ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ PART 1



Σε αυτήν τη σελίδα, όσοι γράφουμε είμαστε πρώτα και κύρια οπαδοί. Είτε κάποιος είναι 25άρης, είτε 60άρης, συμπεριφέρεται και νιώθει οπαδός. Οπαδός ίσως σημαίνει πολλά πράγματα, πιθανώς αντιφατικά και αντικρουόμενα. Ένα είναι το σίγουρο. Οπαδός=ΓΗΠΕΔΟ. Η ''αρρώστια'' του να πας στο Καραισκάκη και να δεις την ερυθρόλευκη, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη σε αυτήν τη γη. (Προφανώς οπαδοί είναι και όσοι συμπεριφέρονται ως γηπεδικοί, ενεργοί σε όλα, αλλά για αντικειμενικούς λόγους δεν μπορούν να βρίσκονται κάθε Κυριακή στο γήπεδο). Ως γηπεδικοί οπαδοί, λοιπόν, από εδώ θα αντισταθούμε στην απεγνωσμένη προσπάθεια κάθε Σωτηρακόπουλου, Σπυρόπουλου, Μπραουδάκη και Χελάκη αυτής της χώρας να μας πείσουν ότι ο λόγος που η πλατειά μάζα των Ελλήνων τις τελευταίες δεκαετίες έχει εγκαταλείψει τα γήπεδα -κάτι που δεν ισχύει απόλυτα, αλλά σε κάποιο βαθμό συγκριτικά με το παρελθόν της δεκαετίας του '70 πιο πολύ- δεν είναι τα γήπεδα-κοτέτσια και η απομίμηση ποδοσφαίρου που παρακολουθούμε από τα γιδοτάγαρα του κάθε ''επενδυτή'' βλαχοπροέδρου, αλλά ''η βία που έχει κάνει τις οικογένειες να απομακρυνθούν''. Και δώσ'του οι αναφορές πως ''στο εξωτερικό κοπήκανε αυτά'', νάσου και τα εγκώμια προς τη μούμια τη Θάτσερ (μπρρρρρρ...) που ''καταπολέμησε το χουλιγκανισμό και πρέπει να την μιμηθούμε'', για να κλείσουμε με το θρυλικό, γραφικό και επικό επιχείρημα πως 
 
ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ
 
Επειδή σε ''διανοητάς'' τόσο υψηλού επιπέδου, ευτελή επιχειρήματα του τύπου ''και τότε γιατί στα ντέρμπυ, παιχνίδια αντικειμενικά πολύ υψηλού κινδύνου, υπάρχει κάθε χρόνο πολύ μεγαλύτερη προσέλευση κοινού, από ότι στα παιχνίδια μεγάλων ομάδων εναντίον μικρών?'' δεν έχουν απήχηση, θα δούμε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες. Υπάρχουν εκεί συμπεριφορές, που όποτε τις συναντάμε σε ελληνικά γήπεδα, κάποιος ''αντικειμενικός'' δημοσιογράφος - αμερόληπτος κύριε Μπραουδάκη, μην τσαντίζεστε-, που ''έχει πετάξει την τσίμπλα από τα μάτια του'' και νοιάζεται ''για το θέαμα πάνω από όλα'', αναφωνεί με αποτροπιασμό την παραπάνω χαρακτηριστική φράση? Επειδή όχι απλώς υπάρχουν, αλλά είναι τόσες πολλές, που θα γεμίζαμε εγκυκλοπαίδεια αν τις αναφέραμε όλες μονορούφι, θα τις βάλουμε σε συνέχειες. Επίσης, δεν θα πάμε πολύ πίσω, για να μην ακουστούν άλλα γραφικά επιχειρήματα από φανατικούς αναγνώστες της SPORTDAY και της GOAL NEWS, ότι ''αυτά γίνονταν στο παρελθόν και τελειώσανε. Τώρα τι γίνεται? Αυτοί λύνουν τα προβλήματά τους, εμείς τι κάνουμε, που αφήνουμε το κάθε πρεζάκι να διώχνει τους σοβαρούς ανθρώπους από τα γήπεδα?''. Ορίστε λοιπόν οι απαντήσεις από τα πρεζάκια για τα δύο τελευταία χρόνια και μόνο.
 
