την παντόφλα θα'κανε μια χαρά τουμπεκί ο άλλος.

Ο Πλάις στην άμυνα είναι κι αυτός για τα θηρία. Μπορεί όμως να σου δώσει πιο πολλούς πόντους από τον Μιλουτίνοφ και είναι πολύ πιο έξυπνος.