1) CARLING CUP ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΠΕΡΜΙΝΧΑΜ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 1-12-2010
 
 
2) ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΙΝΤΡΑΧΤ-ΚΟΛΟΝΙΑ 7-5-2011
 
 
 
 
Με πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, τιμωρήθηκε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τα επεισόδια των οπαδών της στο ματς με την Κολωνία. Επιπλέον, ο γερμανικός σύλλογος θα αναγκαστεί να δώσει το πρώτο εντός έδρας ματς στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος με μειωμένο αριθμό θεατών. 
 
3) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΟΤΙΑΣ ΧΑΡΤΣ-ΣΕΛΤΙΚ 11-5-2011
 
 
4) ΣΟΥΟΝΣΙ-ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣΙΠ ΑΓΓΛΙΑΣ 
 
 
(Λίγους μήνες μετά το ''πρωτοφανές'' ντου των γαύρων στον αγωνιστικό χώρο του Καραισκάκη για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα απέναντι στο Σισέ και στο Λέτο, ντου που οδήγησε δεκάδες celebrities του κώλου να ντρέπονται που είναι γαύροι).
 
5) ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΡΑΠΙΝΤ-ΑΟΥΣΤΡΙΑ 22-5-2011
 
 
6) ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗ Β' ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ-ΜΑΙΟΣ 2011
 
 
Σοκαρισμένοι είναι οι άνθρωποι της Σαμπντόρια μετά την επίθεση που δέχθηκε το πούλμαν της ομάδας από μερίδα φανατισμένων οπαδών, οι οποίοι μάλιστα απείλησαν τους ποδοσφαιριστές για την ζωή τους!
Οπως μεταδίδουν τα ιταλικά Μέσα, τα ξημερώματα της Κυριακής (17/04) και ενώ το πούλμαν της ομάδας επέστρεφε στην Γένοβα, μετά την ήττα με 0-3 από την Μίλαν, κάποιοι Ultras, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, σταμάτησαν το όχημα στη μέση του δρόμου. Αρχισαν να πετούν πέτρες στα τζάμια, ενώ απείλησαν τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο ακόμα και με θάνατο, αν η ομάδα δεν μείνει στην κατηγορία.
"Αναφορικά με τα ντροπιαστικά επεισόδια που σημειώθηκαν όταν η ομάδα επέστρεφε στην Γένοβα, η Σαμπντόρια τα καταδικάζει. Κανένα αποτέλεσμα αγώνα, ακόμα και το πιο κακό για την ομάδα, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες πράξεις σαν αυτές που σημειώθηκαν κατά την επιστροφή από το Μιλάνο.
Οι οπαδοί της ομάδας ξεχώριζαν πάντα για την αγάπη τους στα χρώματα του συλλόγου και τον σεβασμό. Είναι μία δύσκολη στιγμή, αλλά ο μόνος τρόπος για να την ξεπεράσουμε είναι να μείνουμε ενωμένοι", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ιταλικός σύλλογος.
Η Σαμπντόρια βρίσκεται στην 17η θέση, μόλις έναν βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.
 
 
Τα πράγματα στη Σαμπντόρια δείχνουν να έχουν ξεφύγει επικίνδυνα από τη στιγμή που ο υποβιβασμός πλησιάζει. Στην προπόνηση της Τρίτης μερίδα οπαδών επισκέφθηκε το προπονητικό κέντρο και κινήθηκε με άγριες διαθέσεις κατά προπονητή και παικτών.

Στις 17 τελευταίες αγωνιστικές η "Σαμπ" μετρά 12 ήττες, με τελευταία αυτή από την πρωτοπόρο Μίλαν με σκορ 3-0. Οι "μπλουτσερκιάτι" βρίσκονται μέσα στη ζώνη του υποβιβασμού και σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.
Οι αγανακτισμένοι οπαδοί ζήτησαν από τον Αλμπέρτο Καβαζίν να φύγει από τον πάγκο, ενώ ζήτησαν να μιλήσουν και με τον Μάσιμο Μακαρόνε, με στόχο να του ζητήσουν να δείξει περισσότερο σεβασμό στο σύλλογο.
Ήταν το δεύτερο συμβάν μέσα σε λίγες ημέρες, αφού μετά το σαββατιάτικο παιχνίδι του Μιλάνου οι οπαδοί της Σαμπντόρια είχαν επιτεθεί στο πούλμαν της ομάδας που επέστρεφε από τη Λομβαρδία. Παράλληλα στον τοίχο του προπονητικού κέντρο υπάρχουν αρκετά συνθήματα, μεταξύ των οποίων αυτό που γράφει "Serie A ή θάνατος".
Aυτός όμως που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης είναι σίγουρα ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Ρικάρντο Γκαρόνε, ο οποίος τον Ιανουάριο πούλησε Κασάνο και Πατσίνι χωρίς να μπορέσει να τους αντικαταστήσει. Μ' αυτούς στο ρόστερ η ομάδα είχε σκοράρει 18 γκολ σε 16 παιχνίδια, αλλά τώρα μετρά μόλις 8 σε 17.
 
 

Περίπου 30.000 οπαδοί της Τζένοα μαζεύτηκαν στους δρόμους της πόλης και συμμετείχαν στη… νεκρώσιμο ακολουθία της μισητής συμπολίτισσας Σαμπντόρια, η οποία υποβιβάστηκε στη 2η κατηγορία. Την παράσταση έκλεψε το… φέρετρο, αλλά και τα κηδειόχαρτα της «Ντόρια» 
Μάλιστα, κάποιοι είχαν πάρει ακόμα πιο σοβαρά το ρόλο τους και ήταν ντυμένοι στα μαύρα και κάθε φορά που πλησίαζε η κάμερα έκαναν ότι έκλαιγαν. Υπενθυμίζουμε ότι η Σαμπντόρια φέτος συμμετείχε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Βέρντερ Βρέμης.

http://www.youtube.com/watch?v=rxhq_76ZK5M
 

Φανταστείτε να υποβιβαστεί το καρκίνωμα του ελληνικού αθλητισμού, από τη γειτονιά Κολωνακίου-Αμπελοκήπων στη Β' Εθνική και να βγούμε με τα φέρετρα πορεία στο Πασαλιμάνι. Πρώτα οι ''έντιμοι'' δικοί μας θα μας την πέσουνε, επειδή ''δεν είναι σωστό, τι πράγματα είναι αυτά, κρίμα είναι, δεν είμαστε κομπλεξικοί''. Κομπλεξικοί δεν είμαστε, εναντίον του καρκίνου είμαστε και για αυτό θα διαδηλώσουμε.
7) ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΟΠΑΔΩΝ ΘΕΛΤΑ 
Η Ντεπορτίβο υποβιβάστηκε χθες στη Σεγκούντα Ντιβιζιόν μετά από 20 χρόνια και μπορεί στη Λα Κορούνια η πόλη ολόκληρη να βυθίστηκε σε πένθοςστο Βίγκοωστόσο το... γιόρτασαν δεόντως.
Το σφύριγμα της λήξης στο "Ριαθόρ" και η ήττα με το τελικό 2-0 από τη Βαλένθια, που σήμαινε και τον υποβιβασμό της "Ντέπορ", βρήκε εκατοντάδες οπαδούς της "αιώνιας" αντιπάλου Θέλταστους δρόμους, προκειμένου να πανηγυρίσουν και με αυτό τον τρόπο να πάρουν το "αίμα τους" πίσω.
 
Αυτό, αφού τόσο το 2004 όσο και το 2006, που η ομάδα τους είχε επίσης υποβιβαστεί από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, ήταν οι οπαδοί της Λα Κορούνια αυτοί που είχαν πανηγυρίσει έξαλλα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Θέλτα δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε στη Σεγκούντα Ντιβιζιόν βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ ανόδου.
 
8) ΟΠΑΔΟΙ ΓΟΥΛΒΣ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ 22-5-2011
 
 
9) Β' ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΛΤΣΕ-ΧΕΡΕΘ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 4-6-2011
 
 
10) ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
 
 
Σοκ στη Γαλλία από τα… μαχαιρώματα σε ποδοσφαιρικό αγώνα ερασιτεχνικής κατηγορίας. Το θύμα προσπάθησε να σταματήσει τον καυγά και… μαχαιρώθηκε στον ώμο.
Σε τουρνουά της ερασιτεχνικής κατηγορίας στη Γαλλία η τραγωδία αποφεύχθηκε στο… παραπέντε. Μετά το τέλος του ματς, παίκτης της Σεβίλ – Λαρό πέταξε εκνευρισμένος τη μπάλα στις εξέδρες, οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο και ένας 24χρονος παίκτης στην προσπάθεια να σταματήσει τον καβγά δέχθηκε μαχαιριά στον ώμο από τον ποδοσφαιριστή που ξεκίνησε το σκηνικό. Το θύμα διακομίστηκε στο νοσοκομείο και ο δράστης παραδόθηκε την επόμενη ημέρα στην αστυνομία.
 
Πείτε μου, ειλικρινά, όταν διαβάσατε τα παραπάνω, δεν ήταν σαν να ακούτε την θρυλική φράση για την Ελλάδα, μαζί με την εκνευριστική φωνή του Μπραουδάκη, όποτε πάει να πουλήσει και καλά ειρωνεία ''δεν ξέρουν αυτοί οι απολίτιστοι οι κουτόφραγκοι, ξέρουμε εμείς οι μάγκες''? 
 
Υ.Γ. 1 Έχουμε υλικό για part 50. Kαι να δούμε πού θα σταματήσουμε.
 
Υ.Γ. 2 Πού'ναι η Θάτσερ. Οεο πού'ναι η Θάτσερ.

Σχόλια

Εικόνα clark gheibol

Ναι ρε φίλε, αλλά στο εξωτερικό γίνονται ελέγχοι. Δε μπο α περνάει ο καθένας ό,τι θέλει μες στο γήπεδο
http://www.youtube.com/watch?v=L_Nu6HKVSmk

Εικόνα savvas gridlock

Και τι κατάλαβες τώρα? Θα το έβαζα σε επόμενο part. Περιττό να πω ότι είχα κλάσει μόλις το είχα δει.

Εικόνα clark gheibol

Είμαι συντετριμμένος, δε γνώριζα για το δεύτερο μέρος. Το αποσύρω πάραυτα, αν θες

Εικόνα dono

Όποιος πήγε στην Ρώμη για το final four basket και γνωρίζει ελάχιστα Ιταλικα θα θυμάται τι είχαν γράψει με spray οι οπαδοί της Ρόμα σε αυτούς της Λάτσιο; Να μου πεις οκ και σε εμάς γίνονται αυτά, κάθε τοίχος έχει και ένα σύνθημα. Μόνο που εγώ αναφέρομαι τα συνθήματα με μαύρο spray πάνω στο Κολοσέο!!!! Φαντάζεστε τι θα γινόταν και τι θα γράφανε οι αμερόλξπτοι αν γράφαμε "μαμιέται ο ΠΟΑ και η λεωφόρος" στην Ακρόπολη;;;
Ιταλία - Σερβία για τα προκριματικά του euro 2012 θυμάται κανείς τι έγινε;

Εικόνα savvas gridlock

Kαλά, η Ιταλία είναι μια κατηγορία μόνη της στο χουλιγκανισμό, ειδικά τη δεκαετία του '90. Έχουν γίνει πράγματα που αν τα βάλουμε αναλυτικά, θα γελάσει το πανελλήνιο. Όσο για τον Ιβάν, ''αδερφοποιημένοι με γαύρους είναι αυτοί''. Τρομερά επιχειρήματα, κατάλαβες...